Beszámoló az ottawai „Christmas Cheer” jótékonysági reggeliről

2011 december 9 10:02 de.1 comment

Laureen Harper, Stephen Harper kanadai miniszterelnök felesége mellett Jim Watson ottawai polgármester is jelen volt a Westin Hotel bál-termében megrendezett „Christmas Cheer” reggelin. A Kanadai Magyar Hírlap is részt vett a jótékonysági rendezvényen. 

2011 december 8-án került sor a kanadai főváros huszonegyedik hagyományos Christmas Cheer jótékonysági reggelijére a belvárosi Westin szálloda báltermében. A rendezvényen összesen 96 ezer dollárt (kb. 21 millió forintot) sikerült összegyűjteni az ottawai Élelmiszerbank (Food Bank), valamint a Christmas Exchange és az Ottawa Senators jégkorong csapat által fenntartott alapítványnak. A fent említett összeg kizárólag a jegybevételekből származik, azonban ha hozzátesszük a helyszínről tudósitó és adományokat gyűjtő 580 CFRA rádió által nyújtott bevételt, a teljes összeg 213 ezer dollárra (kb. 46,8 millió forintra) emelkedik.

A reggelin keresztül beérkezett összegből élelmiszer-kosarakat és csomagokat készítenek a rászoruló családok részére, hogy az ünnepek alatt mindenképpen legyen étel az asztalon.

Jim Watson polgármester a komplett angol reggeli tálalásában és kiszolgálásban is részt vett, de a rendezvényen szintén jelen volt Stephen Harper kanadai kormányfő felesége, Laureen. A több mint ezer férőhelyes bálterem teljesen megtelt és hetekkel a rendezvény előtt elkeltek a jegyek.

Az Social Planning Council tanulmánya szerint a fővárosi lakosság 15,2 százaléka él szegénységben. A munkahellyel rendelkező ottawaik 10 százaléka él a kanadai adóhivatal által jegyzett szegénységi küszöb alatt. A fővárosi magánvállalkozók 40 százaléka él szegénységben, azaz évi keresetük 20 ezer dollár (4,4 millió forint) alatt áll.

Tags: