Névtelen fideszes miniszter: „OK, we fucked it up”

2011 január 9 11:15 du.3 hozzászólás

Az Economist című brit gazdasági hetilap egyik rovatvezetője arról számolt be, hogy egy magyar miniszter hogyan próbálta mentegetni a vitatott médiatörvényt egy Európai Uniós vacsorán. Először azt magyarázta, hogy a magyar médiaalkotmány tulajdonképpen nem is annyira más mint számos egyéb európai uniós országban is létező törvény, mely a helyi újságokat,  televíziókat és rádiókat próbálja szabályozni. Egy kicsit később azonban megváltozott a fideszes miniszter álláspontja és bevallotta, hogy a magyar törvény a többinél sokkal szigorúbb. Aztán ismét egy kicsit később (és feltehetően néhány pohár bor után) már őszintébb lett a miniszter úr.  „Rendben, elkúrtuk”, azaz „OK, we fucked it up”–mondta a miniszter.

A cikkből nem tudhatjuk meg, hogy pontosan ki  volt az a ‘bátor’ miniszter, aki bevallotta, hogy súlyosan elszámította magát a magyar kormány. De állítólag Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztertől származhat a fent idézett kemény bírálat. Fellegi azonban azt mondta, hogy nem a törvényt kúrták el, ‘csupán’ annak kommunikációját.

Az eredeti angol szöveg:

 Over a long dinner assisted by the expertise of the specially-appointed “EU presidency sommelier” one minister first claimed the media law was no different from other European countries. He later admitted that it was, indeed, more stringent than similar laws elsewhere. “You have to understand, this is central Europe, where there is anti-Semitism and anti-gypsy sentiment. The government has to protect people.” By the time the sweet Tokaji dessert wine was poured he conceded: “OK, we fucked it up.”

3 hozzászólás

  • Somogyi Lajos

    Journalists from Washington Post,Economist,Observer,Die Presse and so on are!:LIARS!
    Hands off from Hungary!
    Stop the anti- Hungarian chorus of globalist hyenas!

    Magyarország,a Magyar Nemzet,a Magyar NÉP a Magyar kormány ellen minden alapot nélkülöző,a nyugati közvéleményt dezinformáló-nemtelen-alattomos gyalázatos támadás folyik.
    Félre dobva a legelemibb ujságirói tisztesség alap fokát is.
    Galádul Megtaposva Magyarország,a Magyar Nemzet méltóságát.
    Megvonva a tiszta életü Magyar szavazó polgárok önbecsülését elvitathatatlan alapjogait..
    Pontos Magyarországi tájékozódás helyett,a távolból Hirforrásként felhasználva,
    a morál és emberség alapminimumától is fényévekre leledző Népnyomoritó,hazaáruló Sztálin -Berija szellemi eszme szintü-egykori- mai bukott hazug életellenes kommunista vezetőket ,s jó pénzért bármi gazemberségre kapható bértollnokaikat.
    Magyarországon teljes és makulátlan demokratikus rend,teljes sajtószabadásg él és virul!Semminemü fasizmusnak rasszizmusnak,nyoma tere és helye nincs!
    A kisebbség jogai példaértéküen páratlan,különleges magasszintüen biztositva van.

  • Engem kezd aggasztani, hogy Magyarországon divatba jött a politikusi igazmondás. Gyurcsány kezdte, amikor ugyanezzel a kifejezéssel („elk..tuk”) írta le, hogy mit tettek a gazdasággal, most meg Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter használta e veretes szavakat annak ecsetelésére, hogy mit tettek a demokratikus politikai intézményrendszerrel. Szerintem mindannyiunk közös érdeke egy olyan kormányzat lenne, amelyik sem a gazdaság, sem pedig a demokrácia vonatkozásában nem mondhatja el magáról ugyanezt!

  • Tisztelt Somogyi Lajos Úr! – Nem tudom, hogy Ön hol él (Kanadában vagy Magyarországon), de amit Magyarországról ír – ti. „Magyarországon teljes és makulátlan demokratikus rend, teljes sajtószabadság él és virul! Semminemű fasizmusnak, rasszizmusnak nyoma tere és helye nincs…” – abból sajnos egy betű sem igaz.
    Magyarországon emberek tucatjai, százai szenvednek fagyhalált, éhhalált, gyermekek tízezrei éheznek, miközben három-négy millió ember tengődik az európai életszínvonal alatt. Hajléktalanok ezrei találhatók a fővárosban, olyanok, akiket betegségük esetén be sem szállítanak a kórházba – az utcán, kapualjakban halnak meg – és Budapest egyik központi kerületében (Erzsébetvárosban) jelentették be a napokban, hogy pénzhiány miatt a szükséges orvosi ellátásokat, műtéteket sem tudják elvégezni…
    Ha Önnek a szinte naponta ismétlődő sztrájkok, tüntetések jelentik a makulátlan rendet, ha a neonáci-hungarista szellemiségű egyenruhás bandák zsidózása, cigányozása és fenyegető felvonulásai jelentik a virulást – nos, akkor Önnek ott ahol él, akkor talán igaza van.
    Mi demokraták, akik évtizedeken át harcoltunk, szenvedtünk azért, hogy becsületes polgári demokráciában éljünk – ma ismét csak azt halljuk, hogy a „kommunista Kína a mi történelmi szövetségesünk” (az az ország, ahol az emberek élete olcsó és akiknek fogalmuk sincs az emberi jogokról és a szabadságról.)