Schmitt Pál az Operában

2012 január 3 12:02 de.67 hozzászólás

Schmitt Pál magyar köztársasági elnök újabb beszédet produkált a magyar nép részére, vagyis – pontosabban – az adófizetők pénzéből nemzeti érzelműen és zártkörűen bálózó fideszes garnitúra számára. Orbán Viktor miniszterelnök azért biztosan elgondolkodhatott azon, hogy pár év leforgása alatt mennyire megváltozott körülötte a világ. Nem régen az utca hőse volt, most pedig földalatt kénytelen menekülni az Állami Operaházból – mint egy vakond – nehogy szembesüljön a demokratikus ellenzék demonstrálóival. Ők kordon mögött hazaárulózták és diktátorozták azokat a jobboldali politikusokat és legközelebbi támogatóikat, akik 13 millió forintos partit rendeztek saját maguknak, állami pénzből.  Az Operaházba hátsóbejáraton mentek be, föld alatt szöktek ki, így teljesen elkerülhették a valóságot. Ha így folytatják – azaz, amennyiben továbbra is kerülik a valóságot – bizonyára ismét óriási sértődés és felháborodás lesz abból, ha 2014-ben a nép mégis valahogy kirántja kezükből a kormányrudat. És akkor jöhetnek a választási csalásról szóló összeesküvési elméletek, melyeket a Fidesz jobbszárnya gyárthat a bukott, sértett jobboldal számára.

De úgy tűnik, hogy Schmitt Pál a carpe diem igazi híve. Felesleges aggódás helyett inkább járja a Sándor palotát korridorjait, élvezi a Nemzeti Galériában felszolgált pezsgőt és az operaházi gála patináns, mű világát. 

Olyan, a valóságtól elszakadt, szánalmas és patetikus beszédekkel állhat elő, melyeket a Kádár korszakban, az Astoriában rendezett fogadásokon is nyugodtan elmondhatott volna a szürke öltönyökbe öltözött elvtársaknak. Azzal a különbséggel, hogy a mindenki számára kötelező „együttműködési rendszer” és az „összetartás” most már nem a varsói szerződésre és a baráti Szovjetunióra utaló retorikai fordulatok. 

Schmitt Pál operaházi beszéde már a pofátlanság legszélsőségesebb határain is túl ment. De olyan kába megfelelési vágyból adta elő mondandóját, hogy nehéz igazán komolyan venni azt a nonszenszt amit az államfő összehordott.

„Az eddigi, átmenetinek elfogadott, 1949-es dátummal ellátott alkotmányt immár olyan alaptörvény váltotta fel, amely széleskörű konzultáció eredménye„–mondta az államfő, az MTI tudósítása szerint. Vajon voltak azért néhányan az Operaházban akik ennek hallattán úgy gondoltak, hogy véletlen belecsöppentek George Orwell 1984 világába?

„Őszintén remélem, hogy ma velünk örülnek honfitársaink, magyarok szerte a világban, ők is ünneplik az új alaptörvényt, amely nemzeti összetartozásunknak is becses okmánya” – mondta az államfő, megemlítve ugyanakkor, hogy a haza fontos részei azok is, akik „ezt a közösséget tagadják, és az összefogás, az összetartozás ellen tiltakoznak”–rögzíti az MTI tudósítója.

Egy nagyon rövid másodpercig majdnem azt gondoltam, hogy végülis rendesek a jobbosok, tesznek egy kis gesztust a kormány intézkedéseit kritikusan fogadó magyarok felé, határon innen és határon túl. Esetleg mégsem gondolják azt, hogy a nemzet ellenségei a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítói és a Kanadai Magyar Hírlap? Talán ezentúl a mi komor, politikailag egyívású Pordány nagykövetünk mégis szóba áll majd a torontói Magyar Ház új, többnyire apolitikus vezetőségével és egy száraz követségi pogácsa segítségével köt velük nemzeti békét? 

Ezek mind szép álmok, csakhogy a „közösséget tagadókról” és az „összetartás ellen tiltakozókról” beszélni kissé lekezelő és passzívan aggresszív hozzáállásra vall. Schmitt Pál mosolyogva megsímogatja tagadó és tiltakozó fejünket és atyai szeretettel elnézi nekünk, hogy már megint rosszalkodtunk. 

Ha már mi is A Közösséghez és Az Összefogáshoz tartozunk akkor csak annyit kérünk, hogy közösségünk vezérei legyenek csak egyszer unalmasan kiszámítható technokraták, és nem pedig fülkeforradalmárok és szabadságharcosok. Olyanok akik „csak” kormányoznak és államcsődöt kerülnek, méghozzá sikeresen.

67 hozzászólás

  • csak egy kerdes a kanadai magyar laptol es szerzoitol? milyen beallitottsagu ez a lap? MSZP? SZDSZ? kommunista, szelso bal, izraelita, vagy netan magyar nemzeti? segiteni szeretne, avagy szitani? egyetert azzal az anarchiaval, erkolcstelenseggel, ami folyik? eladni mindent olcson, aztan azonnal tovabb eladni dragan, a kulonbseget zsebekbe tenni? nem milliokat, milliardokak loptak, csaltak ossze az utolso 20 evben, elni mint „marci hevesen”, minden feleloseg nelkul… csalni, amennyit lehet? a fel orszag feketen dolgozik, adomentesen…
    az operalo orvosok jattolasaval, egy szulesert elkerni adomentesen 150,000Ft-t? es sorolhatnam oldal szam a visszassagokat…
    nehez a sok manipulacio, „business” erkolcsi rendbehozatala, sajnos a kisember szenvedi meg, aki, nem csalta ossze a vagyonat, hogy egy ilyen valsagot megusszon…

    Minek szitani egy nepet, ahelyett, hogy osszefognank? Kanadabol dumalni? ( a vilag gazdasagi valsag kevesbe erinti Kanadat )

    Minnel tobbet olvasom ezt a lapot, annal jobban felhaborit a „media es szerzoi” beallitottsaga.
    Egy ilyen cikk elolvasasa utan csak annyit mondhatok a szerzonek: Pfujjj!

  • Tökéletessen egyetértek Bea Széchyvel. Ez egy zsido szenylap, ami polgárháborura buztit és ezáltal alkalmat ad a zsidok álltal vezényelt rendfentarto csapatok bevonulására és ezáltal Magyarország megszállására. De vigyázat a magyarok nem palesztinok és Magyarország nem Palesztina.

  • Kovács Árpád

    Baloldali hazudozó nemzetáruló tolvaj banda akik nem tudnak belenyugodni hogy megbuktak a tolvajlás lehetősége meg van akadályozva, és nem tűrik el hogy jogállamba kell a jövőben létezniük.Szemét, mocskos banda,megint utcára vonultak a bohócok. Remélem, sikerült rekedtre ordibálniuk magukat a kannás bortól.

  • Az előbb 3 hozzászóló minősiti magukat!Ők mernek beszélni összefogásról?Tele gyülülettel!Aki a tényeket közni azokról a fentiekben leirtakkal válaszolnak!Tisztelt hölgyem és uraim,aki az igazsságot,a tényeket nem birja elviselni az ne jöjjön ide,ennyi!!!!!!!A tegnapi tüntetéssen a 100 e ember tudott kulturáltan tiltakozni,minden hiradás erről tanuskodik,s a maguk félék pedig látható hogy hogy viselkedtek körülbelül mint itt maguk!!!!Ettől függetlenül Békés Új Évet kivánok Önöknek!!!!!!

  • Ja méfg azt nem értem hogy a köztársaság nélküli ember mit kereset ott????

  • Bea Széchy: a Kanadai Magyar Hírlap szabadelvű lap, a szólásszabadság és a parlamentáris demokrácia mellett a szociális igazságosságot is támogatja, ezért is fogadja kritikával azt, ha egy gazdasági válság közepén, Magyarország vezetői 13 millió forintot költenek önmaguk ünneplésére.

  • szechy

    dehat pont orban uszitotta ossze a nepet azzal, hogy aki utjaban allt, arra ramondta, hogy kommunista es maga beszopta, mert vagy nem volt ott a tortelenelm orakon, vagy tetszett, hogy megosztja a nepet!? most hogy allitolagos kommunistakra es ujfasisztakra osztodott a nep orban jovoltabol, most kezd aggodni emiatt? ezen dolgoztak az utobbi 20 evben! nem ellene tett, hanem meg tamogatta is! szegyellje magat, maga kepmutato szentfazek!

  • Klara Bencsics

    Széchy Bea!
    Jól látja a lap lényegét. A lapnak az a célja, hogy Kanadától-Budapestig Terjedjen egy Orbán ellenes gárda, főcélja a megbuktatása! Ne izgassa fel magát, ilyen a magyar már hiába!
    Az elmúlt évek rablásait, gazdasági csődjét észre se veszik, mert akik e lap mellett és mögött vannak, vissza akarnak térni elvesztett hatalmukhoz!.
    Állandó provokálás és hazug beállitásokkal operálnak, úgy mint régi elődjeik, akikre már lassan senki sem emlékszik.

  • Drága Klára, miért vesztegi mag drága idejét arra, hogy egy ilyen lapot olvasson és firkálja bele hasznos elméleteit. ha ugyse olvassa senki, ha ugysem emlékszik rájuk senki, akkor maga miért?

  • T.Klára!Ön nem látja a fátől az erdőt?Én nem mondom hogy nem volt hibája az előző kormánynak,de amig tehete adott.et a kormány csak elvesz a szegényektől és a gazdagoknak ad mindent.Ez a szégyenletes!Vagy ön nem itt él?Vagy ön is a kedvezményezett felső tizezerhez tartozik.Az aki törvényt sértett,az bünhődjön,de kérem egyenlő mércével mérjenek?Ön csak az előző kormány büneit vetti fel,de mivan a fidesz közeli cégekkel,a 12 állami gazdasággal,hogy lehet az hogy a képviselőségen kivül egy napot nem dolgoztak és többszörös milliárdosok lettek,nézze meg az vagyonnyilatkozatokat,javaslom az orbán,simicska v. a szenátor asszony vagyonát,de sorolhatnám a végtelenségig.Érdekes a szegény emberek akik az átkosban felépitették ezt az országot,miért nem lettek milliárdosok,s a kis életük során szerzett vagyonkájukat is meg akarja adóztatni az embereket.S most a fidesz alkotmánnyal akarja magát bebetonozni!!!Az állandó,hazug provokálással a nagy vezir operál!Ezért kérem hogy előbb az erdőt nézz e és ne a fát!!!!!!!

  • Klara Bencsics

    Kedves Éva, különsnek tartom, hogy erről ír most. T.i. Köztudott dolog, hogy Gyurcsány milyen formában szerezte millióit és ő máma az ország egyik leggazdagabb embere. Nem emlékszem, hogy az KMH valaha is kritizálta volna őt. Vagy gazdasági ténykedését az elmúlt években, Medgyessy úrral együtt.

  • Dr. Göllner András

    Reméljük, hogy a Bencsicsek, Szécsik, Kovácsok, Godik azért olvassák az egyedüli szabad, nyitott, cenzúranélküli kanadai magyar lapot, hogy fejlődjenek, tanuljanak. Eddig, sajnos még nem sok jelét látni a fejlődésnek, inkább zsidóznak, örjöngnek, ocsmánykodnak, mellébeszélnek. Ez rajtuk kívül senkit sem érdekel. A szellemi szegénységi bizonyítványukat fitogtatják. Gyorsan lapoz az ember ezeknek a szövegeknek az olvastán. Prüszköljenek szépen, nem tudnak olyanokat megfertőzni akiket épp ésszel áldott az Isten. Legyen boldog új évük a szerencsétleneknek…..

  • Bencsics

    az angol kiralyne se tisztesseges uton jutott a vagyonahoz, de az angolok nem olyan hulyek, hogy meg felhizlaljanak par masik kiralyt, kiralynet…..engem nem zavar, hogy a gyurcsany meggazdagodott, de nem vagyok hajlando tobb partot,foleg rusnya, semmirekello, hozzanemerto partot, partokat etetni a sajat rovasomra!
    senki nem varja ontol, hogy azzal az elfogult, beszukult agyaval ezt megertse, nyugodtan elmehet masik sajtoorganumra es oszt frocsogheti a hulyesegeit, mert itt senki nem vevo ra! Ha annyira nem mindegy maganak, ki lopja ki a penzt a nep zsebebol, finanszirozza maga a sajat zsebebol az orban-kormanyt!

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Tisztelt Bencsics Klára! – Önnek Gyurcsány Ferenc és Medgyessy Péter (és még hosszan sorolhatnánk az ex-kommunistákat, -ifjúkommunisták neveit) tökéletesen igaza van. Valóban… honnan szerezték a vagyonaikat?…
    Abban viszont nincs igaza, hogy a KMH kritikátlanul tekint az elmúlt évek-évtizedek bűneire: olvassa csak Kopácsi Judith vagy az én bejegyzéseimet, a közölt cikkeket. Akár „A fejvadász” című írással is kezdheti, de az „1956 Didergő Lángjai” cikksorozatról sem állítható, hogy dícsérőleg szól a tévesen kommunista önkényuralomnak nevezett rendszerekről…
    Nos?… – Mert az Orbán-hívők 100%-a figyelmen kívül hagyja rendszeresen, Öntől is megkérdezem: mit kell(ene) tisztelni az Orbán-kormányban? (Esetleg az egykori MSZMP-tag minisztereit?) – Miért ne dolgozzunk egy olyan kormány megbuktatásán, amely jóformán az egész Európa – elsődlegesen az ország – szégyenére tevékenykedik?
    Ön elfeledkezik az utóbbi évben éhenhalt, megfagyott vagy éppen agyonvert, lelőtt emberekről? (Ha igaz keresztény, akkor miként feledkezhet el a szenvedőkről?)

  • Klara Bencsics

    Göllner András, mikor „ocsmánykodtam”, ha szabad kérdezne? Annak ellenére, hogy sok híve olyan jelzőkkel látott el, melyeket még nem kaptam sehol!
    Nem tetszik a másik oldal véleménye? Akkor a”cenzura mentes” blogjukra írják ki, ide csak az írjon, aki velünk egyet ért!
    Bár sokan lebeszéltek arról, hogy írjak ide, de változatlanul nem tudom elviselni a sok rágalmat, hazugságot mit Önök terjesztenek egy demokratikusan megválasztott kormány ellen.

  • Bencsics

    azert valasztottak meg, mert nem volt igazan alternativa, az orszag 3/4-e nem szavazott senkire, el sem ment szavazni es most hogy latjak, amit maguk sem hittek, hogy az orban egy tehetsegtelen balf.sz, joguk van elzavarni!
    annyi kart okozott egyebkent mar az elozo kormanyzasai soran is, es most az utobbi ket evben, hogy nem lesz turelme a nepnek, azoknak se, akik megvalasztottak, kivarni a negy evet! torodjon ebbe bele es hagyja a nepre a dontest, maga, mint kibic leginkabb kussoljon!

  • Klara Bencsics

    Szemenyei úr, Nem a Kádár rendszerről írtam, melyről Judith és Őn ír! Én arról a 16 évről írtam, ami a „rendszerváltás” után hatalmon volt.
    Kérdése, miért védem a mostani kormányt? Azért mert a vezetője tehetséges ember és a nemzet javára dolgzik, nem a saját zsebére. Mellesleg, demokratikusan megszavazott kormány!
    Ami meg a „megfagyott, éhenhalt” embereket érinti, nekem senki se mondja, hogy az utolsó két év óta jutottak ide! (Az agyonvert, lelőtt embereket majd elhiszem, ha valóban a mai kormány hibájából történtek)

  • ilyet idehazudni Bencsics,

    hogy a nemzet javara dolgozik es nem a sajat zsebere….hogy nem sul ki az a ket buta szeme?
    akkor mivan az ezusthajo kaja imbrahim tokaj szolovesszeje cimu temakorrel? maga felelmetesen ostoba, ostobasagat mar csak elfogult vaksaga elozheti meg pont ugy, mint egy szektatag, magat egyaltalan nem erdekli a valosag, sot nem is erti azt, csak esz nelkul karog, mint a varjak a fan, bar azokkal sem merem osszevetni, koztudott, hogy a varjak kepesek arcrol megismerni az embereket es felismerni a gonoszokat, igy maradjunk annyiban, hogy maga meg a varjaknal is ostobabb!

  • Klara Bencsics

    Érdekes, hogy Göllner úr soha nem ír Libsimisi és kekec ocsmány beírásai ellen!
    Csak a másik oldal beírásai zavarják!

  • Én tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy a „tehetséges” miniszterelnök Úr miképpen és hogyan dolgozik ma a nemzet javára, és ez miben nyilvánul meg? Illetve ha ez így van, akkor miért nem dolgozott tehetséges, értelmes és konszenzusra képes ellenzéki vezetőként a 2002-2010 közötti időszakban is ezen -a nemzet javára? Akkor nem volt érdekében??? Miért akadályozott mindent, amit most végül is hatványozottan az emberek súlyos kárára akar jól csengő populista marketing szövegekkel sikersztoriként eladni? A demokratikus berendezkedés teljes felszámolásáról meg ne is beszéljünk. Erre aztán végképp senki nem adott nekik felhatalmazást, hiába is bújnak e mögé folyton és folyvást. Abban valóban tehetséges, hogy az embereket hogyan kell a leginkább hülyének nézni és az orruknál fogva vezetni. Volt ideje kitanulni a mesterséget, hiszen nyolc évig esze ágában sem volt a nemzet javára lenni a legkisebb mértékben sem!

  • azert bencsics,

    mert magaban a rossz lakozik, bennunk meg a jo!

  • „mert magaban a rossz lakozik, bennunk meg a jo!” , koszonom nagyon jot mulattam a viccen!

    hogy lehet innen leiratkozni? kerem valaki segitsen, nem talalom a leiratkozast…

  • Dr. Göllner András

    Ne kínozza magát Klára asszony. Nem az számít, hogy egy kormány hogyan kerül a hatalomba, hanem az, hogy hogyan bánik a hatalommal, ha azt a kezébe veszi. Horn Gyuszit, tudja, a pufajkás Gyulót ugyan akkora többséggel választották miniszterelnöknek mint a Viktátorát. Na és ? Mit érünk el azzal ha ezeket az adatokat ismételgetjük mint a papagály kommandósok. ? Nem az számit, hogy egy autót hogyan adnak el hanem az, hogy működik e.járgány miután belé ülünk. Nem az számít, hogy a nagy vezér jól tud keresztet vetni, vagy komcsizni, hanem az, hogy jól tudja e szolgálni a népét. Teccik tudni ? Erről szól a demokrácia. Ne a dumát, hanem a tetteket tessék nézegetni. Ezt már az első éves kis diákoknak matanitjuk az egyetemen. Tessék szépen ezzel a házi feladattal foglalkozni, Tessék szépen megnézni, micsinált a Viki azzal a bizalommal amit az Isten adta nép a markába adott. Elherdálta. És ezért fogják kipenderíteni a bársonyszékéből hazánk fiai és leányai. Meg van írva. Ha gondolja, adok még egy pár leckét. Tanévi szünet van. Több időm van, mi több, érdekelt vagyok szellemi fejlődésében. Ez nem vicc. És ne tessék tényleg ocsmánykodni. Nem illik egy ilyen tisztességes lap oldalára melyet a Chris Adam szerkeszt 🙂 Üdv, stb….

  • Dr. Göllner András

    Séchy néni !!! Nem kell leiratkozni. Nem kell beiratkozni. Ez ilyen egyszerű. Liba Misi megmondta a tutit. Szóljon, ha másban is tudok segíteni. Jó ? Üdvözletem

  • Szechy

    nem meglepo, hogy nem talalja, hiszen ahhoz tudni kene olvasni es szoveget ertelmezni…ahhoz meg legalabb 2 osztalyt el kellett volna vegeznie az elemiben (najo csak a jobb iskolakban, mint fazekas, radnoti….egy atlagiskolaban legalabb 4-5 osztalyt is el kell vegezni ugyanehhez a szinthez )….ne aggodjon, nem on az egyeduli elmebeteg analfabeta, aki idejarkal, ha osszefognak, meg lehet esely arra, hogy ujra kinyitjak a Lipot mezot! hajra magyarok!:)

  • Klara Bencsics

    Göllner úr, igaza van okfejtésében. Én csak azon csodálkozom(?), hogy mikor Medgyessy és Gyurcsány volt hatalmon 8 évig, őket szolgálta ki, minden tudásával. Eszébe se jutott megemliteni, hogy tönkretették az egészségügyet, elherdálták a nemzeti értékeket és hatalmas adósságot létesitettek, csődhöz hasonló állapotba hozták a magyar gazdaságot, amit most Orbán saját belátása szerint probál menteni és fizetni!Ki herdált el és mit kedves Göllner úr?
    Ezek után, nem kivánom igénybe venni felajánlott szellemi segitségét.

  • Medgyessynek semmi mas baja nem volt, mint hogy hagyta magat belehuzni az igergetos versenybe, amit persze orban szitott azzal a nem titkolt hatso szandekkal, hogy lejarassa a szocikat…..14. havi nyugdijat igert meg kitudja miket a szemetje, hogy Medgyessy rakenyszeruljon meg tobbet igerni…..persze ha orbant valasztottak volna meg, semmit nem tartott volna be az igeretekbol es ezt kellett volna Medgyessynek is tennie…..pont azon buktak el, hogy tartani probaltak a szavukat…..erdekes modon eddig fokent ezt lehet a szociknak felroni, hogy zavarja oket, ha nem tudjak tartani az igereteiket es erdekes modon az ostoba nepnek jobban tetszik a hazudos, lelkiismeretlen,…arra mar nem is merek gondolni, hogy talan azert,mert azzal jobban tudnak azonosulni?! Persze attol meg, hogy a nep hulye, orban meg aljas egyertelmuen, mert meglovagolja ezt…..pont ugy, mint Hitler!

  • Olvastam az előttem szólókat, és megdöbbenve látom, hogy mennyien vannak olyanok, akik „zsidózni, komcsizni” jönnek ide, miközben istenítik, piedesztálra emelik Magyarország „vezérét”, akit Orbán Viktornak hívnak. Meg vagyok döbbenve. Ugyanis azt gondolom, hogy az az internet felhasználó, aki megtalálta a Kanadai Magyar Hírlap portált, az már tudja keresni a nagyobb online hírportálokat is, amelyeket talán olvasni is szokott. Ha ez így lenne, akkor valószínűleg már ráébredt volna arra, hogy a világ számos pontján, demokratikus berendezkedésű országokban miként vélekednek Magyarország „vezéréről”. Ha ezzel kapcsolatban még nem olvastak volna semmi mást, csak a hivatalos állampárti kommünikét, amelyet saját véleményükként adnak elő más portálok kommentjeiben, akkor most elárulom, hogy számos más demokratikus országban már úgy emlegetik Orbán Viktor hatalmát és tevékenységét, mint a „fasizmus” kiépítőjét. Ezzel sokat vitatkozni már nem lehet ismerve a Január 1-el kialakult jogrendet. De! Azért tanulságképpen hadd jegyezzem meg, hogy mit is tartanak gondolkodók arról, aki kollaborál a fasizmussal.
    „Az emberek többsége nehezen tűri a szabad versenyt, az egyéni szabadságot. Nehezen viselik, hogy kudarcaikért maguk legyenek felelősek, kényelmetlenül érzik magukat, amikor kiderül, hogy nem elég tehetségesek, hogy alulmaradnak. És egy versenytársadalomban mindig többen lesznek a vesztesek, mint a nyertesek. Sokkal kényelmesebb egy nagy közösség tagjaként közösen hinni valami nagy, szentnek tekintett célban, Istenben, vagy nemzetben. Ezért sokak számára megkönnyebbülést hoz, amikor az egyénnek nincs többé felelőssége, amikor azt átruházhatja egy bölcs vezérre.”
    Az idézőjelek közé illesztett szöveg azt hiszem jól jellemzi azok képességeit, erkölcsi tulajdonságukat, akik ide másért sem járnak csak „zsidózni és komcsizni”. tegyék nyugodtan, mert azzal csak a saját maguk szegénységi bizonyítványát állítják ki, és azt nyomban publikálják is, hadd olvassa „ország és világ”.

  • Hinye Bencsics, tényleg rossz a szemüveged. (És akkor még finom voltam) Hát ki a frász akadályozta meg többek között az egészségügyi refomokat is, mint az ellenzék hős vezére? Kik herdáltak el mit és miért? Na, nézzél már utána, hogy milyen reform kisérleteknek álliott gátat remek vezéred? Te azt hiszed, hogy tényleg mindenki hülye és nem láttam mit művelt a mini-Duce, mióta felcseperedett? Mondjál, könyörgök, egyetlen hasznos dolgot is, amit valójában a hazája és a zemberek érdekében tett? Ja, és el ne felejtsd azt sem, hogy mikor és miből gazdagodott meg Ő és becses családja is.

  • kedves Judith

    arra en is kivancsi lennek, ki mit tudna idesorolni, mint orban hasznos tenykedese az utobbi 25 evbol! en ugy tudom, egyetlen egy nem volt neki ezidaig! csak szimplan egy aljas bajkevero, a fikazason kivul semmihez nem ert, ebbol sikerult meggazdagodnia az utobbi evekben….elkepeszto!

  • LIBAS MISI=pfuj de gusztustalan stilusa van…

  • ocsmany a stilusa ennek az egesz poropaganda gepezetnek…

  • stilusabol itelve az iskolai vegzetsege talan e megjegyzes irojanak lehet elemi szinten, gyulolkodest viszont megtanulta rendesen…

  • haha szechy

    haat minek olvassa, ha nem tetszik? egyebkent ha ismerne a nol-forumrol, latna, hogy egeszen finom vagyok magahoz, de csak mert a tudatlanokkal az ember ugy banik, mint a gyengekkel, tudjuk, hogy nem elvetemultek, csak hulyek, szenilisek, elmebetegek, betegek stb, ami tetszik! javaslom jarjon egy magaval hasonloan erzok forumara, ahol nem kell konfrontalodnia es igy a beszelgeteseibol is kevesbe derulhetne ki, mennyire tajekozatlan, ebben a kozegben sokkal nehezebb dolga van, lassuk be, hiszen az ellenfel butasagainak domboritasa a cel es on ehhez szep szammal dobja fel a labdat, amit aztan itt nagy elvezettel csaphatunk le!:)

  • Dr. Göllner András

    Liba Misi ! A két lány eltévedt – már mint a Klári meg a Beácska. Nem tehetnek róla. (Szerintem a Széchy egy magyarosított név korábban Cohn-Bendit volt, azelőtt meg Kovács Árpádné). Bencsics Klárinak is tök jó a fantáziája. Hogy én Gyurcsánynak dolgoztam vóna ? Ezt milyen kakadútól hallotta Klárika ? Két lábú vagy négy lábú volt a kisded ? Bicegett ? Biztos a Mandinerből szedte ki ahol azt írják rólam hogy egy ravasz, sváb-zsidó-szerb médiahuszár vagyok. Tiszta röhej. Tuggya (ezt most így írom mejt új év van és néha sejpítek….) kinek dolgoztam Klári ? A dalai Lámának Bangla Deshben, Pékárút szállítottan neki, fusiban. Áfás számlával fizetett az asztal alatt. A helybéliek pedig babának hívtak. Oké. ?. Lazítsunk lányok. Ez egy minőségi politikai napilap, nem egy nép-nemzeti keresztrejtvény. Ne csinájják má’. Mindjárt feljelentem magam.

  • András, nálam jelentsd föl magad. Majd jól elbeszélgetünk egy kupica házi pájinka mellett, jó? Különben BUEK Neked.

  • Klara Bencsics

    Csak az internetet olvastam Göllner úr. Tudja, wikipédia és egyebek!

  • igen Bencsics ez a baj magaval, hogy azokkal vitazik, akik megeltek dolgokat, ott voltak, reszt vettek benne szemelyesen, on meg lazan hozzaolvas a wikipedian….most komolyan milyen erkolcsi alapon?

  • Kedves feleim :
    Az még nem lenne baj hogy az Operaház kellös közepén egy nagydarab sitt éktelenkedik ,
    tudvalevő hogy Abszurdisztánban ez a gyakorlat. Szart helyeznek mindenhová csaképp becsomagolják selyempapírba. Hogy a nép azt hihesse : szaloncukrot kapnak.
    A nagyobb baj az , hogy amikor letottyant akkor sok apró darabkája fröccsent szerteszéjjel.
    Kettő-három ide is betaált és erősen rontja , büdösíti ezt a kellemes , szabadelvű és hangú lapot.

  • Kedves Klára Bencsics!Ön kifogásolja hogy a Gyurcsány Ferenc hogy szerezte a vagyonát ez nekem fura hogy csak őt és Medgyessy emliti?Egy ember nem lehet ennyire elfogult?Őj legalább tudnak munkavisszonyt felmutatni a politikai pályfutásuk mellett,nézze meg legyenszives,azt mondom jó időben jó helyen voltak.De javaslom hogy a másik oldalon is tájékozódjon legyenszives Orbán,Selmeci,Simicska ,Pintér vagyonát,de sorolhatnám,könnyen megtalálja a vagyon nyilatkozatait.Kérem legyenszives egyenlő mércével és reálisan irni,v. csak nem talál ön is a Budai félékhez tartozik.Az is csusztatás ön részéről hogy 8 év alatt elherdálták az ország vagyonát,csődbe vitték az eü,az országot.Kérdem én nem egy országba élünk,éltünk?A szeretett vezire is elirmerte ország világ előtt hogy a Bajnai kormány egyenesbe hozta az országot,akkor ki mikor hazudott?Az eü-et nem hagyták rendbe tenni,mert 300 Ft vizitdijért tönkretették,s most mi van,élesitett bonbán ülnek,mert 3 e orvos felmondólevele csak élesitésre vár,tele tartozással,a szinvonal a béka sege alatt van/pedig már 2 év eltelt/,csak megszoritanak,kivonnak,elvvesznek!!!!!Az hogy ki a leggazdagabb abban is téved,nézze meg legyenszives a ranglistát,az első 100-ban sincs!Demjánnal kezdődik…A tüntetésesen Majtényi László onbuczman mondta jól,hogy még mindig jobb egy bukott miniszterelnöknek lenni,mint egy bukott diktátornak akit a nép fog rövidesen megbuktatni.Innét üzenem a Bea Széchynek,hogy önök és a magukfélék akarják ezt a hiteles,tényekken alapuló ujságot lezüleszteni a viselkedésukkel,a gyülöletes hozzászólásukkal .Ezért kérem,hogy amennyiben nem tudnak normális emberi módon megnyilvánulni távozzanak!Elég hogy az önökhöz hasonszórüek a magyar médiában megnyilvánulnak.Maguk helyett itt elnézés kérek és szégyellem magamat hogy ilyen emberek is vannak,léteznek,akik a másik embertársait nem tartják tiszteletbe!!!!!!S önök valják magukat vallásosnak,erre azt szoktam mondani álszentek,mert egy vallásos ennyi gyülölettel nem viselkedik,az szereti a felebarátját!!!!!!!
    ..

  • Kedves Éva :
    Kár minden szóért.
    Ők nem fognak reálisan összehasonlítani semmit.
    Nem ezzel a feladattal küldték ide őket !
    Nekik az a feladatuk hogy egységes és összehangolt ” verbális terrorral ” megpróbáljanak viszályt kelteni az itt lévő olvasók között.
    És ezzel az eredeti téma elsikaddjon.
    Meg kell jegyeznem , elég ügyesen csinája ez a három pártkatona.

  • Kedves Zsolt :
    Tökéletesen igazad van de had tegyek hozzá valamit :
    Normális , egésséges gondolkodású társadalomban az egyén tudomásul képes venni azt hogy a szerencséje , neadj Isten a tehetsége kisebb mint másnak.
    Mindenkinek van valamilyen jó oldala , amiből profitálni tud.
    Ki többet , ki kevesebbet.
    Modern társadalomban nemhinném hogy a kevésbé tehetségeseknek , ha békében képesek élni önmagukkal , éhezniük kellene .
    Az aki TUDJA magáról hol vannak képességeinek a határai , örömmel dolgozik olyannak vagy olyannal , akinek láthatólag több esze van. És boldogulni fog .
    Aki nagyra tör de mindig pofára esik mert tehetségtelen az nagy valószínűséggel fog sodródni a radikalizmus felé.

  • Georgina Bojana*

    Igen, igen… Orbán atyus elszállt, legjobban önmagától! De a mindenkori fotókon is, a szerepléseiben, a fellépésén is látni, teljesen el van varázsolva. Csak tudnám mitől? Attól, hogy a tudatlanságával, a nyakasságával, a meggondolatlanságával egy egész nemzetet hoz lehetetlen helyzetbe. A forint zuhan, mi kell még ahhoz, hogy belássa, nincs helye a miniszterelnöki székben. Az egész világot maga ellen hangolta!
    *
    Isten adja, hogy végre egy olyan elhivatott, OKOS, RÁTERMETT, TANULT, BECSÜLETES, JÓ DIPLOMATA – kerüljön a helyére! – aki kihúz minket a slamasztikából!
    Ideje volna már!
    *
    Milyen az országunk? Egy gazdag kis ország VOLNA, ha nem árulták VOLNA ki, még a gyógyvízeinket is. Mindent széthordtak, elárusítottak, a legjobban a saját becsületüket, s mi, a magyar emberek szenvedünk meg az Ő hozzá nem értésük miatt. Matolcsy?! Nem tudom honnét bányászták elő, de nagyon nem kellett „vón”!

  • Matolcsy őurasága már a Kádár rendszer idején is jelentős hátramozdító volt , mindenféle felelős gazdasági posztokban.
    MOST MÁR nem csodálkozok azon hogy a szocializmus mint gazdasági rendszer jól megbukott !
    ( Akarnokok , törtetők és alkalmatlanok hada került protekcióval döntéshozói posztokra. A rendszer magában hordozta pusztuását. Mint most is .)

  • Kedves Georgina Bojana,Geyza az önök által leirtakkal teljes mértékben egyetértek.Ezeknek a pártkatonáknak pedig azt üzenem ha nem lesz nyugdijuk,pénzük akkor kiváncsi volnék akkor is igy vélekednek.Volt egy esettem ,elmondom:egy fidesz imádó nyugdijast megkérdeztem,az elmult 8 év alatt amig a kormány tehete adta a megigért 13.dik havi nyugdijat,megkapta a beigért nyugdijkorrekciót ami nem volt kevés,hogy ha nem ért egyett a MSZP-SZDSZ kormánnyal akkor miért veszi fel ezeket a pénzeket,miért nem adja vissza és a többi társai is ezt teszik,már mindjárt jó lenne a költségvetésnek.Azt közölte a mellét verve ,” ez nekem jár”Csak ennyit!!!!!

  • Há akkó most lesheti mijár neki.
    Még megérheti nyárra hogy ugrik a nyugdíj fele is. Ha beköszönt az államcsőd.

  • Érdekes, hogy a németek (és mindenki a világon) jobban értik, hogy mi a baj a kormánnyal és az új alaptörvénnyel, mint a droidként viselkedő (vagy méginkább zombikká formálódó) kormánypárti fanatikusok! A ZDF talán épp rájuk gondolt, amikor gyerekek szintjén, szájbarágós animációval magyarázza a problémát! 🙂
    íme:

    http://videa.hu/videok/nagyvilag/zdf-magyarazza-az-alkotmanyt-alkotmanyozas-kormanyellenes-tuntetes-Nkd7sgWCd97wsXuo

  • akiket eddig is konnyen megetettek, azok semmibol nem ertenek, mert meg nem erzik kozvetlenul a borukon, hamarosan eljon annak is az ideje…..en hiszem, hogy orban soha nem tud felallni a szekbol, ezzel is provokalva a polgarhaborut, ami meginkabb az aljasaknak kedvez, mert a teruletek ujraelosztasa a cel! kivetelesen nem szabadna naivan szemlelodni a masik oldalon!

  • Gyerek még a vérmagyar , legalábbis politikai értelemben.
    Ősmagyar.

  • Misi, egyesek elfelejtik, hogy mint a NAZO tagja, azért a többi is erösen figyel arra, mi történik ott. Most nem lehet sem a SZU-ban, sem Kinában, sem Koreában bizni, hogy Orbán segitségére siet. Rendörsége nincs, ami van az a béka feneke alatt, katonasága a NATO égisze alatt külföldön, az a pár eszement Jobbikost meg a nép fogja elkergetni. Szóval akármerről is nézzük, Orbán egy rendkivűl ostoba taktikus. Lehet, hogy van neki egy párszázdarab verőlegénye, na akkor is. Az éhes magyar már annál nagyobb erővel is elbírt.

  • Dr. Göllner András

    Judit, köszi a meghívást, sajnos a pálinkát nem szeretem, inkáb egy pohár borra, 2 dc száraz, vörös jöhet 🙂 . Vagy fehér ? Nem is tudom már. Félek a Bencsics meg a kis Bea ebböl is politikát fog kovácsolni, legyen hát rozé.. Halkan mondom, de mintha felszívódtak volna az utóbbi pár órában Orbánisztán harcosai. Lehet hogy leugrottak a közértbe egy bambiért, meg egy skatulya fogpiszkálóért ? Még a Kovács is eltünt. Lehet hogy kint veri a kalapácsával a semmit ? ,

  • András, azt hiszem a nedű mibensége és szine nem is annyira fontos, mint a szellemi összefogás.

  • Czakó Ágnes

    Az előttem írók feje megfordult a nyakukon! Kanadában hogy lehet így élni?
    Pokoli sok bennük a rosszindulat és a gyűlölet! Uszítanak, ami itthon is ismert, Gy.F
    + bandája csak uszítani tudnak és gyűlölködni!
    Ha valaki nem tudná a határon a felirati tábla MAGYARORSZÁG lett végre. Államformánk:Köztársaság Németországban is hasonlóan DEUTSCHLAND. Nincs mellette, hogy Szövetségi Köztársaság.
    Nem lehet ezt megérteni??? Nem, mert mindenben csak a rosszat lehet feltételezni.
    Orbán Viktor a legcsodásabb elnökünk! Hajrá Magyarország!

  • Kovács Árpád

    Czakó Ágnes …..egyetértek Önnel,Minden 100 évben születik egy ilyen tehetséges politikus mint Orbán úr,Kiváló okos ,az országért nemzetért dolgozik,,,,begyepesedett vörösbandának nem tetszik .

    Régi káderek élősködők védik a múlt bástyáit , azt a eszmét ami magyar gondolkozás kapcsán élet-idegen .Gyűlölettel tudnak nemzeteket megosztani ,káoszt teremteni ígérgetni közben gonoszok.

  • Ertem en, hogy Orban a legcsodalatosabb miniszterelnok a fold kereken, de megis mit csinal?! Egyik nap ez az allaspontja, masik nap az. Egyik nap novekszunk, a masikon remenykedunk, aztan rugaszkodunk. Mondjuk tovabbra se ertem, miert kene orulnom a 320 Ft koruli euronak, de a hiba biztos bennem van. Szoval akarhogy nezem, lehet zseni is, de … nem kene ennek mar megnyilatkoznia masfel ev utan mindenki szamara nyilvanvaloan?! Csak halkan jegyzem meg, nem kapott arra felhatalmazast a neptol a szent ember, hogy a fel vilagot Magyarorszagra haragitsa, es nem is ertem, mitol jo ez. Amugy az orszag nevevel nekem nincs bajom, ha az allamforma koztarsasag marad. (Ez utobbiban en mar nem hiszek). Szemely szerint nem ertem, miert kell most pont erre energiat es penzt aldozni, de amugy nekem mindegy, sot, a Magyarorszag jobban tetszik. Csak amik tortennek Magyarorszagon, azok tetszenek egyre kevesbe. Nem lehetseges, hogy csodalatos miniszterelnokunk megroppant idegileg? Csak mert ilyen nehez idokben, mint amit par napja elunk (euro egekben, EU kiakadva, nep szegenyedik) szavat se hallom. Nem mintha hianyozna, csak eszrevetelezem. Haborus idokben tobb lelkesitest varnek a kormanyfotol.
    Na szoval Agnes, Arpad, maradjunk abban, hogy oreg vagyok mar bohocnak, nem birom, ha hulyenek neznek. Annyira viszont nem vagyok oreg, hogy ven kadarista legyek. Itt es most nyilvanosan bevallom, hogy a Kisz-bol kizartak. Nem ugy, mint Orbant,.aki maradhatott. Vegulis ertheto, hogy ragaszkodtak egy ilyen tehetseghez az ifjukommunistak is. Na, legyenek jok kis almodozoim, majd, ha felebredtek, mert a kezuk belelogott a bilibe, akkor jelentkezzenek.

  • Kedves Czakó Ágnes, ha Önnek komolyan csak az jón át, hogy azon problémázik a másik oldal, hogy eltűnt a „köztársaság” szó és helyébe Magyarország került hivatalosan, akkor nagyon nem tévedek, hogy a jobboldalon óriási a káosz a fejekben és persze, hogy a hiányos ismereteken Orbán kényelmesen szörfözik tovább! -Magyarán továbbra is kihasználja az emberek (bocsánat: a Zemberek) tájékozatlanságát és az orránál fogva vezetheti Őket, -Önt, Önöket!
    A másik érdekes kérdés, hogy egyből GY.F-ezik. Miből következik az, hogy aki a demokráciát támogatja az egyből GY.F. szimpatizáns is, vagy GY.F-el azonosul? Megint nagyot téved amikor ezt gondolja!

    Illetve továbbra is felteszem a kérdést: Én tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy a “tehetséges” miniszterelnök Úr miképpen és hogyan dolgozik ma a nemzet javára, és ez miben nyilvánul meg? Illetve ha ez így van, akkor miért nem dolgozott tehetséges, értelmes és konszenzusra képes ellenzéki vezetőként a 2002-2010 közötti időszakban is ezen -a nemzet javára? Akkor nem volt érdekében??? Miért akadályozott mindent, amit most végül is hatványozottan az emberek súlyos kárára akar jól csengő populista marketing szövegekkel sikersztoriként eladni? A demokratikus berendezkedés teljes felszámolásáról meg ne is beszéljünk. Erre aztán végképp senki nem adott nekik felhatalmazást, hiába is bújnak e mögé folyton és folyvást. Abban valóban tehetséges, hogy az embereket hogyan kell a leginkább hülyének nézni és az orruknál fogva vezetni. Volt ideje kitanulni a mesterséget, hiszen nyolc évig esze ágában sem volt a nemzet javára lenni a legkisebb mértékben sem!

  • ” Tehetséges ” miniszterelnökünk szabadságharca a ” mibankunk ” ( IMF ) ellen megbukni látszik.
    Mostanra már a helyzet tarthatatlanná vált :
    1 USD.-ért 250 Forintot kellett adnom mikor NET.-en vásároltam legutóbb , állampapírok eladhatatlanok voltak tegnap, ha igen akkor meg 2 számjegyű kamattal , a zemberek sorban állnak a kis megtakarításaikkal az osztrák és szlovák bankoknál , a Nemzetközi nagytőke kivonta magát a magyar pénzvilágból , a bankok is számolják fel apránként önmagukat. Csak az Erste negyven-valahány fiókot zárt be első lépcsőben.
    A Forint tegnap már óránként veszített értékéből .
    Az Európai Únióban arról beszélgetnek a döntéshozók hogy szankciókat kellene hozni Magyarország ellen gazdaságpolitikája miatt , az USA döntéshozói pedig arról beszélnek hogy szankciókat kellene hozni Magyarország
    ellen az emberjogi politikája miatt , valaminthogy újra kellene indítani a Szabadeurópa Rádiót.
    Mindezt ” Tehetséges ” ( ! ) Miniszterelnökünk miatt , aki csak ( szerencsére ) minden százévben egyszer születik.

    Ígyaztán , mostanra nem maradt más választás minthogy -népiesen mondjam- benyaltak csontig az IMF .-nek :
    elfogadták azt a feltételt , amivel a Gyurcsán Ferenc idején is kapta a pénzt hazánk , nevezetesen minden negyedévben idejönnek és keményen kontrollálják a ” tehetségesek ” tevékenykedését. Miszrerint mire própálnak költeni a pénzből. Pl. hogy stadiont építenek e belőle ? Mert azt nem lehet. Meg tőzsdézni sem.

    Namost a dolog pikantériája az , hogy még ígysem biztos hogy adnak a ” tehetséges ” miniszterelnök által vezetett kormánynak lehetőséget a magukáltal generált államcsőd elkerülésére.
    Az EU és az IMF.-nek 20 % .-ban tulajdonos USA emelni látszik a tétet. Az az érzésem hogy el akarják tiporni ezek a hatalmak a mi kis diktátorunkat……vajon miért ? Talán mert a „ballibsik ” megtévesztették az egész művelt világot ?
    Uggyan kérem….
    Czakó és többiek : használják már az eszüket végre…könyörgöm nyissák ki a szemüket !!

  • T.Czakó Ágnes!/Kovács Árpád már szóra sem érdemes/Ugy vélem hogy önek is a feje a nyakán megfordult.Ugy láttom nem kell Kanadába menni hogy a gyülöletről,rosszindulatról beszéljünk.Itt ön is és a Kovács Árpád félék is igy beszélnek.ezért kérem hogy előbb a saját házatájáról mondjon véleményt,v. másban a szálkát,magunkban a gerendát sem látjuk meg.Az egymásnap ugrást,az árok ásást éppen hogy az ön szeretett vezire kezdte el az elmult 8 év alatt csak azért hogy a hőn áhitott hatalmat megszerezze!Remélem hogy el fog jönnö önnek is az az idő hogy nem nevezi csodás elnöknek.Sok millió ember lemondana arról hogy inkább ne született volna meg,mert nem okozna ennyi káoszt,az országnak,embereknek,családoknak.A csodálatos elnöke miatt éppen ma sorolták az országot ujabb bóvli kategóriába,a szeretett elnöke miatt az ország háromszoros bóvli ország lett,aminek ön is többek között megissza a levét,ha nem a felső tizezer kiváltságai közé tartozik.Ha az ország nem lenne annyira bajban akkor nem ma hivott volna válság tanácskozást össze,s nem ma adta ki az utasitást hogy mindent elfogadni amit az IMF kér a szeretett vezire!!!!Olvassa el figyelmessen hogy ön is mennyi gyülölettel is itt!S mennyire félretájékoztatva.Itt ha valaki megosztott épen a szeretett vezire,aki itt élősködik azok az emberek akik a politikán kivül egy napot nem dolgoztak és többszörös milliárdosok,aki itt igérgetett 8 évig s most csunyán átverte az embereket az mind a szeretett tábora!S akik idejutatták az országot annak most kezet is csókolhat,mert az a szokás!!!!!!

  • Dr. Göllner András

    Brávó Éva !!

  • Éva : 😀
    Irásodhoz nem lehet hozzászóni mert mindent leír tömören.
    Csak ismételgetni lehet.
    Kerek , kiforrott magvas összegzése a helyzetnek.

  • Tisztelt Dr.Göllner András és Geyza!Köszönöm.Nem szerettem a fanatikus,az orruknál tovább nem látó embereket..Nem szerettem azokat az embereket akiknek nincs önálló véleményük,akik forrognak mint a szélrózsa!Én nem mondom hogy hiba nélkül nincs ember.Nem mondom hogy a baloldalnak nincs hibája.Elismerem hogy voltak és lesznek is,de ennyi kárt az országnak,embereknek nem okoztak mint a jelenlegi kormány.Láttom a szük környezettemben hogy a szegény emberek,a gyerekeim mit szenvednek a jelenlegi kilátástalan helyzetükben.A gyermekeim több diplomásak,s máról holnapra élnek,tele záloghitellel,jelzáloggal,s közben több gyerekről kell gondoskodniuk.Az ország olyan területén lakunk hogy nagy a munkanélküliség is.Sok ember dolgozna,de hol.Sokkan gondolkoznak a külföldre távozás lehetőségével is,de ahoz külső segitség kellenne,mert gyerekkel egy bizonytalan helyre menni meggondolandó!Ez a felháboritó hogy 8 évig Kánaánt igértek és mi lett nyomor!Az egykulcsos adóval mig a gazdagok több százezert kaptak vissza havonta,addig a szegény emberek 4.müszakban 16 e forinttal kapnak havonta kevesebbet.Mig a gazdagok a végtörlesztés a mellényzsebükből kipengettik,adig a szegény emberek már törleszteni sem tudják.Ki van ez uraim találva,s a nagy fülke forradalmár több hónapon keresztül több millió pénzért orba szájba mondta a rádióba,televizióba hogy senkit nem hagy az utszélén,igaz,nem,csak az árokba,csak elveszi a házát,mert nem tudja fizetni.Az egykulcsos adóval 2011-ben kb,600 milliárdos lyukat ütüttek a költségvetéssen,csak azért hogy ők jól járjanak.Az adóság nem csökkent,csak magasabb lett,csúcson van,de a magánnyugdijpénztári pénzeket 3 e milliárdot elvett,most jan.1-ével még a maradék 100 e magányugdijas pénzeket is elveszi!!!!Annyi adót vezettek be hogy már az ember nem is tudja,persze ezek mind a szegény emberekre lett átháritva! Visszamenőleges törvényeket alkottak,a rendvédelmisek nyugdiját átnevezték,majd jan.1-ével 16 %-os adóval megadóztatják,felháboritó!Sorolhatnám a végtelenségig!Kedves gyülöletkeltő uraim ezekkel önök egyetértenek?Nincsenek gyerekeik,unokáik akiknek felelősséggel tartoznának?Vagy önök a felső tizezer kegyeltjei?Én mélységessen elvagyok szomorodva hogy a családom,a gyerekeim,unokáim,egyszóval a szeretteim vergődését,szenvedését,kilátástalan helyzetét láttom.Önök uraim nem?

  • Ez van !
    Ez a magyaros-csavaros észjárás !
    Jólátvertek minket.
    Én is ott tartottam már a választások elött hogy a FIDESZ.-re voksolok , utolsó percben persze megjött a józan eszem , mikor láttam mennyira túlnyerik magukat. És az MSZP .-re szavaztam .( Nem mintha ez számított volna.)
    Mindenre számítottam , de ilyesmikre azért nem.

  • T.Jobbos Hozzászólók!Tegnaptól a köztársaság nélküli elnökük,talán nem is dr?Hiteles egy ember!

  • T. Ballib (az Ön „Jobbos” megszólitása után szabadon) Lőkös Éva! Bizony az elmúlt 22 évben sok mindenkiről kiderült, hogy hibádzik a diplomája és nyelvvizsgája. No de mi, akik a 60-as években is itt éltünk láttuk, hogy szereztek elftársak tömegével 6 hónap!!! „kemény” tanulással pl. jogi diplomát. Voltak olyanok is köztük akik az elmúlt évtizedekben nem emlékeztek arra hol „végeztek” azaz hol állitották ki nekik a „diplomát”.

    Schmitt Pál doktori disszertációjának körülményei remekül szemléltetik, hogy Magyarországon 90-ben nem rendszerváltás volt, hanem a 90 előtti módszerek folytatása burkoltabb formában. Schmitt Pál a 90 előtti diktatúrák vezető beosztású kegyeltje is volt és az őt segitő elftársai csak 20 év után jöttek elő a nagy titokkal. Kiket is minősit igazán ez az eset?

  • T.Vinc Eszter!Tájékoztatni szeretném,hogy nem az ön által ,,elvtársak”! jöttek rá a nagy titokra hanem egyik ujság ujságirói!Nem olvassa a hiradásokat?Azt hogy kiket minősit ez,a köztársaság nélküli embert a válaszom!!!