Orbán diktátor és Magyarország „Führerstaat Ungarn”

2010 december 23 3:30 du.13 hozzászólás

Szokatlanul kemény bírálatok érték Orbán Viktor magyar miniszterelnök kormányát, miután december 21-én a kétharmados Fidesz többség felszámolta Magyarországon a sajtószabadságot.

A történelmi magyar-lengyel szolidaritás jegyében, magyer nyelvű üzenettel és piros-fehér-zöld trikolorral állt ki a megtámadott magyarországi sajtószabadság mellett a Gazeta című lap. A címlapon lévő karikatúra az Edward Scissor- hands nevű szörnyként abrázolja Orbánt.

Luxembourg külügyminisztere, Jean Asselborn, diktátornak nevezte Orbánt, mondván: „A tervezet egyértelműen sérti az Európai Unió szerződéseinek szellemét és betűjét. Felveti a kérdést, hogy egy ilyen ország méltó-e az EU vezetésére. (A törvény) közvetlenül veszélyezteti a demokráciát. Az állam ellenőrzést fog gyakorolni a vélemény fölött.” Asselborn szerint eddig Lukasenko volt Európa egyedüli diktátora, de hozzátette: „Nem ez lesz a helyzet, amikor a törvény hatályba lép.”

A Die Welt című német lap szerint Magyarország ma a hitleri Németországhoz kezd hasonlítani és jóformán „Führerstaat” lett kelet-Európa egykori legsikeresebb országából. „„Orbán Viktor kormányzó Fidesz pártja nyilvánvalóan eltökélte, hogy az egyszer megszerzett hatalmat, kétharmados többsége birtokában, egyhamar nem adja ki a kezéből. Olyan ez, mintha a tekintélyelvű, antiszemita 30-as években megállt volna a film, és most ismét peregni kezdene”–írta a konzervatív német lap.

A Frankfurter Rundschau is kemény szavakkal birálta a Magyarországon kiépülő diktatúrát. „Tíz nappal az EU soros elnökségének átvétele előtt a magyar kormány az utcára küldi a lakosságot, és arcul csapja európai partnereit”–írta a szocdem lap.

Jürgen Trittin, a németországi Zöldpárt vezetője szerint lenne egy megoldás, mely sarokba szorítaná a fideszes kormányt: el kéne venni Magyarországtól a soros Európai Uniós elnökséget.

13 hozzászólás

  • Üdvözletem az Anyaországból!

    Én ennyi szemetet rég láttam egy rakásban! Bocsássák meg hogy mellőzöm a cizelláltságot, de ettől a vadliberalista, homokospárti szartól okádnom kell.
    Az aki nem félti a gyerekeit a pornográf(!) tartalmaktól, a homoszexuális, ateista nézetek terjesztésétől, a könnyűdrogok fogyasztásának támogatásától, és még rengeteg olyan dologtól amit egyébként a „szabad sajtó” nagy része normális, sőt követendő példaként állít a jövő generációja elé, az köttesse be a private goldot, meg még pár hasonlóan nívós csatornát, és ne rémüldözzön ilyen álszent és visszatatszító módon.

    Köszönöm.

  • Köszönöm hozzászólását! Nem hinném, hogy a kiskorúak védelme miatt lett ilyen vitatott a napokban elfogadott médiatörvény, hanem az egykori ORTT és a mostani médiatanács pártpolitikai átszervezése miatt. Ne felejtsük el, hogy kilenc évre lett médiabiztos egy volt párttag és kizárlólag kormány-által delegált tagokból áll az új médiatanács, mely az előzőnél tágabb hatáskört élvez. Ha az MSZP tette volna ezt az elmúlt nyolc év során joggal tiltakoztak volna sokan a Fidesz körül.

  • Tisztelt Christopher!

    Köszönöm a meglátást, van benne logika. Én személy szerint nem számítottam másra, és örülök annak hogy a médiatanács elveszíti a liberalista túlsúlyt.
    Természetesen tudom hogy nem a fiatalok védelmét célzó tartalmak miatt robbant ki a vita. Kicsit viszont túlzónak tartom azt hogy a demokrácia porbatiprásáról beszélnek, ugyanis 2014-ben választások lesznek Magyarországon, és akkor kormányt lehet váltani, persze csak abban az esetben ha a Fidesz nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

    Az a személyes véleményem tehát, hogy az ország problémáihoz képest ez a médiatörvény bagatell. Nem könnyű, sőt félek hogy lehetetlen kiheverni az Mszp-Szdsz kormányzás nyolc évét. A kormány feladata igen nehéz, és emlékeim szerint régen is javult a helyzet a Fidesz alatt. Nem führerezni kell tehát, hanem hagyni hogy azzal a hatalommal amit MI adtunk a kezükbe éljenek úgy ahogy azt a legjobbnak látják. És ha esetleg elbuknak, el lehet menni szavazni.
    Végül kiváncsi lennék arra hogy a nagy külföldi újságok vajon miért nem szídták ilyen nagy hanngal a 4-es metro kimondhatatlanul drága építkezését, a Megyeri Híd körüli botrányt amikor nem fizették ki az alvállalkozókat, Sukorót, vagy a kormányzati negyed félbemaradt építését ami mellesleg milliárdokba került nekünk. És amelyekért persze mind az előző kormányt terheli a felelősség.

    Köszönöm.

  • Hess László

    Tessék riportereket küldeni M.o-ra, megkérdezni az utca emberét, mit szenvedtek az elmúlt 8 év balliberális kormányaitól. (Ahol egyébként középidőben a kommunista rendszer ügynökétől puccsal a magyar ellenes Apró családba (régi bolsevik kémelhárítós, 56-ban a magyarok közé lövető Apró Antal) benősült volt KISZ vezető vette át a hatalmat.) Nézzenek utána, mennyivel nőt ez idő alatt az államadósság.
    Tudják azt kedves kanadaiak, hogy Gyurcsány-Bajnaiék a szabad médiában korlátlan hatalmuknál fogva közvetített kongresszusuk záróakkordjaként 2009-ben a Kommunista Internacionálét harsogták nagy odaadással? Miközben álságosan szitokszónak számított a komcsizás. Magukat demokratának, szociáldemokratának eladva többek között a fenti lapok segítségével. Tudják mennyire elege lett a lakosságnak belőlük? Tudják, hogy mekkora médiahatalmat és propagandát épített ki az átkosban ez a társaság, amivel minden a magyar nemzet felemelkedését célzó igyekezetet igyekeznek elnyomni segíteni. Kinek? A nemzetellenes nemzetközi (tudják Internacionálé – a múltat végleg eltörölni!) liberálkapitalizmusnak.
    Egyébként nem feltűnő, hogy aktuális céljuk, az uniós elnökség elvétele? Azé az elnökségé, amely ugye vitathatatlan, hogy jó nekünk, magyaroknak. Mikor kapnánk meg legközelebb?
    Kérdés, hogy, még ha fát vágnak a hátunkon is, ezt minden magyarnak támogatni kell?
    Ugye nem? Akkor kit és miért kell meggyőzni? Mindenki gondolkozzon el!
    (választási csalások, puccs; magyarverés, szemkilövetés; síbolások, milliós végkielégítések, ingatlanpanamák; nyakunkba ültetett bankvezérek; rágalmazások, elbocsátások, médiafölény; konfliktuskeltés a kisebbségekkel; külföldi cégek támogatása, magyarok túladóztatása, kis- és középvállalkozások tönkremennek, offshore-cégek; banki visszaélések, félretájékoztatás, eladósodások, alacsony minimálnyugdíjak (két szülőmnek ledolgozottan 90e körül); állami cégek privatizálása, tönkretétele; katonaság és polgári védelem, nemzetbiztonság lezüllesztése; lakosságfogyás elősegítése, abortusz; álliberális oktatáspolitika, tanárverés; egészségügy tönkretétele, vizitdíjak, várólisták; mezőgazdaság-, vidék lezüllesztése, támogatások kurtítása és megvonása, ellenzéki önkormáyzatok magukra hagyása; ellenzéki javaslatok lesöprése; külpolitikai gyengeség, magyar érdekek figyelmen kívül hagyása, magyargyűlölet (keltés); szociális érzékenység hiánya (egy un. szocialista párt részéről)… soroljam még, hirtelen ezek jutnak eszembe.
    Pozitívum? Virsliosztogatás választások előtt, vörös zászlók lobogtatása, ígéretek? Egy a tábor?
    Orbán-gyűlölet? Kakaóbiztos számítógépek, vizuális táblák? Kórházi széfek? Kötelező magánnyugdíj-pénztár? Több milliós állami fizetések vezetőknek és lojálisoknak? Hazudtunk reggel, éjjel, meg este? Vagy Örkénnyel élve: „Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon”

  • A politikai elfogultság oly mértékig elvakítja a magyart, hogy képtelen gondolkodni. Az önmagát súlyosan lejárató, hiteltelen baloldal mindenért diktatúrát kiált, amivel csak a saját hiteltelenségét takargatja. A politikai jobboldal pedig nem veszi észre, hogy az általa támogatott, se jobb-se bal, hanem valójában velejéig populista Fidesz a kádári megoldásokat csempészte vissza a magyar politikai struktúrába. Azon kevesek pedig, akik középen állnak és nem hajlandóak sem ide, sem oda elkötelezni magukat, tehetetlenek, hiszen Magyarország 2011 nyitányára már nyilvánvalóan nem demokrácia többé, hiszen annak teljes intézményrendszerét elsöpörte a kormányzat, de nem is diktatúra még, hiszen egyelőre „csak” a baloldaliakat éri hátrányos megkülönböztetés, ami pedig nálunk eddig is szokásban volt kormányváltás után. A gondolkodó mondaná, hogy „Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen.”, de mindjárt hozzá kellene tennie, hogy ez a pihenés nyilván pillanatnyi, hiszen az alkotó azért szüntette be a demokráciát, mert diktatúrát akar, s ennek rövidesen érezni fogjuk a súlyát. De nem mondhatja, mert akkor meg beáll a baloldal mögé. Pedig tény, hogy Magyarországon már tényleg nagyon nagy a baj, ebben az országban egyáltalán nem a levegőbe beszél az, aki farkast kiált!

  • Somogyi Lajos

    Tisztelt Christopher Adam!
    Magyarországon nincs diktatura.
    Orbán Viktor miniszterelnök egyáltalán nem diktátor.
    A sajtóhadjárat ordenárő hazugságfolyam.
    Haza és népárulók,jó pénzért bármi gazemberségre kapható népirtók,becstelen gazember bértollnokaik dezinformációival való megtévesztése,a hatalmas,,csodálatra és tiszteletre méltó Kanada Népének!
    Figyelmébe ajánlom,A „névtelen Fideszes miniszter”cikk 1.hozzászólást
    Üdvözlettel
    Egy Nem jobbos, nem Fideszes

  • Somogyi Lajos

    Több ugynevezett baloldali tüntetés volt.
    Szabadon!
    Sem kordon ,sem szemkilövetés!
    Mindenki azt olvasott fel,arról harsogott amiről akart,akar.
    Hol van itt korlátozva a sajtószabadság?
    Az előző Mszp-Szdsz bandita regnálók alatt állandó vaskordonok,folyamatosan rendőrezredek az utcán,utcai sétálókat,gyermekeket ifjakat hurcoltak el,egy hangos beszélgetésért,transzparens felemeléséért,szemeket lőttek ki,embereket kinoztak,tapostak,ütlegeltek rugdostak százával, milliónyi embert döntöttek véghetetlen nyomorba.Az Önök által felmagasztalt sajtószabadságért kiáltók életellenes utonálló rabló tevékenysége nyomán eredményeképp:több millió ember él nyomorszinten!
    Kedves jó Christopher Adam!
    Kéretik objektiven tájékozódni:esetleg a helyszinen!
    Minden jót,jó egészséget!

  • „Az előző Mszp-Szdsz bandita regnálók” ellen tüntetők meglehetősen szabad stílusban adták elő magukat, amennyiben autókat borogattak, kirakatokat törtek be és gyújtogattak. A felháborodásuknak több oka is volt, egyrészt az akkori kormány gazdasági sikertelensége, politikai tehetetlensége és erkölcsi alkalmatlansága, másrészt a hazai szélsőjobb aggasztóan alacsony intellektuális színvonala. A történtekért nem lehet csak az egyik oldalt hibáztatni. Most viszont másféle kormányzati hibák történtek és más tüntetők mentek miattuk az utcára. A kormány most „csak” a demokráciát rombolta le félig, nem a gazdaságot (én reménykedek, hogy az utóbbit nem is fogja) a tüntetők meg nem a szélsőjobból, hanem a szabadságpárti, politikai pártokhoz szorosan nem kötődő fiatalokból és értelmiségiekből verbúválódtak. Ők abszolút békésen viselkedtek, vagyis nem üvöltöztek, nem gyújtogattak, nem romboltak. Így az, hogy ugyanazok a rendőrök (mert azokat még nem cserélték le) most másképp reagáltak, nem a vezetésnek köszönhető, hanem annak, hogy most egyáltalán nem történtek hasonló atrocitások.

    Amúgy mindennek semmi köze sincs a sajtószabadsághoz, hiszen a gyülekezési jogról beszélünk, amit még nem számoltak fel. Gondolom, van sürgősebb is, pl. ha megszólal, akkor előbb az Alkotmánybíróságot szüntetik meg, vagy alakítják át a választási bizottsághoz vagy a média felügyelethez hasonlóan (vagyis a tagjait fideszes pártemberekre cserélik le) és a gyülekezési jogon csak akkor kezdenek variálni, ha az zavaróvá válik, mondjuk mert túl sokan mennek az utcára. Ez esetben nyilván azt halljuk majd, hogy a gyülekezők papírzsebkendőket dobáltak szét és korlátozni kell a szemetelés lehetőségét…

  • Somogyi Lajos

    KEDVES BRUMI!
    kINEK MILYEN A LÁTÓSZÖGE UGY ITÉLI MEG HELYZETÉT,A HELYZETET.
    ÖN OTT VOLT 2006 OKT.26-ÁN?
    ABSZOLUT BÉKÉS EMBEREKRE TÁMADTAK RÁ ÉS LŐTTEK A TÖMEGBE, FEGYVERES LOVASRENDÖRÖK ÉS EGYÉB PUSKÁS PRIBÉKEK. ,AZOKRA AKIK MÉLTÓSÁGGAL KIVÁNTAK ÜNNEPELNI NEMZETI ÜNNEPEN.
    A TÜNTETÉSEKEN AMUGY BÉRKUKABOROGATÓK RANDALIROZTAK.
    MINT AZ A TITKOSZSOLGÁLATI ANYAGOKBÓL KIDERÜLT.
    KÖNNYÜ ÉS KÉNYELMES MÓD,ÁM ABSZOLUT JÓLÉTBEN,SOKEZER KILOMÉTERRŐL,SANDA HIRFORRÁSOKBÓL TÁJÉKOZÓDNI.
    AZ ÖN ÁLTAL IS MEGNEVEZETTEK FELMÉRHETETLEN ROMBOLÁST MÜVELTEK AZ ÉLET MINDEN TERÜLETÉN.
    SZINTE KIUTTALAN SZELLEMI TESTI LELKI FIZIKAI,MENTÁLIS,MORÁLIS ÉS ANYAGI NYOMORUSÁGBA DÖNTÖTTÉK MAGYARORSZÁGOT!
    GONDOLJA EL,ÉS MÉRLEGELJEN.
    MAGYARORSZÁGON 40-45 ÉV-NYI TISZTES MUNKÁVAL A HÁTUK MÖGÖTT, EMBEREK SZÁZEZREI ÉLNEK 150-250 EURO-S NYUGDIJBÓL.jELEN ÁRFOLYAM 273 FT.
    MAGASAN KVALIFIKÁLT ORVOSOK MÉRNÖKÖK, STB NYOMOROGNAK 100-150 RITKA ESETBEN 200 000
    FT ÖSSZEGBÖL.a MUNKÁSOKRÓL NEM IS SZÓLVA,HISZ SOK MULTI 60-70 EZER FORINTÉRT ROBOTOLTATJA ŐKET,FOLYAMATOS VAGY ÉJSZAKAI 12-14 ÓRÁS MÜSZAKBAN,SZINTE TELJES JOGFOSZTOTTSÁGBAN..NYUGATI ÁRSZINVONAL MELLETT.
    gONDOLOM A FORINTOT IS KÖNNYEDÉN ÁTSZÁMOLJA.
    ÖN NYILVÁNVALÓAN MÜVELT TANULT EMBER,KÉREM MÁR MÉRLEGELJEN.
    VESSE ÖSSZE A KANADAI REALITÁSOKAT A MAGYARORSZÁGIVAL.
    EZÉRT,BÁR BALOLDALI ESZMEKÖVETŐ VAGYOK,TEHÁT NEM fIDESZ SZAVAZÓ,KI KELL JELENTSEM, NINCS MIT CSODÁLKOZNI A FIDESZ KÉTHARMADÁN.
    AMENNYIBEN PEDIG MAGYARORSZÁGON ÉL,AKKOR VALAMI ÉRDEKBŐL,OKBÓL TÉVESEN INFORMÁL A FORUMON.

  • Somogyi Lajos

    KEDVES JÓmBRUMI!
    kINEK MILYEN A LÁTÓSZÖGE UGY ITÉLI MEG HELYZETÉT,A HELYZETET.
    ÖN OTT VOLT 2006 OKT.26-ÁN?
    ABSZOLUT BÉKÉS EMBEREKRE TÁMADTAK RÁ ÉS LŐTTEK A TÖMEGBE, FEGYVERES LOVASRENDÖRÖK ÉS EGYÉB PUSKÁS PRIBÉKEK. ,AZOKRA AKIK MÉLTÓSÁGGAL KIVÁNTAK ÜNNEPELNI NEMZETI ÜNNEPEN.
    A TÜNTETÉSEKEN AMUGY BÉRKUKABOROGATÓK RANDALIROZTAK.
    MINT AZ A TITKOSZSOLGÁLATI ANYAGOKBÓL KIDERÜLT.
    KÖNNYÜ ÉS KÉNYELMES MÓD,ÁM ABSZOLUT JÓLÉTBEN,SOKEZER KILOMÉTERRŐL,SANDA HIRFORRÁSOKBÓL TÁJÉKOZÓDNI.
    AZ ÖN ÁLTAL IS MEGNEVEZETTEK FELMÉRHETETLEN ROMBOLÁST MÜVELTEK AZ ÉLET MINDEN TERÜLETÉN.
    SZINTE KIUTTALAN SZELLEMI TESTI LELKI FIZIKAI,MENTÁLIS,MORÁLIS ÉS ANYAGI NYOMORUSÁGBA DÖNTÖTTÉK MAGYARORSZÁGOT!
    GONDOLJA EL,ÉS MÉRLEGELJEN.
    MAGYARORSZÁGON 40-45 ÉV-NYI TISZTES MUNKÁVAL A HÁTUK MÖGÖTT, EMBEREK SZÁZEZREI ÉLNEK 150-250 EURO-S NYUGDIJBÓL.jELEN ÁRFOLYAM 273 FT.
    MAGASAN KVALIFIKÁLT ORVOSOK MÉRNÖKÖK, STB NYOMOROGNAK 100-150 RITKA ESETBEN 200 000
    FT ÖSSZEGBÖL.a MUNKÁSOKRÓL NEM IS SZÓLVA,HISZ SOK MULTI 60-70 EZER FORINTÉRT ROBOTOLTATJA ŐKET,FOLYAMATOS VAGY ÉJSZAKAI 12-14 ÓRÁS MÜSZAKBAN,SZINTE TELJES JOGFOSZTOTTSÁGBAN..NYUGATI ÁRSZINVONAL MELLETT.
    GONDOLOM A FORINTOT IS KÖNNYEDÉN ÁTSZÁMOLJA.
    ÖN NYILVÁNVALÓAN MÜVELT TANULT EMBER,KÉREM MÁR MÉRLEGELJEN.
    VESSE ÖSSZE A KANADAI REALITÁSOKAT A MAGYARORSZÁGIVAL.
    EZÉRT,BÁR BALOLDALI ESZMEKÖVETŐ VAGYOK,TEHÁT NEM fIDESZ SZAVAZÓ,KI KELL JELENTSEM, NINCS MIT CSODÁLKOZNI A FIDESZ KÉTHARMADÁN.
    AMENNYIBEN PEDIG MAGYARORSZÁGON ÉL,AKKOR VALAMI ÉRDEKBŐL,OKBÓL TÉVESEN INFORMÁL A FORUMON.

  • Kedves Somogyi Úr,

    Mi mi nem tudunk vitázuni, hiszen Ön baloldaliként a szélsőjobb szavait idézi, én meg egyiket sem szeretem. Ami tény: jelenleg 290 Euró az átlagnyugdíj, ami rövidesen lecsökken az Ön által említett 150-250 Euróra.

    Szerintem lassan kezd letisztulni a magyarországi kép. Orbán Viktor tanult a csúfos kudarccal zárult első regnálásából, amikor kezdetben megpróbált jó fiú lenni, majd egyre pökhendibbé vált, végül emiatt, és persze az ellenzék populizmusa miatt is, az ország elfogadhatónak ítélhető gazdasági teljesítménye ellenére (ami viszont nagyrészt még Bokrosnak volt köszönhető) elbukott. Most, 2/3-addal a háta mögött, meg sem próbál jó fiút játszani. Felszámolt minden demokratikus intézményt és párbeszédet az országban és fapofával tűri, hogy diktátornak nevezzék. Úgy vélem, azért, mert leginkább Kádár János pályája lebeghet a szeme előtt. Most elsősorban Kádár véres indulása, ezért Orbán is igyekszik a „kemény kezű rendteremtő” képében tetszelegni, hogy aztán az uralkodása közepén, mint Kádár tette, ő is a mi jóságos apánkká váljon azáltal, hogy lazít egy kicsit a gyeplőn, enged egy kicsit beleszólni másokat is ebbe-abba, kicsit partnerként kezeli a népet, és ennek akkor mindenki nagyon fog majd örülni! Uralkodása harmadik szakaszában pedig még a demokrácia nyakán oly szorosra húzott nyakörvön is lazít egy kicsit, hogy – ismét csak hasonlóan a kádári időkhöz – teljes legyen az ő népének a boldogsága. Lesz majd nekünk boldog barakk, meg gulyásdemokrácia, és felállva tapsolhatunk újra…

  • Somogyi Lajos

    Kedves jó Brumi!
    Ön neutrálisként mutatkozik,ám:
    Markánsan kitetsző leplezetlen elkötelezettsége Sajnos ,avagy szerencsére el nem feddhető,,logikátlan természetellenes tudatos antiobjektivitása okán:Ön nem csak egyszerüen dezinformál,szándékoltan eltökélten meghamisitja az élő valóságot.
    Ma magyarországra semminemü diktatura leghalványabb árnyéka sem vetül.
    A most csufosan megbukottt eleddig regnálók alatt, szocreal-ultraliberál vériszamos vörösiszap boritott el mindent,ami tiszta szép jó és emberi!
    S egy tébolyult orbitális háborodott ,a Teremtő Természet földi helytartójának,mindenekfeletti,megfellebbezhetetlen itélethozó fenségnek,minden földi és univerzumbeli élet értelem s gondolat kizárólagos őrének,tulajdonlójának aposztrofálta Önmagát!
    Remélhetőleg irreverzibilis módon felülkerekedik az értelem,s a vérszinü prosectura gigarészvényesek,végleg elsüllyednek az eddig általuk müködtetett gigantikus enyészetgyár büzhödött pöcegödrében!
    Jó erőt!Békességet.

  • Nagy nehezen legyűrtük a ballibsiket és akkor itt van egy ilyen lap, ami próbál gáncsoskodni. Klub rádió meg Bolgár György. Nevetséges. Ki pénzel titeket?