Szolidaritás a Klubrádióval! Éhségsztrájk kezdődik

2011 december 21 3:20 du.6 hozzászólás

A Szolidaritás mozgalom és az éhségsztrájkoló tévések elkezdték a szervezést. A Klubrádió frekvenciájának elvétele miatt most már végérvényesen kiderült, hogy a hatalom meg akarja szüntetni a magyar sajtó szabadságát. Nem csak manipulálnak, hanem el is lehetetlenítik a még szabad médiumokat. A Szolidaritás mozgalom szerint ez nem tűrhető tovább. Mindenkit, akinek fontos a demokrácia és a szabadság arra kérik, hogy vegyenek részt a csütörtöki tüntetésen.

A Szolidaritás arra emlékeztet, hogy az 1848. március 15-én kitört pesti forradalom követeléseinek 12 pontja közül az első ezt volt: „Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, a censura eltörlését.”

Ennek jegyében 2011. december 22-én – csütörtökön – 16 órakor a Rádió Pollack Mihály téri bejáratánál tüntet a demokratikus civil mozgalom.

Az LMP és a kivégzett magyar demokrácia

Közben a Lehet Más a Politika átalakította honlapját és a címlap „új ellenállás” címet visel. A parlamenti ökopárt december 23-án tüntet a Kossuth téren, mivel szerintük a Fidesz immár az utolsó szögetet is beverte a magyar demokrácia koporsójába. A következő áll az LMP közleményében:

„A Fidesz egy sor botrányos törvény elfogadásával az utolsó szöget is beveri a demokrácia koporsójába. A választójogi és a felsőoktatási törvény, az adótörvények módosításának kétharmadossá tétele, a jegybank “függetlenségének megszüntetése”, valamint a házszabály módosítása olyan törvénytervezetek, amik egyenként is veszélyesek lennének a demokráciára.

Ezeket a törvényeket akarja december 23-án elfogadni a Fidesz és nekünk ezért kell ott lennünk a parlament előtt és ezért kell kimondanunk:

Egy korszak lezárult, most Új Ellenállás kell!”

6 hozzászólás

  • Igy igaz!Ez a kormány átveréssel,8 évig tartó igérgetésével megszerezte a hőn áhitot hatalmat.S ezt a hatalmát nem az esküjéhez hiven használja fel hanem a saját uralmát épiti !Igen elég volt és ne tovább!!!!Elég volt az arroganciából,önteltségből,a nem hozzáértésből amit a mi rovásunkra történik.Elég volt hogy a máskép gondolkodókat megfélemliti,lehetetlen helyzetben hozzá!!!!!!!Remélem hogy ezt egyre többen felismerik!A fidesz már felismerte,ezért akarja megváltoztatni a választó törvényt is!!!!!

  • Kovács Árpád

    -szocik felháborodása az üggyel kapcsolatban a földet pillanatok alatt körül kerülte,erről zeng minden párállami se..nyaló lap.

  • Kovács Árpád

    Csak annak van félni valója ,csak az fél aki van félni valója ,becsületes emberek nem félnek.Sajnos 8 évig(2002-2010) között rabló gazdálkodást folytatott mszmp-mszp banda padlóra vágta az országot,most a Fideszre mutogatnak ,2010-ben a választóknak elege lett az éjjel nappal hazudozó baloldalból,végre tényleg demokratikus(Fidesz) kormány vette át a kormányzást, baloldal sikít is ,siratja az állami ingyen csöcsöt.

  • Kovács Árpád

    lmp egy 4%-os „párt”, vagy inkább szélsőséges csoportosulás vergődése.

  • Kovács Árpád

    Ugyan! Mit kell őket kérlelni? Nem inkább el kellene venni tőlük a bilincsek kulcsát és a Dunába dobni? Elég hűvös van, éjszaka ráadásul keményen fagyni fog, reggelre minden gond meg lenne oldva. A parlamenti képviselőszám sem sínylené meg, mert egyik sem egyéni … ráadásul mind „ellenzéki” (majdnem ellenségi-t írtam..:)

  • Tisztelt Kovács Árpád!Igazat adok önek hogy az aki vétetta tövény ellen,az hovatartozás nélkül bünhődjön.De akkor mérjenek egyenlő mércével.S amig jogerős itélet nem született addig mindenkit megillett az ártatlanság vélelme.Azt kérem öntől hogy csak kulturáltan szóljon hozzá,mert a hozzászólás minősiti magát az embert is.További szép napot,kellemes hetet és Békés
    Új Évet kivánok.Önek!!!!