A budapesti millások tüntetése a Montreal Gazette-ben

2011 október 26 10:23 de. A budapesti millások tüntetése a Montreal Gazette-ben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vasárnap, az 1956-os forradalom és szabadságharc 55-ik évfordulóján több tíz ezer állampolgár tüntetett Budapest utcáin a jelenlegi kormány autokratikus intézkedései ellen–áll a Montreal Gazette 2011. október 26. számában megjelent képaláirásban. A Nem Tetszik a Rendszer című tüntetés volt az eddigi legnagyobb ellenzéki demonstráció az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kormány szociálisan érzéketlen és antidemokratikus politikája ellen. A tüntető szervezetek közt volt a Szolidaritás Mozgalom, a Negyedik Köztársaságot! és az Egy millióan a demokráciáért. A Montreal Gazette-ben megjelent cikket Dr. Göllner András, a Concordia Egyetem emeritus professzora, illetve a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítója, országos szóvívője írta.

Göllner professzor Vaclav Havel-t, az első szabadon megválasztott cseh elnököt és az  egyik legismertebb antikommunista harcost idézte és úgy szintén Adam Michnik-et, a legendás lengyel Szolidaritás egykori vezetőjét. Göllner András professzor teljes cikkét az alábbi linkre (PDF file-ra) kattintva olvashatják.

Montreal Gazette – 2011. október 26, A25-ös oldal

Comments are closed