Pulitzer-díjra jelölték a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítóját

2012 február 6 9:20 de.18 hozzászólás

Pulitzer díjra jelölték Balogh S. Évát, a Hungarian Spectrum című angol-nyelvű közéleti blog főszerkesztőjét, aki egyben a Kanadai Magyar Demokratikus Charta egyik alapítója és szóvívője. Balogh S. Éva húszévesen hagyta el Magyarországot az 1956-os forradalom leverése után  és történelem-szakosként diplomázott az ottawai Carleton Egyetemen. További egyetemi tanulmányait az amerikai Yale Egyetemen végezte, ahol orosz és kelet-Európai történelemre, illetve politikára koncentrált. Évtizedeken keresztül tanított a Yale Egyetemen, fő kutatási területe pedig a két világháború közti magyarországi külpolitika. Később a Morse College élére került, dékáni kapacitásban.

Manapság Éva New Haven (Connecticut) környékén él és a nap nagy részét a Hungarian Spectrum szerkesztésével tölti. 2007-es indulása óta, összesen 1,544 bejegyzés született, túlnyomó többségük Éva tollából…vagy helyesebben: billentyűzetéből. Átlagosan 1,800 és 2,000 közöttre tehető az egy-egy bejegyzést olvasók száma. Januárban pedig összesen hatvanezerszer olvasták a Spectrumot. Az olvasók egyharmada magyarországi, a többség viszont az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Kanadából és Németországból olvassa Éva blogját.

A mindig tanulságos blog egyik kiemelkedő karakterisztikája az, hogy az olvasók közül is vannak sokan akik igen jól informáltak a magyar bel- és külpolitikával kapcsolatban. Mint ahogy a KMH-ban is jeleztük, a Hungarian Spectrumban szivárogtatta ki két külön alkalommal egy álnéven publikáló kanadai állampolgár Szapáry György washingtoni nagykövet leveleit. A mai napig nem derült fény arra, hogy hogyan kerültek a „Kormos” néven a Spectrumban hozzászóló, jobboldali internetező kezébe Szapáry levelei.

A Hungarian Spectrumon kívül Balogh S. Éva írásai magyarul is megjelennek a Népszabadságban és a Galamus-Csoport honlapján. Egy amerikai állampolgár javaslata alapján jelölték a Pulitzer-díjra.

18 hozzászólás

  • Dr. Göllner András

    Nagyon megérdemelt a jelölés, Balogh S. Éva egy fáradhatatlan, elszánt, „szabadság-harcos”, aki évtizedek óta példamutató módon küzd az egyetemes emberi jogok fenntartásáért, a az emberi méltóság tiszteletben tartásáért, a demokrácia védelmében. Büszkék vagyunk harcostársunkra ! Minden hazáját tisztelő és féltő magyar ember jogosan büszke lehet rá..

  • Judith Kopacsi

    Szeretettel gratulálok Balogh S Évának.

  • Gratulálok a Kanadai Magyar Hirlapnak.Csak igy tovább.
    Berecz István.
    Magyarursszágról.

  • Lepsényi József

    Gratulálok Balogh S.Évának,akár megkapja a díjat,akár nem.
    Magyarországról Lepsényi József

  • Judith Kopacsi

    Drága Berecz úr, higgye le, hogy mindannyiunknak szive ügye Magyarország sorsa. Soha nem leszünk ellenségei, viszont ellenségeivel szemben felvesszük a harcot.

  • Klara Bencsics

    Hihetelen ronda nő, még a szeme sem áll jól! Hál Isten, kevesen olvassák a Spektrumot!
    Az a bizonyos amerikai állampolgár aki javasolta, gondolom ki lehet!

  • Judith Kopacsi

    Klárám, gondolom, te sem vagy egy szépség. Vigasztaljon, hogy téged egész biztos nem terjesztenek fel egy ilyen dijra.

  • uristen es ez a bencsics ilyen rosszindulattal templomba jar???
    nem veletlenul en nem jarnek ilyenek koze soha!
    azert bencsics mintha nem a konyvtarban lett volna takaritono a dijazott….vagy talan epp azt irigyli?
    sajnalom a gyerekeit bencsics!

  • Klara Bencsics

    Judith állitom, hogy jobb az öszhatás! És aki felterjesztette…….. na hagyjuk!

  • Judith Kopacsi

    Klára, én többre értékelem a belülről jövő szépséget, ami általában az illető lelkét tükrözi, és inteligenciáját, mint az u.n. külső csint, amit az évek legtöbbször eltörölnek. A tied, gyülölettöl megviselve már eleve nem lehet túl szép. Igaza van Misinek, bár azt is megértem, nagy teher lehet neked ennyi gyülölettel élni. Remélem a templomba járás ezen enyhít egy kicsit. Bár Nagymamám szerint csak azok jártak az Ő idejében túl gyakran a templomba, akiknek sok bűnük volt, és sok gyónni valójuk.

  • Klara Bencsics

    Látod ebben tévedsz Misivel együtt! Bennem soha nem volt sem gyülőlet sem bosszú érzés ellenségeimmel szemben. Egyszerűen utálom a MÁS gyülőlködöket, köztük a kedvenc „írótóokat” is!

  • pont az ellenkezoje igaz Bencsics, maga azokat is kepes gyulolni, akiket nem is ismer!

  • Elolvasra életutját,igy ismeretlenül is egyetértek vele.Bizzom benne hogy meg is adják neki.T.Klára Bencsics én ugy láttom hogy ön egy megkeseredett ember.!Ugy láttom hogy akik nincsennek gyülölettel tele mint ön,akik megtudnak bovcsátani és elfogadják a másképpen gondolkodókat elnyerik előbb v. utóbb az eredményt.Sajnos ugy láttom ön nem ezek az emberek közzé tartozik!Judithnak igazat adok abban hogy az ilyen emberek akik igy viselkednek,soha nem kapnak a tettükre,viselkedésükre feloldozást,igy ön sem!A jó Isten igazsságos s az itéletnél tudja hogy kinek,milyen érdemei voltak igy önnek is.Sajnálom,én hiába bocséjtanék meg a viselkedéséért de jó Isten igazsságos!S ez igy van jól!A tetteinkért,bününkért mindenki elszámol!

  • Nna..újabb negatív élmény :
    Megtudhattam hogy Bencsics szerint leginkább seggig érő szőke sörény , 96-69-96 .-os méret , 15.-ös IQ és full-rózsaszín hétköznapi viselet , fekete necc-harisnyával ,szükségeltetnek a Pullitzer díj elnyeréséhez…Hááát…mindig tanul az ember a FIDESZ-fan.-októl.

  • Geyza

    esetleg bencsics templomaban meg a bordelyban:)

  • Nade Misi..hehehe
    A rózsaszín szépség nem feltétlenül bukott nő !
    Lehet ő az Élet és az ÉJ királynéja is , akit a sok férfi a tenyerén hordoz. Vagy nyitott Béjemwében.

  • Eva Balogh lives in an ivory tower. She has no
    conception or experience of reality in Hungary.