Holtversenyben a konzervatívok és liberálisok

2011 augusztus 19 9:45 de. Holtversenyben a konzervatívok és liberálisok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Dalton McGuinty

Az Ontario-i liberális kormánypárt népszerűség-növekedésének köszönhetően beérte Dalton McGuinty kormányfő Tim Hudak progresszív-konzervatív kormányfőjelölt támogatottságát a legutóbbi CTV-Globe and Mail felmérés szerint. McGuinty liberálisait a lakosság 30,3 százaléka támogatja, miközben Hudak pártja 28,7 százalékra esett vissza. Andrea Horwath, az Új Demokrata Párt magyar származású jelöltje jelenleg 12,2 százalékos támogatottságot tudhat magáénak. A lakosság 14,6 százaléka még bizonytalan és az ontarióiak 11 százaléka pedig egyik jelöltre se szavazna.

Egy másik Nanos felmérés azt mutatja, hogy McGuinty kormányfőben jobban bíznak az ontarioiak mint konzervatív és baloldali ellenfeleiben. A lakosság 28,7 százaléka leginkább a liberális kormányfőben bízik, miközben a Hudakba vetett bizalom 23 százalékon áll.

2003 óta van kormányon McGuinty liberális pártja, eddig két egymást követő választáson szerezték meg a mandátumok többségét. McGuinty gazdaságpolitikája középpárti. Kormányzásának első éveiben felemelte a személyi jövedelemadót és évi 900 dolláros egészségügyi adót hozott létre az állami egészségügyi rendszer finanszírozására. Szociális kérdésekben McGuinty végérvényesen elfogadtatta az azonos neműek házasságát és római katolikus hite mellett is az abortusz szókimondó támogatója.

Tags:

Comments are closed