Gyurcsány: bukásotok ronda lesz

2011 december 21 4:38 du.9 hozzászólás

Nem lesz jövője Magyarországon a Fidesznek, illetve a kormánypárt kiszolgálóinak–deklarálta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének szenvedélyes, a Klubrádió betiltásával kapcsolatos blog bejegyzésében. A volt szocialista kormányfő szerint kár volt együttműködni a jelenlegi hatalommal, kár volt őket kiszolgálni és kár volt fideszes „párthülye” lenni.

„Azokat szeretitek, akiket meg lehet venni, akiket meg lehet félemlíteni, meg az önkéntes párthülyéket, a hátsó fertályotokba most bekéredszkedő volt párttitkárokat, munkásőröket. (…) Alávalók vagytok, elbuktok minden általatok kezdett háborút, a fél világ megveti Orbán kormányát”–jegyzi Gyurcsány

A volt kormányfő szerint minél hosszabb ideig húzza ki a Fidesz, annál „brutálisabb” lesz a párt bukása. Bár ezt a szót nem használta Gyurcsány Ferenc, de eléggé félreérthetlen, hogy a volt kormányfő egy, a kormányt és intézményrendszerét elsöprő népharagra gondol.

„Mit gondoltok, mi lesz ennek a vége? Az ország népe csendben magára zárja az ajtót és szolgaian behódol nektek? Tévedtek. Mélyen átélt szenvedélyes demokratikus felháborodással el fog zavarni benneteket. És minél tovább húzzátok, annál nagyobb lesz a szenvedély, annál brutálisabb vereségetek. És utólag sokatok meg fogja érteni: kár volt kiszolgálni, építeni az önkényt, kár volt bemocskolódni, kár volt lealacsonyodni, kiiratkozni a jövőből.” 

Ezen felül Gyurcsány primitívnek és ostobának nevezte a jobboldali kormányt. „A bukásotok ronda lesz”–jegyezte az egykori kormányfő.

Ma a Lehet Más a Politika is hozta a tüzes retorikát. Karácsony Gergely parlamenti képviselő szerint a Klubrádió kivégzése volt az utolsó csepp.

A kormány gyengeségét mutatja, hogy képtelen tolerálni az ellenzéki véleményeket – mondta a képviselő. “Nyilván a Fidesz pontosan tudja, hogy leginkább az állampolgároktól van félnivalója és a magyar állampolgárok azok, akiknél most (…) kihúzták a gyufát” – tette hozzá.

9 hozzászólás

  • Georgina Bojana*

    No ez szép! Gyurcsány mondja – Orbánnak – bagoly monda verébnek, hogy nagyfejű! Hahahaha! Vidoran vihognék, ha nem a bőrünkre menne a „játék”. Mindkettőnek játék a mi életünk, könnyen kockázgatnak vele. Ez a fene nagy segítség, amit svájci franc-hiteleseknek tettek, tesznek? Ha jól megkapargatjuk, nagyon meggondolandó. Ráadásul mindenütt csak össze-vissza beszélnek, teljesen hiteltelenné teszik az országot. Az, hogy magukat, az nem érdekelne. De lejáratnak minket. Ha Attila felkelne a sírjából! Mind lenyilazná, rakásra. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogyan adnak még most is szót Gyurcsánynak?! Hiszen Ő is volt bíróság előtt, de nem reggelizni hívták, de azért mert olyat tett, amit nem kellett volna. * De példának modhatnám a „drága” Stholl Andrást „Bucikát”. No, Őt is mennybe repítették, no nem igazándiból. Egy tucat színész, de jól benyalta magát az Rtl-hez. Még a börtönbe vonulását is filmre vették, sajnálták, sőt úgy olvastam itt a neten, hogy várják, várják vissza. A képernyőre! Hja, mellesleg a Nemzeti Színház színésze. Páros lábbal rúgnám ki, menjen kapálni. Miért került börtönbe? Alkoholos állapotban vezette az autóját, állítólag drog is volt, no meg valamilyen viagra is volt a „képben”. Már nem tudom, mi hihető és mi nem. Mindenki hazudik. Volt tárgyalás, balesetet csinált. A vétlen autóban ülő öregember feljelentette Bucikát, állítólag tönkre ment az egészsége a baleset miatt. Azután csináltak fotókat, hogy vígan „repeszt” az öregember a telkén, mármint vígan dolgozik. Újból tárgyalás, Bucikát elítélték. De már előzőleg is volt ittas vezetése. No, most sajnáljuk! (Már aki). Én útálom, útáltam – mindig is. Egy olyan ember, akinek az arcán is meglátszik az alkoholfogyasztás. S, nem tudom, mi jót, mi szépet látnak benneM?!
    Színész?! Azt mondják, állítólag jó színész. Én nem tartom annak. Hol van Bucika – Básti Lajos, Kozák András – mellett?! Ha azt mondom, hogy az említett és a sok nem említett csodálatos színész MÖGÖTT, több kilométerrel, nem tulzok. Higgyék el nekem…
    Példa-ember… Megkapja majd az állását, amikor jó képességű színészek munka nélkül vannak. A színházak kevés pénzt kapnak, a kultúrát ez a kormány nem segíti, az előző sem… Az Operaház is bajban van. Az iskolák is, az MTV1-nél is, a Kossuth Rádiónál sok elbocsátás volt.
    Milyen műsorokat „nyomnak” az Rtl-nél is? Ez a népbutító show – a Villa „titka” – helyesebben nincs titok, csak leselkedés.
    Milyen érdekes, a tanult, képzett emberek nem nézik. Miért nem? Mert nem érdekli őket, hogy egy nevesincs valaki hogyan mossa a fenekét, hogyan bújik össze meg vissza…
    Istenem, hová lettünk, mivé leszünk?
    S, ez a téma a buszon, villamoson, vonaton… A fiatalok az ilyen műsort nézik… Kétségbeejtő. Akinek a családjában nincs húzóerő – a jó, az okos felé. A könyvek, a tudás, a kultura birodalmába… Azok a fiatalok szó szerint elbutulva élnek bele a saját világukba… Kétségbeejtő!
    Ez a kormány ezt csinálja, népet butítani, majd belevezetni az örvénybe.
    Istenem, hol Vagy? Istenem, segíts meg minket, szegény, igaz magyarokat!
    Áldás és békesség legyen velünk. Ámen.

  • Teljesen igaza van Gyurcsanynak ebben! Ha azon az alapon mondhatna manapsag magyarorszagon velemenyt valaki, bunozott-e avagy volt-e gyanusitva, senki nem nyilatkozhatna az egesz orszagban, meg az ujszulottek sem!:)

  • Kovács Árpád

    Az eu szövetségre lépett a régi kádári elvtársakkal(mszp-szdsz) 8 év alatt az országunkat alaposa padlóra vágták ,eladósították ,gazdaságilag tönkre tették , mszmp-s gyurcsany elvtárs ugy tesz mintha semmi köze nem lenne az egészhez,gyurcsanynak nincs joga bele szólni a Magyar Nemzet sorsába,jobb ha csendben marad,2006 őszén rátamadt a békésen ünneplő emberekre a rendőrruhába bujtatott jelzés nélküli pribékjeivel ,szemeket kilövetett, ártatlan embereket nyomorékra veretett régi kommunista módszerrel ekkor az eu nem ugatott emberi jogokat ,némán csendben lapított,,meg kéne már kérdezni ferkótól hogy miből lett vörösbáró ,,mikor soha életében nem dolgozott a párttag könyvet mindenhol felmutatta minden ajtó megnyílt előtte.Sőt tovább menve az anyósa az egyik banknál vezetőként gyurcsanynak 800 milliós kölcsönt adott a 30 négyzetméteres panel lakás háttér mellet ,,hogy vissza fizette e a a 800 milliós kölcsönt ferkó ,erről soha nem hallottunk ,közben budai oldalon hatalmas villában dölyfösen pöffeszkedik ,melyet Apró Antal (klán) anyósa apja elzabrálta egy családtól.

    A pénz kizárólagos hatalmához, az uralkodásra törekvés modern szemlélete az államot vásárolja fel, a pénz ügyét szolgáló politikai képviselet megteremtése érdekében. Megvásárol politikusokat, pártokat, használja őket vagy egymásnak uszítja, esetenként média útján ellehetetleníti a közösségi önvédelem kiemelkedő képviselőit. Ha az állam gyenge vagy nincs elégséges számú szövetségese, akkor a pénzhatalom bevásárolja magát a politikai hatalomba. A pénzbirodalom épít a gyengeségre, és arra az új gondolkodásmódra, hogy az emberek sorsuk javítására egyre kevésbé ismernek közös menekülési utakat, hanem ki-ki egyéni és csak a saját sorsát megváltó megoldásokban gondolkodik. Ennek folyományaként elszaporodnak a közvagyont fosztogató hivatali emberek, akik már kizárólag csak a saját túlélésük érdekében „dolgoznak”, s rombolják le a közösségi felemelkedésbe vetett hit erőfeszítéseit. A pénzbirodalom leghatékonyabb közege a szegénység és a nyomorúság. Ilyen közegben néhány forintért is lehet szolgálót, hivatalos gyűlölködőt vagy közreműködőt találni, s az egymásra uszított emberek még egymás féken tartását is szívesen elvállalják. Élni muszáj. A jelenségre kétféle módon lehet választ adni: vagy közösségépítéssel és kulturális megújulással, vagy az egymás elleni kíméletlen küzdelemmel.

  • Kovács Árpád, ne kíméljen minket, van még valami újabb összeesküvés elmélete mára? 🙂 Ugyanakkor egyetértek a vége felé elmondott gondolataival:
    „….emberek sorsuk javítására egyre kevésbé ismernek közös menekülési utakat, hanem ki-ki egyéni és csak a saját sorsát megváltó megoldásokban gondolkodik. Ennek folyományaként elszaporodnak a közvagyont fosztogató hivatali emberek, akik már kizárólag csak a saját túlélésük érdekében „dolgoznak”, s rombolják le a közösségi felemelkedésbe vetett hit erőfeszítéseit. A pénzbirodalom leghatékonyabb közege a szegénység és a nyomorúság. Ilyen közegben néhány forintért is lehet szolgálót, hivatalos gyűlölködőt vagy közreműködőt találni, s az egymásra uszított emberek még egymás féken tartását is szívesen elvállalják. Élni muszáj. A jelenségre kétféle módon lehet választ adni: vagy közösségépítéssel és kulturális megújulással, vagy az egymás elleni kíméletlen küzdelemmel.” Látja, azt hiszem, annak ellenére, hogy sok mindenhez másképp közelítünk, mégiscsak vannak egyező véleményeink. Mert azt hiszem – bár nem írta – de maga is inkább a megújulásra, a közösségépítésre szavaz, mint az egymás elleni küzdelemre.

  • Egyetértek.Amit ez a kormány müvel a hatalom megtartásáért elképesztő!Nem kimélve embereket,országot sem.A céljük a hatalom mindenáron történő megszerzése oszt jónapot.Ez a kormány a gazdagok kormánya és a szegények megnyomoritója.Azon csodálkozzom hogy a külföldi sajtó miért nem terjeszt közel 2 hete tartó éhségtrászkról az un.Hir TV M1 előtt,s a most a klub rádió megszüntetéséről és a melletti tüntetésekről.Még egyedül hiteles adó az ATV,azon csodálkozzok hogy ennyi Hir TV-ét miért kell fenntartani a mi pénzünkön.Értem a M1,M2,Duna TV-ék Hir TV.Echo TV.Felháboritó és gyalázatos ez a teljes letámadás!!!!!!!

  • Kovacs Arpad

    maga mar feltehetoen iskolaban is a gyengebb tanulok sorat szaporithatta, most meg idejar osztani az eszt? leginkabb az edesanyja kertibudiban felejtett noklapja kalendariumara firkalja a hulyesegeit, mert itt egyreszt
    szegyent hoz a sajat buta fejere, masreszt megmagyarazza, miert tart ott a magyar ahol, mert a magafajtaja
    van tobbsegben es ahelyett, hogy regulaznak oket, mint a nyugati orszagokban, ahelyett meg meg is simizik
    azt a merhetetlen ostoba fejuket, sot jogi garanciakat kapnak a torveny nagy mesteretol, orbantol arra, hogy
    tudatlansaguknak artikulalatlan hangot adjanak….oruljon, hogy elve meguszta a nagy megemlekezest es maradjon csendben, ha hasznara nem valhat senkinek, legalabb ne kartekonykodjon!

  • Kovács Árpád

    Libas Misi! elvtárs.

    Maga dollárkommunista tengernyi esze van,osztán ne dirigáljon , igaz maguknál(kommunistáknál ) diktatórikusan pofa be van .Tudom az igazság fáj nem tűrik,ez engem nem érdekel.Libás ketrecet magára zárta jár a hülyeséghez való jog..Mszp piszlicsáré domb képes érdekes szelet kavarni.

    Akik a Fideszt Orbán miniszterelnököt vádolják azok megélhetési mocskolódók.

  • kovacs

    a merevedeszavarral nem ide kell jarni, hanem az urologushoz!

  • Kovács Árpád

    Ez volt a gyurcsany kormány ,korrupció minden szinten…

    Elvesztegetett honvédelem
    Kézről kézre jártak a kenőpénzek a Honvédelmi Minisztériumban
    Egy régóta bejáratott korrupciós hálózat alakulhatott ki a Honvédelmi Minisztériumban, amely általában öt százalékot kért vissza a tárca cégein keresztül az állami megbízások összegéből. Az így ellopott közpénz kézről kézre vándorolt egészen a minisztériumi felső vezetők irodájáig – derül ki a Magyar Nemzet cikksorozatából, amelyet egyebek közt a birtokába került kihallgatási jegyzőkönyvek alapján készített.
    Éttermekben, parkolókban és honvédelmi minisztériumi irodákban osztották a kenőpénzeket a szocialista Szekeres Imre vezette szaktárcánál és a Honvédelmi Minisztérium (HM) cégeinél dolgozó tisztek – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került kihallgatási jegyzőkönyvekből. A bűnszövetséget eddig csak a HM egyik társasága, a HM Térképészeti Nonprofit Kft. esetében ismerték el, de az előzetes letartóztatásba került alkalmazottak vallomásai megerősítik azt a lap által már többször felvetett értesülést is, hogy az elmúlt években egy jól bejáratott korrupciós hálózat alakulhatott ki a honvédelmi tárcánál. A bűnszervezetben a tárca tulajdonában álló társaságokon keresztül kellett visszaosztani a milliókat, amelyek kézről kézre járva eljutottak a HM felső vezetőinek irodájáig is. A maffiaszerű bűncselekmények mechanizmusa nem volt bonyolult, a súlyos közpénzeket felemésztő beszerzéseket elnyerő magáncégek a valós árnál hat-tíz százalékkal többet kértek, ezt a pénzt pedig borítékokban adták vissza a bűnszövetségben levő döntéshozóknak. A szálakat a nyomozóknak a minisztériumi irodákig sikerült felgombolyítaniuk, innen a pénz útja már követhetetlen.