Mozi estet szervez a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség

2009 február 1 12:15 de. Mozi estet szervez a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2009 február 21-én, este 7.30-kor mozi estet rendez a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség. A templom dísztermében kerül megrendezsére a legközelebbi filmvetítés, ami tulajdonképpen az első része lesz egy rendezvény-sorozatnak. Az egyházközség talán azért érdemel leginkább gratulációt, mert családok részére is csak kerek 5 dollár lesz a belépő, mely összeg még ráadásul magába tartalmazza a moziban elengedhetetlen üdítőket és harapnivalókat is. Tehát ameddig egy átlag kanadai moziban személyenként 10 dolláros belépődíjakat vagyunk kénytelenek fizetni, a montreáli magyar katolikus egyházközség az egész családnak nyújt szórakoztatást egy Starbucks kávé áráért. Az egyre inkább katasztrófálisnak tűnő gazdasági állapotra és világ recesszióra való tekintettel, különösen figyelemre méltó ez a szociális érzékenység.

Az első film amit bemutatnak az 1998-as Egy bogár élete (A Bug’s Life) lesz, de remélhetőleg ezt a produkciót magyar filmek is követik majd. Hiszen ez jó alkalom lenne arra is, hogy a kanadai magyar közönség megismerje a kortárs magyarországi filmgyártás produckióit is. Még pár éve aktív volt a Hurel – Montreáli Magyar Fiatalok Köre és éppen a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség Ifjúsági Otthonában tartottunk mi is filmvetítéseket. Általában magyar filmekre koncentráltunk és baráti körben mutattuk be a tényleg nagyszerű Kontroll című alkotást, a Valami Amerikát és az Üveg Tigrist. Ezen kivül kanadai könyvtárakban és kölcsönzőkben gyakran hozzáférhető a Sorstalanság, a Kárhozat és a Szerelem.

Mint ahogy a mozi est plakátja is jelzi, itt egyaránt magyar és amerikai filmek is bemutatásra kerülnek, de a hollywoodi alkotásoknál a magyar szinkronos változatot vetítik. Remélhetőleg ez a remek kezdeményezés kereteiben magyar és esetleg még kanadai filmeket is bemutatnak a szervezők.

Kanadai Magyar Hírlap

Mozi estet szervez a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség

Mozi estet szervez a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség Kanadai Magyar Hírlap

Comments are closed