Tanulmányok a Kanadai Magyar Hírlapban

2011 november 22 12:56 du. Tanulmányok a Kanadai Magyar Hírlapban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Új melléklettel bővül a Kanadai Magyar Hírlap! Dr. Kopácsi Sándor 1976-os esszéje képezi a KMH Tanulmányok című melléklet első szekcióját. A szerző az 1956-os forradalom idején Budapest rendőrfőkapitánya volt, aztán a szabadságharc leverése után a Nagy Imre per hatodrendű vádlottja. 1975-ben emigrált Kanadába. Néhai édesapja esszéjét lánya, Kopácsi-Gelberger Judith küldte át a KMH-nak, melyet egy előszóval is ellátott.

A napokban a Kanadai Magyar Hírlap új melléklete Szemenyei-Kiss Tamás 1956 didergő lángjai című cikksorozat azon írásaival bővül, melyek eddig nem jelentek meg cikk formájában a KMH címlapján.

Természetesen várjuk a további esszéket, tanulmányokat és visszaemlékezéseket, és különösképpen azokat, melyek eddig nem kerültek elektrónikus úton történő publikálásra. A KMH olyan írásokat támogat és tesz közzé, melyek tartozkodnak a szélsőséges megnyilvánulásoktól, továbbá nem tesznek faji, nemzeti, felekezeti, nemi és szexuális alapon történő diszkriminatív kijelentéseket, megjegyzéseket.

Reméljük, hogy a legújabbkori történelem, társadalomkritika és kultúra iránt érdeklődöknek hasznos és értékes tanulmánygyűjtemény jön létre.

Comments are closed