Két magyar vonatkozású könyv kerül bemutatásra Ottawában

2010 október 18 9:24 du. Két magyar vonatkozású könyv kerül bemutatásra Ottawában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Két magyar vonatkozású tudományos könyv kerül bemutatásra az Ottawai Egyetemen 2010 november 2-án, a Demarais épületben. Schwartz Ágota ottawai irodalom professzor, illetve német szépirodalom szakértő az osztrák-magyar monarchiáról szerkesztett, Gender and Modernity in Central Europe: The Austro-Hungarian Monarchy and its Legacy című kötete mellett egy az 1956-os forradalmat vizsgáló könyv is bemutatásra kerül. A 1956 Hungarian Revolution: Hungarian and Canadian Perspectives című kötetet Christopher Adam–e honlap szerkesztője mellett–Egervári Tibor és Leslie Laczko ottawai professzorok, valamint Judy Young, a Kanadai Magyar Oktatási Alapítvány elnöke szerkesztette.

A november 2-án, este 6 órakor kezdődő bemutatóra és fogadásra mindenkit szívesen vár az egyetem, azonban a szervezők kérik, hogy valamennyien jelezzék részvételi szándékukat. Laczko professzornál lehet jelentkezni, e-mailen keresztül ([email protected]). A fogadást és bemutatót az Ottawai Egyetem bölcsészet kara, a társadalom-tudományi kar, az Ottawai Egyetemi Kiadó és a Kanadai Magyar Oktatási Alapítvány támogatása teszi lehetővé. A Demarais epület az 55 Laurier Avenue alatt található, a fogadás pedig a 3120-as teremben kerül megrendezésre.

Tags:

Comments are closed