Két kanadai diplomatát utasítottak ki Oroszországból

2009 május 7 11:47 de. Két kanadai diplomatát utasítottak ki Oroszországból bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

kanadai_zaszloKét kanadai diplomatát utasítottak ki Oroszorszából, miután feszültség alakult ki az elmúlt hetek során Moszkva és NATO között a Grúziában történő nyugati hadigyakorlatok miatt, Ezen kivül a NATO két orosz diplomata ellen indított eljárást kémkedés gyanuja miatt. Isabelle Francois, a NATO Távközlési Hivatal igazgatója, valamint az igazgató-helyettest utasították ki Oroszországból és az orosz Külügyminisztérium már tájékoztatta Ralph Lysyshyn moszkvai nagykövetet a döntésről. A Külügyminisztérium érvelése szerint, itt nem a két kanadai diplomata járt el helytelenül, hanem a NATO hadgyakorlatait tekinti az orosz fél “barátságtalan lépésnek” és úgy szintén az orosz diplomaták elleni eljárást. Azonban a kanadai nagykövetség szerint a kiutasítás nem célszerű és ez a lépés várhatóan csak növeli majd a feszültségeket. 

Sergey Lavrov orosz külügyminiszter korábban provokatívnak minősítette a két orosz diplomata kiutasítását kémkedésre hivatkozva és ezért a mostani eset egyszerűen válasz és figyelmeztetés az orosz félről.

Kanadai Magyar Hírlap

Tags:

Comments are closed