Tényleg lehet más a politika – Scheiring megmutatta

2010 június 7 10:24 de. Tényleg lehet más a politika – Scheiring megmutatta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A magyarországi ellenzéki pártok erélyesen támadták az új Fidesz kormányt, miután Kósa Lajos–Debrecen fideszes polgármestere–és Szijjártó Péter pártszóvívő olyan felelőtlen kijelentéseket tettek az ország állítólagos államcsődközeli helyzetéről, melyek drámaian meggyengítették a forintot, bedöntötték az OTP Bank részvényeit és a legnagyobb nyugati sajtóorgánumok figyelmét is felkeltették. A mai parlamenti ülésen, az egyik felszólaló Scheiring Gábor képviselő volt, aki a Lehet Más a Politika (LMP) frakció tagja. Örömmel nyugtázzuk, hogy amennyiben Scheiring magatartása jellemzi majd az LMP jövőbeli politikáját is, akkor valóban lehet más a politika. A stílusban mindenképpen, ha másban nem is várhatunk olyan gyors és forradalmi változást.

Annyi történt, hogy Scheiring mai parlamenti felszólalása eléggé szerencsétlen volt. A képviselő fogalmazása nehézkes volt, nem nagyon lehetett követni mondandóját és úgy tűnt, hogy vagy nem készült fel, vagy nagyon lámpalázas. Az Index oldalán található “Gulyásdemokrácia” blog  meg is jegyezte, hogy Scheiring “öt percének harmada őőőzés, nyelvbotlás vagy szóismétlés volt. Szóval az LMP agytrösztjének helyében most annyit kéne mondani neki, hogy jókat mondasz, de ezt otthon gyakorold el a tükör előtt, nem szégyen az.”

De ami tényleg érdekes és más  az Scheiring gyors reagálása az interneten megjelenő kritikára. Az  Gulyásdemokráciás kritika magyarországi idő szerint 14 óra 30 perckor került fel az internetre. 15 óra  16 perckor Scheiring Gábor már reagált is és egyenesen a blogra posztolta üzenetét.

  A probléma, hogy nem volt időm felkészülni a beszédre, nem volt időm még a szöveget sem megírni. Egy órám volt, ebéd helyett, reggeli nélkül üres gyomorral megírni a beszédet, ami egy gyors vázlat volt, nem kész szöveg. Ráadásul négy órát aludtam csak. Erre kell figyelni, a helyzetet kell előre látni és kezelni, különben ez lesz belőle. Azért azt gondolom, hogy átment az üzenet. Mindenesetre köszönöm a kommentet.
sch.gábor

Mindenképpen csak gratulálni tudunk Scheiringnek, hiszen komolyan veszi a szavazókat, a blogolást és nem valamilyen steril pártnyilatkozatot adott ki, hanem rekord időn belül reagált az interneten megjelenő kritikára. Scheiring Gábortól jó néhány kanadai politikus is tanulhatna.

Kanadai Magyar Hírlap

Tags:

Comments are closed

This site is protected by Comment SPAM Wiper.