Az edmontoni állami iskolákban tanítanak a kelet-európaiak internálásáról

2011 június 7 3:26 du. Az edmontoni állami iskolákban tanítanak a kelet-európaiak internálásáról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Finanszírozási megállapodást kötött a Kanadai Első Világháborús Internálási Alap

A Kanadai Első Világháborús Internálási Alap jóváhagyta az edmontoni állami iskolabizottság pályázatát, mely lehetővé teszi az 1914 és 1920 között igazságtalanul internált kelet európai bevándorlókról szóló új tananyag bevonását a középiskolai tankönyvekbe. Andrew Hladyshevsky, az alap ideiglenes elnöke Dana Antaya-Moore, az edmontoni 7. számú állami iskolabizottság jelenlétében írta alá a kanadai szövetségi  alap által nyújtott finanszírozási megállapodást.

Az új tankönyvet a Descendants of Ukrainian Canadian Internment Victims Association (DUCIVA) nevű szervezet kezdeményezte, abban a reményben, hogy ez a lépés köztudottá teszi az első világháborús internálás történetét a legfiatalabb generációk köreiben. Andrew Antoniuk, a DUCIVA társelnöke és az alap kuratóriumának egykori tagja is résztvett az ünnepélyes aláíráson. A megállapodás szerint már 2011 szeptember elejére (tehát az új tanév kezdetére) elkészül a tananyag, mely az ukrán áldozatokon kívül az egyéb kelet-európai, az Osztrák-Magyar Monarchia területeiről származó civilek igazságtalan internálására is kitér.

Comments are closed