Forradalmi felhívás a Szolidaritástól: döntsük meg a rendszert!

2011 december 16 1:26 du.22 hozzászólás

A magyarországi Szolidaritás Mozgalom tüntetéseket szervez szombatra a 2012. január 1-én hatályba lépő, a több mint két évtizede tartó demokratikus berendezkedést felváltó húsvéti alkotmány ellen. Kanadából is nyomon követhető, hogy milyen gyorsassággal radikalizálja a kormány- és rendszerellenes hangulatot a Fidesz antidemokratikus, a kétharmaddal maximálisan visszaélő hatalomgyakorlata, valamennyi független közintézmény ápolitizálása és a gazdaságpolitikai csőd által fokozott nyomor. A legújabb bukás a Valutaalappal (IMF) történő tárgyalások felfüggesztése, amikor az IMF képviselői váratlanul  felálltak az asztaltól és repülőjegyüket megváltoztatva hazamentek, ugyanis kiderült, hogy a kormány a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének felszámolására készül az új jegybanktörvénnyel.

„Ami az elmúlt negyvennyolc órában történt, az mindennél pontosabban mutatta meg, hogy a jelenlegi kormány – miniszterelnökével, minisztereivel, lelkesen támogató vagy passzívan asszisztáló képviselőivel és mindent vállaló szóvivőivel együtt – a cinizmusnak korábban szinte elképzelhetetlen fokára jutott”–írta Török Gábor, konzervatív politikai elemző az e heti parlamenti ámokfutásról, aki mint jobboldali politológus egészen eddig – saját bevallása szerint – „megértő és elemző módon próbált közelíteni ehhez a kormányhoz.”

Ha még bárkinek kéne bizonyíték, hogy merre halad Magyarország, érdemes elolvasni a Népszabadságban – a legnagyobb magyar országos napilapban – mejelent felhívást, melyben a Szolidaritás nem csupán néhány kisebb-nagyobb tüntetés és sztrájk mellet agitál, hanem rendszerváltásra szólítja fel a kormányt ellenzők egyre népesebb táborát. Ime néhány részlet a Szolidaritás markáns – tulajdonképpen militáns – felhívásából:

„Már csak egy-két hét, és véget ér egy korszak, megszűnik egy állam, amelyet úgy hívtak, Magyar Köztársaság. Vele együtt eltűnik mindaz, amiről azt képzelted, életed szilárd keretrendszere, hiszen törvények garantálják, független intézmények őrködnek felette. (…) Ezen a karácsonyon alaptörvényileg acélkerítést kapsz ajándékba mai uraidtól, amely megszabja életed kereteit. Ne legyen illúziód, ők évtizedekre rendezkednek be.

Ezért kell a tereket, utcákat átnevezni, a szobrokat ledönteni. Ez egy rablóbanda, amely elődei hibái és bűnei miatt kétharmados parlamenti többséget kapott, azonban gúnyt űz ebből a ritka felhatalmazásból. Önös érdekeit iktatja törvénybe, csak a saját jelképeit tűri el.

Kedves Magyarország! 2012. január elsejétől egypárti alaptörvény váltja fel köztársasági alkotmányodat, melynek bevezetése és a hozzáigazított sarkalatos törvények biztosítják egy végletesen megosztó, szegényellenes, Európából kifelé sodródó hatalom évtizedekre szóló uralmát. (…)

Most nem az a lényeg, ki jobboldali, ki baloldali, ki szabadelvű, ki konzervatív, hanem az, hogy a rendszer, ami létrejött, ártalmas és megvetésre méltó. Úgy érezzük, hazafias kötelességünk minden erőnkkel küzdeni ellene. Egy-két jól sikerült tüntetés ehhez már nem elég. Éppen ezért társadalmi mozgalmat indítottunk, hogy a húsvéti alkotmányra alapozott új rendszert minél hamarabb megdönthessük. Hogy megszüntessük az országot megbénító közönyt. Hogy állampolgári öntudatra ébresszük kisebb és nagyobb közösségeidet. Hogy megtisztulásra, összefogásra, közös értékeink tiszteletben tartására késztessük a demokratikus elveket valló pártokat. Hogy új irányt szabjunk Magyarország történelmének.”

A Szolidaritás azt is jelezte, hogy mindenféle törvényes eszközt hajlandó bevetni annak érdekében, hogy minél nagyobb nyomás alá kerüljön a kormány és az általuk épített rendszer. Ezek közé sorolja a flash mob-ok szervezését, tüntetéseket, sztrájkokat és a polgári engedetlenség minden formáját.

Aki azt gondolta, hogy esetleg a karácsonyi ünnepek miatt nem figyelnek annyira a kormány autoriter politikájára, a Magyar Köztársaság két héten belüli megszüntetésére, azt elég nagyot téved. A Szolidaritás ugyanis az ünnepek előtti legforgalmasabb bevásárló-hétvégére tervez villámcsődületet (flash mob-okat) országszerte.

Budapesten, 2011. december 17-én a Moszkva téren (másnéven a „Széll Kálmán téren”), valamint a Blaha Lujza téren terveznek déli demonstrációkat a kormány ellen. Ezen kívül 24 vidéki városban is demonstrál a Szolidaritás.

A Kanadai Magyar Hírlap — innen a tengerentúlról is — szolidaritást vállal a dinamikus magyarországi civil mozgalmakkal, illetve a demokratikus alkotmány és a szociális igazságosság melletti kiállásukkal.

22 hozzászólás

  • Ott leszek, hogy lássam kik azok a férgek akik Magyarországot és a magyarságot igyekeznek megalázni és bemocskolni.

  • …és azt követően, uram, ahogy az magukfajta magyarokhoz (?) illik, készítsen fényképeket, jelentse fel a nyomorgó honfitársait! – Tegye ugyanazt, amit a Kádár-rendszerben megszokott, hiszen jelentős különbség már nincs a két rendszer között…

  • Canadában még mindenki alszik. A gyors válasz tehát a Dohány utcaiaktol jött, ahogy a bejegyzés is. Szinte biztos voltam benne, hogy a pesti kissebség fröcsög. Hiába bujnak álnevek mögé, kilog a lóláb. Ha még hozzáfüzni valoja lenne, azt tegye a saját nevén az e-mail cimével mint én tettem.

  • A féreg az az anyád, aki világra szart!

  • Lám, lám. Kibujt az igazi kissebségi modor. Netán várhatom a Moszad ügynököket is, hogy átneveljenek?

  • Én biztosan ott leszek mikor be kell törni a parlament ajtaját, és ezt a gátlástalan hazug, tolvaj bandát ki kell verni a parlamentből. Nagyon szomorú de igaz, hogy az eddigi években is sokan éheztek és sokaknak nem jelentett mást a Karácsony mint egy újabb nyomorúságos év közeledtét, de ami most van az felülmúlja az összeset. Van egy diktátorunk kit jelenleg Orbán diktátor bácsinak hívnak és nagy ívben leszarja a népét csak nekik legyen biztosítva a jövőjük. Nem számít miért és milyen áron. ( Mit keres az a gyilkos is a Magyar vezetésben? ( Pintér Sándor) Mint mindenki tudja, egy gyilkos és olajszőkítő . ) Ez a Magyar kormány? Tolvajok, gyilkosok, csalók stb. Ilyen kormányra nem hinném hogy szüksége van a Magyar népnek. LE VELÜK !!!!

  • Szerintem már késő, ki fog Karácsonykor forradalmat csinálni. Ezt mondtuk tavasztól kezdve, de nagyon kevesen értették meg. Sajnálom de VÉGE MO.-nak.

  • Gödi, nem kell menned sehova. Nézz a tükörbe.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Godi úr! – Honnan gondolja, hogy (mikor védelmezi az Orbán-kormányt), hogy Magyarországot és a magyarságot „alázzuk meg” vagy „mocskoljuk”??? – A jelenlegi kormány lenne Magyarország, sőt, a magyarság? (Esetleg az összes egykori MSZMP-taggal, a pártállam vezetőivel együtt?…)
    Ön, aki szóhasználatából kitűnően a Barikád hu., Kuruc.info, Hunhir.hu vagy az MNO szorgalmas olvasója – ezen a weboldalon szimpla provokátornak számít, hiszen nem érvekkel vitatkozik és már eleve kódolt zsidózással érkezett fórumra. Aki csak azért támadja embertársát – advent utolsó hetében! – mert feltételezése szerint zsidónak születetett, nos, az ilyen emberszabásúra valóban nincs szükség ezen a tájon. (Olyan tulajdonságára büszke ami természetes tulajdonsága 10 millió embernek a Kárpát-medencében?… Más „értéke” nincs? – Mit tett Ön eddig a hazájáért? Vagy úgy egyáltalán, egy-két embertársáért?)
    Egyáltalán: birtokában van Ön annak az élettapasztalatnak, tudásnak amely esetleg feljogosítaná arra, hogy ezen a helyen vitatkozzon?
    Mert másoknak, tömegeknek Budapesten MÁS VÉLEMÉNYE van – azért azok „férgek” Ön szerint? (Nekem soha nem jutna eszembe egy másik embertársamat féregnek titulálni, csupán csak azért mert annak más a véleménye…)

  • Kiss Locandiera

    Godi úr! Nem veszi észre, hogy ez a most hatalmon lévő senkiházi banda, nemcsak tönkre teszi, de sárba tiporja a magyarságot. Felháborító, amit maga itt fröcsög. Fogja kézen a FIDESZ-es barátait, és addig takarodjanak el, amíg nem késő.Igaz, nekünk már minden perc késő.

  • TÖRÖK KÁROLYNÉ

    GÖDI UR! HA EZ A NAGYKÉPÜ BUNKÓ , TOLVAJ BANDA A MAGYARSÁG ÖN SZERINT AKKOR NEM AKAROK MAGYAR LENNI.MELLESLEG ÉPP ÖNÖK MIATT IS TARTUNK ITT, ÉS MÉG MINDIG NEM KÉPESEK FELFOGNI, HOGY ÖSSZE KELL FOGNI, HOGY EZEKET A MAFFIÓZÓKAT(BÁR NEM ÉRDEMLIK MEG) DEMOKRATIKUS UTON ELZAVARNI.

  • bérces Károly

    Mark! Te egy akkora paraszt vagy, amilyet még anya nem szült a világra! Te barom állat, miért szapulsz mást, amikor annyi az eszed, mint a döglött hintalónak? Hallgass, és nem néz mindenki tahónak! Azért, mert te az vagy, nem kell általánosítanod, te vadparaszt!

  • kedves Bérces úr, talán ezt a dörgedelmet Gödi urnak cimezte, ugyanis Ő volt az aki a „férgezést” elkezdte.

  • Kedves Judit, te nagyon korlátolt.Még olvasni sem tudsz magyarul? A férgezést, meg a kurva anyázást a Márk név mögé bújo bunko kezdte. Továbbiakban no coment.

  • Tisztelt Gödi Úr!

    Judith csak a „férgezést” idézte Öntől -teljesen pontosan, amit valóban Ön kezdett a legelső hozzászólásával. Nem is kell felgörgetni az oldalon, mert ide bemásolom:

    „Ott leszek, hogy lássam kik azok a férgek akik Magyarországot és a magyarságot igyekeznek megalázni és bemocskolni.
    Szerző Godi István | december 17, 2011, 2:12 de. ”

    Csak a tisztánlátás végett!! Tehát akkor no comment…

  • Szerény véleményem szerint nem egymást kellene szapulni (igaz GÖDI „ÚR”) Úgy veszem észre maga nagyon is egyetért ennek a nemzetáruló bandának a tetteivel! Én is ott leszek és szeretném megismerni Önt. Kaphat egy rendszerváltó sallert (egy volt Kormányőrtől aki 190cm és 110kg) amennyiben ez hiányzik állok szíves rendelkezésére!
    Cseppet sem Tisztelettel: Kiss István (csak ne higgye azt, hogy anonymitás mögé bújok)

  • Nem Tisztelt Gödi „ÚR” Nagyon könnyű „Canadából” nálunk magyarosan KANADA írogatni! A szar nem ott van hanem itt! Könnyen tépi távolról az arcát a megfutamodó! Miért nem maradt itthon, mint az igaz emberek többsége? Nem kell belebeszélni az olyan HONTALANNAK aki cserben hagyta a Hazáját az önös érdekei miatt. Az új Hazájában „Canadában” beszéljen bele az ország dolgaiba! Nekünk MAGYAROKNAK elegünk van a Magyarkodó az országból gyáván elkullogó (az Ön szavai szerint) „férgekből”!!!

  • Bencsics Klára

    Van egy fényképem, a k.b. 20, húsz tüntetőről a Széll Kálmán térről, de sajnos nem sikerült idehoznom.

  • Kovács Árpád

    Ez nem „Forradalmi felhívás a Szolidaritástól, döntsük meg a rendszert!”, ,kommunista kiáltvány!!!!

    Cikk tartalmas hazugságai visszaolvasható a szoci-lmp-dk pártok által összeszedve kádári garnitúra agyából kipattant rágalmak.Kanadai Magyar Hírlap-New Yorki Népszava-Canadahun oldalak tele vannak Magyarországból kitántorgott egykori kommunistákkal szdsz-l,ezek az alakok nyugaton szunnyadva hallgattak 2002-2010 években ,mely időszak nagyon tetszett nekik,igen ám választást nyert a jobboldali Fidesz bezárta a nyugat felé csordogáló pénzcsapokat ,nincs tovább élősködő jó lét számukra , az elégedetlenkedő magyarok most agyba főbe gyalázzák a volt hazájukat.Visszasírják azt a rendszert amely elől egykoron menekültek ,mert őket a párttársai felhúzták volna a bitófára.
    .

  • Kovács úr, ezek szerint nem mindegyik tántorgott ki Kanadába, maradt még egy jópár a Fideszben is. csak tudja, mások szemében a szálkát, stb….

  • szánalmasak ezek a kommentek…

  • hegyko, mármint kovács és gödi pityuka hozzászolásai? Egyetértünk, tényleg azok.