75 éves a Montreáli Magyar Iskola

2009 január 22 11:09 du. 75 éves a Montreáli Magyar Iskola bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

montreali_magyar_iskola2008 február 1-én ünnepli fennállásának 75-ik évfordulóját a Montreáli Magyar Iskola, a helyi magyar közösség egyik legrégebben működő és a napjainkban is rendkivül aktiv szervezete. Az évfordulós ünnep az iskola hagyományos támogatói ebéd keretein belül kerül megrendezésre. A magyaros ebédet szines zenei és kulturális program követi a diákok és tanárok szervezésében. A támogató ebéd–mely minden év februárjában kerül megrendezésre–nem csak a tanárok, diákok és a szülők részére van, hiszen bárkit szeretettel várnak aki érdeklődik a montreáli magyar közösség iránt és aki szivesen támogatná a szorványságban lévő magyar oktatást.

Műsor: Farsangi lakodalmas játék az iskola tanulóinak előadásában, közreműködik a Gyöngyös Bokréta néptánccsoport és a Gyanta együttes. Helyszín: a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség Mindszenty-terme (90 Guizot Ouest, Montréal) Jegyek elővételben kaphatók Tóth Jutkánál ( 514-321-1174 ) és Török Tündénél (514-486-7620). A jegyek ára felnőtteknek $15 és gyermekeknek $7. A menü: Tyúkhúsleves, töltött káposzta, sült csirke burgonyával és salátával, torta és kávé. Üditőket és szeszes italokat külön lehet vásárolni a diszteremben lévő bárból.

Az Egyházközség a montreáli tömegközlekedéssel is könnyen megközelithető. A narancssárga metró vonalon lévő Jarry állomásnál lehet leszállni és innen pedig összesen 10 perc sétára van a templom. A kék metró vonalon található De Castelnau állomásnál is le lehet szállni és innen pedig az 55-ös busszal lehet megközeliteni a templomot. Az 55-ös busz a boulevard St. Laurent és a rue Guizot saroknál áll meg.

Kanadai Magyar Hirlap 

Comments are closed