Még nem ártott a jobboldalnak a konzervatív botránysorozat

2010 május 6 11:39 de. Még nem ártott a jobboldalnak a konzervatív botránysorozat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sokat mond a Michael Ignatieff által vezetett Liberális Párt helyzetéről, hogy a legújabb EKOS felmérés szerint még mindig a botrányoktól hangos konzervatív kormánypárt a legnépszerűbb. Az EKOS szerint Stephen Harper kanadai miniszterelnök konzervatívjai 33 százalékos támogatottságot élveznek. Ezzen szemben a liberálisok 26, a baloldali Új Demokrata Párt 16, a parlamenten kivüli Zöld Párt 11,5 és a szepatatista Bloc Québécois képviselői 10 százalékon állnak. Az mindenképpen kiderül az EKOS számokból, hogy a konzervatívok messze vannak a többségi kormányzáshoz szükséges 40 százalék körül virtuális küszöbtől. A kanadai lakosság 42 százaléka szerint jó uton halad a Harper kormány, de ennél valamivel többen (44 százalék) szerint inkább rosszul végzi feladatát a Konzervatív Párt.  

Az utóbbi napokban konzervatív botrányoktól volt hangos a kanadai sajtó. Helena Guergis a női esélyegyenlőségért felelős államtitkár állítólag megendete, hogy férje a parlamenti irodájából végezzen olyan munkát, mely saját üzleti érdekeit szolgálta. Rahim Jaffer–Guergis férje–egykor a konzervatív párt parlamenti képviselője volt, de tavaly búcsúzott a politikától, amikor a rendőrök azzal vádolták, hogy ittasan vezetett, illetve hogy kábítószereket találtak kocsijában. Azóta Guergis is lemondott és a konzervatívok fel is függeszették frakciótagságát. Jelenleg független képviselőként folytatja parlamenti munkáját.

Kanadai Magyar Hírlap

Tags:

Comments are closed