Vastagh Pál nagykövettől búcsúztunk Ottawában

2010 június 26 10:36 de.1 comment

A kanadai magyarság a kétoldalú kapcsolatok motorja–mondta Vastagh Pál nagykövet a tiszteletére tartott parlamenti fogadáson. 2010 június 25-én Mauril Bélanger parlamenti képviselő és felesége Kati  fogadást szerveztek a leköszönő magyar nagykövet és felesége, Liza, tiszteletére. Vastagh Pál elmondta, hogy mennyire fontosak voltak a társadalmi kapcsolatok kiépítése és, hogy ebben a munkában felesége is rendkivül aktív szerepet játszott. Továbbá Vastagh nagykövet rámutatott arra a tényra, hogy két népszámlálás között 50 ezer fővel nőtt a magukat magyarnak is valló kanadai állampolgárok száma. Ebből az derül ki, hogy egyre inkább vállalják fel a már itt született második és harmadik generációs fiatalok magyar identitásukat. Vastagh Pál szerint a kanadai magyarság jelenti a „motort” a Magyarország és Kanada közti kétoldalú kapcsolatokban és elmondta, hogy sok szép emlékkel távozik a hónap végén. Hozzátette, hogy nem csak hivatalos, de sok baráti kapcsolat is fűzi a leköszönő nagykövetet a kanadai magyarsághoz. A kétoldalú kapcsolatokban fontosnak tartotta a kanadai vízumkényszer megszüntetését és örömmel tekint vissza a sikeres halasi csipke kiállításokra.

A  fogadás mellett, Bélanger képviselő úr bemutatta az Alsóház üléstermét a résztvevőknek, valamint a parlament felújított könyvtárát. Betekintést nyújtott egy ellenzéki képviselő mindennapi életébe. Többek között elmondta, hogy szerencsésnek érzi magát, hiszen ő egy ottawai választókerületet képviselője a törvényhozásban és ellenben számos kollégájával, neki nem kell minden pénteken felülni egy repülőgépre és órákat utazni, hogy hazaérjen. Az alsóház melletti várótermet is bemutatta, valamint összefoglalta a parlamenti munka legfontosabb szabályait, elemeit.

Bélanger úr is köszönetet mondott Vastagh Pál nagykövetnek és Liza asszonynak, gratulálva kitartásukért és az elmúlt három és fél év teljesítményeiért.

Balról: Christopher Adam, Csepregi Gábor, Judy Young-Drache, Vastagh Erzsébet, Vastagh Pál, Kati (Catherine) Bélanger, Mauril Bélanger

Kanadai Magyar Hírlap

Tags:

1 Comment

  • Dear sir,
    My name is Susanne Vastagh, I am searching for my family. My late fathers name was Tibor, his fathers name was Antal. My fathers brothers name was Roberto. Their home was in Mihaly utca 3. My father left Hungary in 1957. My grandfather had a company with transports. Antal married a italian lady, Vittoria Dellamartina. Does any of this sound familiar to you? i would be very pleased if you have the time to reply. Thank you for reading this. My phonenumber in Sweden is 0700490949.
    Best regards, Susanne