Konferenciát szerveznek Göncz Árpád tiszteletére

2012 január 26 10:31 de.68 hozzászólás

„S ha lesz valamikor öt perc, politikai öt perc Magyarországon, amikor egy formálódó időszakban szükség lesz olyan emberre, aki kommunistával és népivel egyaránt szót tud érteni, és akinek a lapja tiszta, ha kellek, én ott leszek, ha nem kellek, akkor nem”–mondta Göncz Árpád 1985 február 14-én egy Hegedűs B. Andrással készült interjúban. Akkor még bizonyára ő sem tudhatta, hogy milyen hírtelen omlik le kelet-Európában a vasfüggöny és hogy milyen központi szerepet játszhat néhány éven belül liberális politikusként és a III. Harmadik Köztársaság államfőjeként. Göncz Árpád, a demokratikus Magyarország leghosszabb ideig regnáló köztársasági elnöke (1990-2000) február 10-én lesz 90 éves és tiszteletére tudományos konferenciát szervez a Republikon Intézet. A Köszönjük, Elnök Úr! című szimpózium 2012. február 12-én kerül sor a budapesti Andrássy Egyetem tükörtermében és az elődadók közt lesz Pető Iván (SZDSZ), Katona Tamás (MDF-MDNP) és Kósa Lajos (Fidesz), valamint Rainer M. János történész, Kőszeg Ferenc, Gombár Csaba és Lator László.

Göncz Árpád politikai pályafutása a második világháború utáni rekonstrukció idején kezdődött. 1945-ban lett tagja a Független Kisgazda Pártnak, ahol a párt Nemzedék című lapját szerkesztette. Közvetlenül az FKGP feloszlatása előtt Göncz főtitkári posztot töltötte be, viszont a demokratikus alakulat felszámolása után hegesztőként és segédmunkásként dolgozott. Az 1956-os forradalom és annak leverése után tanusított bátor kiállása miatt 1957 májusában letartóztatták és 1958 augusztusában – a Bibó-per keretein belül – életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság Népbírósági Tanácsa. 1956 november 4 után Göncz Árpád a Magyar Demokratikus Függetlenségi Mozgalom memorandumait továbbította India budapesti nagykövetségének és később pedig Nagy Imre A magyar nép védelmében című kézíratát segített külföldre juttatni. Végül összesen öt évet töltött a váci börtönben, mivel 1963-ban amnesztiával szabadult. „Szó sincs róla, hogy mi a börtönben vesztesnek éreztük volna magunkat. Sőt: négy esztendeig győztesnek”–mondta Göncz megtorlásáról és börtönbüntetéséről.

A rendszerváltás előtti évekig nem politikával, hanem irodalmi munkával foglalkozott Göncz Árpád. Először a Veszprémi Nehézvegyipari Intézet szakfordítójaként, aztán szabadfoglalkozású műfordítóként kereste kenyerét. Göncz a leghíresebb angol-szász írók műveit fordította magyarra, köztük J.R.R. Tolkien A Gyűrűk Ura című regényét, valamint Ernest Hemingway, John Updike, William Golding és Truman Capote írásait. „Magyar hagyomány, hogy egy értelmiségi, ha kijön a börtönből, azt hagyják fordítani”–mondta Göncz Árpád a börtön utáni megélhetésről.

Politikai tevékenységről már 1985-ben gondolkodott és 1988-ban alapító tagja lett a Szabad Kezdeményezések Hálózatának, aztán az ebből megalakuló Szabad Demokraták Szövetségének. 1988 és 1989 között az SZDSZ ügyvívőjeként tevékenykedett, 1990 májusától pedig a legnagyobb ellenzéki párt parlamenti képviselője.

Köztársasági elnökként és még a két ciklusa utáni évtizedben is Göncz Árpád volt a rendszerváltás óta eltelt több mint 20 év legnépszerűbb politikusa. Göncz első perctől fogva a békés átmenet elkötelezett híve volt és ehhez az is hozzátartozozott, hogy olyanokakat sem ért megtorlás akik esetleg felelhettek a köztársásagi elnök és még sokak bebörtönzéséért. De Göncz elfordult a szemet szemért filozófiájától és inkább a megbocsátás híve volt, még akkor is amikor  ez jogos kérdéseket és időnként megérthető felháborodást váltott ki azokból, akik vele együtt szenvedtek a kommunista rendszerben. „Amikor köztársasági elnökként az első kegyelmet adtam, kaptam olyan levelet, hogy saját kezűleg kellett volna felakasztanom a gyilkost, hogy szívükből kívánják, tegyék azt az én gyerekemmel is, amit az áldozattal elkövetett. Nem tudom, hány ilyen levelet suvasztott el a titkárságom, mert állítólag elég nagy felháborodást keltett a kegyelem. Ezzel együtt vállalom, mert eleve megmondtam, hogy amíg én leszek, addig nem lesz kivégzés Magyarországon.”–mondta Göncz elnökéségének első ciklusában.

Bízunk abban, hogy lesz Magyarországnak ismét olyan államfője, aki humanista morális, meggyőződés nyomán és nem pedig pártpolitikai harcok mentén próbálja képviselni a magyar társadalom egészét.

68 hozzászólás

  • Köszönöm az irásnak,hogy egyetlen,egyedüli hiteles emberről ilyen szépen irt.a Köztársasági elnök úrt mindenki tiszteli,szereti .Én is személy szerint nagyon szerettem és tisztelem pedig az életben még sose találkoztam vele.Ő egy igazi államférfi!Az a szomoru hogy másokra ez nem elmondható!A jó Isten tartsa meg nekünk minnél tovább azt kivánom neki tiszta szivemből!

  • A foldkerekseg legrendesebb embere! Adjon a joisten neki erot, egeszseget es turelmet ehhez a megveszekedett magyar nephez!

  • Kedves Misi igy legyen!!!!!

  • Klara Bencsics

    Sajnálatos, de nem osztom a lelkesedést! EGÉSZ Európában MEGSZÜNT a halálositélet, tehát rendlkivül humánus volt Árpi bácsi!

  • Bencsics, meg lettem volna lepődve, ha másképp reagálsz Árpi bácsira. De, mint láttad, azért mert Európa többi államában megszünt a halálitélet, ezek szerint MO-on még lett volna rá igény.

  • Klara Bencsics

    Bizony lett volna rá igény, a sok gyilkolost megbüntetni! Pl. Biszku Bélát többekközött, aki honfoiitársaira hozatott kivégzési parancsot!
    De még ma is szép nyugdíjból él a Rozsadombon….Valamikor 1919-ben és 1945-ben nem voltak ilyen humánusok egyes szervezetek!

  • Na, akkor itt az ideje, hogy visszasird azokat a „szép napokat”, amikor a szemet szemért, fogat fogért eszme diadalmaskodott. Gondolom, akkor most nyugodtabban aludnál, ha megint eljátszanán a hetegiziglen büntessünk, vissza és elör menően is. Na, Árpi bácsi, Apámmal együtt pont ezt a boszorkány üldözést szerette volna elkerűlni és fiygelmeztetett, hogy ne a múltba, hanem a jövöre tekintsünk és kezdjünk új lappal a Magyar Nép érdekében.

  • pontosan, ezek a ven szipirtyok most akarnak bosszut allni azert, amiert akkor, amikor kellett volna, gyavak voltak revansot venni…..csakhogy a fiatalabbakat nem futi ez a bosszuvagy, ezek a rozzant seggek meg arra visszamutogatva uszitanak nem csupan azokra, akik valoban megerdemeltek volna a buntetest, de az utodaikra is….ehhez kell am igazi pofatlansag…..mocskos fergek ezek! es meg be merik tenni a labukat akarmelyik templomba….hogy nem lakozik ott az uristen az is jelzi, hogy nem szakad rajuk a templom mennyezete!

  • Árpi bácsiról Apám nosztalgikusan mesél egy történetet, amikor is 1952 tájékán a cserkészrepülők és a Ganz Mávag repülőiskola fiataljai között együtt tanulták a repülés fortélyait. Árpi bácsi akkor Agrártudományi Egyetemre járt és mindig könyvekkel a kezében, vagy éppen a hóna alatt érkezett a repiskola foglalkozásaira, fel a hármashatár hegyre. Sokszor eminensnek is csúfolták ezért a társak, hogy még ilyenkor sem hagy fel a tanulással. Talán emiatt is ment neki kevésbé a repülés, mert számára a tanulás volt a legfontosabb. Egyik vitorlázása közben ez be is igazolódott, hiszen felszállása után a rosszul kormányzott gépe először az égbe nézett, majd átesve a holtponton elkezdett orral a föld felé zuhanni. Mindenki ledermedt egy pillanatra, aztán Apámék persze kiabáltak neki, hogy: „Árpi, Árpi húúúzd be a lábad”, amit szerencsére meg is hallott, mert -bár a gépe az teljesen összetört, Ő maga nem sérült meg súlyosan. Ha nem húzza be a lábát, akkor nagyon csúnya vége is lehetett volna. Mind ez pár másodperc alatt történt a kifeszítés vagyis a vitorlázógép kilövése után, így nem túl nagy magasságból történt a baleset. Ekkor Árpi bácsit eltiltották a repüléstől, viszont ezután zavartalanul folytathatta tovább az egyetemi tanulmányait. Utólagosan tudva, hogy végül mire vitte Göncz Árpád így talán nem is baj, hogy ez ott az 1950-es évek elején így történt. Ez az esemény elvett a világtól egy pilótát, és adott egy tiszteletre méltó köztársasági elnököt -kis túlzással.

  • Szótagolva irom, hogy a gyengébbek is megértsék.
    A ki va la ha is volt bör tön ben, az tud ja, hogy a hí-rek gyor san ter jed nek. Aki be sugó volt vala ha is, arról sookal több en tud nak. Göncz Árpád nem volt az, tehát akik ezt terjesztik róla egyszerüen hazudnak, és aljas provokátorok. A többi stimmel.

  • Kovács Árpád

    Tényleg a „földkerekség legrendesebb embere volt”,börtönben azért nevezték „patkánynak”,amelyik cellába betették az öreget és mécset ott vittek valakit akasztani.

    http://www.youtube.com/watch?v=Cje-KbfAH3Y

    Zétényi-Takács igazságtétel eltörlése a kádári pribékek az országunk kifosztását túlélését megköszönhetik az öreg göncznek,

  • Bencsics perverz halálbüntetés-lelkesedéséről jutott eszembe, hogy a jobboldali radikalizmusba csúszó Magyarországot mi sem jellemzi jobban, mint az alábbi vicc:
    „Megkérdezik az egyszeri vidéki település polgármesterét:
    – Pista bácsi, van az Önök falujában antiszemitizmus?
    – Nincs, de igény lenne rá.”
    Sajnos itt tartunk.

  • Tüske Zsófia

    Kovács Árpád, de azt tudhatjuk, maga jól viselkedett a börtönben, még a smasszerek is szerették.

  • Kovács Árpád

    Tüske Zsófia..

    Persze te tudod a börtön viselkedést hisz a szomszéd cellában téged evett a fene a smasszerekért,ott voltál.Hát letelt a büntetésed ,vagy jól szolgáltál a smasszer fiúk alatt,jutalmul laptopot kaptál legyen magad mivel lefoglalni a szex éhségeddel rád untak őrzőid.

  • Kovács Árpád

    Na ba..megg Tüske Zsófia.. nincs ismerkedési szándékom ,célozz meg mást ……nem tudsz érvben válaszolni ,mivel igazat írtam ezért személyeskedsz.

  • Kovács Árpád

    Hazugság hogy Konferenciát szerveznek Göncz Árpád tiszteletére,még a komcsi index se ír róla ,sehol egy szót nem említenek,lehet hogy a lányanya veri a habot ebben a témában,hála Istennek a nép gondolataiban nincs helye efféle országot romboló alak

  • Judithka „Szótagolva irom, hogy a gyengébbek is megértsék.” azt is írja le szótagolva, hogy pont a legfőbb méltóságokra (köztársasági elnökök) miért nincs törvény az átvilágítási kötelezettségre?

    Kovács Árpád, köszönöm a belinkelt videót. :-))

  • johat ilyen alapon a fidesz is mehet a francba, tele van besugokkal, arulokkal…..abba kene hagyni mar a visszafele mutogatast es elore kene nezni, mert ahogy engem sem erdekel ki kin akar bosszut allni, a mi gyerekeinket se fogja, csak az, hogyan boldogulhat a sajat orszagaba…..az mire jo, hogy mindenki orszagon kivul keresi a boldogulast? ezzel kene mar kezdeni valamit es nem allandoan a masik besarozasan…. tudom, csak ehhez ertetek ti ott a jobb oldalon, de erre a kepessegetekre NINCS SZUKSEG egy orszag vezetesehez 2012-ben! orban takarodj!

  • Misuka ismeri? „Mások szemében a szálkát, saját szemében a gerendát sem veszi észre.” Magácska szerint miért is várt szélballib oldal 20 évet SP doktorijának a „leleplezésével”? Ez nem visszafelé mutogatás, kései bosszúállás?

  • Miért kéne pont a köztársasági elnököknek az átvilágitás? Tudnak rólúk éppen eleget, akár igaz, akár sem. Mint látható, Smidt pali bácsinkat is utolérte a végzet hamisitás ügyben. Persze nem minden hir lehet igaz, pl. Göncz Árpád esetében az a smasszerság teljesen alaptalan volt. Mint mondtam, a börtönök nyilt titkokat teregetnek, és én még egyetlen olyan rabbal sem találkoztam aki Árpi bácsival egy idöben volt börtönben, aki Árpi bácsiról, mint rabtársról is ne beszélt volna a legnagyobb elismeréssel és tisztelettel. Bár, gondolom, ez a smasszereknek nem tetszett.

  • Az ilyen mende mondákat különben is óvatosan kell kezelni, én pl. azt olvastam tegnap a Magyar Hirlap fórumában, hogy 7 évesen jöttem Kanadába és életemben nem dolgoztam MO.-on. És ennek ellenére belepofázok a nagyok, akarom mondani a mai Mo életébe.
    Ahhoz képest, hogy közel 20 éves voltam 1965 Decemberében és érettségi (Madách Gimnázium 1964) után három helyen is dolgoztam Kanadába jövetelemig, elég ronda körülmények között, a rémhirek terjednek rólam is.
    Az első munkahelyem a kertészeti kutató intézetben volt, Törökbálinton, ahol az öszibarackok átmérőjét kellett méricskélnem. Ez a munka megszünt számomra, amikor a betegállományból visszatérő párt titkának ezsébe jutott, hogy nyugatra szállitó cég lévén, egy ellenforradalmár kölyke nem megbízható.
    Második munkahelyem a Solymáron lévő PEMŰ volt, mint raktári irnok, ott szintén a párttikárral gyült meg a bajom, aki a raktárban óhajtott megeröszakolni. De miután egy jól sikerült célzással a térdeim pont a lágy részébe trefáltak, ettöl a kisérletről letett, de miután bosszúálló ember volt, eljöttem onnan is.
    A Butorétékesitő vállalatnál kötöttem ki, ahol a vezérigazgató úr kezdeményezett volna közelebb kapcsolatot. Az sem tetszett, viszont az egész kötbért emiatt kiköltöztették a városból Rákospalotára, ahol a reggeli 6 órás vonattal indultunk és este 8-ra értünk haza. A kollégák, tudva a történtekről, pokollá tették az életemet, naponta sértegettek Apám miatt és már az öngyilkosság határán álltam, amikor sikerült eljönnöm Kanadába. Persze, aki irigyli, csinálja utánam.
    Csak megemlitettem, hogy miként terjeszthetők a rémhirek.

  • Judith, ismerős ez a fajta üldöztetés, de nálam úgy oldották meg, hogy a kollegáknak esélyük se legyen 56-os édesapám miatt szemétkedni, mert bújtatott létszámban foglalkoztattak. Egy feltétele volt, nem volt szabad munkahelyi környezetben beszélnem 56-ról. Pl. úgy dolgoztam 5 évig folyamatosan egy munkahelyen, hogy közben 3 „munkahelyem” volt, de nem volt köztük a tényleges. Azon a három munkahelyen csak a kifizető pénztárosokat ismertem akiknél havonta személyesen felvettem a fizetésemet, „kollegákat” egyáltalán nem, nem is tudtak rólam. Ennek a hátulütője meg az volt, hogy amikor más munkahelyet kerestem akkor rám sütötték, hogy „vándormadár” vagyok azaz megbízhatatlan, mert öt év alatt három munkahelyem volt és ezért a munkahelyi hűségpénzektől (egy helyben huzamosabb ideig dolgozók kaphatták) elestem. Mókás, nem?

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Kovács Árpád Úr! – Egyetlen kérdésem lenne: Önnek – személy szerint – mit köszönhet az ország?
    (Azt pedig már valóban csak zárójelben jegyzem meg: mi itt a fórumon összességében sem érünk fel Göncz Árpád zoknijáig sem… Göncz Árpád nevét századok múltán is ismerik majd az emberek, még talán a Kopácsi név is mond nekik valamit – de ránk, főleg Önre, Tisztelt Uram, ki fog emlékezni?)

  • Eszter, nekem ez a luxus nem adatott meg, mert a nevemről rögtön tudták, hogy ki fia borja vagyok. Bár bevallom, nem szégyeltem magam emiatt egy csöppet sem. Sőt, volt egy alkalom, amikor az egyik kolléganőm nekem esett apám miatt, hogy mérgemben hozzávágtam a széket. Marha szerncséje volt, mert idejében félreugrott, a szék, viszont az iróasztal sarkába vágódva darabokra törött. Utána csönd volt és békén hagytak.

  • Viszont nekem másfél éven belül volt három munkahelyem. El lehet képzelni milyen esélyeim lehettek volna ezek után, ha maradok.

  • Klara Bencsics

    Mindjárt sírvafakadok Judith szenvedésein. Sokkal előbb, 1952-ben dolgoztam egy híradástechnikai szövetkezetben, este 9 től-reggelig. Itt a patkányok tartottak összejövetelt.
    Majd 1958-ban dolgoztam a montreali Windsor hotelben, mint szobalány. Itt 6 nap volt a munkanap és 27 szóbát és fürdőszobát kellett egy nap kitakaritani. Heti 29 dolláért!

  • Klára! Ki mondta neked, hogy sajnálj engem? Én tényeket irtam le csupán, hogy ez történt velem. Veled meg az. És? Én tudomásul veszem, hogy te így élted meg, én meg amúgy. Különben jellemző a nagy büdös érzékeny kereszténységedre, hogy mennyire nem vagy képes empáthiára.

  • Akkor már inkább társalgok Eszterrel, akivel, ha nem is mindig értjük meg egymást, de valahogy nem tudnám feltételezni róla, hogy mások szenvedésit lekicsinyitse, csupán azért, mert az illető nem áll vele egy platformon.

  • Kovács Árpád

    Íme az ország „krémje” MSZP, SZDSZ!
    Lehetne az is a címe, hogy ki kicsoda?
    1. Bajor Zoltán SZDSZ vesztegetés elozetesben
    2. Tátrai Miklós MSZP hutlen kezelés elozetesben. Nemzeti vagyonkezelo
    3. Wieszt János MSZP vesztegetés elozetesben
    4. Kabai Károly MSZP adócsalás, magán okirat h. 2,6 év jogeros börtön
    5. Nagy Imre MSZP 100 millió áfacsalás házi orizet
    6. Zuschlag János MSZP sikkasztás, hutlen kezelés 6 év letöltendo börtön
    7. Fürst György MSZP hutlen kezelés SZABADLÁBON Terézváros védekezik
    8. Páva Zoltán MSZP hutlen kezelés SZABADLÁBON komló védekezik
    9. Orbán István MSZP vesztegetés elozetesben
    10. Benedek Fülöp MSZP okirat hamisítás 1.5 év felf.
    Államtitkár számtalan buncselekmény és folyamatban lévo eljárások!
    11. Horváth Klára MSZP hutlen kezelés eljárás alatt
    12. Herédi Dezso MSZP sikkasztás, hutlen kezelés elozetesben Tiszaderzs vádemelés
    13. Gál István SZDSZ hutlen kezelés megalapozott Balmazújváros gyanú,
    14 Szabó Lóránd MSZP-SZDSZ személyes adatokkal visszaélés, Dombóvár pénzbírságra ítélve
    15 Kálmán András MSZP Hutlen kezelés elozetesben
    16. Karakasev Anna MSZP Sikkasztás 10 hó. Börtön Salgótarján
    17. Walter Dezso MSZP Hatalommal visszaélés Jogeros ítélet
    18. GYURCSÁNY FERENC Altus ügy. Bíróság mondta ki, jogosulatlanul gazdagodott a magyar állam rovására 84 millió forinttal (csak ,,elévült” mint a Balatonöszödi beszéd). . És történt valami ??? Miért is történt volna, hisz benne van az egész banda egytol-egyig. És mit gondoltok hogy a biroság kikbol áll ??? Gratulálok, eltaláltad; a rabló banda többi tagjaiból, hiszen ez nagyobb intézmény mint az olasz maffia.
    Ha Gyurcsányékat emlegetik, nekem mindig az „Ali Baba és a 40 rabló” jut az eszembe, csak a magyar változatban, 1 000 szer több rabló van mint az eredeti mesében. Az egész pártot, egytol-egyig rács alá kell tenni, mert ennek isszuk a levit most, és még ki tudja, hogy még meddig ???
    Megemlitem, hogy a 84 millió forint „ jogtalanul meggazdagodás a magyar állam róvására”. Ez pontosan olyan mint a jéghegy. Mi csak a hegyét látjuk a jéghegynek ami az egyharmada. Ez látszik ki a vízbol, és errol tudunk mi is. A másik két harmadát a jéghegybol, azt mi nem látjuk mert mindig a víz alatt van. Akkor el lehet képzelni, hogy mennyi mindent nem tud a nép, és nem is fog megtudni soha !!!
    Vajon hányan tudnak az Indonéziai üzletrol ??? Se baj, mert a levél végén közölni fogom !!!
    19. Rácz Péter Magyar úttöro sz. hutlen kezelés 1,5 év felfüggesztett
    20. Csonka Gábor MSZP vesztegetés 3év börtön
    Lendvai kampányfonöke. Hivatali befolyással üzérkedés
    21. Szabó Gábor MSZP- SZDSZ Magánokirat hamisítás 8 hó börtön
    22. Kaszab Csaba MSZP hivatali befolyással üzérkedés 2 év börtön
    23. Szarvas Attila MSZP társadalom biztosítási csalás 1év 10 hó börtön, szökésben
    24. Pénzes Sándor Veres János Adócsalás jogerosen elítélve
    25. Hunvald György MSZP üzletszeruen, folytatólagosan elkövetett vesztegetés, stb. elozetesben
    26. Nyékesi Béla MSZP 300 milliós csalás Megalapozott gyanú
    27. Kálmán András MSZP hutlen kezelés. Megalapozott gyanúval nyomoznak. Dunaújváros
    28. Borovszki Tímea MSZP hutlen kezelés Elozetesben
    29. Gál György MSZP üzletszeru, bunszervezetben elozetes
    30. Kardos Péter SZDSZ elkövetett csalás letartóztatásban
    31 Hunvald György MSZP sikkasztás mind a hárman
    32. Nyolc Erzsébetvárosi MSZP-s képviselo az elozo három díszpinty mellett elozetesben, vagy szabadlábon védekezve.
    33 Kolompár Orbán MSZP sikkasztás vádemelés Ha Ha Ha!!! csalás megtörtént
    34. Kodela László MSZP adócsalás 8.1milliós pénzbünti
    35. Weiszenberger L.MSZP hivatali befolyással jogerosen üzérkedés elítélve
    36. Benedek Fülöp MSZP hivatali visszaélés jogerosen államtitkár számtalan más buntett elítélve jelenleg is folynak a bünteto eljárások ellene
    37. Balázs Gábor MSZP számlagyár felfüggesztett szabadságvesztés
    38. Deme Gábor MSZP kettos gyilkosság elozetesben
    39.Gyarmati Mihály MSZP hamis tanúzás 800 forint Nyíregyháza pénzbünti
    40.Hámori Csaba MSZP emberre fogta vadászfegyverét börtön felfüggesztett
    41. Hering Gyula MSZP PÉCS 100 márkát lopott az édesanyjától 1 év börtön. Ez a legszebb !!!
    42.Kemecsei Árpád Barát Etele kampány Csalás, fiktív számlák megalapozott gyanú, nyomoznak
    43. Kövecses Gábor MSZP csalás, sikkasztás közokirat hamisítás vádemelés alatt
    44. Lados István MSZP Zuschlag ügy elítéltje.
    (Tornádó Hírküldo)

  • Kovács Árpád

    Az öreg gönc megérdemelt helye a börtönben lenne, hazánkat elárulta a vérkommunistáknak.

  • Árpád, a belinkelt lista nagyon hiányos, pl. az „olajgate” és sok egyéb hiányzik belőle. Első csekk:
    http://top-memes.com/hu/memek/politikushow-politikusok-celkeresztben/gyurcsany-sarga-csekkje
    ugyanis a 2/3-ad ezeknek a „haveri kutyák” között eltapsolt pénzeknek, átjátszott nemzeti vagyon vissza szerzésére kapott felhatalmazást és nem arra, hogy a politikus- és gazdasági maffia által felhalmozott cehhet a néppel, mely egy fityinget sem látott ebből, fizettessék meg:
    http://top-memes.com/hu/memek/politikushow-politikusok-celkeresztben/gyurcsany-sarga-csekkje

  • Kovács Árpád

    Közös cellában sólyom madárral .

  • Judith Kopacsi

    Micsoda marhaság azzal jönni, hogy Árpi bácsi és Mécs Imre azért voltak árulók a börtönben, mert a cellájukból vittek emberket kivégezni! Elöször is Mécs iImrét első fokon halálra itélték, thát ha a a zárkából vittek el kivégezni embereket, az nem azért volt, mert Mécs vagy Göncz beárulta volna őket. Ezeket a szerencsétleneket már elözőleg halálra itélték. Mécs Imrét nagybátyja, a hires költő közbejárásra itélték a végén életfogytiglanra. Göncz Árpádot is elöször halálra karták itélni. Azt, hogy a végén megúszta, egész biztos, hogy nem annak köszönhette, hogy mások életével játszott. Mint már többször is irtam, a börtön nagyon is nyitott intézmény. Mindeki pontosan tudta, hogy ki a besúgó, és azokat általában saját zárka társai „nyirták ki”.
    Szerintem akik erre az aljas karakter gyikosságra vetemednek, inkább van vaj a fülük mögött. Milyen érdekes lenne megtudni, miért is olyan vehemensek!

  • Kovács Árpád

    Ugyan ugyan ,nem kell szépíteni a gönc börtönéletét,,rabtársai nem véletlen nevezték el „Patkánynak”,műmártirt faragni olyan alakból aki beállt hóhérjai közé csak azért hogy mentse bőrét ,köztársasági elnök címet meg kárpótlásért kapta ..Az elvtársak sokkal nagyobb tudású értékesebb embereket felakasztottak ,hagyták futni még hasznát veszik amikor a kommunizmus rogyadozik,,valóban igy történt az öreget felemelték maguk közé a gyilkosai ,az öreg meg boldogan bólongatott az mszp-szdsz-ben ,az öreggel tudták a Zétényi-Takács igazságtételt megsemmisíteni, hogy kádári pribékek túl tudják magukat élni ..És most ezért tart itt az ország kifosztva eladósítva ,az öreg gönc és solyom közreműködése végett, úgy hogy mind két öreg éri a pénzét.

  • Kovács Árpád

    Figyeljük csak meg hogy ez a weboldal mennyire demokrácia gyűlölő ,hogy a régi kipróbált 90 éves elvtársát színesben 42 évesnek kikozmetikázzák ,aki nem dicső múlttal rendelkezik,,,,közben Orbán úr pontosan fele idős az öreggel szemben , Orbán urat szürke ráncos arccal hulló hajjal fekete fehér képpel ábrázolják ,,,,cikkek készítője elmezavarral küzd ,megromlott elmével azért tudnak sok hazugságot összehordani ,tudat zavarában saját magáról ábrázolja Orbán urat ,,,csak hogy lássa hogyan is néz ki a miniszterelnök urunk..

  • kovacs

    ha az emberek ertekeik szerint loghatnanak, te mar nem elnel te szerencsetlen szofosogep! majd orban fogja megmondani, hogy kik voltak anno ertekesek??? oruljon ha ezt a kormanyzati idoszakot megussza elve!

  • Judith Kopacsi

    Kovács, névszerint pontosan kik is voltak azok a rabtársak, akik Árpi bácsit patkánynak hívták? Igen érdekelne. Lehet, hogy nem is voltak rabtársak? Vagy ha igen akkor ők voltak a vamzerek? Szóval amíg nincs szembesités általad, addig kénytelen vagyok hazug mende-mondának tartani ezt a hírt.
    Különben már akartam irni, hogy stilusodból itélve te egy ifju náci „wanabbi” vagy, aki nagyon meg akar felelni az újnáci alakulatnak. Csak vigyázz, nehogy kideritsenek rólad is olyan dolgokat, amiért majd ellátják a te bajodat is.

  • A börtönből ismertem Göncz Árpádot és aljas mesterségesen indított támadás volt amivel vádolták
    és ebben nagyban hozzájárult az állhős Wittner Mária aki súgásra több embert rágalmazott meg
    cinkos társaival együtt .

  • Kovács Árpád

    Na nézd e kommunista maffia fenyegetőzik, mérgezett esernyővel szúrtok meg , balesetet szenvedek általatok hogy elhallgattasatok ,??igaz a vörös maffia mindig eltette láb alól azokat akik kimerték mondani az igazságot.Jó hogy tudom merről jön a támadás ,,hát a nagy 56-s szoci_ál_demokraták is beálltak nácizni , gyilkossággal fenyegetőzve.Megnyugtatlak nem mindenki bűnöző ha magatokról is veszitek a példát.Nekem nincs félni valóm ,ezért merek írni,másik dolog kreáltok kompceciós bűnvádakat,na ebbe nagyok vagytok.

    Öregről szinte minden hazai magyar tudja hogy eladta magát a komcsiknak ,nagyokat mosolygott mint a vadalma,halvány fingja se volt a politikáról csak inglisül tudott makogni .

  • Judith Kopacsi

    Kovácskám, én csak a „magadfajtáktól” óvtalak volna, akikről igen jól tudja mindenki, milyen hamar döfnek saját embereiket is hátba. Fenyegetésről szó sem volt. Azonkivűl sem lennénk hajlandó bepiszkitani kezeinket ilyen mocsok emberrel, mit Te és társaid. Tapasztalatom szerint midenki elnyeri „méltó jutalmát”, annélkül, hogy a kissujunkat is kéne mozditani ennek érdekében.

  • Judith Kopacsi

    Ime egy példa:(kopács Sándor: Életfogytiglan cimű könyvéből:

    Egy napon, 1972 nyarán vacsorameghívást kaptunk családunk régi barátjától. Megérkezésünk után a háziasszony furcsa pillantást vetett ránk, majd tétovázva megszólalt :
    – Nem zavarna titeket, ha Szalay, a nyugdíjas főügyész itt lenne a vacsorán?
    – Ha őt nem zavarja, tőlem itt lehet, válaszoltam.
    Szalay volt a Nagy Imre-per ügyésze, aki halál- és életfogytiglani büntetést kért az előzőleg barátainak nevezett vádlottakra. Barátom felesége suttogva hozzátette :
    – Könyörgött, hogy hozzam össze veletek.
    Ősz hajú öregemberként láttam viszont Szalayt. A vacsora közben régi emlékekről beszéltünk, majd néhány pohár bor után viccelődni kezdtünk.
    – Nem változtál, Sándor.
    – Hála barátaimnak, akik évekre megóvtak a külső világ zaklatásaitól.
    Hazafelé egy villamoson utaztunk. Kiderült, hogy a mellettünk lévő utcában lakik. Egymással szemben ültünk, a feleségek egy másik ülésen foglaltak helyet.
    Furcsa hely ez a budapesti villamos. Néhány perc beszélgetés után Szalay elszótlanodott, majd közel hajolt hozzám
    – Sándor! Meg tudnál nekem bocsátani?
    Erre a kérdésre nem számítottam. Időt akartam nyerni, hogy tisztába jöjjek érzéseimmel. Ezért azt kérdeztem :
    – Kinek a nevében teszed fel ezt a kérdést?
    – Annak a nevében, akit te is, én is annyiszor megtagadtunk : Jézus Krisztus, a Megváltó nevében.
    Mi ez? Az én kezem taszítja előre valami eddig nem ismert erő? Az én szám mondja : „Az Úr Jézus nevében megbocsátok neked” ?
    – De mit kezdesz azokkal, akik meghaltak? – folytattam. – Hogyan szerzed meg azok bocsánatát?
    Szalay kinézett az ablakon és figyelte az éjszaka elsuhanó árnyait, majd lágy hangon azt suttogta :
    – Ez az életem nagy kérdése.
    Talán egy fél év múlva a haláláról kaptunk hírt. Késő este érkezett a balatoni üdülőbe. Csomagjait letéve a szívéhez kapott, egy fotelbe rogyott és nyomban meghalt. A hóvihar miatt három napig nem tudták holttestét elszállítani az épületből. Végül egy paraszt vitte el trágyásszekerén a falu temetőjébe.

  • Kovács Árpád

    Igazi szakzsargon ez a koppancs. Mondott egyáltalán valamit, vagy csak szavakat tett egymás után,ma lila színnel . Holnap meg már szivárványos lesz a sál .

  • Judith Kopacsi

    Kovács, azt hiszem itt az ideje, hogy elvonó kurára menj, mert egy szavadat sem lehet érteni.

  • Puchert János

    A patkányozáshoz csak annyit a szélsőjobb terjesztette ezt Gönczről többek közt olyan aki valóban besúgó volt az igazság az, hogy valóban belekeveredett Göncz ilyen besúgási ügybe talán két-három hete volt a Kossuth Rádióban egy műsor és ott szoba került Göncz és a besúgás hisz a börtönparancsnok a riporternőnek bemutatott egy besúgói jelentést ami Göncz ellen íródott tehát az a régi vicc, hogy nem osztogatnak hanem fosztogatnak.

  • Judith Kopacsi

    Köszi János, pont erről beszéltem én is. És nálad, aki mint 56-os ültél, nem lehet autentikusabb tanú ezügyben.

  • GÖNCZ ÁRPÁD igazi józan emberként ismertem és nem azért védem mert a börtönből ismertem

  • „Puchert János (1934)
    (…)Ezt követően visszament dolgozni a bányába. Felkérték, hogy lépjen be a karhatalomba, de nemet mondott. 1957. október 18-án letartóztatták, 1958. november 13-án jogerősen halálra ítélték. (…) 1970. március 25-én szabadult. Ismét a komlói szénbányában helyezkedett el. 1989-től nyugdíjas. 1990-ben tartalékos tiszti előléptetést kapott. 1994-1998 között Komlón önkormányzati képviselő volt az MSZP színeiben.
    Kitüntetése: Nagy Imre Érdemrend (2003).”
    Érdekes életút, 1956 novemberében amikor még komoly tétje volt az ilyen megtagadásoknak, de Puchert úrnak volt bátorsága megtagadni a karhatalomba való belépést, mégis romba döntve ezt a tiszteletre méltó mitoszt, 1994-1998 között (volt karhatalmista azaz pufajkás Horn miniszterelnöksége idején) a pufajkás pártja (jogelődje MSZMP) színeiben önkormányzati képviselőséget vállal.
    Nekem, mint 1956-os gyermekének (félárvának) mai napig iszonyatos gyermekkori élményeim vannak a pufajkásokról és szavazni sem vagyok hajlandó az ÁVH-s gyerekek (szdsz és abból kinőtt álpártok) és pufajkások (MSZP) pártokra, nemhogy képviseletet vállaljak színeikben.

  • Puchert János

    Kedves Eszter igazán sajnállak ha végignézed azokat akik a rendszerváltás után politikai szerepet vállaltak hát bizony szép számmal találsz olyanokat akik szerepet vállaltak a Kádár rendszer fenntartásában és nem okozott gondot nekik a 180 fokos fordulat, nekem erre nem volt szükségem én a börtönben sem tagadtam baloldali elkötelezettségemet akkor vajon miért tettem volna ezt 1994 – ben. Egy kis kiigazítás, sok olyan információ került az internetre ami egy kis korrekcióra szorul nem arról van szó, hogy megtagadtam volna a karhatalmi szolgálatot hanem arról, hogy nov. 4- után nem Esztergomba mentem leszerelni hanem több társammal együtt haza mentem Komlóra akkoriban a vonatok nem jártak és akkor jött szoba az, hogy van ez a lehetőség, hogy szolgálhatunk a karhatalomban amit nem vállaltunk. Önkormányzati képviselő; a Nyugdíjas Egyesület színeiben indultam az MSZP nem indított ellenem senkit így lettem közös jelölt és az MSZP listáján kerültem a testületbe semmiféle elkötelezettséget nem kértek tőlem hisz ismertek. Csak mellékesen közlöm jó néhány karhatalmistát elítéltek sőt halálra is ítéltek tehát ne általánosítsunk az élet sokszínű nem fekete és fehér

  • Puchert Úr! Köszönöm a válaszát. Komló – nekem – különösen, 56-os ügyben is szívügyem. Ön az első ember akitől korrekt tájékoztatást kaptam. Köszönöm. :-)) Remélem nem bántottam meg, hiszen 1956-tal kapcsolatban, számomra is létfontosságú minden apró mozzanat tisztázása.

  • Nos, pontosan ebből a csalárd körből „a rendszerváltás után politikai szerepet vállaltak hát bizony szép számmal találsz olyanokat akik szerepet vállaltak a Kádár rendszer fenntartásában és nem okozott gondot nekik a 180 fokos fordulat,” szerettem volna kizárni Önt, Pucher Úr és a válasza maximálisan megnyugtatott. :-))

  • Puchert János

    Kedves Eszter megszoktam azt, hogy kapok hideget-meleget de erre fel voltam készülve amikor fejemet adtam arra, hogy a közéletben megnyilvánuljak. Elnézést de azt tapasztaltam, hogy ebben a műfajban tegezni szoktak. Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet amikor azt írod „Komló – nekem – különösen, 56-os ügyben is szívügyem” mi van e mögött talán Komlón éltél abban az időben ez nagyon érdekelne és ha valmi kérdésed lenne 56 -al kapcsolatban szívesen állok rendelkezésedre

  • Puchert János | február 1, 2012, 2:24 du., honlapján nem látok elérhetőséget, szeretnék Önnel, szigorúan 56-ról beszélgetni de nem ezen a (KMH) honlapon. Gratulálok az unokájához, Dórához, olvastam díjnyertes pályaművét.

  • Judith Kopacsi

    Pedig engem is érdekelne Eszter 56-os érintettsége. És miért nem lehet arról pont itt beszélgetni?

  • engem egyaltalan nem erdekel witch semmilyen erdekeltsege, ha normalis lenne, latna, mekkora karokat okoz orban viktor a nepunknek, DE NEM EZT LATJA, hanem szemelyes ugyebol kifolyolag bosszuhadjaratot indit a szocik ellen, mintha attol tehetsegesebbe valhatna az orban….bar ugy lenne,…DE NEM IGY VAN! teljesen fuggetlenul kinek, milyen erzelmei vannak a szocikkal kapcsolatban, attol meg az teny marad, hogy azota van kaosz az orszagban, amiota orban kontarkodik….es mar leirtam par helyen en nem ragaszkodom a szocikhoz, ha lehet, valtsak le oket JOBBRA, DE ROSSZABBRA MINEK? gondolom, akiknek mindegy, azok nyugdijasok, akik mar nem terveznek semmivel, elnek egyik naprol a masikra es levan szarva a nep, a fiatalok, a jovo….mert nekik mar ugy sincs! na ilyen a witcheszter….nyugodtan felfordulhat ott, ahol epp van!

  • Judith Kopacsi

    Misi, ne siessük el az itélet hirdetést. Én már láttam és tapasztaltam olyant, hogy látszólagos ellenségből is lehet barát. Pláne, ha megadjuk neki azt a tiszteletet, amit magunkkal szemben is elvárnánk. Szóval engem érdekel Eszter 56-os tapasztalata. mindannyian, akik átestünk rajta visel sebeket, és a legnagyobb probléma hoszú évekig pont az volt, hogy kibeszéletlen lett. Belénk lett fojtva, úgy hogy nem csoda, az első adandó alkalommal, mint a gejzir robban a szabadba.

  • Judith

    forradalom nelkul is lehet az embereknek veszteseguk, ongyilkos lehet az alig 19 eves gyerekuk, vagy baleset erheti egy felelotlen alkoholista miatt, vagy csak kozonseges gyilkossag aldozata lehet…..teljesen egyenerteku veszteseg es teljesen tehetetlenul hurcoljak magukban a szenvedeseiket a tulelo hozzatartozok, de nem kezdenek uszitani vagy osszefogva lazadozni es kulonosen nem 50 evvel kesobb….ennyi ido utan mindenki oldja meg a problemajat, ha lehet csendben…..mert nekem szemely szerint azzal van a legnagyobb problemam, hogy a mai magyar gyerekek nem a slagerek, a zeneszerzok, a zenei stilus, a sport vagy a tancszeretet, netan a termeszet szeretete alapjan szelektaljak a barataikat, hanem az alapjan, hogy utalja-e a ciganyokat, szocikat, buzikat, avagy sem!!!! nem szivunk otthon szabadon levegot, az orban a megosztottsagaval ranehezedett a kozossegekre felnottre, gyerekre egyarant…..kulon szervezodnek fideszes es nem fideszes sportkorok, fideszes es nem fideszes iskolak, focicsapatok, munkahelyek, az orvosok, politikusok, kutatok, filozofusok, sokat tanult emberek velemenyere NEM KELL ODAFIGYELNI, HA AZ NEM AZ O TABORAHOZ TARTOZIK!……es ezt a szemetet eljenzi az a sorvadt agyu witcheszter?! csak hulye picsa lehet mimas es szarom le a tortenetet, nem vagyok en terezanyu!

  • Judith Kopacsi

    Az lehet, hogy Te nem vagy Terézanyú, de attól még engem érdekelhet a története. És ha sikerül egy láncszemet is találni valakivel ahol egymásra találhatunk, mint embertárs, én azért hajlandó vagyok megkockáztatni a párbeszédet.

  • Puchert János

    Misi ne légy annyira igazságtalan Eszterrel szemben, neki is lehet véleménye ugyanúgy ahogy Néked, ha nem beszélgetünk egymással úgy nem is fogjuk megérteni egymást engem érdekel, hogy Eszter hogy került kapcsolatba 56-al.
    Eszter a Dóra ugyan a köztünk levő korkülönbség okán akár lehetne unokám is de Ő unoka húgom, természetesen várom kérdéseidet hisz engem is érdekel azonkívül amit fentebb írtam, még az is most akkor Magyarországról írsz ide KMH-ba vagy helyből honlapomat keresed a helyzet az, hogy én egy kicsit béna vagyok ezen a téren az ismereteim bizony hiányosak de a címemet megtalálod az iwwiw-en oda sikerült felkapaszkodnom

  • Puchert Janos

    igy van, ez volt az en velemenyem, ettol meg az one lehet mas….csak ne feledje, hogy amig maguk itt ilyen bekulekeny hangot hasznalnak, akozben o szervezkedik egy ujabb szabadsag-teri kockakodobalasra es mikozben a masik oldalon senki nem hallgat meg minket, akozben gyurcsany ir egy olyan cikket, hogy orban nem diktator…..na nekem pont ilyen emberekbol van elegem a balliberalis oldalon! mar egyszer irtam itt es fenntartom: nem vonulok onkent es dalolva, intelligensen viselkedve a gazkamrakba! engem oda csak ugy lehet beterelni, ha elotte lelonek, mert biztosan nekimennek barkinek! ….en nem vagyok zsido, de volt egy film, ami ugy egeszeben veve nem volt annyira erdekes, de volt benne egy mondat, amit a haboru utan sok-sok evvel elkapott naci tiszt mondott az egyik zsido fogvatartojanak:, ez megmaradt bennem orokre!: maguk nem tudnak elni, csak halni! mindenhol tobben voltak, mint a magukat vigyazo orok es egyetlen egy nem volt maguk kozott, aki felaldozta volna a kis tyukszaros eletet es nekiment volna az oroknek!….nem merni fel realisan a veszelyt idoben, nemcsak egyszeruen gyavasag, hanem egyenesen BUN! ennyi aljassag utan en mar nem parolazok DIVATNACIKKAL es SEMMI EGYEZKEDNIVALOM nincs veluk, erkolcsi bizonyitvannyal (ket orszagban is,ahol elek) rendelkezem es sose bantottam senkit, itt maximum en lehetek az erkolcsi fokmero, de ok soha!

  • Misu, pont az a gond, hogy manipulált filmeknek, önhiteltelen alakok beszámolóinak dőlsz be, tehát nem önállóan gondolkodó, hanem (meg)vezetett embertípus azaz zagyva (libásbirka keverék) vagy. Nem vagy képes külön választani valóságot az olvasott v. látott műalkotásoktól, hazug firkálmányoktól. Bőszme módon és útszéli retorikával (igazi proliaggyal) olyanokkal szállsz vitába és olyasmiről akiknek akár pozitív vagy negatív, de megélt élményei vannak egy-egy történelmi korról, mint pl. 1956 és annak 50. évfordulóján a 2006-ban történtekről. Foglalkozz inkább a te szavaiddal élve: „slagerek, a zeneszerzok, a zenei stilus, a sport vagy a tancszeretet, netan a termeszet szeretete”, ezekben a témákban talán nem égsz be olyan csúfosan, mint valós társadalom- és történelem ismeretben.

  • Puchert Úr! Magyarországon élek, Budapesten. Vannak komlói kapcsolataim azáltal is, hogy érintettség okán magam is kutatom 56-ot. Egyik gyermekem (többek között) történész és most már az ő szakszerű segítségével is.

  • witcheszter

    semmilyen elmenyed nem lehet mentseg a nep megosztasara, csak beke lehet alapja az osszefogasnak…..ennel meg a levert forradalom is jobb volt, mert utana beket hozott! semmilyen realitasa annak nincs, hogy igazsagot lehessen tenni az ilyen ven szipirtyok kozott, mint te es jobban orulne az en generaciom, ha nem megelt elmenyekkel hozakodnanak elo, hanem meghaltakkal! akkor vegre kuss lenne mar es tovabblephetnenk! engem nem zavar, hogy a szoci utodok jutottak a hatalomhoz, mert nekem senkimet nem bantottak 56-ban sem es kesobb sem! most akko mivan? engem sokkal jobban zavar orban, aki a semmibol bugris parasztkent jatssza az urigyereket es a tortenelemre hivatkozva csinal megnagyobb ajlassagokat, mint a szocik…..a maga generacioja mar nem szamit, azok szamitanak, akik vallukon viselik az ilyen szarkavaro, beketlen ven szipirtyok es trottyok es egyidoben a sajat es sajat gyerekeik terheit es ez az en generaciom….igy maguk leginkabb kussoljanak es probaljak megerteni azzal pokhalos sorvadt agyukkal, hogy akarmilyen antipatikusak maguknak a szocik, NINCS magyarorszagnak mas, kormanyzasra kepes partja! inkabb azon kene faradozni, semminthogy megkoronaznak egy bugris, dilettans, elmebeteg faszkalapot! en nem filmeket nezegetek te lottyedt seggu buta liba, hanem ott voltam orban elso megmozdulasatol kezdve es pontosan nyomon tudtam kovetni, sot meg az elso evben szimpatizaltam is vele, egeszen addig, amig ra nem jottem kicsoda…nekem az elso ev eleg volt, masoknak 22 ev nem eleg arra, hogy felismerjek benne a hazug mocskos ferget! ennel nem lehetett aljasabb SENKI 56-ban!

  • az a baj witcheszter

    hogy a maguk bosszuvagya kiolthatatlan es maguknak mindegy ki, csak valaki vegre alljon a szocik ellenebe es az sem baj, ha az meg mocskosabb aljasabb, tehetsegtelen senkihazy, aki erkolcsi anyagi csodbe juttatja az orszagunkat, a nepunket…..csak az szamit, hogy a maguk bosszuvagya kielegulhessen! igaz?? na latja ezert jottem el Budapestrol, mert a magafajtajatol buzlik az otthonom!

  • Misuka, Kanadában kevés a pszichiátriai férőhely, vagy netán annak egyik zárt helyiségéből netezik? Elképesztő, hogy mennyire nincs fogalma semmiről. Tisztességes emberek gyalázása helyett inkább kezeltesse magát és ne hagyja elgurulni a gyógyszereit!

  • egy uszito fereg nem lehet tisztesseges, maganak fogalmi zavarai vannak!

  • Puchert János

    Eva Bohuny hozzászólt a következőhöz: hunikum.hu
    Nem keveset hozott Göncznek közpénzen a KE státusz. Egy óbudai udvari, körfolyosós lakásból már többszintes palotában él.
    Göncz Árpádnak Gyurcsány Ferenc is szerenádozott
    hunikum.hu
    Árulkodó ám, hogy kinek milyen a baráti köre. Göncz Árpádot kilencvenedik születésnapján szerenáddal köszöntötték budapesti otthonánál. A dalra fakadók egytől egyig ismert közéleti személyiségek – a liberális és a baloldalról.
    Most találtam egy régi kommentelönk bejegyzését akit mi itt Eszter Vinch-ként ismertünk meg

  • Puchert János

    A közelmúltban jelent meg a Scolar kiadó gondozásában az alábbi kötet Göncz Árpád politikai életrajz.
    szerző: Dae Soon Kim dél koreai professzor. Ajánlom mindenkinek akik tisztelik Göncz Árpádot és azoknak is akik gyalázzák.