A Montreáli Magyar Iskola támogató ebédje – 2010

2010 február 25 10:23 du. A Montreáli Magyar Iskola támogató ebédje – 2010 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hagyományainkhoz híven idén is február első vasárnapján rendeztük meg jótékonysági ebédünket a Magyarok Nagyasszonya templom Mindszenty-termében. Nagy örömünkre szolgált az, hogy idén még a tavalyi 75 éves jubileumi rendezvényünknél is többen jöttek el, hogy jelenlétükkel is kifejezzék támogatásukat.

Az önkéntesek által főzött ízletes, négyfogásos ebéd elfogyasztása után vendégeink az iskola javára rendezett aukción kiállított ajándéktárgyak közül válogathattak. A rendezvény záróprogramjaként az iskola apraja-nagyja egy külön erre az alkalomra készült előadást mutatott be Farsangi maszkabál címmel. A szalma-szoknyás lányok köszöntője után a harmonikaszóra tojásokkal zsonglőrködő bohóc, szerencsét hozó kéményseprők, farsangi fánkot sütögető kis szakácsok,macskák,kutyák, tarka ruhás bohócok  vidám versekkel, dalokkal, villámtréfákkal szórakoztatták a népes közönséget.

Iskolánk a montreáli magyarság összefogásával jött létre és működhetett az elmúlt 76 évben és most sincs ez másképp, hiszen a zsúfolásig megtelt terem, a régi és új arcok mind azt igazolták, hogy ez az összefogás ma is él és mindannyian szívünkön viseljük a Montreáli Magyar Iskola fennmaradását.

Külön ki kell emelni az iskola önkéntes tanárainak szerepét, akik áldozatos munkájukkal tanítják gyermekeinknek a magyar nyelvet és kultúrát, az iskola családi és baráti körének felbecsülhetetlen értékű lelkesedését és feltétlen segítőkészségét, valamint nagyvonalú támogatóink adományait, amelyek lehetővé teszik, hogy a legmodernebb taneszközökkel rendelkezhessünk.

Ezek iskolánk tartópillérei, ki-ki a maga hozzájárulását adva egy jó és számunkra nagyon fontos ügy érdekében: a Montreáli Magyar Iskola működésének biztosítására úgy, hogy kapui nyitottak maradjanak ne csak tanulni vágyó gyermekeink, hanem majd unokáink, dédunokáink számára is.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek abban, hogy egy ilyen szép rendezvénnyel ajándékozhattuk meg az iskolánkat támogató montreáli magyar közösséget.

Török Tünde

Comments are closed