Nemzetet fejleszt a piaci kofa

2011 december 26 11:14 de.5 hozzászólás

2011. december 26 – Ismét előkerült rejtélyes szendam bloggerünk, aki most éppen a nemzeti fejlesztési minisztérium élére kinevezett fideszes nádbútor kereskedőt cikizte, de azért nemzeti érzelműen. Szendam betekintést nyújt Serényi Zsuzsanna (aki inkább Németh Lászlóné asszony nevén fut) pályafutásának néhány fontosabb momentumába. A kommunista nádbútoroktól és ócska vietnámi kosaraktól a narancsdiktatúra szívéig. Íme Lászlóné:

„Teltek múltak az esztendők, a KGST bedöglésével megszűnt a vietnámi biznisz is, így Zsuzsikának lépnie kellett. Egy jó nagyot … bele a bankvilágba. Miután a Bank Leumi Le Israel és az Austrian Bankers College szaktanfolyamain jelentős tudásra tett szer, 1990-től a Bank Leumi, Budapest osztályvezetője (némi Tel-Aviv-i tapasztalatszerzés után) ’92-től főosztályvezető-helyettese lett.

Zsuzsika valamit nagyon tudhatott, mert az 1995. esztendő nyara már a köztudomásúan fideszes káderinkubátorként üzemelő OTP Bank Rt. kiemelt ügyfelekkel foglalkozó központjában találta, majd az első Orbán-kormány hatalomra jutása után a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatói tanácsadója, később pedig a hitelezési területet felügyelő ügyvezető igazgató lett. A 2002-es “sajnálatos esemény” (Orbán bukása) azonban visszakényszerítette az OTP-hez, ahol kisebb kitérő után ismét a kiemelt ügyfelekkel foglalkozó “központ” vezető munkatársa lett. Itt egészen 2010-ig volt kénytelen enni az állami bankból kiakólbólintottak keserű kenyerét, de a “Fülkeforradalom” őt is visszasegítette az MFB-be.” Tovább!

5 hozzászólás

  • Felháboritó hogy egy érettségizett nőt neveznek ki ilyen pozicióba!Szégyen a több diplomával rendelkező emberekre!Ez az ember a bizottsági meghalgatásán azt sem tudta hol van?Igy kezdte a mindanivalóját:t
    Tisztelt Biróság!Elképesző ami itt van!!!!!

  • Most mit vannak úgy oda? Régi bolsevista alapelv, hogy akinek az Isten (vagy valaki hasonló fensőbbség) hivatalt ad, az majd észt is ad hozzá! Ezen az elven alapultak Rákosi „munkásigazgató” kinevezései is. Egyébként meg ha államelnöknek kinevezhettek egy félanalfabétát – akkor a hölgy is biztosan alkalmas a szóbeli utasítások teljesítésére. Hiszen ez volt az EGYETLEN szempont, amiért kiválasztotta (na ki?)
    Rákosi TÉNYLEG büszke lehetne Orbán Viktorra!

  • Kedves Kekec!
    Jó a szöveged és értem is, mit akarsz mondani (egyetértek vele), de van egy kis bibi az egészben.
    Az „Akinek az Isten hivatalt adott, annak észt is hozzá” nem (csak) a rákosista, illetve a kádári diktatúra „alapelve” volt, hanem elsősorban a „kaotikus (ez nem elírás!) egyházé”. Matyika és Jancsika úgy nevezett ki „munkásigazgatókat”, hogy előtte alaposan „kiképezték” őket … ideológiailag … a „Foximaxi”-n, avagy Hofi szövege szerint az „Esti Filozófusképző”-n.
    Abban igazad van, hogy az Óriástörpe is hasonló módon válogatta ki kádereit, de csakis a bürokratáknak szántakat! Talán még emlékszel arra a 2009-es hírre, hogy a Gerinctelen Alanyi Költő* (állami pénzből kialakított és fenntartott) lakiteleki birtokán Szabó Erika nemzetes asszony (ő volt az, aki előírta az önkormányzatoknak: miként „alakítsák ki az Alaptörvény Asztalát”! 👿 ) egyhónapos kiképzésben részesítette a jövendő Kreténkormány hivatalnokait. Gondolom akkor tanította meg nekik a három legfontosabb dolgot: bürokrácia, orbanizmus és korrupció (a jog- és nyelvhelyességi szabályokat már nem, mivel azokkal nyílvánvalóan ő sem volt tisztában). Ebben az esetben még elvárt képesség volt a „magához való ész”.
    A „törvényhozók” (fideszes képviselők) azonban már a híres „Felcsúti Casting” termékei voltak, ahol a kiválasztás alapja már egyáltalán nem az „ész” volt.
    Éppen ellenkezőleg: A NYELVKILÓGATÓ és NYÁLCSORGATÓ SZERVILIZMUS, a „GERINC” és az ERKÖLCS TELJES HIÁNYA, AZ ÖNÁLLÓ VÉLEMÉNYALKOTÁSRA és GONDOLKODÁSRA VALÓ KÉPTELENSÉG, valamint a TALPNYALÁS és az AGGÁLYTALAN PARANCSVÉGRAHAJTÁS KÉPESSÉGÉNEK genetikusan kódolt „programja”.
    … húha! …
    Kezdem itt már megírni az „Úton a szakadékba” c. posztom harmadik, befejező részét!
    Bocsi Kekec, de ezt inkább holnap és a blogomban tenném!
    … nem vagyok irígy, csak éhes és kívánós: Judit Asszony, keresztapám felesége ínycsiklandó sóletet készített!
    (Mielőtt valami Baromállatnak a sóletről eszébe jutna a „vallásomra”, avagy „származásomra” következtetnie, szeretném közölni mindenkivel, hogy
    1.) Semmi köze hozzá!
    2.) Ahogy az Úr mondta Mózesnek (égő csipkebokor): „Vagyok, Aki Vagyok!”.

    Utólag kellemes Karácsonyt, előre pedig jó szilveszterezést és SOKKAL BOLDOGABB, DE FŐLEG ORBÁNMENTES ÚJ ÉVET kívánok Mindenkinek, kinek van annyi esze, hogy megértse a mondandómat!

    (* a „Gerinctelen Alanyi Költő” nem más, mint a Magyar /Köztársaság – R.I.P.!/ Országgyűlésének egyik alelnöke, a volt MDF-es LEZSÁK SÁNDOR! – az Úr legyen hozzá IS irgalmas! … mert én ezt már nem tehetem!)

  • igen szendam,
    ha jol ertettem summazva, az elozo rendszerben azert minden funkcioban illett tanultnak es intelligensnek is lenni a seggnyalas mellett, de orbannal CSAK segget kell tudni nyalni! ennek pedig belathatatlan kovetkezmenyei lehetnek a nepunkre nezve…elobb csak kivitte a politikat a csocselek, skinheadek koze, majd amikor helyzetbe kerult, mar jogi hatteret is biztositott nekik, ezert fordulhatott elo, hogy a szabadsag-teri randalirozasbol a betort feju rendor jott ki bunozokent, aki pedig betorte a fejet, aldozatkent….szornyu micsoda erkolcsi karokat okoz ez a gonosz torpe! Verje meg az Isten!

  • Lezsák a vizenyős szemű ?
    Aki extázisban rángatózva magasztalta fel Antalljózsit ” Karizmatikus Államférfivá ” ?