Békemenet – polgárháború elnapolva?

2012 január 22 11:41 de.125 hozzászólás

Sokkal jobb tüntetéseken hazugságokat ordibálni a mikrofonba, mint megdögleni egy polgárháborúban. Ez az én jó tanácsom maguknak–üzente Bayer Zsolt január 4-én – Széles Gábor Magyar Hírlapján keresztül – a demokratikus ellenzéknek. Ilyen előzmények után megkönnyebülve deklarálhatjuk: a két hete még polgárháborúval és halállal fenyegetőző Bayer Zsolt által szervezett Békemenet valóban békésnek bizonyult. Kétségkívül rengetegen vonultak az Andrássy úton Orbán Viktor miniszterelnök mellett. A Belügyminisztérium szerint – mely tőle teljesen szokatlan módon alig titkolta örömét egy óriási utcai megmozdulás kapcsán – akár 400 ezren is lehettek a kormánypárti erődemonstráción.

Kapitális hiba lenne ellenzéki oldalról azt feltételezni, hogy most már csak a kormányellenes erők – vagy az utcai politizálásban tapasztalt Jobbik – tudják utcára hívni támogatóit. Ugyanakkor szintén hiba lenne kormánypárti oldalról azt feltételezni, hogy a magyar társadalom túlnyomó részét, illetve annak véleményét képviseli az utcán menetelő, a vidékről és a Felvidékről Pestre szállított fideszes keménymag.

A fideszes jobboldal politikai eszköztárához az is hozzátartozik, hogy ha a más véleményen lévőkről nem vesznek tudomást, ha azt hangoztatják róluk, hogy nem tartoznak a magyar nemzethez, ha a magyar főváros valamennyi közterületét előre lefoglaltatják a pártállami apparátuson keresztül, hogy még véletlenül se tudjon bárki demonstrálni „a Viktor” ellen, akkor tulajdonképpen nincsen ellenzék és mindenki aki számít úgy gondolja, hogy a párttal, a néppel egy az utunk.

A kanadai magyar közösségekben a magyarországi helyzethez  képest is jobban érezhetjük ezt a hozzáállást az Orbán-hívők részéről, hiszen itt sokkal koncentráltabb és kontraszelektívebb a hangadó jobboldali társaság mint az Óhazában. Magyarországon a fideszes és jobbikos keménymag mellett van még Védegylet, vannak Sólyom Lászlók és Elek Istvánok, akik távol tartják magukat a uszító kormánypártiaktól és felszólalnak az új alkotmány autokratikus elemei ellen. Magyarországon a Magyar Nemzet, a burkolatlanul antiszemita Demokrata és a Széles-féle Magyar Hírlap mellett vannak olyan orgánumok mint a Konzervatórium és a Mandiner, melyek ugyan abszolút jobboldaliak, mégis kínosnak találják a fiatal, neoliberális, illetve neokonzervatív szerzői az émelygős, önérzelmű és anachronisztikus klerikális nacionalizmust. A nézeteltérések ellenére, velük le lehet ülni egy asztalhoz, vitázhatunk a szociális igazságosságról és a polgári jogok fontosságáról, a szociális piacgazdaságról és az állam szerepéről, felhozhatjuk aggályainkat az Orbán-kormánnyal kapcsolatban, beszélhetünk nyíltan keresztény, zsidó, buddhista, krisnás, agnosztikus, vagy ateista világnézetünkről és nem kell tartanunk attól, hogy habzó szájjal ordítanak és hazaárulóznak, vagy hogy ránk borítják az asztalt.

Ugyanez nem mondható el arról az Orbán-párti keménymagról, mely a párbeszéd és nyílt vita helyett két alternatívában reménykedik: 1) a másként gondolkodók nagyon kevesen vannak, a társadalom és a nemzet peremére szoríthatják őket és majdcsak elhallgatnak, vagy 2) ha végül minden kötél szakad, meg lehet őket félemlíteni, olyan polgárháborúval lehet őket megfenyegetni, melyben biztosan elvéreznek, megsemmisülnek.

Bár a Békemenet főszervezője már egyszer felhozta a második opciót, a kanadai magyar közösségek Orbán-párti vezetői még szerencsére csak az elsőnél tartanak. Amikor Göllner András, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítója és nemzetközi szóvívője arra kérte Kelemen Tibort, a Montreáli Magyar Bizottság elnökét, hogy tegye lehetővé azt, hogy a helyi kormánypártiak és az ellenzékiek egy asztalnál folytathassanak civilizált, demokratikus párbeszédet a közösség káros jobboldali átpolitizálásáról és a magyarországi helyzetről, azt a választ kapta az MMB elnökétől,  hogy „nem szimpatizálnak” sem az ötlettel, sem a Charta valós aggályaival, sem magával a Chartával és annak támogatóival. Nem szimpatizálnak, mert esetleg kiderülne, hogy korántsem olyan homogén és „politikailag egyívású” a kanadai magyarság, mint amilyennek Pordány László nagykövet gondolja és amilyen szintre a kormánypárti diplomácia minden lehetőseget megragadva szeretné lezülleszteni. Egy ottawai nagykövetségi fogadáson, a nagykövet felesége mondta sajnálkozva az egyik éppen távozó vendégnek, hogy milyen rettenetesen szomorú, hogy ennyire megosztott a kanadai magyarság és valamit kéne tenni ez ellen. Valamit biztosan kéne tenni – szerintünk le kéne ülni, egymás nézeteit meghallgatni és esetleg el is fogadni egymás politikáját mint legitim alternatíva, valamint kulturált hangnemben, hazaárulózás nélkül diskurálni. De nem éppen ezt a opciót támogatja a polgárháborús leszámolással riogató jobboldal, a budapesti belvárosból az ellenzéket politikai alapon kiszorító állam, az 1,8 millió forintos magyar állami támogatás után ellenünk uszító, Orbánért imádkozó kanadai magyar hagyományőrző csoport, illetve a magyar nemzetből és a tágabb magyar közösségből minket kirekeszteni, végül pedig megsemmisíteni kívánó külképviselet.

Számunkra az egyetlen gyér vigasz az a hit, hogy mindez egyszer véget ér és lesz még olyan kormánya és ottawai külképviselete Magyarországnak, mely politikailag és világnézeteileg sokszínűnek látja a magyarságot és mely nem az egyik,  vagy a másik „oldal” elhallgatásán és kirekesztésén munkálkodik. Remélem, hogy valamilyen formában a Kanadai Magyar Hírlap is megéri ezt a napot.

125 hozzászólás

  • Klara Bencsics

    Christopher, elolvastam beszámolódat, természetesen vegyes érzelmekkel.
    Sajnos, vannak pontok, melyeket meg kell cáfolnom.
    1, az ellenzék mindig tüntethetett, MA is Budapesten, ha neki úgy tetszett. Mikor ez a szerinted 400 ezres tömeg felvonult, úgyan akkor volt a Várban egy tüntetés a Köztársasági elnök ellen, baloldaltól, hogy lemondását követeljék. Igaz, ők csak 200 voltak!
    A tereket igenis lezárták, hogy ne legyenek visszaélések, nem csak a baloldalról, hanem a Jobbiktól is!
    Erről eszembejut, 2006 oktober 23,, mikor nem állt meg a metró a Kossuth téren és az Austoriánál az 50. évfordúló alkalmából .Akkor, külföldről ezrek voltak Budapesten ezt az évfordulót megünnepelni és nem tüntetni.Erről ennyit.
    Ami mega mostani magyar Alkotmányt illeti, megköszönném, ha részletes pontokban

    felsorolnád annak autokratikus és helytelen pontjait szerinted, ha olvastad!

    2, a A béketüntetésről, azaz a kormánypárti felvonulásról,amely tisztán kimutatta a magyarok nagy részének szolidaritását, ügyesen átváltottál a kanadai magyarokra. ELőször
    is, szeretném tudni azt a vádat, HONNAN ered információd a 1.8Ft. millios segítségre a magyar kormánytól Dancs Rózsa számára.Tudod miért? Mert ez a lap, SEMMI hasznot nem hoz a mai kormány számára. Az viszont lehet, hogy a kanadai kormánytól kap erre évi segélyt,
    mert kétnyelvű. Anno, én is kaptam segélyt a kanadai kormánytól, mikor kiadtam a
    montreali 3 nyelvű antológiát.Ami meg a montreali Magyar Bizottságot érinti,a bizottság elnökét a tagok válaszák és nem a követ.Az elnöknek JOGA van úgy dönteni, hogy szereti vagy nem a Chartat!Titeket SENKI sem fenyegetett meg, ellentétben veletek, sőt, nem is fenyegetés volt, hanem a plébános feljelentése, mert más véleményt írt IDE!

  • Klári, konkrét tény, hogy a torontói Kalejdoszkóp Hagyományörző Klub 1,8 millió forintot kapott szubvencióként a magyar államtól. Egész pontosan: a torontói Kalejdoszkóp pályázaton keresztül jelezte, hogy teljes évi működési költsége 20 millió forint, a Szülőföld Alaptől 5 millió forint támogatást kértek és végül 1,8 milliót kaptak szubvenció révén. Ezzel szemben azt is tudjuk, hogy a torontói Magyar Ház új vezetősége is bejelentkezett erre a pályázatra, 3 millió forintot kértek és nullát kaptak.

  • Klara Bencsics

    A”Szülőföld Alap” szerintem nem a kormány. A másik, a Kalejdoszkóp sokkal ELŐBB létseült, mint 2010, azaz a mai kormány.

  • A Szülőföld Alap – másnéven a Bethlen Gábor Alap – „elkülönített állami pénzalapként” definiálja magát „amelynek célja a Magyar Kormány nemzetpolitikai stratégiájához kapcsolódó nemzetpolitikai célok megvalósulásának elősegítése”–ez áll az Alap honlapján. Az biztos, hogy a Kalejdoszkóp még a kormányváltás előt jött létre, de ettől még úgy látta a magyar kormány, hogy ez a torontói orgánum, illetve „hagyományörző klub” (hiszen itt elvileg a klub és nem a folyóirat kapta a szubvenciót) tudja leginkább elősegíteni a nemzetpolitikai célok megvalósítását. Bár a montreáli Magyar Krónika, a Magyar Élet és a Kanadai Magyarság nem pályázta meg ezt a pénzt – természetesen a Kanadai Magyar Hírlap sem kért szubvenciót – a torontói Magyar Ház viszont igen és pont azért, hogy legyen fedezet a nemzeti ünnepek színvonalas megrendezéséhez, lehessen például Magyarországról előadókat hozni Kanadába.

  • Klara Bencsics

    Értem. Szerintem a Bethlen Gábor Alapnak, semmi köze a kormányhoz, hiszen egy ERDÉLYI társaság. Dancs Rózsa erdélyi.
    Ami meg a torontói magyar házat illeti, MI sem kaptunk szubvenciót senkitól, mint Maontreali Magyar Irodalmi Társaásg, vagy Kodály Zenei Társaásg, mégis olyan színészeket és zenészeket hoztunk ki előadásainkra mint:Bánffy György, Mensáros László, Sziki Károly, Pitti Kati, Leblanc Győző és Fellegi Ádám zongoraművész.

  • Kovács Árpád

    Már a Hősök terén látni lehetett, hogy rengetegen érkeznek a békemenetre. Voltak, akik még el sem indultak innen, amikor hét kilométerrel odébb a Kossuth tér már megtelt

    Minden várakozást felülmúlóan nagy tömeg vonult végig Budapest belvárosán szombaton, a Békemenet Magyarországért megmozdulás keretében. Az Orbán-kormányt támogatásáról biztosító demonstráció a szervezők szerint megmutatta Európának, nem vagyunk hajlandók diktátumok szerint élni. „Nem leszünk gyarmat” – ez volt olvasható azon a hatalmas molinón, amelyet a szervezők – Bayer Zsolt, Bencsik András, Csizmadia László, Stefka István és Széles Gábor – vittek a felvonulók élén. A Belügyminisztérium szerint négyszázezren vettek részt a tüntetésen, más becslések alapján még többen. A Kárpát-medence sok-sok magyar városából érkeztek tüntetők, a cigányság is több ezer felvonulóval képviseltette magát, de még lengyelek is eljöttek a fővárosba. A békemenettel egy időben külföldön, így Erdélyben is szimpátiatüntetéseket tartottak, a nemzetközi sajtó pedig arra a következtetésre jutott, Orbán Viktor mögött masszív támogatás áll.

    Széles Gábor nagyvállalkozó: Felemelő érzés, hogy ilyen egység jött létre, és hogy a több százezres tömeg ilyen fegyelmezetten viselkedett. Ez a nemzeti oldal sajátja. (…) A hatóság hivatalosan négyszázezer demonstráló részvételét állapította meg, számításaink szerint hat-hétszázezren lehettünk.

    Stefka István főszerkesztő: A gigantikus tömeg üzenet azoknak a posztkommunistáknak, elvakult liberálisoknak, akik itthon és külföldön gyalázzák hazánkat, hogy nem veszélytelen cibálni a még békés oroszlán bajszát, és nem veszélytelen büszkeségében megsérteni egy nemzetet.

    Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője: Magyarország történetének legnagyobb demonstrációján az emberek tanúbizonyságát adták annak, hogy az a rendkívül széles összefogás, amelyet létrehoztak a 2010-es választáson, és amely lehetővé tette az ország megújítását, még mindig él.

  • Sajnos a magyar egység csak álom marad.A történelmi kedvező pillanatot elmulasztotta a magyar kormány a magyar egység létrehozásához. Egy kétharmados többség több gesztust tudott volna hozni az ellenzék felé.Sajnos nem tette.Miért ? Meg kell nézni Orbán Viktort,mert tőle függött. Nem tette meg.Nem is akarja,mert csak ő lehet a magyarság vezetője.De ez Magyarország belügye ‘ Soha nem voltam tagja egyik pártnak sem és nem is vagyok. Sajnálkozok azon ,hogy a magyarok megitélése a világban romlott.Ez tény ‘ Ebben Orbán Viktor nem hibás ?A világ támadja Magyarországot ? Ez a mai helyzet a külföldi magyarokon csapódik le.Ők is szenvednek.De a magyar büszke nép. Nem győzhető le. Csak az a baj,hogy a jelenlegi harcot elvesztette,mert a világ a teljes globalizáció felé halad.Egy nemzetek feletti világkormány lesz.A világ vezetői ezt már eldöntötték.Ezt Orbán Viktor sem tudja megakadályozni’Orbán Viktornak elfogyott a municiója,a pénze.Jelenleg ideglenes békét kötött.Orbán Viktor forradalmár mint Kossuth Lajos.A határontúli kettős magyar állampolgár csak pártra szavazhat. Nem egyenjogú.De mi lesz ? Nem tudom.Jó volna ha egy jó vélemény alakulna ki a magyarokról a világban.Annyira széthúzó a magyarság,hogy ez csak egy szép álom marad.1989 után volt olyan pillanat amikor azt hittem,hogy lesz magyar egység.De tévedtem’
    Január 21-i Békemenet Magyarországért tüntetést megnézhetik : http://valakiblogja.wordpress.com/2012/01/21/video-osszefoglalo-a-bekemenet-magyarorszagert-tuntetesrol/
    Január 22 -i Hadd szóljon – Klubrádióért ‘ tüntetés : http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=137321
    Egy kicsit irigykedek a kanadai magyarokra,mert nagyon szép országban laknak.Fóbiám van,mert félek repülőre ülni.Nem sok esélyem van,hogy lássam Kanadát ‘ A reményt nem adom fel ‘

  • Izsak-Bacs Jeremias

    Tisztelt BENCSICS KLARA Asszony

    Olvasva az On hozzaszollasait ra jottem hogy On Kanadaban el, biztos hogy meg volt az oka miert vandorolt e orszagban
    En es meg a tobbi 10 milio magyar it maradtunk az os hazaba es ateltunk jot es rosszat egyarant.
    En, Izsak-Bacs Jeremias, Erdelybol szarmazom es nagyon sok ideje Magyarorszgon elek es ,,boldogulok;;
    Nem akarom partolni az elozo – kormanyokat – de az elozo kormanyok tiszteletben tartottak az – egyetemes emberi jogoka – nem kenyszeritettek senkit arra hogy – szent koronakat imadjanak – nem hoztak kulfoldrol a szimpatizans zsoldosokat az adofizetok penzen es viszamenoleg senkit meg nem fosztattak a jogaitol;
    Konnyu On-nek kintrol, Kanadabol uszitani es szidalmazni, megvedeni egy olyan kormanyt amelyrol a nallam okosabb politikusok is azt mondjak hogy ez egy – Fasiszta Kormany – .
    Mellekelek egy beszamolot ami alatamasztja a leirtakat.

    Első nekifutásra nem volt olyan rossz ez a tüntetés, mégis hiányérzetem van. Még nem tudom, mi az, majd alszom rá egyet. De jó volt, hogy a vidékiek vonattal, saját kocsival, Volánnal jöttek, mindenki saját pénzből, saját akaratból.
    És nézzük, mibe került nekünk a tegnapi tüntetés:
    “Navracsics Tibor Miniszter Úr részére!
    Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
    Tisztelt Miniszter Úr!
    F. hó 12-i megállapodásunk szerint tisztelettel benyújtom a január 21-i “Békemenet civil demonstráció” c. rendezvényünk költségelszámolását. Kérem szíves intézkedését költségeim mielőbbi megtérítésére.
    Tisztelettel
    Széles Gábor
    KöltségelszámolásSzervezői díj 21.700.000 Ft
    Buszbérlet: 80.000 fő x 1850 Ft 148.000.000 Ft
    Hideg élelem: 30.000 fő x 720 Ft 21.600.000 Ft
    Molinó anyagköltség: 724.000 Ft 724.000 Ft
    Aktivisták: 320 x 3.000 Ft 960.000 Ft
    Mécsesek, koszorúk: 1200 x 2.400 Ft 2.880.000 Ft
    Reprodukciós költségek (Orbán Viktor-kép stb.) 3.410.000 Ft
    Toborzási jutalék: 450 x 10.000 Ft 4.500.000 Ft
    Honorárium (Pataki A): 1.200.000 Ft 1.200.000 Ft
    Licenszdíj (Kubatov G.): 4.200.000 Ft 4.200.000 Ft
    Telefonköltség: 43.210 x 90 Ft 3.888.900 Ft
    Összesen: 213.062.900 Ft
    A Költségelszámolás áfa nélkül értendő, mivel Simicska Úr szíves ígérete szerint az alvállalkozók számlamentesen dolgoztak.
    Maradok tisztelettel,
    Széles G”
    Udv. Jeremias Izsak-Bacs
    Mennonita Lelkesz

    Roviden meg annyit hogy 39 napig Tiltakoztam STRASBOURGBAN a kozos jogainkert amit ez a – FOLKENT,KIKENT es ELKENT kormany elvont a magyaroktol. az Uj ORBANISZTAN KIRALYSAGBAN.
    Ha On – Tisztelt holgyem olyannyira szeretne elni e Kiralysagban akkor nyugotan haza lehet terni es megprobalni elni havi 90 000 ft-bol vagy ennel kevesebbol mondjuk havi 53 000 ft kozmunka berbol.
    VARJUK TART KEZZEL A – VIKTORENKO PARADICSOMABAN-

  • Kovács Árpád

    Szemenyei-Kiss Tamás canadai egyetemi tanár híreszteli hogy a Fidesz pénzt fizetett a tüntetés részvételéért ,ugyan ugyan, bújjon el majd megkeressük.. Ott se volt a felvonuláson,mszp adta a hírt neki és azt a hazugságot közölte a világgal Fizetett megélhetési firkász erkölcs nélkül hogyan oktathat egyetemen.

    Izsak-Bacs Jeremias …hazudj nagyobbat hátha hihetőnek tűnik.Menj israelbe a hazádba ott tegyél rendet ,ne avatkozz a belügyeinkbe, éppel eleget élősködtetek a magyarokon,van nektek palesztina a bélyegetek ,csak nem tudjátok magatokról levakarni.

  • Kovács, legalább vennéd a fáradtságot és ne irnál feleslegesen hülyeséget. Szemenyei-Kiss Tamás nem kanadában él, és nem egyetemi tanár. Budapesten él, és ujságiró, és helyben tapasztalja, saját bőrén, mit jelent az Orbán kormány. És kis nácikám, ne nagyon ugrándozz, és küldözz el embereket pl. Izraelbe, mert mások is észreveszik rólad, hogy csak egy bolha vagy.

  • Izsak-Bacs Jeremias

    Tisztelt Uram!

    Az Ur kegyelmebol en Magyarorszagon elek es adozok mint a legtobben, akik itt elunk es dolgozunk.
    On nem Magyarorszagon el, tehat annyi koze Magyarorszaghoz mind a – DALAI LAMANAK – a VATIKANHOZ.
    On Uram maradjon es boldoguljon ott Kanadaban, ahol adozik es el.
    Egyszer elhagyta Magyarorszagot valamiert, miert, azt csak On tudja.
    Ha tenyeg megakarja tapasztalni az – ORBANISZTANI – joletet, akkor szeretettel varjuk hogy viszaterjen a VIKTORENKO KIRALYSAGBA.
    En uram nem tegeztem le On-t mivel a szuleim meg arra neveltek es arra tanitottak hogy minden embernek meg kell adni a tiszteletet.
    Ugy latszik hogy On-t Kanadaban nem tudtak megnevelni.
    Udv. Jeremias Izsak-Bacs
    Mennonita Lelkesz

  • Berényi István

    Sok hülyeség volt a cikkben, de ezen még nevettem is: ” a magyar főváros valamennyi közterületét előre lefoglaltatják a pártállami apparátuson keresztül, „–van Önnek fogalma arról, hány közterület van a fővárosban? Na nem baj, jó vicc volt.

  • kedves Izsak-Bacs Jeremias!

    Ne izgassa fel magat par agyatlan fideszes provokatoron. A nep tanult a legutobbi valasztason tanusitott duzzogasabol es a kovetkezon mar nem mer majd duzzogni, csak barmi aron osszefogni, mert ha eddig csak sejtesei voltak Orban tehetsegtelensegerol, mara meggyozodhettek rola, szerencsere azok is, akik ra szavaztak!

  • Klara Bencsics

    Izsák úrnak, először nem akartam válaszolni,de egy pár szóra mégi. T.i. aki iylen hülye álnevet választ, annak nem érdemes.
    Csak tévedéseit akarom tisztázni.-
    1,”Fasiszta kormány” iylen nem létezik. T.i. volt NÁCI kormány úgan Magyarországon, és sajnos ismertem a javából!
    2, Nem jószántamból hagytam el hazámat, hanem menekültem! Ez nagy diferencia!
    3.,Én arról írok ami tetszik.Maga és senki nem tilthatja meg álláspontomat, azért jöttem ebbe a szabad országba, hogy elmeneküljek olyan gondolkodástól, hogy ha valami nem
    tetszik, feljelentem, ledorongolom stb.
    3, A betett „számla” amit idehozott a felvonulásról, hazugság. Valószinű ílyen számlákat nyujt be a baloldal ha tüntetni megy!
    4, ez a blog, vagy újság szerkeztősége MIND magyar kanadai. Van aki itt született és valóban nem érthető, miért lázit itt a mai kormány ellen. A másik meg eljött az urolsó választás óta Kanadába, mert ott már nem terem babér neki.
    Szemenyei meg Németországban él, de gyakran megy Budapestre. Ez a fenti életrajzában látható.

  • Bencsics

    ezt rosszul tudja, az orban-kormany nem toleralja a maskent gondolkodokat, feljelent, ragalmaz, illetve munkajatol fosztja meg azokat, akik nem ertenek veluk egyet! ami pedig a baber hasonlatat illeti, szinten nem allja meg a helyet, altalaban azoknak terem baber mas orszagokban is, akik otthon is sikeresek voltak, otthon is tudtak magukkal mit kezdeni…akik otthon is lusta, tehetsegtelen, hitvanyak voltak, azok mas orszagoknak sem kellenek!

  • Izsak-Bacs Jeremias

    Akkor engedje meg kerem hogy mi is, itthon Magyarorszagon tudjuk kiharcolni a mi szabadsagunkat.
    Mivel nem Magyarorszagi adofizeto, ezert ne szoljon bele egy olyan orszagnak a belugyeibe amihez Onnek semmi koze, azonkivul hogy csak ott szuletett.
    Udv. Jeremias Izsak-Bacs
    Mennonita Lelkesz

  • Tisztelt Izsak-Bacs Jeremias úr!
    „Nem akarom partolni az elozo – kormanyokat – de az elozo kormanyok tiszteletben tartottak az – egyetemes emberi jogoka – nem kenyszeritettek senkit arra hogy – szent koronakat imadjanak” Izsak-Bacs Jeremias.

    Ezzel vitatkoznék, nem kell olyan régre visszamenni csak 2006 októberi eseményeire, mikor ütötték, verték, lőtték a magyart, a rendőrség meg a nemzeti zászlót taposta. Kérdem én ez nem fáj? Teljesen nyílvánvaló volt, hogy a rendőrség politikai megrendelésre dolgozott, sorszám nélkül „védte a rendet”. Akkor hol voltak az emberi jogokért kardoskodó emberek és maga?
    Ki kényszeríti önt, hogy szent koronát imádja? Volt egy ilyen törvény, hogy mostantól mindenkinek imádnia kell a szent koronát? Erről sem tudok, pedig itt élek magyarországon. Mellesleg csak egy szent korona van.

  • Turza Milan

    a rendzavaro csocseleket minden demokratikus orszagban utik, verik……Gyurcsany CSAK ott hibazott, hogy nem verette valoban agyon oket mar a Szabadsag-teren!

  • Libas Misi | január 23, 2012, 9:49 de. magácska össze-vissza hadovál! Nem unja még, vagy ennyire megfizetik? Minden esetre Kanadának magán is el kellene gondolkodnia, hiszen ha valaki ennyire ellenséges az állítólagos hazájával szemben, az bizony nem lesz hálás a fogadott hazájával szemben sem.

  • te hulye witcheszter

    en nem a hazammal szemben vagyok ellenseges, hanem a retardalt, merhetetlenul ostoba, megvezetheto birkakkal szemben, mint maga! az nem baj, hogy buta, de legalabb kussoljon!

  • Turza Milán :
    Sajna nem eléggé csépelték 2006 ban a zsaruk a megvadult náci futbalhuligán csőcseléket.
    Láttál te rendőrt nyílt lábszertöréssel az eset után ? Mert én igen ! És nem, egyet , de nem tizet !
    Szóval hagyd el a süket propagandádat.
    Volt hasonló eset Svédországban is : egy náci tüntetés kezdett elfajulni.: Eredmény : 2 halott , 7 sebesült.
    És mindenki gondolhatja hogy NEM a rendőrők közül kerültek ki az ” áldozatok ”
    Valahogy így kellett volna a Szabadságtéren eljárni a mi rendőreinknek is , nem pedig összevretni magukat a lumpen elemek által.
    Berényi főtudós :
    Igen , a Kormányhivatal kettő évre előre lefoglalta Budapest belvárosának a köztereit és majdnem minden főutját meg az egész Erzsébet hidat , Márc. 15 re.
    Nemtudom mit hazudozol mikor ez nyilvánvaló dolog hisz maga Szijjártó jelentette be.
    Eből is az jön le egy tájékozott embernek hogy a ” kommunikációd ” gyakorlatilag ferdítésekre és durva csúsztatásdokra épül.
    Kovácskám.
    Kiskegyed meg jobb ha megsem szólal , mikor már se szeri se száma azoknak akik elmesélték miképpen ” tanácsolták ” hogy ugyan szálljanak már fel arra búszra , ( kisvárosi közalkalmazatokról van szó ) Nomeg az erdélyiek akik elmondták hogy mennyit kaptak..Meg a csóró romák.
    Ugye nem képzeled hogy mindez titokban maradhat , mintahogy a tavalyi március15.-iei bértapsolók alkalmazásáról is lehullt a lepel , már rögtön a Mosthatalmonlévő beszédje után…azon röhögött egész Pest akkor.
    Mostmár persze nincs kedve Pestnek röhögni , mostmár kijárunk tüntetni….és nemám 3500 Forintért meg ebédkéért !

  • Izsak-Bacs Jeremias

    Kerdem en a laikus.

    Kik voltak azok, aki betortek az MTV szekhazaba, vagy randaliroztak az utcakon, utve, verve es megsebesitve ugy a rendoroket mind az artatlanokat, nezzen egy kics jobban korbe a TV-be hatha folismer valakit vagy valakiket.
    Reszben ott acsorognak a – PARLAMENTBE- reszben meg megtalalhatjuk oket a HIVATALOKBAN.
    A Rendorok, magyar allampolgarok, lehetnek barataink ,rokonaink vagy eppen ismeroseink. Nem – UFO-k, nem nemzet ellensegei, hanem a REND-OREI ahonnan a nevuk is.
    Sajnallom hogy sok artatlan ember megserul az esemenyekben, epp ugy sajnallom mind azokat a rendoroket akik valamilyen serulest szenvedtek.
    Egyben biztos vagyok es az az ,hogy a RENDOROK nem provokaltak a csocseleket honem forditva.
    Udv. Jeremias Izsak-Bacs
    Mennonita Lelkesz

  • Mégcsak annyit Thurza Milánnak , hátha nem jól tájékozott:
    Az előző ” durva elnyomó kormány ” idején fel lehetett menni Gyurcsány Feri házához és ott lehetett napokig randalírozni meg durva trágár szövegeket órdítozni hogy a gyerekei és a felesége rettegjenek , annélkül hogy ennek bármilyen következménye lett volna.
    Most próbálj meg felmenni az Orbán villához !
    Pláne tüntetni .
    Szaal gondolkozzál mielőtt hülyeségeket írogatsz.

  • T E S S É K
    EZ is egy vélemény : a fiatalság véleménye.
    ‘ 56 .-ban is ők kezdték

    http://videa.hu/videok/hirek-politika/educatio-megnyito-botrany-lgZV0Psioq3xWIx9

  • Klara Bencsics

    Géyza, NEM tegnap születtem! Ez előre betanitott szöveg volt és maximum 10 diák kiabált , éppen a rendbontásért és a TV: kameráért. Őket is felhasználják éppen úgy mint minden más eszközt a kormány megbuktatására. DE NEM FOG SIKERÜLNI! Jobb, ha belenyukszik itteni kiabálokkal együtt!

  • Klara Bencsics

    Na igen a rendőrök(akik ránklőttek 2006-ban) nem örülnek, hogy negyven(40) éves korukban nem mehetnek nyugdíjba! Micsoda fasizmus! A világ többi országában SEM mehet egy rendőr 40-45 éves korában nyugdíjba és az államot terhelje azzal, anélkül, hogy DOLGOZNA érte! Ez már így van sajnos a világban!

  • Bencsics

    elobb tanulj meg magyarul irni, mert a belenyukszik az mar nem is csak helyesirasi hiba, hanem egyszeruen nem ismeri a szotot…..adot nem fizet, mipicsaert hiszi, hogy maganak barmilyen erkolcsi alapja lehet arra, hogy beleugasson az otthoni esemenyekbe maga mumiaimitator? leginkabb kussoljon es huzza meg magat itt a templomaban az oregasszonyokra specializalodott papja mellett!

  • Izsak-Bacs Jeremias

    Az akkori Torveny adta lehetoseg es az akkori Munka szerzodesuk ezt lehetove tette. Ha mar a torvenyt megakartak valtoztatni,akkor nem viszamenoleges hatalyal kellett volna, hanem a jovore gondolva.
    A RENDOROK is pont olyan emberek mid barmelyik magyar allampolgar, csak eppen hogy egy rizikosabb munkat vegeznek, az eletuket is kockaztatva.
    A csocselek, az csocselek igy Magyarorszagon is, mind barmilyen mas orszagban.
    A csocselek miatt kovetkezett be Magyarorszag minden – TRAUMAJA-, Trianon, Becsi Diktatum stb.
    A csocseleknek nincs hazaja, a csocselek csak haszonelvezo, parazita, uvoltozo, veszett kutya.
    Udv.Jeremias Izsak-Bacs
    Mennonita Lelkesz

  • „Az előző ” durva elnyomó kormány ” idején fel lehetett menni Gyurcsány Feri házához és ott lehetett napokig randalírozni meg durva trágár szövegeket órdítozni hogy a gyerekei és a felesége rettegjenek , annélkül hogy ennek bármilyen következménye lett volna” GEYZA

    Igen láthattuk, hogy semmilyen következménye nem volt 2010-ig. De akkor is csak azért, mert épp választást tartottak. Ezek a csőcselékek milyen érdekes épp azután jelentek meg az utcákon, mikor a böszme prófétánk híres „igazság” beszédi kitudódott. Így, mivel a népnek joga van fellépni kormányzójával bármilyen eszközzel, számomra ezért elfogadott ez az ostrom. Mivel, ha annyira demokratikus és lemond, akkor a „csőcselék” nem megy az utcára és nem rohamozza meg a mtv székházat sem.

    Demokráciát meg nem kell védenie sem önnek sem másnak, mert nincs, nem is volt sose.

  • Turza

    szamomra is teljesen elfogadott, hogy a vandalkodasra felberelt focihulliganokat agyonverjek a rendorok!

  • A rendőrkérdéshez.
    Elég felemás ez az intézkedés, szerintem ez politikai ügyből csinálták és nem azért, mert valóban szükség lett volna rá. Aki képes rá dolgozzon és úgy gondolom a rendőr tud is 50 és 55 évesen is dolgozni. De már egy tűzoltó nem, vagy kevésbé. Szabályozni kellett volna, beosztásonként, ki mikor mennyen nyugdíjba, egy viszeres lábú tűzoltótól nem lehet elvárni, hogy tüzet oltson 55 évesen, sem 50 évesen, aki nem „romlik” le annyira, annak csak munka jöhet csak szóba.

  • Libas Misi | január 23, 2012, 11:26 de., Magácska honnan is vakkantgat a „magyarországi belügyekbe? ” Helyesírásilag pedig: „belenyukszik az mar nem is csak helyesirasi hiba, hanem egyszeruen nem ismeri a szotot…..adot nem fizet, mipicsaert hiszi, ” a béka alsója alatt áll, mégis milyen alapon oktat ki másokat, pl. Bencsik Klárát?

  • Mia baj az Öszödi Beszéddel ?
    Talán nem volt benne igaza Ferinknek ?
    Olvastad Te egyáltalán ?
    Persze hogy nem.
    Akkor meg ne citáld ide.
    Köszönöm.

  • Bencsics Klára aki kiáll a feudalista Magyarországért…eszem el ne hagyjon…

  • PVC Geyza, itt nézd a kedvenc Feridet: http://www.blikk.hu/blikktv_punk16/ime-gyurcsany-titka-bortonben-volt-az-apam-2078240
    Ez a „Feri” most is elhallgat dolgokat.

  • „nem viszamenoleges hatalyal kellett volna, hanem a jovore gondolva.” Izsak-Bacs Jeremias

    Ez a másik, aki még szolgálatban volt, az maradhatott volna még egy kicsit:)
    Akiket nyugdíjaztak, azokra meg hozni kellett volna egy jogszabályt, hogy nyugdíj mellett nem szabad dolgozni, vagy-vagy, esetleg vissza is térhettek volna rendőrséghez egy megemelt megbecsült bérrendbe. De ez helyett ment a rombolás.

  • Tisztelt Eszter Vinch!

    Mindenhol akad egy-két hülye, nem érdemes vele foglalkozni, öröm őt olvasni, víg kedvre fakaszt:)

  • Witcheszter

    azon az alapon, hogy adofizeto magyar allampolgar vagyok es tudok magyarul helyesen irni, de ezert nem fogom atallitani a klaviaturat, ne is remenykedjen…hogy magukat agyerelmeszesedett, szenilis ven trottyoknak tartom a Bencsiccsel egyutt, az igy is egyertelmuen kiderul, hiszen a witches megszolitast erti, arra rendre valaszol:)

  • Különben meg egy picinyke icinyke kérdés :
    Most , hogy ” visszamenőleges hatályú törvénykezés ” révén felszámolták a rendvédelmisek korai nyugdíjját , talán jobb lett az országnak ?
    -27 % ÁFA
    -Cirka 260 Ft ma 1 USD a bankban
    -430 Ft 1 liter benzin
    -270 Forint 1 Kiló kenyér
    -250 Ft. 1 liter tej
    -Egy 40-50 négyzetméteres lakás kifűtése 14-15 Celsius fokra havi 50 000b Forint, 40 000 Forintos közmunka , vagy 90 000 Forintos minimálbér mellett
    -A nyugdíjjam odalett…
    -Az államadósság magasabb mint valaha
    -Az új szabálysértési törvényben értelmében már vagyonelkobzás is adható !
    Vagyis ha valaki 6 hónapon belül kétszer áthajt a piroson , akár el is kobozhatják a kocsiját és életének hátralévő részére lenullázhatják !
    MI A BÁNATOT AKARSZ MÉG KEDVES BENCSICS KLÁRA A JÓ ISTEN ÁLDJON MEG ?? ?? ??…MIT ??
    EZÉRT LÖVETTED MAGADAT A GAZ GYURCSÁNYISTA RENDŐRÖKKEL ? EZT AKARTÁTOK ?
    Vagypedig netán TE is az ” újfelső-középosztályhoz ” tartozol ? Akik hasznot képesek húzni mindebből ?

  • Turza

    na latja pont ez a baj a magyarokkal, hogy kb annyi elkepzelesuk van ezekrol a dolgokrol, amiket emlit a parlamentben is, mint maganak….eshat maga is nagyon ostoba…

  • Szakaggy le rólam Eszter , szexoldali álszentekkel nem foglakozok.
    Majdha felhagysz az álszeméremmel akkor ismét elcsevegek Veled olybá…höhöhöö

  • Geyza, csak nem a VV6-ban indulsz „összeférhetetlen” kategóriában?

  • GEYZA a devizákat, a benzint, a kiló kenyér árát, a tej árát, a földgáz árát NEM a kormány határozza meg, mert piacgazdaság van, abból is a rabló. Csak az áfa igaz, az nem volt jó döntés.

  • Turza

    sot semmit nem a kormany hataroz meg, mert az arfolyamok az egesz vilagnak amerikabol jonnek es persze lehet ellene nepitancos szerelesben fenyegetodzni, dehat a szellel szembe iranyitott hugy az megiscsak a sajat laban fog vegigcsurogni!

  • Tévedés ne essék, azok a rendörök, akik 40 + évesen „mentek” nyugdijba, a többségük nem önszántából tette. Egyszerübb volt igy megoldani a létszámcsökkentést, amit rájuk erőszakoltak. De ha már ott tartunk, a jelenlegi belügyminiszter is korán ment nyugdijba, mint rendör, mégsem kiabáltok rá tücsköt bogarat. Jelzem, azzal a rendörséggel, akinek annyi pénze sincs, hogy a szerencsétleneknek egy váltás egyenruhára sem telik, és ennek ellenére naponta készen állnak szemben állni ezekkel a bornét huligánokkal, én leveszem elöttük a kalapomat. Aki irigykedik rájuk, lépjen be és csinálja utánuk. nem kap érte köszönetet.

  • Pontosan igy van, Judith, és ezt a stratégiát használták közvetelnül a rendszerváltás után, amikor sorozatos leépitések és elbocsátások kezdődtek, szinte minden szférában. A magyar gazdasági szereplők, valamint a magyar állami cégek, ill. szervezetek nem tudták fenntartani a Kádár-korszakból örökölt foglalkoztatottsági rátát.

  • Klara Bencsics

    Senki sem kiabál. Tudomásom szerint a szakszervezet és néhány balos segítséggel ŐK kiabáltak a rendőri felvonuláson. Én csak helyeslem a kormány intézkedését nyugdíj ügyben.Ennyi.
    Christopher fenti válaszára: pontosan. A mai kormány sem tudja fenntartani olyan emberek nyugdíját akik 40-45 éves korukban akarják azt, munka nélkül!

  • T.Turza Milán,Klára Bencsics,Eszter Vinch!Amiket itt önök össze-vissza irkálnak az már észbontó,önök a Kovácskával sajnos már rég óta orvosi esetek.Az hogy ilyen drágasság van azért a jelenlegi kormány tehet a különféle adók bevezetésével,melyet most még tettéztek a 27 %-os ÁFÁ-val is!Önök nem itt élnek,tudom egy részük nem,akkor javaslom hogy éljenek itt,megtudják.Akik nem itt élnek,az ne helyeseljen semmit,nincs hozzá joga,ott tegye a dolgát ahol él!Azok akik 40-50 évesen nyugdijasok azoknak szerzett joguk volt rá,melyet ez a kormány egyoldaluan felrugott,ezek az emberek komoly több orvosi bizottságnál estek át vizsgálaton,s ha az egészségkárosodásuk meghalladta a 10 %-ot,nem lettek alkalmasak a további munkavégzésre!ezért mentek nyugdijba ha akartak,hanem.Javaslom önöknek hogy amit ezek a dolgozók 25-30 év alatt a munkájuk során átéltek csinálják végig,!Balesetteknél szedjék ki a holtesteket darabokban,vegyennek részt tüzeseteknél,gyilkosságoknál de sorolhatnámms ha ezt ennyi idő után ugy érzik hogy még birják akkor leveszem maguk előtt a nem létező kalapomat!Szégyeljék magukat hogy ezeken az emberekken gunyolódnak!Ezek az emberek egy-egy balesetnél,gyilkosságnál napokat töltenek étlen,szomjan,milyen emberek önök?Gyalázat!Szégyeljék magukat hogy a máskép gondolkodókat lehülyézik,ez minősiti magukat!Turzának üzenem hogy ne csak az ,,öszödi beszédet”, hanem a” Kötsei beszédet” is olvasgassa!Klára érdeklődök hogy a 2006-os tüntetéseknél ön is részt vett csuklyásan a randalirozásokban,a TV székháznál ami történt,ön is rendőröket vert?A Kossuth téren ön is heteket töltött életvitelszerüen,mert láttam iszonyu volt amit ott müveltek,!Felháboritó hogy hogy éltek ott !Akkor látta a gyujtogatásokat,tank elkötést,akkor ön is a békés budapesti embereket korlátozta a jogaikban,mert féltek kimenni!Nagyon köszönöm,hogy ön is részese volt annak hogy ezek a békés tüntettők több milliárdott elrandaliroztak!Amit Jeremias Izsak-Bacs leirt teljesen egyetértek vele,s köszönöm hogy leirta.Az hogy itt él miért baj,itt dolgozik,itt adózik,itt éli meg a kormányok tevékenységét,miért baj hogy különbséget tud tenni?Véleményem szerint az a baj hogy sok embernek még mindig fennt van a szemellenzője ideje lenne levenni végre!Az a baj olyan emberek osztják az igét akik elmenekültek az országból,s páholyból nézve osztják az észt!Itt kell élni,itt keel január 1-ével bevezetett közmunka 22 e Ft-os béréből,itt kell élni hogy nincs munkahely,itt kell élni hogy a szegény embereket az árok szélén hagyták a devizahitel törlesztésnél,itt kell élni a befagyasztott családipótlékból /eltartani a gyerekeket/,itt kell élni az egykulcsosadó bevezetésével az emberek többsége több tizezer forinttal kap kevesebbet
    /pld 4.müszakban járó dolgozó havi 16 e Ft-al keres kevesebbet/,itt kell élni,amikor a gyeden lévő több tizezer forinttal kap kevesebbet,itt kell élni a különféle adók hatására minden élelmiszer majdnem a duplájára emelkedett,itt kell élni 430.-Ft-os üzemanyagárak emelkedésénél,amelyek mindenben beépültek,itt kell élni amikor a szegény emberek bruttó fizetése átlag 100 e Ft s ebből fizetni mindent, a nyugdijas amikor sulyozza hogy melyik gyógyszerét váltsa ki mert még rezsi is van és élni is kell,de sorolhatnám a végtelenségig.
    Éljenek önök legalább egy hónapig uraim,hölgyeim s akkor jogot formálhatnak a vélemény nyilvánitásra,de addig nem!!!!!!! /amennyiben a helyesirás is problémát jelent,hát ez legyen a legfőbb gondjuk/

  • azert kicsit en is merges vagyok a magyar rendorokre, hogy oktoberben Bencsics, aki kepes volt atutazni az oceanon, hogy unnepelhessen?!… meguszhatta..:)

  • Klara Bencsics

    Éva Lökös, sajnoss ön annyira gyenge, hogy nincs válaszom hülyeségeire,.,és persze Libsi Misinek sem! Évának még annyit, NEM voltam a TV székházban, nem boritottam és égettem autókaz, sőt még tankot sem iditottam.
    Igen, hazamentem, az 56 os forradalom 50.évfordulójára „együtt” ünnepelni ezt a nagy történelmi eseményt. Az volt csak a baj, hogy a hidakon NEM volt közlekedés, a metrók nem álltak meg mindenhol és egy vendéglőben kis hiján megvertek a m.rendőrök kanadai gyermekeimet !

  • Azt csak csöndben jegyezném még meg, hogy pl. Kanadában és az USÁ-ban is természetes dolog, hogy bizonyos foglalkozások – legyen az rendörség, katonaság, tűzoltoság, ambulancia, sőt, még a pedagogusok is – jóval korábban mehetnek nyugdijba, mint az „átlag emberek”. És senki nem tarja öket emiatt „ingyenélőknek”. Bele van kalkulálva, hogy ezek a szakmák olyan erősen veszik igénybe a szervezetet és idegrendszert, hogy egyszerüen egy idő után ezek az egyének kiégnek. Kanadában pl. a pedagogusoknak is van olyan lehetőségük, hogy négy éven keresztül a fizetésüknek csak a 80%-át veszik fel és az 5.-it évet, fizetett szabadságként veszik ke, pihenőül. Miután mindkét gyermekem pedagogus, tehát látom milyen iszonyú mennyiségű munkát fektetnek bele, és nap , mint nap milyen stressznek vannak kitéve. Azon kivűl is vannak barátaink, akik a katonaságnál vagy a rendörségen is szolgálnak. Le a kalappal elöttük.

  • Klára, az én 80 éven felüli édesanyám is hazament, hogy ünnepeljen. Csak hogy a hangoskodó hulligánoktól nem volt képes élvezni az emelt hangulatot.

  • T. Lökös Éva itt élek Magyarországon. Nyugodjon meg, már nem sokáig. Én is mint sok más külföldön tervezek magamnak jövőt, itthon különböző okok miatt szinte lehetetlen.

  • Klara Bencsics

    Judith, na ne, KAnadában 40-45 évs korukban mennek nyugdíjba?
    Inkább az általad emlitzettek, KÉSŐBB, mint a korhatár!

  • Klara Bencsics

    Huligánokat nem láttam, viszont egy felemelő többezer emberrel egy nagyszerű megemlékezésbe volt részem! Mindenki a mag környezetében ünnepelt oktober 23-án, vagy szeretett volna!

  • Aszongya
    P I A C G A Z D A S Á G
    van itten…
    Nehogymá’ szerteszéjjel röhögjem magam !
    Lehet hogy ez itt ” piac ” a Fidesz-közeli nagyvállalkozóknak meg oligarcháknak , dehogy azonkívül minden más vállalkozást agyonnyomnak az is biztos.
    Tessék felmenni a NET.-re és ott körbenézni kicsit , miket írnak felháborodott és lenullázott emberek !
    A legutóbbi vértlázító ügylet ( amit feljegyeztem , mert már se szeri se száma a hasonlóaknak ) : 300 négyzetméter felett tilos bevásárló-központot építeni.
    Ez tönkre tette az építőipart , elvándorlásra ösztökéli az itt beruházni kívánó pláza-építőket , viszont igen jó lessz a Lázár-fivérek tulajdonában lévő náci-motoros érdekeltségű CBA bevásárló-láncnak , amelyik szépen elkezdi felvásárolni a félig kész bevásárló-csarnokokat. Tört áron. Ők persze megfogják kapni rá az engedélyt.
    EZ csak egy apró példa a jelenlegi kliens-rendszer működéséből.
    A Forint azért romlik példanélkül , mert a Kormány gazdaságpolitikája miatt a Nemzetközi Nagytőke elfordulni látszik Magyarországtól !
    Ettől aztán minden drágul..előbb a gázolaj , ennek következtében meg minden.
    A 27 % ÁFA látszólagos piciny plusz 2 %.-a halmozottan jelentkezik mindenben.
    A minap csináltak egy felmérést : tavaly év vége felé már 4 naponta módosították az adótörvényt !
    Ilyet még nemlátott a Világ! Nemcsoda hogy Magyarisztánban már senki nem ruház be semmibe !
    Tehát hagyjuk a demagógiát jó ?
    Tessenek hozzá olvasni nemes uraim , mielőtt fröcskölődni kezdenek !

    Kedves VincsEszter :
    Meghagynám Kiskegyed kertbenéző szemecskéinek a Való Világ összes volt , jelenlévő és jővőbeni részét , hogy gyönyörűségét lelhesse benne !
    Énmár csak megmaradok a német satellit-tévék mindenre kiterjedő , alapos és tudományos igényű történelmi elemzéseinél.
    Legutóbb példul volt egy rövidebb film-eposz , a második világháború tengeri hadviseléséről.
    Nem volt hosszú , minössze négy és fél órás. Eleinte 40 percenként voltak a reklámok , nagy bosszúságomra. A végefelé már 15 percenként , ami jó is volt , hogy lehessen egyet sétálni , kávézni , szenvicst kenni, mellékhelyiségre kifáradni,
    Mert a film nézése közben a TV elől felállni nem lehetett. Arról gondoskodtak a szerzők !

  • Kovács Árpád

    Szocilapok firkászai össze vissza hazudoznak,próbálják kevesebb létszámnak feltüntetni a békés menetet .Több mint 500 ezren voltak ,inkább 600-800 ezren a felvonuláson.Videók résztvevők bizonyítékok rá.Orbán miniszterelnök úr a nemzetet megtudja mozgatni az ország érdekében,szép kellemes hangulatú békés egységes nemzet akarat mutatkozott meg.Hajrá Fidesz .Hajrá Magyarország.

  • Turza

    csak nem olyan orszagba keszulodik, ahol a liberalizmus kepezi a demokracia alapjat? pfuj maga kepmutato szentfazek!

  • Kovacs

    mi tudjuk hogy kb 150 ezer, de ugy vigyazz, hogy ennyien vagytok OSSZESEN! oszt szallitgathatjatok a joisten is busszal, ingyenebeddel, akkor se lesztek tobben, SOT!

  • Kovács Árpád ez benne a legszebb, hogy a sok hazaáruló libióta most vagy kussol, vagy tagad.

    Libás Misi, bárcsak Magyarország legnagyobb gondja te volnál…

  • Turza

    mindenki tudja, hogy magyarorszag legnagyobb gondja orban viktor es az ot esz nelkul kovetok…

  • Éva Lőkös | január 23, 2012, 2:29 du., tekintve hogy megszólított, közlöm: születésemtől fogva és megszakítás nélkül Magyarországon élek, tehát tisztában vagyok a hazai politikai, gazdasági, szociális helyzettel és éltes korom miatt is, van összehasonlítási alapom a 90 előtti és utáni mindennapok nehézségeiről. Semmilyen politikai párttal nem tartom a kapcsolatot, így mint kívülállót nem tud egyik párt sem a hazugságaival/ígéreteivel megtéveszteni.

  • Witcheszter

    valoban, partoktol fuggetlenul sajat magat is kepes megteveszteni, ehhez eleg csupan korlatoltnak , eltes korabol eredoen meg szenilisnek lenni…. pont a maga korabelieket kell ugy eltartaniuk a fiatalabbaknak, hogy maguk ahhoz ado formajaban szinte semmivel nem jarultak, eppen ezert hagyja a donteseket is a fiatalabbakra…

  • Misuka neked súgnak, vagy magadtól vagy ilyen primitív és ostoba?

  • dehogyis, egesz nap gyakorlom a tukor elott…:) csak maganak meg a sorvadtagyu bencsicsnek, nehogy zavarban kelljen lenniuk amiatt, hogy muvelt emberek koze keveredtek….

  • Én nem tudom mennyien voltak, de hogy őszinte legyek, nem is érdekel. Mondjuk kicsit csalódtam, mert én sokkal többet vártam, mert az látszott, hogy érezték a szervezők és a kormány is, hogy itt bizony most nagyon domboritani kell. Na mindegy. Nem is ez a lényeg.
    Azon gondolkodtam, kell-e valami polgárháború féle, vagy forradalom, vagy népfeleklés? Igen, azt hiszem kell. És – örülhetnek a kormánypártiak a következőknek – nem is annyira az orbán-kormány ellen. Azt hiszem, hogy azáltal, hogy ez kimaradt a rendszerváltáskor, kimaradt egy erkölcsi, morális megtisztulás, megújulás is. (Hülyén hangzik, de nem tudom másképp mondani.) Pedig az valamiképp mindig együtt jár az ilyesmivel, mégha sok ocsmányság is. Énnek a megújulásnak tulajdonképpen Gyurcsány ugyanúgy akadálya, mint Orbán (annak ellenére, hogy számomra GyF a kisebbik rossz). A tömeg láttán azt kalkulálgattam, vajon mikor jön el az a pillanat, amikor a feszültségek elérik a kritikus pontot. Mert biztosan be fog következni, mert egyszerűen nem lehet a jó népet hosszútávon ennyire hülyére venni, és Orbán azt hiszi, a kommunikáció minden, de téved. Az is lehet persze, hogy nincs igazam, nem is vagyok biztos ebbéli véleményemben. Csak morfondiroztam ezeken a dolgokon a felvonulók kapcsán. Az orbán-féle felvonulók mindig sokkal inkább túl vannak hevülve (most tök nyugisak voltak, de akkor is igy van), orbánt valami istenség-félének képzelik, és szerintem ez sosem jó. Mert ha kiderül, hogy a kis mini-istenük mégsem mindenható, akkor iszonyat nagyot tudnak csalódni. Szóval én azt hiszem, a jövendő kirobbanásban ők lesznek a gyutacs. Az orbán mellett-körül sertepertélő karrieristák nem (a lázár-félék, a némethné-félék), azok nem ilyenek, azok majd keresnek maguknak egy másik lehetőséget a gazdagodásra. és furcsa, de a liberális demokraták sem lesznek, mert ők nem olyanok. Ők beszélni, kritizálni szeretnek, és abban le is vezetődik a feszültségük.
    Vicc, de az egész mostani vezető politikai elitből egyedül Matolcsyt látom leginkább hitelesenek. Rajta azt érzem, hogy a szörnyűséges szakmai hibái ellenére mégiscsak valamiféle hit is mozgatja (hit az unortodox megoldásokban), nem puzsta rablószenvedély. Más kérdés, hogy kihagytam volna ezt az érzékelést, és örülnék, ha megkimélne valaki a további ötletelésétől. Kicsit olyan, mint a falu bolondja.

  • Fodor Mariann

    Aki a kormány ellen pofázik, Magyarország ellen van és szégyellje magát. Most főleg az otthon élőkre gondolok. Ezek évtizedekig kiszolgálták a komcsikat, most pedig a nemzetközi nagytőkének puncsolnak. Hazaáruló szolgalelkű banda! Eladják a lelküket néhány fényes ezüstpénzért.
    Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

  • Izsak-Bacs Jeremias

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=513614

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=513621

    A brüsszeli kifogások hosszú listája

    Lebontották a fékek és ellensúlyok rendszerét
    – Adatvédelmi ombudsman posztjának megszüntetése
    Médiatörvény
    – Sajtószabadság korlátozása
    – Médiatanács létrehozása
    – Médiatanács feltöltése saját emberekkel
    – Klubrádió frekvenciaügye
    – Közszolgálati televízió „függősége”
    Alkotmány
    – Deklarálja a kereszténységet
    – Nem széles társadalmi konszenzuson alapul
    – A preambulum nacionalista színezetű
    – Férfi-nő összetételű család kizárólagossága
    Vallásügyi törvény
    – Mindössze 14 egyházat határoztak meg
    – Számos történelmi egyházat kizár
    Igazságügyi törvény
    – Nem tölthette ki a hivatalát a Legfelsőbb Bíróság elnöke
    – Szájerné (Handó Tünde) az OBH elnöke
    – OBH elnökét túl hosszú időre betonozták be
    – Bírók korai nyugdíjazása
    – Állami Számvevőszék Fidesz-közeli vezetője
    Jegybank
    – Törvény gyakori módosítása
    – Konzultáció hiánya az Európai Központi Bankkal
    – MNB-PSZÁF összevonása
    – Új elnök kinevezésének lehetősége
    – Monetáris Tanács (MT) kibővítése
    – MT új tagjait a miniszterelnök jelöli
    Gazdaságpolitika
    – Fenntarthatatlan költségvetési pálya
    – Telekomadót a szektor fejlesztésére kellene fordítani
    – Magánnyugdíj-pénztári megtakarítások államosítása
    – Egykulcsos adó kétharmados törvénybe iktatása
    – Költségvetési Tanács „átszervezése”
    Kultúra
    – Dörner György kinevezése az Új Színház élére
    Választójogi törvény
    – Saját hatalom bebetonozását szolgálja
    Házszabály
    – Vita eltörlése
    – Túl gyors törvénykezés
    na errol mit szoltak;

    Udv. Jeremias Izsak-Bacs
    mennonita – Lelkesz

  • Egyáltalán élt Magyarországon a szerző? Kanadából könnyű politizálni, és kenyeret törni a magyar helyzet fölött!

  • T.Eszter Vinch!Közlöm hogy én sem voltam és vagyok egyik pártnak sem tagja!Ugy gondolom hogy eltudom tönteni hogy nekem és szeretteimnek mi a jó és a rossz!Soha sem mondtam és mondom hogy a pártok hiba nélkül vannak,azt szoktam mondani egyik kuty és másik eb,de ez a kormány minden intézkedéseivel a gazdagokat segiti és a szegényeket tönkre teszi!Javaslom hogy ne csak a kedves hiradókat halgassa,a kedves ujságot olvassa,tájékozódjon több oldalról legyenszives.Vegye le végre legyenszives a szemellenzőjét??Tuzsa Milán örömmel értesültem hogy ön külföldre készül mert már itt nem megfelelő a helyzet,hiszen az ön szeretett elvbarátai vannak hatalmon,hogyan lehetséges ez hogy nem jó önek??Közlöm önnel azt a tényt hogy ilyen gyülöletes viselkedéssel másut sem fog uj hazát találni,mert ez másut sem nyerő,nehogy visszatoloncolják,mert az nagyon rossz lenne nekünk itt maradóknak akik itt a jelenlegi kormány áldásos tevékenységéért tesznek is valamit,nem menekülnek el!!!Klára Benics itt ha valaki nagyon gyenge az éppen ön az,aki nem jön rá hogy a buszok miért nem közlekednek,hiszen az ön szeretett pártjának a hiradója elsőként volt ott minden eseménynél,minden ujság,sőt külföldi hiradók is erről cikkeztek,ezt nem észrevenni meglátni.Amennyiben az ünnepen részt vett hogy nem látta a piknikező embereket a Kossuth téren,vagy ön csak azt lát amit szeretne és akar!Azt hogy a rendőrök tették a dolgukat ,az feltünt hogy mertek igazoltatni?Elhiszem hogy önnek felemelő érzés volt látni hogy elvbarátai hogy törnek ,zuznak!Kovácskám az a un. békemenet kb 100 e fő volt,aki nem elfogult az nem tripláza ,a tényeket közli,ez a békemenet szervezésében a fidesz is részt vett,és kb 213 millió Ft-ban kerül nekem is és önnek is a hiradások szerint,javaslom járjon utána!!!!!!!

  • utóirat:Klára Benicsnek:amennyiben önnek azok a tények gyenge kifogások amit ott a szegény emberek és nyugdijasok jelenlegi helyzetét vázoltam akkor én most itt nagyon szánalmas embernek tartom,akinek nincs joga itt az észt osztogatni!Nincs joga mert ön a gazdag emberek helyzetével azonosul!Önnek csak ők számitanak embernek!

  • Fodor Mariann, én a kormány ellen vagyok és bizony egyáltalán nem szégyellem magam. 🙂
    Hagyd már ezt a hazaárulás baromságot. Nektek ott, a kormány-oldalon, teljesen elment az eszetek. Már magatok is elhiszitek azt a sok sületlenséget, amit nekünk mondogattok.
    Ami azt illeti, nem én kullogok vissza az IMF elé, hanem a kormány. 🙂 Ki adja fel az álláspontját akkor most némi kis pénzmagért? Ja, hogy az országnak szüksége van erre a pénzre? Ezt mindenki, aki nem teljesen agyalálult, tavaly is tudta, amikor épp seprűzte a kormány kifele az IMF-t. Épp az ilyen feleslegesen szitott feszültségek okoznak kárt az országnak. Hát most mondd meg nekem, mire volt ez jó?
    Addig sem volt jó az ország reputációja, most meg még rosszabb. Hogy a számodra is érthetőre leforditsam a dolgot: a Gyurcsány-.kormány is idétlen volt, de az Orbán-kormány még azt is alulmúlja. Vágod?

  • pontosan, a toketlenkedo gyurcsanyt es sleppjet felcsereltetek az elmebetegekre….micsoda hasznos fordulat!?

  • Fodor Mariann

    az szegyellje magat, akinek az IQ ertekei mindossze csupan annyit tesznek ki, mint a magae….

  • Klara Bencsics

    Misi, boldog lenne olyan IQ-val,, mivel Fodor Marianna rendelkezik!
    MOst lehet szenilsezni, és kivasalni forró vassal a ráncaimat stb.!

  • Klara Bencsics

    Bocsi, ÉVA Lökös beírására válaszolva: Látom tökéletesen félreért. A mai szegénységet Magyarországon NEM a jelenlegi kormány okozza (mint ahogy a Népszavában olvassa)hanem a 16 éves szocialista gazdálkodás!
    Mellesleg Kanadában, kizárólag a kormány nyugdíjára vagyok szorulva és SAJNOS nincs gazadag barátom sehol!
    Mellesleg, hol olvasta fenti vádainak alapját tőlem?

  • „16 éves szocialista gazdálkodás”? Nem, hanem inkább a 45+16 év a valós!

  • Bencsics

    rogton tudtam, hogy maga csoditette ide a szocialis otthon lakoit

  • Kedves Éva Lökös commentjére….

    Akik ezt csinálják tudják mire számíthatnak. Balesetekből és egyéb okokból eredő halálozások a munkájuk részéhez tartozik. Nyilván nem lehet felkészülni mindenre,de biztosan megkapják azt a segítséget amivel túlteszik magukat ezen. Még 1x ez a munkáik részéhez tartozik és csak idő kérdése a megszokás.Ha meg nem le kell szerelni.

    Mindemellett nem sajnálom azt a döntést hogy elvették a nyugdíjkorkedvezményt. Vicc volt az hogy 40 évesen mentek el nyugdíjba, amellett hogy addig is a hivatásos munkájuk mellett feketén fusiztak. (BM-es dolgozókról van szó!)
    Nem egy tűzoltó ismerősöm van és nem kell egyetem ahhoz hogy átlássa az ember hogy mi is az a kemény munka!
    Az hogy 24/48 órás szolgálatban van, az nem azt jelenti hogy 24 órát keményen dolgozik!
    A 24 órában készenlétben áll,fekszik,ül és vár. Ez idő alatt TV,DV,internet,konditerem, alvás, stb. Kvázi elképzelhető hogy egy riasztásuk sincs egy nap, akkor elmondható hogy nagyon keményen dolgoztak?! Ezt havi szintre kivetítve kíváncsi lennék arra hogy valójában mennyit is dolgozott?! a 8 óra munkát nem dolgozta ki a 24-ből! majd jön két nap pihenő ahol meg megy a fekete munka!
    Viszont aki a bányában van, vagy aki kohászat terén dolgozik, napi 8 órában és 25 perces össz szünettel, akkor ŐK vajon mit csinálnak?!? Ja és 65 éves korukig!!!!

    A rendőrökhöz szintén nem tudok túl sok pozitívumot fűzni. Számomra a magyar rendőr, főleg a közlekedésiek azok pénzbehajtók. A többi rétegét annyira nem ismerem(bűnügy) De itt is van pl egy ismerősöm aki a R ezredtől ment nyugdíjba 37 évesen egyéb orvosi „támogatással” és úgy néz ki mint Arnold Schwarzenegger! (Volt ideje gyúrni a 24 órás szolgálat alatt)

    10 éves európai körútjaim során 1 x!!! állítottak meg rendőrök igazoltatás végett de akkor is csak azért mert kerestek valakit.

    Szép napot!

  • Kovács Árpád

    Az Amerikai Álom ( Rajzfilm a gazdasági válságról is ) (FULL) ………nyugati demokrácia

  • Kovács Árpád

    Siralmas dolog mikor az
    agyonfizetett képviselők európa legfelsőbb fórumán az uniós válság tetőpontján amikor arról szól a történet hogy megmarad-e az egységes európa, vagy többsebességűvé válik akkor egy piti uszító rádióval, netán egy magyar színházigazgató kinevezésével foglalkoznak.
    Azt már nem is ragozom hogy milyen stílusban, milyen tónusban
    mert valamennyien láttuk.
    A MANI NEM HAGYJA MAGÁT, a kiszemelt áldozatot a ragadozó
    nem ereszti!

  • Kovács Árpád

    Lassan kezdik belátni, hogy mennyire nevetségessé és hiteltelenné válnak, ha a szoclibsi média hazug rágalmait tényként fogják fel és ezekre építik a megszólalásaikat az EUP-ben.

    Göncz Kinganova mélyen leszerepelt,,,országunknak volt egy szent Antalja(Antall József),volt egy gönc(Göncz Árpád) rongya, volt egy kupa (Kupa Mihály)sz@rja.

    Hála istennek, tényleg véget ért az átmenet két zavaros évtizede, Magyarország választópolgárai nem kérnek többé a nómenklatúrából, nem kérnek az enyveskezű, mindig külföldre kacsingató balliberális hálózatból, és kiállnak a 2010-es döntésük mellett, hogy Orbán Viktor és kormánya vezesse ki hazánkat ebből a lehangoló, válságos időszakból – kicsit tömörebben és kendőzetlenebbül, de ez volt a beszédtéma köztünk, amikor a Hősök terén megláttuk a békemenetre készülődő, a diktatúra bukása óta nem látott méretű embertömeget. Mondhatnánk, tovarisi, konyec! Ezúttal tényleg.

  • FEKETE MACSKA

    Nesze neked magyar választó ! Itt az ÖSZÖDI BESZÉD ! komunista bérencek és talpnyalók !!!

    http://www.youtube.com/watch?v=wRAfSbcnrl8
    http://www.youtube.com/watch?v=dhTdh9V_BZY
    http://www.youtube.com/watch?v=ysVcAtjlFPM
    , itt hallható ennek a félnótásnak a hangfelvétele,gondolom ráismertek !

    Utána meg, hogy lehiggadjatok , hallgassátok meg a Fábri show , Öszödi beszéd 1 éves évfórdulója cimü felvételét ! http://www.youtube.com/watch?v=ysVcAtjlFPM

  • FEKETE MACSKA

    Kivonat az Öszödi beszédből !
    „Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt a kollegákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, húzzatok már a picsába ezzel! Gyerünk előre! Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?
    Folytatom:

  • FEKETE MACSKA

    „Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt tesza-toszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kibaszott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni. Azt tudom nektek mondani, nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek. Nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen. Hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek én még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk, és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. ”
    Folytatom.

  • FEKETE MACSKA

    Reform vagy bukás, nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is. És akarok most egyetlen egyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom én elmondani nektek.

    Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát, nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálunk. Nem a történelem könyveknek, arra szarok, egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e. Hogy én személy szerint egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot. Azt mondjuk-e, hogy a kurva rohadt életbe, jöttek pár napig, meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francba lesz majd az útköltség elszámolásunk, bassza meg! Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy akkor a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem. Hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország! Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot! Csak azért! Egzisztenciát lehet még találni sokat.

  • FEKETE MACSKA

    „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni! Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással kell csinálni! Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogy ha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni, és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlen egy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, amely eddig volt, mert minden más sérti valakinek az érdekét, ahhoz másik madame kell. Ez az én imádatomat nem fogja megváltoztatni. Egyáltalán nem „

  • bolhafeszek

    A fentiekkel csak azt bizonyitod, hogy letezett EGYETLEN magyar politikus, a Gyurcsany, akit ZAVART a hazudozas….bezzeg a dakota indiant: Kettos Beszedet nem zavarja mindez! uff!

  • FEKETE MACSKA

    „az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatást kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek! Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen! Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként, ha hét százalék, akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást, ez az igazi botrány! Az az igazi botrány, ahogy a Laci beszél az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem! És mióta az anyámnak, ismerik a nevét, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt, megjavult az egészségügyi rendszer fiam? Mondom, egy lószart mama! Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet! Ez botrány! Ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi, az nem botrány, az kényelmetlen politikailag.”

  • igy van, ezt meg orban rendelkezte elso kormanyzasa idejen, a felesege es minden jolkereso ugyanolyan feltetelekkel juthatott gyeshez, gyedhez, csaladi potlekhoz, mint a szegeny emberek fizetesuk aranyaban!!!!!el lehet kepzelni az ugyved fizeteset, meg a takaritonoet….

  • „Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől.”

    „Mi lenne, hogy ha nem az egymás közötti faszkodást miatt veszítenénk el a népszerűségünket, hanem mert csinálunk nagy társadalmi ügyeket, és nem probléma, hogy elveszítjük akkor egy időre a támogatásunkat, aztán majd visszaszerezzük. Mert megértik. És el lehet majd menni vidékre nyugodtan, hogy megcsináltuk, a hétszázát. Hogy nem lett mindenkinek jobb, igazuk van. De neki, meg neki, meg neki, meg kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika. ”

    „És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról. Gyerekek, kell még valamit mondanom Ildikó?”

  • Legújabb hir ! A félkegyelmü beköltözött szolidaritasból egy szegény családhoz.
    A valóságshow-k szereplőihez hasonlította a Demokratikus Koalíció (DK)
    Miskolcon tartózkodó tagjait, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, Vadai
    Ágnest, 🙂

    http://www.mitortent.hu/aktualis/belfold.aspx

    Videó: Gyurcsány Ferenc jött, látott, beköltözött és vendégségbe jár Miskolcon
    2012.01.25 11:09.00 | Permalink | Dunaújvárosi Hírlap (további 4 forrás a témában)

    Gyurcsány Ferenc Miskolcra költözése nagy port kavart. A szomszédok szívesen vendégül látják, sokan azonban nem nézik jó szemmel a volt miniszterelnök avasi vendégeskedését. Nézze meg a videót!
    Belföld Gyurcsány Ferenc
    A téma további hírei
    Fejér Megyei Hírlap 2012.01.25 11:16.00 Videó: Gyurcsány Ferenc jött, látott, beköltözött és vendégségbe jár Miskolcon
    Napló 2012.01.25 11:18.00 Videó: Gyurcsány Ferenc jött, látott, beköltözött és vendégségbe jár Miskolcon
    Vas Népe 2012.01.25 11:19.00 Videó: Gyurcsány Ferenc jött, látott, beköltözött és vendégségbe jár Miskolcon
    Zalai Hírlap 2012.01.25 11:21.00 Videó: Gyurcsány Ferenc jött, látott, beköltözött és vendégségbe jár Miskolcon

  • Libas misi , hogy lehiggadj , hallgasd meg a Fábri show , Öszödi beszéd 1 éves évfórdulója cimü felvételét ! http://www.youtube.com/watch?v=ysVcAtjlFPM
    – még ezt is : http://www.youtube.com/watch?v=y8c-wWtSy74
    http://www.youtube.com/watch?v=y8c-wWtSy74

    Csak azért, hogy addig ne firkáj hülyeségeket te B A R O M !

  • Koszi Fekete Macska,
    Jo otlet volt betenni az oszodi beszedet. Aktualitasa van. Sajnos Orbantol soha, de soha nem fogunk ilyet hallanni. Meg az egeszen sotet jobboldalnak is eszre kene venni valamit ebben a beszedben. Nem segitek, hogy mit. Tessek gondolkodni, nem annyira fajdalmas, mint gondoljatok. (Igazabol eleg szorakoztato tevekenyseg, Arpi, Klara, Fekete Macska es tobbiek, probaljatok meg)
    Persze a nyilvanvalo pozitivumokn ellener sem lehet elmenni amellett, hogy a Gyurcsany kormany es az Mszp megerdemelten bukott el. Mint mar irtam itt, nem lehet ennyire erkolcstelennek lenni a valasztokkal szemben. Az oszodi beszednek a tenyfeltaro resze miatt, ami ketsegkivul igaz volt (hazudtunk reggel….),menniuk kellett es remelem, nem is kerulnek ujra hatalomra. Semmilyen neven. Az mas kerdes, hogy epp Gyurcsany epp emiatt a beszed miatt nagyot nott a szememben (ami nem jelenti azt, hogy tamogatnam). „Kurva” jo beszed volt, ebben a „kurva” orszagban sajnos „kurva” ritkan lehet hallanni ilyen „kurva” oszinte politikusi megnyilvanulast. A mostani miniszterelnoktol ilyesmit biztosan nem fogunk, mert „kurvara” nem kepes egyenes es gerinces lenni. Nem is csodalom, hogy irigy es feltekeny Gyurcsanyra.

  • FEKETE MACSKA

    Nem is leplezik:- Kihallgatta Budai Gyula kormánybiztost az amerikai Visinszkij
    2012. január 11. szerda |

    Az MNO úgy értesült, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost is berendelte hivatalába a budapesti amerikai nagykövet, hogy tájékozódjon a korrupciógyanús ügyekkel, de legfőképpen Gyurcsány Ferencnek a sukorói kaszinóberuházásban játszott szerepével kapcsolatban.

    Budai megkeresésünkre elmondta: tavaly áprilisban hívták be a nagykövetségre „informális beszélgetésre” . Úgy véli, a találkozó célja egyértelműen az információgyűjtés volt, „egyszerűen meg szerették volna tudni, milyen muníció van a kezünkben. Más ügyekről is szót váltottunk, de az egész Gyurcsányra volt kihegyezve”. A mintegy két órán át tartó, a kormánybiztos véleménye szerint számonkérő jellegű beszélgetés során a nagykövet első titkára elsősorban eljárásjogi aggályokat fogalmazott meg. Azt is megkérdezte, miért folyik politikai üldözés Gyurcsány Ferenc ellen.

    – Fontos hangsúlyozni, hogy a beszélgetést megelőzően sor került egy munkamegbeszélésre is, ahol tíz nagykövet is jelen volt. Eleni Tsakopoulos Kounalakis már itt is nekem szegezett néhány kérdést a tervezett sukorói kaszinóépítés ügyében, pedig Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről ekkor még szó sem volt. Az amerikai mellett az izraeli nagykövet is aggályait fejezte ki az elszámoltatási kormánybiztosság munkájával és az eljárással kapcsolatban. Itt és az áprilisi informális találkozón is kiemeltem: Magyarország jogállam, és az ügyben nem a kormánybiztosság, hanem a nyomozó hatóságok járnak el a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Arról nincs tudomásom, hogy a Legfőbb Ügyészségtől milyen jellegű információt szeretett volna megszerezni a diplomáciai testület, de náluk is érdeklődtek. Szomorúan veszem tudomásul, hogy a nagykövetség ilyen szerepet kíván betölteni ebben az ügyben, vélte a kormánybiztos.

    Budai Gyula hozzátette: a sajtót eddig azért nem értesítették az „informális megbeszélésről”, mert nem gondolták volna, hogy ilyen jelentőségű ügy kerekedik majd belőle. „Ezután viszont másképp kommunikálunk.”

    Lapunk szerdai számában arról írt hogy az amerikai nagykövetség statisztikai adatszolgáltatás címén az elmúlt időszakban rendszeresen kért információkat a Legfőbb Ügyészségtől. Arra voltak kíváncsiak, hogy név szerint mely szocialista politikussal szemben folyik büntetőeljárás, és milyen stádiumban van a nyomozás. Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet korábban a Legfelsőbb Bíróság elnökével és a Magyar Bírói Egyesület első emberével is megbeszéléseket folytatott a magyar igazságszolgáltatás munkájáról.

    Az üggyel kapcsolatban a Hír TV-nek Budai Gyula elmondta: „A mostani történések tükrében egyértelműen azt tudom mondani, hogy az amerikai nagykövet nyíltan beleavatkozik a magyarországi belpolitikába, illetőleg azok a kérdések, amik ott elhangzottak, mind a nyomozó hatóság, mind a jogállamiság alapjait kérdőjelezték meg. Én úgy gondolom, hogy sem én, sem más soha nem tett fel olyan kérdéseket, hogy az Amerikai Egyesült Államokban milyen jellegű büntetőeljárások folynak politikusok ellen. És ha a hír igaz, ami itt elhangzott, hogy a legfőbb ügyész úrtól szocialista politikusokra vonatkozóan konkrét adatokat kértek, akkor ennek a tükrében úgy gondolom, hogy a velem folytatott beszélgetés teljes mértékben illeszkedik abba az információgyűjtésbe, ami az előző kormány tagjai ellen indult eljárások tekintetében információgyűjtésnek hívható.”

  • FEKETE MACSKA

    Ennek az információ gyüjtésnek lett a következménye a Hilary Clinton nagyasszony által megfogalmazott elégedetlenség . Az amerikaiak,azzal foglalkozzanak,akinek,olyan szívesen segítettek 1956-ban,hogy még a felfegyverzett Spanyol csapatokat is megállították a Spanyol határon, megakadá-lyozva az ő segítségüket ! De mondhatjuk úgy is kuss, az ellenségeinknek!! A Word Street-en folyó tüntetésekkel kellene foglalkozni,és az ottani”DEMOKRÁCIÁ”-ért kell aggódni!!Ne használják fel a politikájukat,a bűnpártolásra az őket kiszolgáló,trógerok,,gyurcsány,bajnai, tisztára mosásához !!
    Na ez ámerika,igen,(kisbetűvel) !!

  • Fekete Macska, Te nyamvadt bolhazsák, sicc innen.

  • kozben elokerultek azok, akik beszelgeteseket kezdemenyeztek a hatarontulrol buszokkal ideszallitottakkal, a juttatas kulonbozo merteku volt, a 3500 Ft-tol az 1000 Ft-ig plusz ebedjegy, amit a nepligetben osztogattak es azert szolitottak meg a Kossuth ter kozeleben elo embereket, mert szerettek volna tudni, hogyan juthatnak el a nepligetig…..szornyu, de teljesen a fideszre ismerhetunk a modszerben, a legsunyibb, legaljasabb, legmocskosabb szemetek, akik valaha kormanyoztak magyarorszagot es azok is, akik ebben tamogatjak!

  • FEKETE MACSKA

    Ez nektek , a komunista bérenceknek, a komunista talpnyalóknak a kitalálmációja ! Már azt sem tudjatok, hogy dühötökbe mit csináljatok, amiért a békemeneten 400 ezer ember vett részt az Orbán Viktór kormánya mellett ! De azt is tudnotok kell, hogy még voltak olyan szimpatizánsok, akik valamely okból kifolyólag nem tudott részt venni !
    Továbbá , jobban tennétek, ha kinyitanátok a szemeteket és a fületeket , mert a baj annál nagyobb, mint a ti kicsinyes érdekeitek ! Elsősórban, nézzetek szét a saját pórtátokon , hogy mi a világnézete , a stratégiája a nagyhatalomnak , és azután rikácsóljatok ! Csakhogy annyira szüklátókörrel rendelkeztek , és annyira kórlátólt az agyatok hogy nem láttok tovább az órrotoknál ! Csak fújjátok a betanúlt , kicsinyes rigmusotokat.
    Továbbá , ami az Erdélyiek kiutazását illeti :álnok, hazug, aljas gazember, aki bizonyiték nélkül, és főként az nélkül, hogy a másik félnek esélyt adjatok, hogy pro vagy kontra védekezzen , terjesztitek a rémhireket és alaptalanúl rágalmaztok másokat. Persze itt lehet mondani bármit, aki akarja elhiszi, aki akarja úgysem hiszi ezt az ócska lejárató állitásotokat . És személy szerint magas ivből le sajnállak ! Ez a hamisság legyen a ti vétketek. Ugyanis a 400 ezer emberből esetleg 1000 ember utazott Erdélyből, Vajdaságból és Szlovákiából : akkór számóljatok !
    Mondhattok bármit , komunisták, ti már „ELKÚRTÁTOK ” a hatalmatokat annó 2008,2009 ben ! Lejárattátok magatokat a fekete földik , a sokdiplomás elit rablóbanda kirabólta, kiárúsitotta, eladósitotta az órszágot, már 2008-ban Magyarország a csőd szélén volt, csak a félkegyelmü ferike és a bandája meghamisitották a hivatalos adatokat . PUNK-TUM ! Te pedig Libas és cicamicc nemzetellenes, hazaárulók vagytok !

  • Fekete Macska,
    Kifelejtetted az idegenszivűt a kommentedből. Szeretném a figyelmedbe ajánlani a megbizási szerződésed 5.(d) pontját, ami a kötelezően alkalmazandó jelzőket sorolja fel. „nemzetellenes, hazaáruló, idegenszivű”, valamint ezzel összefüggésben a 12.4 pontot, amely arról rendelkezik, hogy a megbizási dij havi összege korlátlanul csökkenthető, ha bármely komment összege nem tartalmazza teljes körűen az 5. (d) pontban meghatározott kifejezéseket.
    Szóval jó lesz vigyáznod. A kormány-propaganda szervezet ISO 2014 minőségiztositással dolgozik, amelynek szabályzatának a 138.§-a szerint „ki kell szűrni azokat a hazaáruló, nemzetellenes és idegenszivű kommentelőket, akik elmulasztanak a megbizási szerződésük minden rendelkezésének eleget tenni és ezzel belülről próbálják meg a propaganda sikerességét csökkenteni”. Szeretném tudatni veled Fekete Macska, hogy ez volt az első figyelmeztetés, és felfedem a kilétemet: én egyike vagyok a ISO-kommandó on-site ellenőreinek, és az a dolgom, hogy az itt megjelent kommenteket minőségbiztositási szempontból figyeljem és vizsgáljam. Tehát: nagyobb gondosságot várunk el Tőled.
    PUNK-TUM és UFF (ahogy a dakota mondja) és MIAU
    Cicamic

  • nem ruhes bolhafeszek

    voltak, akik vettek a faradsagot es muszerekkel kiszamoltak mennyien lehettek a felvonulason es 40 ezer embernel nem lehettek tobben a fizika torvenyei alapjan es azoknak is kotelezoen ajanlottak a kivonulast vagy megfizettek oket, mint a hatarontuliakat….szegyen, de most legalabb latta orban is, hogy CSUPAN ennyi ember all mogotte, de mondjuk a fulkeben mar a lefizetes ellenere is szavazhatnak maskepp…..orban mar most tudja, hogy semmi eselye a kovetkezo valasztas alkalmaval….a csocselek meg mar most torodjon bele!

  • T.Péter!Amit ön leir egy részével egyetértek.Másik részével nem!Rendőrök,tüzoltők ,egyszóval a rendvédelmisek között azért van különbség!Nekem személy szerint van tapasztalatom sajnos.A lányom férje tüzoltóparancsnok volt,s alezredes.Mindene a munkája és a családja volt,amit nem tudtak megoldani a kollégái ,azt ő megoldotta,mindenről értesitették,s ment ,nem számitott hogy éjszaka van.Nagyon értelmes ,lelkiismeretes,jó szándékü ember volt.Egyik nap est 11 órakor lefeküdt s éjfélre már halott volt,36 évet élt,két kisgyermeket hagyott
    itt akik akkor 5 és 7 évesek voltak,a mai napon látjuk a gyermekeken ,a családon a törést.Másik : egyik ismerős forrónyomos nyomozó,szereti a munkáját,de éjt nappalá téve dolgozik,mert amikor szabad lenne akkor is behivják,sok gyilkossághoz ,rabláshoz,a családi élette már ráment,de sorolhatnám.Van olyan rendőr ismerősöm,hogy nem győz járni az ügyészségre,mert bizonyitani kell minden esetben hogy amikor helyben fizettek a büntetésért,hogy miért büntetett és hogy annyi pénzt vett-e el?S ezektől az emberektől irigyli ön én sok más ember hogy elmehetnek hamarább nyugdijba?Részemről elképesztő!
    T.Fekete Macska!Az a kérésem, hogy az interneten megtalálható az a videó felvétel amely eredetiben és egyben meghallgatható az összödi beszéd,azt legyenszives ide felrakni,ne csemegézzünk.A másik kérésem hogy legyenszives a költsei beszédet is! csak ugy lesz hiteles nem gondolja?.

  • FEKETE MACSKA

    Cicamicc >@ nem érdekelnek az iso-s paragrafusaid, sem a TE megbizási szerződésed (mert feltételezem TE inkasszólsz havi dijat az ellendrukker tevékenységedért ) ,sem pedig a kiléted nem érdekel , márcsak azért sem , mert nem társkereső fórumon vagyunk. Ahogy TE és a gáskád, úgy Én is megengedem magamnak , a szólásszabadság jogán, hogy elmondjam a véleményemet . Nem érdekel az első figyelmeztetésed ,ÉS NE FENYEGETŐZZ !!!!
    +
    LUDAS MATYI ! Sajnálom azokat, akik müszerrel kellett kiszámólják a tömeg sürüségét …szegénységi bizonyitvány , de hiába , az elvtársak hiányoztak arról a matematika óráról ahól ezt megtanitották volna nekük kiszámólni !
    Továbbá , ne izgasd magadat Orbán miatt, az idő majd mególdja és külömben még korai ezért a dologért annyira aggódnod, mert még megüt a gutta ! Csőcselék ….???? Nézz a tükörbe , mit látsz ??? RÜHÖS VAGY TE ,MEG A FAMILIÁD , te vad PARASZT !

  • FEKETE MACSKA

    Lokos Eva !

    Nesze neked magyar választó ! Itt az ÖSZÖDI BESZÉD ! komunista bérencek és talpnyalók !!!

    http://www.youtube.com/watch?v=wRAfSbcnrl8
    http://www.youtube.com/watch?v=dhTdh9V_BZY
    http://www.youtube.com/watch?v=ysVcAtjlFPM
    , itt hallható ennek a félnótásnak a hangfelvétele,gondolom ráismertek !

  • ruhes bolhafeszek, a helyesirasi hibaidat nem tudod a klaviaturara kenni, egyes fiam, leulhetsz!

  • FEKETE MACSKA

    Éva asszony ! ” költsei beszédet ” ….. esetleg az allábbira gondólt ????

    Kölcsey Ferenc (Sződemeter, 1790. augusztus 8. – Szatmárcseke, 1838. augusztus 23.) magyar költő, politikus és nyelvújító, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Kisfaludy Társaság alapító tagja.
    Kölcsey Ferenc 1823-ban, a nemzeti újjászületés hajnalán írta a Himnuszt. A vesztett csatákból, a szabadságharcok bukásából arra a következtetésre jutott, hogy a nemzet sorsát „bal sors” irányítja. Ezért Istenhez fordul segítségért, hogy az évszázadok óta tartó csapások után hozzon jobb jövőt a nemzetre.

    Isten, áldd meg a magyart
    Jó kedvvel, bőséggel,
    Nyújts feléje védő kart,
    Ha küzd ellenséggel;
    Bal sors, akit régen tép,
    Hozz rá víg esztendőt,
    Megbünhödte már e nép
    A multat s jövendőt!

    Asszonyom ! Látom tud tanácsot osztogatni, csak megfeledkezik arról, hogy a Kölcsey stilust , modort csak azonos müveltséggel rendelkező ,azonos gondolkodású partnerekkel lehet müvelni !
    Van két ide illő közmondás ! Ha ördöggel élsz , ördöggé kell válnod! vagy , Ha kórpa közé vegyülsz, a disznók megesznek ! Ha nem érti, kifejtem : Addig, amig a kedves fórumozó társai – TISZTELET A KIVÉTELNEK – útszéli ,kocsmába illő modon nyilvánúlnak meg , addig tőlem se várja el azt, hogy toleráljam a sértegetéseiket !

  • FEKETE MACSKA

    Libas :Nagyon oda vagy a helyesirással ! Ezt szövegeled majdnem minden hozzászólásodban ! Nem tudsz már valami újat ??? Unalmassá kezdessz válni ! Nem azért, mintha te a nagy magyarságoddal helyesebben irnál ! Ne nevettess !

  • FEKETE MACSKA

    Lásd kijavitom a hibáidat !
    „ruhes bolhafeszek, a helyesirasi hibaidat nem tudod a klaviaturara kenni, egyes fiam, leulhetsz!”

    rühös bólhafészek a helyesirási hibáidat nem tudod a klaviaturára kenni , édes fiam , leülhetsz !

    Nos , te a hibáidat kire kened ??? TE CSAKUGYAN BETEG VAGY ! VEGYÉL BE EGY ASZPIRINT A HÜLYESÉG ELLEN ! 🙂

  • bolhafeszek

    csupan arra celzok egyfolytaban, szerintem is tulsagosan finoman, mekkora kobunko taplo paraszt lehetsz valahonnan a hataron tulrol! probald inkabb romanul…

  • Misi! Tudod mit? Ne vegyük észre a macskát ezek után. Ide úgyis a csata kedvéért ját, ha nem lesz aki válaszol neki, majd megunja és elmegy. Megyözninem lehet, meg mindek is rá az energiát pazarolni, egyszerübb, ha levegönek nézzük.

  • FEKETE MACSKA

    Nos a te müveltségi szinted a metró sinekkel egy szinten van ! Mélyen a föld alatt legalább 50 m-re ! Próbálom, de nem románúl hanem M A G Y A R Ú L !

  • FEKETE MACSKA

    Örülük Judit, Én is levegőnek nézlek benneteket !

  • haha a romanul es magyarul is rovid u, de ezt az altalanos iskolasok mar elso osztalyban tudjak…most akinek nincs meg alapfoku iskolai vegzettsege sem felnott korara, az mibol gondolja, hogy a helyesirasnal lenyegesen nehezebb es bonyolultabb gondolkodasi folyamatokat igenylo politikai szituaciokat kepes megitelni??? te szerencsetlen analfabeta ne politizalj, elobb vegezd el az altalanos iskolat es mire minden iskolat kijarsz, talan megvilagosodik az a sotet macska elmed….persze az is lehet, hogy addigra mar mindegy is neked:) ezzel parhuzamosan jarj fizioterapiara, hogy a felfele szelesedo haromszog fejedet, amiben ugy sincs semmi, 🙂 uthenger segitsegevel megprobaljak emberi fejhez hasonlova gyurni….:)

  • Húú, de mérges lettél Fekete Macsek.:) Valamire nagyon ráhibázhattam. 🙂

  • bolhafeszek

    azon tunodom hol lathattal metrot, mert romaniaban a hatarkozelben nem jar egysem az mar biztos:)

  • Öö, Macsek, nem akarlak idegesiteni, mert már igy is mindjárt megpukkadsz, de a bólhafészek az valójában tényleg bolhafészek, ahogy Misi már jelezte. Én azért nem használok hosszú i-t, mert én már úgyis elárultam a hazát, szóval mindegy. Meg nincs is a klaviatúrán. Nem klaviaturán. Klavia-Turáni átok. A „klavia” egy sumér eredetű jelzős szerkezet, amelyet nagyon nehéz magyarra forditani, de olyasmit jelent, hogy „baromi nehéz olyan nyelven helyesen irni, amiben hosszú és rövid magánhangzók vannak”
    De nyelvi reformok (nem megszoritások!) várhatók, magánhangzók egyáltalán nem lesznek és a mássalhangzókat (erősen homoszexuális hangzása miatt) ezentúl együtthangzónak fogják hivni, mert az jobban beilleszthető a NER-be. A magánhagzókat én sajnálom, de megértem a dolgot, mert annyira nyilvánvalóan individualisták. Voltaképpen szerencsés vagy, soha többet nem kell majd azon gondolkodnod (ha érted, mire utalok), hogy rövid, vagy hosszú legyen. Olyan becsicses a helyesirásod. 🙂 Őneki is ez a problémája.
    Nem akarom ám, hogy eltávozz közülünk, jókat lehet nevetni rajtad. Kovács Árpáddal mi van, mostanság nem ir. Remélem, nem ütötte meg a guta. Az virtuálisan is lejött (épp mint nálad), hogy vörösödik a feje, ahogy lovalja beke magát a haza megvédésébe.

  • Cicamic, szerintem nyugodtan mérgesitsd a szurkos macskát. Olyan jól áll neki, amikor pattog.

  • T.Fekete Macska!Először is nem tudom hogy hol él,határon belül v. kivül,de ugy gondolom hogy ez a gyülöletes,alpári beszéd sehol sem megengedett,talán önöknél!Ezért megkérem ha lehetséges akkor ne vetkőzzön ki magából!Felvilágositanám hogy a Költsei beszédet a szeretett ,, kedves vezetője „mondta,nézzen legyenszives utána.Annyi féle maga által örömmel hallgatott,és a szintet minősitő videót rakott itt föl,ebből gondolom hogy megtalálja legalább az irott kivonatát annak amit kértem!S ha megtalálja akkor legyenszives ide felrakni,amit előre is köszönök önek .Amennyiben még nem ideges és zavarhatom legyenszives az igazi korrát itt megadni,mert nem hiszem el hogy egy emberben ennyi gyülölett lakozhat ,mint önben,nincs magának szülője,gyereke,unokája akiknek felelősséggel tartozna?Az öszödi beszédet ismerem,de itt ujra meghallgattom.Minden mondatávsl egyetértek,csak a stilusával nem,de az örömmel tölt el hogy nem sulyedt le az ön szintjére!Megjegyezni kivánom hogy az irása,hozzászólása minősiti magát az embert is!Ettől függetlenül kellemes hétvégét kivánok önek!

  • Dr. Göllner András

    A fekete macska nagyon sötét….Miauúúúúúú

  • A fekete macska elég anyagot szolgaltatott egy érdemi vitahoz.Köszönjük

  • baltas gyilkos

    Sok a duma szajhosok. Mindegy ki mit mond, a haboru elkerulhetetlen.