A Békemenet után mégis „gyarmat” lehetünk

2012 január 23 11:31 de.39 hozzászólás

Mire a Széles-féle Magyar Hírlap szerkesztőségében elrakják a „nem leszünk gyarmat” felíratú transzparenseket és mire Pintér Sándor belügyminisztériuma kiheveri másnaposságát, Orbán Viktor kormánya azon töprenghet, hogy miként kommunikálja a párt keménymagjának azt, hogy mégis beadja derekát az IMF-nek és az EU-nak, mégis következik egy rendkívül kinos, csúfos fordulat a kormány gazdaságpolitikájában, könnyen repülhet ami még maradt a jobboldalon szent-tehénként kezelt egy kulcsos adóból és bizony jönni fognak a megszorítások. Mint ahogy azt a Szonda Ipsos a múlt héten jelezte, a magyar lakosság 80 százaléka elégedetlen az Orbán-kabinettel és valószínű ők voltak azok, akik – a békemenet résztvevőinek nagy felháborodására – „elsötétítették az ablakokat” az Andrássy úton. „Legalább gyertyát rakhatnának az ablakba, hogy lássuk, velünk vannak”–jegyezte meg az egyik tüntető, aztán rájött, hogy az elsötétítő budapestiek biztosan „más nációhoz” tartoznak. És ezt követően pedig jött az obligát antiszemitizmus.

Szerintem nem más nációhoz tartoztak, hanem a magyar polgárok egyszerűen lehúzták a redőnyt és várták, hogy elmenjen a vihar. Pontosan úgy tett a magyar elsötétítő többség mint ahogyan a racionális emberek reagáltak Berlinben 1989 október 7-én, amikor a Német Demokratikus Köztársaság politbürója próbálta megünnepeltetni a néppel az NDK negyvenedik születésnapján. Erich Honecker és elvtársai nem hallották a tribünről, hogy a tömegben egyre többen a „Gorby, ments meg minket!” refrént üvöltötték. De már 1989 október 18-án az NSZEP-hez is elérkezett az üzenet és Honecker lemondott valamennyi posztjáról.

Tóta W. Árpád, a HVG publicistája azon elmélkedett ma reggel, hogy vajon mit kezdjen a magyar nemzet a Békemenet résztvevőivel. Tóta is elismerte, hogy sokan voltak a kormánypárti tüntetésen és jelzi: „ekkora kisebbség elvárásait nem lehet semmibe venni, ugyanúgy számolni kell velük, mint a hétszázezer cigány vagy a félmillió homoszexuális érdekeivel.” Ez annyit jelenthet, hogy amikor egyszer megbukik a rendszer és megalakul a IV. Magyar Köztársaság, még azokat is befogadjuk, illetve azok sem lesznek a kirekesztés áldozatai akik a kétharmadra hivatkozva pontosan ezt a gyalázatot tették velünk, akár Magyarországon, akár itt Észak-Amerikában, vagy máshol. „A magyar nemzet mindig vendégszerető és türelmes volt. Az Orbán utáni kormánynak kiemelt feladata, hogy ennek a sajátos, vibráló kultúrájú színfoltnak megtalálja a helyét a jövő sokszínű, liberális, toleráns Magyarországában. A békés együttélésnek azonban előfeltétele, hogy a kisebbségek ne lépjenek fel hegemón igényekkel, életmódjukat ne kényszerítsék a többiekre”–irta Tóta a menetelő fideszes keménymagról, határon „innen” és határon túl.

De azt még nem tudjuk, hogy pontosan hogyan és mikor ér véget az Orbán-rendszer, bár az biztos, hogy a magyar demokratikus ellenzék nem csak azzal számol, hogy parlamenti választáson keresztül buknak meg, hanem esetleg az utcáról, illetve azzal a lehetséges szituációval is kalkukálni kell, hogy egy a Fidesz által elbukott választás után, a Békemenet keménymagja már nem lesz annyira békés és erőszakkal próbálják megakadályozni az új olajfa koalíciós kormány létrehozását. Sajnos nem egy Isaac Asimov sci-fi regényből kaptuk ezt a horrorisztikus ideát, hiszen a 2002 utáni fideszes hisztéria is erre mutat. És tegyük hozzá, hogy a 1998-2002 között regnáló „polgári” Fidesz nem egyenlő a mostani plebejus, szabadságharcos ámokfutással.

Krémer Ferenc szociológus, illetve történész, valamint a Rendőrtiszti Főiskola docense számolt az utóbbi két lehetőséggel mai elemzésében, melyet a Galamus Csoport publikált. Az írás apropója, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Németh Péter, a magyarországi Népszava főszerkesztője közt (civilizált) vita alakult ki arról,  hogy vajon diktatúra-e az Orbán-rendszer, vagy esetleg annál valamivel kevesebb és hogy mikor, illetve hogyan kell azt leváltani. Most Gyurcsány hozta a békésebb hangot és Németh Péter pedig a harciasabb hozzállást. Krémer Ferenc is inkább Németh Péter nézeteivel azonosul. „Jogszerűen csakis azt a diktatúrát/önkényuralmat lehet leváltani, amelyik hagyja magát, amelyik már nem akar többé diktatúra lenni – úgy, ahogyan 1989-ben történt. A kérdés az, vajon az Orbán-rendszer meg akarja-e szüntetni önmagát vagy sem? Tegyük fel, hogy nem akarja, de vajon hagyja-e magát leváltani? Ha igen, akkor van esélyünk jogszerűen létrehozni a IV. köztársaságot, ha nem, akkor vajon mit fogunk tenni?”–kérdezte Krémer és be kell ismerni,  hogy ez abszolut jogos kérdés. Erre most kéne választ találni és nem 2014 tavaszán kapkodni valamilyen stratégia után. Krémer szerint csekény esély van arra, hogy hagyja magát leváltani ez az „ellenforradalmi rendszer.”

De van aki pozitív fényben mutatja be a mindig alkalmazkodó Orbán Viktor regnálását és szerintük talán elkerülhető a tragédia. Török Gábor jobboldali politológus szerint Orbán nagy talentuma abban rejlik, hogy mindig el megy a falig, aztán éppen az utolsó utáni percben irányt és politikát vált, miközben legvadabb hívei folyamatosan tapsolnak, mintha az égvilágon semmi sem történt volna.

„Nem messzire tekintő stratéga, és különösen nem kérlelhetetlen doktriner, hanem sokkal inkább egy (időnként) átváltozó művész, aki elképesztő beleéléssel képes újabb és újabb politikai szerepeket alakítani. Ha nem így lenne, már régen eltűnt volna a politikai porondról, ő azonban képes volt az elmúlt két évtizedben folyamatosan a reflektorfényben maradni. Nem azért, mert minden eseményt előre látott, hanem mert kiválóan alkalmazkodott a változó igényekhez és körülményekhez. Volt radikális liberális, aztán konzervatív-liberális, majd egyre inkább kereszténydemokrata, később plebejus politikus, majd fülkeforradalmár és szabadságharcos. Meggyőző képességét bizonyítja, hogy nagyon sokan akkor is követték, amikor váltott”–írja Török Gábor blogjában.

De ha ez így van, akkor talán arról is diskurálhatnák, hogy vajon Orbán egy rendkívül tehetséges politikus, vagy talán a magyar jobboldal totálisan igénytelen? Lehet, hogy – mint oly sokszor – a válasz valahol e két véglet között található.

39 hozzászólás

  • igen, ugyanezt a problemakort feszegettem tegnap itt csak lenyegesen tomorebben, egyszerubben, de a lenyege ugyanez volt…..orban nem fog magatol felallni es hagyni fogja, hogy a bunozesre hajlamos eltetoi kiprovokaljak az osszecsapast….ugyanez tortent a szabadsag-teren! es meg nekik all feljebb, ha ezt azutan megprobaljak leverni a rendorok, pedig epp ez lenne a dolguk vagy mifene…erre fel kell kesziteni a masik oldalt es nem felni visszacsapni, mert ezen mulhat a demokracia magyarorszagon…..akik nem torodnek bele a szavazas eredmenyebe, ami biztos, hogy a balliberalis oldalnak fog kedvezni a kovetkezo szavazas alkalmaval, azokat bortonbe kell hajtani egy-ket orrbanyomas kisereteben, mert demokraciakban ne ugasson a csocselek, hanem dolgozzon es fizessen adot, majd utana szamonkerheti a jogait.

  • Szerintem is egyre nagyobb az esélye az összecsapásnak. Eddig külön-külön vonultak az utcán – a demokratikus ellenzék január 2-án, Bayerék pedig szombaton. Mindkét rendezvényen 100 ezer fős lehetett a tömeg. El jöhet az a pillanat, amikor egyszerre lesznek az utcán. Arra vagyok kiváncsi, hogy az ellenzékiek és a civilek mit kezdenek március tizenötödikével, hiszen ki lettek tiltva az egész belvárosból. Remélem, hogy nem a törökbálinti Cora parkolóján tüntetnek.

  • ugy tudom, par nappal 15 elottre keszul a szolidaritas es a hozzajuk csatlakozok….a balliberalis oldal fejere azert lehetett ennyire ramaszni, mert azok nem osszecsapasok, hanem parbeszedek aran szerettek volna valtozast, megegyezest, de egy felcsuti paraszt altal felboszitett, iskolazatlan csocseleknek aztan lehet beszelni…..meghozta eredmenyet az, hogy a leszakadoknak nem jutott rendes tanar es iskola…

  • Klara Bencsics

    Ne reménykedjetek! Orbán kormány marad! Ennyi!
    Ja, hazudni lehet, ahogy a főnök mondta: nappal, éjjel, mindenkor……

  • Szégyelje magát mr cristofer !!!!

  • pepe, miért kéne Christophernek szégyelnie magát? mert más a véleménye, mint a tied?

  • ez a pepe valami se angolul se magyarul nem tudo analfabeta lehet, orulunk, hogy ilyen sokan vannak itt kanadaban, talan nyitni kene valami elmegyogyintezetet csak magyaroknak, bizonyosan telthazzal mukodne…vagy eleve onnan potyorognek ket beontes kozott?

  • Varjasi Ferencné Ilona

    Mindenki a saját földjén a saját hazájában rendezkedjen.Ha nem volt jó itthon akkor maradjon csöndben ahol él.Kivülrőlről ugye, hogy sokkal könnyebb befelé beszélni.Mi itt élünk, itt is éltünk,itt nőttünk emberré,legyen már egyszer a mi szavunk a döntő.Igaz kicsi a hazánk,gyenge a pénzünk/jelenleg/, de volt ez nagyobb is és lesz a magyarnak még jobb is, csak ne adjuk fel.Mint a jó sportoló az utolsó percig küzdeni kell.

  • Hát ezek a cikkek Chris egyre szánalmasabbak. Kezdem azt hinne, hogy politikai megrendelésre készülnek.

  • Turza úr:
    Ha Magának annyira tetszik a mai Magyarország , miért akar külföldre költözni ?
    Csak nemhogy savanyú a szőlő ?
    A cikk pedig kiváló , ez nem kérdéses.

  • Sajnos ismét igaza van Kertész Ákos bácsinak :
    Az alattvaló-típusú vérmagyar hiába él és szocializálódik egy demokratikus környezetben , csak ugyanolyan antidemokratikus és gyűlölködő alkat marad mint amilyen volt.
    Mocskolni a más véleményen lévőket..vég nélkül. Leamortizálni őket ahol és ahányszer csak lehet.
    Ehhez értetek…

  • Kovács Árpád

    Geyza te beszélsz mocskolódásról,nálad nincs véresszájúbb kommunista ,aki más véleményen van azt le náci le irredentistzod le sovinistázod,sőt a saját bűnös pátod nevével le kommunistázod szavakkal illeted.Több helyről kivágtak téged geyza ,ne hárítsd másokra azt a magatartást ahogyan te viselkedsz.Országunk baja pontosan miattatok van ,az ország te féléktől szenved .Szánalmas ürge vagy ,szállj magadba.

  • Osztán má mé vágtak volna ki több helyről ?
    Mert Maga azt szeretné ?
    Hát azért ugyan nem fognak kivágni , tekintve hogy nem is járok több helyekre hehehe
    Buktad tata .
    Kínos…

  • Namost Kovácskám ha aszondja hogy Maga nem irredenta , Matahari cimborájával együtt , akkor kopaszra vágatom magam és felvonulok egy árpádsávossal.

  • Tudod Kiskovács NEKEM nem kell magamba szállnom !
    Ugyanis már megtörtént.
    Amikor ellátogattam Auschwitzba…
    Az elégetett embermilliók szelleme lengi be azt a helyet.
    A Magadfajtájúak akaratából és segédletével elégetettek jajkiáltása visszangzik ottan örökké !
    És a cipőkből készült emlékmű a Dunaparton ?
    Ahová a Magadfajták lejárnak és bele huggyoznak röhögve ?
    Nevárj tölem toleranciát.
    Mindegyik helyszínen vannak halottaim.
    Irók . értelmiségiek , akiknem NEMT TETSZETT A RENDSZER ! !……..Érted öregem ?

  • Fodor Mariann

    Kedves mindenki,
    Érdekes a Pungur elemzése, de igazában a múlt most nem a fontos . A brüsszeli „euro trash”
    megcsinálta ami lehetet=en lett volna egy pár évvel ezelőtt. Hívjuk az ördögöt a nevén. A Görög és
    az Olasz Demokratikusan választott miniszterelnököket az „euró trash” leváltotta és a helyükre a
    volt Goldman & Sacks embereit tette oda KOMISSZÁROK-nak. Mert ők azok. Már megvannak a
    tervek Brüsszelbe az Orbán egy éven belüli leváltására. Már az is megvan hogy ki lesz a Magyar
    komisszàr. A neve Andor László. SZDSZ-es közgazdász aki gazdasági tanácsadója volt
    Gyurcsánynak. Jelenleg az EU egyik osztályát vezeti.

    Mi van a mélyben?

    Azok a hullámverések melyek a magyar nemzeti kormányt érik nyugatról nemhogy
    szünni nem akarnak, hanem egyre fokozódnak, s hamarosan szankciókkal kell
    szembenéznünk. A megvert hazai ellenzéknek még mindig nagyobb hitele van náluk
    mint a nagy többségel rendelkező kormányuknak. Sokan nem értik, hogyan is van
    ez? Miért van mindez annak ellenére, hogy a nyugathoz (EU) csatlakoztunk 2004-
    ben, piacgazdaságot vezetünk be, sikeres EU elnökséget tudhatunk hátunk mögött,
    ígyekszünk az EU javaslatait, észrevételeit s kritikáit komolyan venni ugyanakkor
    viszont nem engedhetünk szuverénitásunkból. A magyarságnak eléggé tanulságos
    volt az elmúlt 20 esztendő balliberális kormányainak áldatlan működése.
    A felszínen zajló politikai viharok megértéséhez ideje a mélybe néznünk és észre
    vennünk a mélyben folyó àramlatok irányainak változását, mely a felszíní viharokat
    okozzák.
    Ehez vissza kell mennünk az I. Világháborút lezáró békeszerződésekig. A Központi
    Hatalmak az amerikai elnök W. Wilson 14 pontos békejavaslatában bízva kértek
    fegyverszünetet 1918 őszén, remélve tárgyalásokon alapuló igazságos békét.
    Ehelyett G. Clemeceau fancia elnök diktátumait kaptuk, aki lehetőséget látott a rég’
    elveszett fancia “Gloire” visszaszerzésére, azaz a francia hegemónia kiépítésére
    Európában a Központi Hatalmak Párizsban 1947-ben ránk erőszakolták a trainoni
    békét másodszor is ezúttal Szovjet szuronyok segítségével. Addigra megtörtént
    délvidéki szerb vérengzés 40 ezer magyar áldozattal, a szovjet kézbe vett
    Kàrpátaljáról 50 ezer magyar elhurcolásával, Az újra Románoknak juttatott Erdélyben a Maniu gárdisták magyar progromjával, s a felvidéki magyaságot
    őslakosságot kisemmiző Benes dekrétumokkal. Magyarország szovjet gyarmat lett
    az 1956-os rövidéletű forradalom és szabadságharc ellenére is. Keresztűl
    erőszakolták az orszàg szovjet mintára való társadalmi és gazdasági átalakulását.
    A 90-es évek elejére mindennek vége lett a Szovjetúnióval együtt. Mindenki valami
    jobbat, igazságosabbat és emberibbet várt.
    Hamar kiderült, hogy a kétpólusu világnak volt előnye a nyugat számàra. Egyrészt a
    szabadság bajnoka és őre szerepében tetszeleghetett. A kommunizmus
    elterjedésétől félve a nyugati népek urai kénytelenek voltak nekik olyan életet
    biztosítani, ami megvédte őket a kommunizmus felé való hajlástól, annak
    elfogadásától. Amint a Szovjetúnió felbomlott a nyugatnak már nem volt vetélytárstól
    valo félnivalója. Ez a nyugati politika lényeges irányváltozásàhoz vezetett. A nyugati
    tömegeknek biztosított jólétet most màr nem volt szükséges fenntartani, s elkezdték
    azokat visszavenni. A nagyobb haszon érdekében iparukat szegény országokba
    telepítették, ahol olcsó munkaerőt találtak, így az eladott áruért nagyobb hasznot
    vághattak zsebre. A vákumban maradt szovjet gyarmatokat nyugati befolyás alá
    vonták az EU kiterjesztésével és a piacgazdaság elfogadtatásával, melynek örve
    alatt nem azok felvirágoztatása volt a cél, hanem új piacok szerzése.
    Ehhez járult a megszegényedett államoknak nagyarányu pénzkölcsönök révén való
    adósrabszolgaságrajuttatása. Mindez töténhetett és történik az aranyfedezet
    nélküli, valójában virtuális és mégi= bizalommal bíró Dollár és Euró nyakló nélküli
    nyomásával és kölcsönzésével. A Globalizmusnak végső célja egy világkormány
    megteremtése amely diktatórikusan irányíthatná az emberiség életét, sorsát és
    jövőjét. Ennek érdekében történtek és történnek a helyi háborúk az ellenszegülö
    politikai, gazdasági vagy vallási ellenfelek megtörésére.
    A magyarság, mely török, osztrák, szovjet uralom rabságokban élt és szenvedett
    500 évig, elsőnek vette észre felocsúdva, hogy a nyugati hatalmaktól semmi jót nem
    várhat. Az elmúlt 20 évben privatizácio révén megszabaditottak a még megmaradt
    iparunktól, kereskedelmünktől, s folytatnák ezt földünkkel, erdeinkket és vizeinkkel.
    miután elestünk bevételeinktől, hogy mégis élhessünk nagylelküFCen kölcsönöket
    ajánlottak és adtak, amely rövidesen a nemzeti jövedelem 52 %-áról 82 %-ra
    növekedett, amely szinte visszafizethetetlen. Egyszóval adósrabsolgaságba
    kerültünk, az államcsőd felé haladunk és ezzel minden önállóságunk végleges
    elvesztéséhez!
    A hàttérhatalom mindenható urai úgy vélték, ha Magyarországot nem tudták sem
    Trianonnal, sem Párizzsal, sem az EU szabályaival, sem a lakáj ballib.
    kormányaival térdre kényszeríteni – akkor megfogják ezt tenni. Ma ebben a
    folyamatban vagyunk!
    Mindezekből érthető, hogy az 2010-ben 2/3-ados többséget kapott nemzeti
    kományunk “szabadságharcot” hírdető programmal állt elő – azaz gazdasági
    módszerekkel akarunk ismét szabadok lenni! Minden intézkedése ebből ered. A
    kormány ezt nem csak ígérte, hanem hozzáfogott megvalósításához. Mindenek
    előtt meghírdette a “munka-alapu” társadalom felépítését! Ezt tette Kína is, s a
    Maoóizmustól mára gazdasági óriássá nőtt; munkából és nem kölcsönökből.
    Németország az 1929-s gazdasági válságot a munka-alapu gazdaság
    bevezetésével néhány év alatt kiheverte. Eladósodása miatt mi mást tehetett volna
    Magyarországon, mint bevezetni a munka alapu társadalamat?
    Ebben van minden mostani meghurcoltatásunk gyökere! Abban, hogy egy kicsi,
    leszorított nép új útra merészelt lépni! Kiakar kerülni az adosságcsapdából! A
    veszély abban van, hogy ez a példa más nemzetek szemét is felnyíthatja, s
    követőkre fog találni. Ez pedig a virtuális papírpénzzel üzletelő bankok urai
    világuralmának végét vetíti előre!
    Innen érthető, hogy nyugati kormányok vezetői, a világ-sajtó, az EU hatalmasai, a
    nemztetközi balliberális pártok és urak és ezek itthoni lakájai minden erejüket latba
    vetik, összefogva és összhanguan felsorakoznak nemzeti kormányunk
    befeketítésére, ellehetetlenitésére, és megdöntésére. És a gyalázkodásnak ez az
    áradata még nem az utolsó fejezet…Bizonyára már meghozták a döntést valahol egy fővárosban, mint 1956-ban
    Moszkvában: a nemzeti kormánynak menni kell… mert nem ez= akarjuk… mert a
    példa ragadós…
    Vajjon az új évezred elő százada második évtizedének elején a magyarság egy
    újabb november 4-e előtt áll – gazdasági fegyverekkel szemben?
    Itt van a legfőbb ideje, hogy minden igaz magyar félretéve minden különbséget
    sorakozzon fel nemzeti kormánya és szeretett hazája függetlenségének
    megvédésére!

  • T.Fodor Mariann!Ujabb embert lehet üdvözölni a klubban!Ugy láttom hogy a Turza Milán,Klára Bencsics,Eszter Vincn,Kovács Árpád klubba!Öröm számomra hogy a történelem óra ismertetésében még nem vette át az előbb emlitettek stilusát,remélem hogy nem is.Lehet kulturáltan ütköztetni a vélemény különbségeket én ugy gondolom!Az emlitett személyekkel már nem mert már annyira urá lett rajtuk a másképpen gondolkodók elleni gyülölet hogy már megkérdőjelezhető hogy ezeknek az embereknek hol lenne a helye!A békemenetről röviden,mert a történelem órájához nem szeretnék hozzászólni,mert fölösleges!A jelenlegi helyzet lenne a fontos!A békemenet résztvevői ,amely a hiradások alapján szervezett volt,annyira békésen tüntettek,hogy azok a hirközlőket akik nem tettszettek,nem ugy kérdeztek,érdeklődtek sértegették,lehazaárulózták,gondolok az ATV riportereikre,Stop,hirszerző,HVG stb ,bünnük csak az volt,hogy másképpen gondolkodnak!,,barom,Sz..r,rohadtak,mit kerestek itt,hazudtok_ kiabálták,miközben a tüntetés szervezői arról szónokoltak,hogy mentes a szélsősségtől,hiszen igazi demokraták mondták!Akkor kérdezzem én milyenek tényleg az igaziak?A Szijártó azt közölte hogy nem szóllalnak fel,mert szeretnék a látszatott is elkerülni hogy nincs közük hozzá,ez spontán volt!A nagy hiba az hogy annyira spontán volt hogy lényegessen kivették a részüket a szervezésből,több facebookon keringő hiradások,tények szerint,a megszerzett adat alapján a benyujtott költségek sem akár milyenek ,több mint 213 millióban került az adófizetőknek az információ szerint ez a kiállás a jelenlegi kormány mellett!S ez a szégyen és gyalázat,hogy amennyiben igazzak,a mi verejtékkel megdolgozott és a jelenlegi kormány különféle intézkedéseivel elszedett pénzekkel fényesitik magukat!Ez a felháboritó!Az is felháboritó hogy azt mondja a ,, kedves vezető”,hogy nincs szükség a IMF-pénzére mert a saját lábunkon is megtudunk állni,a különféle értékpapirok jól jönnek.A lényeges különbség hogy az IFM 3-4 %-os kamattal adja a pénzt,addig az értékpapirokat 10-11 %-os felárral tudja eladni az állam,melyet majd a gyerekeinknek,unokáinknak kell majd visszafizetni,egyszóval az ő jövőjüket teszi tönkre!Ezt nem látják azok az emberek akik mellettük tüntetnek,és itt alpári szóval minősitik a másképpen gondolkodókat!!!!!Tuza Milán,és Kovácskám aki itt szánalmas az önök uraim a többi társukkal együtt,mindenki magából indul ki uraim akkor önök is politikai megrendelés alapján hintik el a szánalmas,gyülöletes irásuk magvait?Akik itt normál emberi módon szóllalnak meg azok mind az ország,az emberek ,saját és szeretteik helyzetén szeretnének javitani,s ezért is teszik itt az országban.Akik a gyülölet keltéssel ,árok ásással akarnak segiteni azoknak ugy gondolom kivül tágasabb,csatlakozzanak azokhoz a barátaikhoz akik a pályolyból teszik mindezt!!!!

  • Christopher Úr! Most nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek! Idézem „Eddig külön-külön vonultak az utcán – a demokratikus ellenzék január 2-án, Bayerék pedig szombaton. Mindkét rendezvényen 100 ezer fős lehetett a tömeg”. Most Ön szándékosan hazudik, vagy egyszerűen nem hisz a szemének, vagy nem is látott képeket, pláne nem a panoráma felvételeket (amire van ajánlott link is), vagy egyszerűen pénzhiányban szenved. Mertem remélni, hogy Ön tisztességes újságíró – még visszavonhatja szavait. Megkérdezném, ugyan mitől demokratikus az ellenzék? Attól a csürhe viselkedéstől, amit az Operánál gyakoroltak? Attól, hogy megrugdostak az ünnepre igyekvő nőket és férfiakat? A Békemenet méltóságát sem Ön, sem más ki nem kezdheti! Ezért undorító az „elsötétített ablakok” mese., pláne az utána következő antiszemitázásra hivatkozás! Nem tudom, Ön honnan szedte ezt a mesét – ez engem erősen emlékeztet a jereváni rádiós viccre (ha érdekli, elmesélem) – de nyugodtan szégyellheti magát az, aki kitalálta. (ja, persze, csak röhögni fog)
    Az ön által említett Tóta W. Árpád – aki az egész magyar újságírás talán legaljasabb alakja – szavaiban annyi igazság van, hogy a magyar nép mindig vendégszerető és türelmes volt, ami abból is látszik, hogy Tóta még mindig szabadon firkálgathat, függetlenül irományai tartalmától. Azt azonban bizton állíthatjuk, a Tóta-féle lázálom, a Tóta – féle sokszínű, liberális toleráns Magyarországról csak lázálom marad. Ugyanis a Tóta-félék liberalizmusa, a Tóta-félék Magyarországa az igazán totalitárius vörös-zöld liberál-fasizmus országa lenne. Mindennap megtapasztaljuk annak az oldalnak az álságosságait, az egyeduralomra való törekvéseit, arcátlan, pironkodás nélküli hazugságait, cinizmusát és kizárólagosságra való hajlamát.
    Emlékeztetném arra. – ha már olyan lelkesen várja, hogy megnyomorítsanak minket – hogy nem szégyen egy elképzelést – ami korábban jónak tűnt – megváltoztatni. Magam is a többkulcsos adóval értek egyet (megfelelő határokkal és kulcsokkal, beleértve, hogy a minimálbér 100.000 Ft. és adómentes legyen – ennél kevesebből csak nyomorogva lehet élni), ettől még nem átkozom az Orbán kormányt, és örülök neki, ha megváltoztatják. Azt a marhaságot, hogy a 16%-ot 2/3-ba foglalták pedig meg kell szüntetni. A szonda ipsos közvélemény-kutatásai annyira nívótlanok, többszörösen leleplezett manipulációk, amivel nem is foglalkoznék. A további elmélkedései csak azt a balliberális vágyat jelképezik, ami a hatalomra vágyásukra jellemző. Itt folyik össze a baloldal lenini – ragadjuk meg a hatalmat (akár erőszak útján is) hatalom iránti mániája az új liberális (értsd nemzet és családromboló, erkölcstelen, pénzcentrikus, a finánctőke-kiszolgálója) oldal kizárólagosságra törekvésével.
    Azért kíváncsi lennék – egy esetleges hatalomra jutásuk után – ez a két oldal, hogy nyírná ki egymást, ha már elfogy a konc.
    Nos, várjuk meg a 2014-es választásokat! Ugye, ha mégis vesztenek a választáson, akkor nem kezdik elölről a megszokott dajkameséket.

  • Tautulus

    Az operahaz ele szervezetlenul, hetkoznap gyult a nep, a meneteles pedig agyon volt szervezve, fizetve…igyhat osszegzeskent nyugodtan megallapithatjuk, hogy a menetelesbe beleadtak anyait apait es slussz passz, ennyien vannak osszesen, ennyire tellett, hogy mar buszokkal kellett a hatarontulrol embereket toborozni orban dicseretehez, mert magyar ember es kulonosen informalt budapesti soha nem menetelne emellett a goreny mellett!
    Ami a valasztast illeti, biztos lehet benne, hogy 2014-ig nem fog kitartani a nep turelme…..orbannak mennie kell!

  • Dr. Göllner András

    Tatulus. Mondok egy bölcsességet. Figyelj jól. Nem a méret a lényeg !!!!!!!. OK ????? Értjük egymást ???? Tudja hányan vonultak fel Kádárt megtapsolni Magyarországon 1957 Május 1-én, miután forradalmunkat elárulta a bitang kommunista gazember ???? Vagy idézzem kedven FIDESZ-s politikusuk Kövér László mantráját ???? „A politikába, nem az igazmondás számít, hanem az, hogy kinek van több szavazata”. És Önök osztják itt a Christopher lapjában az észt Gyurcsány öszödi beszédéről ???? Tudja, maga, hogy az a fiú aki a békefelvonulást vezette, a Bencsik András, a Kádár korszakban a kommunista párt tagjaként öntötte az epét, a mérget a kommunizmus ellenségeire ???? Tudja, hogy ugyan ez az ember alakította a fasiszta Magyar Gárdát, hogy ő az aki lapjával, a Demokratával minden évben megünnepli azokat akik az utolsó magyar katona véréig a nácik, a fajgyűlölök oldalán harcoltak Európa ellen, és közvetlenül több mint egy millió honfitársunk halálát okozták,- akár a Don kanyar mészárlásával, vagy a náci haláltáborokba ?????? Tudja maga, hogy Bencsik az aki a KGB egykori vezérét, Putyint, és Oroszországot tartja Magyarország példaképének ??? Tudja maga, hogy a birkabőrébe öltözött farkas, Kertész Imre Nobel díját és Magyarország EU csatlakozását a fekáliához hasonlította lapjának hasábjain ???? Tudja maga, kik mögött menetelt a 400,000, vagy akár az egy millió ? Én tudom. És nem a mérettől vagyok elájulva, hanem a hazaszeretők vakszerelmének láttától……Akkor lennénk a legnagyobb bajban mi külhoni Magyarok, ha kanadai honfitársaink, az angol, francianyelven beszélő demokraták megtudnák, milyen gazemberek vezették azt a békés gyertyás menetet odahaza…Megmondjuk nekik az igazat, Tatulus, vagy hazudjunk még tovább egy kicsit ????

  • Dr. Göllner András | január 24, 2012, 10:21 de., magánál van? „1957 Május 1-én” és azt követően is, javában tartottak a megtorló hatalom általi kivégzések, lásd: http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_1956_ut%C3%A1ni_megtorl%C3%A1s_sor%C3%A1n_kiv%C3%A9gzettek_list%C3%A1ja

    Még a 60-as és 70-es években is kötelező volt ÁVH majd „feloszlatásuk után” minden munkahelyre beépült „vezetők” vagy „belügyi összekötők új művésznevükön politikai munkatárs” miatt a kommunista ünnepeken való részvétel, nemzeti ünnepek pedig munkanapok voltak és senki nem emlékezhetett.

  • Klara Bencsics

    Kedves Tatulus, egyetértek minden szavával!
    Amit Göllner úr írogat nem figyelemre méltó! T.i. Több MÁS szervezet rendezte a békemenetet, és a fantasztikus tömeg össze sem hasonlitható, at Operánál hőzöngő balosok tüntetésével!.
    Sajnos, nem regisztrálodnak le bizonyos tünetek, egyes magyar származású embereknél.

  • T.Klára Bencsics!Gondolom hogy olvasta a hiradásokban hogy a benyujtott számla borsos volt /213 millió/ s a fidesz helyi szervezetei is résztvettek a szervezésben!Lényegében ez ingyen kirándulás volt a mi keservesen megkeresett és elszedet pénzünkből!Figyelmében ajánlom önnek a két tüntetésról készült és a hiradásokban megnézhető videó felvételeket.Amennyiben önnek az méltő volt hogy azokat akik nem értettek egyet,kérdeztek,s nekik nem tettszett azokat lehazaárulózták,sértegették őket,mert csak az a bünük volt hogy kérdeztek.,,barom,Sz..r.rohadtaknak,mit kerestek itt,hazudtok-kiabálták!S közben a tüntetés hiteltelen szervezői az mondták ,hogy mentes volt a szélsősségtől,hiszen igazi demokraták ők?Mint talán ön is,mivel ezek a gyülöletes szavak ön szerint figyelemre méltó volt!Nézze meg legyenszives mig az operaházit,az oda szervezett szélsősséges csoportok zavarták meg,addig itt együtt ünnepeltek,mert lehetet látni árpádsávos zászlókat is,pedig azt mondták hogy nem lesznek.Kedves Eszter Vincs mint mindig most is elpuffogtatta az üres,semmitmondó frázisait!!!!!

  • T.Tatulus!Választhat hogy sirni v.nevetni akar a saját nagyot mondásán.Köztudott hogy kb 100 e fő volt ott,miért folytat számháborut.A szakértők kiszámolták ha tele a hősöktere a Kossuth tér és az odavezető utca,de ugy hogy nem szabad elmozdulni akkor 180 e fő lehet kb.Ez a csoport állandó mozgásban volt,de még az üres buszok is követték a résztvevőket,nem nézte a videó felvételeket?A operaházi tüntetésekről minden adó közvetitett felvételeket,nem egy helyen volt a tüntetés?
    A kifugyulésen kivül nem történt semmi,ha csak az nem remélem látta ahogy az ode sereglet árpádsávos,csuklyás csőszelék müveltek a békésen tüntetésre igyekvő ifju baloldaliakat,lökdösték ,provokálták őket amikor a belépőjegyüket nyilvánosan elégették!Azt pedig nem kell várni hogy megnyomoritsanak bennünket,mert a jelenlegi kormány 2 év alatt ezt megtette!Javaslom önnek hogy nézze meg hogy a fidesz alkotmányban és a sarkalatos törvényekben mit foglaltak bele,olvassa el legyenszives,s ha egyikben sem talál a 16 %-ra és más intézkedéseket benne foglalva,akkor én itt öntől bocsánatot kérek,de csak akkor!Amennyiben benne van akkor kérem hogy ezt ön viszont tegye meg!Az interneten hozzá lehet férni,de küldenek önek egy példányt a kötelet kináló aláirásával.

  • Klara Bencsics

    Jaj Éva, fáj a maga szellemi kapacitása.NEM olvastam a hazug Népszabadságot, vagy Népszavát! MIÉRT lett volna számla egyáltalán? Gondolkodni kéne. A nép önként kivonult , a táblák pocsékok voltak, (erre nem kellett költeni pénzt!) Szóval miről beszél? Az operai tüntetésről, hogy veszekedésbe fajult nem tehetek! Jobbik ugrált ott egy keveset, na és? A Béketüntetésen hál Isten nem vettek részt, (előző szömbaton tüntenttek már, ha nem tudná)Ja, hogy volt néhány Árpádsávos zászló, az magát miért zavarja? EZ volt az ősi zászló, mielőtt háromszinű lett.

  • Fodor Marian, én a helydben egészen Mohácsig vezetném ezeket a nemzeti katasztrófákat, amiért, természetesen csakis a hazátlan árulók tehetnek. Ha már lúd, legyen kövér. Bár Árpád apánk bejövetele sem volt egy utolsó cselekmény! (Az én öseim Borssal vezérrel érkeztek.)

  • a ven picsak (bencsics, witch, fodor, tautulus) a ver- es vizeleteredmenyeiket bongesszek es ne visszafele mutogassanak az elso vilaghaborura, mert az a mai magyar embereket nem erdekli, a fiatalokkal es az orszag jovojevel kell foglalkozni, nem pedig ilyen betokosodott agyu csotroganyok multszazadbol visszamaradt, bosszuvagytol es szenilitastol eltorzult sorvadt agyszulemenyeivel…..oruljenek, ha jut nekik egy-egy del-keleti fekvesu sirhely es leginkabb kussoljanak, mert ELORE szeretnenk haladni vegre es az CSAK ORBAN NELKUL kepzelheto el!

  • Eszter Vinch :
    Legalább ne hazudnál ekkorákat.
    Semmi nem volt kötelező az úgynevezett nemzeti ünnepeken , a hatvanas hetvenes években.
    SENKIT..érti kedveském ? Senkit nem kényszerítetek arra hogy kimenjen.
    Én pl. a Magyar Néphadseregben , a hetvenes években , úgygondoltam hogy hogy kilépek a Kommunista Ífjúsági Szövetségből.
    ( Nem elvi alapok miatt , csak sokaltam a tagdíjjat valamint jóbbnak találtam azt hogy szunyálhatok a havi 1 irdatlan hosszú taggyűlés helyett. )
    És mitörtént ?
    Semmi.
    Sőt.
    Leszereléskor a maximális leszerelési segélyt kaptam , ( mostani pénzben kb 300 000 Ft.-ot ) családi helyzetem miatt. Pedig mintakatona sem voltam….tisztesi pozicióban ténykedtem mint elektronikai szakember , de nem tudtak előléptetni sohasem a linkeskedéseim következtében 😀 😀

    Szaal hagyjuk a kábítást ha megkérhetném Kiskegyedet.

  • Kedves Fodor Mariann:
    Honnan veszi hogy a Mosthatalmonlévőnek többsége van ?
    Az össz-szavazatok 53 %.-át szerezte meg , ezzel lett neki 2/3.-a a parlamentben az akkori ( szerencsétlen ) választási rendszer miatt.Azóta persze ” finomítottak ” rajta , amely szerint mostmár a szavazatok 1/3.-ával is kétharmadot tudnak szerezni…csak trükkök és választási matematika kérdése az egész.
    Nadekérem !
    Azóta a FIDESZ választóinak létszéma 16 % .-ra olvadt a legutóbbi felmérések szerint.
    Az ország lakosságának 85 % .-a úgygondolja hogy rossz irányban mennek a dolgok.
    Erre mit mond kedveském ?

  • Kedcves Tatulus:
    Vettük páran a fáradságot és kimentunk a Hősök terére GPS berendezésekkel és méter-pontosan felmértük a teret.
    Azt tudjuk jogy mettől meddig álltak az emberek rajta.
    Kiszámoltuk : ott nem lehetett több ember 15-20 ezernél. ( ha elfogadjuk Széles Gábor úr bejelentését a 400 ezerről , akkor kb 25 embernek kellett állni 1 négyzetméteren hehehehe )
    Persze a MOZGÓ tömeg lényegesen nagyobbnak látszik mint az álló tömeg.Mert ugye nem lehet menetelni ha nagyon sűrűn vannak.
    A másik 400 000 ember , a Kossúth téren olyan volt hogy közöttük teljesen akadálytalanul át lehetett vágni a téren , ottlakók jelentései szerint. Vagyis csak lézengtek ott párszázan.
    Ezzel szemben MI az operaháznál SZERÉNY becslések szerint voltunk 100 000 .-en. De én még hozzátennék vagy 20 000 föt.
    És nekünk SENKI nem fizetett 3500 meg 5000 Forintokat hogy áldozzunk már az időnkbők rá.
    Meg a főnökeink sem javasolták nyomatékosan az állami munkahelyeinken , hogyha nemszállunk fel arra a búszra ami odavisz , akkor hétfőn már be sem kell mennünk dolgozni !
    Ezeket kéretik figyelembe venni , véleményalkotás előtt.

  • T,Klára Benics!Önnek a kapacitása mennyire fáj?Osztja itt az észt!Miért nem itt él s akkor megtudná!Itt aki hazudik az ujság,hiradások amit ön szivvel lélekkel olvas,s ami megmaradt azt itt széllyel fröcsögi.El is hiszi hogy önként vonultak ki az emberek nagyrésze,ennyire naiv ?Ne nevetessen már!Igaz hogy nem olvas csak a kedvenc ujságot,de azért internetet használ?Ez az önként kivonulás a hiradások szerint 213 millióba került,keresse meg legyenszives az a nyilvántartást amit a főszervező benyujtott a Navracsicsnak,de igen sok helyről küldik a plakátokat ahol a fidesz szervezte meg,!Állitólag 1,8 milliót önök is kaptak,mert aláirták az üdvözlő táviratot!Az un.,,béketüntetésen,, azért nem volt randalirozás mert a jobbik aktivan részt vett,azért volt az árpádsávos zászló is,nem látta őket,maga csak azt néz amit szeretne,a többi nem számit!Egy ember ennyire nem néz tovább az .orránál?S engem azért zavar ez a zászló,mert olyan szervezett használja aki azonosul a szélsősséggel,mint ahogy ön is a hozzászólásaiban!!Állapodjunk meg kedves hölgyem hogy jöjjön ide,éljen itt ,élvezze a mai kormány áldásos tevékenységét s akkor oszthatja az észt!Addig ne mert ön elmenekült a jobb élet reményében,ön önként vállalta,ezért ott legyen hasznos tagja annak az államnak,s ne bolygassa itt elfajult nézeteivel az országunkat!!!

  • Klara Bencsics

    Sajnos Éva, vádjai és feltevései annyira gyerekesek, hogy nem méltók válaszra. Én nem olvasom a magyar sajtót, de szerintem Őn igen! A hazugságokat főleg!
    Ami az 1.8 millió forintot érinti, nevetséges. Már ebből látszik mentál kapacitása. Ha figyelmesebben olvasott volna, nem az aláírók kapták, hanem a magazin, amit a szerző kap, nem a magyar kormánytól, hanem egy erdélyi egyesülettől, mert a kiadó erédélyi származású. Az írásában hemzsegnek a fentihez hasonló „megállapitásai” melyek valóban, szín hazugságok. Így feladom a magával tartandó beszélgetést.

  • Pedig olvasni köll a magyar sajtót.
    Roppant tanulságos…

  • Bencsics

    dehat ha nem olvassa a magyar sajtot, honnan informalodik? kozvetlenul kuldi a hirt orban csak maganak?? hehe
    meghogy a Lokos Eva feltevesei gyerekesek…..de ha ugy is lenne, a maga feltevesei meg rosszindulatuak es bosszuvagytol hajtottak, szegyellje magat, hogy vensegere mar csak ezek maradtak magabol!

  • Klara Bencsics

    Fodor Mariaannak tökéletesen igaza van, ahogy ismét elolvastam, erre az eredményre jutottam!

  • T.Klára Bencsics!Aki itt gyerekes az éppen ön az!Mindenkit hülyének néz!Az erdélyi a pénzt honnét kapja ha igaz is az ön állitása,egyet találhat,bingó!Amennyiben nem olvas magyar sajtót akkor honnét ilyen jól értesült,talán megálmodja?Aki itt hazudik az éppen ön nem gondolja,s hiszen a saját állitását is meghazudtolja!Én szegyelném magamat a maga helyébe!S akinek hemzsegnek hazugságok,állitások éppen önnek a szélsősséges hozzászólásai azok.S kérem önt ne csak velem,hanem az itteni megjelenéseit is legyenszives feladni,mert ilyen rosszindulatu,gyülöletes,alpári hangnemben iró,válaszoló emberekre itt nincs szükség.Nem is tudom hogy ilyen hozzáállással még hogy türik meg Kanadában v. a munkahelyén!Vagy ott kis megjuhászodott ember s itt élli ki a valódi ,szélsősséges ényjét?Itt azokra az emberekre vasn szükség akik normális emberi módon tudnak megnyilvánulni függetlenül hogy legyenek jobb v. baloldalon.A szélsősséges elvhü barátjának Kovácskámnak üzenem nem süllyedek le az ECHO-tv szintjére!De ha már lesüllyedt megkérdezheti hogy a szervezett,,béketüntetés! alkalmából benyujtott 213 milliós számlát átutalták mát,mert talán ennyiról állitották ki a kérés!!!!!!

  • Klara Bencsics

    Éva Lökös csillapodjon! Miben voltam én alpári, ha igazat adok egy magyar érzelmű ember vélemények?
    Szerintem maga a szésőséges, és ha valaki alpári az Libás Misi, aki mindjárt itt lesz és aljas neveken ír rólam. Hol a maguk kultúrájuk, kérdem én? Nincs az a blog, az az újság aki ilyen hangnemet eltűr!
    Tudja, én megszoktam itt Kanadában,hogy megmondhatom a magam véleményét.
    Aki a hivatalos magyar kormányt támogatja az gyülőlködő? Na ne má…..

  • T.Klára Bencsics!Én nem vagyok ideges ne haragudjon.Az hogy szélsősséges lennék azt visszautasitom.Olvassa el legyenszives hogy ki milyen hangnemben nyilvánul itt meg.Az hogy normális emberi módon irok az ott önöknél nem türik el?Nem akarom elhinni.Azt akarja elhitetni velem hogy az a stilus megengedett ahogy ön és a Kovács félék itt megnyilvánulnak?Nem a vélemény elmondásával,megmondásával van a bajom hanem a stilusával,Meg lehet fogalmazni ezt kulturáltan is,vegye legyenszives tudomásul hogy másnak más a véleménye,csak ennyi!Igérem önek ha normális hangnemben fog megnyilvánulni,az nem baj ha nem egyezzik a véleményünk,akkor én is másképp fogok önnel szemben megnyilvánulni.Köszönöm.