Az MTV nagyon sajnálja, hogy lekésett a tüntetésről

2012 január 3 6:04 du.38 hozzászólás

A Magyar Televízió közleményben kért elnézést amiatt, hogy a hétfői Operaház előtti tüntetés közvetítése nem jött össze. Mint ahogy azt elmagyarázzák: sajnos valahogy úgy sikerült az egész, hogy lekéstek a rendezvényről és mire végre megérkeztek már berekesztették a hivatalos demonstrációt és ezért egy szinte teljesen kiüresedett utca volt látható a királyi tévé felvételein. Akinek nincsen internet-kapcsolata és műholdas vagy kábeles televíziója, a közszolgálati tévé híradásaira szorul és bizonyára azt hihette, hogy az égvilágon senki sem volt kiváncsi az ellenzék demonstrációjára, melyen legalább 30 ezren, de a legtöbb jelentés szerint százezren is voltak.

Az MTV az állítja, hogy a forgalom és az út-lezárások miatt nem tudta közvetíteni azt az eseményt, mely tegnap este a BBC holnapján a második legolvasottabb hírnek számított. „2012. január 2-án este az m1 esti Híradója úgy számolt be az alaptörvény elleni demonstrációról, hogy a tüntetők nem látszottak a képeken. Ennek a kétségtelen szakmai hibának egyetlen oka van: az élő adásba történő bejelentkezéshez szükséges, a hírműsorok rendelkezésére álló mobil műszaki egység a budai Várból a lezárások miatt későn ért a helyszínre, ezért a munkatársaknak nem volt idejük körültekintően olyan helyszínt választani, ahonnan a tömeg is látszott és a közvetítés is zavartalanul megtörténhetett”–áll az MTV közleményében.

Ezek után arra kérjük lapunk kanadai olvasóit, hogy tegyék fel a kérdést saját maguknak: el tudja-e bárki képzelni azt, hogy ekkora baklövést követne el a CBC, vagy a Radio-Canada? Van-e olyan – pártállástól függetlenül – aki komolyan azt gondolja, hogy a 40 éven át a közszolgálati televíziónak dolgozó Peter Mansbridge hírbemondó azért nem számolna be az esti híradóban az utóbbi évek legnagyobb ellenzéki demonstrációról, mert a riporterstáb dugó miatt lemaradt annak forgatásáról, illetve a közvetítéséről? Mansbridge venné kalapját és egyből kisétálna a stúdióból.

„Nem tudatos döntésről volt szó, amit az is bizonyít, hogy a következő, reggeli és déli televíziós hírműsorokban már szerepeltek a tüntetőket mutató vágóképek”–mondta az MTV, és innen tudhatjuk, hogy egy percig sem gondolták azt, hogy pontosan úgy hamasítják meg a híradót, mint ahogy tették Lomnici Zoltán egykori főbiró kiretusálásával. Az december volt, ez most már január.

Pedig a biztosan csak valótlan rémhíreket terjesztő Magyar Szocialista Párt is pontosan ezt állította és az Index.hu oldalon megjelenő comment blog is ezt inszinuálta. És a Lomnici-botrány után azért nem gondolhatja komolyan azt az egyre inkább pártállami köztelevízióra emlékeztető MTVA, illetve az MTI Hírcentrum, hogy egy kipusztult utcát mutató felvétel egy teljesen őszinte technikai baki volt, politikai szándék egy csepp se.

Lehet, hogy pont Szanyi Tibor szocialista képviselőnek van igaza, aki – csomagolás nélkül – ma azt mondta a sajtónak, hogy hétfő este  „a rezsim összecsinálta magát” és hogy „esetenként alagutakba, csatornákba bújva menekült.” Úgy tűnik, hogy az MTV is ideges volt és zavarában próbálta kitalálni azt, hogy miként lehetne kerülni a kormány számára kínós tüntetetés hiteles közvetítését. És erre azzal az abszurd válasszal léptek elő sértődötten, hogy dugó volt, nem tudtak időben oda érni. De ezt sem voltak képesek bemondani a hétfő esti tüntetések alatt, hanem addig lapítottak, ameddig a kereskedelmi média rá nem mutatott a kormányszolgálati tévé legújabb dezinformációs kisérletére. Éppen ezért lenne fontos, hogy a tenger mindkét oldalán kritikusan figyeljük a kormány, illetve a közintézmények működését és félelem nélkül szólaljunk fel a cenzúra, valamint a parlamentáris demokráciákhoz elengedhetetlen pluralizmus felszámolása ellen. A mostani, az Európai Bizottságban és az Obama adminisztrációban is komoly aggodalmakat okozó folyamatokat némán figyelők és a retusálók, kollaboránsok fognak rövid időn belül szégyenkezni amiatt, hogy nem szólaltak fel a nyílt, előttük zajló igazságtalanság ellen.

38 hozzászólás

  • semmi baj, az osszes kulfoldi ado ott volt, igy marad nyoma!:)

  • Ez nem hiba ez már bűn az MTV részéről. Ezek tényleg annyira hülyének tartják a Magyar Népet?

  • Kovács Árpád

    Az egyfogú csőcselék megmutatta magát ,,amerika összepaktált az egykori kádári posztkomcsi pribékekkel ,amerikából irányítják az egész baloldali terrorszervezetet.Belső polgárháborút robbantanak ki ha nem tudják puccsal leváltani demokratikusan megválasztott Fideszt,Ha kormányra vissza kerülnek a bukott vörösök akkor lesz népirtás akasztás ,kivégzések visszaköszön a fasizmus meg a lágerek ,amerika tanulhat a vörösöktől hogyan kínozzák éheztetik a az ártatlan népet, amerika hozzá segíti a csőcselék szocikat.A nagy szabadságharcos amerika kimutatta a foga fehérjét, kezet foghat a gyilkos kommunistákkal ,Irak után Magyarországot bombázza le ,vagy felfegyverezi a vörös testvérpártját és irtják a Magyar népet.

  • Kovács Árpád

    -gyilkos vörös gépezet nem nyugszik bele a vereségbe……szaladt nyugatra ,vérfürdőt akar a hatalom visszaszerzéséért.

  • Kovács úr! Ébresztő! Sajnálattal kell közölnöm, hogy elfelejtette bevenni tegnap este a gyógyszerét, és tessék, itt az eredmény, már lázálmai vannak. Egy kis hideg vizes prizniccel is szolgálhatok? Orbán úr Gráci szobája mellett van még egy hely, elférnek majd ott a sarokban. Sakkozni vagy dominózni kiván majd? Ja, a tegnapi 100 ezres tömeg legfeljebb hangos volt, de nem fenyegetett meg senkit. Nem dobáltak üvegeket, nem bontottak utcaköveket, nem törtek be ablakokat, boritotttak fel autókat, gyujtottak meg kukákat. Ellneben jó hangulat volt. ja, hogy ezt nem lehet magának elviselni? Itt van még egy nyugtató. Vegye be szépen a bácsi.

  • A Komment Hu-n van egy erdekes cikk, Panyi Szabolcs: Orban es az utca cimmel….nagyon erdekes iras!

  • Azért még Kovács Árpádtól is teljesen meglepő és váratlan az az állítás, hogy Hillary Clinton része, irányítója, vagy akárcsak befolyásoltja is lenne egy posztkommunista egyfogú vörös gyilkos csőcselék gépezetnek. 🙂 🙂 🙂
    Tisztára vicces, hogy egyesek agyára milyen köd borul. És szinte köpköd, ahogy ír! Komolyan, látom magam előtt, ahogy dühödten veri a billentyűzetet és közben fröcsög a nyála az atlétatrikójára meg a monitorra. Ha nem ír tovább, higyjétek el, az azért lesz, mert megütötte a posztkommunista vörösguta. 🙂 🙂

  • Kovács Árpád

    Az 1989-s gengszterváltás forgatókönyvét is Amerikában írták meg.Csak választók nem látják milyen aljas összefonódás van usa és kommunista banda között ,aljasul átvágták a Magyar népet az eu beetetéssel ,csak emlékezzünk a szocik szlogenjére ,”Bécsbe nyithatsz cukrászdát” a pin@faló bugyis kovács lászló hirdette.

  • Kovács Árpád

    Kovács László beceneve: Pinológus

    Az MSZMP casanovájának étvágya már a rendszerváltás előtt hatalmas volt. Az elvtársak így hát Pinológusnak becézték Kovács Lászlót a háta mögött.

  • Tisztelt Kovács Árpád!Elgurult a gyógyszere,keresse meg legyenszives és vegye be mert itt olyan össze vissza,gyülölettel beszél hogy a végén valamilyen baja lesz s nem vennén ill. vennék a lelkünkre!Amennyiben hitelesen megnézzi az ott készült videókat akkor lárhatja hogy a 100 e tömeg kulturáltan viselkedett,nem tört,zuzott,nem randalirozott.Ott aki randalirozott a maguk fajtáju,szélsósséges,kárda elemek voltak,csuklyában,ők kötözködtek,Innét üzenem hogy nekik is eddig volt,mert 6-ától törvény kötelezi őket hogy nem lehet randalirozni csuklyával,álarcban!A maguk fajtája csak álarcban,hiányosan tud randalirozni,ha már a tettüket vállalni kell akkor tele van az a bizonyos!Ha ön annyira imádja a vezirt és elvbarátait akkor miért nem mert kiállni a nép elé s miért ment sunyogva ment be és távozott ki!!!!!!!

  • Kovács Árpád, 🙂 🙂 Irigyli a druszáját. 🙂 Látjuk most már jól, miről van itt szó, mi okozza a maga mérhetetlen gyűlölködését. 🙂 🙂 🙂

  • A Várból az Operaházig gyalog! egy órán belül oda lehet érni. (A legtöbb tvtársaság rendelkezik gyalog is cipelhető eszközökkel – remélem, hogy a MTV is.) A tüntetés (hivatalos része) két óra hosszan tartott.
    Talán mindenki otthon hagyta a Budapest térképét. 🙂

  • Kovács Árpád

    Fidesz rá kérdez a kifogásokra az eu nem tudja megindokolni az állítólagos sértéseket,hallgatnak ,akkor mi a bajuk velünk,ezek után hihető hogy az eu nem más min diktatórikus összeférhetetlen globali gazda párt.

    Érdekes módon az nem szúrja a szemüket, amit Szlovákia (Tótország) művel az „európai értékekkel” „de facto”.
    Szlovákia nagyon jól szolgálja a globalizáció urainak „divide et impera” politikáját, ezért azután kedvelik.

    A másik evvel a „kezdeményezéssel” kapcsolatban: Kibújik a szög a zsákból, az egykori SZDSZ rokonság. Az a társaság, amelyik érdekei szerint nyargal meg – természetesen kicsavarva – „divatos” témákat, mint „emberi jogok”, „természetvédelem” stb.

  • A mi adóforintjainkból fenntartott „közszolgálati TV” bakijának szakmai elemzése:
    http://www.hir24.hu/root/sites/hir24/vizioblog/2012/01/03/feltuno-baki-kormany-konform-hirado-operahazi-tuntetes/
    Ha nem képesek kiegyensúlyozott tájékoztatásra, adják át az állami támogatás 47 %-át (ennyien nem szavaztak Orbánékra) azoknak, akik viszont képesek rá!

  • Az MTV dolga a politikaibutitas a kereskelmi adoke a kulturalis butitas.
    Az ilyen oldale a kulturalt magyarok megszolitasa!

  • binder:
    Ez igaz.
    Csakhogy a kultúra lyan mint egy kosár alma :
    Egy rothadt az egész kosárnyit képes magakörül megrothasztani.
    Vagyis:
    az egyetlen Kovács Árpád a rothadt szövegeivel képes feldühíteni egy egész topic udvarias , halkszavú közönségét.
    A piszok aljanácija.

  • A cikkhez :
    Meglehet az MTV lekésné még a Világvégét is.
    Ha közben seggnyalásra hivatalos Mosthatalmonlévőhöz.

  • „A Várból az Operaházig gyalog! egy órán belül…”
    Az MTV székházból,(szabadság tér) az Operáig: 950 m és 12 perc gyalog, sétálva. Futva kb. 180-200 másodperc (nem olimpiai szint).

  • A képi manipuláció/hazugság, sugalmazás mellett explicit verbális hazugság is volt a jan 2. 19:30-as M1 Híradóban; 19:35-kor, a tüntetés alatt bejelentkező Víg András tudósító azt mondta, hogy a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között az Andrássy út le van zárva, oda sem járművek, sem GYALOGOSOK (!!!!!), AKIK NEM AZ OPERÁBA IGYEKEZNEK, NEM MEHETNEK BE. Azaz, emberek, most már ne is próbáljatok meg csastlakozni a tüntetéshez! Ez egyértelmű hazugság, mert az Opera, illetve a tüntetés az Oktogon környékéről gyalogosan megközelíthető volt végig,este 11-ig, és a szónokok távozása után után is még kb 2000-en maradtak az Operánál Demokráciát, Köztársaságot, Megbuktatok, Bóóóvli-bóóóvli, Orbán takarodj, Szégyelld magad, Szavazógép, Tákolmány stb. szavakat skandálva.
    A hazugságot ld.: http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/01/02/19/Tuntetes_az_Operanal.aspx

  • Ennyi tellt ki belőlük.

  • Nagyon sajnálom hogy általam eddig hitelesnek vélt riportet eladta magát egy tál lencséért.Nem több ezer hanem 100 e volt a tüntetők száma!!!!!

  • Kovács Árpád

    Patkányforradalom lázadás létszámából bolhából elefántot csinálnak, még a Fideszt piszkolják addig magukon nem látják a sz@rt.

  • a sz@r inkább magából csöpög. A szájából. Virtuálisan…vagyis az agyából.

  • Arány, MTV székház évek óta nem az V., Szabadság téren, hanem a III., Kunigunda utcában van és előnytelen feltételekkel bérlik. Ez az előző (mszp-szdsz) kurzus sara. Szabadság téri volt MTV székházat az mszp-szdsz maffia tőlük megszokott módon elkótyavetyélte, vizsgálat folyik és ezért áll még üresen.

  • ” …az egyetlen Kovács Árpád a rothadt szövegeivel képes feldühíteni egy egész topic udvarias , halkszavú közönségét.”

    Hát eddig én csak a cionproli liberálbolsevik hozzászólóktól olvastam mocskolódást. Még hogy halk szavú közönség… hát tényleg jól lehet szórakozni ezen az oldalon! Tényleg érdekelne, hogy aki ennyire sztálinista beállítottságú, az miért nem észak-Koreába disszidált, vagy ha még mindig Magyarországon rontja a levegőt, akkor mikor takarodik már észak-Koreába? Várom a mocskosnál is mocskosabb röfögést, böfögést 🙂

  • Kovács Árpád | január 5, 2012, 11:13 du., azért nem látják magukon, mert megszokták saját szagukat és ha más szaggal találkoznak arra fanyalognak. :-))

  • Tüske Zsófia

    én nagyon jól szórakozom Kovács Árpád és Matatata hozzászólásain, bocsássák meg nekem
    🙂

  • Zsófi, na-na!!! Nem szabad. Hogy mondhatsz ilyent, hogy neked tetszik, amit én írok? Felkészültél a vélemény(elv)társaid megvetésére?

  • Mata a haláltáborok prófétája…aki csak ” pici macerálásnak ” aposztrofálja 6 000 000 zsidó elégetését.

  • Volt az több is Geyzám, volt az sztem 12 000 000 is, nem? De az is lehet, hogy még több… és akkor még a többi nemzetiséget nem is számoltuk… 🙂

  • Tüske Zsófia

    Kovács Árpád, azon gondolkozom, vajon az ötvenes években is így védte (volna) Rákosit? Mert mindaz, ami most történik erősen hajaz az ő stílusára. Mindenesetre ha nem volt ott azon a tüntetésen – márpedig nem volt ott, mert azt nem feltételezem, hogy készakarva hazudik, nem ártana utánajárni, mert még különben kolomp után ballagó báránynak néznék.
    Matatata, attól tartok, picit félreértett, de sebaj 🙂
    nem kell magát komolyan venni. Rendszerint az kiabál a legjobban, akinek a háza ég, komcsi- és egyéb kérdések terén is.

  • T.Tüske Zsófia!Én Kovács Árpád és társai hozzászólásán nem tudok nevetni,szórakozni!Sajnos az ilyen fanatikus emberek okoznak komoly bajt!!!!!Az ilyen gyülölködő emberek vezették az országokat a bajba!Szégyenkezzem miattuk!!!!!!Hogy lehet ezekben az emberekben ennyi gyülölet!!!!

  • Pontosan !
    Ezek miatt pusztult el az ország a Második Vilháb idején .
    És az ilyen gyülölködő magyar-szittya csavaros gondokodású fajta miatt csúszik az ország egyre lejjebb és lejjebb Mátyás király óta !

  • Az, hogyan fordulhat elő, hogy a magyar köztévé az egyik tüntetésről lekésik, voltaképpen meg sem akarja azt találni azt, a másikról pedig egy teljes különkiadást készít? Csak én érzek itt egy kicsinyke elfogultságot? Köztévéről beszélgetünk. Az MTV-ről! Valaki hozzáértő segítsen ebben, kérem! Köszönöm szépen!

  • Egy kerek nap elteltével úgy tűnik, hogy a fenti kérdésre nincs logikus magyarázat, amely az elfogulatlanságot alátámasztaná. Akkor jól éreztem! méghogy K-Ö-Z-T-É-V-É

  • Hát amire nincs válasz, arra nem is várhatunk.

  • Normál esetben ez így van, de ismerve a jobboldal retorikai képességeit, tényleg vártam egy csodálatos ‘eztismegmagyarázó’ választ. 🙂