Harper szerint a munkásosztályt nem érdekli a művészek gálái

2008 szeptember 24 8:51 de. Harper szerint a munkásosztályt nem érdekli a művészek gálái bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Stephen Harper miniszterelnök

Stephen Harper miniszterelnök

Stephen Harper konzervatív miniszterelnök nem közkedvelt személy manapság a művészek köreiben, mivel jobbközép kormánya 45 millió dollárral csökkentette a művészetnek és kultúrának szánt állami támogatást. De Harper szerint az áltlag kanadai munkást aligha érdekli majd, hogy a művészek kevesebb pénzt kapnak a jobbközép kormánytól és egy kissé populista fordulattal nyilvánvalóvá tette, hogy ő inkább a munkászosztály oldalán áll. „Amikor az áltlag dolgozó emberek hazaérnek a munkából, felkapcsolják a televíziót és ott egy gazdag gálát látnak, mely az adófizetők pénzéből jött létre, miközben a gálán lévő emberek azt mondják, hogy nem kapnak elég szubvenciót…nem hiszem, hogy az e féle panaszok hatnának mindennapi emberekre,” mondta Harper egy saskatooni kampánystopon.

Jack Layton, a baloldali Új Demokrata Párt (NDP) vezetője azonban elmondta, hogy a kanadai művészek túlnyomó többsége nem gazdag, hanem minimálbérből él és a művészetből sokat nem keresnek. „Nem nagyon érti a művészetet és kultúrát, valamint ennek fontosságát itt Kanadában”-mondta Layton Harper miniszterelnökről. Stéphane Dion, a Liberális Párt miniszterelnök-jelöltje már hetek óta támadja a művészeknek szánt szubvenciók csökkentését. „Meg kell állítani ezt az embert”-mondta Dion a jobbközép kormányfőre utalva.

Kanadai Magyar Hírlap

Tags:

Comments are closed