Meghalt egy kanadai katona Afganisztánban

2007 augusztus 20 7:24 de. Meghalt egy kanadai katona Afganisztánban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Simon Longtin kanadai katonaMeghalt Simon Longtin, egy 23 éves kanadai katona Afganisztánban, miután felrobbantotta gépjárműjét egy az úton elhelyezett bomba. Longtin túlélte a robbanást, de mire kórházba szállították már elhúnyt. A fiatal katona a Québec tartománybeli 22-ik királyi ezredhez tartozott, melyet legtöbben „Van Doos”-nak hívnak. Simon Longtin a Montreálhoz közeli Longueuil városból származott.

Stephen Harper, Kanada miniszterelnöke részvétét nyilvánította miután tudomást szerzett az újabb kanadai áldozatról. „Simon Longtin elhatározással és bátorsággal szolgálta hazáját. Családja és barátai büszkék lehetnek, mert nagyon nehéz szerepet töltött be egy rendkivül nehéz környezetben”–nyilatkozta Harper.

Idáig 67 kanadai katona halt meg Afganisztánban 2002 óta. A québeci lakosság túlnyomó többsége ellenzi Kanada részvételét az afganisztáni háborúban. A legújabb közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a québeciek 70 százaléka nem helyeselte az újabb katonák bevetését.

-Kanadai Magyar Hírlap

Tags:

Comments are closed