Gráf József továbbra sem kiván kormányfő lenni

2009 március 28 7:57 de. Gráf József továbbra sem kiván kormányfő lenni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Gráf József

Gráf József

Gráf József, a szocialista kormány népszerű agrárminisztere pont egy hete jelentette be újságírói kérdésre, hogy ő nem vállalná el Magyarország miniszterelnökségét, hiszen a mostani gazdasági helyzetben szakértőre van szükség. Ma viszont éppen Gyurcsány Ferenc leköszönő miniszterelnök dobta be Gráf nevét az MSZP elnökségi ülésén, anélkül hogy először megkereste volna az érintett agrárminisztert. Gráf a jobboldali HírTV-nek nyilatkozott és elmondta: tőle nem kérdezték, hogy elvállalná a válságkormány vezetését. „Teljesen meglepi az, hogy lehetséges pártvezetőként is szóba került a neve, hiszen a legutóbbi tisztújításon már nem indult el elnökségi helyért sem, hogy jobban az agráriumra, miniszteri munkájára tudjon koncentrálni”– írta a HírTV. Közben az SZDSZ már jelezte, hogy nem támogatná Gráf jelölését.

Az SZDSZ tegnap dobta be Bokros Lajos nevét miniszterelnök-jelöltnek, miután pont a liberális párt utasította el még a hét elején a volt pénzügyminisztert. Arra azonban számítani lehetett, hogy a szocialistáknak nem kell a neo-liberális gazdaság politikát és radikális megszorításokat támogató Bokros. Ezen kivül, Bokros bejelentette: nem vállalja a kormányfő posztot. „Sértő még a gondolata is annak, hogy a hírnevemet, hitelességemet odaadjam egy olyan programhoz, amelynek a sikerében nem bízom, márpedig a szocialista párt mereven elzárkózik az én programomtól”–nyilatkozta Bokros az MDF kampány-nyító rendezvényén. Az Európai Parlamenti (EP) választásokra június 7-én kerül sor.

Magyarországi sajtóértesülések szerint Gyurcsány Ferenc ma lemondott a szocialista pártelnöki posztról, miután múlt szombaton két évre újraválasztotta az MSZP kongresszus. Az ATV jelentése szerint egyre nagyobb a felháborodás a kormánypárton belül és most már többen is azt mondják, hogy csak előrehozott választásokkal lehet véget vetni az MSZP botrányos kormányfő-jelölő paródiájának.

Kanadai Magyar Hírlap

No Comments