Minden hatodik magyar minisztériumi alkamazott munkanélküli lehet

2011 szeptember 15 12:37 du.11 hozzászólás

2011. szeptember 15: Radikális létszámcsökkentést tervez a Fidesz-KDNP a központi kormányzati intézményeknél és egyedül a Nemzeti Adó és Vámhivatal úszhatja meg a leépítést. Összesen 30 ezer minisztériumi munkahely szűnik meg és a háttérintézmények is létszámcsökkenéssel számolhatnak, az Origo nevű hírportál információi szerint. Ha Szijjártó Péter-t, Orbán Viktor szócsövét kérdeznénk a leépítésekről,  feltehetően elmondaná, hogy megszorítás egy szál se.

A 15 százalékos leépítés egyenlőtlenül öszlik el a különböző minisztérium között és eddig csak az biztos, egyedül az adóhivatal kerülheti el az elbocsátásokat. Az is kiszivárgott, hogy a hattérintézményeknél nagyobb lesz a vágás mint a minisztériumoknál.

Jelenleg összesen 250 ezren dolgoznak a magyarországi központi államigazgatásban. A Fidesz kb. hat milliárd forintnyi megtakaritást vizionál a leépítésből, hiszen jelenleg 160 ezer forint az átlagbér.

11 hozzászólás

  • Bencsics Klára

    Éppen ideje, hogy leépítsék a sok dosszé tológatók munkakörét. Nincs nagyobb teher egy kormányon, mint a hatalmas bürokrácia! Csak Obama kormányát kell megnézni……

  • Nem értem a problémáját, tisztelt Christopher Adam Úr…
    Miért zavarja Önt, hogy az Orbán kormány leépíti a saját embereit..?
    Önök azt sugallták eddig, hogy ez a gaz kormány elüldözött mindenkit, akik nem voltak számára szimpatikusak. Ergo: most a saját klikkjüket eresztik szélnek, mert vízfejü lett az államigazgatás.
    Kedves Chritopher… a bumerán eldobásával nagyon kell vigyázni, mert különben kinevetik az embert.
    Még ha szerkesztönek is tartja magát.

  • Gondolom azért, mert az Orbán kormány hatalomra kerülése elött több, mint egy millió állást vizionált a munkanélküliek segitségére. Azzal, hogy a munkanélküliséget még inkább növeli, nem oldott meg semmit, csak több embert taszitott nyomorba.

  • Jo gondolatok kedves Kopacsi Judit…. Netan valami medicinat a Vilagvalsag lekuzdesehez? Talan az elseftelt, elsinkofalt, ellopott ezermilliardok visszaszolgaltatasa lenne a megoldas ugy Globalis szinten? Megoldasat esetleg lehetne szabadalmaztatni… De azert ha lehet, tobb es praktikusabb legyen, mint hogy a zorbanazokamindennek…))))

  • remek ötlet kedves Gábor. Talán kezdhetnénk a jelenlegi hatalommal birókkal, akiknek legnagyobb többsége 20 évvel ezelött még lakása sem volt? Tudja, szép dolog lenne ha elöbb mindenki a saját portáján söprögetne, és nemes példával járna elöl.

  • Egyetertunk! Tehat ha valaki mar korabban, netan masodik generacioskent lopott, az egyenlo a kivaltsaggal, netan az erinthetetlenseggel? Tudja mit Judit? Kezdjuk azokkal a koromletepokkel es padlassoprokkel kiknek gyermekei mara Liberalis kontosben, megtollasodva eneklik az Internacionalet, sok balfek es amnezias sejthalmaz legnagyobb gyonyorere…. Aztan folytassuk a mindenkori -akar mostan – hatalmonlevo csrkefogokkal..tolvajokkal.

  • Kedves Gábor! Ha lehetne, tartsa vissza türelmetlenségét, mert nem tesz jót az egészségének. Ha esetleg lenne valami korszakalkotó ötlete ahelyett, hogy másokat támadna, gondolom, hasznosabb lenne. Lopásról meg nem érdemes beszélni, mert pl. az egész Kádár rezsim is lopásból állt. Aki megpróbált tisztességesen élni, még hülyének is nézték. Szóval itt egy egész generációs probléma van, amivel szembe kéne nézni. Mint mondtam, elöbb a saját portánkon, ha lehet.

    Én, tudja, annak ellenére, hogy 20 éves koromra elüldöztek, azért 1990-től több éven keresztül jártam vissza és Demokratikus Pedagógia Módszereket tanitottam a pécsi nyári pedagogus egyetemen. Szakkönyvem, ezügyben még mindig a Szegedi Tanitóképző szaklistáján van.
    Ön mit tett le az asztalra?

  • Kedves Kopácsi Judith…

    Szeretném ha megnevezne legalább öt embert a százezrekböl, akit az Orbán kormány taszított nyomorba. Ha nem tud, akkor legyen szives abbahagyni a hülye bejegyzéseit.Nem lózungokkal kell provokálni, Hölgyem, hanem tényekkel. Ahogy elnézem, azokkal viszont hadilábon áll.

  • Elnézést nem százezreket hanem többeket akartam írni. Mea culpa…

  • Kedves Gábor, személyeskedéssel nem megy nálam sokra. Ha nem tud érzelem mentesen érvelni, akkor itt és most befejezhetjük az egyoldalú „vitát”.

  • kedves Judith!

    Ne haragudjon de nem ertem mirol beszel. Eloszor is engem nem erdekel a Demokratikus Nyari Pedagogia modszere. Szakkonyveket en is irtam es azok a mai napig szinten hasznalatban vannak…. sot tanitottam is evekig es eleg sok szakember dolgozik a vilagban, kiknek azert en is adtam valamit utravalokent. Es?
    Tehat on ha biralja az Orban Kormanyt az olyan dogos es intellektuel…. ha valaki felhivja a figyelmet nehany tenyre, melyeket oly hanyag eleganciaval figyelmen kivul hagy, az mar arrogancia…. Ne rohogtessen kedves asszonyom! Ha komoly vitapartner akar lenni, akkor ennel azert tobb kell …