Napközis táborban voltunk

2009 július 24 10:07 de. Napközis táborban voltunk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Siketné Holica Katalin, Magyar Krónika

2009. július 9-17. között rendeztük meg az első napközis tábort a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség Ifjúsági Otthonában.

A tábort hosszú előkészítés előzte meg, mivel szerettük volna tudni, hogy van-e igény ilyen táborra. Azt is meg kellett néznünk, hogy melyik időpont lenne megfelelő mindenkinek, a nyár melyik részében. Úgy gondoltuk, hogy ezt a tábort minden családnak elérhetővé tesszük, legyen az egy vagy négy-gyermekes család, hogy mindenki részt tudjon venni rajta, aki szeretne. Ezért, mivel sikerült egy önkéntesekből álló munkacsoportot kialakítani, úgy szabtuk meg a tábor árát, hogy 10 nap alatt a napi háromszori étkezést és a kézügyesség foglalkozások költségeit fedezzük. Szerencsére sikerült támogatást kapnunk a Magyarok Nagyasszonya Egyházközségtől, amely 10 napra biztosította nekünk az Ifjúsági Otthon zavartalan használatát és ezek mellett a Cserkészektől és a Magyar Iskolától is kaptunk segédanyagot a kézügyesség feladatokhoz és a bábozáshoz.

  
A táborban résztvevő gyermekek száma 14 volt, három felnőtt állandó segítsége mellett, a tábor sikere pedig nyolc felnőttnek köszönhető.

A gyerekek minden nap reggel 9 órára érkeztek és utána d.u. 3 óráig folyamatos programon vettek részt. A 10 napnak 10 különböző témája volt és minden nap egy-egy témára épült. A gyerekek megismertek és megtanultak sok új népi játékot, felelgetős és ügyességi játékokat, népdalokat, mondókákat, kiszámolókat, ismerkedtek az állatok magyar nevével, a virágokkal és még sok mással. Minden nap kinyitották kis angyalkás színezőjüket és Tamás atya segítségével, rövid beszélgetés után, színezhettek. Volt még kis tánctanulás, gitárral kísért énekek és népmesék. Minden nap imával kezdődött és fejeződött be.

A tábor utolsó napjára meghívtuk a szülőket és nagyszülőket egy nagy közös játékra és ebédre. Jó volt hallani, hogy minden szülő kérte, hogy a napközis tábornak jövőre is legyen folytatása.

    
Nagyon jó volt ez a két hét és remélem, hogy jövőre újra együtt leszünk!

Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott abban, hogy megszervezhessük ezt a tábort.

Tags:

Comments are closed