Brüsszel ultimátuma – Új miniszterelnöke lehet Magyarországnak?

2012 január 14 2:16 du.80 hozzászólás

A hét folyamán komoly aggodalmainak adott hangot az Európai Bizottság az irreális magyar költségvetés és a Fidesz antidemokratikus intézkedései miatt. A Bizottság szokatlan keménységgel jelezte: Orbán Viktor kormányfő vagy irányt vált, vagy Magyarország elveszítheti az Európai Uniótól származó kohéziós támogatását. Mindenképpen kínos az ultimatum a kormány számára, hiszen ezzel az EU nyíltan is kijelentette, hogy az Orbán kabinet alatt Magyarország demokratikus intézményeinek felszámolása zajlott. Olli Rehn, az unió pénzügyi biztosa a jegybanktörvény átírását követelte a Fidesz-kormánytól. „Sérti az uniós jogot, és veszélyezteti a bank függetlenségét”–jelezte Rehn. Mint ismert: a kormánypárti jegybanktörvény a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét fenyeget az által, hogy a kormányfő immár a harmadik alelnököt nevezheti ki, valamint unilaterálisan bővítheti a kormány a monetáris tanács tagságát, így emelve a közvetlen kormánypárti befolyás alatt álló résztvevők arányát. Az Európai Unió alapszerződésének 130. cikkelye határozottan tiltja a nemzeti bankok kormányok általi megnyirbálását, illetve a pártpolitikusoktól érkező utasításokat.

Eddig fontos segítséget jelenthetett Orbán Viktor számára az,  hogy az Európai Parlament legnagyobb frakciója a Fideszt is magába foglaló jobboldali Európai Néppárt (EPP). De az EPP most – ugyan nagyon óvatosan – de kihátrált és jelezte, hogy elvárja a „magyar jogalkotás összhangját az EU-joggal.” Ettől függetlenül, egyes EPP politikusok tartanak a uniós túlreagálás veszélyétől és szerintük ez történt amikor Jörg Haider extrémista Szabadság Pártja került kormányra Ausztriában, egy jobboldali koalíció keretein belül. De a HVG-nek névtelenül nyilatkozó uniós forrás szerint, az ami ma történik a Fidesz-kormány körül sokkal komolyabb ütközést eredményezhet az EU-val. „Noha a Haider-jelenség rosszízűbb volt, az osztrák Szabadság Párt kormányra kerülése után messze nem történt annyi változás, mint Orbán Magyarországán. S mivel ezt nem nézik tétlenül Brüsszelben, tovább szélesedhet a magyar kormány elleni front”–írja a forrására hivatkozva a HVG.

Közben az is kiderült, hogy kormányzati körökben Pordány László, a kormány ottawai nagykövete is felmerült, mint egy szakmai kabinet lehetséges miniszterelnöke. Ugyanakkor Pordány jelölése nagy valószínűséggel nem jelentené a határon túli magyar közösségeket érintő kormánypárti politikai törekvések visszafogását, hiszen mint ahogy már számtalanszor jeleztük a KMH-ban, Pordány szinte kizárólag az egymással szemben álló Fideszhez „lojális,” vagy éppen „ellenséges” csoportokban látja a kanadai magyarságot.

A Pordány László esetleges miniszterelnöki kinevezéséről szóló hír ráadásul aligha tűnik kacsának, hiszen éppen a közszolgálati média számolt be Orbán esetleges utódjáról. „Bizonyos körökben felvetődött az, hogy egy esetleges ‘szakértői kormány’ felállítása esetén Pordány Lászlót, Magyarország Kanadában akkreditált nagykövetét bíznák meg átmenetileg a miniszterelnöki teendők ellátásával”–hangzott el a Magyar Rádió déli híreiben.

Ugyanakkor ismert londoni elemzők a Barclay Capitalnál elmondták, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Orbán átadná a stafétabotot, bár biztosan megfontolta azt, hogy az IMF-EU megállapodáshoz szükséges kínos és „politikailag káros visszafordulásokat” esetleg valaki mással lehetne elvégeztetni.

80 hozzászólás

  • Göllner András

    Már csak valóban az hiányzik Magyarországnak, hogy Pordány László vezesse. Itt is olyan szépen egymásnak ugratott mindenkit, most már ideje, hogy odahaza is kicsit megmutassa mit tud. Hajrá Magyarok !!

  • Kiváncsian várom, hogy még milyen marhaságokkal traktálják kedves olvasóikat az urak.
    Libás, figyelj, megint téged etetnek!

  • Klara Bencsics

    Ne reménykedjetek!

  • Klara Bencsics

    Egyelőre, 9 államot minősitettek le az EU-ban a hitelezők, nincs más bajuk, csak Orbán? Ne nevessetek meg!

  • Előkerült a Bencsics-lány.
    Akkó várhatóak más elmés megjegyzések is.

  • Klara Bencsics

    Lehet, hogy jönnek a lülönböző letólások. De tőlem ne várjatok semmit! Én beírtam, amit akartam!. Ha Pordány Lászlóra igyekeztek rákenni azt is ami nem igaz, lelketek rajta!

  • kija f. az a Pordany Laszlo?

  • Schmitt Pál lemond, a Duna jegén (a fene ebbe a klímaváltozásba, de semmi gond, a 2/3 majd megszavazza azt is!) királlyá koronázzák OV-t. Oztán jöhet az új bólogató János miniszterelnök

  • valaki irjon errol a pordanyrol valami osszegzest, mert az ujkanadasok, mint en, nem sokat tudhatnak rola, nyugodtan lehet demokrata megkozelitesbol kesziteni az osszegzest, megkimelve minket a felesleges agyalastol, kombinalastol:)

  • Klára, nem is várunk Magától semmit, szóval semmi ok az aggodalomra. Nem bántjuk. 🙂

  • Pordány Lászlót ki ismeri? Amit eddig olvastam róla, az nem győzött meg, hogy ő alkalmas lenne miniszterelnölnek. Én inkább Bajnait gondolnám alkalmasnak. Úgy vágyom egy unalmas miniszerelnökre, aki csak dolgozik és végrehajt és nem érzi úgy, hogy a Magyarok Istenének a felkent földi helytartója. (A libás ügy nem egészen úgy történt szerintem, ahogy a kovácsárpád-félék előadják, de akár még azzal együtt is elfogadnám Bajnait.)

  • Kovács Árpád

    Egyes egyedül a pénzük izgatja őket

    A pénzügyi világ olyan kormányokat szeret, amelyek szervilis módon kiszolgálják az igényeit, és nagyon nem kedvelik az olyanokat, akik különadókat vetnek ki a pénzügyi szektorra. Ha nem nemzeti érdekeket képviselő kormány volna ma Magyarországon, hanem szocialista, akkor a valós gazdasági teljesítmény alapján elképesztő hátlapogatások kíséretében a piac nem 6 százalékos felárral, hanem fél százalékkal adná a pénzeket. Életveszélyes mértéket öltött a pénzvilág és a politikusok összefonódása az EU-ban és az IMF-ben – állapítja meg interjúnkban Boros Imre, az előző Orbán-kormány minisztere, pénzügyi szakember.

    http://mno.hu/interju/a-goldman-sachs-jatekszerei-1043581

    Brüssel Orbánt leváltaná ,helyébe a libás bajnait és a ő szoci ballibsi garnitúráját vissza ültetné kormányra,,na ezt nem engedjük,,,mi megválasztottuk a Fideszt nem fogadunk el mást ,semmiféle berepülő vörösbáró ejtőernyős nem kell.Elég volt az 1945 óta a népet nyomorgató országunkat kifosztó hazaáruló mszmp-mszp tolvaj bandából.

  • Kovács Árpád

    Bajnai egy ugyanaz a gyurcsannyal,lendvaival az öreg pinilógussal,kókával kuncéval veressel kapolyival ,ők ültették a kormányra nem megválasztott volt .Hogyan értene a kormányzáshoz bajnai mikor a libás cégje csődbe vitte nem értett hozzá ,(9)embereket kergetett halálba ,embereket vagyonukból kiforgatott,,,,,,lám lám ámerikában megtanították egy ország kifosztására,,bajnai elvtárs 1 éve regnálása alatt miért nem tette az országot virágzóvá? 20 milliárd eu kölcsönt vett fel bajnai a nép az ország terhére hogy a választási kitudja húzni ,ne tudjanak mutogatni rá,,hogy Orbánékra rá húzzák a szocik által tönkre tett gazdaságot ,bizonyára ha bajnai jól kormányozott volna 1 év alatt nem buktak volna meg ,egy bukott államcsőd vezérét vissza ültetni kormányra az továbbra is folytatnák ugyanaz országunk elleni tevékenységet .Bajnai nem mossa le magáról a multját ami szégyenteljes,ha kormányra emeli az imf a vörös-bábját, mi meg elzavarjuk .Jöhetnek az amcsi F14-k minket lebombázni ,csak azt nem tudom hogy a szuezi csatornát hol keresik akárcsak ahogyan a ruszkik egykoron,,

  • Kovács Árpád

    Az imft az eut egyes egyedül a pénzük izgatja,bajnai elvtárs az általuk kiszemelt báb aki a hazánkat ujra eladná ,kezd az államkassza telni ,szeretnék kifosztani mint 2002-ben.Országunkat megvédjük a mult polyácáitól .Magyar népben van annyi erő hogy kiálljon önmagáért ,elkergesse az átkos parazitáit, a Magyar nép szeme felnyílik most már tisztán látható a nyugat mesterkedése ,nem lehet hitegetni a bécsi cukrászdával a demokráciával a nyugat által beigért fejlődéssel ,kiderült hogy ezek mind hazugságok.

  • Kovács Árpád

    ORSZÁGUNKRA RÁUGROTTAK.

    http://tdyweb.wbteam.com/Celpont0113.htm

    JOGOS LESZ A FIDESZ TŰNTETÉSE IS jan 21én ! Meg kell mutatni a KÜLFÖLDNEK HOGY ŐK két féle mércét használnak ! Mert volt egy szoclib kormány 8-21ÉVEN KERESZTÜL AKIK A MAGYAR NÉP VAGYONÁT KILOPTÁK MAGUKNAK ÉS AMIT MÁR NEM TUDTAK EL LOPNI AZT ODA LÖKTÉK A KÜLFÖLDI BÁROKNAK BANKÁROKNAK MILLIÁRDOSOKNAK ! AKIK NEM HOGY FIZETTEK VOLNA VALAMIÉRT IS _ŐK ingyen megszerezték és hitegették a népet hogy ők felvirágoztassák ! MI TÖRTÉNT SEMMI _CSAK TÖNKRE MENÉS ! MÁVKARGÓ ÁTADÁS AZ OSZTRÁKOKNAK félpénzért haveri biznisz ! MALÉV KIÁRUSITÁS MI VOLT ??
    oroszkezére játszották A MALÉVOT ! a nép a lyukas zsákba dobálja a NÉP VAGYONT 8-21éve ! MSZP VERES GYURCSÁNY ! UGYAN IGY A MOCKVAI ÉPÜLETET _KILOPTÁK A KÜLFÖLDI HAVEROKKAL GÖNCÖVANÉÁNI ÉS TÁRSAI GYURCSÁNY VERES ÉS TÁRSAI ! SUKORÓ ZSIDÓK KEZÉRE JÁTSZOTTÁK A MAGYAR NÉP VAGYONÁT ! KUPLERÁJT ÉS PÉNZMOSÓT AKART gyurcsány oszkó és bajnai MIND BŰNRÉSZESEK ! 4esmetrómilliárdok metrókocsi biznisz a FRANCIÁKKAL !???? VAGY A TELJES KÖZÜZEM AZ UNIÓS ORSZÁGOK KEZÉN ! A NÉP IDEGENEKNEK FIZET TÖBBET MINT AMIT ŐK OTTHON KÉRHETNÉNEK _A MILLIÁRD HASZNOT PEDIG KIVISZIK HOGY HAGY DÖGÖLJÖN ÉHEN A NÉP ! A BANKJAI AZ EUNAK !??? MIT TETTEK ?? NEM SZOLGÁLTATNAK CSAK A PÉNZT SZEDIK ÖSSZE A HASZNOT KI VISZIK INNEN !! AZ EU MIÉRT NEM SZOLT GYURCSÁNYÉKNAK HOGY SIKKASZTOTTAK LOPTAK HÜLTLNŰL OFFSOROZTAK MAFFIÁBA !! AZ EU MIÉRT ORBÁNT KORHOLJA . EZT AZ MSZP SZDSZ MDF LMP TETTE A MAGYAR NÉP ELLEN !!8-21ÉVE ! IMF EU NAK MI NEM TARTOZUNK ŐK TARTOZNAK NEKÜNK EZT KELL NEKIK TUDOMÁSUL VENNI ! FIZESS EU !FIZESS TÖRÖLJ IMF !

  • Az elvtarsag nagyon elvanak tevedve vagy minket akkarnak megteveszteni ,ez most nem komunizmus , a valasztast Magyarorszgon rendezik

  • Ez az önök ultimátuma. Lehet pakolni a böröndbe, már ha van még hely a Tel Avivi járaton.

  • Sajnálom kedves Hölgyeim és Uraim, hogy csalódást kell okoznom Önöknek! Orbán Viktort, aki nem más, mint a mai Magyarország miniszterelnöke, egyelőre nem váltja fel új miniszterelnök. Nem is tudom, hogy miért nem tájékozódnak kellően, mielőtt kialakítják a mai Magyarországról, a mai magyar kormányról kialakított véleményüket. Az, a mérhetetlen támadás és ellenérzés, ami olvasható külföldi lapokban a hazámról, szinte azt sejteti, hogy az irigységen túl rosszindulat is beivódott egyesek gondolataiba, lelkébe. Kérem Önöket, mielőtt bármit leírnak, aludjanak rá egyet, mert olyan gyorsan változnak az események Európában, hogy saját gondolataikat, leírt szavaikat is megcáfolják a történések, események.
    Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

    Szőnyi Bartalos Mária

  • A fenti hozzászólásomat kibővítve küldöm Önöknek az alábbi írásomat a tisztábban látásuk érdekében:

    Szőnyi Bartalos Mária
    Magyarország
    Üzenet Strasbourgba
    (Válasz az „Üzenet Strasbourgból: Orbán ne a tüntetőket, hanem a Parlamentet hívja össze” című írásra.)

    Békemenet lesz Magyarországért 2012. január 21-én Budapesten és nem tüntetés.
    Ugye, milyen óriási a különbség?

    A békemenetben résztvevőket nem a külföldi piacok érdeklik, hanem a saját országuk: Magyarország.
    Ne keverjék össze a hazaszeretetet az árulással, mert a hazaszeretet nem áru; a hazaszeretet nem adható el. A hazaszeretet érzését aki ismeri, az nem ágál a „Békemenet Magyarországért” ellen, hanem magyarként imát is mond Magyarországért.

    Sajnálok minden hazai és külföldi baloldali olyan embert, akiből kiégett a hazaszeretet és azonnal Orbán Viktornak tulajdonítják a „Békemenet Magyarországért” szervezését. Vissza lehet nézni, hogy egy kis fórumról indult el a gondolat és a miniszterelnök nem is sejthette a szervezés elindítását.

    Önök nem nézik ki a magyar emberekből, hogy önállóan képesek gondolkodni és dönteni? Pedig a magyar emberek okosabbak, rugalmasabbak, mint bárki hinné. Látszik, hogy nem ismerik az igazi magyar mentalitást azok, akik nem a magyar népért, nem Magyarországért akarnak tenni, hanem ellene.

    Önök, mint az MSZP képviselői, akik ráadásul a hazánkban élnek és európai parlamenti képviselők, szégyellhetik magukat, hogy hazájuk és a népük ellen tesznek; a hazájuk és a népük árulóivá váltak.
    Nagyon remélem, hogy a „Békemenetet Magyarországért” messziről elkerüli az MSZP és a Demokratikus Koalíció tagsága, mert a magyar nép elleni és Magyarország elleni külföldről irányított tevékenységük miatt méltatlanná váltak arra, hogy részt vegyenek e békemeneten. Ugyanis a Békemenethez Magyarországért csak azok csatlakozzanak, akik nem békétlenek; szeretik Magyar Hazájukat; békességben élnek e Magyar Hazában; nem szítanak ellenségeskedést külföldről és nem üzengetnek külföldről ellenséges hevülettel.

    Ha önök ismernék saját honfitársaikat, akkor nem üzengetnének Strasbourgból az interneten

    http://www.stop.hu/belfold/uzenet-strasbourgbol-orban-ne-a-tuntetoket-hanem-a-parlamentet-hivja-ossze/985077/

    és nem tájékoztatnák direkt félre, nem vinnék hazugságba a külföldi sajtó munkatársait, nem indítanának saját hazájuk ellen külföldről támadást.

    Önök, akik Magyar Hazámról hazugságaikkal teleszórják a külföldi médiát, arra is érdemtelenné váltak, hogy egyáltalán a Magyar Földre lépjenek. Ugye, nem önök akarják megmondani a jelenlegi miniszterelnöknek, hogy mit tehet és mit nem tehet? Miért nem mondták meg a saját miniszterelnöküknek, hogy „Feri! Ez a sok hazugság nem tesz jót sem az országnak, sem az MSZP-nek”?
    Csodálkozom az EU vezetésén, hogy bedőlnek még mindig a „gyurcsányi hazugsággyárnak”.
    Remélem, hogy a békemenetre eljövő külföldi sajtó munkatársai hitelesen tájékoztatják lapjaikat a Magyarországon történő eseményekről, és nem hisznek egy bukott, hazug, emeszpés volt kormányfőnek, hanem a saját szemüknek és a saját fülüknek.

    Komárom-Szőny, 2012. január 10.

  • Kérem hogy itt valaki közölje hivatalosan a Pordány László önélet rajzát,mert ha egy kuty akkor minek!Kovácskám ha hallgattál volna bölcs maradtál volna!!!!!!Itt is elpuffogtattad az üres töltényedet,tele hazugságokkal!Itt szakértő kormány kell!Orbán és csapatából nem kérünk4Elég volt!Az országot a csődszélére vitte!S szövetkezik a szélsősséggel is a hatalmának megtartása érdekében!Lásd a tüntetéseket!

  • emberek, hozzászólók! nagyon buták vagytok, inkább ne írjatok, ne olvassatok, ne szavazzatok! Aki mégis szeretne résztvenni az ország életében de még mindig „libásozik” stb, az járjon utána, mert nagyon el van tévedve!!!

  • ‎2010. január 20-i „Pesty László Bajnai Gordonról: Ő emberek haláláért felel” című közleményünkben valótlanul híreszteltük, hogy Bajnai Gordon a HAJDÚ-BÉT Rt. kapcsán emberek haláláért lenne felelős.”

    a hazugságot leleplezték.. ennyi.

    http://index.hu/belfold/2009/07/16/bajnai_pert_nyert_a_nemzet_ellen/
    Magyar Nemzet c. lap hazugsága…

  • Végigolvastam az összes kommentet. Nem tudom, ki az a Kovács Árpád, de lenne felé egy javaslatom: előbb fejezze be a nyolc általánost, és tanuljon meg helyesen írni, mielőtt mindenféle zagyvaságot összehordana itt.

  • kedves Judit

    mindenki tudja, hogy Bajnainak semmi koze nem volt mas emberek halalahoz, raadasul errol van egy jogeros itelet! masreszt viszont 89-ben szinten volt egy nepszavazas es arrol szavazott a nep, megpedig demokratikusan, hogy Europahoz akarunk tartozni….ennel fogva olyan miniszterelnokot kell valasztanunk, aki ennek a nepakaratnak alarendelve teszi a dolgat, ha ellenebe megy az jelentheti azt is, hogy az emberek sem tisztelik a valasztas eredmenyet es nem tekintik miniszterelnoknek….ennyire egyszeru! mar egyszer felulirt egy nepakaratot, ahol is a nepszavazas eredmenyekent nem szavaztunk allampolgarsagot a hatarontuliaknak….nem kerdezett minket, csak atirta a torvenyeket….leginkabb a kurva anyjat irja at ez a mocsok szemet, amiota kormanyoz folyamatosan azzal van elfoglalva hogyan tudna torvenyi hattert kesziteni a sajat bunozesehez……a nepharagtol egyik torvenye sem tudja megvedeni, ami pedig a tegnapi zaszloegetest illeti, a jobbik tabora ugy fest, mint akiket a bortonbol szalajtottak, kimenore….szegyen ez a magyar nepnek es szegyen az 56-osoknak, akik meghuztak magukat a joletben evtizedekig, felmarkoltak magas fizeteseket szinte teljesitmeny nelkul es most bokezuen tamogatjak a szelsojobboldalt belole, hogy azokon csapjanak, akik eddig is huztak az igat es tuleltek a szocializmust annak minden hatranyaval…..mocskos disznok, ezekbol oregkorukra hazaarulok lettek s mint ilyen megvonnam toluk a magyar allampolgarsagot azonnal!

  • a magyarok ma egesz nap imadkoznak azert, hogy orban fejere hulljon az orosz urszonda!

  • esetleg ha nemelyek bevetnek az orosz befolyasukat, nagyon halasak lennenk!

  • Orbán Viktátor

    Kovács Árpád egy nyilas, hazátlan, fattyú! Aki régebbi olvasó az már figyelembe se veszi.

  • Klara Bencsics
    – igen, már „csak” kilenc fokozat választ el tőlük – és nem 10, mint a leminősítésük előtt. Hurrá!
    Kovács Árpád
    – a pénzvilág azt nem szereti, ha egy állam az ELTÚLZOTT A különadókkal a saját nyakát vágja át fültől-fülig, ugyanis a gazdaság leállásával jár együtt a hitelezés szűkítése, és egy döglődő gazdaság nem tudja a hiteleket visszafizetni. Ezért elviszi más országba a befektetését (ahogy a magyar polgárok zöme a megtakarítását)
    Egyébként sajnálom, hogy Bajnai értékelésében eltér Obama, Merkel és Sárközy véleményétől. Biztos ők a hülyék (vagy ön keverte el a gyógyszereit?)
    Valóban jogos lesz a kormány melletti tüntetés! Ennél jobban SEMMI sem bizonyíthatná, hogy Magyarországon diktatúra van. Csak diktatúrákban vonul a nép az utcára a kormány mellett (Hej, azok a régi virslis-sörös Május 1-jék!) Majd ugyanúgy mutogatják őket, mint az Észak-Koreai zokogókat!
    Bartalos Mária:
    nem a hazánkat, hanem O R B Á N T támadják! Ne keverje össze. Franciául csak „forban”-nak hívják. Kalóz, szemét? Nem igazán tudom a helyes megfelelőjét. De mindkettő illik rá! Sajnálatos egyébként, ha a hazaszeretet nem adható el. Akkor az államcsőd esetén kénytelen lesz más mozdítható dolgokat pénzzé tenni, ha nem akar éhen halni!
    Egyébként meg esélytelen a nagykövet úr, mivel ha egyáltalán sor kerül a cserére, csakis olyan személy jöhetne szóba, akit a pénzpiacok elismernek SZAKEMBERNEK.
    Esetleg Googleberg Plagi Pali helyett álamelnöknek? Aki ismeri: megfelelő kesztyűbáb lenne? Olvasatlanul aláírna bármit amit elébe tesznek? Mert akkor esélyes lehet!
    Judit – ezt a hazugságot leleplezték, de azokról a tényekről vajon tudnak a kanadai olvasók, hogy a nagy nyomorúság miatt anya a fiával együtt fejszik a vonat alá? emberek ugranak a halálba a kilakoltatás elől?
    Rokkantnyugdíjas szúrja magát szíven, mert elveszik a járadékát?
    AZOK tények – és Orbán lelkén száradnak.
    LIBAS MISI – reméljük Isten most jobban céloz, Gödöllőn mellé ment az istennyila!

  • Miért? szerintetek Orbán nem hazudott? Hazudik most is. Mi valósult abból meg amit 2006-tól ígért és mindenkibe bele sulykolta, hogy ő másnaptól tudja irányítani az országot úgy, hogy mindenki a megérdemelt megbecsülést fogja kapni. Ehelyett belerúgott azokba, akik megválasztották. MO. csak manegelni kellett volna és nem felforgatni. Ez a hozzá nem értő kormány amit átforgatott annak köze sincs a gazdasághoz, de ahhoz nagy köze van, hogy tönkre tegye azt még attól is jobban ahogyan állt. Nekem senki ne mondja, hogy az a jó kormány aki azzal a népcsoporttal államokkal, országokkal szemben bizonygatja a szuverinitását akivel évekkel ezelőtt (1848-óta) megegyeznek, hogy Eu-ba akarunk tartozni és amikor már majd nem oda értünk akkor kiakarjuk magunkat záratni mert már elegendő pénzt kaptunk. Na ez a mocsokság és így is írhatna a világsajtó, ennek ellenére hónapokon keresztül udvariasan csak figyelmeztetnek mert nem akarnak a belügyekbe avatkozni az szerintetek a szuverinitás megsértése? Szerintem a kötelességünket felejtettük el pontosabban a kormány, mert megfigyelhetjük, hogy ők semmit de semmit nem foghadnak el amit más csinált, ráadásul már azt sem amit ők alapoztak meg, mert az előszerződést az első Orbán kormány hozta tető alá. A lopásról meg csak annyit nézd meg az Orbán vagyont, Budait, Matolcsit Járait , Szijjártót stb.és igazán a politikán kívül nem is volt munkahelyük. Ezek többet ártottak nekünk 20 hónap alatt. mint az előző 85 év.Valóban Orbán ígérete szerint szegszervezeti funkciót töltenek be a kommunikációjukkal, a tetteikkel pedig koldus botra juttatnak bennünket. Ez nem kormányzás hanem árulás, sőt hazaárulás, mert ki népét a myomor szélére juttatja és minden demokratikus szerzett jogot megszüntet az nem csak diktátor, de hazaáruló is.!!!!!!

  • Kovács Árpád

    Clintonné nagys asszonyt az imf-t az eu-t jól becumiztatta az európai kommunista banda ,erre rákontrázott az amerikai kommunista testvére olyan melldöngető kopácsi judit a kopácsi sándor lánya félék aki egy gazszálat nem tett a magyarságért ,nem is dolgozott egy percet se a magyar honban, most aggódik értünk ,, nem kérünk az aggódó krokodil könnyekből ,elboldogulunk mi ,van bennünk annyi nemzeti érzés hogy tudjuk össze kell fognunk és az országunkból ki űzni az elnyomó hazug kommunista helytartókat.

    ÉBREDEZIK MÁR AZ IGAZSÁG HANGJA,FEJÜKHÖZ KAPTAK JÓL MEGSZÍVATOTT NYUGAT.IME EGY MÁSIK CIKK………..
    Megdöbbentő vélemény a magyar alaptörvényről Jócskán eltér nyugati társaitól Magyarországról alkotott véleményében a Scotland on Sunday nevű skót lap, mely a „hagyományos értékek, a nemzeti öntudat és a szabadságtisztelet ékkövének” tartja a január elsején életbe lépett, sokat kritizált új alaptörvényt. Bill Jamieson publicista szerint már a szokásos körök – EU, IMF, Hillary Clinton – szemforgatása is jelzi, hogy valaki a világban valami nagyot alkotott. A tartalom pedig bizonyítja a gyanút. „Nyugati nemzet régóta nem hozott létre ilyen feddhetetlen kulturális és szellemi tartalmú és lenyűgöző morális értékű dokumentumot” – vélekedik a cikk szerzője. A „XXI. század erkölcsi sivatagában” megdöbbentő lelet ez az „ékkő” – nem csoda hát, hogy Brüsszel és Washington el akarja pusztítani. Aki azonban ismeri a magyar történelmet, tudhatja, hogy ez „hiábavaló próbálkozás”. A cikk megmagyarázza, mit jelent a magyaroknak a kommunisták által kikiáltott „köztársaság”, a Szent Korona, a Szent István óta tartó alkotmányos folytonosság. A legtöbb helyet azonban az egyes – a legtöbb sajtóorgánum gyakorlatával szemben pontosan idézett – szövegrészek méltatásának szenteli a szerző. A kereszténység, mint fontos nemzetformáló erő elfogadása, a családok szerepének kiemelése, a jogrend nemzedékeken átívelő összefogásként értékelése – mind olyan passzusok, melyek magasan az „üres uniós fecsegés” szintje fölött állnak. Jamieson megemlíti Gyurcsány Ferenc kommunista kötődéseit és elismerően nyilatkozik a kommunista rendszer bűnöseit elítélő részekről is. Megdöbbentőnek nevezi, hogy abban a világban, melyben a kilencvenéves nácikat oxigénsátorban hurcolják bíróság elé, felháborodást kelt, amikor a „vörös gyilkosokra” kerül a sor. A publicista szerint az egész mögött a sokat emlegetett kettős mérce áll. „A jobboldal rémtetteket követ el, a baloldal legfeljebb hibákat” – jegyzi meg. A központi bankot szabályzó törvény elleni kritika is csupán azért ilyen erős, mert a kormány általa le akar számolni a „bónusz-jogosult osztályok” uralmával – olyan lépés ez, melyet a többi európai nemzet hiába követel vezetőitől. Nem csupán ezért követendő példa a magyar alaptörvény, érvel Jamieson. Az erkölcseiben megroppant, passzivitásba süllyedt Európában „múlhatatlan szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra” – mondja ki a „nemes dokumentum”, mely a „kulturális és morális értékek” régóta várt ébredését jelzi. „Egy magas kultúrájú nemzet visszaköveteli örökségét és függetlenségét – egész Európa példát vehetne tőlük” – írja a skót szerző.

  • Kovács Árpád

    Az FPÖ főideológusa védelmébe veszi Orbán Viktort

    Andreas Mölzer, a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt főideológusa szerint „hecckampány” indult „Budapest ellen” Brüsszelben.
    hirdetés
    http://hetivalasz.hu/vilag/andreas-molzer-szerint-hecckampany-indult-budapest-ellen-brusszelben-44892/

    A politikus és megmondóember – aki egyben a párt európai parlamenti képviselője és a pártközeli újság, a bécsi Zur Zeit főszerkesztője – a német konzervatív hetilap, a Junge Freiheit eheti számában vezércikkel áll ki az Orbán-kormány mellett.

    Mölzer szerint „nem az új (magyar) alkotmány, hanem annak európai uniós kritikája antidemokratikus”. Kijelenti, hogy Magyarország „ismét a politikailag korrekt álszentség célkeresztjébe került”, és szerinte az európai baloldali és zöld körök „vadászatot” indítottak a budapesti konzervatív kormány ellen.

  • A legutolsó közvélemény-kutatás szerint a Fidesz támogatottsága a 2/3-ról 16% alá csökkent. Ez jóval kevesebb, mint a Gyurcsány- vagy Bajnai-féle időkben a kormánypárt támogatottsága. Csak tudnám, mitől olyan magabiztosak?

    Aki meg védi Orbán intézkedéseit, az ne külhonból szövegeljen, hanem éljen idehaza, járjon magyar benzinnel, kapjon magyar nyugdíjat, éljen meg a havi fizetéséből az egekbe szökő árak mellett – és ha még akkor is védelmébe veszi ezt a szakadék-politikát, akkor őrült.

  • Azért nem árt tudni, hogyan éreznek a más országokban (pl Németországban) élő magyarok Szégyellik a magyarságukat Orbán miatt!
    http://www.168ora.hu/bluzone/bajnai-gyere-vissza-89109.html

  • a kanadai magyarsagnak is meg kene tenni ugyanezeket a lepeseket es tiltakozni, ez a legkevesebb, amit innen most tehetunk es teljesen egyetertek a belinkelt nemet csalad velemenyevel….szegyen ma kulfoldon magyarnak lenni!

  • Két hiteltelen páros Kovács Árpád és Klára Bencsics förmedvényeire nem kivánok válaszolni,mert ők már orvosi esetek.Egy kérdésem volna részt vettek a jobbik,Csurka nevével fémjelzett tüntetésen?Ott kiélhették volna a szélsősséges hajlamaikat.Szőnyi Bartalos Mária válaszára hogy ,, önök,akik Magyar Hazámról hazugságaikkal teleszórják a külföldi médiát,arra is érdemtelenné váltak ,hogy egyáltalán a Magyar Földre lépjenek,reméli hogy a békemenetről hitelesen tudósitanak”Itt aki hazugságokkat mondott az embereknek az a szeretett ,,kedves vezire”,aki 8 évig Kánaánt igért,s átveréssel megszerzett hatalma után az országot a csőd szélére jutatta.A gazdagokat több pénzhez,a szegényeket kevesebbhez jutatta.Jelenleg a szuper bruttó kivezetésével a 165 e Ft alatt keresők több tizezer forinttal kapnak kevesebbet.Megint a szegény emberek járnak rosszul,ugy mint az egykulcsos adóval,a magánnyugdijpénztári pénzek elvétele,a szolgálati nyugdijasok megadóztatásával,a végtörlesztéssel is .Ha ön annyira sérelmezi hogy a hazáját ne bántsák,a szegény embereket a jelenlegi kormány hozhatja olyan helyzetben hogy máról holnapra éljenek,kilátástalan helyzetük miatt öngyilkosok legyenek?Vagy ön is a felső tizezer kedvezményezettje?Reméli hogy a békemenetről hitelesen tájékoztatnak irja,a szervezett menetről,ahol Erdélyből is inditanak buszokat,hogy beleavatkozzanak a mi belsőügyeinkben az felháboritó!Ezekrőla szervezett.fizetett békemenetről?Vagy a tegnapi szégyenteljes Jobbik gyülésről!Iszonyat hogy ilyen primitiv emberek vannak,akik zászlót égetnek s mondják hogy lépjünk ki az EU-ből!Akkor mit kese ott a képviselőjük.Azonnal hivják haza!Ezekkel az emberekkel ön egyetért!Nézze meg a videót!Egy embernek kell hogy legyen mérccéje,felelőssége amagáért,gyerekeiért,unokáiért,másokkal szemben,s a hazájával szemben is!!!!!!

  • Kovács Árpád

    Magyarázat a támadásnak,hogy Orbán nem abban az irányban dolgozik és gondolkodik,ahogy baloldal szeretné megszabni neki,vagy elvárják tőle.-Az a stílus Gyurcsányra és Bajnaira volt jellemző,-ezért támogatja most anyagilag Soros és Hillary ,a Haza és Haladás alapítványt,amit Bajnai neve fémjelez!—Azért elgondolkodtató,hogy a Bajnai,milyen hazáról vizionál,hisz neki itt csak élettere van.-Ő nem magyar!

  • Bartalos Mária :
    Miféle ” békemenetről ” karattyol itten Magácska , mikor már csak kevés választja el az országot a polgárháborútól ?? ??

  • Azt azért szeretm, amikor kovácskák megmondják ki a magyar. Mert ők értenek hozzá, elvégre laikusak.

  • Kovácskám a maga száján olybá tűnik a ” Bajnai ” szó , mint egy emberfejnyi lágy fekálián az aranykorona.
    Nem való oda.
    Be kell hogy lássa.

  • Kedves Geyza! bár a lényeget tekintve nemigen van közöttünk véleménykülömbség, hátrányos helyzetű partnerünk fekalizálása nem igazán a mi stílusunk, meg kéne nekik hagyni nekik…

  • .............

    Nemes Csaba és a Többi neonáci..Tudod ki a libás!!Csak ő nem tehet arról,hogy ilyen vagy és így kihagyom!!!

  • Ezer botsánat… 😀 😀

  • Én egy töbgyermekes anyuka vagyok,/bérből, becsületes munkából élve/aki azt veszi észre se régen se most nekünk nem jobb és bárki jön nem is lesz…minden kormány és párt a saját és haverjai zsebére dolgozik..Holló hollónak nem …stb
    olyanok mint a magyar „szakemberek” egymásra mutogatnak a másik milyen sz.. munkát csinált:(
    Mi meg csak puffogunk az ilyen fórumokon….Gondolom ha eljutunk oda mint Argentina ahol pár éve a szegénységi küszöbb alatt még csak a lakosság 10% élt most meg 50% akkor talán teszünk is valamit…vagy nem…

  • Kedves Éva – tévedhetek, de ön is, és mindenki. Bár, most úgy látom, hogy ami késik, az nem múlik.
    Köszönöm kimerítő reagálását.
    Szőnyi Bartalos Mária

  • Kedves GEYZA, jót nevettem, mert láthatóan nem születtem békának.
    🙂

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Tisztelt Szőnyi Bartalos Mária! – Úgy véli, hogy a Kanadai Magyar Hírlap szerzője-szerzői nem tájékozódnak, mielőtt az írást (tudósítást) közzé teszik?
    Figyelmébe ajánlom, hogy a különben semmirekellő Pordány László úr neve először a „közszolgálati” MAGYAR RÁDIÓ hírei között hangzott el. Márpedig, mint ismert, a Fidesz-orgánumok tévedhetetlenek… Persze más lapra tartozik az, hogy a mentálisan beteg kormányfő – az al- és felcsúti Orbán Viktor – talán bele is halna, ha a hatalmat valakinek át kellene adnia.
    És végül egy kérdés: Önnek nem tűnik fel az országosan tapasztalható nyomor és az elkeseredettség? – Véletlennek tartja, hogy Nyugat-Európa és úgy általában a nyugati demokráciák Orbán távozását óhajtják?

  • Eszembe jutott az orbáni kormányzásról egy régi vicc.
    Száguld egy ember az autópályán, jobbra-balra kerülgetve az autókat. Közben hallgatja a rádiót, ahol a hírekben bemondják, hogy egy őrült szembe megy a forgalommal. Mire az emberünk elgondolkodik: „Egy?!? De hát mind szembe jön!?!”

    Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudok és nem kívánok.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Ismételten fel kell hívni Kovács Árpád figyelmét arra, hogy mellőzze a szélsőjobboldali, neonáci szervezetek, pártok – mint pl. az osztrák Szabadságpárt – propagandaanyagai (linkjei) elhelyezését a weboldalon. – Más véleménye lehet, ha nem sértő és nem személyeskedő, akkor ki is fejtheti, de a Kanadai Magyar Hírlap olvasói nem igénylik a szélsőséges, rasszista, antiszemita propagandát.
    Az önmagukat jobboldalinak nevező olvasók – ahogy a hozzászólásokból kitűnik – „Budapest elleni” és „Magyarország-ellenes” nyugati magatartásról beszélnek, írnak – mintha az Orbán-kormányt bíráló, a Fidesz MPSZ tevékenységét kritizáló francia, angol, német, amerikai, kanadai, osztrák, stb. kormányok azonosítanák a magyar népet a jelenlegi politikai vezetéssel.
    Amint azt a január 2-án lezajlott tüntetés is igazolta – nem kevésbé a magyarországi közvélemény – a Fidesz-KDNP pártszövetség mellett már csak a neonáci Zazrivecz-Vona Gábor bandái tartanak ki… és legfeljebb azok, akik a júdáspénzből élnek. – A „jobboldali” kanadaiak éppen azzal igazolják a Kanadai Magyar Hírlap és általában a demokratikus világ igazát, hogy nem Budapesten, hanem Montreálban, Torontóban, Ottawában élnek.

  • Kedves Szőnyi Bartalos Mária!Remélem és bizok benne hogy ön fog tévedni.A tények azok makacs dolgok.Én nem mondom hogy én sem tévedhetek.Azt szokták mondani az nem aki nem dolgozik.A dolgok jelenlegi állása azt mutatja hogy nem.Remélem látta a tegnapi videó felvételeket ahol a jobbik elképesztően viselkedett ill. a köré sereglett gyülevész emberek.Iszonyat volt látni hogy egyes emberek igy kitudnak vetkőzni emberi mivoltjukből!Megdöbbenéssel láttam hogy a rendőrség csak nézte!Azonnal azokat akiket a mentelmi joguk nem védett elő kellett volna állitani,a betiltott gárdatagokat is.Nem is merek bele gondolni hogy ezek az emberek ha hatalmat kapnának a kezükben mit csinálnán ak.Ezért irom,hogy ébresző emberek hiszen felelősséggel tartozzunk magunkért,gyerekeinkért,unokáinkért,a hazánkért!!!!!!!

  • Szemenyei: „mentálisan beteg kormányfő – az al- és felcsúti Orbán Viktor – talán bele is halna, ha a hatalmat valakinek át kellene adnia.” Miről beszél? Mentálisan beteg, szemkilövető Gyurcsányi qurmányfő sem halt bele a hatalom átadásba, aki ráadásul pont Orbánnak köszönheti, hogy ő (öszödi böszme&liBajnai) és széllib bűnbandája még nincs börtönben.

  • Esztike, te sem olvasni sem értelmezni nem tudsz. Amíg nem olvastad el az egész öszödi beszédet, addig ne itélkezz.

  • Kedves Éva, nem gyűlöletre születtem.
    Az általam vélt hibákat – a magamét is – meglátom.
    Egy cikkre reagálva írtam azt, ami fentebb olvasható.
    Enyhén szólva túlzó és bántó reakcióknak tartom azt, ha Magyarországon élő politikus – legyen az bárki – külföldről üzenget a kormánynak, miniszterelnöknek sértőn, kioktatón; függetlenül attól, hogy éppen ki van hatalmon.
    Az elmúlt évtizedben Medgyessy Péter két esztendőn át, Bajnai Gordon pedig egy évig volt miniszterelnök.
    Az előbbi adott az embereknek, az utóbbi pedig szakértői kormánnyal vállalta az adott intervallumban a kormányzást. Őket nem vettem „górcső alá”. Közöttük öt esztendőn át Gyurcsány Ferenc elég alaposan „kimerítette” az országot és ellenszenvet váltott ki belőlem is, pedig engem elég nehéz kihozni a sodromból. Neki sikerült. Keményen bíráltam.
    Kapott bírálatot tőlem Orbán Viktor is még, amikor Medgyessyt megelőzően volt miniszterelnök. Jelenlegi kormányzásában az egykulcsos adó híve nem vagyok. Annak sem, hogy jogszabályokat visszamenőleges hatállyal módosítsanak. A 2/3-os többséggel viszont azt tesz a kormány, amit jónak lát. Hogy mit látnak jónak, és mit, miért döntenek úgy, ahogyan teszik a kormánytagok ebben a világgazdasági válságban, és a forrongó Európai Uniós országokban, esetleg jól cselekednek-e vagy rosszul, az nem most dől el, hanem később.

    Kedves Éva, nem vagyok senkinek a „kedvezményezettje”, mivel pártokon kívüli vagyok.
    Nem tudok arról, hogy valakit fizetnének azért, hogy a békemenethez társuljon.
    Nem értek egyet a zászlók égetésével, mert a zászló, az szimbólum, és a szimbólumokat
    tiszteletben tartom. Ugyanis jelentéshordozók.
    Igen, láttam a videót. Azt is érzékeltem, hogy a tömeget hogyan hergelte Vona Gábor.
    Nem tetszett.

    Köszönöm, hogy elolvasta soraimat.

    Szőnyi Bartalos Mária

  • Ha Brüsszel akarja, meg is csinálja,
    A jóhiszemű voksoló meg azt gondolja,
    Hogy tán ő is beleszólt a választásba,
    Holott, „ezt a menüt, az Unió szervírozza” !

  • Szonyi Bartalos

    erdekes azt nem tartja tulzonak es bantonak, hogy a hatvanas evekben vagy kesobb szuletett embereket lekommunistazza orban, mert azok nem ertenek vele egyet, es azt, hogy minden hasznaveheto kezdemenyezest megvetozott ellenzekbol, majd kormanyra kerulese utan egyben nyelette le ugyanazt a neppel, akik fuldokolnak most tole? az miert banto, ha csatlakoztunk egy nepszavazassal az EU-hoz? ennek feltetelei vannak es orban nincs abban a helyzetben, hogy ezen valtoztasson, ahhoz elobb meg kene kerdeznie az embereket??? mindez nem banto onnek? gondolom maga zsakkal a fejen vagy halyoggal a szemen olvas ujsagot, nez tv-t….

  • Miért is sérteget engem Libas Misi?
    Elmesélné sértegetés nélkül?

  • Szonyi Bartalos

    mert erre a foku elfogultsagra nem is tudnek mas magyarazatot, vagyis tudnek, ha nem zsakkal a fejen vagy halyoggal a szemen tajekozodik, akkor ennel sokkal egyszerubb a valasz, maga egy neonaci destruktiv melymagyar bajkevero es most a magafajtaja tobbet art az orszagnak, mint a megmaradt osszes kommunista!

  • Nyugi Misi…Szönyi Bartalos Maria nem feltetlenül neonaci es destruktiv melymagyar bajkeverö, talan csak nagyon szomoru es csalodott es ö maga sem hiszi amit lat…azaz nem akarja latni, mindazt, ami mar minden ertelmes es intelligens jobboldali honvedö hazafi szemet is kiszurja…persze, hogy faj akkorat csalodni, persze, hogy faj az atvagas mindazoknak, akik komolyan hittek, hogy ezek itt most masok…no de hat ezek kerem ugyanazok…s ez pokoli felismeres lehet mindazoknak, akik az elejen bedöltek…nekik legalabb az elejen jo volt…ök legalabb meg az elejen tudtak azt hinni, hogy egy igazi, öszinte, magyar es a magyarsag erekeit szolgalo tisztesseges kormanyban bizhatnak vegre…
    Barcsak nekik lett volna igazuk…

  • nem mellesleg egy Gyurcsany-tipusu miniszterelnok siman megallna a helyet akarmelyik nyugati orszag elen es akarmelyik nyugati orszagfo lett volna Gyurcsany helyeben ott, ahol Orban van ellenzekben, beletort volna a demokratikus bicskaja, mert ez a kertibudin es atyai pofonokon szocializalodott felcsuti paraszt ugy hat intelligens polgarok kozott, mint elefant a porcelanboltban….az o stilusat tukrozik vona hasonlatai, mint legutobb is: ugy viselkedik az EU magyarorszaggal, mint ha egy mar megsebesitett, foldon fekvo embert fejenrugna…..haha ez a Vona hetkoznapi stilusa…..valakinek csak szet kene loni az agyat, hogy ne csak verbalisan kerulhessen az agresszio kozelebe….a valtozatossag kedveert!

  • pite

    johat mindjart lejjebb adtam, mihelyt meglattam a fooldalukon rozsafloreszt, bekeretezve, orokos tagkent…es serelmezi, hogy kulfoldrol probalnak beleszolni a magyar dolgok folyasaba….hehe:)

  • Nos igen, van egy kis kalamajka it ott a fejekben…lehet, hogy a Rozsaflorest a Rozsfüzerrel kevertek…az ember nem tudja, hogy sirjon-e vagy nevessen, amikor antkomenyistazok akar egy Che Guevarat akart egy Eduardot eltetnek…bar lehet, hogy öt meg a Walesi Bardokkal kevertek…nem mondom, jokiallasu legenyek voltak…igazi FARCincasak

  • Vannak dolgok, amit önök nem értenek, nem érthetnek meg velem kapcsolatban, mert nem vagyok elkötelezett egyetlen párttal sem.
    Úgy látszik, hogy Kopácsi Judith a legintelligensebb önök között.
    További kellemes beszélgetést.

    Szőnyi Bartalos Mária

  • Na, ja, könnyü annak aki Faludy György, Egri György és Kopácsi egyetemre jártak! No meg akit már gyermekkorában is megütött a liberális villany. Mármint intelligencsesnek lenni.

  • Szonyi Bartalos

    isten ments, hogy ennel tobbet megertsunk onbol, mar ez is sokk volt! azok a leggyavabb embertarsaink, akik emoge bujnak: nem vagyok elkotelezett egyetlen parttal sem…..ezt leforditom: kiallni se tudnek az elveim mellett, mert nincsenek!

  • Tudja Misi, jóval tovább látok egy párt eszméjénél.
    Nekem kevés egy párt eszméje, tetszik tudni?

  • Szonyi Bartalos

    a dolgokat nem kell annyira bonyolitani es kulonosen ne higgye azt, ha bonyolitja, mindjart okosabbnak is tunik…..akozott igazan nem nehez donteni, hogy a penz oldalan all, avagy azokat szolgalja a tanultsagaval, akiket a penz oldala megprobal kihasznalni, azaz a szegenyek oldalan…..nekem ezt sosem volt nehez eldontenem, lehetnek okosabb, lehetnek intelligensebb, de amit osszegyujtottem, azt mindig azok szolgalataba fogom allitani, akik kiszolgaltatottak, elnyomottak, akiket kihasznalnak….ennyire egyszeru a politikai allasfoglalas reszemrol es ne tessen kommunistazni mikozben rozsafloreszt szimbolizalja az onok iroi koret, mert ekesilona es tokespuspok hazug, buta, kepmutato vilagat juttatja eszembe, ami miatt akar szegyenkezhetne is….

  • „a dolgokat nem kell annyira bonyolitani es kulonosen ne higgye azt, ha bonyolitja, mindjart okosabbnak is tunik…..akozott igazan nem nehez donteni, hogy a penz oldalan all, avagy azokat szolgalja a tanultsagaval, akiket a penz oldala megprobal kihasznalni, azaz a szegenyek oldalan…..nekem ezt sosem volt nehez eldontenem, lehetnek okosabb, lehetnek intelligensebb, de amit osszegyujtottem, azt mindig azok szolgalataba fogom allitani, akik kiszolgaltatottak, elnyomottak, akiket kihasznalnak….ennyire egyszeru” – Misi, egyetértünk.
    Nem kommunistáztam, nem is szokásom, de az sem, hogy mások miatt szégyenkezzek. Hát, igen, még rengeteg hiányosságom van. 🙂

    Üdvözlöm.

  • Szonyibartalos

    akkor joejt…

  • Szőnyi Bartalos Máriának:

    „A 2/3-os többséggel viszont azt tesz a kormány, amit jónak lát”
    Ilyen kényelmes alapállásból talán még a maradék 1/3 le is fejezhető, nemde?
    Ez az a mondat, ami odjuttatta Magyarországot, ahol most van. A 2/3 semmi ilyesmit nem jelent. Vannak szabályok, amiket betartani kell. Nem átirni.
    Furcsa demokrácia elképzelései vannak magának, és persze sokaknak másoknak is.
    Irja, hogy Gyurcsány (és a szoclibsik) Orbánnak köszönhetik, hogy nem ülnek börtönben. Furcsa ez is. Azt hittem, nem a miniszterelnök dönt, hanem a biróság. Nem kivánok olyan demokráciát, ahol az aktuális miniszterelnök itélkezik. A miniszterelnök egy demokráciában nem élet-halál ura, hanem egy közszolga. Mégha a legmagasabb rangú közszolga is. A törvények alapján és mentén köteles eljárni. A törvényeket viszont nem kéne naponta az aktuális kormányzati agymenéshez igazitani.

  • Kedves Cicamic, ezt írja nekem és jó, hogy felhozta a témát, mert kérdezhetek önöktől.

    „Furcsa demokrácia elképzelései vannak magának, és persze sokaknak másoknak is.
    Irja, hogy Gyurcsány (és a szoclibsik) Orbánnak köszönhetik, hogy nem ülnek börtönben.”

    Egymástól – minden szinten – elkülönülő rendszerek demokráciát emlegetnek. Önök szerint, mi a demokrácia jelentéstartalma?
    A másik: Nem nekem volt témám valakinek a börtönbe juttatása és bizonyára nem én írtam a „szoclibsik” kifejezést sem. E kifejezést nem alkalmazom. Olvasva sorait, provokatív gondolatoknak érzem velem szemben, de semmi gond.

    Köszönettel várom a reagálását.
    Szőnyi Bartalos Mária

  • Kedves Maria,
    nem veletlenul érzed provokációnak, annak szántam. Ha esetleg olyasmit tulajdonitottam Neked, amit nem Te irtál, akkor elnézést. Most valóban nem találom, hogy irtál volna olyasmit Orbán és Gyurcsány relációban. Nem tudom, honnan vettem. Ha ez kicsit segit, akkor jelzem, csodálkoztam is, mert a szoclibsizés nem illet a Te stilusodhoz. Ugyhogy elnézést. 🙂 A tegeződésről: mint látod, váltottam. A neten ugyanis a tegeződés a megszokott és elfogadott. (Magázódva is le lehet hülyézni valakit alaposan, ennek itt számtalan tanújelét adjuk nap mint nap.)
    A lényegről: a demokrácia
    Nem keresek definiciókat, azt könnyen találhatsz bárhol. Én azt gondolnám, hogy van egy társadalmi megegyezés a lényegi alapelvekről, amelyek az alkotmányban kerülnek rögzitésre. Aztán a többit dologban ezen alapevek alapján hozza meg a parlament a kisebb jelentőségű döntéseket. De semmiképpen nem ezek ellenében! Ezért szükséges az alkotmánybiróság, mint intézményrendszer, illetve annak pártatlansága és függetlensége. A köztérsasági elnöki pozició egy másik sarkalatos pont lehet a parlamenti erőfölény esetén, amely segitség lehet annak tompitiására. Sajnos az elmúlt cirka másfél évben mind a köztársasági elnök, mind az Alkotmánybiróság leszerepelt, mert nem tette meg azokat a lépéseket, amelyeket megtehetett volna.
    Azt gondolom, hogy a 2/3-os erőfölénnyel meghozott új alkotmány nem alkotmány. Nagyon helyesen tette az ellenzék, hogy nem vett részt a megalkotásában. (Bár nem szeretem az ilyen kivonulok-bevonulok dolgokat, mert azt gonolom, ha már ott van, akkor dolgozzon. De jelen esetben ez volt a legjobb, amit tehettek.)
    Ez az alkotmány (ami ugye a társadalom által elfogadott alapelveket tartalmazza) összhangban kell legyen az emberi jogokkal, mert azt gondolom, hogy a világháborúknak az a pozitiv vivmánya, hogy ez létrejött. http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=hng Itt megtalálod magyarul. Magyarország is elfogadta ezeket az alapelveket és mivel különösebb tiltakozás nem volt ellene az országban, bizvást feltétlezhetjük, hogy általában elfogadhatónak itélik az emberek.
    Na most persze, ez, amit leirtam, egy ideális helyzet.
    A gyakorlati életben a demokrácia nem működik tökéletesen. Azonban, az ideálokra szükség van, az lehet a mérték, amihez igazodni lehet, kell. Hogy ezen alapelvek mentén egyik kormány igy vagy úgy törvénykezik, az részemről majdhogynem mindegy. Ha nem tetszik, amit csinál, majd legközelebb nem szavazom meg. Mondok egy példát: részemről rendben van, hogy tandijat kell fizetni, sőt támogatom. De a módot, ahogyan ezt a Fidesz bevezeti, kezeli, nem tartom jónak. (Mert hirtelen, mert átgondolatlan, mert érzéketlen,stb…) A legtöbb dologban igy érzek a jelenlegi kormánnyal kapcsolatban. Jó ötletek, probléma-felvetések, amire rendre rossz válaszok.(persze vannak helyből baromságok is, de melyik kormánynak nincsenek?) De ha még csak ez lett volna, hát Istenem…. 4 évig kibirható. Még az is lehet, a többségnek igy is jók lennének 4 év múlva (ezt kétlem, de az elvi lehetőséget hagyjuk meg), és akkor nekem az a dolgom, hogy elfogadjam továbbra is. Az alkotmányellenes törvényeket az Alkotmánybiróság persze hatályon kivül helyezné, és akkor ha nem is boldogan, de az ember elfogadná őket, a demokrácia miatt.
    De sajnos a Fidesz ennél a 2/3-jával visszaéve sokkal messzebbre ment. Az új alkotmányával, a sarkalatos törvényeivel, a független intézmények bekebelezésével, stb…. Hadd ne soroljam. Hát ez a baj a Fidesz 2/3-ával. És szerintem ezért nem tehet meg mindent egy demokráciában egy 2/3-os parlament. Ha viszont Magyarországon megtehet (és meg is tesz!), akkor az nem demokrácia.

    OK, lehet, bonyolult voltam és hosszú. Mielőtt még bárki liberálisnak minősitene, jelzem, nem vagyok az. Konzervativ vagyok. A Fidesz nem konzervativ, nem polgári, és már nem is fiatal, viszont igen erőteljesen kártékony.

    Még egy dolog: nem „Önök” vagyok. Én nem valamiféle csoport, vagy érdekközösség embere vagyok, kizárólag a saját magam véleményét mondom. Ha ez esetlegesen egybeesik vagy eltér egyes pártok véleményétől, az egyszerűen nem érdekel, a véletlen műve. Én hiszek abban, hogy minden pártot, minden pártálláspontot folyamatosan vizsgálni kell, átgondolni, értékelni és az alapján minősiteni. Nem tartom bűnnek, ha valaki egyszer erre, majd másra szavaz. Ez normális. Nem hiszek párthűségben, teljesen értelmetlennek tartom. Nem én vagyok a biztos pártválasztó, sőt. Nagyon szeretem gátlástalanul kihasználni a választójogot. Dolgozzanak csak meg érte a pártok folyamatosan.
    Épp ezért az egyes eseteket, politikai szutiációkat sem párt alapon itélem meg. Vannak ugyanakkor pártok, amelyek alapállása számomra elfogadhatatlan (tipikus pl. a Jobbik). Ennek ellenére elolvastam alaposan a programjukat (látom, a Fidesz is elolvasta és gátlástalanul plagizálja is), és bár vannak felvetései, amelyeket érthetőnek, sőt értelmesnek látok (na jó, nem sok), mivel az alapeszméink teljes mértékben eltérőek, elutasitom őket. Ha a Kánaánt hoznák is el az országnak (programjuk ismeretében erre semmi remény nincs, de tételezzük fel), akkor is elutasitanám, mert….. Nos, mindenki sejtheti miért. A Fidesz az elmúlt másfél éve miatt ugyanezen álláspontra helyetkedtem velük kapcsolatban is. Ilyen ámokfutás után, a demokrácia leépitése miatt akkor sem szavaznék rájuk, ha egyébként tejben vajban is fürödne az ország az ötleteik nyomán (ennek sok esélye nincs).
    Mert nem csak kenyérrel él az ember ugyebár.

  • Te jó ég, kicsit hosszú lett. Elnézést mindenkitől. Általában nincs szómenésem, meg utálok hosszan gépelni. Mennyivel egyszerűbb lett volna linkelni, vagy copyzni, mint Kovács Árpád szokta. Meg S.P.

  • Títánusz Ali

    Szarok a Kanadai Magyar Hírlap véleményére ! Valamint minden hazai vigyori hazaáruló Pánkra és K.-ra.
    Szúrdi

  • Titűánusz, ha valóban nem árdekel a Kandai Hirlap véleménye, akkor minek jársz ide olvasgatni? Én pl. nem járok olyan helyre, akikkel eleve nem értek egyet. Egy csomó időt és energiát spórolok meg vele. Javasolhatnám neked is?

  • Klara Bencsics

    Kitünően szerepelt Orbán Viktor tegnap az EU gyűlésen!
    Természetesen sok balos megmutatta igazi arculatát is, de ez Orbánt nem zavarta. Mindenki szereplése, magáról beszélt!
    Értelmesebb és pártnélküli emberek, a magyarokról pozitív véleménnyel mentek el onnan.

  • felteve Bencsics

    hogy arrafele amerrol maga jott, a hazudozast kituno szereplesnek tekintik….mert ahonnan en jottem, ott hazudozni, kulonosen egy miniszterelnoknek, igencsak erkolcstelen es szegyenletes…..

  • Kovács Árpád

    Legjobb ötlet volt hogy az egész eu-s cirkuszt leadták élőben,nagyon sok ember most látja érti meg tulajdonképpen az eu (ál) igazság működését,Így is tudta igazolni NAGYSÁGÁT Miniszterelnökünk, ország, világ előtt. (annak, aki eddig még nem tudta) Az Unión belül is különbbé vált, sok más politikustól is! Hiszen ezt igazolta, mindenki szeme, füle hallatára. Sajnos a mesterségesen szított zsákmányszerzők táborának eszközei, immorálisak. Nem ismernek már etikát sem! Mindenekfelett a pénz, bármi áron, de hát mindenki láthatta, hallhatta. Ők beszélnek, a demokrácia hamisítói.

  • Nocsak, Kovács Árpád egyéni véleményt fogalmaz meg?! Hát ilyen csodát ki látott még?
    Tény, hogy az EU parlamentben történtek nem azt az érzést erősiti meg az emberben, hogy a képviselők őrült magas szinvonalon állnak. Viszont sajnos ez nem jelenti azt, hogy Orbán Viktor magasabb szintre került volna. Ő a szokásos szintjét hozta. Azt hiszem, lejebb már nem lehetséges süllyednie, feljebb meg nem képes emelkedni.

  • Kovács Árpád

    http://tdyweb.wbteam.com/Korrektura0120.htm

    MNB igazgatója nem tesz esküt felelősségre vonás alól ki tudjon bújni a tőke eltűnése esetén,gazdaságunk tőkéje bent lapul a bankban várja mikor teszi rá a kezét az eu,Banki törvények kifogásolása nem más mint az eu már feni a fogát a magyar tőkéjére.

  • Akárhogy is, csatlakoztunk valahová, és elfogadtuk a játékszabályokat. Ha valaki felrúgja ezeket, annak nincs helye az Unióban. Márpedig Viktorunk ezt tette, és ha nem visszakozik, úgy ne csodálkozzon, ha az Unió kitaszítja Magyarországot, ami azzal jár, hogy elveszítjük a piacokat, és hipp-hopp már itt is van az államcsőd. Persze, ne féljünk ettől, amíg vannak kovácsárpádok, akik még a hülyeséget is meg tudják ideologizálni…

  • ‎.KÉREM AZ ÜGY KIVIZSGÁLÁSÁT
    Szakbizottsági meghallgatás a magyarországi helyzetről

    NEM A ÍGÉRGETÉS ÉS SZAVAK HANEM A TETTEK EMBERE A NYERŐ. CSAK EZ A NEM LÉTEZIK. 2010 ÁPRILIS. 25 TÖL . ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE 8 ÓRA FŐ MUNKA IDŐ LEGYEN. 62 .000 FT MINIMAL BÉR 70 EZER MAGYARORSZÁGI VÁLASZTÓ POLGÁR ÉRDEKE EMBERI SZOCIÁLIS JOGA. CSAK SEMMIBE VESZIK. ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK. FIDESZ-KDNP. MINISZTEREI ÁLLAM TITKÁRAI FIDESZ-KDNP ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐI TISZTELET A KIVÉTELNEK HA VAN ILYEN KÖSZÖNÖM