Rekord hidegek várhatók Kanadában

2007 december 2 8:46 de. Rekord hidegek várhatók Kanadában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy utca Montreálban, hóvihar után Képünkön egy montreáli utca látható, egy 2006-os hóvihar után

Rekord hideget és az átlagot jelentősen meghaladó csapadékot jósol az Environment Canada Ontario és Québec tartományokban a téli hónapokra. A országos meterológiai szolgálat szerint utoljára 15 éve volt ilyen hideg tél Kanadában. Már a decemberi hónap is kimondottan hidegen kezdődött. December 2-án, reggel 8 órakor minusz 15 fokot mértek Ottawában és minusz 13 fokot Montreálban. Torontóban azonban aránylag enyhe idő van: ott reggel 8-kor minusz 4 fok volt és a délutánra akár a fagypont fölé is emelkedhet a hőmérséklet, az Environment Canada szerint. Ottawában és Montreálban azonban a maximum nappali hőmérséklet december 2-án minusz 10 fok körül lesz. Az Environment Canada statisztikái szerint December első napjaiban a normális nappali hőmérséklet általában plusz 1 fok körül kéne hogy mozogjon.

December 2 és 3 között jelentős hóvihar várható Québec és Ontario tartományokban, valamint az atlanti régióban. Ontarioban 30 centiméter havat jósolnak és az Environment Canada már kiadott egy hófúvás riadót a Montreál-Laval térségre. Hasonló riadók vannak érvényben észak Nova Scotiában, Price Edward szigeten és Újfundland-Labradorban is.

A hóvihar a Témiscamingue régióban már ma reggel elkezdődött és várhatóan a délutáni órákban eléri Abitibi-t és az egész Ottawa Valley térséget. Montreálban az esti órákban kezdődik az erőteljes havazás és hófúvás, mely aztán kiterjed a Mauricie térségre és úgy szintén az Eastern Townships régióra. A vihar december 3-án egész nap folytatódik, mely előrevetiti az iskolai bezárásokat és a közlekedési problémákat.

Előrejelzések:

Hétfő, december 3:

Calgary: min. -18, max. -13 (havazás)

Halifax: min. -8, max. 0 (havazás)

Montreál: min. -7, max. -2 (havazás)

Ottawa: min. -6, max. -4 (havazás)

Québec: min. -10, max. -5 (havazás)

Saskatoon: min. -14, max. -13 (havazás)

Toronto: min. +1, max. +2 (eső)

Vancouver: min. +4, max. +11 (zápor, zivatar)

Winnipeg: min. -19, max. -11 (havazás)

Yellowknife: min. -27, max. -24 (napsütés)

Kanadai Magyar Hírlap

Tags:

Comments are closed