Johnny Cash üzenete Orbán Viktoréknak

2012 január 7 2:10 du.37 hozzászólás

„Lehet hosszú időn át futni, de előbb vagy utóbb az Isten lekaszál”–ezt üzeni a legendás Johnny Cash a „God’s Gonna Cut You Down” című amerikai népdalon keresztül mindazoknak, akik úgy gondolják, hogy hitványságuk ellenére, elkerülhetik az igazság pillanatát. A dal mindazokhoz szól, akik hatalmukkal könyörtelenül visszaélnek, akik az emberi jogokat, az emberi méltóságot a sárba tiporják és akik nem honfitársként és embertársként tekintenek azokra akik másban hisznek, más világnézethez húzódnak, hanem mint kiírtásra itélet ellenségre. Johnny Cash sokkal gyötredelmesebb életutat járt be mint a legtöbb politikus és szavaiban van egy jó adag egyszerű, népi bölcsesség. Érdemes lenne rá hallgatni…még ott a távoli Budapesten is.

Ehhez a témához fűződik Szendam bloggerünk legújabb bejegyzése, melyben azon töpreng, hogy vajon milyen dialógust folytatna Orbán Viktor Szent Péterrel, vagy valamelyik helyettesével. Ime:

Recepciós: Vezetékneve?

Lélek: Orbán.

R: Keresztneve?

L: Takarodj!

R: Na ne izéljen már itt nekem! Ilyen keresztnév nincs a regisztratúrámban!

L: Ezt a zemberek … akarom mondani: a népem keresztény- és nemzetellenes rétegei akasztották rám. Eredetileg a Viktor Mihály nevet kaptam.

R: A Szent Keresztségben?

L: Hát … izé … szóval az a helyzet, hogy amikor én megszülettem, súlyoskezű kőbányász és párttitkár apukám még keményen ateista és kommunista volt. De aztán fordultak az idők és most már egész családom hithű ref…, akarom mondani katoli… szóval Istenhívő.

R: Tehát nincs megkeresztelkedve?

L: De igen … izé … csakhogy … szóval nem tudom számít-e ez, de …

R: Mit nyög nekem itt? Igen, vagy nem?

L: Szóval az a helyzet, hogy öt kölköm közül az első kettőt, meg a nejemmel kötött házasságunkat is egy metodista lelkész áldotta meg.

R: És?

L: Hát nem tudom, számít-e ez valamit is, mivel a katolikus klérus kívánságára miniszterelnökként betilttattam az említett lelkész egyházát! … de a nejem kikérte tőlük nem csak a kölkeinket, de a házasságunkat is!

R: A többiek?

L: Hát hol így, hol úgy … ahogyan a politikai kényszer diktálta nekünk.

R: Politikai kényszer? Keresztelés esetén?! Na ne hülyüljön már!

És a folytatást olvassátok az igencsak szókimondó Szendam barátunk blogján!

37 hozzászólás

  • gusztustalan…

  • Az ujsag szinvonala kritikan aluli, tragar, goromba, kartekony.

  • Bella, ha nem tetszik, nem kell ide járni olvasni. Mi sem járunk a kuruc infóra.

  • Ne haragudj „Jonny”, te 2006-ban hol voltál mikor lovas rendőrökkel verették a Magyar embereket,ártatlan járókelőket lőttek az utcán,majd a fogdán meztelenre vetkőztették és így vallatták őket. Ez volt ám a demokrácia!

  • @Raisli!
    Ez a lovas rendőrös, szemkilövős (láttad?), pucéron vallatós (ott voltál?) duma egy gyönyörű idézet a jobber legendáriumból. Különösen az a legszebb benne, amikor „ártatlan járókelőkről” hadoválnak. Mert ugye az „ártatlan járókelő” egyik alapismérve, hogy közintézményt (TV-székház) ostromol meg, kukákat és autókat gyújt fel, rendőröket molotov-koktéllal és kövekkel dobál meg, utcai bútorokból és építési törmelékből pedig barrikádokat épít … csak úgy, jártában-keltében, tök’ véletlenül és demokratikusan. Aztán az se’ semmi, hogy, hogy a sérültek között több volt a brutális rendőr, mint az „ártatlan járókelő”. … részemről erről ennyit … a „folyt. köv.”-et meg Rád bíznám!
    Amit nem értek: hogy az ördögbe kerül ide a 2006-os randalírozás? Mi köze ennek az írás tartalmához? Lefagyott az érvkészletedet tároló számítógéped, avagy hatodik esztendeje nem frissítettek rajta?

  • Kedves „Bella”!
    Direkte az Ön kedvéért végiszörföztem a KMH honlapjának teljes tartalmát egy hétre visszamenően. Ennek alapján azt kell mondanom: Önnek 75%-ban igaza van, ugyanis négy (” a lap kritikán aluli”, „trágár”, „goromba”, „kártékony”) megállapításából három tökéletesen megfelel a valóságnak!
    Valóban sok trágár, goromba és kártékony írást olvastam itt, ámde azok egytől egyig kommentek voltak, szerzőik pedig meglehetősen mosdatlan szájjal haza- és nemzetárulózták le a KMH szerkesztőit, íróit és más hozzászólókat!
    A „maradék” 25%, amiben Önnek nem volt igaza, az a KMH kritikán aluliságára vonatkozott! 😀
    További kellemes kuruc.info olvasást kívánok!

  • Kovács Árpád

    jonny azt se tudja van e Magyarország ,csak ballibsik a dalát felhasználják az országunk lejáratásához ,na ezért hallgatott 2006-ban is .
    Pvc geyza elvtárs kirúgással vádolt ,közben pvc-t rúgták ki a MNO fórumáról a gyalázatos sértegető támadó magatartása miatt.Geyza elvtársat az EHO TV kibeszélő betelefonálós műsorában is elnémították a gyalázatos beszédéért ,később moderálta magát ,emberibb hangot ütött meg .

    Orbán mellett sokkal többen vannak mint hinnék,szocikat nem kívánja vissza senki,pláne a mostani események következtében,rárontottak hazánkra ,csak lejáratják magukat .Jobbikot az usa-imf-eu nem engedné kormányra a gyalázkodó gyűlölködő kijelentései miatt.Orbánnak nincs vetélytársa ,választók szeme már lát nemcsak néz . .Orbán az egyetlen számba jöhető adósságot törlesztő kormány.Nyugat leckéztet de nem érdeke Magyarországot csődbe vinni ,mert a nyugat is üzletből él ,befektetett pénzüket szeretnék visszalátni.

  • Kovács Árpád

    Jonny Cash country énekes volt alkohol, drogok, fellépések, hajsza jellemezte életét .1932. február 26.-án született az arkansasi Kingsland városában, ,hülye az aki elhiszi hogy a magyar események érdekelték valaha.

    Mindig a zenével foglalkozott .De sikerei ellenére John nem igazán volt rendben. 1965-ben, az Ő hibájából kigyulladt és leégett a Los Padros Nemzeti Park fele, valamint egy évvel később, 1966-ban, elkapták a rendőrők El Pasoban mert drogot csempészett be az országba, Mexikóból. Ám ezek mivel csak tabletták voltak, így a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és 125 ezer dollár bírságot szabott ki rá. Egy autóbalesetet követő gyógyszer-túladagolásba majdnem belehalt, az izgatószerek miatt pedig emlékezetkiesései voltak. …csakhogy benyomása legyen az olvasónak kivel példálódzik a baloldal az mszp,,,.2003. szeptember 12-én meghalt ,szóval itt látszik hogy jonny már nem az élők között van csak ballibsik jonny dalát felhasználják az országunk lejáratására.

  • Kovács Árpád

    Szocik már country zenénén keresztül üzengetnek a magyar népnek , hátha a politikai anafabéták fülébe benn ragad az idegen politikai show.:)))

  • Ez már nem hírlap hanem elvakult emberek társalgása ! Sőt finoman fejezem ki magam , buta emberek , sőt két fajtából kevert emberek komcsi és …… .ó! Aki érti az úgy is tudja miről van szó !!!!!

  • Bak

    nembaj, maga nem keveredik senkivel, mert akikkel maga szimpatizal azok szintiszta nacik es mint tudjuk komcsinak lenni nem bun, de a nacikat irtjak meg ma is szerte a vilagban! lesz meg itt balliberalis 2/3! akkor maguknak veguk!

  • Komcsinak lenni nem bun ,lasd a gulakot.,56-ot,hazai tobb szazezer ember meghurcolasat ,mert volna ez bun.

  • Egyetértek Szedámmal és Libas Misivel!Itt aki trágár szavakat használ ,gyülöletesen beszél az mind a Bella,Raisli Gábor,Kovács Árpád félék!ezektől és hozzáhasonló emberektől óvja meg a jó Isten hazánkat és bennünket is.Amit ezek 2006-ban müveltek és az azt követő években elképesző és gyalázatos tett volt.!Azért mentek ki az utcára mert jó balhé volt,nem gondolva arra sok százezer embert jogaikban korlátoztak.Az a baj hogy az ilyen embereknek csak névtelenül,csuklyában van nagy hangja,nem merik vállalni magukat nyiltan!!!!!Ez most jan.06-tól megszünt uraim,mert törvény kötelezi őket hogy vállalják a tettükért a felelősséget,vállalják az arcuk nyilvánosságát!Megláttjuk hogy akkor is legányek lesznek a gáton!!!!!!Az is elgondolkoztató hogy a több százezer ember aki ezekben a randalirozásokban,balhékban ,ami több milliárdba került a kisded játékuk,,nem vettek részt azokat miért nem érték bántalmak?Miért csak a balhésokat!az sem indok hogy a rendőr mit csinált velük,nekik az volt a munkájuk hogy ezeket az ámokfutókat megfékezzék.Az a rendőr aki a szabályoknak vétet,az itéljék el,de csak azt,ne csináljanak politikát belőle!Nézzék meg uraim mi van egy ilyen randalirozásnál külföldön,s az a helyes!!!!Ezek után egyetértek azokkal is akik a jelenlegi hitelét vesztett kormány távozását követelik!Amit ezek két év alatt müveltek felháboritó!A gazdagokat gazdagabbá tették,a szegények meg éhen halnak,éheznek,megfagynak,öngyilkosok lesznek a kilátástalan helyzettük miatt!Úraim,önök ezzel egyetértenek??????

  • persze lehet felremagyarazni, de a marol beszeltem nyilvan, ami meg akkor tortent, akkor kellett volna felelossegre vonni a bunosoket, johogynem mar egy uj generacion fog bosszut allni, akiknek semmi kozuk az egeszhez….fokent hogy nem lehet megbizni magukba, mert a tortenelmet is mindenki sajat meggyozodesebol magyarazza….eleg volt az oreg szenilis trottyokbol, en a fiatalokert szolok es az o jovojuk erdekel elsosorban!

  • Éva Lőkös: „Amit ezek két év alatt müveltek felháboritó!A gazdagokat gazdagabbá tették,a szegények meg éhen halnak,éheznek,megfagynak,öngyilkosok lesznek a kilátástalan helyzettük miatt!” Nos, 2002-ben még csak kb. 2 millió körüli létminimum alatt élő volt Magyarországon, míg 2008-ra közel 4 millió! Ezt Ferge Zsuzsa (nem nemzeti, hanem ballib szociológus) ismerte el tanulmányában. 2002-től (cuclib kormányváltás) megduplázódtak a szegények annak ellenére, hogy a nemzeti vagyon tovább apadt és az államadósság nőtt. Azért ne feledjük szélblib Bajnai Gordon szövegét sem a HajdúBét ügy tönkre tett és öngyilkosságba menekülő gazdáiról véleményt: „Akkor még nem értettünk hozzá.”

    Magyarul: nem az elmúlt 1,5 év intézkedéseinek köszönhető a ma is 4 millió körüli létminimum alatt élő (ebből félmillió cigányság) ember, hanem bizony az elmúlt 22 évnek, melyből 2012-ig a fidesz csupán 5,5 évet, MDF 4 évet és MSZP-SZDSZ 12 évet (90 előtti leánykori nevén pedig + 40 évet)!!! kormányzott.

  • Kovács Árpád

    Súlyos tárgyi tévedésekkel támadja Orbánt a francia TV5

    A TV5 Monde nemzetközi újságíróklubjában a 168 óra újságírója súlyos tárgyi tévedésekkel támadta a budapesti kormányt.

    A Kiosque című nemzetközi újságíróklub vasárnapi adásában amerikai, marokkói, angol és chilei újságírók tárgyalták meg a magyarországi helyzetet „Magyarország tiltakozik” címmel. A meghívott vendégek között volt Thomas Schreiber, az 1948 óta francia nyelvterületen élő, de magyar származású újságíró, aki a műsorban a 168 Órát képviselte.

    Schreiber elmondta, hogy az Orbán-kormány „törölte” a köztársaságot az új alaptörvényből, de közben az ország államfőjét továbbra is köztársasági elnöknek hívják. A valóság ezzel szemben az, hogy az ország államformája köztársaság maradt – ezt az új Alaptörvény is megőrzi -, pusztán az ország hivatalos neve változott meg. Számos más köztársaság esetében is előfordul, hogy az ország hivatalos neve nem tartalmazza a köztársaság kitételt.

    Schreiber negatívumként emelte ki, hogy az új alaptörvény „hivatkozik Istenre”. Ez így szintén nem igaz – Istenre ugyanis a magyar Alaptörvény nem hivatkozik, hanem idézi a Himnusz első sorát, amely valóban tartalmazza az Isten szót. Istenre hivatkozó alkotmányok azonban az Európai Unióban is vannak: a német, a görög, az ír vagy a lengyel alkotmány egyértelműen – a német, az ír és a görög ráadásul kizárólagosan – jelöli meg Istent, anélkül, hogy – mint a lengyel alkotmány – megemlítené az Istenben nem hívőket is.

  • Oh, szegény Orbánt még az ág is huzza. majd holnap sajnálom, öt percre. Addig nem érek rá.

  • Kovács Árpád

    http://tdyweb.wbteam.com/Szerintem0108.htm

    óh szegény kopácsi j a kádári időkben megkapta a magyar népköztársaság munkaérdemrend államilag felfüggesztett 30 cm magasságában 1 órás idő ballumban fokozatát,gyáván megfutamodva nem vette át ,mert féltette a tyúkszaros életét ,nem kívánt hősi halott lenni ,inkább az élő-gyáva életet választotta.

  • kovacs

    es te szeretnel hosi halott lenni? ebben szivesen felajanlanam a segitsegem, mondjuk kilonem a szemgolyoidat a felautomatammal es az uresen tatongo szemgodreidbe tuznek egy-egy arpadsavos zaszlot sormintaul, gondold meg ezt az ajanlatot, erre barmikor kaphato lennek! de vigyazz mert a mai orbanfele torvenykezesben meg az is elofordulhat, hogy miutan kilottelek, meg en kapnam a kituntetest is!….nagy a kavarodas mostansag a magyar jog teren!:)

  • Kovács Árpád

    Libas Misi ,nem csak liba ürülék vagy hanem a növény föld alatti része is,téged földbe ültetnek gyökeret eresztesz..

  • T.Eszter Vinch!Valami hibádzik az ön statisztikájában.Én n em mondom azt hogy nem volt hibája az egyik kormánynak sem,de ennyi gyalázatos tettett az emberekkel nem követtel el mint ez a kormány.Azért irtam hogy hibádzik a statisztikája,mert ma odajutatta ez a kormány az embereket,hogy nem 4 millió szegény,kilátástalan helyzetü ember van hanem minimum 6 millió ,sőt több is.ez a kormány csak a felső tizezert segitette.Ha most készülne Ferge Zsuzsa felmérése azt hiszem hogy nagyon csunya lenne a statisztika.Bajnai Gordon ugy adta át a kormányzást hogy annak eredményét az ön kedves vezére is elismerte ország világ előtt.A mai öngyilkosságokról,máról holnapra élésről,megfagyásról ön nem halott,csak még az elmult 8 évnél tart?Nagyon szomoru vagyok hogy sok embert igy eltudtak széditeni mint ön t is.Nem tudom hogy mennyi idős,de én láttom a szük környezetemben hogy a szeretteim milyen nehezen élnek,milyen kilátástalan a helyzettük a devizahitelek miatt,a törleszó részletek,a rezsi és a megélhetés miatt.Ön ha ezt látná ,érintett lehetne akkor bizonyára meg is értené!Ugy láttom hogy a megszólalásából következtettek hogy ön is a kedvezményezettek köréhez tartozik.A másik gyülöletes hozzászólásiról elhiresült Kovács Árpáddal nem foglalkozik,mert számomra ő már orvosi eset!!!!!!

  • Tüske Zsófia

    Kovács Árpád, én nem countryt küldenék önnek, hanem javasolnám, hallgasson Eminem-et. A maga stílusához még az is túl finom.
    Eszter, nem kell összevissza hazudni Bajnairól. A HajdúBét-et nem ő tette tönkre, a libákat mások nyúlták le, és nem fizették ki azok átvételi árát. Tessék elolvasni azokat a cikkeket is, ahol Bajnai pert nyert a bíróságon azokkal szemben, akik őt ezzel vádolták.

  • Zsófia, elsődleges felelősség a cégvezetést, azaz Bajnait és közvetve apját illeti. Az, hogy a felső vezetés és a termelők között kik ügyködtek, netán szélhámoskodtak az is a felső vezetés felelőssége, hiszen a felelős középvezetőiket ők alkalmazzák és nem a károsult termelők. Termelők/tenyésztők a Hajdú Bét-el voltak jogviszonyban és nem „Bödön Ödön” alkalmazottakkal. Bajnai azt nyilatkozta: „Akkor még nem értettek hozzá”. Mit nem lehet ezen felfogni? Szerinted véletlen, hogy ki sem engedik nyomozni kik nyúlták le a libákat? Libás Misi hátha többet tud az ügyről. :-))

  • de leginkabb azt tudom elkepzelni, hogy valami jobbikos barom elszelhamoskodta a termelok es bajnai kozott a penzt hogy legyen mivel besarozni az egyebkent teljesen makulatlan, rendkivul tisztesseges, rendkivul tanult Bajnait….a lenyeg, hogy a birosag felmentette es magyarorszagon is megtanultak nehezen a vallalkozok, hogy a kudarcert is csak magukat tehetik felelosse, mint ahogy a hasznot is sajat sikeruknek tudjak be….igaz witch?

  • Na még szép, hogy Apám nem ilyen alakok miatt adta volna mártiromságra a fejét mint a kovács félék!

  • T.Eszter Vinch!Örülök neki hogy azt a kijelentést megtette hogy az elsődleges fellelősség kié?Mondta hogy a vezetőé:Akkor az hogy az ország a csődszélén van egyetéertünk a jelenlegi vezetés felelőssége!Csak remélem hogy néha leereszkedik az ATV televizió adására is,s ott tegnap először adott interjut Bajnai Gordon Miniszterelnök úr,szives figyelmében ajánlom önnek hátha megvilágosodik?Érdekes hogy akiket a világon elismernek,egyettemekre hivnak tanitani azokat a magukfélék leminősitik!Ugy gondolom,hogy az önök elismerésére nincs is szükségük,elég ha az egyszerü emberek elismerik!Abban pedig nagyon téved hogy nem nyomozták ki,mert igen,de nem találtak semmit,ennyi!!!!!!!

  • A 2006-os történés brutalitása nem legendárium, hanem ténykérdés. Az atrocitásokról, a fekvő ember ujjának eltöréséről, a magát iigazolva felvilágosítást kérő fideszes képviselő véresre veréséről interneten is látható felvételek készültek, csak a rendőrök nem azonosíthatók. Ezt akkoriban még a magyar baloldali sajtó tisztességesebb része, pl. az INdex sem vitatta. Egyébként arról, hogy a rendőrség nem tudta vagy nem akarta kezelni a gyakran néhány tucat randalírozót, meggyőződésem szerint az utóbbi az igaz. Gyurcsányék célja a helyzet eszkalálása volt. Érdekes módon a 2008-as válság kitörése után, amikor okt. 23-án a CNN élesre töltött kamerékkal jött venni a balhét, rendőrségünk hirtelen rájött, hogyan kell néhány tucat vagy száz rendbontó szabad mozgását így a további balhét megakadályozni. Ez nem több rendőri rutinfeladatnál, amit politikai utasításra úgy 18 hónapra elfelejtettek.

  • Aha, szóval megint csak az a baj, hogy 2006-ban visszaütöttek. Az nem volt baj, hogy Orbán 2002-től fogva próbálta az ásni az árkot, és utcára vitte a csöcseléket. Hogy miért gondoljátok azt, hogy mindenki hülye és feledékeny? Föl nem foghatom!

  • valoban 2006-ban eloszor fordult elo vandalkodas es rendorok elleni tamadas, augusztusban meg felkeszuletelenek voltak es ami oktoberben tortent az annak egyenes kovetkezmenye….kar hogy csak az ujjak tortek en a nyakukat tortem volna helyukben!

  • Kopácsi Judith | január 13, 2012, 6:23 du.: „Aha, szóval megint csak az a baj, hogy 2006-ban visszaütöttek.” Kik? No de van ennél egy érdekesebb időpont, 1997, mely I. Orbán kormány előtt!!! szintén az mszp-szdsz diktatórikus ámokfutásához kötődik: „… az 1990-es rendszerváltás után a posztkommunista hatalmat gyakorló kormányzat idõszaka alatt mennyire nem tisztelték az alapvetõ emberi jogokat, pl. 1997-ben a magyar föld védelmében kiálló emberek jogait. Többek között ott fordult elõ, hogy Pongrácz Gergely 56-os szabadságharcost a Horn-kormány rendőrsége megbilincselve húzta végig a földön. A következõ években is a szervezett tüntetések alkalmával a rendõrség és a hatalom minden alkalommal bizonyította, hogy nekik semmi sem drága annak érdekében, hogy az embereket elrettentsék jogaik gyakorlásától.” http://mkdsz.hu/content/view/7663/204/

    Hatalom részéről a magyar társadalom elleni legdurvább jogsértések bizony, szinte minden esetben (1990 előtt MSZMP) 1990 után a hírhedtté vált, MSZP-SZDSZ nevéhez kötődnek.

    Judith, 1990-től folyamatosan mentek tömegek az utcára, (pl. még 1990-ben a taxisblokád) melyet nem Orbán/Fidesz szervezte! Ennyit arról, hogy kik és mikor kezdték az árokásást.

  • Hogy lehet összehasonlítani az 1990-es taxis blokádot, a 2006-os hulligánokkal? A taxis blokád a hirtelen és ígéretek ellenére fölemelt benzinárak miatt jött létre, és ott a rendörség nem avatkozott bele. Sőt, az akkori főkapitány apámhoz fordult tanácsért és neki jelentette ki, hogyha parancsot kapna, sem lövetnek a tömegre. Éppen Bp-en voltam, a telefonbeszélgetés az én fülem hallatára történt.
    Arról meg most hallok elöször, hogy 97-ben Pongrácz Gergelyt meghurcolták volna. De arról tudok, hogy Göncz Árpi bácsi beszédébe nyugodtan belefütyültek és ordibáltak a szemetek, és akkor sem lett senkinek sem kilöve a szeme.
    De mondok neked egyebet. 1998-ban éppen megint Bp-en jártam, amikor a szemem láttára köpött le egy zsinorózott bocskais úr egy pedagogust, akiröl kiderült, hogy nem szavazott Orbánra. És én akkor eldöntöttem, hogy akinek ilyen tahó követői vannak, attól mentsen meg minket, és minden Magyart a Jó-Isten.

  • Judith, 97-es (magyar földvédő) eseményekről bőven olvashat a neten. Saját szememmel láttam egy aznap esti rendezvényen Gergely bácsi sérüléseit amit a Horn-Kuncze (mszp-szdsz) rendőrség okozott. Egyébként aznap Gergely bácsi mellett sokakat, többek között Síklaky professzort is meghurcoltak. Semmit nem követtek el, csupán egy földvédő rendezvényre csendben gyülekeztek. Mint látjuk, nem kell ahhoz „kukákat borogatni és TV-székházat foglalni”, hogy a pufajkás (Horn) és volt ÁVH-s körmösBauer pártjának (SZDSZ) belügyminiszterének (Kuncze) rendőrsége állati módon lépjen fel a legszelídebb tiltakozókkal szemben is. Csupán hab a tortán, hogy aznap este egyik műsorban Kunczéval, mint akkori belügyminiszterrel beszélgettek a kirívó eseményekről és Kuncze annak ellenére, hogy tv bejátszotta neki felvételeket az egész társadalom szemébe hazudta, hogy nem történt ilyen és ő még csak nem is hallott róla. No, ennyit erről a hiteltelen bagázsról.

    90-es taxisblokádnak sokak mellett, magam is szenvedő alanya voltam, de voltak halálesetek is. Itthon az is köztudomású, hogy a taxisblokádot az szdsz szervezte, az ő prominenseik hordószónokoltak az általuk lezárt hidaknál.

    92-ben „Göncz Árpi bácsi beszédébe nyugodtan belefütyültek és ordibáltak” – ők nem voltak egyebek, mint igazi 56-osok azaz „Árpi bácsi” volt börtöntársai, akik a börtönben kapott nevén: patkánynak nevezték. Köztudomású, hogy Árpi bácsinak mi volt a szerepe a börtönben. Talán az sem véletlen, hogy egyedül a köztársasági elnökök személyére nem törvényi előírás az átvilágítás, mert ha az lenne, eddigi KE-k zöme fennakadt volna a vizsgálaton.

    Azt viszont vissza utasítom, hogy olyanok akik Budapesten fizikailag nem voltak jelen 2006 őszén, „lecsőcselékezzék” az akkori kormány elleni jogos tiltakozókat.

  • Javaslom, hogy menjünk vissza egészen Szent István és Koppány harcáig, amikor is a keleti és nyugati orientáció kérdése elkezdődött. Bizánc vagy a német-római császárság befolyása, támogatottsága okán már itt elkezdődött az árokásás magyar és magyar között. Nem, nem is…hülyeséget beszélek. Menjünk vissza egészen Ádámig és Éváig, kevésbé keresztényeknek alternatívaként a nagy bummot, az ősrobbanás pillanatát ajánlom! A múlton nem tudunk változtatni (legalább is az ismereteim szerint, bár vannak akiknek a történelem meghamisításával ez mégis sikerül), így ésszerűbb lenne a jövővel foglalkozni.

    A 2006-os „jogos” tiltakozást pedig válasszuk ketté. Ne felejtsük el, hogy valóban a parlament előtt békésen tiltakoztak az akkori kormány ellen a tüntetők -egy ideig. Eddig nem is volt baj, csak amikor a Hatvannégy vármegye ifjúsági mozgalom vezetőjének -Bizonyos T. Lászlónak a parancsszavára és a hergelő beszéde kapcsán a futballhuligánok, a rendbontók, a balhét keresők, a maszkos emberek, vagyis gyűjtőnéven a csőcselék átvonaglottak a TV székház elé és állati mivoltukat egy téveszme mögé bújtatva előhozták. A tudatlanság olyan képzetet teremtett bennük, hogy egy forradalomban vesznek részt, ami számukra kísértetiesen hasonlít ’56-ra. Mondhatták magukban, hogy „ez egy jó buli” -még az ellenséget is megtalálták a téren kiállított Szovjet-emlékmű stilizált „vörös” csillagában -no meg a kukákban, autókban, macskakövekben… Hősök, főszereplők -mi több forradalmárok, modern ’56-osok akartak lenni 2006-ban, teljesen téves. Ez a felhevült helyzet több békés szándékú agyát elboríthatta, és magával sodort a székház elé -de saját akaratból aztán mégis ottmaradtak a balhénál is. Egyértelműen kijelenthető, hogy a TV székház elé átvonultak jelentős része nem azonos a Parlament előtt előzőleg jóval nagyobb számot képviselő -„békés” céllal összegyűl tömeggel.
    Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

  • en szemely szerint leszarom az 56-osokat, ennyi ido elteltevel mindenki ugy magyarazza az esemenyeket, hogy az ranezve jol hangozzon…..engem jobban erdekel ennel az orszag jovoje es ennek erdekeben kovetelem, hogy orban mondjon le es ne gyarthasson tovabb torvenyeket a sajat bunozesei fedezetere, sot vonjak felelossegre az eddigi karokozasert anyagi es erkolcsi vonatkozasban egyarant! Witch te meg toljad arrebb a kerekesszekedet oszt mashol nyivakoljal, mert a tortenelmi esemenyek nem lehetnek mentsegek orban kormanyzasi keptelensegeire!

  • Libás Misi te jó helyen vagy ott ahol élsz, legalább nem itthon (Magyarországon) rontod a levegőt. Én a Hazámban otthon vagyok és nem szorulok az útszéli proli tanácsaidra.

  • Remzső László | január 14, 2012, 6:27 de., Korrekt komment. :-))

  • witch

    magyarorszag levegojen nincs mit rontani, buzlik az rendesen a magukfajtajatol, dehogy idezzem nyugat-europat „magyarorszag bepiszkitja az egyseges europat!”….es igaza van, ebben nem volt reszem, de maganak igen az elmebeteg fonokevel egyutt….hamarosan meglakolnak erte, mert a csendesebb 3/4-del lehet egy ideig packazni, de ha megindulnak, elmossak magukat mint nyari zapor a hig libafost!