Vége a liberális pesti vicchullámnak

2011 október 9 11:59 de.11 hozzászólás

Csurka István, a már alig létező Magyar Igazság és Élet Pártjának (MIÉP) elnöke és a Magyar Fórum című szélsőjobboldali hetilap főszerkesztője új szerepet kaphat, miután Tarlós István, Budapest fideszes főpolgármestere úgy döntött, hogy az Új Színház 2012 februárjában megszűnik és helyette egy, a radikális jobboldali közönséget kiszolgáló kultúrközpont jön létre. Az Új Színház új neve „Hátország” lesz és a kultúrközpontot Dörner György szélsőjobboldali kötődésű színművész vezeti, Csurka István aktív közreműködésével, aki intendánsként van megneveznve a nyertes pályázatban.

„A Hátország a szociálliberális iga alatt nyogő magyarságot jelképezi. Egy, az egész nemzet számára életbevágóan fontos visszafoglalási igenyt. Ennek a visszafoglalásnak egyik első, kicsi, de nem jeIentéktelen ütközete lehet ez a színház. A magyarság a hátországból, az elnyomott, háttérbe szorított, elhallgatott, félreszorított nemzeti értékeivel, Bornemisszáival, Csokonaival, de Németh Lászlóval és lllyés Gyulával, fel egészen a mai követőkig megindítja a visszafoglalást a liberális pesti vicchullám, pénzcsinálás és újabban a szórakoztató liberális állam sokszor a bordélyházak szintjére süllyedt csomópontjai ellen”–írta Dörner György nyertes pályázatában.

Az Új Színház leköszönő igazgatója Márta István, akinek pályázatát nem fogadta el a fővárosi önkormányzat, annak ellenére, hogy a kultúrközpont jelenleg anyagilag stabil állapotban van, minden jel afelé mutat, hogy hatékonyan és jól vezették és–ami talán a legfontosabb–a pályázatok elbírálásáért felelős szakmai bizottság tagjai a jelenlegi igazgató pályázatát támogatták. A főpolgármester azonban nem hallgatott a szakmai véleményre.

„Ez egy jól menő, a közönség által szeretett és tisztelt színházat, amely gazdaságilag teljesen rendben és nincsenek likviditási problémái, ezért egy picit érthetetlen ez a döntés”–mondta Márta István.

A leköszönő igazgató arra kérte a színház dolgozóit, hogy a közönség érdemében „nagyon felgyelmezetten” dolgozzanak az elkövetkező négy hónap során és ne tüntessenek a döntés ellen. „Nagyon gondolják meg, ha demonstálni akarnak, mert nem érdemes. Egy olyan világban élünk jelen pillanatban, ahol nagyon nem szeretném, hogy a színészek az egzisztenciájukat és a szakmai jövőjüket valamilyen módon veszélybe sodornák”–mondta a leköszönő igazgató színészeinek, aki 13 éven keresztül vezette a megszűnés előtt álló Új Színházat.

A pályázat szerint a Hátország 2012/13-as repertoárjába kerül többek között Csurka István Írószövetségek harca című darabja, valamint szintén a MIÉP-es elnök által írt A hatodik koporsó. A nyertes pályázat teljes szövege (ami több helyen eléggé elképesztő retorikai fordulatokat tartalmaz) a Kanadai Magyar Hírlap oldalán olvasható.

Az Új Színház épülete 1909-ben épült Art Deco stílusban és az első években a Parisiana nevű mulatónak adott otthont.

11 hozzászólás

  • Meglepő, hogy még a Kanadai Magyar Hírlap is ingyenreklámot biztosít a neonáci, rasszista „Hátország”-nak…
    Csurka bűneit súlyosbítja, hogy (köztudottan) 1990 előtt ügynöke volt a BM III/III-as Csoportfőnökségnek.

  • Kedves Tamás, én ezt nem érzem ingyenreklámnak. Mindössze egy hír közlése. Aztán mindenki eldöntheti, hogy örvend-e vagy inkább szomorkodik rajta. Én a magam részéről megdöbbenéssel olvastam (a pályázatot elszörnyedéssel) és szomorkodom. Vajon hova jut el (vissza) Magyarország?

  • Kedves Szemenyei Kiss Tamas!

    Maganak szemmel lathatoan lovese sincs mirol beszel… Mitol neonaci es mitol rasszista a Hatorszag?
    Amugy mert meglepo az, hogy a Kanada Magyar Hirlap ezt a hirt lekozli? Nincsenek hozzaszokva? Megszoktak, hogy ami magyar, azt lehet mocskolni, gyalazni, sot ez olyan sikkes, de ha egy magyarember ugy erez a magyarsagaval mint egy atlag kanadai a kanadaisagaval az mar fasizmus?

    Spigel, 168 ora: liberalbolsevik csapat.

  • Hát Gábor, ez a szösszenése még számomra sem érthető. De nem baj. Elmegy a többi között. Kár, hogy tényleg nem érti, vagy érteni sem karja, hogy valójában is miről van szó.

  • Melyik szot nem ertette kedves Judith?

  • Csurkapista el van tévedve.
    Pesten ma nincsenek viccek. Mondhatni kihaltak.
    Az úgynevezett ” humoristák ” humoreszkálásán pedig csak kinjában röhög az ember , aztán fejcsóválva másik csatornára kapcsol.
    Csurka ma nincs képben .

  • Ugyan Geyza! Max nem hallod…. vagy nem erted!

  • Vagy már rágen kinötte a pisi-kaka féle „vicceket”.

  • Kedves Judith!

    Latom mukodik a kepzelete… Gondolom ugy van ezzel mint Moricka a du…ssal…. mindenrol az jut az eszebe! Ejnye Judith, turtoztethetne magat, legalabb ezen oldalakon!

  • A fajüldöző eszme, mint ismert, nem magyar találmány – de ettől hazánkban, Magyarországon még vannak hívei, főleg az utóbbi két évtizedben, mióta nem büntetik hirdetőit. Csurka és Dörner két olyan fickó, akiket egyebek mellett a rasszizmus és az antiszemitizmus prominenseiként ismerhettek meg a legfiatalabb korosztályok. – Szabó Gábor azt kérdezi, hogy „mitől neonáci a Hátország Színház?…” – Nos, attól, amitől a hal is büdösödik. A fejétől.
    Mégis, mit vár el egy demokratától? Természetesen minden eszközzel pusztítom, lehetetlenné igyekszem tenni a nácizmus megnyilvánulásait. – A második világháború és az azt megelőző németországi, magyarországi történéseit megismerve, ennek az eszmének a hirdetőit természetes ellenségeimnek tekintem.
    A náci és a fasiszta – figyelmébe ajánlom! – nem ugyanaz. (Bár kétségtelenül a nemzetiszocialista eszmekörbe tartoznak követőik, az olasz fasisztákra, a honi hungaristákra vagy a spanyol falangistákra nemigen volt jellemző az antiszemitizmus…)
    A magyarok túlnyomó többsége és a keresztények millió bizonyára kikérnék maguknak, hogy azonosítsa őket a nácizmussal, Adolf Hitler eszméjével. Ha ugyan ezt – a kifejezés nemes értelmében – eszmének lehet nevezni.

  • Kedves Tamas!

    Maga nem egeszseges.