Kürnyek Róbert az ottawai magyar katolikus közösség új papja

2010 augusztus 17 2:37 du.4 hozzászólás
Kürnyek Róbert ottawai pap

Kürnyek Róbert ottawai pap

Kürnyek Róbert, a Saint Paul University PhD hallgatója lesz az ottawai magyar katolikus közösség új állandó papja. Róbert atya szombathelyi püspöki titkárként, illetve plébánosként szolgált, de az elkövetkezendő négy évet a kanadai fővárosban tölti lelkipásztori beosztásban. A 35 éves Róbert atya augusztus 22-én, délután 4 órakor mondja első ottawai szentmiséjét, a magyar közösségnek is otthont adó Saint Elizabeth Egyházközségben. Továbbá szeptember 18-án jótékonysági bált szervez tiszteletére az Ottawai Magyar Ház. A rendezvény bevétele Róbert atya doktori tanulmányainak költségeit részben fedezi.

Az új ottawai pap a szombathelyi egyházmegyében is rendkivül aktív volt. A Martinus és a Família című katolikus lapokban publikált és júliusban olaszországi zarándoklatot szervezett a szombathelyi hívek számára. Kürnyek Róbert atya augusztus 18-án érkezik meg Kanadába.

Az augusztus 22-ei első szentmise után, ismét 12.30-kor kerül sor magyar misére minden vasárnap a 1303 Leaside Avenue alatti Saint Elizabeth Egyházközségben. Sok sikert kivánunk Róbert atya ottawai tanulmányaihoz és lelkipásztori tevékenységéhez.

Tags:

4 hozzászólás

  • Androvich Tamás

    Remélem, hogy ezen a szentmisén a kedves szerkesztő úr is megtisztel bennünket. Szeretettel várjuk Önt erre a fontos eseményre!

  • Köszönöm a meghívást. Valószínű, hogy el tudok menni a szentmisére. Ha minden a tervek szerint alakul, vasárnap találkozunk.

  • Nátkai György

    Nagy tisztelője és barátja sok sikert kíván Róbert atya kanadai tanulmányaihoz és lelkipásztori tevékenységéhez.
    Isten áldjon Róbert’

    Nátkai György
    Magyarország, Szombathely

  • Tisztelt Szerkesztő Úr!

    Mint az Ottawai Magyar Katolikus Közösség világi elnöke nagy örömmel tapasztaltam, hogy beszámolt Róbert Atya ottawai érkezéséről. Ugyanakkor sajnálattal vettem észre, hogy bejegyzésében több pontatlan információ is szerepel: Róbert Atya nem 4, hanem 3 évre érkezik Ottawába, nem 35, hanem 33 éves és a tiszteletére rendezett Jótékonysági Bált nem a Magyar Ház, hanem az Ottawai Magyar Katolikus Közösség rendezi. Ezen információk többsége hetek óta elérhető közösségünk heti értesitőjében (http://ottawaimagyarkatolikus.yolasite.com) vagy előszóban tőlem, személyes megkeresés útján.

    Köszönjük, hogy figyelmet szentelt Róbert Atya érkezésének és a jövőben szivesen állok rendelkezésére a közösségünk életéről és tevékenységéről szóló hirek pontos közreadásában.

    Üdvözlettel,

    Feszty Dániel