Kanadában is imádkoznak Orbán nemzetféltő kormányáért

2012 január 21 11:31 de.41 hozzászólás

Összesen 122 kanadai magyar fideszes üzente a Budapesten tüntető kormánypárti elvbarátainak, hogy lélekben mindenképpen velük vannak és némán imádkoznak a magyarországi „nemzetmentő és nemzetféltő” kormányért. A felhívást Dancs Rózsa, a torontói Kalejdoszkóp Hagyományörző Klub küldte szét torontói, ottawai és montreáli körökben, ahol 122-en írták alá. A levélből kiderül, hogy a fideszes kanadai magyarok úgy érzik, hogy Magyarország „immár mindannyiunk hazája, különösen amióta megszületett az új alkotmány.”

„Fizikailag távol ugyan, de lélekben Veletek megyünk a Hősök terétől az Országházig, hogy megmutassuk a világnak: hazug minden külföldön megfogalmazott és terjesztett propaganda, hazug minden megfizetett, képmutató, szélhámos mesterkedés, amely Magyarország és nemzetmentő, nemzetféltő kormányának lejáratására irányul.Igyekszünk, hogy találjunk olyan nyugati fórumokat, amelyek a mi véleményeinket is elfogadják és közlik, hogy felvilágosíthassuk a nyugati közvéleményt a valóságról. Hisszük, hogy Isten Magyarországot nem gyarmatnak, nem a pénzvilág vazallusának szánta, hanem független, szabad államnak, a magyar népet pedig saját sorsát irányítani képes nemzetnek, amely a keresztény értékek megőrzésével és felmutatásával példát mutat Európának és a világnak.

“Magyarország megújulásának történelmi ideje van”, fogalmazta meg Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. Ennek a megújulásnak a sikerét mi, kanadai, egységes nemzetben gondolkozó magyarok minden erőnkkel és eszközünkkel támogatjuk”–írta Dancs Rózsa

A fent említett „eszközökhöz” a tavalyi év végén megszerzett 1,8 millió forintos magyar állami szubvenció is bizonyára hozzátartozik, melyet a torontói Kalejdoszkóp Hagyományőrző Klub nyert a Szülőföld-alapon keresztül. Ennek fényében azért elég nagy merészség „megfizetett” Fidesz-ellenes külföldi lapokról beszélni.  

De ha már témánál vagyunk, mindenképpen felhívjuk a KMH olvasóinak figyelmét a Montreál-központú Kanada Világa című honlapra, mely minap publikált szerkesztői véleményt a Kalejdoszkóp felhívásáról.

„A Kanada Világa független hírforrásként teret nyújt a szolidaritást kifejező közlemény és annak aláíróinak a közlésében. Egyúttal szomorúságunkat is kifejezzük annak okán, hogy az Orbán-féle marketing kommunikáció elérte Kanadát. Az árokásás eredménye, a politikai kettéosztottság kanadai magyar és kanadai magyar között egyre csak fokozódik, ami finoman szólva is szégyenletes!”–írja a Kanada Világa, mely jegyzetet biztosan egy nagy nemzetközi bankból publikálta a lap, miközben a bankos lány a púlt mögött számolta a liberálbolsekvik gyurcsányi rablóbandától érkező pénzhalmazt.

De sajnos rossz a világgazdaság helyzete és hamarosan kiürül a kassza! Ezért azt javaslom a Kanada Világának, hogy legközelebb a Kanadai Magyar Hírlappal karöltve nyújtson be pályázatot a magyar államnak. Kérjünk úgy húsz milliót, aztán csak kapunk valamit. Mi is tudjuk őrizni a hagyományt!

41 hozzászólás

  • Klara Bencsics

    Gratulálok Christopher, értesüléseid kiválóak.A kémhálozat remekül működik. Sajnos a Te rossz indulatod is, ami kommentárjaiból kidderült!

  • Kovács Árpád

    Szégyelljék magukat a hazaárulók

  • Klara Bencsics

    A Magyar TV-n megemlitették a szervezők a kanadai magyar támogatást is, ha csak 122 voltak az egy napos körlevélen.
    „Az Echotv élőben közvetít. Jelenleg félmillió fölötti a létszám. Legutóbb a Szózatot énekelték. A szervezők említették a kanadai magyarok együttérző nyilatkozatát.”

    A fentieket egy otthoni fórumról kaptam.

  • Mindnyájan magyar hazafiak vagyunk!

    A magyarországi helyzet továbbra is lázban tart mindenkit aki számít Párizsban: a nagy lelkeket, a szellem embereit, a metodista lelkipásztorokat és az emberbarát bankárokat.

    Tegnap este a Le Monde megint teljes egészében Orbán úr „antidemokratikus elhajlásainak” , „gyalázatos” alkotmányának és „szégyenletes” törvényeinek szentelte vezércikkének első részét.

    Magától értetődik, hogy szóba került Európa, a római szerződés szelleme, Monnet, Schumann és Brüsszel többi nagy élő lelkiismerete. És – most az elsö alkalommal – még szankciókat is követeltek! Bizony: szankciókat, igaziakat, komolyakat, szigorúakat. El kell ismerni, hogy egy demokratikus választások után alakult kormány ellen szankciókat alkalmazni nem is olyan egyszerű dolog. De mit számít az. Végülis, qui bene amat, bene castigat – aki jól szeret, jól is büntet !

    A vezércikk második felét olvasva értjük csak meg igazán, hogy mitől lett ennyire dühös a mi mondén krónikásunk: a magyar kormány gazdaságpolitikájától! „Egy furcsa nacionalista hitvallást követve, úgy tűnik, hogy Orbán úr elhatározta, hogy országa egyedül is ki tud lábalni az öt súlyosan érintő válságból. Visszautasítja, hogy teljesítse azokat a feltételeket, amelyektől az EU és az IMF függővé teszi az országnak nyújtandó segélyt.” Á vagy úgy! nem hajlandó eltűrni ezeknek a frankfurti és new yorki uraknak diktátumait? Ugyanazokét akik éppen most véreztették el Görögországot és most arra készülnek, hogy padlóra küldjék Olaszországot, Spanyolországot és Portugáliát? Értjük már! Az, hogy Orbán úr módszerei kicsit önkényesek, hogy kissé túl sokat foglalkozik a lobogó, a közrend és a vallás kérdéseivel, hogy csak mértékkel kedveli a Köztársaság szót, aminek egyébként éppen most tette ki a szűrét az alkotmányából, mindez csak hagyján! De az, hogy nem hajlandó hajbókolni Draghi úr és Lagarde asszony előtt, nem engedi, hogy ezek az eurokraták az orránál fogva vezessék, az már bűnös vakság jele. Kell-e még más bizonyíték arra, hogy Orbán úr egy proto-fasiszta? Nem hisz sem a központi bankok függetlenségében, sem a szabad versenyben, sem Van Rompuy úr intelligenciájában, sem Juncker úr becsületességében!

    Egy olyan országról van szó, amelyik nagy többséggel megválasztja a nemzeti felemelkedés kormányát, annak reményében, hogy talán kikerülhet abból a válságból, amibe Európa süllyesztette, amelyik ugyancsak nagy többséggel támogat egy új alkotmányt, ahol a haza, becsület és történelem szavak visszanyerik jelentésüket, amelyik csak úgy mellékesen, egy nagyszerű ötlettől vezérelve, megszabadul a Köztársaság szótól és a „demokráciának” a sztálini korszakból örökölt színes üveggolyóitól, amely megvédi a nemzetközi pénzintézetekkel és Bruxelles gnómjaval szemben a jogait, állampolgárainak munkahelyeit, és gazdaságát. Mi is ez az ország a Le Monde, a Libération és a mi kiváló polgári sajtónk véleménye szerint? Egy kvázi-diktatúra!

    S eközben Olaszországra és Görögországra mindenfajta választások nélkül, egyszerű kinevezéssel, kényszerítenek rá új vezetőket, Goldman-Sachs alkalmazottait, közismert gazembereket, férges lelkű bankárokat, akik közül egyesek saját országuk tönkretételében működtek közre, és akiket most a piacok és ragadozóik helyeztek oda smasszernek. Ezt minek tartja a Le Monde, a Libération és a velük hasonszőrű sajtó? Szabad és demokratikus országoknak! Olyannyira, hogy azt szeretnék, legyen ugyanígy Franciaországban is. Lionel Stoleru úr vajon nem jelentette-e ki jámborul a múlt héten a Le Monde hasábjain, hogy a „demokrácia képtelen olyan politikai vezetőket kitermelni és támogatni, akiknek elég bátorságuk lenne a népszerűtlen, de feltétlenül szükséges intézkedéseket meghozni.” És hogy a hatalmat olyan „bátor emberek” kezébe kellene adni, mint Camdessus, Trichet, Pascal Lamy vagy Claude Bébéar urak. Miért ne adnánk közvetlenül Parisot asszony kezébe a hatalmat? (A francia Vállalkozók Szövetségének elnöke)

    Magyarország ma az ellenálló Európa a szimbóluma. A népek önrendelkezési jogának nevében teszi ezt, akárcsak alig több mint fél évszázada a szabad és büszke élethez való jog nevében. A magyar ellenzék tüntetései, melyeket médiáink oly bőkezűen közvetítenek újra és újra, valójában csak keveseket mozgósítanak. A budapesti utca emberének véleménye szerint főleg időseket, funkcionáriusokat és mindenekelőtt a régi kommunista rezsim híveit. Annak a rezsimnek híveit, amely csalással, hazugsággal, bűntettekkel ragadta magához a hatalmat, amely betiltotta az alkotmányt és mindenfajta demokratikus megnyilvánulást, korlátozta a szakszervezetek működését; rendőrök, hóhérok és gyilkosok rezsimje, amely majdnem egy fél évszázadon keresztül egy véreskezű Köztársaságot kényszerített rá Magyarországra. E gyalázatos múlt emlékének ördögét akarják kiűzni magyar barátaink azáltal, hogy jóváhagynak egy alkotmányt ami újra előtérbe helyezi identitásuk, nyelvük, területük, szabadságuk szimbólumait. Talán egy még távolabbi, de nemkevésbé kegyetlen múlt emlékét is le szeretnék rázni: az 1920-as trianoni szerződését, amelyben a szövetséges hatalmak, és mindenekelőtt a laicista és republikánus Franciaország igyekezett megbüntetni és megalázni a katolikus és habsburgista Magyarországot megfosztván azt területének és népességének kétharmadától.

    Az európai unió, tudatlan politikusainak és a telhetetlen bankárokat kiszolgáló funkcionáriusainak csapatával úgy gondolja, hogy útját állhatja a nemzeti emlékezés és újjászületés eme folyamatának. Diktátumokról, büntetésekről és szankciókról álmodoznak.

    Jobb lenne, ha vigyáznának! Magyarország nem azért lett független a Szovjetuniótól, hogy egy másfajta, jobban álcázott de nem kevésbé zsarnoki birodalom része legyen. Ellen fog állani, és ellenállása másokat is követésre sarkall majd. 1956-ban a francia nép, az akkori vezetőivel dacolva, spontánul támogatta a budapesti felkelőket. 1956 novemberének estéin a Párizsban összegyűltek emlékeztették a dunai mészárosok francia bűntársait, hogy jó lesz vigyázniuk. Mert Párizsban nem nagyon szeretik azokat, akik a szabad népeket bántalmazzák. Ma este mindnyájan magyar hazafiak vagyunk!

    Hubert de Marans
    http://www.larevuecritique.fr/article-hongrie-96335671.html

  • Uraim es Holgyeim!

    Ez a „liberalbolsevik” legalabb annyira szerencses, mint a „libertalmidista” kifejezes.
    Konyorgom, a szo ket resze uti egymast, egyszeruen elkepzelhetetlen.

    En szerenyen ajanlanam a bolsi szot, nem csak a komcsikra, hanem minden mas olyan orultre, aki azt hiszi hogy o jobban tudja en mit akarok es mit szeretek. Tehat a nacik, az anarchistak, a szocialistak egy resze, az iszlam vallasi orultjei es meg a Zoldek is idetartoznak (szereny velemenyem szerint).

    Udvozlettel mindenkinek;
    Moshe

  • witcheszter

    magyarorszag azert lett fuggetlen a Szovjetuniotol, mert Gorbacsov erre lehetoseget adott, nem is azert, mert ez a kis gyava fing nep kivivta a fuggetlenseget! masreszt ha Orban annyira a nemzet felemelkedesen dolgozik, miert nem tudja ezt oly modon tenni, hogy az ertheto es vilagos legyen az egesz magyar nepnek, hogyhogy csak a fele isteniti es azok is csak hitvallasbol es nem szamadatokkal alatamaszthato eredmenyei miatt? egy okos, intelligens kormanyfo felismeri a helyet a vilagban es azon belul lelemenyessegevel, tehetsegevel, intelligenciajaval helyzetbe hozza a nepet es kiaknazza a lehetosegeket a legkedvezobb formaban….ehelyett soha nem realizalhato elmeleteket gyart es finansziroztat a neppel, amik emesztesehez a hazug katolikus egyhaz asszisztal…..ok adjak a formajat, keretet a lebutitott nep megalaztatasahoz….hirbol sem ismerik az onfelaldozo munkat, karitativ tevekenyseget, a szegenyek megsegiteset, pont olyan moho, kapzsi nepseg, mint ahogy zeffirelli lefesti oket filmjeben……ezek nem hazafiak, hanem SZARHAZYAK!

  • Dr. Göllner András

    Ne Orbánért, hanem népünkér imádkozzunk, mert sajnos megint az orránál fogva vezetik ki Európából, a civilizált népek táborából, mint az első, majd a második világháború előtt, illetve után. Ma a keleti szélnek tapsikol a felcsúti bohóc, annak hátszelével óhajtja népünket a jövőbe juttatni. Bon Voyage Hungaricus !!!!! Semmit sem tanultunk siralmas történelmünkből, és ezt a hiányt, tanulatlanságot Bencsics Klára, és a Kovács-félék, megint nagyszerűen bemutatták mindazokkal a honfitársainkkal karöltve, akik óriási számban, nagy lelkesen, végig meneteltek Budapest utcáin – mi magyarok valóban mindíg hátrafelé szeretünk masírozni a jövőbe, és utána meg jajgatunk, hogy balsors akit régen tép. Úgy le pereg rólunk Bibó, Ady, Márai tanítása mint a kacsa hátáról a víz…..Hogy mikor fogunk mi észhez térni, azt valóban csak az Úr Isten tudja. Nyugodtan tessenek le hazaárulózni. Bagoly mondja….stb

  • FEKETE MACSKA

    Second Hungarian uprising is as inspirational as the first
    http://www.scotsman.com/news/cartoon/second_hungarian_uprising_is_as_inspirational_as_the_first_1_2056970
    Published on Sunday 15 January 2012 00:00
    Jócskán eltér nyugati társaitól Magyarországról alkotott véleményében a Scotland on Sunday nevű skót lap, mely a „hagyományos értékek, a nemzeti öntudat és a szabadságtisztelet ékkövének” tartja a január elsején életbe lépett, sokat kritizált új alaptörvényt.
    Bill Jamieson publicista szerint már a szokásos körök – EU, IMF, Hillary Clinton – szemforgatása is jelzi, hogy valaki a világban valami nagyot alkotott. A tartalom pedig bizonyítja a gyanút. „Nyugati nemzet régóta nem hozott létre ilyen feddhetetlen kulturális és szellemi tartalmú és lenyűgöző morális értékű dokumentumot” – vélekedik a cikk szerzője. A „XXI.
    század erkölcsi sivatagában” megdöbbentő lelet ez az „ékkő” – nem csoda hát, hogy Brüsszel és Washington el akarja pusztítani. Aki azonban ismeri a magyar történelmet, tudhatja, hogy ez „hiábavaló próbálkozás”.
    A cikk megmagyarázza, mit jelent a magyaroknak a kommunisták által kikiáltott „köztársaság”, a Szent Korona, a Szent István óta tartó alkotmányos folytonosság. A legtöbb helyet azonban az egyes – a legtöbb sajtóorgánum gyakorlatával szemben pontosan idézett – szövegrészek méltatásának szenteli a szerző. A kereszténység, mint fontos nemzetformáló erő elfogadása, a családok szerepének kiemelése, a jogrend nemzedékeken átívelő összefogásként értékelése – mind olyan passzusok, melyek magasan az „üres uniós fecsegés” szintje fölött állnak.
    Jamieson megemlíti Gyurcsány Ferenc kommunista kötődéseit és elismerően nyilatkozik a kommunista rendszer bűnöseit elítélő részekről is. Megdöbbentőnek nevezi, hogy abban a világban, melyben a kilencvenéves nácikat oxigénsátorban hurcolják bíróság elé, felháborodást kelt, amikor a „vörös gyilkosokra” kerül a sor. A publicista szerint az egész mögött a sokat emlegetett kettős mérce áll. „A jobboldal rémtetteket követ el, a baloldal legfeljebb hibákat” – jegyzi meg. A központi bankot szabályzó törvény elleni kritika is csupán azért ilyen erős, mert a kormány általa le akar számolni a „bónusz-jogosult osztályok” uralmával – olyan lépés ez, melyet a többi európai nemzet hiába követel vezetőitől.
    Nem csupán ezért követendő példa a magyar alaptörvény, érvel Jamieson. Az erkölcseiben megroppant, passzivitásba süllyedt Európában „múlhatatlan szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra” – mondja ki a „nemes dokumentum”, mely a „kulturális és morális értékek” régóta várt ébredését jelzi. „Egy magas kultúrájú nemzet visszaköveteli örökségét és függetlenségét – egész Európa példát vehetne tőlük” – írja a skót szerző.

  • Hát az imádság rájuk fér, mert szerintem csak a Jó isten fogja megvédeni öket a nép haragjától pár hónapon belül.

  • fekete macsek, nem minden skót normális.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    KÉRDÉSEK: Dancs Rózsa mikor volt magyarországi lakos?
    Miért él egy olyan országban, melynek kormánya nem ért egyet a „Szeretett Vezetővel”?
    Miért támogatja Magyarország fél-kommunista kormányát?

  • Cseke László

    Kedves kanadai leányok és fiúk!

    Ha Magyarország új alkotmánya korlátozó és antidemokratikus lenne, akkor a Munkáspárt párszáz tagja vonult volna fel január 21.-én a Hősök terétől a Kossuth térig. De ők nem voltak ott. Viszont mi, akik megválasztottuk a Fidesz-KDNP szövetséget, és kétharmados hatalmat adtunk a kezükbe, mi ott voltunk. Legalább háromszázezren, de talán még ennél is többen.

    Ha Ti, kedves kanadai leányok és fiúk húsz és alatt eddig ötször kaptatok volna a nyakatokba fejenként (és ezt a csecsemőtől az aggastyánig kell érteni) kéthavi átlagjövedelemnek megfelelő adósságot, valamely bank „konszolidálása” céljából, és közben hárommillióan éhezünk, talán értenétek, miért tiltakozunk a „kamat rabszolgaság” ellen, mi, az itthoni magyarok. Ha van betétünk bármely bankban, az legfeljebb évi 6-8%-ot kamatozik, de ha kölcsönt kell felvennünk bármelyik „konszolidált” bankból, 25% körüli kamatra kapjuk.

    Kedves Kopácsi Judit(h)! Ne aggód, a magyar nép nem Orbán Viktort és kormányát fogja haraggal sujtani! Inkább azokra a liberális, és ex-kommunista haszonlesőkre csap le, akik a rendszerváltáskor kapott politikai hatalmukat a nemzeti vagyon elkótya-vetyélésére használták fel!

    Kedves Szemenyei-Kss Tamás! Életpályád legalább olyan tanulságos, mint Orbán Viktoré. Ne hidd, hogy ezért én elítéllek, te tudod, milyen út jó neked. Orbán Viktor valóban Che Guevara híve volt diák korában és most a konzervatív Magyarország egyetlen karizmatikus vezetője. Te, viszont harcos antikommunistaként kezdted, ezért tiszteletre méltó kálváriát jártál, most Sión Bölcseinek samesza vagy.

    Mi itthon csak magyarok szeretnénk lenni. Maradék országunkban maradék népességünk maradék erejével nemzeti kormányt választott. Nem „Szeretett Vezérként” a kommunista párt nevezte ki, hanem mi választottuk.

    És kitartunk mellette! MI nem Görögország vagyunk, ahova a Goldman & Sachs küldhet kormányfőt. De nem is az Internacionálé.

    Igaz, magyar szeretettel : Budapest, 2012 január 22.

    Cseke László

  • Nagyon szomoru amit a cikkben leirnak hogy a 122 fő kanadai irta alá a nyilatkozatot hogy lélekben itt vannak a szervezett tüntetésen.Teszik ezt azért mert valószinü hogy 1,8 milliót kaptak ettől a kormánytól.Üzenem nekik hogy nem lélekben hanem a gyakorlatban is itt kell élni s akkor megtudják hogy mi van itt.Könnyü külső szemlélőként ,a páholyból nézni és irogatni.,főleg ha jól meg is fizettik.Azt a pénzt tőlünk,szegény emberektől nyugdijasoktól szedik el!Nincs lelkifurdalásuk hogy a mások keservesen megdolgozott pénzéből osztják az igét?Azoknak a szélsősséges hozzászólóknak az irásaihoz nem kivánok hozzászólni,mert szégyellem magamat az ők helyükben hogy ilyen gyülölettel tudnak irni azokről a szegény emberekről akik nap mint nap elszenveddik a mai kormány áldásos tevékenyégét.Szégyellem hogy nem látnak világossan,nem veszik le a szemellenzőjüket.Nem csodálkozzom rólül hiszen az irás szerint meg vannak fizetve,s a pénznek nincs szaga!

  • Cseke Laszlo

    az orszag 1/4-e nem a tobbseg! a tobbseg nem valasztotta orbant, igaz gyurcsanyt sem es ez itt az igazsag! ez nem eleg erkolcsi alap, hogy gyokerestul felforgassak az orszagot es ezt fogja alatamasztani a kovetkezo valasztas eredmenye! remenyeim szerint legalabb olyan alazattal lesznek kepesek tudomasul venni a kovetkezo valasztas eredmenyet, mint mi itt a masik oldalon ennek a felcsuti parasztnak a kontarkodasait!

  • Klara Bencsics

    Lökös Éva, nem kell mindent elhinni, amit olvas! Nem kaptunk 1.8 milliót a magyar kormánytól, mert nem is kértünk,. Ez csak a cikkíró rosszindualtú haugsága. Mi együtt vagyunk lélekben, m mi kanadai magyarok TÖBBSÉGE, a mai magyar kormánnyal. Az egynapos aláírási körlevélnek, csak időhiány miatt lett ilyen kevés aláírója

  • Klara Bencsics

    Kedves CSeke László, köszönjük, hogy írt! Mi nem vagyunk „Leányok és fiúk” inkább sokat átélt magyarok, akik együttéreznek Veletek!

  • Dr. Göllner András

    Kedves Cseke László. Örülünk hogy benéztél hozzánk, és nem csak az egyívásúak lapjain, a talpnyalók társaságában szörfözöl. Mivel be néztél hozzánk, mondanék akkor én is neked egy két dolgot. Kedvenc pártod, egy jól működő gazdaságot kapott a kezébe 1998-ban, és semmit sem tett annak érdekébe, hogy azt fenntartsa, és a fejlődés pályájára állítsa. Az adó rendszer, az infrastruktúra, a magyar ipar, a tömegközlekedés, az közoktatás, az egészségügy, az önkormányzatok tarthatatlan működtetése, a környezet védelme,az idegenforgalom, a mezőgazdaság (az utóbbit Orbán oda adott Torgyán Józsi ügyvéd haverjának, a Nagy Imre per írnokának, a Magyar rendszerváltás első tíz évének nagy pojácájának hogy szétverje) minden maradt úgy ahogy volt, miközben a haverok megszedték magukat. Mond Cseke, mit ért el a Szechenyi Terv a propaganda dumán túlmenően ? Hány kilóméter autópályát építettek ? Mit csináltatok a lerobbant vidékkel, a szegénység felszámolásával, a romák egyre siralmasabb elszegényedésével, felzárkóztatásával hogy az ne robbanjon, ? Milyenek voltak a kórházak 2002-ben ? Mit csináltatok a boritékos paraszubvenciós szégyennel ? Hogy éltek a földművesek, a vidék emberei, miután Torgyán befejzte a házibulit amit Orbán szervezett neki ? Azzal meg ne dicsekedjetek, hogy újra befedtétek a balatoni sztrádát az Orbán papa kavicsbányájábol szállított cuccal….a nagy elosztórendszerek reformját, mind mind elodázta a haverod, a felcsúti bohóc. De viszont nagyon jól nyomta a nacionalista, keresztyén, komcsiellenes dumát, mert ugye ez kell nekünk, főleg amikor már tíz éve megszűnt a kommunizmus és a Szovjat birodalom – ettől dagad a mellünk nekünk magyaroknak, a vitézi rend tagjainak itt a diaszpórában. És persze, játszották át a lét a haveroknak, milliárdokat a két választás utáni hetek alatt. Alaposan megszedték magukat a fiúk, és a főügyészük szépen elhárított minden vizsgálatot. .El is zavarta a nép a haverodat és bandáját 2002-ben, mert már akkorra rohamosan ment lefelé a gazdaság. A Medgyessy kormány költségvetési túllépéseit hüllyeségeit lelkesen megszavazta a FIDESZ, összes korszerűsítési lépéseit viszont megvétózta. Minden ésszerű reformnak hadat üzent 2002.2010 között a haverod, a felcsúti bütyök – és azért hívom annak, mert nem tisztelem, mert tönkre tette hazámat, és belevarázsolta népem lelkébe a gyűlöletet, beleheccelte népünket, hogy minden szembefordulást az ócska, pazarló kádári hagyatékunkkal ellenezzen (lásd a 300 forintos korház díjjat) Orbán éjjel nappal Brüsszelbe szapulta a kormányt, fűnek fának arról papolt, hogy Magyarországon nincs demokrácia, a nemzetközi hitelleminősítőket búzdították, hogy minősítsék le hazánkat. Emlékszik mit művelt Járai ? Szapári ? És kerülte a parlamentet, a vitát. Amikor az egyetlen alkalommal szembekerült Gyurcsánnyal, az mindenki szeme láttára felmosta vele a padlót. Ezért utálja. Ezért akarja börtönbe záratni. Azért mert mindenki előtt lebőgette. Orbán ellenzéki éveiben abban volt érdekelt, hogy az ország állapota minél siralmasabb legyen, mert nagyon jól tudta, hogy a minél rosszabb az neki minél jobb. Magasról leszarta hazánk igazi érdekeit. Saját hatalmi érdekeit tette előtérbe akkor is, és teszi ezt most is. Két harmad hiányában, semmit sem lehetett tenni 8 éven át a haverodnak köszönhetően, Cseke !!! Tudod ??? És most mit csinálnak a barátaid ??? Tele hazudják a tájat, visszafelé mutogatnak, azoktól lopnak akiknek a legkevesebb a pénzük, fosztogatják a népet. Figyelj Cseke !!!! Vasvilákkal fog titeket elzavarni a hatalomból a magyar nép, mert immáron másodszorra átvertétek és hülyét csináltatok belőle. Ez vár rátok !!! Hiába buszoztattok be tízezreket innen onnan a nagy utcabáljaitokra, le fogtok bukni !!!!!! És méghozzá nagyon !!!!! . Hiába söpörgéltek össze száznéhány balga kanadai talpnyalónak az aláírását – le fogtok bukni !!!!! A magyar nép nem fogja örökké, hipnotizált módon papagályozni kultikus vezéred szövegét. Készüljetek fel a bukásra !!!! Ezt üzenjük Nektek a Kanadai Magyar Hirlap hasábjáról Cseke !!!! És gyere, olvass bennünket, fejlődj, jót fog tenni ez Neked.meglátod.

  • Sokan voltak a Békemenet Magyarországért tüntetésen.Sokan imádkoztak Orbánért ‘ Vagy 100.000-en vagy 400.000-en vagy 1 millión voltak ? Kanadában csak 122-en imádkoztak ? A többi nem ? cSak orbán meg ne tudja ‘ Inkább azt kellett volna mondani,hogy szinte mindenki imádkozott Orbánért ‘ Több forintot kaptak volna’ Ez nem tréfa ‘ Tanuljanak a kanadai magyarok,mert nem kapnak támogatást a magyar kormánytól,ha nem Orbán hivők’ A vitába nem avatkazok bele.Az igazi magyar az jobboldalon van. Én semleges vagyok.Magyarnak érzem magam,mert a szüleim,nagyszüleim is magyarok voltak.Ez baj ?

  • Reblogged this on Valaki blogja and commented:
    Tetszik a blog ‘Mindenki nem lehet egy véleményen ‘ Ez igy szép ‘

  • Bencsics

    csak beszeljen a sajat neveben, en biztos nem tartozom a maga mumiakorosztalyahoz!

  • Misuka (csak nem a hírhedt Rózsa Misi?- mert a vitakultúrája nagyon őrá hajaz) tudjuk, hogy ön nem a mumia-, hanem az új (de)generáció korosztályához tartozik. :-))

  • witcheszter

    johat tudom, maganak papirja is van rola, ne idegeskedjen, mindjart hozza a noverke az agytalat….

  • Ti még a bartus Lacinaál is nagyobb barmok vagytok!

  • most itt leirom sok itthon élő emberek imáját:

    Mi honatyánk,Orbán,ki vagy a Parlamentben!
    Szüntettsék meg a te neved!
    Lázadjon fel a te országod,s töröltessék el a
    te akaratod,
    miképp a T.házban,azonképp itt a Földön is.
    Mindennapi kenyerünket hagyd meg nekünk és
    már megbocsáss,de mi nem tudunk neked
    megbocsájtani!
    ne vigy minket az államcsődben és
    szabadits meg magadtól,
    mert nem a tiéd az ország,csak a hatalom,
    dicsőség nélkül és remélhetőleg az sem
    soká ….Ámen!

    ez a válasz a csepeki kötelező fideszes imához!

  • Nem lehetne imádkozás helyett inkább tenni valamit a hazáért? Vagy ez nagyon földhözragadt gondolat? (Nem mondom, ha akar valaki, akkor a „tevés” közben akár imádkozhat is A magyar államadósság csökkentésére be lehet fizetni adományokat, az kormányzati honlapon megtalálható számlaszámra. .Milyen szép is lenne, ha a cikkben emlitett aláirók az átutalási megbizás kitöltése közben imádkoznának, nem helyett.

    :

  • cicamic | január 27, 2012, 11:38 du.: „A magyar államadósság csökkentésére be lehet fizetni adományokat, az kormányzati honlapon megtalálható számlaszámra.” Nos, nem adományként, hanem vissza juttatásként (elszámoltatás keretében) kell befizetni az államadósságot keletkeztetőknek. Tekintve, hogy a nép egy fityinget sem látott a felvett uzsorahitelekből, igy a kifosztott népnek marad az ima és a közpénztolvajoknak pedig ez:
    http://top-memes.com/hu/memek/politikushow-politikusok-celkeresztben/gyurcsany-sarga-csekkje

  • Igen, Eszter. Értem én a lényeget: alapos indok mindig van, miért ne tegyünk meg valamit. 🙂

    A szándékot, a rendszerváltástól kezdődően az elszámoltatásra értem, megértem, elismerem és ismerem a vágyat is. Tőlem, ugyanúgy elvettek dolgokat, tekintve, hogy sosem voltam „tűzközeli”, sem a rendszerváltás „nyertese” anyagi értelemben.
    Van viszont egy hatalmas nagy – megkerülhetetlen- probléma: nem fog menni, csak a törvények ellenében. Te ezt kivánod? Mert akkor egyszerű: akasszuk fel a (kis)királyokat!
    Bonyolult jogi kérdés ez az elszámoltatés. (érintve az elévülést, a rossz törvényeket, stb…. Csak egészen elenyésző esetben történt ugyanis jogi értelemben vett lopás, sikkasztás, csalás, stb… A nagyrész – sajnos – teljesen törvényes volt. Én azt hiszem, ha törvényesen nem megy, akkor nem szabad „elszámoltatni”, mert a jogállamiság elveinek a megsértésével nagyobb bajt okozunk, mint a veszteségek leirásával. )
    Hogy örülök ez utóbbi megoldásnak, azt nem állitanám. De – és ezt tudomásul kell venni- a képviselőinket mi választottuk, ők választották a vezetőket, a vezetők nézték el az etikátlan dolgokat. Kit kell akkor felakasztani?

  • cicamic | január 28, 2012, 11:32 de., nem „felakasztásról” írtam, hanem elszámoltatásról. Az más kérdés, hogy e bűntettben érintettek „felakasztással” egyenértékűnek élik meg és tévképzeteikkel hazudják tele a világot. A felvett pénzek útja/sorsa nyomon követhető. 2006-ban a búzaégető Karsainak volt egy durva elszólása: „Azért volt létkérdés a 2006-os mszp-szdsz (újra) kormányra kerülés, mert 2010-ig sok minden amit korábban elkövettek, jogilag elévül és egy esetleges nemzeti kormány ne tudjon felelősségre vonni, elszámoltatni.

  • A „felakasztás”-t képletesen értettem. Ez OK, amit irsz, de akkor – ha törvényesen nem lehet- mégis hogyan?!

    Látom én – ki nem?- hogy Magyarország a mutyik országa. Kicsiben, nagyban, mindenképp. Visszamenőleg ezzel nem tudsz mit kezdeni – hacsak nem nem-jogállami eszközökkel.
    A kérdés inkább ez kéne legyen: a jelenben és a jövőben tudunk-e valamit kezdeni ezzel a problémával? Van-e erre szándék? Én nem látok ilyet. A „nemzeti” kormányban végképp nem, ők ugyanis kizárólag a visszameőleges elszámoltatásokat favorizálják, még véletlenül sem a jelen- és jövőbeli átláthatóságot. Olvasom a megjelent jogszabályokat. Eszter, olvasd Te is, tanulságosabb bármely ellenzéki újságcikknél.
    Az a helyzet, hogy a rendszerváltás óta valamennyi kormányt mi emeltük hatalomra, mi adtuk kezükbe azokat az eszközöket, amellyel megvalósithatták a mutyikat. Ez azt is jelenti, hogy mi is fogjuk megfizetni az árát. Nem mondom, hogy nem nehéz megemészteni, de én túl vagyok rajta.
    Megmondom őszintén – és lehet, nincs igazam – én semmiképpen sem tartom jónak az újabb IMF hitel felvételét. Hosszan gondolkodtam rajta. Én az államcsődöt jobb variációnak látom. Durva, én tudom, de ez a véleményem. Sajnos ez a véleményem nem egyezik sem az ellenzéki, sem a kormánypárti véleményekkel, talán egyedül a Jobbik támogatását tudhatom a magaménak (LOL). Az IMF hitel csak arra jó, hogy ezt az agóniát, vegetálsát még jobban megnyújtsuk. Minek? Itt az ideje, hogy tiszta viz legyen a pohárban. Persze, ha az IMF hitel nem jön, akkor Orbán valószinű megy, és a jelenlegi ellenzék is. Már önmagában ez a két dolog a tiszta haszon kategóriába esne.

  • cicamic | január 28, 2012, 12:19 du., pontosan erről van szó. „Az a helyzet, hogy a rendszerváltás óta valamennyi kormányt mi emeltük hatalomra, mi adtuk kezükbe azokat az eszközöket, amellyel megvalósithatták a mutyikat.” Igen ám, de az 1990-es Alaptörvényt (ideiglenes alkotmány) sem ismertették és nem fogadtatták el a néppel, tehát a nép megtévesztés útján adott a maga képviseletére felhatalmazást a kormányzásra. Míg az 1949-es Alaptörvény nem tette lehetővé a szabadrablást addig az 1990-es – néppel nem egyeztetett és nem ismertetett – Alaptv lehetővé tette.
    Írja: „Ez azt is jelenti, hogy mi is fogjuk megfizetni az árát.” Hát, nem mi, hanem a közpénzt és a nemzeti vagyont „le-, ill. megcsapolók”.! Nos, az egyik legundorítóbb, hírhedtté vált kijelentés az szdsz-es Kóka Jánoshoz kötődik: „A békákat sem kérdezik meg, amikor lecsapolják a mocsarat.” Erre bizony a megfelelő jogállami és demokratikus válasz: „a békákat sem lehet megfosztani alapjogaiktól”.

  • dehat hulye witcheszter

    milyen jogokat hianyol? en egy demokratikus orszagban elek, de itt az embereknek maximum ahhoz van joguk, hogy dolgozzanak es fizessenek mint a katonatiszt es maguk ott magyarorszagon mindent megtehetnek, de szo szerint es buntetlenul….nos milyen jogaikban vannak maguk korlatozva, sorolja ide maga nember!

  • Eszter, ne fárasszál marhaságokkal. Egy percre azt hittem, érdemben lehet veled saját gondolatokat kicserélni. De nem.
    Én is imádkozom:
    Uram, csak egyetlenegy icike-picike gondolkodásra, saját érvek felvonultatására alkalmas embert mutass nekem a kormányoldali kommentelők közül. Uram, bocsásd meg, hogy felfuvalkodottságomban nem birok leereszkedni az ő szintjükre és nem tudom meghallgatni az amúgy tök érdektelen pártpropagandát. Nézd el azt is Uram, hogy nem hiszem el, hogy a szent-korona tárgyhoz közöd van, nem beszélve annak elméletéről. Uram, csak egy jelet adj, hogy kedves a szivednek a Vatikán épületegyüttese, mert igy elég nehezen hiszem, hogy kedvedet leled benne. Hacsak nem vonzódsz különösen a csillogó cuccokhoz és olyan papokhoz, akik kisfiúkban lelik a kedvüket. Uram, nem vagyok méltó, hogy hajákomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd hogy Bencsics, Kovács, Eszter és Fekete Macska nem annyira buta, mint amilyennek látszik. Köszönöm, hogy meghallgattál.

  • nem foglalkozik a joisten ilyen rosszindulatu bosszuallo bajkeverokkel, ha igen, az mar reg rossz nekik!

  • cicamic | január 28, 2012, 7:21 du., az a helyzet, hogy én nem vagyok kormány- de ellenzék párti sem, sőt semmilyen párt-párti. Nem tudom ismeri-e a „belga” viccet? Nos ez után szabadon: egyik oldalra álljon a jobb, másik oldalra a ballib. Magyar megkérdi, ő hová álljon?

  • Eszter, vegyük úgy akkor, hogy Te vagy az égi jel. Miért irtad, amit irtál az alkotmányról? Hogy kapcsolódott oda? Pontosan tudta mindenki, ki kormányoz, ki választotta őket, és miért. Most is igy van. Az Orbán kormánnyal nem az a baj, ahogyan hatalomra került, merthogy szabályos választás keretében sikerült neki (a kormányzása viszont már legalábbis aggályos.)
    Na, de hogy jön oda az alkotmány ahhoz, hogy végignéztük, szétprivatizáltak mindent, minden haszon nélkül (mert önmagában a privatizációt én helyeslem), sőt, aki meggazdagott, arra azt mondtuk, hogy hú, de ügyes volt, és rohadtul irigyeltük – mert nem voltunk a helyében. Többes szám egyesben irom, mert kollektivan csináltuk. És nagyjából a számlát is kollektive fogjuk állni. Na szóval, hogy kapcsolódik a témánkhoz az alkotmány (akár hanyas számú)? Ha már valami, akkor esetleg a Tizparancsolat, de azért nem kéne addig visszamenni. Mondjad, hogy is képzeled Te az elszámoltatást a GYAKORLATBAN? Mert az ilyen elméleti dolgok, azok könnyűk, ámde a gyakorlat az nem. Kivncsi vagyok, tényleg.

  • cicamic | január 28, 2012, 7:58 du., ez a honlap sajnos nem alkalmas mélyebb vitára. Nem véletlenül hivatkoztam az ideiglenes Alaptörvényekre (nem Alkotmány!). Két film megnézését ajánlom, egyik: Háború a nemzet ellen (4 részes), másik a Szíven szúrt ország. Mindkettő hűen tükrözi, mi is történik itt velünk és neten bárhonnan letölthető és megnézhető.

  • Nem Eszter, igy nem játszunk. Azt mondtam, saját godolatokkal (de legalábbis mások gondolatainak az újragondolásával, újrafoglamazásával) lehet eszmétcserélni. Anélkül sajnos nem megy. Nem nézem meg, már egy csomó ilyesmit láttam. Csináltam is egy weblapot: Hogyan irjunk összeesküvés elméletet? Letölthető innen: http://www.cicamicvilága.hun/guideno123/html/hu
    Nagyon praktikusan használható, és az egyébként 273 $ értékű anyagot most akciósan megveheted 99.19 $-ért, magyar nyelven.
    Ha úgy érzed, hogy ez mégsem annyira fekszik Neked, ugyanitt letöltheted 49.99 $-ért a Hogyan irjunk romantikus regényt?
    Persze, felmerül benned: miért költsek rá, mikor magam is megirhatom? Nos, a válasz: nem. Nem irhatod meg magad, mert ha meg tudnád irni magadtól, akkor nem a másokét ajánlgatnád nekem.
    Valószinű, hogy az általad ajánlott elméletek is az én segédprogimmal készültek. Miért gondolom ezt? Mert a profik profi eszközökkel dolgoznak. Ezért nincs esélyed őket legyőzni, csak ha magad is a legjobbat választod. A legjobb pedig ebben a témában vitathatatlanul a Hogyan gyártsunk összeesküvés elméletet ? – erőfeszitő agytevékenység nélkül, akár percek alatt, beépitett logika-rooterrel, nem csak gyökereknek. http://www.cicamicvilága.hun

  • kovács
    Nagyon gügye vagy

  • T.Eszter Vinch!Abba a feneketlen zsákban adjanak pénzt?Nézen legyenszives utánna hogy még a szeretett,, kedves vezire2 és elit csapatából is ki fizetett?A szegény Juliska néni és Józsi bácsi is többet adott!Minnek ezt a pénzt inkább az utszélén hagyot devizahitelesekre gyüjtenék,mert azokat jól cserben hagyta a jelenlegi kormány,élén a nagy fülke forradalmár!!!!Nem kell itt filmeket nézni,itt a magyar élő valóság nem gondoljaJa hogy önt nem érinti?Nem 47 e Ft-ből tengeti az életét?Akkor megértem a hova tartozását?

  • Éva Lőkös | január 31, 2012, 10:35 de., árulja már el, hány devizahiteles kilakoltatásánál demonstrált és védte testével a kilakoltatandó családokat a kivezényelt rendőrséggel szemben? Ön szerint mi lehet az oka annak, hogy pont a devizahitel károsultjai nincsenek a tiltakozó tüntetéseken?

  • BÁTHORY ISTVÁN

    KEDVES MAGYAR BARÁTAIM,

    BÁTHORY ISTVÁN VAGYOK MAGYARORSZÁGBÓL.A KALEJDOSZKÓP-PAL ÉS VELETEK IS SZERETNÉK KAPCSOLATBA KERÜLNI.
    SEGÍTSÉGETEKET KÖSZÖNVE

    TISZTELETTEL

    ISTVÁN
    [email protected]
    SKYPE: venceremos200422
    Tel: 00/36/30/5803275