Kanada főkormányzója állami látogatást tesz Magyarországon

2008 november 24 8:35 du. Kanada főkormányzója állami látogatást tesz Magyarországon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A méltóságos Stephen Harper, Kanada miniszterelnöke felkérésére excellenciája, a méltóságos Michaëlle Jean, Kanada főkormányzója és excellenciája Jean-Daniel Lafond úr 2008. november 24 és 26 között állami látogatásra utazik a Magyar Köztársaságba. Az állami látogatás középpontjában áll többek között a négy országban lezajlott demokratikus átmenet, országaink történelmi és kulturális kötődései, bővülő kereskedelmi kapcsolatai, valamint a NATO küldetésekben, különösen Afganisztán újjáépítésében való közös részvétel. A kanadai delegáció tagjai, akik különféle területről érkeznek – a sokszínűség, és kormányzás; kisebbségi integráció; művészet és kultúra; civil szerepvállalás; ifjúság; illetve jogállamiság és szabadságjogok – aktívan közreműködnek majd excellenciáik civil társadalommal folytatott megbeszélésein.

„Ez a látogatás lehetőség számunkra, hogy kifejezzük e négy ország ezredforduló óta elért rendkívüli fejlődése iránti elismerésünket,” hangsúlyozta a főkormányzó. „Ezen túl alkalmunk nyílik Kanada és Európa, főként az Európai Unió közötti kapcsolatok és szövetség megszilárdítására, megerősítésére.”Az állami látogatások fontos szerepet játszanak Kanada más országokkal folytatott kapcsolataiban.

Michaëlle Jean meggyőződése, hogy a 21. században meg kell találjuk azokat az értékeket, amelyek közösek valamennyi civilizációban. A főkormányzó hiszi, hogy a látókörünk világméretűvé szélesedésével még nagyobb szolidaritásra van szükség a világban. Erre a szolidaritásra való felhívás az, amelyet lépten nyomon hangsúlyoz szerepköréből fakadóan. Eddig a főkormányzó hivatalos és állami látogatást a következő országokban tett: Afganisztán, Algéria, Dél Afrika, Ghána, Mali, Marokkó, Argentína, Brazília, Chile, Franciaország, Haiti, Olaszország és a Cseh Köztársaság.

A kanadai delegációról információ elérhető a www.gg.ca weboldalon. Az excellenciáik és a delegáció tagok által írt blogokat pedig a www.citizenvoices.gg.ca honlapon olvashatják.

Juhar Levél Extra

Tags:

Comments are closed