Nem tudják ezt a háborút megnyerni

2011 december 16 9:26 de.25 hozzászólás

Göllner Andrással, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítójával, illetve nemzetközi szóvívőjével készített interjút Bolgár György, a budapesti Klubrádió egyik legnépszerűbb műsorvezetője. Göllner András a KMDC alapítói ellen folyó – és tudomásunk szerint Magyarország ottawai nagykövetének aktív támogatását élvező – gyűlöletkampányról tájékoztatta a hallgatókat. Szintén szóba került a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség plébánosának folyamatos uszítása a Charta és lapunk ellen.

„Akármit akar az Orbán-kormány és nagykövete, illetve az ő szövetségeik Kanadában, azért a teljes elhallgattatásra nincs mód”–jegyezte meg Bolgár György műsorvezető és ezzel Göllner András is egyetértett.

„Nem tudják ezt a háborút megnyerni. Meg lehet embereket félemlíteni, de akiket meg lehet félemlíteni, azok a gyáva emberek. (…) Mi mindannyian egyetemi tanárok vagyunk, nem véletlen, hogy a magyar kormány teljesítését és problémáit vagy hibáit általában egyetemeken jó hírnevet szerzett emberek írják le, mint ugye történt a New York Times-ban, ahol Paul Krugman, Nobel-díjas közgazdász lehúzta a leplet az Orbán-kormányról”–mondta a KMDC nemzetközi szóvívője.

Göllner András elmondta, hogy a KMDC ellen folyó petíció és gyűlöletkampány az új diaszpóra-politika része, melynek fontos eleme a Fidesz szavazatmaximalizálása a határontúli közösségekben.

„Arra számított az Orbán-kormány és most is arra számít, hogy egy kupacba be fogja seperni magának az egész diaszpóra szavazatait. Mi hát sajnos beleköptünk ebbe a levesbe, és ez nem tetszik a Fidesznek. Miért is tetszene? Tehát azzal nincs probléma, hogy kampányolnak, de azzal probléma van és felhívjuk erre a kanadai lakosok figyelmét, hogy egy külföldi kormány ne avatkozzon bele és ne próbáljon elhallgattatni kanadai állampolgárokat, akik a demokratikus jogaikkal próbálnak élni”–mondta Bolgárnak a KMDC szóvivője.

A Megbeszéljük című program műsorvezetője arra is rákérdezett, hogy mennyire bizonyítható az, hogy az ottawai nagykövet is részt vett a négy kanadai állampolgár ellen irányuló gyűlöletkeltésben és, hogy erre buzdítja a kanadai magyar szervezeteket?

„Azzal tudjuk bizonyítani, hogy itt Montreálban például van egy úgynevezett magyar Nagybizottság, amely az összes montreáli magyar emigráns diaszpóra szervezetet egy ernyő alá veszi. Tehát ez a fő szervezet. Ennek a fő szervezetnek az alelnöke ez a bizonyos katolikus plébános, Androvich Tamás úr. Ez a bizonyos szervezet 2011 november 8-án tartott egy ülést, amelynek a jegyzőkönyve titkos. Azon az ülésen ott volt Magyarország nagykövete és végigkérdezte az ottlévőket, a Nagybizottság összes résztvevőjét, hogy szépen mondják el a véleményüket, mit gondolnak erről a gyalázatos Kanadai Magyar Demokratikus Chartáról, annak a vádiratáról és mit kell tenni annak érdekében, hogy ez a gyalázkodás be legyen szüntetve. És milyen stratégiát kell összeállítani, hogy elhallgattassanak bennünket. Ekkor indult el ez a bizonyos petíció, amit a nagykövettel egyeztetve állítottak össze. Feszty Dániel nevezetű úriember készítette ezt, ugyanaz az úriember, aki Morvai Krisztinát meghívta Ottawába, hogy tartson egy előadást. Tehát itt nagyon komoly, érdekes összefonódások vannak a szélsőséges jobboldal és ezek között az emberek között”–mondta Göllner András.

Olvasóink immár hónapok óta hallanak Androvich Tamás montreáli magyar plébános pártpolitikai uszításáról. Erről a gyalázatos helyzetről a Klubrádió magyarországi hallgatóságát is tájékoztatta Göllner András. Elmondta: a Chartát, alapítóit és támogatóit de facto kiközösítette Androvich plébonos a város magyar nyelvű katolikus  egyházközségéből.

„Ha a templom vezetője, egy Androvich Tamás nevezetű plébános kiáll a nyája elé, és azt mondja rólam, rólunk, hogy az ördög szövetségesei vagyunk, a kereszténység ellenségei és vissza akarjuk állítani a kommunista diktatúrát, akkor én hogy menjek oda be? Bár betehetem a lábamat a katolikus templomba, de valószínű, hogy megvernének vagy leköpnének, vagy valami ilyesfélét csinálnának velem.”–mondta Göllner András és utalt az 1956-os montreáli megemlékezés körüli balhéra, amikor először őt kérték fel ünnepi szónoknak, aztán visszavonták meghívását és helyette Raffay Ernőt – a Pordány László ottawai nagykövet régi, jó barátját – kérték fel erre a feladatra. Gyalázat, hogy az a Raffay Ernő szónokolt Montreálban a szovjet-ellenes forradalomról és szabadságharcról aki – a Mécs Bizottság szerint – kőkeményen érintett volt a kommunista állambiztonság tevékenységében.

Göllner András interjújában a Kanadai Magyar Hírlap is szóba került. „Ebben szépen zavarjuk a csendet, mint egy garázszenekar”–mondta a KMDC nemzetközi szóvívője lapunkról. „Tehát mi nem a Strauss ritmusára játszunk, egyre többen nézik, és mindenkinek hangot adunk ott”–jelezte a szervezet szóvívője.

25 hozzászólás

  • Hallgattam – és velem együtt bizonyára tízezrek odafigyeltek Magyarországon – a Göllner András által elmondottakra… Arra, hogy a diktátor külföldön megszervezett, adományok és ígérgetések fejében szolgálatába állt hívei miként támadják hátba az Óhaza demokratáit vagy azokat, akik (pl. a Kanadai Magyar Hírlap weboldalán) helyettünk is szólnak. Sok-sok egykori honfitársunk szabad földön élve talán már nem képes érzékelni azt a diktatúrát, amely – néhány vonatkozásában – még a Kádár-rendszer bűneit is felülmúlja… Nekik üzenem: ha majd a karácsonyfa alatt békében és biztonságban töltik a Szentestét, néhány pillanatig gondoljanak azokra is, akiknek ezen az ünnepen nem lesz fűtött szobájuk… sem annyi élelmük, hogy legalább egyszer jóllakjanak.
    Magyarországon, állandósult fenyegetettség közepette, már nemcsak ezrek és kisebb-nagyobb települések váltak (mintha Ukrajnában lennénk a múlt évszázad harmincas éveiben) sivár, nyomortelepekké. Észak-Magyarországon több megyére kiterjedő területen havi 33 ezer forintból tengetik életüket az emberek – miközben a diktátor kiszolgálói 800.000-1.000 000.- forint/hó jövedelmet könyvelhetnek el.
    Mindezért is nem köszönöm meg Göllner Andrásnak az általa elmondottakat. A szavaknál többre becsülőm Őt… – a harcostársamnak tekintem.

  • Szamomra teljesen erthetetlen, hogy emberek, akik demokraciaban eltek eletuk nagy reszet, nem tudnak kulonbseget tenni demokratikus ertekeket hirdeto, kepviselo illetve diktatorikus, szelsojobboldali ertekeket hirdeto politikus kozott???!!! A politikusok alapvetoen nem szent emberek sehol, de ha latja az ember, hogy a hulyesegeik mellett azert tehetseggel, odafigyelessel, jo strategiaval az orszagukban elok erdekeit kepviselik, ha latjuk a haladast, a fejlodest, sokat kepesek vagyunk elnezni nekik….de kerdem en Orbannak miert kene ezt az elmebeteg hatalommaniajat a tehetsegtelensegevel koritve turnunk? Ez egy szimplan beteg ember es erdekes modon vonzza a hozza hasonlo orulet hataran egyensulyozokat es ijeszto, hogy ilyen sok, vele azonosulni kepes, szinten beteg ember el korulottunk! A szembenallas, a ketteosztottsag soha nem vitt elore semmilyen kozosseget, az erre iranyulo mindenfele torekvest kotelessegunk elfojtani, kiiktatni barmi aron!

  • Bencsics Klára

    Végsőfokon KI hallgatja a Klub Rádiót Magyarországon?
    Ez az első kérdés.
    .Olyanok, akik a megbukott kormány tagjait támogatják és segítik visszatérésüket?.
    Na és?
    A másik pont, ha tetszik, ha nem Göllner András válaszai kissé sántitanak az igazság terén.
    Persze, ez már megszokott fogalom, hiszen a liberális szociknak nem kell ezért a szomszédba menniük. Letünt vezérük, az öszödi beszédben meg is vallja.
    T.i. egy alattomos hazugság azt állitani, hogy a Fidesz és a kanadai Nagykövet műve lenne, a Vádirat elleni petició.
    A Fidesznek semi köze nincs ahhoz, hogy vannak még olyan magyarok akik ezt a gyűlölet hadjáratot a montreali plébános ellen és a demokratikusan megválasztott kormány ellen, Kanadában ellenzik!
    Az interjú során, Göllner felhozza bizonyitásként, a montreali Bizottsági gyűlését, melyen az ottawai nagykövet is jelen volt.
    Én is ott voltam. Ezen a montreali Bizottság gyűlésen, mint minden gyűlésnek a végén megkérdik van e valami hozzászólás?. Nem kérdezett meg egyenként mindenkit a Nagykövetc úr.
    A másik, a Bizottságnak MINDENKOR a Katolikus plébános és a Református lelkész az alelnökei, évtízedek óta.!
    Nem tudom, miből gondolják, hogy akkor született meg a petició, mert én erről OTT nem hallottam.
    Mindenesetre, a jelentőjük kicsit nagyított ez ügyben, ahogy már megtanulta a Kádár időkben..
    Persze, Androvich Tamás pélábános SEM állt ki a hívei elé, haenm ennek az internetes blognak írta meg a szerkesztőhöz véleményét.(szeptember 13 án, ma már a szöveg eltünt innen, megtalálható a Közvéleményeknél.)
    Mivel NEM sokan olvassák ezt a blogot, alapos nyagyítás az az állitás, hogy Androvich Tamás plébános ”kiállt” és híveinek erről beszélt volna.
    Miután Göllner András és Christopher Ádám elment feljelenteni a montreli érsekségre ( rákosi kor szókása szerint!), akkor szólalt meg Tamás atya, hogy ennek ellenére SEM vonja vissza kritikáját erről a blogról.

    Az a vád a Fidesz ellen, hogy propagandával , fenyegetéssel, kényszeríti a kanadai magyarokat arra, hogy két állampolgárságot szerezzenek, azaz a magyar állampolgárságukat kérjék, hogy biztosítva legyen a Fidesz győzelme a legközelebbi választáskor, ez egy olyan nyakatekert vád, hogy cask nevetni lehet rajta.
    Göllner és társai nem tudom milyen korban élnek? És milyen országban?
    T.i. itt Kanadában, a kanadai magyarság NAGY része, a szocik diktaturájából menekült és tisztában vannak azok működésével!
    Amii Göllner úr interjúját illeti, hogy elvesztették az utolsó választást, természetes soknak fáj, gondolom Göllner Andrásnak is, de ezért egy gyűlölet kampányt inditani a mai kormány ellen és AZOK ellen, akik azt támogatják, szerintem igen átlátszó és reménytelen!
    A mostani írásnak címe:” Nem tudják ezt a háborút megnyerni “.
    Szerintem a cikk írójára és társaira találónak tünik.!

    (Ezekután, lehet engem szidalmazni! Szenilis örgenek és válogatott jelzőkkel ellátni! Rólam lepereg, hiszen aki a Rákosi ÁVO-ját megjárta, libsimisi szövegei semminek számitanak.)

  • Kedves Klára, ha már az öszödi beszédre hivatkozunk, Gyurcsány legalább saját társai elött bevallotta, és próbált tenni valamit, amiben a kedvenc vezére ahol csak tudott keresztbe tett. Sőt, nyiltan kijelentette, hogy bár „Ö sohasem hazudott”, de azért nem azt kell nézni, hogy mit mond, hanem hogy mit cselekszik. Hát azt látjuk. Ahova az Ö keze beteszi a lábát, ott kő kővön nem marad.

    Aztán még ez a dolog, hogy a liberálisok azért vannak fölháborodva, mert elveszitették az utolsó választást. Klára kedves, attól még egyik sem vonult be egy idegklinikára, hogy összeroppanását gyógyittassa. Inkább próbál valami hasznosat is csinálni, szinte lehetetlen körülmények között. Az pedig fölöttébb érdekes, hogy konkrétumokkal alátámasztott kritikát maga és társai „gyűlölet kampánynak ” nevezi. Remélem, érti a kettö közötti különbséget. És hogy Kanadában kik vannak a többségben a bevándorló magyarok között, az majd elválik. Gondolt már arra, hogy személyesen kérdezze öket meg erröl a dologról?
    Ja, ha a Rákosi ovodába járásról rám gondolt, akkor felhivnám becses figyelmét arra, hogy eddig még sosem hivtam önt „szenilis öregnek”. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem az, dehát arról nem tehetek, ha naponta bizonyitja. (Különben nem jártam a Rákosi ovodába, hanem egy másikba, ami a Farkashegyen volt. Nagyon jó ovoda volt. Viselkedni is tanitottak ott.)

  • Bencsics Klára

    Olvasson, figyelmesebben, kedves Judith!
    Szó se volt Judithról , óvodáról sem írtam, hanem az ÁVÓ-ról és ez nagy különbség!
    Bocsi, de NEM mi kezdtük. Ha egyszerű véleményre ilyen nagy kampányt kell idnitani, akkor ne beszéljen senki demokráciáról.

  • Dr. Göllner András

    Klárika, a kérdésére röviden válaszolok, mert nem szeretném ha ne lenne azért valami rágcsálni valója a hétvégére. Azt kérdezi milyen korban és milyen országban élek. Megmondom. Nem titok. A 21. században. Kanadában. Ugorjon fel hozzám. Csinálok egy jó feketét, biztos erősen szereti, és megmutatom a bélyeggyüjteményemet 🙂 Nem tudom maga hol volt amikor Orbánék megnyerték a választást. Én itt voltam, Montreálban, és nem fájt, hogy a nép kirúgta az MSZP-SZDSZ koalíciót. Mi több többször le is írtam, hogy az MSZP veresége megérdemelt volt – utóljára a montreáli Gazette-ben – vagy azt, hogy semmi közöm ahhoz a két párthoz, vagy bár melyik magyarországi politikai párthoz, amely hazánkat a béka feneke alá helyezte. De látom, ez Önnek és osztálytársainak nem jelent semmit, mert meg vannak szépen babonázva a plébános fiú kultikus bohóckodása, szőke bombázónak álcázott mucikázása által. A fiatal kereszt-öltözködő nem csak itt hanem a Krónikába, az Október 23. emlékünnepélyen, a nagybizottság ülésein, ahol teheti, önti a galambepét azok ellen akik nem a kedvenc pártjának kottájából muzsikálnak. Nem fogunk rá, vagy önökre hallgatni. Nem fogunk szót fogadni a Raffay Ernő féléknek, a nagykövet úr haverjának, aki Nagy Imre gyilkosait szolgálta. A napkeltéig bulizni fogunk, kinn a járdán, felfogjuk tekerni a diszkót, és zavarni fogjuk azt a rendet, amelyik hazánkat, mint a Horthy érában, már megint nevetségessé teszi a világ előtt, újfent, és erőltetett módon, a vesztébe menetelteti. Jó étvágyat kívánok, kézcsók, stb .

  • Elnézést Klára, tényleg elolvastam, ön Rákosi ÁVO-t és nem ovodát emlitett. Én ugyan nem Rákosi, hanem Kádár ÁVO-jának a börtöneit látogattam, és bár volt némi különbség, a lényege ugyanaz volt. A diktaturát én is átéltem, és engem is elüldözött. Tehát ha nagyon alaposan odanéznénk,még lehetne közöttünk hasonlóság is. Kár, hogy csak a különbséget akarja észrevenni.

  • Viszont Klára, a demokratikus csárta eddig még nem vitt utcára tömegeket, főleg nem doblozott kockakövekkel, gyujtott fel kocsikat, és támadott meg egy TV székházat sem. Szóval kik azok, akiknek akkor propaganda kellett? És hol is van az a demokrácia, amikor félni kéne, az ellenzékben lenni?

  • dehat Bencsics

    eloszor is orban ketszer bukott, megis volt pofaja visszaterni, masodszor Gyurcsanynak allandoan felroni, hogy o volt az egyetlen politikus, aki felvallalta a hazugsagokat, mert zavarta…ez valami olyan aljas, kepmutato viselkedes annak tudataban, hogy orban folyamatosan hazudik meg akkor is, amikor kerdez….peresze ez a viselkedes nem all
    tavol a szinten kepmutato vallasos emberektol….maga egy torz lelek, egeszsegtelen ertekrenddel, ne adjon itt tanacsokat senkinek, leginkabb maradjon csendben es imadkozzon!

  • Kedves Göllner András!

    Ez aztan szep, kavera hivod Klara asszonysagot……………………..inkabb a templomba kene kuldeni gyoni a „szent atyahoz” Androvich Tamáshoz mert legalabb mindkettot lekotne a ceremonia es nem politizalnanak es beszelnenek badarsagot.
    Majd en megiszom a finom kavet,ok meg folytahatjak kozos programjukat gyonas utan a most kijovo menekult aradat fogadasaval, akik Orban diktaturajabol menekulnek es hagyjak el az ugymond „demokratikus” Mo-ot

    .
    Gazdasag a padlo alatt, allamositotta a magannyugdijat, munkanelkuliseg az egekbe, az atyanak, a nyajanak az ehenhalas megakadalyozasat, kene szerveznie ezerrel, nem politizalni………vagy foglalkozast valtani.?/mindenki jobban jarna/
    Kuldjuk neki a listat a szegenyseg kuszobe alatt elok megsegitesere es imadkozzon es terulasztalkammal foglalkozon, es ennek feltetelin szorgoskodjon es ne Orban hatsojaba keresse azt amit nem tett oda.Most nem az egyhaz gyarapitasa van hanem most az osztogatas ideje, az Orban politika miatt, a banyaszbeka……ala menno eletszinvonal enyhitese es lekuzdese kell hogy a feladata legyen.
    A nep mindent ker, de nem diktaturat mert mar lassan diktaturaba el.
    Nem csak lent a nep, de fent sem stimmel az Orban diktatura, nagy demokratikus hagyomanyokkal biro orszagok, is megalljt parancsoltak!

    Mi eltunk a kocsi idokben Mo-on, es egyre jobban hasonlit ma az orszag egy diktatorikus allamhoz.
    Miert is nem megy haza Klara asszony ha ennyire szereti Orbant? csak fel a cenzuratol a diktaturatol?

  • Kedves Klára,
    azért írok mindig magának, mert a szememben maga egy szimbólum.
    Maga eljött 56 körül Magyarországról, én viszont maradtam, így volt szerencsém a régi rendszerben felnőni, majd a rendszerváltást fiatal felnőttként megélni. Így sikerült túlélnem több kormányt is. Többek között az I. Fidesz kormányt is. Nem szavaztam rájuk már akkor sem. De demokrataként az volt (és most is az) az álláspontom, hogy OK., a többség akarata dönt, ha ők vannak, akkor jó, majd leváltja őket a többség, ha nem tetszik, amit csinálnak. Ez ugye meg is történt anno. Nem véletlenül. Magácska nem tudhatja, mert nem volt otthon akkoriban, de az I. Fidesz kormány is arrogáns volt, tárgyalás- és kompromisszum képtelen, azon túl gazdaságilag sem volt topon. De leváltottuk, és jött az Mszp. Ők sem domborítottak, így nekik is menniük kellett. Hogy nem örül egy kormánypárt, ha nem szavaznak rá, az érthető. De az már nem érthető, ha a kormányzása alatti hatalmát arra használja, hogy önmaga számára azt biztosítsa, hogy akár nyer, akár veszít egy következő választáson, a befolyását, a hatalmát megtartsa. Mert ez szemben áll a többség akaratával. Ugyanis, ha nem szavaz rá a többség, az egyszerűen annyit jelent, hogy nem az adott pártot akarja hatalmon látni. Ez a demokrácia lényege, bár nagyon leegyszerűsítve. Tehát: minden próbálkozás egy kormány-párttól, ami arra szolgál, hogy a hatalmát akkor is megtartsa, ha veszít a következő választáson, azt jelenti, hogy nem fogadja el a választók akaratát, azzal szembe helyezkedik, vagyis a demokrácia alapelvét sérti.
    Na most, ha a Fidesz idétlenkedik 4 évig és a forint gyengül, az egy dolog. (Mondjuk nem kéne minden másnap marhaságokat beszélniük, mert annak hatására az árfolyam romlik. Ez meg a maga hőn szeretett magyar népének egészen kézzel fogható károkat okoz.) Hogy mindent gyorsan és naponta módosítanak, ha valamelyiknek lő az agya, az is egy dolog. Hogy most a Fidesz pereputty szedi meg magát, az is egy dolog. Ezek a dolgok – meg fog döbbeni Klára kedves-, ha elitélendőek, zavaróak, haszontalanok is, mégis azt mondom, beleférnek a demokratikus működésbe. (Nem azt mondom, hogy helyeslem)
    Ha úgy tetszik, ez a büntetésünk, mert őket szavaztuk hatalomra. Mint ahogyan az Mszp 8 évének a negatívumait is el kellett viselnünk. Hogy tüntetünk, hogy véleményt mondunk, hogy kritizáljuk a kormánypártot, az is belefér a demokráciába. Sőt.
    De az, hogy egy demokratikus ország parlamentje megpróbál az emberek esetleges szándékai ellenére is hatalmon maradni, az már nem fér bele.
    Ez a baja az EU-nak, ez a baja az USA-nak, és ez a bajom nekem is. Még annak a pártnak sem nézném el, akire egyébként szavaztam, mert én – Orbán Viktorral szemben – demokrata vagyok.
    Ha a Fidesz egy sikeres gazdaságpolitikát folytatna, és tejjel-mézzel folyó Kánaánt teremtene is Magyarországon, a demokrácia-ellenes törekvései miatt nem szavaznék rájuk soha többet. (Más kérdés, hogy azt hiszem, ez utóbbi esetben valószínű, kisebbségben maradnék a „nem” szavazattal.:) )
    Nos, Klára kedves, gondolkozzon el egy kicsit, ha képes ilyesmire. Aztán jusson eszébe az is, hogy Jézus sokkal inkább liberális volt, mint konzervatív.

  • Fájdalmas ez a rosszizü, fröcsögés.
    Dr. Göllner ur, Magát sokan ismerik itthon……nyugodjon le. Levelére : no comment.
    De minden háborgónak üzenem : itthon béke van, demokrácia és szabadság ! Karácsonyi készülödés. Fények és zsufolt üzletek és gyönyörü Christmas marketek. Igen demokrácia van !
    Jöjjenek haza és a TV nyilvánossága előtt vitatkozzanak különböző véleményü gazdasági és politikai szakemberekkel . Itthon ! De ne a futbal pálya széléről dobják be a sarat.
    Advent van…. Békére szeretetre készülünk. Kérem hagyják abba! Nyugodjanak le. Mindannyian!!!
    Kellemes Karácsonyt !

    U. I Gondolom már fenik a tollukat az ugrásrakész epét okádó válaszolók, de nekik is ismétlem : advent van ! Szeretetet, megértést és békét akarunk !
    Mindenhol ! MIndenki !

  • Nemtom ki hogy van vele, en se karacsonykor, se maskor nem szeretem a hazugokat! A fiam epp most jott Budapestrol es beszamolt arrol, hogy a csillogo uzletek uresek, a plaza mozik uresek, mert az emberek legfeljebb setalni jarnak arra, koltekezesrol szo nincs, tudniillik nincs mibol! Hogy az a par hazatelepult magyar, aki az amerikai nyugdijabol „tengeti” otthon az eletet, mindebbol mit sem sejt, az hiheto! Szegyelljek magukat!

  • Kedves fórumozók, érdeklődéssel olvasom írásaikat, elég vegyes érzelmek kavarognak bennem. Én itt születtem ebben az országban, és immár 60 évet itt éltem le. Nincs semmi kifogásom a határon túl élő Magyarokkal, de ne azok akarják nekem megmondani mi a jó itt nekem. A rokonságomból, édesapám két testvére disszidált 56-ban fiatalos kalandvágyból, a keresztanyám ma is Candában él. Majd 40 éves voltam mikor jött az úgynevezett rendszer váltás. Mindjárt az elején meg éltem a munkanélküliséget. Vállalkoztam, hogy még az átkosban az utolsó pillanatban felépített házam törlesztését tudjam fizetni, és három gyerekemt eltartani. Most előnyugdíjas vagyok, és ha a privatizációban, anyai nagyszüleim álltal megörökölt csekéj kárpótlási jegyből nem tudtam volna venni 1ha. földet, amin kertészkedjem, nem tudnák meg élni. De írja itt valaki, hogy tele vannak az üzletek, való igaz sok a nézelődő ember. És mivel én a határ mellett Esztergomban lakom, látom azt, hogy a helyi multi árúházban minden 10 autóból 7 Szlovák rendszámú. A magyar vásárló erő kevés, és az olcsó árút keresi. Az ország poltikai helyzete meg olyan mint Esztergomé. Arogáns, és én a többségben levő tudom a tutit, ti az alja nép kövessetek. Nagyon sok ember bánta meg azt hogy hová tette az x a választáskor. Nekem nem kell bamagyarázni, hogy van demokrácia, mert az nincs. Fiatalabb koromba, hívtak Olaszországba, és Lengyelországba edzőnek, nem mentem, mert azt mondtam én MAGYAR vagyok, most 60 évesen kezdtem azon gondolkodni, hogy ki kellene menni. Én egy alapvetően pozitív beállítottságú vagyok, de ami itt megy az már nekem is kilátástalan. Nagyon hosszan lehetne erröl mesélni, csak az tudja mi van itt aki itt él, és nem elvakult fidesz hívő. Habár az igazán el vakultak anyagilag is jól járnak. A szűk tényekre hagyatkozva, meg kell mondanom, hogy az első Orbán kormány alatt nem igazán mentak jól a dolgaim, majd a szoci kormányzás alatt, évröl évre több árút tudtam eladni a piacon, a tavalyi évben már csökkent a forgalmam, az idén pedig szinte katasztrófális. Ennyit a magyar valóságról és jólétről. Egy hazáját szerető, és még kitartó MAGYAR.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Tisztelt Bencsics Klára! – Azt írja (csak úgy, lazán), hogy „megjárta az ávót”. – Ha bejegyzéseiből nem ismerném, akkor talán még el is hinném állítását, de így, kétségeim vannak az ávó megjárásának mítoszáról. Hogy a KMH olvasói is tanuljanak, tisztelettel kérem, hogy ismertesse – így a nyilvánosság előtt – hogy mettől meddig működött Magyarországon az ÁVO (így, nagybetűs rövidítése volt, nem kisbetűs ahogy a nemzeti érzelműek emlékeznek!)
    És írja meg, hogy hol, miért látták vendégül, hogyan élte túl?…
    Nos, azért kérem minderre, mert Önnek még a múlt hónapi, elmúlt évi történésekről is homályos emlékei vannak… Amit eddig Bencsics Klára aláírással olvashattunk a Fideszről és Magyarországról – az köszönőviszonyban sincs a valósággal. – Ön csak a hírekből tájékozódik, én pedig, mivel itt, Magyarországon élek – engedje meg – lényegesen több tapasztalattal rendelkezem e téren. Etikus dolognak tartja azt, hogy Ön ott, viszonylagos biztonságban, relatív jólétben lényegében az éhező gyermekek, a nélkülöző öregek ellen védelmezi a magyarországi diktatúrát?…
    Ez az egész nem politikai kérdés immár (hiszen a kiszolgáltatottak számára közömbös, hogy milyen színe van a diktátor zászlajának!) – hanem erkölcsi. Ha majd Szenteste meggyújtja az első gyertyát, gondoljon arra a 37 magyarra, akik az utóbbi 2-3 hónapban megfagytak és gondoljon azokra a gyermekekre (számuk csak tízezres léptékkel mérhető!), akik még karácsonykor sem lakhatnak jól, legfeljebb néhány órán át nem lesznek éhesek. Az öngyilkosokról, a hajléktalan ezrekről, a munkanélküliek milliós táboráról is szóljak? – Göllner András és Christopher Adam az Ön legnagyobb problémája, miközben az Óhaza ügyeiről írunk?
    Kedves Klára! – Aki nem tanult a történelemből, az arra ítéltetett, hogy ismét átélje azt… Emlékezzen!

  • Ez az ÁVÓs dolog nekem is szemetszúrt. Tényleg Klára, mesélj nekünk erről.

  • Bencsics Klára

    Szemenyei Kis úr! Mivel szépen szólitott meg, ezért hajlandó vagyok magának válaszolni, bár kétségeim vannak arról, hogy megértsék és főleg elhiggyék fiatalkori emlékeimet. Sajnos, írásában, rontott a szimpátikus kezdéssel, mert az állitotta, hogy a múltról feledékeny vagyok.(Tehát hülye, szenilis)
    Most írom emlékiratomat (memoiret) gyermekeim kérésére, ami angol nyelven megjelenik majd. Azért angolul, hogy az unokák is olvasni tudják.
    Egyszóval, nincs semmi baj, nagyon jól emlékszem mindenre.
    17 éves koromban kerültem az AVÓ-ra, osztálytársnőm feljelentése kapcsán. Mi volt a hetedikes diák bűne? megtagadtam Sztálin elvtárs születésnapjára a „felajánlást”, mert ha nem tudnák, akkoriban Sztálinnak fel kellett ajánlani a diákoknak, munkásoknak „jócselekedeteket”!!!!Mint régen. az Istennek . Ezt meg is mondtam, hogy nekem Sztálin nem isten, és neki nem ajánlok fel semmit!
    Akkor egy osztálytársnő feljelentett, névszerint Herédi Irma beépített DISZ tag és azonnali hatállyal az ország összes iskolájából kicsaptak. A DISZ az akkori kommunista diákszövetség, átadta az „esetemet” az AVH-nak és azok elküldték idézétüket, hogy menjek a Markó utacai AVH kirendltségre. Félévig jártam oda kihallgatásra, két dolgot akartak tudni: kapcsolatban vagyok e régi apáca tanáraimmal és kivel? A másik kérdés az volt, a barátnőim nevei. Ezeket a kérdésekre megtagadtam a választ, és az utolsó ilyen kihallgatáskor megjegyeztem, hogy ha agyonvernek sem mondok neveket. Az AVÓ-s főhadnagy erre azt válaszolta, hogy 17 éves diákokat nem vernek meg. Utána elküldött azzal, hogy ha legközelebb valami panasz van rám, akkor internáln fognak. Boldogan mentem haza. Igen ám, de az aktámat átadta a Törvényszéknek, és először a törvényiszéki tárgyaláson félévet kaptam, de az ügyész fellebbezett, így a Legfelsőbíróságra került az aktám, ott meg a jólismer vérbíró, Jankó Péter egy évi Fiatalkoruak fegyházára itélt, amit Kecskeméten le is ültem.volna, ha nem szerkesztek ott egy újságot a rabtársakkal,és végül ezt küldte fel a börtönigazgató, így büntetésemből 3 hónapot levettek.
    Remélem Maga és Judith kiváncsiságát kielégitettem.
    Az AVH-ÁVÓ 1945-től -1956-ig müködött, hogy kérdésére is válaszoljak.
    Szövegének második felére válaszolva: gyakran járok Magyarországon, utoljára 2010-ben voltam. Ezt megelőzen 2006-ban, amikor 3 gyermekemmel mentem haza a forradalom 50. évfordulójára emlékezni.és akkor gyermekeimmel együtt, egy félórán mulott csak, hogy az álarcos rendőrök megvertek volna.

    Ami meg a mostani szegénységet illeti, a megfagyott és éhező gyermekeket, ne is haragudjon, ezen kicsit elméláztam………
    T.i. Másfél év alatt, mióta a FIDESZ kormány működik, NEM kerül egy ország ilyen állapotban. Inkább, az előbbi 8 év , rossz és kizsákmányoló, gazdasági működése erre a válasz.
    Ez olyan , mint máma, Obamára fogják az amerikai gazdasági csődöt, ami az ő elnöksége előtt, jóval előbb kezdődött.
    Az adósságok, hitelek nem ilyen rövid idő alatt keletkeztek.és az emberek életét tönkretették.
    Egyszóval, engem nem hat meg, amit állit a mai magyar gazdasági helyzetről.

  • Dr. Göllner András

    Kicsi, Téged is meghívlak egy kávéra, mint a Klárit. gyertek, beszélgessünk. Klári hozhatja a fénykép albumát is. Nem csak karácsonykor, adventkor, hanem az év minden napjában civilizált módon kellene kommunikálnunk egymással. Sajnos, ezt a szándékomat nagyon nehezen tudom megvalósítani, mert a kedves vitapartnerek, ahelyett, hogy közös megértésre törekednének, racionális érvekkel közelítenének, teljesen begerjedtek attól, hogy nem nyalom a felcsúti törpe talpát. Lekommunistáznak, lehazaárulóznak, olykor lezsidóznak, keresztény és élet ellenesnek, közösségbomlasztónak, az ördög szolgájának címkéznek, és petíciókkal próbálnak elhallgattatni, megfélemlíteni, kiközösíteni. Mi több, azt szeretnék, hogy mind ezt szépen nyeljük le, és mondjunk hozzá egy áment. Ez egy kicsit nehéz, Kicsi !!! Te nem gondolod ? Nézd, Kicsi. Én alapjába véve, egy rendes srác vagyok – még egy szelet beiglit is adnék a Klárinak és társainak, ha civilizált módon viselkednének. Nem tom mivel hoztam öket ilyen lázba, mért gondolják, hogy komcsi vagyok. Te érted ezt az egészet ? Vártam, hogy tán Mikuláskor lesz valami válttozás, lenyugodnak, hát nem lett nyugalom, Kicsi. Tudod ? Reménykedjünk. Jó ? Kellemes ünnepeket, néked és kedves családodnak. . .

  • Bencsics

    Az 50 evfordulot megeloztek a Szabadsag-teri esemenyek es akkor most vagy tenyleg szenilis, vagy adja a szenilist, eldontheti maga is, de mindenki, aki akkor kiment az emlekezesre, megerdemelte, amit kapott, mert az aljas Orban azt „megfeleloen” elokeszitette……masreszt ne tessen abban is a hulyet jatsszani, hogy ugy gondolja Orbannak ellenzekben semmiben nem volt felelossege, hiszen nemcsak Gyurcsany, de sorolhatnek ide akarmilyen nevet, mas se lenne kepes demokratikus eszkozokkel haritani Orban ovon aluli uteseit, On is tudja es en is, csak egyetlen modon lehetne megallitani, egy joliranyzott lovessel, de annyit meg senkinek nem er… Meg jo, hogy manapsag mindenki „megemlekezhet” a sajat koltsegere, meglatjuk hanyan lesznek kivancsi az Onere?! Ha nem
    haragszik en nem fogok „tolongani” a konyveert!

  • Bencsics Klára

    Sokezer 56-os ment haza ebből az alkalomból, Ausztráliából, Kanadából és a világ minden részéről.
    Ha azt állitja, ezek az emberek megérdemelték a könnygázt és a verést, lővést, akkor maga nem normális.
    Bizony az 1956 os forradalom magyar történelemnek egy nagy eseménye volt.! Talán, maga a másik oldalon volt akkor is?

  • Bencsics

    egyertelmuen maga a nem normalis, sot pofatlan mindazokkal egyutt, akik nem kovetik az otthoni esemenyeket, amiknek teljesen egyertelmu kovetkezmenye volt az oktober 23-i rendori keszultseg azok utan, hogy a szabadsag-teren ott alltak felkeszuletlenul, gyanutlanul, kiszolgaltatottan az aljas csocselek pedig vette a batorsagot (orban jogi hatszelevel biztositva), hogy kockakovel tamadjanak a rendorokre es komoly seruleseket okozzanak ezzel!
    Nemetorszagban, de akar itt Kanadaban probalna meg kockakovel tamadni valaki rendorre!? Mar nem elne…
    Otthon mindenki szarik arra, hogy maguk milyen joletbol, milyen tavolsagbol igyekeztek haza egy ilyen helyzetben
    „unnepelni”! Mindenki, aki akkor ott volt, kereste a bajt! Joparan megtalaltak! Csupan ennyi tortent!
    Egyebkent meg 56-ban meg nem eltem,

  • Kedves Klára, képzelje Édesanyám is ott volt, és Őt nem akarták megverni a rendörök. Pedig ott ült az akkori Köztársasági elnök mellett, és hallgatták volna az ünnepi beszédet, ha a csöcselék nem ronditott volna bele, motor zugásokkal és egyebekkel. De, miután maga már régi Kanadás, azt is tudja, hogy a rendörök itt sem bánnak a csöcselékkel kesztyüs kézzel.

  • Bencsics Klára

    Nem ment az édesanyja vacsorázni a Kecskeméti étterembe…és . én NEM ültem a köztársasági elnök mellett,!

    Azz én ünnepi beszédet,amit hallgattam, viszont katonai helikopter nagy zúgása zavarta .Mint a háborúban!
    A kanadai rendőrök ünneplő tömegre nem mennek lovas rendőrőkkel és botokkal szétverni. Sőt, papot, képvisleőt sem vernek véresre.
    Hagyjuk Judith!
    Nekem ne magyarázzon senki. Ott voltam.
    És ITT nem erről volt szó……..csak libs misi kiabál, az elmegy a fülem melllett.
    Ja és a szeptemberi balhét, milyen ügyes rákenni az oktonber 23 -i megemlékezés rendőr terrorjára!

  • Bencsics
    maga olyan mint egy pok, a labaval gondolkodik:)

  • Tisztelt Levelezok!
    Ha csak 1848-ig nezunk vissza ebben a szerencsetlen sorsu orszagban minden 30-50 eves idoszakban visszajara fordult a sorsunk. Minden csaladnak a sorsa nem csak a Deak Ferenceke, a Horthyk -e, a Kun Belak-e, a Rakosik-e, a Kadar-oke, a Gyurcsanyoke, az Orbanok-e. Van jelenleg egy olyan kiemelkedo politikus az orszagban aki ki tudna huzni a szekeret a sarbol? Segit az rajtunk, ha sertegetjuk egymast? Kerem vegyek a fardsagot es olassak at a fenti levelvaltasokat es meglatjak, hogyan jutottunk evszazadok alatt idaig. Ha ugy gondoljak, hogy ez a gatlastalan civakodas segit rajtunk akkor csak folytassak. Jo lenne egy – csak eggyetlen egy konstruktiv velemenyt olvasni, hogy igen ide jutottunk de most mit csinaljunk? Pozitivan, oszinten, konstruktivan. Cinikuskodassal, sertegetessel tovabbra sem megyunk semmire, ugy mint eddig.
    Kellemes Karacsonyi Unnepeket kivanok mindenkinek.
    Egymas iranti tisztelettel.
    Karcsi.