Rabszolgasorsa jutott 19 magyar állampolgár Hamiltonban

2010 október 10 10:36 de.2 hozzászólás

Hamilton, Kanada

Rabszolgasorsra jutott 19 magyar állampolgár a dohányvidéki Hamilton városban és egy tíz fős magyar származású családot gyanúsít a kanadai lovasrendőrség az elmúlt nyolc év legkomolyabb emberkereskedelem ügyében. A 19 pápai lakosnak munkát és megélhetést igértek Hamilton városában, de amikor megérkeztek a John C. Munro repülőtérre, egy teljesen más valósággal szembesültek. A munkaadó otthonának pincéjében lettek elszállásolva, enni alig kaptak és a kormánytól járó szociális juttatásokat és segélyeket a munkaadó család hívta le, nem pedig a menekült-kérelmet benyújtó pápaiak.

A pincében tartott magyar állampolgárok alig beszéltek angolul, így teljesen kiszolgáltatottá váltak a dél-Ontariói városban. Továbbá azzal fenyegették a fogvatartottakat, hogy amennyiben panaszkodnak, veszélybe kerülhetnek magyarországi rokonaik. Marc La Porte, az RCMP őrmestere szerint évek óta folyik a magyar emberkereskedelem Hamiltonban.

Az Opapa nevet viselő kanadai rendőri vizsgálat tíz honapja folyik. Akkor kezdődőtt el, amikor az egyik pápai áldozat egy kanadai bevándorlási hivatalnok elé került és így el tudta mondtani, hogy mi történik Hamiltonban.

A kanadai magyar emberkereskedelmi ügyben gyanúsítottak között található a húsz éves ifj. Dömötör Ferenc, id. Dömötör Ferenc (48 éves), Kolompár Gyöngyi (40 éves), Kolompár Gizella (41 éves), Dömötör Lajos (42 éves), Karádi Ferenc (47 éves), Dömötör Gizella (42 éves), Kolompár Attila (35 éves), Dömötör Gyula (32). A 24 éves Karádi Zsanett-et pedig lopás ügyben is gyanúsítják. A legutóbbi jelentések szerint a kanadai rendőrség továbbra is körözi a fent említett gyanúsítottakat.

Tags:

2 hozzászólás

  • A véleményem annyi, hogy nagyon köszönjük „kedves” CIGÁNYAINKNAK, hogy már külföldön is alátesznek a magyaroknak, természetesen miattuk már Kanadába is szinte lehetetlen kijutni dolgozni!

  • És kszönd azoknak a „magyaroknak” is, akik cigányként jelentkeztek le a menkültügyi bizottságnál, mert ugyan saját bevallásuk szeint is „utálták” öket, de „ha igy sikerülne bejutni, vállalják még a cigányságot is.” Aztán mikor a kihallgatáson lebuktak, és deportálták öket, akkor megsértödtek. Ejnye-bejnye.