Megszűnik az ellenzéki Klubrádió

2011 december 20 2:51 du.19 hozzászólás

A Fidesz-vezetésű Nemzeti Média- és Hírközlő Hatóság (NMHH) felszámolta a Klubrádiót–Magyarország egyetlen markánsan ellenzéki rádióállomását. A Klubrádió által használt 95,3-as frekvencián januártól az Autórádió sugároz műsort. Mivel „csak” Budapesten veszíti el a Klubrádió frekvenciáját, elvileg a vidéken még folytathatná a sugárzást, bár kétséges, hogy a fővárosi bázis elvesztése után talpon marad-e a cég és lesz-e egyáltalán elegendő reklámbevétel a folytatáshoz.

Arató András, a Klubrádió vezetője szerint a magyarországi médiapluralizmus felszámolása zajlik. „Nem ismerjük a részleteket, csak annyit mondhatok, hogy ez a döntés félmillió rádióhallgató semmibe vétele”–mondta Arató.

A budapesti frekvencia elvesztése az ellenzéki közösségi rádió elnémulását vetíti előre és ezt a Klubrádió egyik, anonimitást kérő vezetője is megerősítette a HVG-nek adott villáminterjújában.

„Elképesztő disznóság történik, elképesztő az arrogancia a médiahatóság részéről” – mondta ma este az ATV-ben Arató András. A rádió vezérigazgatója elmondta, hogy több lehetőség közül választhat a Klubrádió, annak érdekében, hogy valahogy tovább lessen vinni a már meglévő, népszerű programokat, ugyanakkor ezekről a lehetséges tervekről, illetve az esetleges jogorvoslati beadványokról nem árult el semmit a vezérigazgató.

Érzékelhetően sokkolta a mai döntés a Klubrádió vezetőségét és munkatársait.

„Köpni-nyelni nem tudok, nem gondoltam, hogy egy félmilliós hallgatósággal rendelkező, 10 éve működő rádió negligálható (…) A döntéssel szemben van helye jogorvoslati lehetőségnek, ám a médiahatóság jogköre olyan széles, hogy bármit megtehet. Talán nemzetközi fórumokhoz érdemes fordulni”–mondta Arató.

19 hozzászólás

  • A jelenlegi hatalom az ezt megelőző 8 évben rendkívül gerinctelen ellenzékként viselkedve megakadályozott minden reformot, és kezdeményezést. Ma a hatalom birtokosaként nem azzal foglalkozik, hogy a gazdaságot -melynek lerombolásához oly aktívan működött közre- talpra állítsa, hanem azzal, hogy a hatalmát bebetonozza. A baloldalba ott rúg bele, ahol csak lehet, de az ő gerinctelenségeit senki nem kritizálhatja. (Lásd Esztergom)
    Nagyon remélem, hogy ez a szemét csürhe elveszti a 2014-es választásokat, majd ezt követően bíróság elé állítják az összes képviselőjét, hatalommal való visszaélés, és különösen nagy gazdasági kár okozása miatt.
    Abban is bízom, hogy az ő gyakorlatuknak megfelelően visszamenőlegesen elkobozzák a teljes vagyonukat, még azokat is, amit menet közben átmentettek másik rokonnak, majd utána 30-40 éves börtönre ítélik valamennyi közreműködő tagját. Ezek több kárt okoztak a magyar gazdaságnak, mint a két világháború együttesen. Csak amiatt nem fogok soha kibékülni velük, mert teszik mindezt olyan stílusban, hogy jóérzésű embernek felfordul a gyomra. Lehet, hogy jobboldalinak vallják magukat, de ugyan olyan diktátorok, mint Kádár volt a maga idején.
    Lassan lecsúszunk észak-Korea szintjére.
    A rendszerváltás után 20 évvel nagyobb szarban ülünk, mint a 60-as, 70-es években.
    AZ azért nagyon érdekel, hogy meddig tűri még a nép, az az istenadta nép, aki üldözötté vált ismét saját hazájában.

  • Nagyon helyes! Remélem az atv lesz a következő, amin megszűnik a kommunista hazaárulók nemzetromboló tevékenysége!!!!

  • Kovács Árpád

    Roland egyetértek önnel..

  • Fura elképzelése van egyeseknek a demokráciáról, meg a szólásszabadságról. Tehát aki nem ért egyet az uralkodó párttal az már meg se szólalhasson? És örülni kell, ha ez bekövetkezik?
    Maguk ketten , Árpád és Roland, Kanadában élnek? Eléggé kultúridegenek lehetnek, ha így van. 🙂 Javaslom inkább Észak-Koreát, ott nem okozna nehézséget a beilleszkedés ezzel a mentalitással.

  • Kovács Árpád

    cicamic …Említett rádió körül az a helyzet hogy ,a rádió pályázati értéke kicsi volt nem nyert ,jött egy árnak megfelelő pályázó azt elfogadták ,mi ebben a hiba ,törvényes volt.Másik dolog hogy a klubrádió az mszp szócsöve volt , mivel az mszmp-mszp kormány 2010 megbukott kifogyott a dugesz pénzük ,mert a Fidesz hermetikusan elzárta a folydogáló ingyen pénzcsapot nuku potya pénz , gyurcsanyék shifffff elvtársék ennek okán sírják ki a köldöküket .Csak ezt a krokodilkönnyezők nem említik ,csak Orbánoznak szitkozódnak.

  • T Árpád,Roland!Egyetértek Cicamiccel.Önök hol élnek!Nem Magyarországon?Vagy annyira át lettek mosva hogy az ellenző miatt tovább nem látnak.Mi bajuk van a kommunistákkal?Akkor nem éheztünk,nem volt létbizonytalanság,büntették a munkakerülést de sorolhatnám.Ha annyira törvényes volt a pályázat körül minden akkor miért titkos?S miért baj hogy egy adó hiteles.Nem elég ha a többi jobboldali?Egy ugy gondolom a szélsősséges ,kulturtlan hozzászólásukből hogy nem tartoznak senki felé felelősséggel,mert ha igen akkor nem igy irnának!Nagyon sajnálom hogy ilyen emberek vannak.

  • Ez a sírás-rívás. Akkor persze nem volt gond, amikor nem volt jobboldali adó, vagy el voltak hallgattatva…
    Jönnek itt egyesek avval, hogy börtönbe kéne vetni a jobboldali politikusokat? Gyurcsány börtönben ül? Nem, pedig miket mert mondani drága Hazánkra! Vagy ez a Kanadában élőket nem zavarta?
    Annyira jó olvasni, hogy nem élnek itt, de tudják, mi kell nekünk…

  • nuttika

    retusalasokert es hazudozasokert ugyan miert kene fenntartani jobboldali adokat? vegye eszre, hogy a jobb oldal nem kepes egyuttmukodni senkivel, ettol veszelyesek, mert anelkul ez a kis jelentektelen magyarorszag nem fog tudni elorelepni! azt nem lehet, hogy a kormanyzopartok mindig csak a fel orszagnak kedvezzenek, a masik fele meg le van tojva?! orban teremtette ezt a helyzetet, remelhetoen felelni is fog erte!

  • És ugyan ezen hazugságok mennek a baloldali rádióból, a baloldali újságokból. Illetve ment a múltban is. Akkor persze nem volt gond.
    Jelentéktelen? Önnek lehet az, nekünk, akik ennek az országnak a szülöttei vagyunk nem az.
    Minek működjenek együtt? A baloldal tán együtt működött velük? Nem, csak a kis zsebüket tömködték. Most meg már nincs miből tömni, hát persze, hogy szidni kell Orbánt, hát ha hamar sikerül visszakerülniük a zsíros fazékhoz. De remélem, ha van igazság a földön, a börtönben kötnek ki.
    Amúgy pedig mit Orbán teremtette a helyzetet? 8éven át nem ő irányította az országot. Aminek ma rakják le az alapjait az csak holnap utánra érik be. Így ami mára érett be, azt nem ma, hanem tegnap előtt tették le.

  • Nutika, sok mindent lehet mondani az Mszp-re es a kormányzására. DE, ne keverjük a dolgokat.
    A ma reggeli 308 Ft-os euro arfolyam mostanra 311 lett. Mi köze ehhez az Mszp-nek?! Ez a mostani kormány dillettáns gazdaságpolitikájának és a „nekünksenkinedumáljon” virtusnak köszönhető. Nem lehetne, hogy csak Maga fizetné a magas árfolyamot, ha már ilyen Fideszfan, én meg maradhatnék az alacsonyabbnál. (Úgy értem a Bajnai kormány féle alacsonyabbnál, nem a „fidesz-még-nem-teljesen-cseszte-el.a-renomét” alacsonyabbnál, mert már az is túl magas volt.) Micsoda kormány az olyan, aki másfél év alatt még mindig nem tudott semmit tenni a megelező kormány hibái kijavítása érdekében?! Már csak ezért is alkalmatlan a kormányzásra. Orbánnak (és a Fidesznek) nagy a cipő. Az EU és a világ nem polgári kör, nem lehet lózunggal fizetni, lózunggal kereskedni.

  • igaz nem orban iranyitotta, mert azt, mostanra bebizonyosodott, keptelen, csak eppen keresztbetett a kormanyzopartnak, megvetozott minden ertelmes kezdemenyezest es alaptalan ragalomhadjarataval nem hagyott dolgozni senkit….ami a husos fazekat illeti maganak mitol jobb, ha orban lopja ki a penzt a zsebebol es nem az mszp? ha maganak annyira tetszik orban produkcioja, finanszirozza sajat zsebbol!

  • Cicamic ha egy folyamat beindul, akkor azt nem lehet csak úgy megállítani.
    Teszem azt Ön beszáll egy vállalkozásba, mert abból Ön szép hasznot tud kisajtolni. De a vállalkozó dolgozói nem szeretik, hogy kifosztják őket. Szép lassan önállósítani akarják a céget, nem használva az Ön pénzét, hogy a nyereség náluk maradjon. Ön díjazná? Elveszne az aranytojást tojó tyúkja!
    De tudja ha Ön meg olyan MSZPbuzi, akkor kérném, hogy a „segílykét” meg az Ön béréből fizessék barnább honfitársainknak! Mert csak őket tudta a kedves MSZP támogatni. Nem egyke voltam, azt nekünk nem tudott támogatást adni az imádott Gyurcsánya és bandája. (Nem, nem munkanélküli segélyre értem, Apám keményen dolgozik, sose volt még munkanélküli.)

    Libas Misi Maga nem is itt él, nem igaz? Akkor ne zavarja, hogy ki lopkod a zsebemből (magának úgy se fáj). De tudja, ha az ország talpra áll belőle, mert az országra költi Orbán, akkor azt hiszem lopkodhat. Míg az a vizslaképű Gyurcsány a saját bankszámláját hizlalta csak vele!

    Azt meg, hogy Orbán képtelen lenne irányítani az országot? Akkor miért választották újra? 1998-2002között is ő volt, ha akkor se tudott már országot vezetni, akkor most miért választották újra? (mellőzzük a választási csalás hülyeséget, azt az MSZP csinálta 2006-ban, 2/3-ot meg csalnia egy nem hatalmon lévő pártnak valljuk be nehéz lett volna!)

  • Falussy Szabolcs

    Tudomásul kell venni, hogy a magyar nemzetnek elege lett a kommunista diktatúra és az posztkommunista áldemokraták országtönkretételéből. Ezt az országot teljesen leépítették, eladták, szétdúlták az ún. baloldaliak, amiből a választók kétharmadának elege lett. Ha Angliában lennénk, az ottani szabályok lennének érvényesek, akkor pl. összesen 2 szocialista ülne a parlamentben. Nem több. Nem kell itt vinnyogni a szocik háttérbe szorulása miatt. Ezt akarta és akarja még jópár évtizedig a magyar nemzet többsége. És ez még mindig humánusabb, mint amit a komcsik tettek 1919-ben, 1949-ben és 1958-ban: kivégzések, családok kiírtása…. Örülhetnek, hogy amikor a jobboldal kerül hatalomra, pusztán a Klub Rádió szűnik meg Bp-en. Nem sok egy ország morális, gazdasági tönkretételéért, 1956-eltiprásáért, a magyar vagyon „elprivatizálásáért”

  • Nagyon helyes, ha megszűnik a hazaárulást és országrombolást képviselő elit rádiója. Azt se felejtsék el kedves balos hallgatók, hogy önöket nem elnémítják,csak jobb ajánlat érkezett, mint az önöké. Több pénzért lehet továbbra is hazát rombolni!

  • Nuttika

    rengeteg kulfoldon elo magyar fektetett be otthon es jarul hozza ahhoz, hogy jobb legyen az orszagnak, eppen ezert ezeknek meg tobb joguk van beleszolni kivulrol, mint a segelyen eloknek belulrol, a hatarontuliakrol mar nem is beszelve! Gyurcsany pedig, a vizslakepu! a vizsla a legszebb magyar kutyafajta, nem vett fel fizetest a kormanyzasert , ezzel szemben orban ebbol gazdagodott meg, remelem erzi a kulonbseget! eshat utoljara a szegenyek megsegiteserol is a vizslakepu gondoskodott….ezek itt tenyek, akarmin is mesterkednek orbannal, nem fog sikerulni, ezt az ertelmesebbje mar megvalasztasa elott latta, nemcsak kormanyzasi keptelensege miatt, meginkabb a kulfold elismertsegenek hianya az, ami miatt mennie kell, mert magyarorszag mindig is fuggott a tobbi orszagtol es sejtesem szerint a kovetkezo par szaz evben fuggni fog!

  • Mit gágogsz, gőgös gúnár miskuci?

  • Mindig is függőt? Olvasott maga történelem könyvet? Vagy mindent elhisz, amit a kommunista, hazaáruló bagázs terjeszt?
    Nem élünk segélyekből. És mit a külső befektetőknek legyen jóga beleszólni? Normális tetszik lenni? Önálló állam vagyunk, nem más bábállama! Kikérem a magyar nép nevében!

  • Kedves Nuttika! Azt is kérje ki, hogy az EU-tól 5 milliárddal több EURÓ-t kaptunk, mint amennyit befizettünk oda amióta tagok vagyunk. 5 milliárd €uró, az azért ezerötszáz-milliárd magyar királyi forintocska! Ha nincs az a galád leigázó és gyarmati sorsban tartó Európai Unió. akkor ezt a pénzt Ön fizette volna be a kasszába? Dehogy is fizette volna, hiszen még a 300 forintos vizitdíjról is megvezették magukat és leszavaztatták annak fenntartását!

  • Aki sajnálja ezt a szennyládát amit rádiónak neveznek ,maga is hazaáruló !!!
    Ha olyan törvényünk lenne mint amit most fogadtak el az USA-ban (terrorellenes törvény) ezek már börtönben
    ülnének. De hát az USA a demokrácia hazája (ha-ha-ha) mi meg ugyebár diktatúra vagyunk?