Ovi a parlamentben

2011 december 14 8:37 de.1 comment

Szendam, a rejtélyes és provokatív magyarországi bloggerünk ismét jelentkezett nálunk egy újabb szamizdat bejegyzéssel, egyenesen a Nemzeti Együttműködési Rendszer szívéből. Csak az egészben az a szépséghiba, hogy Szendam barátunk nemigen kiván együttműködni. Anonim bejegyzésekkel osztja meg észak-amerikai olvasóival, hogy miért is ilyen makacs. És vajon miért nem árulja el nekünk a negyvenvalahány éves blogger, hogy ki is áll a rejtélyes szendamondja blog mögött? Ime a Kanadai Magyar Hírlapnak beküldött magyarázata: „Darth Victorius helyi Körzetvezető Testvére véletlenül megismerne. Ezt pedig arra a pár hónapra, amíg – sajna az országgal együtt – megbukik, szeretném elkerülni!”

Szendam a következőt irta Orbán Viktor legújabb parlamenti fellépésről:

„Orbánnak ezt a beszédet (sem) lett volna szabad elmondania, mert ezzel (is) aláásta azt az utolsó esélyt, hogy elfogadható feltételekkel és mihamarabb kössön megállapodást úgy az IMF-fel, mint az EU-val, s tette mindezt pucér hatalmi és vagyoni önérdekből, simán letojva a “magyar embereket“, s magát az Országot is! Az pedig már csak nyálhab volt az orbanista takonytortán, hogy mindezek után a “Világ Legpofátlanabb Frakcióvezetője” címére joggal aspiráló Lázár János képes volt a hátsó lábára ágaskodva azt mondani a parlamentben, hogy “megszakadt az értékközösség(!!!)” Magyarország és Európa között, s most már csak “érdekközösség” van!” Tovább a teljes bejegyzéshez…

1 Comment

  • A fidesz szócsövének számító Heti Válasz című újság a heti számának 31. oldalán közlik Eleni Tsakopoulos amerikai nagykövet „Alaposan megfontolni” című írását (kiemelt szöveg: Megfelelő fékek és ellensúlyok vannak-e az új rendszerbe építve ahhoz, hogy megőrizzék a demokratikus intézmények függetlenségét a magyarok eljövendő generációi számára?”
    És meg kell mondanom, hogy jogos a kétely, amikor tagnap a bírói szervezetet helyezték pártirányítás alá, és holnap az UTOLSÓ független testületet, a Nemzeti Bankot és annak valutatartalékát akarják einstandolni.
    Közvetlenül az ezt megelőző 28-29-30 oldalon viszont FELTÁMAD A SZOVJETUNIÓ? című cikk, mely szerint „Putyin kész kinyitni az orosz pénzes-ládikát bármelyik ország előtt, ha az az Eurázsiai Unióhoz való csatlakozást választja”
    Mindig is csodálkoztam az emigrációban élő magyarokon, hogy egy olyan pártot támogatnak feltétel nélkül, ahol a legmagasabb az egy főre eső volt Mszmp tagok száma (főleg a párt vezetői közül) és amelyik rákosista módszerekkel egypárti diktatúrát épít (ami elől elmenekültek) – miközben gazdaságilag teljesen tönkre teszi az országot. És a jelek szerint komolyan gondolja Orbán a „Keleti szél fúj” teóriáját, ami vissza fog fújni minket az orosz elnyomás alá.
    Az ember azt hinné, hogy távolabbról ezek a tények világosabban látszanak. Na persze, mindez magyar zászlóerdőbe és a „nemzeti” szó papagájként való ismétlésébe van burkolva – de aki akar, tisztán láthat!