Új adómentes bankszámlát tesz lehetővé a konzervatív költségvetés

2008 március 2 6:43 du. Új adómentes bankszámlát tesz lehetővé a konzervatív költségvetés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jim FlahertyJim Flaherty, a konzervatív kormány pénzügyminisztere e héten mutatta be az idei év költségvetését az ottawai parlamentben. A költségvetés néhány kisebb meglepetést is tartalmazott, köztük egy új adómentes bankszámla lehetőségét. Minden kanadai állampolgár félretehet takarékszámlájára évente 5 ezer dollárt. Erre az összegre kapott kamatra nem kell adót fizetnie. Ez a lépés valószínüleg népszerú lesz, mégis kérdéses, hogy pontosan mennyit is spórolhatunk ezen. Egy a CBC televíziónak nyilatkozó független szakértő szerint, a legtöbb esetben összesen kb. 20 dollárral maradhat több a takarékszámlával rendelkezők zsebében.

Az adómentes számlán kivül, a federális kormány 500 millió dollárt költ majd  a tömegközlekedés kiépítésére és korszerűsítésére, valamint 400 millió dollárt 2,500 új rendőr foglalkoztatására. 

Stephane Dion, a Liberális Párt vezetője már jelezte, hogy támogatja a kisebbségi kormány költségvetését, igy valószínű, hogy ebben a kérdésben elkerülhetjük a kormány bukását és az azt követő tavaszi választást.
 

Kanadai Magyar Hírlap

Comments are closed