Egy érzés, amely mindent eltakar – A Fidesz békemenete egy kanadai magyar szemszögéből (zárszó)

2012 február 25 8:02 de.188 hozzászólás

A hazaszeretet érzése nem takarhatja el azt a nyilvánvaló tényt, hogy hazánk jelenlegi vezetői visszaéltek a bizalmunkkal. A hazaszeretet érzése nem takarhatja el a szemünk elől a Fidesz nyilvánosság előtt felvállalt álláspontját, mely szerint a politikában nem az igazmondás, hanem a hatalom megszerzése az első számú cél. Ha erről az utóbbi célról le tudott mondani Gyurcsány Ferenc, miért nem tud lemondani Orbán Viktor?

A hazaszeretet érzése, a kereszténységbe vetett hitünk nem takarhatja el azt a tényt, hogy az Orbán-kormány a hitünket lapátnak használja, arra használja, hogy minél messzebb lapátoljon bennünket a jogállamiságtól az önkényuralomba! A hazaszeretet érzése nem vakíthat el bennünket annyira, hogy ne vegyük észre, Magyarország megítélése nemcsak a nemzetközi sajtóban, hanem a legmagasabb, legrangosabb fórumokon, az Orbán-kormány magatartásának köszönhetően, közép-európai összehasonlításban is a legalacsonyabb.

A hazaszeretet érzése nem vakíthat el bennünket annyira, hogy ne lássuk, Orbán zsugázása mára jóval nagyobb veszteséget halmozott fel hazánknak, népünknek, mint ami az asztalon volt akkor, amikor Orbán belekezdett a játszmába. Ha még további két évet kap, mindannyiunk bőre rámehet. Most arra játszik a mágus, hogy az IMF segítségével kapjon még egy adag zsetont, amivel tovább játszadozhat. Az új zsetonokat végül megint csak a szegények fogják megfinanszírozni. Tiltakozni kell ez ellen a hazug, itt a piros, hol a piros tolvajjátszma ellen.

Azért mert Orbán focicsapata egy jó hangú, antikommunista, keresztyén nótára fut ki a pályára, nem megbocsátandó, ha segédjei kilopják a nézők zsebéből a pénzt. Ezt nem tartjuk helyesnek. Én nem a fosztogató államnak, hanem a köztársaságnak vagyok a híve. Az én hazaszeretet-érzésem képtelen eltakarni a szemem elől, nem tudja véka alá rejteni a hatalom fosztogató magatartását. Társaimmal ezért nem írjuk alá a diaszpóra nyilatkozatát, és ezért harcolunk Orbánék ellen, mert szeretjük a hazánkat, szeretjük a szurkolókat, és nem elégszünk meg azzal, amit Orbán egyik sajtótájékoztatóján az új magyar foci etalonjaként ábrázolt – hogy nincs szükség a pályán az ellenfél csapatára, a magyar nézők se tartanak erre igényt.

Köztudott, hogy konzervatív, nemzeti érzésű, keresztény honfitársaim nem szeretik, ha valaki a demokratikus módszerekkel megválasztott Orbán-kormányt meztelenre vetkőzteti. Erről a nemtetszésről szólt a békemenet. Aki a királyt levetkőzteti, az hazaáruló, aki kintről beszól, az meg gyarmatosító. Aki ráadásul mindezt magyar létére teszi, az olyan, mint egy állat, amelyik belepiszkít saját fészkébe, vagy olyan, mint egy kutya, amely beleharap etető gazdája kezébe. Elutasítjuk az ilyen vádakat. Mi a hazát nem etetővályúnak tekintjük, amelyből az aktuális kormány gazdiként eteti a jószágot, a népet. Mi John F. Kennedy nézetét valljuk: Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country. (Ne azt kérdezd, hogy mit tesz érted a hazád, hanem azt, hogy mit tudsz te tenni hazádért.)

A mi hazaszeretetünk nem takarja el azt a tényt, hogy az Andrássy úton menetelők majd egy évtizeden át a saját törvényükkel szemben meneteltek. A Medgyessy-, majd Gyurcsány-kormány idején Orbán Viktor és hívei, akár Brüsszelben, akár az Európai Néppárt gyűlésein, a Fidesz honlapján vagy a hitelminősítőknél folytatott lobbizásukkal a demokratikusan megválasztott magyar kormány bokáját harapdálták, a kormányzást nehezítették, akadályozták, ahogy csak tudták. Azon dolgoztak, hogy lejárassák, leminősíttessék az akkori magyar kormányt vagy annak állampapírjait. Nap mint nap a demokratikusan megválasztott magyar kormányt becsmérelték, a magyar gazdaság sebezhetőségéről prédikáltak fűnek-fának, és mindent megtettek annak érdekében, hogy az akkori kormány – kétharmad hiányában – az égvilágon sehol se tudjon rendet teremteni, legkevésbé a fejekben. Ahol lehetett, szavakban, tettekben és ha kellett, a népszavazás fegyverével, hátráltattak minden karcsúsítást, költségvetési ésszerűsítést, reformot. A Fidesz célja nem az volt, hogy javuljon a helyzet Magyarországon, hanem az, hogy minél rosszabb legyen, mert ebből lehet saját magának és klientúrájának politikai tőkét kovácsolni. Amikor Gyurcsány egy asztalhoz hívta a pártokat, az érdekképviseleteket, hogy fogjanak össze, beszéljék meg az ország közös ügyeit, a Fidesz egyszerűen nem volt hajlandó erre. Sólyom László államfő még azt is felhozta távolmaradása okaként, hogy az állam nem így működik. Amikor Sólyom László államfő Kanadába látogatott, és Ottawában fogadta a kanadai magyarok vezetőit, semmi gondja nem volt azzal, nem esett nehezére, hogy – az itteniek nagy örömére – az ország miniszterelnökét szapulja.

A szintén demokratikusan megválasztott Gyurcsány-kormány idejében Orbán a honlapján vagy a TV2 hírműsorában többször is kijelentette, hogy Magyarországon megszűnt a demokrácia. Csoóri Sándor és a jobboldali konzervatív értelmiség színe-java egyhangúlag zúgta Döbrentei Kornél szövegét: „Bizony, most a demokrácia álarcában olyan rohadt diktatúrában élünk, ami annál is rohadtabb, mint amiből 1990-ben kiszabadulni véltünk.” (Magyar Nemzet, 2008. június 23.) Járai Zsigmond, egykori kádárista párttitkár, Orbán ex-pénzügyminisztere, a Nemzeti Bank élén éjjel-nappal a forint sebezhetőségéről papolt a nemzetközi befektetőknek. Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank akkori alelnöke, Orbán jelenlegi washingtoni nagykövete meg szépen feljelentette a Gyurcsány-kormányt Brüsszelben azért a magatartásért, amit az első Orbán-kormány nap mint nap elkövetett, és amelynek következtében a költségvetési hiány a GDP-hez hasonlítva jóval kisebbnek látszott az első Orbán-kormány alatt, mint később. Bár a nemzetközi elemzők Bajnait tehetséges államháztartási menedzsernek tartják, aki majdhogynem csodákat művelt, Orbánék a mai napig csak libatolvajként beszélnek róla. Ugye érdekes, ahogy egy érzés mindent eltakar?

A Fidesz vezetőinek bűne, társadalmi felelőtlensége elsősorban onnan ered, hogy tudatosan épít a lakosság közügyeket illető tájékozatlanságára. Bűne és társadalmi felelőtlensége, hogy ezt a tájékozatlanságot már egy évtizede tudatosan ápolja, mert nem az igazmondás a célja, és igazi céljához olyan propagandaeszközöket használ, amelyeket a polgári demokráciák már réges-régen a történelem szemétdombjára dobtak. Bűne és társadalmi felelőtlensége az, hogy politikai kommunikációja nem számolta fel a közügyeket érintő tudatlanságot, az egypártrendszer legtrágárabb, legkárosabb hagyatékát, hanem rátett erre, ahol csak lehetett. És teszi ezt nap mint nap.

A Fidesznek és vezetőinek bűne és társadalmi felelőtlensége az, hogy egy olyan útkereszteződés elé állította ezt az országot, amelyen már régen túljutott a világ. A keresztény-konzervatív világrend és a szocialista világrend közt a farkasszemezés egykor valódi tény volt, de mára már fikció, magyarán mondva közönséges halandzsa. A Fidesz által megfestett útvonal nem más, mint egy sárgatéglás hollywoodi út, amelyen olyan figurák botorkálnak, mint a bádogember, a madárijesztő, a gyáva oroszlán, persze maga Dorothy is, de amelyen a magyar polgárosodásnak semmi keresnivalója. Tragikus, hogy a Fidesz nagy forgatókönyvírói ilyen mesékkel próbálják elringatni az egész országot.

A rendszerváltás első tíz évében a Fidesz még tudott uralkodni magán, még volt tartása, gerince egyenes volt. 2002 után viszont a jobboldali gerincferdülés egyre látványosabbá vált. Racionális érvelések helyett eluralkodnak az emocionális érvelések (ilyen a korábban említett „a haza nem lehet ellenzékben”). A nemzeti értékek kisajátításával, a balliberális oldal megbélyegzésével, „magyarellenességének”, „értéktelenségének” szüntelen hangoztatásával, a „hazaárulás” egyre gyakoribb emlegetésével a jobboldal domináns része nem a kölcsönös megértésre, hanem a balliberális oldal erkölcsi kirekesztésére, lejáratására törekszik. Innentől kezdve az úgynevezett „nemzeti oldal” egyre gyakrabban erőszakkal, sípokkal, kereplőkkel, ha kell, tojással, kövekkel, Magyar Gárdával, Molotov-koktéllal és nem utolsósorban saját sajtótermékeiben cenzúrával korlátozza a szá­mon­kér­he­tő­ség lehetőségeit. 2002 után Orbán Viktor vezetése megkérdőjelezhetetlenné válik a jobboldali sajtóban. A mérsékelt jobboldali véleményalkotókat háttérbe szorítják, a balliberális oldalról pedig szinte egy jó mondatot sem lehet találni ezekben az orgánumokban. 2012-ben balliberális médiafölényről beszélni Magyarországon abszurditás. Ez az ádáz nyomulás, „egészpályás letámadás” hozta létre azt a felelőtlen osztogatási spirált, amely a magyar gazdaságot 2012-re a válság szélére sodorta, és a mai napig akadályozza, hogy kilábaljunk onnan. Ennek a politikai iszapháborúnak nyeljük most a keserű, gyomorforgató levét.

A történelem akkor ismétli önmagát, a rémálmok akkor jönnek vissza, ha engedik. Shlomó Avineri így int bennünket, közép-európaiakat: „Az 1939 előtti erők most visszatértek, egyes esetekben olyan emberek személyében, akik az 1939 előtti pártok és ideológusok leszármazottai… a fentiek dacára ez nem azt jelenti, hogy a történelem börtön, ahonnan nincs menekvés… de nagyon erős ellenerők hatása szükséges a kiszabaduláshoz… Ahol ilyenek léteznek, ott alapvető változások lehetségesek, és meg is történnek. Ahol hiányoznak, ott a jelen csak a múltunk egy rendkívül hasonló változata lehet.” (Élet és Irodalom, 2008. február 8).

Az egyedüli út a béke felé a látványos, a nyilvános, a hangos szembefordulás, a határokon átívelő összefogás, a bátor beszéd és cselekedetek útja. Csak így menthetjük meg a hazánkat, csak így kerülhetjük el azt, ami a közép-európai térséget és Európát fenyegeti. Nem engedhetjük, hogy népünk háta mögött észrevétlenül, kengyelből akasztott dzsidák vashegyeivel mészárolják le a köztársaság védelmezőit, az igazmondás bátor harcosait.

Hallgassuk Cseh Tamást, mi is volt a Göllner-gyalogezred hős katonájának, Petőfi Sándornak a fejében 1849. július 31-én: „Nem, ne, csak így ne! Hogy nem látja senki, nem így akarom! Szembefordulni… Nem látnak, nem tudják… csak dobogás… hisz nem is látják, senki sem látja, hogy szembefordulok! Így szúrnak belém – vive la république! – így szúrnak belém. Senki… lovak dobognak.. Nem, ne így legyen – vive la…”

Vagy hallgassuk Leonard Cohent: „Mindenki tudja, hogy a hajó léket kapott – Mindenki tudja, hogy a kapitány hazudott – Mindenkiben ott van már a sebzettség érzése – Mintha apja vagy kutyája halt volna meg.

Szerzőnk írása a Galamus Csoport szerkesztésében jelent meg

188 hozzászólás

  • egy tanult, intellligens vezetore van szuksege magyarorszagnak, aki nemcsak tisztesseges, de annak is latszik, nincs szuksegunk egy alvilagi bunozot idezo erkolcstelen szerencselovagra, akirol raadasul koztudott az egesz vilag elott, hogy tisztessegtelen jatekos (sotet paraszt)!

  • dr. regos peter

    kedves Libas Misi!
    a hozzaszolasod Nekem rendkivul tetszik, maximalisan egyetertek Vele! udvozollek New Yorkbol egy regi ismeros, egy korabbi hozzaszolo: dr. Regos Peter (Petya)

  • Erdekes , miert utalja a kedves szerzo vajon ennyire Orban Viktort?

  • valamiert nem jon at az iromany

  • most korlatozva lett szoszamra a hozzaszolas?:)

  • Kedves Piroska! Megfordítom a kérdést. Mit lehet szeretni Orbán Viktorban? Mik azok a pozitív intézkedései, amelyek a mai magyar többségi lakosság számára csodálatra méltó, és bámulatos lenne? De nem csak Piroskától várom a választ, bárki idekarcolhatja, hátha valamiről lemaradtam az évek során..

  • en mar ketszer idepotyogtem es eltunt:) piri szerencsejere:)

  • Göllner András

    Én már több okot nem tudok felhozni Piroska. Csodálkozom, hogy még többet akar. Ez nem volt elég ? Olvassa akkor mégegyszer vissza, mért nem szeretem kedvenc vezérét,

  • Andras , teljesen mindegy hogy Magyarorszag „vezere” Orban Viktor , vagy Vona Gabor , GYurcsany ferenc , vagy On vagy en…a gazdasagi helyzet a nagy jatekosoktol fugg(Soros es tsai) .
    Ha meg az Orban fizimiskaja zavarja , hat ne nezze.
    En pl. a Gyurcsany es koreit utalom , es azt hiszem a magyar szavazok tobbsege is , azert tuntettek el oket a sullyesztobe.

  • T.Tóth Piroska!Nem tudom hogy hol él,és mennyire követi az eseményeket!Most nincs igazza.Nem mindegy hogy ki az ország ahogy ön mondja vezére.Ön azonosulni tud Vona Gáborral,egy szélsősséges,emberrel?számomra elképesztő!Az aki félkatonai szervezeteket hozzott létre,rettegésben tartva embereket,zázlót éget,náci jelvényeket használ, s közben az EU-ban ott ül a képviselője,az EU-től tegnapi hiradások szerint támogatást vesz föl!Egy szóval egy hiteltelel,szélsősséges ember!Orbánnal csak az a baj,hogy mást mond és a gyakorlatban mást csinál,nem szavahihető!8 év alatt kánaánt igért,s közben az ellenkezőjét hajtja véger,emberek halnak éhen,öngyikosok lesznek,kilátástalan a helyzettük,ötlet intézkedéseivel a szegény embereket még szegényebbé teszi,a gazdagokat még gazdagabbá!Horn Gyula,Gyurcsány Ferenc,Baknai Gordon hiteles emberek voltak éslesznek!Az egész világban elismerik őket.Ők amig lehetet addig a szegény embereket segitették minden intézkedésükkel!Nagyxon téved,hogy az ön utálatával sok ember azonosulna!A szavazók többsége a 8 év alatt a nagy fülke forradalmár átverésének lett az áldozata!Most udom hivatkozik az összödi beszédre,azt nem csemegézve kellett volna kiszivárogtastni hanem egy az egyben.De volt a nagy vezirnek egy un. öszödi beszédea,, amit sokkan nem ismernek az a ,, költsei beszéd” nézzen legyenszives utánna,s akkor elmondhatja a két beszédről a véleményét.Ugy emlékszem hogy ön tanár volt ha nem tévedek,akkor tud hiteles véleményt alkotni.!Köszönöm

  • Valami gond lehet a rendszerrel, Andras is jelezte, hogy nem minden alkalommal jonnek at a kommentek. Remelem, megoldodik a problema es nem valamilyen hazafias tamadas ellenunk. 🙂

  • Dr. Göllner András

    Nem is tudtam, hogy Orbánnak van Fizi Miskája – nekünk hála istennek meg van Libás Miskánk. Én szerintem Piroska, Te azért kedveled az Orbánt mert jó nagy a puppillája. Ha megkérnéd a Chris Adamot, szerintem csinálna Neked egy felnagyított pikcsört Orbán Viktor puppillájáról, de még arra is hajlandó lenne, hogy lepikcsörölje a Fizi Miskáját is. Csak Neked. A kis torontoi magyar átteremből egy tál lencsefőzelék mellett. És azt tenné a pikcsör alá: Melyik lencsét kéred, Magyar ??

  • Dr. Göllner András

    Chris, úgy látom haza mentek a poloskák. Most működik a rendszer. De lehet, hogy csak a Piroska ment el….:-)

  • Jaj Eva , ilyen demagog szoveget…..eloszor is , mi a baj Vona gaborral , en ugyan nem azonosulok vele , de igazabol , mi a problema?Felkatonai szervezetek…a Magyar Garda jonehany helyen rendet tett , ahol a szocik altal szetvert es az Orbanek altal meg nem teljesen rendberakott rendorseg csodot mondott.Nem tetszett meg hallani Galgagyorkrol pl?tessek bepotyogni a Gugliba , de itt van pl egy filmecske az esemenyrol:
    http://indavideo.hu/video/Galgagyork_-_ciganyok_-_Echotv_Melymagyar_-_Magyar_Garda
    Vagy a Szebb Jovoert Polgarorseg?Tessek elutazni GYongyospatara es megkerdezni azt a neniket aki lekoptek , lokdostek az uton , hogy mennyire zavarta ot a Polgarorseg?Inkabb halas volt erte.
    „zázlót éget,náci jelvényeket használ, s közben az EU-ban ott ül a képviselője,az EU-től tegnapi hiradások szerint támogatást vesz föl!Egy szóval egy hiteltelel,szélsősséges ember!”Erre nem is lehet mit valaszolni , olyan butasag , hogy ettol hiteltelen valaki.
    Orban mast mond es mast csinal.
    Tessek ra peldat mondani , mert igy nem lehet vitatkozni.Az meg hogy Kanaant igert , hat ez ugy nem igaz mint ahogy itt ulok es irok.
    „Horn Gyula,Gyurcsány Ferenc,Baknai Gordon hiteles emberek voltak éslesznek!”

    Ezek mitol voltak hitelesek?Horn az alkoholista komcsi , de o mar egy lejart lemez.Gyurcsany , haha!A timfoldgyaraval meg a Fittelinajaval , meg a kepviseloi klubjaval , a hata mogott Apro Piroskaval meg a gyanus korulmenyek kozott elhunyt elso anyosaval , meg a bolgar komcsi apossal , nagyon hiteles ember.Bajnai…(legyint) csak annyit mondok :libas.(Lehet hogy ez a hibbant libas aki itt irogat, valami pereputtya)
    Az oszodi beszedet ne tessek mar elohozni , mert annak semmi ertelme nem volt , tkeppen azt mondta Gyurcsany hogy elvtarsak , eddig nem csinaltunk semmit , de ezt nem tehetjuk tovabb mert ra fogunk fazni!!
    A kotcsei „beszedet” is ismerem , tessek belole idezni , mi az ami bantja Ont , kedves Eva?

  • Mar bocsika , de ugy erzem , itt valami oskovuletekkel tarsalgok , akik valami rejtelyes okbol kifolyolag azt hiszik hogy viccesek , pedig egyaltalan nem.

  • Dr. Göllner András

    Elment, de visszajött. Gyorsan csinálta 🙂

  • Dr. Göllner András

    Itt van egy gyors haiku egy őskövületi költő tollából. Szombati ajánlat, reggeli után, ebéd előtt:mondjuk

    Piri
    Piri tós
    Tóth Piri
    Tóth Piri tóska

  • Drága Piroska, ne tessék már összekeverni a Magyar Gárdát, az apám által létrehozott Polgárőrséggel. Óriási különbség van a kettő között. A Polgárörségnek az a dolga, hogy polgártársainak segitségére legyen és megelözzön bűnöket, míg a Magyar Gárda a polgártársak megfélemlitésére van elhívatva. A Polgárőrség egyik alapszabályzata tiltja, hogy tagjai akármelyik pártot is támogassák.
    Azért jó, hogy ide firkálsz Pirike, különben honnan tudtam volna meg, hogy Horn Gyula speciel alkoholista volt! Érdekes, ezt eddig még egyik külföldi sajtó sem emlitette, amikor sikeresen tárgyalt, mint Miniszterelnők. Azt, hogy pl. ön nem értette meg az Öszödi beszédet, nem csodálkozom, ahhoz kéne egy minimális értelmi szinvonal is, ami általában Orbán imádóknál nem tapasztalható. Azt viszont személyesen láttam, hogy az első alkalommal, 1998-ban, mikor megnyerte a választást egyik szimpatizánsa, bocskor ruhában köpött le egy pedagogust, aki bevalotta, hogy nem Orbánra szavazott. Miután madarat tolláról, politikust meg hiveiről ismerhető fel, így ott helyben rögtön levontam a konzekvenciát.

  • Erdélyi Magyar

    Tisztelt Göllner úr!

    Idézem:
    „Magyarország megítélése nemcsak a nemzetközi sajtóban, hanem a legmagasabb, legrangosabb fórumokon, az Orbán-kormány magatartásának köszönhetően, közép-európai összehasonlításban is a legalacsonyabb.”

    Előre is bocsánat, de ez így hazugság, ahogy írva van, ugyanis a jelenlegi magyar kormányzó pártnak a megítélése egyáltalán nem a tényeken alapul, s még kevésbé a józan ész vagy logika alapján áll, hanem sokkal inkább az érzelmekre alapozott ballib-szoc-kommunista világhatalomnak és a nyugati pénzhatalmak által felbérelt sajtónak köszönhető, ti. hogy a nyugati és nemzetközi sajtóban a jelenlegi kormányfőben Hitler ujjászületett utódját látják és láttatják, illetve hogy a Fideszt összemossák a Jobbikkal és az agyakban nemcsak hogy rendet teremtenének, hanem egyenesen még nagyobb káoszt hoznak létre.

    Tisztelt Göllner úr, ha nem kapott pénzt azért, hogy ilyeneket irogasson és a józan ész nevében ítélkezzen mások fölött, akkor legjobb lenne először a saját fejében rendet tenni, mert kivülállóként egyáltalán nem úgy néz ki, hogy ott bármiféle rend lenne. Ha rend lenne az ön fejében, akkor képes lenne azt is meglátni, hogy a jelenlegi kormány és Orbán-ördögítése mögött sokkal több sértett érzelem húzódik meg, mint hideg logika vagy józan ész, amire érveit alapozni látszik.

    Mielőtt megvádolna, tisztázni szeretném, hogy én nem vagyok Fideszes, nem is magasztalom Orbánékat, sőt nagyon is látom, hogy milyen nagy hibákat követnek el. Viszont a politikától távol tartom magam, amennyire ez lehetséges ebben a politikailag uralt társadalomban. Ugyanakkor jelenleg a magyar társadalomban nem látok semmiféle alternativát a Fideszre, mert az az alternativa, amit az MSZP-DK-LMP nyújtana, az legalább annyira piszkos és hatalommániákus, mint az Orbáné, csak szebben be van öltöztetve báránybőrbe. Orbán nagy hibája, pusztán a józan ész szempontjából nekem legalábbis úgy tűnik, hogy ő abban bízik, hogy megnyer még egy választást. Ez viszont koránstem biztosított. És ha valaha a magát baloldalinak titulálók kerülnének többségi hatalomba, akkor a helyzet sokkal siralmasabb lesz nemcsak a legszegényebbek számára, hanem az összes magyarországi lakosnak, kivéve azt a néhány tízezret, akiknek mindig, minden rendszerben, legyen az kapitalista, náci vagy kommunista rendszer, jól megy, mert pénz beszél, kutya ugat.

    Most itt abba is szeretném hagyni a kritikát és inkább a náci és kommunista rendszerek áldozataira emlékezem. Közben azon tűnődöm, hogy vajon az emberiség képes lesz-e magamögött hagyni a politikai barbárságokat, a népirtó háborúkat és gyűlölködést? Szerintem addig, amig bármiféle „-izmus” vagy ideológia mentén érvelünk és élünk, addig semmi esélyünk sincs teljes emberként, normálisan, józan ésszel, az érzelmeink segítségével is (nem pedig azok felkorbácsolásával vagy elnyomásával) egy állatinál is alacsonyabb szintről legalább egy minimalistán emberséges kultúrát megteremteni. Eddig nyilván ezt egyik vallás nevében sem sikerült megvalósítani (jóllehet mind a zsidó mind pedig a keresztény vallás elméletben az Isten országának földi modelljét szeretné megvalósítani, mindeddig nem nagy sikerrel. Az iszlám is egy békés világot álmod meg magának, de közben a világot megosztja a gyűlölet és terror mentén. Lehetne a listát folytatni, de minek?). Ugyanakkor azok a rendszerek, amelyek vallástalanságra és istentelenségre alapozták létüket, láttuk mennyi emberáldozatot követeltek (valami 100 millióra becsülik a kommunista-istentelen rendszerek áldozatainak a számát, érdemes ezen is elgondolkodni). Látszólag én humanista lennék, de sajnos a humanista eszmék is legtöbbször csak az érvek szintjén valósultak meg, ezért nem tekintem magam humanistának.

    Hogyan tovább? Nem tudom. Azt viszont tudom, hogy így ahogy ez megy nem vezet semmi jóra, hanem tovább mélyíti azokat az árkokat, amelyek mögött gyűlölettől fűtött emberek várnak az alkalomra, hogy másoknak ártsanak, mások fölött uralkodjanak, másoknak megmondják nekik mi a jó. Sajnos az én érzelmeim is annyira eluralkodtak rajtam (ezen cikkek olvasása folytán), hogy nem birtam megálljt parancsolni az értelmemnek és lám-lám az lett a vége, hogy eléggé személyeskedő hangnemben sikerült a kritikámat megfogalmazni. Ezennel megkövetem Göllner urat és kérem bocsássa meg, ha úgy érzi, hogy érzelmeiben megbántottam. Ha nincs mit megbocsátania, akkor pedig azt kívánom, hogy továbbra is irogasson, de tartson sokkal komolyabb terepszemlét a saját fejében, mielőtt mások fejében akarna rendet teremteni. Nos, most már van mit megbocsátania? Én nem sértegetni akarok, és nem is haragszom magára, inkább szomorú vagyok, hogy ilyen értelmes emberek mint ön, az érzelmek ellen hadakozva egy csomó érzelmet felborzolnak, és nem hogy rendet teremtenének, hanem még nagyobb káoszt hagynak maguk után. Ezt én így látom és természetesen csak szubjektiv véleménynek tartom és ha van elég meggyőző érv, akkor majd megváltoztatom a véleményemet, pusztán a józan paraszti eszemre hallgatva.

    További jó rendteremtést,
    egy névtelen
    Erdélyi Magyar

  • rajottem hogy a szennypiri

    az valoban nem orbanparti, hanem szintiszta jobber! egy naonaci takonycsira es most ezzel itt lealltok illedelmesen vitazni??? haha szerintem egy-egy jobbikos gyules elott kivezenyelteti a kozeli bortonokbol az embereket es a reszvetelert, szavazatert kedvezmenyeket iger….lelemenyes ficko ez a mi vonank….eus zaszlot egettet, kozben szalutal es gazsulal az euban a fizetsekert….mert olyan gerinces is, nemcsak vegtelenul tisztesseges igaz szennypiri?

  • dehat a magyarok nem gyuloltek egymast a rendszervaltas elotti idoszakban, a gyulolkodeshez orban kellett, mert a megosztas a kommunistazas az acsarkodas szitasa nelkulozhetetlen eszkozeive valtak orban hatalomszerzesenek, vagyongyarapitasanak, ugyis mondhatjuk ezeken keresztul vezetett oda az ut! es fenntartasaban is jocskan erdekelt orban, mert addig is egymassal van elfoglalva a nep, o meg ezerrel lapatolja kifele a kozpenzt a simicskaval….mert ugye, ahol a penz, ott a hatalom….arra mar nem is gondol szegeny feje, hogy nem artana valami tehetseget, ertelmet is gyujtenie a penz melle, mert anelkul csupan egyeni teljesitmenykent ertekelheto a tevekenysege, viszont mint az orszag miniszterelnoke, az eddigi teljesitmenye kb eletfogytiglant erdemel!

  • Na így tippeltem én is, hogy még véletlenül sem tud senki semmi pozitívat mondani Orbánról, még Piroska sem, pedig benne bíztam :S A lényeg, hogy szeressük Viktorunkat, hiszen sugallatára lehet ellenségképeket kreálni és így másokat hibáztatni, jó mélyen utálni, mert az hű de jó érzés. Ennyi elég is a Zembernek, hogy szimpi legyen. Ez ám az irigylésre méltó és a nemzetet sikerre vivő nagy koncepció. Nagy mágus az öreg Viki.

  • Telleg Juditka?
    En meg szemelyesen tudom hogy az egyik emeszpe alapszervezet a renitenskedo tagjat megeroszakoltatta egy bunozovel.
    Hat en meg ebbol vontam le a konzekvenciat.
    (Az apukajat pedig jo lenne ebbe nem belekeverni , o lenne az a bizonyos nemes fa)

  • te szennypiri

    annak mi ertelme, hogy „szemelyesen tudom”? haha ostoba, legalabb az altalanos iskolat fejezned be, mielott politizalni kezdesz? johat tudom akkor veszitened a sanszodat a koztarsasagi elnoki cimre….

  • Kedves Libai Ur , a „szemelyesen tudom” egy utalas volt a Juditka „szemelyesen lattam”-jara, dehat az ilyen finomsagok felfogasat Ontol azt hiszem hiaba varom el.

  • Judith, miből is lett a cserebogár azaz a polgárőrség? Nos átöltözésük/átnevezésük folyamata: főállású ÁVH majd „társadalmi” mellékállású „munkás”őrség, ezeket is látszólag a 90-es évek elején feloszlatták – rövid időre a fegyvereiket is bevonták – majd átmentették őket a szintén közpénzen támogatott „polgár”őrségbe.

  • Remzso Laszlo , Onoknek meg nagyon jo hogy van Orban , mert akkor kit kopkodnenek , mocskolnanak ilyen hevvel?
    Miert is kellene nekem barmi pozitivat is mondani Orbanrol?Megnyertek a valasztast, kesz , a kovetkezon majd lehet igyekezni hogy ne ok nyerjenek.

  • te otvarszenny foldsotet gyoker szennypiri

    a szemelyesen lattam ertelmezheto magyarul, a szemelyesen tudom pedig teljesen ertelmetlen, csupan ennyi a kulonbseg….majd mindjart kiderul, hogy valami hatarontuli kibic is vagy nemcsak naci sopredek!

  • Na mindegy Libai Ur , eccer vagy megerti vagy nem…

  • wich

    naes? az epp most terheket cipelo generacio csak hasznat latta a polgarorsegnek, ott voltak, ha arviz volt, ott voltak, ha bunozot kerestek (bar abban az idoben osszehasonlithatatlanul kisebb volt a bunozesek szama), nem arra hasznaltak oket, hogy riogassak veluk a nepet, hogy a magaval egyidos kokorszakban mi celt szolgaltak, senkit nem erdekel…

  • szennypiri

    haat, esetleg egyszer, ha smittpal irja majd a helyesirasi, szovegertelmezesi szotarokat, talan…:)

  • Toth Piroska | február 25, 2012, 10:19 de.: „miert utalja a kedves szerzo vajon ennyire Orban Viktort?” Nos, azért, mert Orbán éra alatt nem folyik számára számolatlanul a közpénz, OV semmilyen szinten nem tart igényt a tanácsadásaira. Szerzőről tudni kell: „A Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök kezdeményezésére 2008. szeptember 6-án létrejött magyarországi politikai szervezet, a Magyar Demokratikus Charta tagja, az „El a kezekkel Gyurcsánytól!” liberális „kiáltvány” egyik aláírója. (…) 1994-ben az ő irányítása alatt dolgozott az a szakértői csapat, amely az ország EU csatlakozásának első kommunikációs stratégiáját készítette elő a Külügyminisztérium számára. A későbbiekben az EU megbízásából irányította hazánkban az Európai Unió lakossági tájékoztatási programjait. Az évek során Göllner András számos multinacionális cég és márka stratégiai kommunikációjának alakításában vett részt: ügyfelei olyan nemzetközi vállalatokkal, mint az Auchan, a Citi Corp, az Electricité de France, a General Electric, az HBO, a Heinz, az IBM, a Mars, az MSD, a PanTel, a Pepsi Cola és a Whirlpool. … 2003-as dokumentumokban kormányzati és önkormányzati kommunikációs tanácsadóként szerepel. … http://hu.metapedia.org/wiki/G%C3%B6llner_Andr%C3%A1s .

  • Dr. Göllner András

    Kedves erdélyi Magyar. Én egy párton kívüli kanadai kisnyugger vagyok (OK ebből a léből meg vagyok, meg különben is, bicajjal, gyalog, tömegközlekedéssel járok mindenhová, a létminimumon élek, és ezt nem panaszként mondom. Ez nekem így jó.) Elvből nem fogadok, vagy kérek pénzt polgárjogi, vagy publicisztikai tevékenységemért. Civil-szervezetünknek, a Kanadai Magyar Demokratikus Chartának, még bankszámlája.sincs, mert nem engedem, hogy legyen. Minden támogatást köszönettel visszautasítunk. Erről ennyit.

    Egy futtába, nem tudok mindenről, mindent elmondani, barátom. Amit olvastál tőlem, az egy fejezet volt egy könyvemből. Majd ha az egész könyvet elolvastad, beszéljünk, jó ???? Most hadd előlegezzek Neked meg ennyit. Abból, hogy nem szeretem a FIDESZ-t ne tessék arra következtetni, hogy bármelyik Magyar pártnak én ma nyugodt lelkiismerettel a kezébe adnám a kormány rudat. Majd ha én ezt valaha kijelentem, akkor kérd tőlem számon.

    Elmondtam, leírtam, tucatszámra, hogy jogos volt a FIDESZ győzelme 2010-ben. Mit várnak tőlem ????? Hányszor mondjam ezt el ???? Amíg bele nem döglök ??????? Azt írtam le, arról beszéltem ebben a dolgozatomban, és cáfolj rá egyetlen darab idézetre, hogy fasiszták, fajgyűlölők, a demokrácia ellenfelei nyüzsögnek odahaza, kötéllel ijesztgetnek bennünket, és a kanadai barátaik pedig itt sztárolják ezeket: , a Raffy-it, a Morvai-t, a Csurkát, STB. CÁFOLJ MEG ÉS NE SIRÁNKOZZ !!!!! CÁFOLJ MEG ÉS NE LÓZUNGOKAT SZAJKÓZZ !!!!! Mutasd meg, hogy hamis volt a bizonyítékom, bizonyítsd be, hogy hazudtam, és leveszem előtted a magyar kalapomat !!!!!! A lényeg ez, kedves erdélyi Magyar: a mai hatalom, a kisujját se mozdítja a fasiszták ellen. A fasiszták, a fajgyűlölők a fidesz sátrában kelltek ki, onnan szállingóznak szépen szana szét, miközben a PAPA, a szeretet vezér, sajtómonopóliumot épít, egy fosztogató államaparátust épít, és össze vissza hazudozik, ÉS olyan tanácsadókra támaszkodik akik amerikát legszívesebben a kökorszakba bombáztatnák vissza. CÁFOLD MEG KERÉNYI IDÉZETEIMET ERDÉLYI MAGYAR !!!!!!! CÁFOLD MEG, ÉS BEFOGOM A SZÁMAT !!!!!!

    Erdélyi Magyar ! Ez a sorozat arról szólt, hogy a FIDESZ elherdálta a bizalmunkat, a hátsó ülésre tette az igazmondást, az első ülésre a hatalommaximalizálást. Cáfold meg Kövér László mondatát, vallomását erről !!!!! Arról írtam, hogy úgy verte el hazám tekintélyét a FIDESZ mint az egykori urak a családi vagyont a tiszti kaszinóban. Szerinted az angol kulturális élet szine java a zsidóknak táncol ?????? Azért, mert bebizonyítottam a FIDESZ árulását, ne tessék engem az MSZP, a DK, az LMP, vagy isten tudja kinek az ágyába fektetni. Én a szerelmemmel töltöm az éjszakáimat – nem politikusokkal !!!!!!!!!!! Everybody knows !!!!!!! Oké, erdélyi Magyar ??? Nem kell bocsánatot kérni. Edzett srác vagyok. Már hozzá szoktam a süket vádaskodásokhoz, úgy le pereg rólam mint a víz a kezem hátáról a csap alatt. Szedd össze magad.!!!! Mutasd meg, hogy igazi erdélyi vagy, és nem tűröd a zsarnokságot !!!!! VIVE LA REPUBLIQUE !!!!!!!.

  • Koszonom Eszter , ezeket jo tudni.
    Hat akkor nem csoda ha ennyire faj!!!

  • Judith Kopacsi

    Drága Piroska, már engedd meg nekem, hogy felemlitsem édesapámat, pláne miután a Polgárörség megszervezése valóban az Ő nevéhez fűzödik. És elismerem, hogy nemes fa volt, de mindenben fogadok, hogy nem tagadna ki és meg elveimért, még akkor sem, ha azok az ővével nem lennének azonosak. Mindig is demokrata volt, még családon belül is. Erre köss csomót!

    Winchester, maga meg ha nem tud okosakat mondani, akkor a hülyeségével ne itt fertözzön, ha lehet. Ha maga csak a szemetet képes felismerni, arról nem én tehetek.

  • dehat witch

    ezzel mi baj? gyurcsany egy uriember es megha kovetett is el kormanyzasi tevedeseket, fel tudott allni, kepes onkritikat gyakorolni….nade mindez hogy is mukodik orbannal? nem gyurcsanyhoz tartozni szegyen, hanem orbanhoz, vonahoz tartozni szegyen! gyurcsany 1 forintert kontarkodott, a maga sztarja meg milliardokert, tonkreteve az orszagunkat! raadasul gyurcsany nemzetkozileg elfogadott politikus, a kis bugris meg banra van teve mindenhol….

  • Judith, sok-sok hozzám hasonló korú honfitársammal a kommunista/szocialista diktatúra túlélői vagyunk. Arról nem én tehetek, hogy hatalmi szinten (csoportvezetőig) csak a szemét vett körül. Még szép, hogy felismerem az átöltözött szemetet. Judithka, 1965-ben amikor Ön és családja hivatalosan (útlevéllel) Kanadába telepedhetett, elvtársak még javában akasztottak, börtönben sinylődtek. Tudom, hogy ez önnek nem „okos mondás”, hanem szörnyű valóság.

  • Kedves Piroska, én biztosan nem köpködöm Orbánt. Én csak egyszerűen kérdezek, vagy adott esetben megvitatom a másik oldalról jövő téveszméket. No meg rá akarok jönni, hogy miért is olyan piszok jó az Orbán. Csak senki nem segít ebben. El is vagyok emiatt kenődve, de nagyon. Azért vártam pl. Öntől is valami pozitívat a vezérről, mert jó néhány sorral feljebb azon csodálkozott, hogy vajon miért utálja a kedves szerző Orbán Viktort. Ebből egyenesen következik, hogy nyilván tud valami olyat mondani, ami miatt szeretni kéne Orbánt, ami pozitívan tüntetné fel Őt. De ha nem ,hát nem. Az tény, hogy megnyerték a választást, méghozzá úgy, hogy most homlokegyenest mást csinálnak mint amivel beetették az embereket és szereztek kétharmadot, ráadásul politikai ellenfeleit ‘kivégezte’. Na így egyedüli versenyzőként a port széthintve végképp nem volt nehéz a győzelem. Az egész politikája a hazugságra, a pofátlanságra, a megvezetésre, a hülyének nézésre, a ferdítésre, a kettősbeszédre és a gyűlölet tovább szítására alapul. Ebben pedig biztosan egyet értük, hogy ez a legfinomabban szólva is nem szép dolog! Na például ezekért lehet Őt utálni, és ez nem köpködés volt, csupán tényszerűség.

  • Dr. Göllner András

    Esztike, minden sorod igaz. Saját honlapomat idézed. Komoly csávó vagyok. Nagyágyú !!! Ezt is írják rólam !!! Futás mindenki a google-ra – kb 500,000 bejegyzést taálhatnak rólam, ha beütik a nevemet. Ez bűn, vagy mi a fene ???? Magyarország egyik legismertebb kommunikációs tanácsadója voltam, amig nyugdíjba nem vonultam. Most jön ki egy nagy szakmai „Ki Kicsoda a PR-ben” hát abban is benne vagyok, onnan is majd lehet idézni. Micsinájjak Eszti Mama ???? Töröljem ki a nevemet a szakmámból, és mondjam azt, hogy igazából, háziasszony voltam gebinben, száhalombattán, és ugy hívnak, hogy Piri ????? Tagadjam le, hogy értek a szakmámhoz ??? Majd ha valahol látsz olyat, hogy valamelyik pártnak a fizetett tanácsadója voltam szóljál, és felkötöm magam egy spalettára, jó ??? Ja – Orbánt is ingyen, bér nélkül szolgáltam. És a Demokratikus Chartát, ha szeretnéd tudni 1992-ben alakították, 2008-ban több ezer civil és többféle párthoz kötődő személy együttműködésével frissítettük fel. Naná, hogy aláírtam az „El a kezeket Gyurcsányról !” Naná !!!!! Még szép is lett volna, ha nem tiltakozom a politikai boszorkányüldözés újjáélesztése ellen Magyarországon. Maga mit javasolna ???? Hogy kössék fel a Fletót, mert ronggyá verte a Viktort egy politikai vita műsorban ????? Csodálatos teljesítmény volt. A felcsúti nagyon béna volt, nincs hozzá szokva, hogy valaki visszaszóljon neki, aki értelmes. Ezért is zsebeltette be haverjaival az egész médiát – hogy ne legyen vita. Eszti mama, Eszti Mama.!!!!!! CÁFOLJÁL MEG ÉS NE OLYAN HÜLESÉGEKKEL PRÓBÁLJ LEJÁRATNI, HOGY HÁNYAS A LÁBAM, KIS MAMA !!!!!…

  • Istenem! De tényleg. Ha már valaki „Guglizik” a nagy hatalmas Internetről, akkor „guglizza” azt is ki, hogy mi az a metapedia! Legalább ennyit…

  • Lacika , akkor a tenyeket kerem sorjaban.Mi volt amit orban igert es aminek most pont az ellenkezojet csinalja.
    (Es ne azt mondja mint Eva neni , hogy Kanaant igert!!!)

  • Kedves Piroska, számtalanszor leírtam, de összeszedem magam és csak az Ön kedvéért párat megemlítek, ha ad nekem pár percet amíg idevetem! Köszön az igen megtisztelő türelmét!

  • johat itt ulunk a gep elott, a jo melegben en pizsamaban, kutyahortyogas mellett, kint hofuvas…igy szep az anyazas!:) a gyerekek megcsak most ebredeznek….delutan fel harom!:)

  • Kezdjük azzal Kedves Piroska, hogy tessék elemezni a választási ígéreteket mert most itt röviden azokra fogok hivatkozni, hiszen ezt kérdezte tőlem. Fent van a neten, majdnem 90 oldal, bárki megnézheti. Tessék megnézni, hogy mit ígértek a “nemzeti ügyek” politikusai 2010-ben, hogy elnyerjék a választók kegyeit. Aztán tessék megnézni, hogy mik valósultak meg ezekből. Segítek azért picit, hiszen kérdezett: A válasz nem az, hogy semmi, hanem az, hogy többnyire minden fontos lépésnek az ellenkezője történt. Csak a legfontosabb mézesmadzagok: Beszélhetünk az adócsökkentésről (emelték), az egykulcsos adóról (családi adózást ígértek), a magánnyugdíjak megvédéséről (furmányos módon ellopták), a demokratikus értékek megvédéséről (lerombolták azokat), a nemzetközi tekintély visszaszerzéséről (soha nem látott mélységekben van a megítélésünk szerte a világban) és még hosszasan lehet sorolni azokat amiket mézesmadzagként bedobott a jelenleg uralkodó kormány. Kérem tisztelettel így könnyű kétharmadot szerezni. Az Igen tisztelt Fidesz szavazók és szimpatizánsok ocsmány módon át vannak verve, meg vannak vezetve, és napjainkban már teljesen hülyének is nézik Önöket az ország irányítói. Ráadásul még össze is ugrasztják a magyart a magyarral! Dehát akkor is Hajrá Orbán Viktor, mégha beledöglik a többség… és ez csak a jéghegy csúcsa, amely intézkedések Magyarországot bizony, hogy nagyon rossz irányba sodorja, és még akkor én nem is említem a szélsőjobb térnyerését a ‘Fideszék’ szemhunyása mellett, mert az most nem a választási ígéretek kategória.

  • Ez igy nem er Laci , tetelesen kerem felsorolni mire gondolt , mikorra igertek a megvalositasat , es mi bizonyitja hogy pont ellenkezojet csinaljak amit igertek.
    Akkor majd beszelhetunk.

  • Gollner Andras , mielott teljesen elszallna az 500000 bejegyzestol , csak sziveskedek kozolni , hogy van egy masik Gollner Andras is , egy valamifele vegyimernok , akinek van talalmanya is.
    Persze lehet hogy ez a Gollner azonos Onnel , igaz hogy ennek a keresztneve Andreas , de az On nevere ezt is kihozza a Google.

  • Judith Kopacsi

    Winchester, ugye tudod, hogy most egy marha nagyot hazudtál rólam és családomról? Én 1965-ben egy három hónapos, meg nem hosszabitható látogató vizummal érkeztem Kanadába. Eljövetelem és itt maradásom történetét, majd késöbb fölrakom, de szüleim tíz évvel késöbbi kimentése már több oldalt kiván. Öket ugyanis nemzetközi nyomásra 1975 Juniusában szabályosan kilökték MO-ról, egy visszatérésre nem használható marhalevéllel, ugyanis, mint osztályellenségeknek, nem járt nekik még hivatalos utlevél sem. Kimentésükért elsősorban én, és párom vállaljuk a felelőséget, amelynek sikeréért egy a millió ellen adott még Faludi Gyurka is esélyt. A nemzetközi sajtó értesitésre és felhasználására ezügyben már többen is résztvettek.
    Dehát csak lökd a süketet továbbra is, én dokumentálok, te meg lejáratod magad.

  • Piroska! Tételesen benne van a nemzeti ügyek politikája c. választási ígérethalmazba, amely fent van a neten. Aki nem hiszi járjon utána. Van benne tartalomjegyzék is, nem nehéz felkutatni. A családi adózás helyett ma egykulcsos adózás van amely a gazdagokat tovább gazdagítja a szegényektől pedig elvesz. Ez tény. (Nem szép dolog főleg, egy szegény országban). A magánnyugdíjakat szó szerint meg akarták védeni, ezt mondták…erre a hatalom átvétele után inkább ellopták az emberek sok éves magán megtakarításait, amely összesen majdnem 3 ezer milliárd forint volt. Ráadásul finoman megfenyegetve a népet, cselesen csináltál. Az nagyon sok pénz és az a baj, hogy még az államháztartást sem csökkentették vele, pedig nagy részét erre akarták fordítani az ellopott pénznek. Két éve 80%-os volt a hiány ma közel 83 százalék a majd 3 ezer milliárd ellopása után is. (Ez is tény) Az adót 25-ről 27%-ra emelték az új év kezdetével. (Ez is tény) A demokratikus értékeket nem megvédték, hanem láthatóan folyamatosan rombolják, pedig hiába magyarázzák bele a fejekbe -a Nép nem erre adott felhatalmazást. Hanem arra amit ígértek. Gyakorlatilag egypártrendszert építettek ki a kétharmad pofátlan belemagyarázásával, miszerint így nekik mindent szabad. A nemzetközi tekintély visszaszerzése sem sikerült, vagy igen? Én úgy látom, hogy most már kelettől – nyugatig mindenhol utálnak bennünket, sőt keleten még ferde szemmel is néznek ránk. Hiába nyitott volna Orbán Kína felé a nyugat helyett, két szék közül a pad alá estünk. Ezek tények mégpedig feketén és fehéren. Ilyeneket nem említek, hogy 1 millió munkahelyet ígértek a Zembereknek (jó pár szavazatot szereztek ezzel is) mert én speciel tudom, hogy ezt 10 év alatt akarják elérni, de a Zemberek persze máshogy értették. Nem jövök azzal, hogy Pintér két hét alatt rendet akart tenni a bűnözés területén, mert ez alapjába véve hülyeség. Szóval csak a megfogható tények is már eleve kizárják azt, hogy Orbán Viktort ne hazug szemfényvesztőnek gondolja az, aki bele mer olvasni a választási ígéreteibe és összehasonlítja két év távlatából, hogy mi valósult meg.

  • Tüske Zsófia

    no még mielőtt itten piedesztálra emelnék az alcsúti messiást és kikiáltanák Göllnert a szarvas-patás ördögnek, lássuk, hogyan is élte mindennapjait ez a megtért keresztyén szentember és baráti társasága. A visszaemlékezés nem az én művem, de munkahelyem révén több szálon is visszaigazolódott.
    „Egy kis családtudomány: A Budaörsi úti kollégiumban – mint bármely egyetemi koleszban – nagy élet zajlott, s az új csapat tényleg valósággal berobbant az egyetemre is, a koliba is. Hajnalig tartó bulizások, sok-sok Kõbányai Világos, vodkával és pálinkával, éjjel kettõig tartó nagy duma-partik, világmegváltások, néha pici tanulás, csajok, foci, kosár. A bulik ugyan néha kicsit sikeresebbek lettek a kelleténél. Orbán, Simicska és Varga Tamás ellen folyt fegyelmi eljárás például azért, mert egyik ilyen hajnali hejehuja közben a kollégiumi diákbizottság tagja megpróbálta lehalkítani õket, ám – nem önszántából – úgy távozott a szobából, hogy az ajtót elõtte nem nyitotta ki senki, pedig csukva volt. Magyarán úgy vágták ki, hogy magával rántotta a tokjából kiszakadt ajtót is. De az is az õ kettõsük volt, aki felgyújtotta a folyosót. Kidobtak valami égõ tárgyat a szobából, és meggyulladt a linóleum. Tetszett nekik, kicsit még raktak a tûzre. Egyik hajnali bulizás során a lányok számon kérték: õk miért nem láthatják ezeket a feliratokat, állandóan csak részleteket hallanak az ott megjelenõ szövegekbõl. A fiúk fölajánlották ugyan, hogy díszkísérettel odaviszik õket, és elolvashatnak mindent, de ezzel a lehetõséggel nem kívántak élni. A gáláns fiúk megoldották a helyzetet: fölmentek a hetedikre, kiakasztották a WC-ajtót, és levitték a buli helyszínére. Ennek az ajtónak fõ felületét pedig történetesen a kurvák listája foglalta el, telefonszámmal együtt. Iszonyatos híre támadt a ’82-ben bejött új elsõ évfolyamnak: – Elképesztõen elvadult társaság, törnek-zúznak, állandóan részegek, partiba vágják a csajokat. Múlt héten
    orvoshoz kellett vinni egy lányt, valahogy visszanyerni a tamponját, mert nem tudták megvárni, amíg kiveszi – szálltak a hírek az egyetemen.”

  • Hogy mit nem lehet szeretni Orbán viktorban?

    Hát azt, hogy egy álságos farizeus. Hogy igazi antidemokratához méltóan kijelentette: a haza – tehát ő – nem lehet ellenzékben. Hogy a csahosmédiája mindenkit hazaárulóvá minősít, aki nem ismeri el isteni nagyságát. Hogy gyorsabban alakul körülötte a személyi kultusz, mint Rákosi idején. Hogy semmi nem volt drága neki, csak hogy a hatalomba juthasson. Aki itthon él, átélte, mit jelent az, amikor azt írom: SEMMI nem volt drága. A magyar történelem legszörnyűbb, legvisszataszítóbb alakjai bukkantak fel árnyéka mögött, és neki esze ágában sem volt a zsidózó szélsőjobb szellemét visszagyömöszölni a palackba, mert fel tudta használni a kormányzat elleni harcában. És fel is használta (lásd: 2006-os események), és fel is fogja használni, ha szüksége lesz rájuk.

    Ahová ez az ember betette a lábát, ott azonnal viszályt szított a magyarok között. Barátságok, szerelmek, családok, kisközösségek bomlottak fel ezrével, mert akadt bennük egy szédült honpolgár, aki bedőlt ennek a Cipollának és szétdúlta a környezetét miatta. A szomszéd országok magyar politikai szervezetei között mindenhol kiépítette a maga hadállásait, és támadni kezdte ott is azokat, akik nem az ő szekerét tolják.

    Utálni lehet benne, hogy Magyarországból egy provinciális Európa szégyenét csinált, ahol a „külföldi”, az „Európa” mára szitokszóvá lett (nem is idézik manapság Szent István intelmeit idehaza ). Uralma előtt szívesen meséltem Magyarországról, ha Nyugaton jártam, mert egy szimpatikus ország voltunk. Ma eltitkolom, hogy magyar vagyok, mert a közélet iránt érdeklődő külföldiek úgy néznek rám, mint valami elmebetegre, és nem értik, miért tetszik a diktatúra valakinek is ’56 Magyarországán.

    Ennek a szociopata, viselkedni nem tudó, műveletlen felcsúti focistának lételeme, hogy kavarja a kakit maga körül. Ha béke van, már azonnal rosszul érzi magát. Nincs nap, hogy ne hazudna valamit. Nincs nap, hogy ne mondana ellen tegnapi önmagának. Ha a hatalma veszélyben fog forogni, Magyarországon emberek fognak meghalni miatta, mert szabadjára engedi Budapest utcáin a szélsőjobb hordáit. Az Új Színháznál már láttuk ennek a csíráját.

    Utálom, mert nagy szemeket meresztve kéri ki magának, hogy ő márpedig demokrata, de ezt csak azért teheti, mert a külföld nem ért magyarul, nem tudja, miket mond ez az ember és miket írnak hívei meg a csahosmédiája. Utálom, mert a rendszere kísérteties módon hasonlít a bolsevikokéra. Mindenhol az ő pártja, mindenhol az ő emberei a legutolsó pedellusi szintig, akik pofátlanul harácsolnak, de azt mondják, hogy élj meg 47000 forintból! Utálom, mert miatta a félelem légköre lengi be a közszolgálatot: ha valakiről kiderül, hogy nem ájul el tőle, ha nyíltan az abszolút hatalma ellen van, már repül is. Utálom, mert azt mondja, a magyarok a szabadságharcok népe, pedig kiderült, hogy a szolgalelkek népe vagyunk. Utálom, mert pártállamot hozott létre és állampártot csinált. A Fideszt párt helyett egy vallássá tette, ahol egy szempont számít: tiszteld Orbán istent, ne kételkedj, főleg pedig fogd be a pofád, ne kérdezz, engedelmeskedj! Utálom, mert az neki a legfontosabb, hogy a parlamenti látszámcsökkentés miatt kieső mamelukjait elhelyezze az államigazgatás jól tejelő pontjaira (lásd: az új járási rendszer), de bűnné tette a szegénységet. Utálom, hogy az a felfogása: aki nincs velem, az ellenem van. Utálom, hogy miniszterelnöki hatalmát a saját, személyes meggazdagodására használta fel, és csak az a szerencséje, hogy a bamba magyar nép ezért nem kergette el szép nagy botokat lengetve. Soha nem fogjuk megtudni, hogy lett a csóró kollégistából Budapest legdrágább helyén villát birtokló politikus öt gyerekkel és kizárólag a politikusi fizetésével. De ő beszél tisztességről, kemény munkáról.

    Nem folytatom tovább, egy hányinger ez a politikus. Enberileg is szar alaknak tartom, nemcsak a magyar történelem egyik legkártékonyabb politikusának. Elsősorban azért, amit az emberek fejével tett. Ennyire meghülyíteni egy népet csak Sztálinok, Hitlerek, nacionalista hőzöngők tudnak, akik az emberekben lappangó aljas indulatokra építik egész létezésüket.

  • Zsófia, olyasmit emleget amely szinte minden kollégiumban,még ma is előfordul, én tudok szaftosabb történetet amelyet bizony már a közhivatal betöltésekor is űztek a maszopos-szadeszes „fiúk”: http://matula.hu/index.php?section=article&rel=51&id=618

  • Judith Kopacsi

    winchester itt van neked olvasnivaló rólam és családomról. Csak hogy jobban értesült legyél, és máskor tényekre alapozd a vádaskodásodat:

    http://kopacsi.org/sandor_hu/h1922.htm

  • Judith, köszönöm a linket, elolvasom. Távol áll tőlem, hogy téged és családod emlékét valaha is bántsam, ha mégis úgy érzed akkor bocsáss meg. Azt viszont meg kell értsd, hogy nem tudok átlépni a Hazámban az 50-es évektől máig tartó szörnyű eseményeken és a diktatúrát vezető beosztásban kiszolgálók személyén.

  • witch

    te hulye picsa, persze mindenki ismer ilyet, csak epp nem valasztjak meg miniszterelnoknek!

  • Kedves Judith!

    Édesapjával kapcsolatban szeretnék egy apró epizódot elmondani.

    Mikor 1996-ban a III. kerület díszpolgára lett, volt egy fogadás a kerületi városháza tanácstermében. Akkor Tarlós István volt ott a polgármester, én pedig az MSZP egyik kerületi önkormányzati képviselője voltam.

    A fogadáson Tarlós mindenkit bemutatott az Édesapjának. Mikor hozzánk ért – ketten álltunk ott szocialisták -, Tarlós kelletlenül, lefitymálóan ránk nézett, és tessék-lássék módon bemutatott minket. Az ön Édesapja felragyogó arccal, mosolyogva beszélt velünk, Tarlós meg csak hüledezett. Gondolom, azt hitte, hogy 56 egyik főszereplője majd megvetően végigmér minket, talán még le is köp.

    Hát nem ez történt. Kopácsi Sándor tudott különbséget tenni, és nem állt be ’56 szélsőjobbos hőzöngőkké silányult képviselői közé. Az, hogy megkapta a Demény Pál díjat, nekem mindent elmond.

    üdvözlettel
    Gábor

  • Judith Kopacsi

    Kedves Gábor! El nem hiszi milyen örömöt szerzett nekem, hogy elmesélte ezt az epizódot édesapámról. Ismerve Apámat, magam elött látom a szituációt, és én is szivből mosolygok. Igen, ez volt rá jellemző. Nem tett különbéget senki között, többek között, bár nagyon hivták, hogy lépjen be pártpkba, és boldogan tették volna meg képviselőnek, de Ő ezt visszautasiotta azzal, hogy neki minden pártban vannak elvtársai és barátai. Ő csak szakterületen volt hajlandó dolgozni, azt is ingyen. Mondván, aki fizet az diktál is, és neki már nem diktáljon senki. Mindenki más, aki a helyébe lépett, gondolkodás nélkül felvette a munkájáért járó fizetséget. Apám meg élt a nyugdijjából. Sőt, még a Nagy Imréseknek kitűzött extra kárpótlást sem vette föl, csak annyit, amit a többi 56-osnak járt.

  • Judith Kopacsi

    Eszter, ha apám megtudott bocsájtani Jézus nevében az őt elitélő vádlóbirónak, talán megpróbálhatnád te is azt. Apám azért tudott olyan kedvesen mosolyogni és humorizálni még a legborzasztóbb idökben is, mert békesség és megértés volt a szivében. Pedig hidd el, nem volt könnyű neki sem az apja koporsójához megérkezni közel hét éves raboskodás után.

  • Judith, azt soha nem szabad feledni, amit elkövettek ellenünk, sőt emlékeztetni és szembesíteni kell őket a rémtetteikkel, ha azt akarjuk, hogy végre elfeledhessük őket. Rémtettek elkövetői és valós v. ideológiai utódaik a mai napig a magyar közéletben vannak és ez késlelteti a feledést. Memento: http://www.youtube.com/watch?v=Y0CpgA1Hi3g&feature=share

  • witch

    en biztos vagyok benne, hogy nem azok kovettek el ellened remtetteket, akiken ma szamonkered! eppen ezert hamisan hangzol, hagyd megujulni a mai baloldalt, mert rajuk is szukseg van, a teli zsebeiket meg ne irigyelld, eleg sokaig, legalabb 30 evig beket, jovokepet es boldogulast biztositottak a tobbsegnek! most nem fogom eljenezni az orbant, aki kisemmizi a tobbseget, hogy magat feltornazza az aljanepbol az uri kategoriaba….a kurvvanyjat neki meg nektek is, akik ebben tamogatjatok….remelem fordul a kocka es megbanjatok azt is, hogy megszulettetek, mert a viselkedesetekkel elertetek azt, hogy semmivel sem vagytok kulonbek, mint a legutolso, csalo, mocsok kommunista!

  • majd kedvedert te rohadt witch, kiirtjuk az utodokat, ellehetetlenitjuk es megsemmisitjuk oket….akkor se lenne tobb tehetsege orbannak az orszag iranyitasara es akkor is bannon lenne a bugris minden kulfoldi orszagban egyszeruen azert mert egy kontar vadparaszt! hogy dogolne meg az ilyen, mint te!

  • Misuka te olyan hüle vagy, mint 6 pár rendőrcsizma. Elemi dolgokról sincs fogalmad, csak kocsmai módon szájalsz, fenyegetőzöl,…

  • mi nalad az elemi dolog? kiirtani az utodokat? kussoljal te ven satrafa, a ma elo magyarok ugy dontottek, hogy senkit nem buntetnek meg es torodj bele, kussoljal el vegre!

  • Judith Kopacsi

    Eszter, egy szóval sem emlitettem, hogy múltat el kell felejteni. Én sem teszem, azért is gyüjtögetem Apám kéziratait és az én emlékeimet is azért publikálom. De, óriási különbség van felejtés és megbocsájtás között. Amíg az egyik az emlékezetben tartja a múltat, addig a másik lelki megnyugvást ad a megbocsájtónak. Amíg gyülölet van a szivedben akárki iránt is, addig csak magadat mérgezed. Ennyire egyszerű az egész. És hidd el nekem, hogy a Jó Isten, vagy a végzet, (hívd aminek akarod, legyen akár karma is) igazságos, és a büntetés nem a mi dolgunk. Elintézi azt a sors magától is.

  • Judith Kopacsi

    Ime itt a története, amikor Szalay bocsánatot kért apámtól és a sors fintora: Kopácsi Sándor: Életfogytiglan cimű könyvéből:

    „Egy napon, 1972 nyarán vacsorameghívást kaptunk családunk régi barátjától. Megérkezésünk után a háziasszony furcsa pillantást vetett ránk, majd tétovázva megszólalt :
    – Nem zavarna titeket, ha Szalay, a nyugdíjas főügyész itt lenne a vacsorán?
    – Ha őt nem zavarja, tőlem itt lehet, válaszoltam.
    Szalay volt a Nagy Imre-per ügyésze, aki halál- és életfogytiglani büntetést kért az előzőleg barátainak nevezett vádlottakra. Barátom felesége suttogva hozzátette :
    – Könyörgött, hogy hozzam össze veletek.
    Ősz hajú öregemberként láttam viszont Szalayt. A vacsora közben régi emlékekről beszéltünk, majd néhány pohár bor után viccelődni kezdtünk.
    – Nem változtál, Sándor.
    – Hála barátaimnak, akik évekre megóvtak a külső világ zaklatásaitól.
    Hazafelé egy villamoson utaztunk. Kiderült, hogy a mellettünk lévő utcában lakik. Egymással szemben ültünk, a feleségek egy másik ülésen foglaltak helyet.
    Furcsa hely ez a budapesti villamos. Néhány perc beszélgetés után Szalay elszótlanodott, majd közel hajolt hozzám
    – Sándor! Meg tudnál nekem bocsátani?
    Erre a kérdésre nem számítottam. Időt akartam nyerni, hogy tisztába jöjjek érzéseimmel. Ezért azt kérdeztem :
    – Kinek a nevében teszed fel ezt a kérdést?
    – Annak a nevében, akit te is, én is annyiszor megtagadtunk : Jézus Krisztus, a Megváltó nevében.
    Mi ez? Az én kezem taszítja előre valami eddig nem ismert erő? Az én szám mondja : „Az Úr Jézus nevében megbocsátok neked” ?
    – De mit kezdesz azokkal, akik meghaltak? – folytattam. – Hogyan szerzed meg azok bocsánatát?
    Szalay kinézett az ablakon és figyelte az éjszaka elsuhanó árnyait, majd lágy hangon azt suttogta :
    – Ez az életem nagy kérdése.
    Talán egy fél év múlva a haláláról kaptunk hírt. Késő este érkezett a balatoni üdülőbe. Csomagjait letéve a szívéhez kapott, egy fotelbe rogyott és nyomban meghalt. A hóvihar miatt három napig nem tudták holttestét elszállítani az épületből. Végül egy paraszt vitte el trágyásszekerén a falu temetőjébe.

  • Judith Kopacsi

    Különben már kit tudnál még szembesiteni és mível? Biszkú Bélát? Megverte Őt alaposan már életében is a sors, amikor saját fia, kiábrándultan, megcsömörlötten, drogba és italba öntve magát, lett öngyilkos valamikor 1994-5-ben. Azonkivűl, hogy néhány egyénben ezeknek a betokosodott bolsik esetleges kiirtása szentséges borzadást idézne elő, mit változtat már a múlton? És mit javithat a jövendőn? Tanulni lehet belőle, de szent inkviziciót szervezni már egy kicsit késő, no meg nem éppen a legproduktivabb cslekedetnek számit. általában azok szorgalmaznák, akiknek szintén nem tiszta a kezük és el akarják terelni magukról a figyelmet. Most te Eszter, ezeknek akarsz beugrani és kiszolgálni őket? Mivel leszel különb náluk, no meg azokkal akik elkövették velünk, Veled szemben a múltbéli gazságokat?

  • ugyanigy latom Judith

    ez a witch vagy bencsics-fele magatartas nem egyutterzest valt ki az emberekbol, hanem azt a kovetkeztetest, hogy ok semmivel sem kulonbek az altaluk megvetettnel…ennyi ev utan eltetni a bosszut, nem normalis!

  • Judith Kopacsi

    Egy dolog a bosszú, de mit ér el vele? Azonkivűl, hogy megint csak körkörössé teszi az egész sorozatot. Ezt nem képes felfogni pl. Wittner Mari sem. A probléma vele, az, hogy szerencsétlent, aki tényleg lehuzott 13 évet, és joggal lehet elmebeteg, de hogy politikailag piszkosul kihasználják, azért az egy szennyes dolog.

  • Ha már Wittner Mariska: „A komcsizó Fidesz, amely rendszeresen a kommunizmus lezárásáról papol és a kommunizmus áldozataira emlékezik, a kommunizmus bűneit elévülhetetlennek nevezi, egyetlen szó magyarázat nélkül leszavazta a az ügynöklisták megnyitására vonatkozó törvényjavaslatot. Az LMP azt javasolta, hogy bárki hozzáférhessen az ügynöklistákhoz. A szavazás érdekessége, hogy a nagy kommunistázó Wittner Mária tartózkodott a szavazáson. Vajon miért? Miért tart attól a pufajkásokat szidalmazó volt 56-os, aki saját perében egyedül úszta meg a kivégzést, hogy a kommunista ügynökök nevei nyilvánosságra kerüljenek?” – AN

  • Judith Kopacsi

    Jó kérdés. Tényleg, miért?

  • Judith, „szent inkviziciót szervezni már egy kicsit késő, no meg nem éppen a legproduktivabb cslekedetnek számit. általában azok szorgalmaznák, akiknek szintén nem tiszta a kezük és el akarják terelni magukról a figyelmet” – milyen érdekes, ugyanez a véleményem a bolsevista bűnözők mosdatóiról. Nos, ezeket kell szembesíteni azzal,hogy valójában kiket is mosdatnak.
    Ezt viszont nem értem: „ezeknek akarsz beugrani és kiszolgálni őket?”. A te szemedben kik azok az „ezek”?
    Judith, nekem abban a szerencsében volt részem, hogy a szocdiktatúrában sem várták el tőlem, hogy szeressem őket, melynek csupán egy feltétele volt: ne beszéljek a családomról és 56-ról, főleg az azt követő meghurcoltatásunkról. E kikötésnek köszönhetem, hogy minden szocagymosó közösségből (úttörő, KISZ, …) kimaradhattam. Mindezt 7 évesen „intéztem” el, ugyanis általános iskolai fogalmazásban a családomról leírtam, hogy ki és miért gyilkolta meg az Édesapámat. Történt ugyanis, hogy 1957-ben az utcán menve Édesanyám megmutatta, hogy „‘ott megy az apád gyilkosa” aki a gyilkolászásért jutalomból a város tanácselnöke (ma polgármester) lehetett. Azon túl, hogy Édesanyámat meghurcolták ezen iskolai fogalmazásomért, engem igyekeztek elszigetelni mindenféle közösségtől.Máig hálás vagyok nekik, de annyira mégsem, hogy valaha is rájuk szavazzak.
    1980-ban volt egy március 15-i egyszemélyes „koszorúzásom” a Petőfi szobornál, Kádár ávó lekapott (motozás, fenyegetés, munkahelyről kirúgatás, …) majd felülvizsgálat, melyben kértem, hogy az elvtársak előbb az Édesapámmal számoljanak el és utána beszélgessünk rólam. Tudod mit mondott a ki/meghallgató? „Az Ön édesapját nem meggyilkolták, hanem csak lelőtték 1956 októberében!” Nos, ennyit a szoclib morálról!

  • Judith, Wittner Mari nem „elmebeteg”, hanem megtört/megdolgozott ember. Wittnernek a Parlamentben a kommunizmus áldozatainak napján elmondott beszéde legalább olyan ütős, mint Orbán beszéde az újratemetéskor: http://www.youtube.com/watch?v=I3Z9OHMV34g

  • Orbán beszéde a Nagy Imre disztemetésén, amire Nagy Zsóka, azaz Nagy Imre családja kérte fől, egy nagy nulla volt. Halott oroszlánba belerúgni nem egy nagy dicsőség. Űtösnek nem nevezném, mint beszédet, csak fölösleges höbörgésnek. Wittner Marit bár sajnálom, de mégsem tartom egy echte „Honanyának”. Arról nem beszélek, hogy Orbán úr azóta visszavonta az ütős beszédet, elvégre Ő azt az üres koporsónak szánta. Ezzel csak az a baj, hogy eredetileg azt az üres koporsót meg az apámnak szánták, igy kénytelen vagyok tiltakozni, hogy Orbán még utólag se mondjon marhaságokat. Még arra sem telt neki tavaly Oktoberben, hogy Nagy Imre családjával menjen koszorúzni. Arról sem beszélünk ugye, hogy pl. már 1998-ban sem voltak szüleim meghivva az Operába, Október 23-iai ünnepségre. Szóval …….

  • Eszterkém, amikor a fideszre szavazol pont azokra szavazol akiket utálsz, nem zavar? Vagy az Orbán kommunistái jó kommunisták, a másoké nem az?

  • Remzső László | február 25, 2012, 9:01 du.Miért,miért, nos: 22 évvel ezelőtt az ügynöklistát rendesen „megtisztították” imigyen, tehát a jelenlegi lista nem megbízható forrás:
    „Folytatjuk a múlt héten megkezdett névsort, amely az idegen országok titkosszolgálatainak kémkedő(?), ám a magyar közéletben kiemelt helyet elfoglaló személyek nevét tartalmazza:
    52. dr. Gyekiczky András – Moszad – 1994. májusától a Belügyminisztérium kabinet vezetője, ő felügyelte, hogy a minisztérium munkája az SZDSZ érdekeinek megfelelően történjen. Kiemelt feladataként kezelte az Állambiztonsági Nyilvántartásnak az SZDSZ-esek érintettsége szerinti átvizsgálását, Tyekvicska Árpád közreműködésével. A nyilvántartóban dolgozók véleménye szerint valósággal „kiherélték” az állambiztonsági nyilvántartás azon anyagait, amelyekben SZDSZ-esek szerepeltek. Ezen kalózakcióban az SZDSZ több vezetője, még Demszky Gábor is részt vett, aki ezt a törvénytelenséget kifogásolni merte, azt egyszerűen „kirúgták”.
    53. Harangozó Szilveszter – KGB és Moszad – (1920. 01.25.) Az 1950-es években Péter Gábor titkárságán dolgozott, mint ÁVH-s százados, majd aktívan részt vett az ’56-os forradalom leverésében. Először BM III/III. Csoportfőnökség vezetője, majd BM III-as főcsoportfőnök és belügyminiszter helyettes. 1988. december 31-ig a felesége volt a BM Állambiztonsági Nyilvántartó vezetője, de nyugdíjazása előtt egy hónappal. Aczél György utasítására – egymás között csak Rita akciónak nevezett bizalmas átvizsgálás alkalmával – kiszedték a nyilvántartóból az alakuló SZDSZ jelentősebb személyeire vonatkozó és a Moszad érdekeit veszélyeztető anyagokat.”
    Továbbá,amiről igen kevesen tudnak:nem csak a kommunista diktatúra épített be ügynököket a magyar társadalomba, hanem a titkos magyar ellenállás is beépítette „szolgálatra” hatalomba saját embereit. Ezek az emberek a titkos magyar ellenzéknek „jelentettek” és nem a kommunista hatalomnak. Tekintve, hogy bolsik nem tudtak a valódi motivációikról, szdsz-hez sem csapódtak, így őket nem mazsolázták ki a nyilvántartásból és a mai napig „ügynökként” szerepelnek annak ellenére, hogy nem bolsikat szolgálták. Nos, az ő védelmükben nem erőltette Antall sem anno az ügynöklista nyilvánossá tételét.
    LMP nyilván attól olyan harsány, mint anno az szdsz, hogy „Rita akcióhoz” hasonló iratkiemelés/megsemmisítés útján úgy vélik,nincs nyoma titkos küldetésüknek.

  • Amellett, gondolhatod, hogy az én buksimat sem simogatták meg Apám miatt a suliban. Sőt, volt rá alkalom, hogy egy nyári munkatáborban majdnem meggyilkoltak. Most menjek, keressem meg az illetőt és akasszuk fől? Megy a bánat! Ha van szabad idöm, akkor inkább nyaralni megyek és élvezem a párom társaságát.

  • Te Eszter, tud erről a fönök, hogy igy kiteregeted piszkos ügyeiket, amit nem akarnak nyilvánosságra hozni? Nehogy aztán a végén még a sjaát dugádba dölj bele! Előfordult már olyan, pláne azokkal, akik túl buzgók voltak.

  • Judith Kopacsi | február 25, 2012, 11:33 du., Judith én semmilyen pártra soha nem szavaztam! Miről beszélsz? Pártlistákat elutasítom,mert szélhámosságnak tartom. Mindenkor csupán egyénre szavaztam akit biz’a hetediziglenig lekádereztem. Többször előfordult, hogy egyáltalán nem szavaztam,mert az egyén sem felelt meg az elvárásaimnak, ugyanis elfogadhatatlan dolgokat tudtam meg róluk.

  • Judith Kopacsi | február 25, 2012, 11:39 du., milyen főnökről beszélsz? Nekem nincs főnököm! Amit belinkeltem,egy lementett anyag ezért nem jelöltem forrást. Egyébként ez a lista 81+4 nevet tartalmaz és 2005-ben nyomtatott sajtóban (kéthetente megjelenő periodika) is megjelent. Címe: Alkotmányos válság és a 90-ben alakult parlament kettős/hármas (idegen) ügynökeinek a névsorát tartalmazza.

  • Judith Kopacsi | február 25, 2012, 11:36 du, rajtad kívül ki beszél itt „akasztásról”? Igen, menj a pároddal nyaralni és élvezd a társaságát. :-))

  • Amúgy erről: http://matula.hu/index.php?section=article&rel=51&id=618 miért nincs semmilyen vélemény ezen oldalon?

  • Puchert János

    Igen csak szóltak hozzá ehhez a témához Pirinek annyit a szerző nem gyűlölködik hanem kritizál ha nem értesz egyet vele lehet vele vitatkozni, hivatkozol egy 2009-es videóra és dicsőíted a gárdát de azt már elfelejted, hogy ez már 2010-re nem érvényes mit mondott Orbán kapnak két pofont és haza mennek, abban igazad van Horn Gyula nem vetette meg az italt, de tudomásul kell venni, hogy a karhatalmista múltját ismerte az egész ország és ennek ellenére választást nyert kétségtelen okosabb lett volna ha a „na és” helyett annyit mond bocs volt egy elítélhető néhány hónapom, Bajnai Gordon György és nem Baknai és ne libásoz mert ez ügyben több pert nyert és ez sokba került a veszteseknek.

  • Puchert János

    Kedves Eszter bár rejtélyeskedet, óvatoskodott nem volt hajlandó feltárni. igazi arcát de azt hiszem már túl vagyok rajta az Őn édesapja 10. 26-án a Petőfi téren egy lövöldözés vétlen áldozata lett akit 30-án temettek a pécsi temetőben. Nem szándékozom megbántani de azt kell mondjam az elszenvedett fájdalom el vette az eszét és ezen nem tudja túltenni magát amiben az édesanya is bűnös aki Őn szerint megnevezte édesapja gyilkosát ahogy írta édesanya megmutatta, hogy „ott megy apád gyilkosa” aki a gyilkolászásért jutalomból a városi tanácselnöke lehetett. Csak emlékeztetőül tanácselnök Komlón 1953-1967 dr Simek Árpád 1967-1974 Gallusz József 1974-1989 Morber János. Akkor ki lehet a három közül. Csak mellékesen megjegyzem Komlón az 1956-os áldozatok tiszteletére helyeztek el egy emlékkövet, majd ezt megtoldották egy másik kővel amelyre ezt írták Hőseink de az Édesapja neve lemaradt róla ugyanakkor rajta van aki egyszerűen csak részeg volt és nagy valószínűséggel egy másik részeg társa lőtte le. Csak mielőtt találgatna kik követték el ezt a gyalázatot az a TIB aki a hivatalos ünnepségen nem vett részt és a Fidesszel külön emlékezet. Tudom ezen nehezen tudja túltenni magát de azért próbálja meg hasonló ok miatt nem beszél forradalomról Havas Szófia akinek az apja 1956. decemberében halt meg rejtélyes körülmények közt neki is azt mondták, hogy az ellenforradalmárok ölték meg az apját, de Judittal is így vagyok gyermekként hősnek szeretné látni az apját de a tényeket nem lehet megváltoztatni, 1975-ben az elvtársi kapcsolatok révén ki települhettek Kanadába én Jugoszláviába nem mehettem látogatóba de kimehetett Londonba Krassó György is. Tehát akkor Őn a titokzatos B. Eszter Köszönöm, hogy ha kissé körülményesen de közölte velem

  • Kovács Árpád

    Hogy miért dühöng e díszes társaság és a hozzájuk tartozó slepje az eu az imf és az egész baloldal Orbánra kiabálna gyalázkodnak,egyszerü.

    Tamás István
    Andy Boyer
    Zipernovszky Kornél
    Szemenyei-Kiss Tamás
    Kopácsi Judith
    Göllner András
    Kerekes Sándor

    Szocik kormányzása alatt Magyarország Eutól kapott támogatáskat külföldi kötödésű cégek nyerték el ,ebben részvényesek a balodali képviselők is benne vannak(gáz villany,víz,külföldiek kezén stb),magyar kis és közép vállakozók nem kaptak ebből támogatásból egy kanyi garast se ,ezért mentek tönkre.Külföldi cégek kiszorították a hazai piacot ezzel tönkre tették a gazdaságunkat. Külföldi cégek a nyereségüket vissza vitték adózatlanul az euba ahonnan valójában csordogált nekik a pénz.
    Az egész eu támogatás Magyarország felé úgy van feltüntetve mintha Magyarország kapta volna , közben az eu a nálunk a tőkéjét megforgatja busás haszonnal és vissza kiviszi az euba,jól tönkre vágták az országunkat .Mi a magyar hazában olcsó rabszolga munkások vagyuk a nyugat számára,kihasználnak bennünket ,közben diktatórikusan parancsolgatnak ,hazánk belügyeibe bele avatkoznak.
    Jött a 2010-s választás,Fidesz -Orbán kormány nagy fölénnyel győzött(amire nem számított baloldal) ,ezzel az eus pénzcsapot elzárultak a nyugati cégek és szocik felé ,az eus támogatás és tőke hazánkban marad a gazdaság élénkítésére.Eu a támogatást betiltani szándékozik összefogott az egész világ baoldali pártokkal és fellármázták az egész világot ellenünk, mert nem a a betelepült külfödi cégek zsebeit tömi az eus támoatással elnyert pénzzel , baloldali szocik és más pártok ezért szavaztak ellennük au euban,vesztettek ,mi meg kormánypártiat bukjuk ,így gondolják,meglepődve tapasztalják hogy Magyarországnak van egy igen jó kormánya a Fidesz élén Dr Orbán Viktor miniszterelnök úrral nem tudják elbuktatni.

  • Hely Kovác s Árpád!Hol élsz te?Milyen szemekkel nézed az országot és annak irányitóit.Gyanitom,hogy te a husosfzék mellet állsz és élvezed a koncot,amit a félre nézésedért kapsz.Ami pedid az orbáni beismerést illeti az csak álom.Ö nem fog semmit beismerni,nem fog semmit megváltoztatni,nem fogja kiengedni kezéből a hatalmat.És mig Kovács Árpádok lesznek,addig ez a kormány talpon marad.

  • Kovács Árpád

    Maradjon is talpon ez az ország ,sokak húsosfazék szindrómában szenvednek ,nem számít a hazaárulással egybe kötve saját maguk alatt is ássák a gödröt,Orbánnak nincs mit beismernie,,szocik párszor rá küldték az adóhatóságot ,,még sem tudták bebizonyítani a rágalmaikat.Téves felfogás hogy az eu segíti hazánkat ,sőt nem engedi önállóan talpra állni ,mert akkor az érdekeltségeik háttérbe szorulnak,.Az eu elnyomja ,sőt mint a pióca ráakaszkodik rá tapad az európai volt kgst országokra,amit a ruszkik nem vittek ki ,most az eu a maradékot aknázza ki.

    Eu nem Magyarország felemelkedését segíti ,hanem tőkéjét befekteti nálunk ,országokat jól kiaknáz ,mikor már nem lesz haszon akkor minket eldobnak maguktól. Szószátyárok csak Orbánt támadják , de nem tudnak kellő választ adni az eu gonosz átlátszó politikájára ,bizonyára az Orbánra fújóknak is van külföldi érdekeltségű pénzecske ,nem kapnak támogatást ,és most gyalázkodnak sikítanak.

  • Tóth Piroska – konkrét Orbán ígéret? Bár óvakodott, hogy sok ilyet tegyen, és inkább csak általánosságban ígért „változást” – azon a hívei „javulást” értettek. Konkrét ígéretek:
    – 1 kulcsos SZJA: 500 mrd-os lyuk a költségvetésen, a kompenzálására a kisjövedelműektől elvették az adójóváírást: 8-10 EZER!!! forint havi nominális jövedelemcsökkentést okozva, aki 100-200 ezer forintot keres.
    – „csak attól” javul az országkockázati felár, hogy ők meggyőző fölénnyel kerülnek hatalomra. (Ha a háromszorosra emelkedő felárat „javulásnak” veszi – akkor egyéb hülyeség beszopására is képes)
    – a KKV szektor kiemelt támogatása (Simicskáék egymás kötzött lezsírozták a „közbeszerzéseket” a kis és közepes vállalkozások ezzel szemben sorban lehetetlenülnek el, mert a banki különadókkal drasztikusan csökkent a hitelezésük
    – 400 %-os bérrendezés az orvosoknak – mivel semmit, vagy alig valamit kaptak, ezerszám mennek külföldre!
    Csak ami úgy hirtelenjében az eszembe jutott.
    Kicsit bővebben:
    http://aranykozep.nolblog.hu/archives/2012/02/25/Minden_Fideszes_Lakjon_Jol_40/

  • Göllner úr
    – tettszettek az eddigi részei is a sorozatnak – de igazából a végén csattant az ostor! Kifejezetten jól sikerült és még a korábbi részeket is túlszárnyalta. Köszönöm.
    Gábor
    – neked is köszönöm ezt a nagyon jó összefoglalót. Terjeszteni fogom.
    Kovács Árpád
    – csak arra lennék kíváncsi, ha Brüsszel gyarmatosít és csak megforgatja nálunk a pénzét – akkor miért nem örömtüzeket gyújtanak Orbánék azért, mert kilátásba helyezték ezen források EGY RÉSZÉNEK befagyasztását?
    GONDOLKODNI biztos túlságosan is fárasztó, mivel a jobbosok nem igazán erőltetik meg magukat ezen a téren!.

  • witch

    ugyanilyen reszletesseggel kielemezhetned a fideszben ulo kommunistakat is, vajon mi tart vissza tole? hogy nem teszed, ettol hazugnak es kepmutatonak tunsz…..hoztak egy dontest rendszervaltaskor miszerint nem buntetnek visszamenoleg …..feltetelezem epp eleg buntetes itt mindenkinek, sajnos nemcsak az erintetteknek, hogy a sertettseguk annyira eleven, hogy abbol maradt taplaleknak boven a kovetkezo generaciora, az utodaikra…..elkepzelem, hogy velt vagy valos vadak alapjan most a kovetkezo, azaz az en generaciomban megy a harc es ennek valnak aldozataiva a ma elo emberek, akik teljesen vedtelenek a mult mocskat illetoen…..en ezeket kepviselem es nagyon elegem van! en szarom le az egeszet ugy ahogy van es nem akarok ezek kozul latni egyet sem, egyik oldalrol sem a vezetesben, mert mialatt elvitatkozgatnak, acsarkodnak meg szaz evig is, addig tonkremegy minden az orszagban es a java kenytelen menekulni….nem is ertem, miert nem azok takarodnak, akik szitjak a konfliktusokat! epp eleg, hogy egyszer mar el kellett turnunk a karpotlast, amikor is tehetseges szulok tehetsegtelen gyerekeinek visszaosztogattak oriasi vagyonokat es szembesulni voltunk kenytelenek egyik naprol a masikra azzal a tennyel, mennyire nem vagyunk egyenloek! mert ugye penz beszel….mostmar kezdem erteni, hogy mi folyik az orszagunkban. ezek a melyen sertettek bosszut eskudtek es ehhez vezert jeloltek ki orban szemelyeben, mint nagy igazsagtevo haha:) a bugris! az egeszbol csak o es alkoholista kollegiumi haverjai fognak jol kijonni, mindenki mas szivni fog, sertett, nem sertett egyarant! ilyen hulyek a magyar emberek 2012-ben! elukon az ilyen sorvadt agyuakkal, mint maga witch!

  • Dr. Göllner András

    Úgy látom, szépen pörgött még a vita tegnap este, miután én már kiléptem. Köszönöm Puchert János figyelmes, bölcs szavait mindnyájunkhoz. és köszönetem Kekec, Libás Misi (nekem is van egy Misim, Misi, de az nem Te vagy, az én Misim a Göllner Misi), Jutka, Gábor, Berecz István, Dody, Remzső László, Tüske Zsófi, Lőkös Éva, és mindazok akik megtiszteltek véleményükkel a korábbi részek után, és nem küldtek el oda ahová a kovácsok száműznének minden hazáját szerető demokratát. Köszönöm Christopher, hogy helyet adtál nézeteimnek, és a vitának. Lesz még itt zene. VIVE LA REPUBLIQUE !!!!!

  • witch te rozoga figyelsz?

    a fidesz es wittner maria leszavazta az lmp altal kezdemenyezett, ugynokmult atlathatova tetelerol szolo inditvanyt!!!!! ezert kene kussolni, mert minden olyan part, amelyiknek sulya es vesztenivaloja van, az nemmel szavazott, csupan a jobbik es lmp igenyli ezt, mert ok meg felelosseg nelkul kontarkodhatnak, de mihelyt ok is pozicioba kerulnenek, mar ok is melyen hallgatnanak ezekrol…..ez itt a politika, meg vannak a torvenyek es ezek itt kerem koszono viszonyban sincsenek az igazsaggal, igy barmelyik partrol feltetelezni, hogy itt majd igazsagot osztanak, egy nagy ostobasag! viszont az orszag nem all olyan jol, hogy anyagilag felpumpaljon ujabb remenysegeket mint pld a jobbik, de akar az lmp….mar orban finanszirozasa is teljesen felesleges volt!

  • ” a fidesz megvedte a kommunizmus ugynokeit!”

  • Puchert János | február 26, 2012, 2:39 de.,a halál körülményeit, főleg az előzményeit, de utóéletét is rosszul tudja. Azért nem válaszoltam azonnal az Ön által küldött, hiányos, sok esetben pontatlan anyagra, mert nem akartam megbántani,a kiegészítés viszont nem kevés időt és energiát venne igénybe, tehát készültem egy terjedelmes válaszra, de Ön itt és nyilvánosan megelőzött,így okafogyottá vált a válaszom. Az eseményekről „fehér füzetek” készültek és abban is biz’a más vagyon írva. Máig nem tudjuk kitől, de Édesanyám kapott egy példányt, melyet letétben máig őrzöm. Csak tippelni tudunk, miért dobták be névtelenül: feltehetően jó szándékkal figyelmeztetni akartak, hogy a megtorlás elől meneküljünk, mert édesapám neve is szerepelt, mint „ellenforradalmár”. Tudomásom szerint édesapám barátai Németországba (NSZK-ba) szervezték a családom kimenekítését. Édesanyám nem volt hajlandó menekülni, mert naivan abból indult ki, hogy sem ő, de édesapám sem követett el semmi olyat amiért meghurcolhatnák. Tévedett. Ön szerint miért Pécsett temették el Édesapámat és egyáltalán a holtteste hogy került oda? Nagyon érdekes ez a történet is. Édesapámmal kapcsolatban a hatalom rengeteg dokumentumot eltüntetett, feltehetően 80-ban amikor követeltem az iratokba való betekintést. Kaptam rá engedélyt, de nem éltem vele, mert a barátaim figyelmeztettek, hogy már út közben valami „történhet” velem, pontos infót kaptam mire készülnek, hogy végleg elvegyék a kedvem a „kíváncsiskodástól”. Elvtársak a szokásukhoz híven mindig a szemembe hazudtak, nyájaskodtak és segítő készséget mutattak, miközben a hátam mögött többször is a családomat zaklatták azért hogy bírjanak rá, ne kutakodjak apám után, ne érdekeljen mi történt vele, azaz végre felejtsem el. Okát tudom, hogy 90 előtt, miért nem szerepelhetett apám neve az emlékkövön, de 90 után már nem értem. Szerencsénkre egy helyen elfelejtették a bizonyítékot eltüntetni, de annak megszerzése a kárpótláshoz sem volt egyszerű a 90-es évek közepén a kárpótláshoz.

    Havas Szófia édesapja nem rejtélyes körülmények között halt meg, hanem többek között Kéri Edit kutatásainak is köszönhetően kiderült: egy közönséges utcai balesetben halt meg, mert egy szovjet teherautó elütötte.

    János a fájdalom Édesanyámnak és nekem nem vette el az eszünket – többiek nevében nem beszélhetek – mert a diktatúrának pont az volt a gondja hogy hamis propagandával, megfélemlítéssel sem tudott manipulálni. No ehhez nagyon is észnél kellett lenni!

  • T.Tóth Piroska!Akkor röviden felsorolom a Kánaánt amit igért:megtartja a 13.dik nyugdijat sőt 14.-et is igért.1 millió munkahelyt,szinvonalas egészségügyet,a 4-es metró befejezését,a szegénység felszámolását,munkahelyek megtartását,további fejlesztéseket,2 héten belüli közbiztonság,a nyugdijak értékének megtartását,családtámogatások megtartását,a családi és egyéb szociális juttatások értékállóságát,alacsony üzemanyagárakat,gyógyszeráremelés nem lesz,erős forintot,a szegény családok,nyugdijasok megsegitését.de sorolhatnám még!

  • Libas Misi! | február 26, 2012, 9:24 de., Misuka, no végre egy értelmes, bár rozoga hozzászólás tőled! :-)) Már többször írtam, nem érdekel Wittner és a Fidesz sem. Wittnerrel egyszer beszélgettem, még jóval a fideszes képviselősége előtt és már akkor tudtam, hogy többször nem keresem a társaságát. Nekem az egész politikai „elit” úgy ahogy vannak, hiteltelenek. Ennyi, csak a te elvakultságod nem képes ezt felfogni, nem jut el a tudatodig.

  • T.Tóth Piroska!Röviden a valóságot:elvette az özvegy illetékmentességét,amelyet éppen most olvasok még szigoritani fog 2013-ban.Munkahelyteremtés helyett,növekedett a munkanélküliek száma,a magánnyugdijpénztári tagok 3 e milliárdjának elvétele /igérete nem ez volt ellenzékben/,január 1-től a még ott maradt kb.100 e tag pénzének elvétele,az egykulcsos adóval a felső tizezert,az un gazdagokat segitette több pénzhez,a szegény embereket sujtotta,mivel ők nem kaptak hanem befizettek,s ezzel közel 600 milliárd hiányt ütöttek a tavaji költségvetésen,ez az idén is igy lesz,a MOL-részvények visszavásárlása 550 milliárdba került,árfolyamveszteségük plusz 200 milliárd tavaj,a MALÉV csődje is nekik a bünnük,mert lehetett volna tenni érte,hogy ne igy legyen,a végtörlesztéssel is csak a gazdagokat,magukat,a tehetőseket segitette ,melynek révén több tiz milliókat nyertek,a költségvetésnek 300 milliárban került ,de azokat akik rálettek volna szorulva a segitségre az vezir szavaival élve az utszélén hagyta,a különfélet kis adók bevetésével is csak a szegény emberek jártak rosszul,hiszen már mindennek az ára csillagos égben van,gyenge forint,erős devizák,magas üzemanyag árak,a fejlesztések leálltak,ujjabb adók bevezetése,a svéd nyugdij rendszer folyamatos bevezetése /amit ellenzékben nem ismertek el/az egészségügy a béka sege alatt van,a gyógyszer ártámogatások erőss megnyirbálása,a családipótlék befagyasztása,család-
    támogatások megkurtitása,a munkanélkülitámogatások 3 hónapra történő csökkentése,a közmunkabér 22 e Ft-ra történő csökkentése,kórházi,önkormányzati támogatások csökkentése,fideszes alkotmány megalkotása,a média-
    törvények központositása,az AB jogainak korlátozása,a különféle ellenőrző szerepet betöltő szervezetek megszüntetése ill. központositása,a rokkantak felülvizsgálat,a szolgálati nyugdijasok átnevezése és 16 %-al történő megadóztatása,a nagy szegénység miatt a bünelkövetés növekedett, a választó törvény megváltoztatása,kuriák létrehozása,járások kialakitása röviden most hirtelen ennyi jutott eszemben!Az amit ez a kormány a szegény emberekkel müvel az gyalázat és felháboritó!Ellenzékben nem a fentieket igérte!Igaz hogy egyedüli célja a hatalom megszerzése volt oszt jó napot!Az átveréssel megszerzett 2/3-al visszaél,nem az emberek boldogulására,jobb életére használja!S ez megbocsájhatatlan bün részükről,s ezzel az esküjüket megszegték,nem erre tettek esküt!!!

  • T.Tóth Piroska,Eszter Vinch,Kovács Árpád félék a gyülölködésükön kivül ezzel egyetértenek?Vagy önök is a felső és a jelenlegi kormány kiváltságait élvezik?

  • rozoga witch

    akkor maradjunk annyiban, hogy mivel mind diszno, igy, ha lehet, azok a disznok maradjanak kormanyon, amelyek ertenek is az orszag vezetesehez, ebbol pedig az kovetkezik, hogy orbannak mennie kell, a szelsojobboldali partnak pedig meg a parlament kozelebe se szabad jutnia…..az en velemenyem pedig nem lehet rozoga, az te vagy! es ne lopkodd a jelzoimet abbol a „silany 200 szavas” szokincsembol!

  • Putchert János, kénytelen vagyok kijavitani téged. Ugyanis apámat nem a volt elvtársai engedték külföldre, hanem én kapartam ki onnan két évi nemzetközi sajtóharc után. Eredeti kivándorlási utleveleét elöször visszautasitották, igértek neki fűt fát, szép és jó állást, mikőzben alapvető állampolgári jogokat nem adtak meg neki. Ők sem utazhattak Jugoszláviába. Nem szavazhatott, nem járt neki a jogi diplomával járó munka, és fizetség sem. Napjait megfigyelök között töltötte el, és egyetlen mondatáért is visszaesőként ekülhetett volna megint börtönbe. Az, hogy az én nemzetközi sajtóharcom pont a helzinki megeggyezés idejére esett, amikor már a Szovjeteknek sem volt érdekük egy ember miatt reszkirozni ezt a nemzetközi megegyygezést csak a szerencse kérdése volt. Tudtuk, hogy rizikót vállaltunk, szüleim is tudták, hogy abba a harcba bele is lehetet volna halni, mert előzőleg, mint jól tudod Te is, különcködő szovjet tábornokok általában a dühöngőbe kerültek, de nem nyugatra.
    És cak hogy Te is tudd, ez alatt az idő alatt Apámat kétszer is majdnem megölték, csak anyám jó reflexének köszönheti, hogy a kapujukba behúzta egy teherautó elől. És miután szüleim beadták kivándorlási kérelmüket, másnap már nem volt állása, mert kirugták. A gyilkossági kisérlet után pedig hónapokig nem ment az utcára. Szóval így nézett ki az a szerencse, amiről te olyan sóvárogva írsz.
    Persze föltehetem neked Apámnak erről szóló könyvrészletét is.

  • Libas Misi! | február 26, 2012, 10:48 de., Misuka, mindenki magából indul ki, tehát te vagy a „rozoga”, csak te képtelen vagy öniróniára, így a rád jellemzőket másokra vetíted. :-)) Ez egyébként egyik ismert jellemzője a szélcuclibeknek. Az elmúlt 22 évben (sem) nem derült ki, hogy valamelyik, vályúhoz azaz kormányhoz közel került „disznó” (a la Libás Misi) brancs értene a magyar érdekű kormányzáshoz, így csak azt tudom szorgalmazni, hogy egyik „disznó” csapat se kerülhessen soha többé Magyarország élére. Tudod,nincs kis bűn és nagy bűn, csak bűn van, csupán a büntetés mértéke határozza meg, melyik kategóriába tartoznak a számon kértek.

  • Éva Lőkös | február 26, 2012, 10:37 de.,ne erőlködj! Te még az uszítást sem ismered fel és az itteni uszítók „dicsérete” feléd, még nagyobb hályogot tett a szemedre. Nagyon könnyen manipulálható vagy és biz’a eszköz a sötét erők szemében! Te az elQúró Fletó „csendes többségének” vagy az egyik tagja, akik oly csendben voltak amikor Fletó&Gergényi tandem 2006 őszén a fegyvertelen tömegbe lövetett, szimpla utcai járókelőket kínoztatott a smasszereivel, szemeket lövetett ki, … Döntsd már el végre ki- és mi vagy, no meg azt is egyáltalán tartozol-e valamilyen közösséghez! Elvtelenül hagyod magad ide-oda sodorni és a végén sehogy sem érted, hogy senkinek sem kellesz.

  • Éva Lökös – na und? „Nem lesz gyógyszeráremelés”? Hiszen nem az lesz, „csak” az ártámogatás csökkentése. Hogy ettől többet kell a patikában fizetni? Pech. Rejtó után szabadon: Nem lehet minden pofon (ígéret) mellé közlekedési rendőrt állítani!
    14-ik havi nyugdíj? Meglesz! Úgy kapják a nyugdíjasok a járandóságukat, mintha 14 hónapból állna az év. Azaz a 12/14-ét 1 hónapra. Ja, hogy az egy kissé kevesebb? Lásd, mint fent!
    Színvonalas egészségügy? Lesz! Annak aki meg tudja fizetni. A menedzsereknek KÖLTSÉG terhére – azaz a közösbe való adózás elől – lehet egészségbiztosítást kötni a kiemelt ellátásra. Még az első intézkedéseik egyike volt maguknak VIP kórházat csinálni. Akinek semmije sincs – az senki. És ki nem szarja le, hogy a senkik milyen egészségügyi ellátást kapnak? Tetszettek volna sajátfejűleg gondolkodni!
    Szegénység felszámolása? A közterületeken már felszámolták. Bűncselekmény életvitelszerűen közterületen tartózkodni!
    Alacsony üzemanyagárak és a többi. Ahogy a viccben a banya mondja a királyfinak, amikor megcsókolja és banya marad: Királyfi hány éves vagy? És még hiszel a mesékben?
    Eszter Vinch – nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg, hogy közben a harmatos női érzékenységem és finomságom is megmaradjon. Egy klasszikus után: Lófaszt Mana!
    Magyaros érdekű kormányzás az ország 2/3-ának nyomorba döntése, az ország reputációjának a bányászbéka segge alá gyalázása? Nézze már meg, 2 éve milyen cikkek jelentek meg az angol nyelvű sajtóban – és milyenek most! EZ az ország érdeke? Minden jobbos ilyen hülye?

  • Bocsi, az idézet helyesen: Lófaszt Mama.
    Az utolsó kérdés meg költői – mivel ismert a válasz. Sajnos igen!

  • Dr. Göllner András

    Eszter, nem tudnád egy picit visszafogni magad ??? Vasárnap van !!!!! Az én rokonaimat is felhúzták, megverték, lemészárolták !!!! Éz nem jogosít fel arra, hogy becsukjam a szemem a jelenlegi hatalom igazságtalan magatartása előtt.!!!!! Ha Gyurcsány hazudott, akkor tűrjük el, hogy Orbán hazudik ?? Milyen logika ez ???? Ha valaki kimegy a a beach-re egy nagy kereszttel a nyakába, ott elkúrjantja, hogy vesszen a kommunizmus, és utána, gyorsan behúz egyet egy ártatlan hajléktalannak, jól tökön rúg egy ártatlan cigányt, vagy lejköp egy ott tébláboló zsidót, Te azt mondod, hogy ez OK, mert az Apukádat lelőtte egy komcsi, és aki azt mondja, hogy vesszenek a komcsik azt ne bántsuk ???? Még akkor se, ha azt tervezik, hogy a legközelebbi fára akasszanak minket ??? Térj már észhez, Asszony !!!! Térj már vissza a Krizstusi szeretethez !!!! Az Apád tiszteletére !!!!! Vasárnap van. Hagyd abba !!!! Az Isten szerelméért !!!!

  • Göllner András

    És mindenki bocsájtson meg az elütésekért…..

  • Tüske Zsófia

    a legszebb az, hogy itt megint valaki Kéri Edit kutatásaira hivatkozik 🙂

  • Judith Kopacsi

    András, szerintem az lesz a megoldás, ha bezárjuk MO kapuit és addig, amig egy új, ártatlan generáció fel nem nőtt, akiket már eleve nem befolyásolhatott semilyen előjelű szellem, akkor és azok közűl válasszunk úk kormányt.

  • Dr. Göllner András | február 26, 2012, 12:44 du.,Miről beszél? Nem tudom,melyik megjegyzésem váltotta ki vasárnapi dühét? Én olyat nem írtam, hogy „vesszenek a komcsik”, csak azt,hogy soha többé ők se kormányozhassanak. Nincs kis hazug és nagy hazug, csak hazug van! Ön a jobboldali hazugságokat nem viseli, baloldaliakat védi,én viszont egyik oldali hazugot sem szeretem. Mi a gondja, főleg vasárnapon? Amúgy sejtem mi verte ki a biztosítékot magánál, de hitelesebb, ha maga fogalmazza meg és nem kever bele ilyen ökörségeket:”elkúrjantja, hogy vesszen a kommunizmus, és utána, gyorsan behúz egyet egy ártatlan hajléktalannak, jól tökön rúg egy ártatlan cigányt, vagy lejköp egy ott tébláboló zsidót,” . András, már megbocsát, de egy kommunikációs szakembertől és egyetemi tanártól igen csak elvárható a tiszta és nem zavaros, hanem a pontos fogalmazás. Vezesse már le: mikor húztam be egyet egy ártatlan hajléktalannak, mikor rúgtam tökön ártatlan cigányt és mikor köptem le tébláboló zsidót?! Ráér hétfőn is ezekre válaszolni. :-))

  • Judith Kopacsi | február 26, 2012, 1:06 du., Judith,nyitott kapukat dönget, mert bizony már látható az az új generáció melyet nem befolyásol semmilyen előjelű szellem, hanem teszik a dolgukat, az országimázs hasznára tehetségesek, kreatívak. Egyik favoritom a hangszeres zene világából: Szabó Ádám (18 éves), maga Tabányi Mihály nevezte méltó örökösének:

  • Judith Kopacsi

    Köszi szépen Eszter, ezt én is élveztem. Viszont mindig is voltak különleges tehetségek MO-on. Hogy kinek hogyan sikerült az kibontakoztania és hol az egy másik lapra tartozik. De sok szerencsét és sikert kivánok az ifju titánnak.

  • Judith,azon vagyunk, hogy ilyen tehetségek itthon bontakozzanak ki és nem foglalkozunk a tehetségtelen celebeket termelő és azok szerepléséhez ragaszkodó sakálkórussal. Vasárnap lévén hoztam zenei példát, de szinte minden területen – még politikai is – vannak kiugró tehetségű magyar ifjak akik semmilyen mesterséges/megosztó oldalnak nincsenek elkötelezve.

  • Tüske Zsófia

    kedves hardver, vincseszter, szerintem nem András dühöng itt, hanem maga hazudozik, többek között arról, hogy nem szereti a hazudozást. Nem igazán hiteles, ahogy itt a kommunistákat ekézi, közben meg a kommunista káderek gyermekeit üdvözíti itt remekbeszabott jobboldaliként. Egyébként meg ajánlom tisztelt figyelmébe Böszörményi Nagy Géza Recsk c. filmjét, abban is Tabódy Istvánt, mit is mondott ő a megbocsátásról. Igazán jó ellenpárost alkotott az alkoholistává vált ávóssal, aki kiábrándult és boldogtalan roncs volt.

  • hulye witch

    eloszor is, majd a NEP eldonti, hogyan kell kepviselni a magyar erdekeket es ha ugy szavaz, hogy az EU-tagjakent, akkor ugy!!! aki ezt megkerdojelezi, AZ A HAZAARULO, te meg a balczo ne mondjatok meg, mitol magyar es mitol nemzeti…..annal nagyobb baj sose erje magyarorszagot, minthogy eu gyarmatava valik, hogy emellett ki tudja okosan kepviselni az orszag erdekeit ahhoz meg nem eleg artatlannak lenni, sokka inkabb tehetsegesnek….ez a baj az orban valasztasaval is, hogy attol a tifajtatok megnyugszik, hogy nem hordott pufajkat, ettol el lehet nezni neki, hogy kilapatolja a kozpenzt a simicskaval, emiatt el lehet neki nezni, hogy a parlamentben nott fel es turelmesen tanitgatjak mar vagy 22 eve, hogy ne turkaljon az orraba, fenekebe, ne csuhazzon, ne nyuggerezzen a taplo parasztja….kepzeld, nekem ez nem eleg! sokkal jobban mentek az orszag dolgai Horn idejeben, mert a szoci politikusoknak beolajozott, kifejezetten jol mukodo szomszedi es kulfoldi kapcsolataik voltak, abbol hamarosan lehetett volna valami….ettol fosztottatok meg az orszagot az orban kontarkodasaival! emiatt legalabb annyira szegyenkezhettek, mint a kommunista ugynokok, mert veluk egyezo aranyu erkolcsi karokat okoztatok az orszagban!

  • „hulye” a la Misu! Te már döntöttél azzal, hogy a jóléted Kanadában alapozod meg,miért nem tudsz megnyugodni zimankós télben a kandallód tövében, ablakodból kitekintve a gyönyörű tájat nézve ami körül vesz? Mi a frászt foglalkozol te a magyar néppel a saját hazájában vívandó szabadságharcával?

  • mikor elhagytam te mocsok witch

    meg nem harcolt senki, TI uszitjatok a nepet a harcra es tamogatjatok a tehetsegtelen jobb oldalt abban, hogy az elozo hatalom vagyonara szert tegyen es ez mindennel fontosabba notte ki magat, maguknal a magyar embereknel, maguknal a magyar erdekeknel is fontosabba, mert a gonosz lelketek es a sorvadt agyatok nem hagy nyugodni benneteket….csak igy jelzem witch, ebbe belehalhattok! ha nem szemetkednetek, en sem biztos, hogy itt lennek es a sok europa kulonbozo orszagaiba menekult tehetseges magyar is szivesebben gyarapitana a sajat hazajat a tehetsegevel….nektek persze nincs rajuk szuksegetek, mert ehhez az ocsmacssaghoz, amit muveltek, nem csatlakoznak normalis emberek, csak elmebeteg aljasok! en is attol tartok, hogy hamarosan mar csak langszoroval lehet otthon rendet teremteni!

  • Zsófia,ajánlott filmet láttam és emlékszem az idézett jelenetre. Hazudozós vádját pedig bizonyítsa: Mikor és hol üdvözítettem a kommunista káderek gyermekeit, ráadásul „remekbeszabott jobboldaliként”? Engedje már meg,hogy én magam döntsem el hová tartozom. Kapaszkodjon meg: jobboldali sem vagyok az ön értelmezésében.

  • „te mocsok” a la Misu, mi van,megint nem vetted be a gyógyszered? Össze-vissza vagdalkozol és fizikailag is fenyegetőzöl. Nem gondoltam volna, hogy a magyar Szabó Ádám (harmonikás) tehetsége is ilyen veszett dühöt vált ki belőled valamint „a gonosz lelked es a sorvadt agyad nem hagy nyugodni téged”. :-))

  • Dr. Göllner András

    Jó, akkor Kedves Winch Eszter, öntsd szépen tovább magadból a galamb epét, maradj meg buta és felelőtlen libának, ne bökje a szemedet, hogy a fasiszták a nácik, a demokrácia ellenfelei, a gazemberek odahaza százezrével masírozgatnak, és ne tőrödj azzal, hogy kedvenc pártod magasról szarik mind erre, sőt, egy mukkot se tesz mind ez ellen, mert mint Neked, neki is, a méret és nem az élet a lényeg !!!!! Érted amit mondok, mama ????? Nyalogasd régi sebeidet, sokra fox vele menni…..Mi a jövőt, a demokratikus Magyarország útját építjük, és nem állunk be a gazemberek mögé lapátolni !!! Ha Te be állsz mögéjük, mert a komcsik lepuffantották Apukádat 55 évvel ezelőtt, hát tedd azt. Ha a gazemberek mőgé vágyakozol, hát menj, békével, ott a helyed, a gazemberek mögött, Menetelj velük szépen, a Bencsikekkel, a Bayerekkel, a Kerényiekkel, csá !!!!!. Megágyaztál magadnak, feküdj szépen le a csirkefogókkal, mert a Te törvényed szerint, ha egy korábbi csirkefogó lepuffantotta az Apukádat, akkor Neked most egy másik csirkefogóval kell lefeküdnöd. Nem ígérem Neked, hogy békésen fogtok aludni, mert a Chrissel, a Libás Misivel, Éva Nénivel, a Tüske Zsófival, a Geyzával, a Jutkával, és a többiekkel kint leszünk az utcán, kinn az ablakotok alatt, és nagyszerű hangulatban, utcabállt fogunk csinálni, keményen nyomni fogom a szaximat – a Harlem Nocturn-t és nem a Hófehérkét fogom Neked játszani – nyomni fogjuk a diszkót, ügyelni fogunk hogy ne aludjatok, hogy bökjétek, és rúgjátok egymást a takaró alatt, mert nem tudtok békésen aludni, azok után amit népünk becsülete ellen vétettetek. Szép álmokat tyúk anyó. Holnap hétfő, kapirgálhatod a kavicsokat kinn a kertben. Ne várj több választ tőlem hülyeségeidre. Már így is több időt töltöttem Veled, mint kellett volna, de Apád miatt egy kicsit megsajnáltalak. Sajnálom..Náladnál jóval érdekesebb beszélő társak vannak itt, jobban tennéd, ha nem csinálnál magadból még nagyobb hülyét. ..Bye, bye, miss american pie…..

  • szegeny apad witch

    foroghat a sirjaban es roppantul szegyellheti magat azert, amit muvelsz es amikre uszitod az unokait! de azert remelem szamolni meg tudsz annyira, hogy tudod, a 3/4 lenyegesen tobbet tesz ki, mint az 1/4 es ha az megindul, szetver benneteket mint nyari zapor a hig libafost! de ennyi munkalkodas utan, meg is erdemlitek!

  • kedves Gollner

    te szaxofonozol? en Jan Garbarek rajongo vagyok! na persze nem vetem meg Kaith Jarrettet sem:)

  • Puchert János

    Kedves Eszter nagyon kérem emberelje meg magát és legyen őszinte és válaszoljon arra a komlói anyagra amit küldtem Őnek, azt sem ártana ha megírná ki volt az apja és milyen szerepet töltött be a forradalom idején mert abból amit eddig leírt nekem az jött le, hogy az édesapját Bohuny Gyulának hívták vájár volt, a forradalom idején semmi szerepe nem volt, milyen fehér füzetekről vizionál. Komlón úgy tudják, hogy 10. 26-án a Petőfi téren egy tömegoszlásnál egy halálos lövés találta el, nem gondolja, hogy felelőtlenség volt Édesanyától, hogy az utcán rámutat valakire ott megy apád gyilkosa aki aztán jutalomból tanácselnök lett és már megbocsásson de Őn most már nem egy 7 éves kislány hanem már felnőtt és most ezt újra leírja, megjelöltem az 1956 után regnáló tanácselnök nevét amire Ön nem reagált, legyen vége már a hazudozásnak nagyon kérem.

  • kedves Puchert Janos

    a hazudozas manapsag magyarorszagon penzt fial, igy nem all erdekukben veget vetni!

  • Dr. Göllner András

    Persze hogy szaxofonozom, Misi. Mindegyik fiam zenél. Hát még szép. Én tenor szaxofonon játszom. Örülök hogy Te is szereted a zenét. Az egész őrület Orfeusztól származik. Én kölönben a tenor szaxisok közül, Sonny Rollins-ot kedvelem leginkább, de Garbarek,vagy Jarrett se kutya. Tudják ők is mit kell csinálni. Az én zene szeretetem nagyon szerteágazó, e téren nem vagyok monogám.

  • igen Andras, en is mindenevo vagyok, sajnos nem jatszom hangszeren, ellenben hobby ballroom es latin-tancos vagyok 🙂 megha ez kicsit meglepoen hangzik is:)

  • akartam kerdezni, hogy Schiffer Andras es a Muzsikas nem jon at Kanadaba Amerikabol? en kedvelem oket!

  • Dr. Göllner András

    Hoppááá Misi, hoppááá !!!!!. Jól csinálod. Én most nyomtam le 6 drb swing-táncleckét itt Montreálban, A tangót is kedvelem. Tudod. Lépést kell tartani a korral. Ha ha ha, hi hi hi. Most egy kicsit kiszálok a levelezgetésből itt, Misi, de a legjobbakat Neked és az olvasóknak. Jó politikálást, muzsikálást, táncolást mindenkinek. És természetesen, VIVE LA REPUBLIQUE !!!!! Vesszenek a fasiszták, a kádáristák, a szabadság elenfelei !!!! .

  • Koszi Andras, viszont!

  • „T.Tóth Piroska!Akkor röviden felsorolom a Kánaánt amit igért:megtartja a 13.dik nyugdijat sőt 14.-et is igért.1 millió munkahelyt,szinvonalas egészségügyet,a 4-es metró befejezését,a szegénység felszámolását,munkahelyek megtartását,további fejlesztéseket,2 héten belüli közbiztonság,a nyugdijak értékének megtartását,családtámogatások megtartását,a családi és egyéb szociális juttatások értékállóságát,alacsony üzemanyagárakat,gyógyszeráremelés nem lesz,erős forintot,a szegény családok,nyugdijasok megsegitését.de sorolhatnám még!”

    Kedves Eva , erre meg van ido hogy teljesitse!!!Tudtommal 2014-ben lesz megint valasztas.
    Eyebkent az egesz vilagon gazdasagi valsag van , ha nem tetszett volna rola hallani , erdekes lenne ha Magyarorszagon meg szarnyalna kozben a szocik altal teljesenlerombolt gazdasag.
    Sz…bol nem lehet varat epiteni , eloszor ki kell ganajozni , ez folyik most.

  • szennypiri

    ne terelj, mert itt ezeken az oldalakon mar mindenki tudja, hogy a szar azzal kezdodott, hogy orbant eloszor megvalasztottak, na ADDIG volt magyarorszagon fejlodes es NEKI koszonhetjuk, hogy amihez csak nyult szarra valt! te meg eltakarodjal innen, mert pontosan tudod te mindezt, csupan azert fizetnek, hogy idejarj provokalni, gondolom ket iras kozott szopod az orbant, a fennmarado idodben meg segitesz ekes ilonanak „kigyogyitani” a homoszexualisokat…..elkussoljal vegre!

  • Elnezest Libai Ur , csak ezt meg be akartam irni Eva neninek , egyebkent valoban nem fogok itt tobbet elofordulni , mert miert noveljem a latogatottsagat egy kis baloldali portalnak?
    Adieu.

  • Tüske Zsófia

    Piroska, Magyarországon pedig igenis szárnyalás van: a fidesznyikek fizetése, költségtérítése, kölcsönmegváltása – a közüzemi díjak, élelmiszerárak, gyerekekkel kapcsolatos költségek az egekben, az ország háromnegyedének meg minden egyéb juttatása mélyrepülésben. Csökkentették a fizetést, elvették a bérpótlékot, az étkezési hozzájárulást, magasabbak az adók az átlagjövedelem alatt, az orvosok elvándorolnak, az oktatás romokban, és azzal, hogy megadóztatnák a külföldön dolgozókat, felrúgva a kettős adóztatás tilalmáról szóló jogszabályokat, el fogják érni, hogy aki hazajött volna is, örökre külföldön marad. Ha nem veszi észre mindezeket, illetve benyeli a fideszes propagandát, ön bizony nem a saját szemének hisz és nem objektív.

  • nem baj szennypiri

    majd jonnek helyetted jo emberek!

  • Üdv, ájulás előtt még pár szó… hisz ide, azt hiszem, nem is írtam még! 😀
    Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy azért a fidesz az első választás előtt nagyon jó dolgokat mondott… Jelentem, én is rájuk szavaztam. De sajnálatos módon megbántam, mert akármennyire is fikázták az előttük lévő kormányt, szinte ugyanazt csinálták: privatizéltek mindent, amit még lehetett.

    Ezek után, az ellenzékben szétverték a kormányzó párt gazdaságpolitikáját, amit csak lehetett, kiszedtek a kormány büdzséjéből /értsd: válság, utána a 300!!!! Ft-os mittoménmilyen beteges adó, amit népszavazással megszüntettek, holott az igenis nem lett volna sem rossz, sem sok/, ezek után adattak a dokiknak fizetésemelést.
    Kérem szépen, utána kék számolni, h akk most mennyi is lett a mínusz?
    1: az a 300Ft kiesett.
    2: helyette kellett adni azt, amit pótoltak volna azzal.
    3: emeltették az eü-s fizetéseket.
    4: a népszavazás sem hiszem, h kevés pénzbe került volna…

    FIGYELEM:

    2008.01.23.
    Népszavazás a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról
    Forrás: index.hu
    Március 9-én lesz a Fidesz által kezdeményezett népszavazás három kérdésről: a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról. Az ellenzék ezek eltörlését akarja kikényszeríteni.

    „Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetniük?”
    „Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?”
    „Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?”

    Bocs.
    Nem zavar, h itt is már nem csak a vizitdíjat töröltették el, hanem a „tandíjat” is? A mostani nem tandíj, hanem önköltség, ami ugyebár nem ugynazt jelöli… 🙂

    Kedves fideszesek… én senkit nem hülyézk le, és nem is remélem, h bármelyiktek szegényebb, vagy akár csak olyan szegény is, mint én vagyok, de basszus!
    Hogy tudnátok egy vagy akár 2, ill több gyereket taníttatni?! Öltöztetni, buliba engedni, etetni, utaztatni, szükség esetén fizetni a kollégiumi költségeket, a jegyzeteket, füzeteket, könyveket, egyéb járulákos költségeket?!

    Hogy engedhetitek meg kedves OVinak és az ő kedves csapatának, h a gyerekeiteket több milliós adóssággal engedje az életbe, egyből a suli után?!
    Pont ő, aki ellene van az eladósodásnak, ő adósítja el a saját népét?!

    Pont Ti, ill ő az, aki nem akar az Eu-val, az IMF-fel tárgyalni, „hazazavarjuk őket”, és most meg elmegy könyörögni, beáldozna mindent?
    Pont ő, aki azt mondja, h az IMF-től nem kell pénz, képes az országot 10% körüli kamatos államkötvénnyel tönkretenni?
    Mennyiért is adna hitelt, hány % kamattal az említett „cég”? Mondjuk, tán 4, vagy 5?

    Meg ne haragudjatok, de elég sok embert ismerek, akik még nálam is szegényebbek, és mindegyik, akár közmunkából élő, akár hozzám hasonló dolgozó, azt mondja, h egyre lejjebb süllyed… Izé, közmunka:
    nem véletlenül csökkentették annak is a „fizetését”?
    Nem véletlenül csökkentették a lehetőségeket is, h mondjuk nem lehet 8 órás közmunkás?
    NEm véletlenül elvontak az önkormányoktól egy csomó pénzt? Több önkormány nem is tud közmunkást alkalmazni…

    És kérdeztem valahol: mi is van a most elbocsátott friss tűzoltókkal? Mi van akkor, amikor egy „normál” végzettségű embernek is szinte lehetlen elhelyezkednie a szakmájában? Hol is dolgozzanak akkor, mint szintén feltettem a kérdést, a rokik, a csökkent munkaképességűek, azok, akik még majdnem jól vannak, de néha beáll a derekuk, ha lehajolnak, néha előjön a köldöksérvük, néha bedagad a lábuk, h nem megy fel rá a cipő, néha megfulklaldnak kicsit, mert azstmások, néha alig tudnak menni, mert az ízületeik kivannak, néha a szemében egyre több zsírgolyócsaka miatt elhomályosul a szemük? És psze nincs rokipapír, mert igazából ez hiába egy ember, akkor is még lát, még megy, még dolgozik? Ja, és h már közel 50, esélye sincs munkahelyre?
    Akkor beszéljünk azokról, akiknek nem volt kedvük-lehetőségük elvégezni a sulit, inkább vagy kényszerűségből lopnak /na, ez mondjuk szar hasonlat, de ideges lettem most./, na, kérem, ők hova menjenek dolgozni? Pl a cigányok, akik eleve hátrányos helyzetből indulnak, sokan már a származásuk okán sem alkalmazzák őket… És akkor most hívják vissza a félhulla korengedményeseket? Mit tudnak ők csinálni?! Amikor még sok nyuggernek is dolgoznia kell, vagy dolgozik…
    A fiataloknak meg nincs munkahelye…

    Basszus, ne szivassatok már a hülye demagógiával, h milyen jó most, és milyen rossz volt a szocik alatt…
    A másik csapatot is kérem, ne mondja, h nekem istenem a pénz… csak simán szeretnék NEM éhenhalni… a „jól élés”-ről nem is merek beszélni…
    Nem egymillió munkahely nincs, hanem csökken, akinek meg mégiscsak összejön valahol, ahol amúgy NINCS munka, vazz, mert azért van segélyen, annak meg csökkentik a pénzét, a munkaidejét….

    NEm akarok Ludas Mihály beszédstílusára süllyedni, mert félek, h én is ütős lennék, de menjenek e k és és különben is! 😀

    Elnézést kérek Göllner úrtól, h belereondítottam a cikked kommentjeibe, holott megígértem, h lelépek, de utálom, h nem látnak a szemüktől az emberek… vagy csak olyanok, akiknek jó helye lett… Ne haragudjatok, de ez a hülye szabadságharc megint olyan lesz, h meghalunk, Világos?! 😉
    Nem tudom, kinek mi a gondja, amikor sokan látják, mi is van valójában /lásd a most leköszönő államtitkárt: ő is fideszes, mégis megborult.. elege lett…/.
    Sajnálom azokat, akik továbbra is vakon botorkálnak a fidesz kék Eu-s zászlóktól mentes szakadéka felé, ugyanakkor sajnálom magamat is, mert én is sodródom, állampolgárukként…
    Sajnálok mindnekit, akik megdolgoztak a pénzükért és a gyökerek, akiknek dolgoztak, nem fizetik ki a munkájukat.
    Sajnálok mindenkit, aki kénytelen elviselni, bármi okán, azt, ami itt történik…
    Eddig csak a MALÉV, hamarosan a BKV, most meg a MÁV… Már csak a Volán van…. Remélem, azért 10 percet még kapnak a hozzáértő kormánytól, mielőtt ők is tönkremennek….

    És csak annyit mondok, h most már nem érdekel, h csúnyákat mondtam, mert nem kell finoman fogalmaznom, nincs jelen a cikk írója! 🙂

    „A korrupció fogalma elégtelen a magyar politikai gépezet törvénytelen működésének leírására. Nem a retorikai hatás kedvéért választottam a könyv címéül szolgáló metaforát. Hanem mert a szóba jöhető fogalmak között nem találtam alkalmasat. Nem vesztem el a részletekben. Nem bogozom vég nélkül a szövevényes ügyek szálait, nem válik követhetetlenné az olvasó számára a sok cég- és személynév. A politika fekete pénzeinek főbb útjait követtem nyomon. Ahogy a közpénzek átváltoznak illegális párt-és magánpénzekké. A részletek tükrében az egész gépezet működését mutatom meg. Sok mindent megértettem közben a magyar politika húszéves történetének rejtett mozzanataiból. Tisztábban látom a magyar demokrácia bukásának okait. S kicsivel talán a sírból való föltámasztásának esélyeit is. – Debreczeni József”

    Ez is egy könyv… Ugyan, sajnos, nincs lehetőségem megvenni, de nagyjából tudom, kb mi lehet benne, és milyen nevek… Nem vagyok Libás Misi, de kedves Misi, megtennéd, h egy rövid „200 szavas szókincsű” retorikai fordulatot nyomsz mindenkire, aki benne van?! És azokra is, akik nincsenek, de olyanok!!
    Meg azokra is, akik számla nélkül, esetenként csak „bemondásra” csalnak!
    Mocskos „cukorkaárusok”! /by Sottomarina, ha jól emléxem…/

    De sajnos, ettől függetlenül lehet köztük olyan, akinek a presztízse, és hozzáértése MÉG!!! fel tudná virágoztatni Magyarországot, és ismét a KÖZ társasága lenne, nem a pár olyané, akik… hát, nem igazán érdemelnék meg…

    Bocsi, jó éjt, és … na, mindegy, azért kinek-kinek lelkiismerete szerinti meglátást, és remélhetőleg akármi is lesz az eljövendőben, Magyarország ismét fellendül, élhető, szavahihető ország lesz, az emberek többsége boldog lesz, nem a félelem, hanem a bizakodás és a lehetőségek hazája!
    Azt már nem kérdezem meg ismét, h mi kéne ahhoz, h hazajöjjön, aki kiment… azt sem, h létezhetne-e, h a magyar emberek végre ismét higyjenek abban, h létre lehet hozni egy korrekt, jól működő országot idióta, illetlen, idétlen politikusok és twitterbajnokok nélkül…
    Én sem lennék politikus, mert nem értek hozzá. De egy „mezei” villanyszerelést pl bármikor megcsinálok… Hát, már ha épp nem áll be a derekam vagy jön ki a sérvem… :DD Ahoz értek. Valamelyest…
    Össze tok rakni egy PC-t… telepiteni, beállítani, javítani. Mert ehhez is értek. Valamelyest…

    Ezért ne várjon tőlem senki olyat, h ÉN mondjak bármit, h ki az, aki szerintem értelmes országot fog csinálni.
    Nálunk bejött a szoci vezetés, ellenben a fideszes csoportok itt is csak zavart keltettek, bajt okoztak, hiányokat gyárttattak vezetéssel. Szal részemről, sajna, valami ilyesféle csapatot fogok támogatni, Bajnai vezetésével.

    Javasolni fogom, mondjuk, talán a fakebukon, h a választás előtt évtől közösen ellenőrizze a költségvetést a kormány és az ellenzék, h ne lehessen csalózni amiatt.

    És természetesen lottózok, hátha… :))) Hisz egy ismerős megmondta: én a NÉP szava vagyok, és a pénz az istenem… 🙂
    /Bár Ő Népszavá-t mondott, a fenti kis átalakítás az én saját kitalálmányom! :D/

    Na, és most, h már szemügével sem látok, mindenkitől valóban érzékeny búcsút veszek, legyetek jók, viselkedjetek rendesen, anyázzatok kellemesen továbbra is, jót ne halljak Rólatok! 🙂
    Jó éjt, és mindenféle egyéb szépet, jót és kellemeset, sok sikert és szerencsét, jó egészséget is:

    Dody
    :)))
    ——————{———<@

    UI: a Hírlap támogatását "lelkileg" felajánlom, sajna, egyéb módon nem tudok részt vállani benne… 🙁 Bár talán enélkül is eldöcög… 🙂 Sok sikert, további jó cikkeket is!! 😀
    És term köszi mindenkinek mindent, Lemuria /és Cicuka/ For Ever! 😀

  • UI: részvétem a vonatbaleset miatt!! 🙁

  • dody

    azok a partok, akik meg sosem voltak kormanyzo pozicioban, mind megigerik a csillagokat is az egrol, tehetik, hiszen teljesen felelosseg nelkul teszik, ha jobb pozicioba kerulnek meg majd lesz valahogy alapon….most ugyanez tortent az ugynokmult atlathatosagat az lmp kezdemenyezte a jobbik nagy boszen tamogatta, erdekes modon se a fidesz, se a baloldal nem tamogatta, mert ok mar tudjak, milyen kovetkezmenyei lennenek…..ennyire egyszeru….orban is egeszen addig mondott szimpatikus dolgokat, amig nem kezdett el kormanyozni, ugyis fogalmazhatnek, addig nem volt igazan politikus…magyaran orban eleddig teljesen feleslegesen kommunistazott, legkevesbe a kommunistak zavartak….sokkal inkabb azok kozul is csupan az okosak, akiktol tartanivaloja van, volt, lesz!

  • Egy jobber is undorító , hátmég amikor kettő nyal alája egymásnak.
    ( Csak tudnám miért nem mennek akkor vissza élni a lassan élhetetlenné tett országba. Most majd már a házasságonkívűli dugást is szankcionálni kívánjak a ” Családtudományi Társaság.-on keresztül.)

  • T.Eszter Vinch!Köszönöm a semmit mondó válaszát!Én igen is eldöntöttem ,s nem forrgk mint a szélrózsa és mindig baloldali vagyok,a hibái ellenére is.Én nem vsagyxok olyan szélsősséges mint ön!Én nem maradok sehol sem ki,mert szivesen láttott vagyx a baloldalon,gondolok az MSZP és a DK-ra.A hozzászólásaiból következtettve ön annyira szélsősséges hogy nem tudom hogy a Jobbikon kivül van-e más párt.Ne haragudjon,de a hozzászólásaiból arra a következtetésre jutottam hogy ön mint a kaméleon ugy változtatja a nézetét,eltudom képzelni hogy az átkosban ön elvtárs is lehetet,mert azoknak az embereknek a jegyeit hordozza akik elvtársból gyülölködő szélsősséggé váltak.Én nem szeretnék ilyen lenni.
    T.Tóth Piroska!Amit a válaszomra adott vajmi kevés!Eddig az volt a hiba hogy nem soroltam fel a tényeket,s most az a választ kapom,hogy van még 2 év és még 4 év!mint Ptó Pál ráérünk arra még?

  • Tisztelt Göllner Úr! Sajnos most nincs időm, hogy alapos elemzésnek vegyem alá cikksorozatát. Azért meg kérdezném – mi célból is tetszett ezeket megírni? – Nekem az az érzésem, hogy Aczél-ból! A tények – az ön szemszögéből nézve – feltehetően igazak, csak a szemszögünk más, így a mi szemszögünk tényadatai is igazak – ezen még az ön magyarázatai (belemagyarázatai) sem változtatnak. Nyugodtan állíthatom, Ön híveik táborában, most nagy tapsot kap, a mi oldalunk pedig szemernyit sem változtat a nézeteinken. És úgy néz ki, mi vagyunk a többen! Sőt növekszik azok tábora, akik már piszokul unják az EU és a pénztőke aljasságait, és a nemzeti érzés , a nemzeti büszkeség erősebbnek bizonyulhat, mint a manipulatív média és a balliberális, mameluk tábor összes erőlködése. A Gyurcsány –éra pozitív színben való feltüntetése – a naponta kiderülő disznóságok fényében – pedig dehonesztáló önre nézve. Az idő majd megmutatja, kinek volt, van igaza.

  • Dodyg: Kis fogalomzavar – már csak a tények kedvéért kiigazítva:
    A 2008-as népszavazás az államilag támogatott tanulmányokat folytatókról szólt – azoknak, akik oda bejutnak, most sem kell térítést fizetniük. A keretszámok, mint korábban is – az ország lehetőségeinek függvénye. Tessék jól tanulni (gondolom színjelessel, kiváló felvételivel be lehet jutni) , és nem kettesekkel végigkínlódni a középiskolát, majd az egyetemre bekuncsorogni. Aki pedig – elérve a szintet – tanulni akar, felvehet diákkölcsönt, amit akár vissza se kell fizetnie, ha állami szolgálatot vállal. A diákhitel egyébként nem ró akkor terhet a végzettre, amekkoráról ön beszél. Megjegyzem, költségek az „átkos”-ban is voltak, csak akkor mások voltak a viszonyok. Megértem én a panaszait – csak kérdem én –most tetszik ezzel találkozni? Nincs 2 éves a Fidesz kormány, de már mindenki Kánaánt akar – gyurcsány idejében is így panaszkodott? Ott 8 év alatt süllyesztették ide az országot – nem mondom a Fidesz is sok hibát követ el, de azért egy kis időt még megérdemelnek – szerintem.
    Azt talán megengedi nekem, hogy azt gondoljam, Ön sohasem szavazott a jobboldalra, aki Debreczenit, ruha és nézetváltó megélhetési írónkat hozza elő példaként, az talán jobb ha bevallja, egyébként az igazmondó gyurcsány és a szépbeszédű szemrebegtetős zsúrfiú Bajnai a kedvencei.

  • Rémes tatulus! Mik nem vannak! Azaz, hogy vannak olyanok is akik nem szavaznak a jobboldalra! Most mond meg! Echte tragédia!!!

  • Kedves Taulus! 🙂

    Bocs, most már sajna csak perceim vannak ide írogatni, és remélem, még el tudom majd küldeni, szal igyexem.
    Sajnálatos módon vagy nem olvasta végig, vagy nem olvasta el rendesen, amit írtam, estleg, ami részemről, már koromnál fogva is, előferdülhet, h nem írtam mégsem le, hiába akartam:
    amikor ELŐSZÖR volt fideszuralom, rájuk szavaztam. Aztán kb 1 év után megbántam.
    Kis elméleti kérdés: vajon miért is szavaztak a fidesz után 2* is egymás után nemfideszre?? Most mindegy, h MSzP vagy akármi más lett volna, de 2* szavaztak rájuk.

    A másik: el kéne olvasnoma könyvet ahhoz, h el tudjam dönteni, igazat írt-e, köpenyege színétől függetlenül, vagy nem. Sajnos ugyanis már elég vén dög vagyok ahhoz, h a tetteket és a megtörtént dolgokat, a bizonyítékokat keressem, ne azt nézzem, amit kapok sok helyen, h pl mocskos komcsi, mocskos ballib, büdös jobbikos, fidesznyik, meg hasonló.
    Említettem is, valahol talán itt, vagy az egyik előző részbeni kommentemben, h meglepődtem, amikor az ECHO TV-ben nyilatkozott egy jobbikos illető, mert teljesen értelmes dolgokat mondott.
    De ettől még nem fogok jobbikra szavazni, mert nem tartom célszerűnek és normálisnak, hogy zsidóznak, cigányoznak.
    Nem tartom továbbá azt sem normálisnak, hogy mindenki bedől olyan dumáknak, amiket elnyomnak a fidesz tagjai, és közben az emberek többsége szépen lesüllyed egy olyan szintre, ahonnan elég nehezen lehet megint normális életet kezdeni…
    JA, és írtam azt is, h ha szavaztam volna, és nem dolgozom, akk LMP-re szavaztam volna, bár sztem tökmindegy, mert akkor is a fidesz nyert volna…

    A másik, amit többek mondanak többekre:
    részemről az a nézet, h nem lehetek egyetlen párt szimpatizánsa-tagja sem, mert JELENLEG nem tudok egyetlen olyan pártot sem támogatni, amelyik nem kamuzott volna.
    Az én szempontom az, h arra szavaznék, aki igazat mond. Ha bevállal valamit, azt csinálja meg. Ha épp ellenzékben van, viselkedjen úgy, ahogy értelmes párthoz illik.
    Szóval volna min alakitani a pártoknak.

    Ehhez kapcsolódik:
    gondolom, a fidesz mindíg igazat mondott, normálisan viselkedett ellenzékben is, semmi köze nem volt a 2006-os eseményekhez sem….
    Bocs, „ilyeneknek” nem tudok bizalmat adni.
    Olyanoknak, akik ahogy hatalomra jutnak, egyből a sajátjaikat teszik mindenhova, mindenkit elküldenek nyugdíjba, aki nem az ő csapatuk tagja, mindent az előző évekre fognak, és nem a javításán fáradoznak, hanem azon, h hogy tudnának másnak ártani…
    Aki hülye, és rossz papírt lobogtat a médiában, nem tudja, mi a különbség 2 cég, ill a nevei között, amik még csak nem is hasonlítanak…. Bocs, olyan emberekkel nem lehet közösséget vállalni.

    Ezért, és ilyenekért is mondtam kissé fennebb, h nem volt reális alternatívája 2010-ben a fideszbek. Ezért nyerhettek, mert senki nem tudott egy olyan pártot mondani, amelyikre nem köpködött volna valamelyik másik.
    Ezért nem is mentek el sokan, mert úgy voltak, h rosszabb már nem lehet…
    Hát lett….

    Kedves Taulus!
    Remélem /és ezt írtam a 4 parlamenti pártnak is az emilkémben/, ha már a kedves aranyos igazmondó fideszt megválaztottuk-ták, legalább TELJESEN nem teszik tönkre az országot, ha már annyira fikázták a szoci kormány/oka/t….
    Kíváncsi vagyok, mi marad az országból, mire vége lesz OVi uralkodásának…
    Amennyiben jobbá teszi az országot, az emberek NAGYrészének jobb lesz, mint volt 2010 előtt, amennyiben a forint erősebb lesz, mint volt előtte, amennyiben az emberek nem egymás torkának ugranak, hanem ismét jól el fog tudni beszélgetni. akár politizálni is, 2 vagy több ember anélkül, h megsértődnének egymásra, akkor jól van, bocsánatot fogok kérni itt is, a fakebukon is, és az elküldött emilcímeimre küldött újabb emilekben is mindenkitől, belátva, h tévedtem, és a fidesz igenis jó, korrekt, értelmes és szuper politikai erő.

    Amennyiben ez nem így lesz, továbbra is fenntartom a jogot ahhoz, h magam nevében azt mondjak róluk, amit érzek, amit úgy gondolok, h igaz, és remélem, nem kell olyat írnom sehova, h „vazz, én ezt mondtam akkor is!”….
    De mivel sajnálatos módon a szabadságharcot hülyén csinálták, a törvényeket hülyén, kapkodva csinálták, nem győzik javítani, átírni, kidobálni, lecserélni őket, ráadásul nem ránk ERŐLTETIK a kölcsönt, hanem mi könyörgünk érte, és változtatjuk a nézeteket, a mittoménmit, szóval mindent, nem hinném, h igaz lenne az, h ránk van erőltetve…

    Mindenesetre most mentem is, bocsi, pedig még írtam volna mit, de sajna, „időm lejárt”, az oldalt elhagyom, mert „Gammapolisz” vár reám..:)))))

    Jó éjeket!!:DDDD

    Dody
    🙂

  • bocs, nem vok, de igen, Gyurcsány-kormány alatt is panaszkodtam.. viszlát!:)

  • tatulus

    Bajnairol leszalljal, ha valaki nem olyan melymagyar buzi, mint ti, mindjart megkornyekezitek es megprobaljatok osszeszarozni, mert irrital a tisztasaga…..ez most Bajnainal nem fog bejonni, o lesz a kovetkezo miniszterelnok! erre mar most merget vehetsz!

  • Dr. Göllner András

    Tatulus, a nap legjobb híre volt, hogy nincs ideje velem foglalkozni. Maradjon ez csak így szépen, mert nekem sincs önre időm. Kérdésére, hogy mi célbol írtam ezt a sorozatot, tisztelettel válaszolnék, Azt akartam, hogy jobban érezze magát, és látom hogy ezt sikerült elérnem. Ettől én is jobban érzem magam. További szép napot. András

  • Libas! Ennél jobb viccet nem hallottam! Bajnai és a tisztaság! Ha-ha-ha! Kérdezd a libatenyésztőket – majd ők jól eligazítanak! A szemrebegtetős ártatlan tekintetet már nem veszi be senki! Kivéve az ilyen hülyéket, mint te!
    Dr.Göllner úr! Ön azt válaszolta, amire számítottam! Érezze a továbbiakban is jól magát!
    Kedves Kopácsi! Tőlem mindenki oda szavaz ahová csak akar, de a hazugságot és a ferdítést gyűlölöm. Mindkét oldalról. Csak ugye a jobboldali torzítást nem ide írom le.

  • Judith Kopacsi

    Tényleg taulus? akkor miért gyakorlod? Mondom, hogy mazohista vagy.

  • Puchert János

    Az 1956 évi komlói forradalom története.: Szilveszter Tibor.
    Bohuny Gyula halálának körülményei.
    1.) Ónozó Lajos nyilatkozata
    Ónozó Lajos jól ismerte Bohuny Gyulát, mivel ö is a III.-as aknán dolgozott. Mindenki tudta róla, hogy keményvonalas MDP tag volt. )Magyar Dolgozok Pártja. ) ezért kollégái csodálkozva fogadták a hírt, hogy éppen Ő esett áldozatul. Halálát követő napon több bányász bosszút emlegetett, amelyre a temetés napján kerítenek alkalmat . A temetést azonban hiába várták, egy hét múlva tudódott ki, hogy az „illetékes elvtársak” titokban Pécsen temették el. Ónozó Lajos megpróbálta kideríteni, hol pompázik az áldozat nyughelye, ám a családtagok bizalmatlanok voltak vele szemben. Később az áldozat lánya, Bohuny Éva nyilatkozott neki apja halálának körülményeiről
    2.)Bohuny Éva nyilatkozata
    Id. Bohuny Gyula adatai: született Kispesten, 1912.április 12-én. Anyja neve: Fekete Mária Meghalt: Komlón, 1956. október 26-án este. Eltemetve: Pécs Központi temetőben= G parcella, 205-ös sírhelyen.
    Édesapám – édesanyám ismeretei szerint elmondva -, 1956. október 26-án este, éjszakai műszakra menet keveredett az eseményekbe. Ebben az időpontban Komlón, akkor még Vorosilov u. 23. szám alatt laktunk. Amikor édesapámat lelőtték, egy teherautóval a korházba szállították és a vizsgáló kövére helyezték. Egy ápolónő szemtanú elmondása alapján – aki ismerte az édesapámat – az ügyeletben lévő orvos megtagadta édesapám vizsgálatát, kezelését. Ez az orvos az események után disszidált.. Édesapám az elutasító orvosi magatartás miatt is, de elsősorban a lőtt sérülés miatt a kórház kövén meghalt. Halálát követően a komlói halottasházba vitték, ahonnan éjszaka rejtélyes körülmények között, általunk ismeretlen személyek a Pécsi Korbonctani Intézetbe vitték.1957. október 27-én hajnalban a komlói kommunista párt emberei édesanyámat -háloingben-a pártházba szállitoták, ahol megfélemiteték – például: édesapám gyermekei soha nem tudhatják meg azt, hogy halt meg és milyen körülmények között, stb. Ezt követően édesanyámat egy orvos kíséretében a Pécsi Korbonctani Intézetbe szállították, ahol édesapámat nem tekinthette meg, csak a személyes dolgait adták át. 1956. október 28-án családunkat egy zárt teherautóban szállították Pécsre, édesapám temetésére . A temetésen édesapám barátai, kollégái és szemtanuk is részt vettek. A temetésről fotók is készültek, amelyekből csupán egy maradt a birtokunkban, mert a többit a rendőrség édesanyámtól elkobozta. Később tudta meg édesanyám, hogy a fényképen látható személyeket a letartoztatták. Személyemet 1980. március 15-éna rendőrség – Budapesten – bevitt egy körzeti irodára koszorúzás miatt, és még ez évben egyéni kutatásba kezdtem édesapám halálának körülményei miatt. Akkor a kommunista párt lehetőséget teremtett volna arra, hogy édesapám irataiba a komlói pártházba betekintsek. Az akkori körülmények miatt ellenzéki barátaim nem javasolták azt, hogy Komlóra utazzak, mert féltettek attól, hogy a kommunista párt csak csapdát állit. Családomat – tudomásom szerint –édesapám miatt, később személyem miatt, rendszeresen zaklatták, és permanens hallgatásra bírták. A birtokomban levő iratokat, dokumentumokat 1992. július 17-én átadom.
    Budapest, 1992. július 13. Bohuny Éva sk.
    (Egy darab 13×18 cm-es temetési csoportképet mellékelek.)
    Remélem akkor most már rendeződik ez az ügy csak azt nem értem miért kellett bennünket etetni Kedves Vinch Eszter alias Bohuny Éva

  • Tatulus

    Bajnai nem szemrebegtetos, a libas tortenetet meg anyadnak add elo de csak negyszemkozt, mert idokozben szuletett par elmarasztalo itelet azok ellen, akik hasonlokat terjesztetek, mint te, teljesen alaptalanul! szerintem, ha a joisten indulna orban ellen, azt is besaroznatok egykettore, mert ez a strategiatok mozgato kove… igaz buzikam? leginkabb kussoljal…felolem szophatod ezerrel az orbant, de ha tonkreteszitek az orszagunkat, kiherellek te mocskos fereg!

  • Tatulus – Orbán pont ezzel él vissza. Amit Anno Marosán elvtárs úgy fogalmazott, hogy a magyar nép hátán fát lehet vágni – feltéve ha előbb nemzeti színűre festik a nyelét. A mostaniak inkább szarral és szósszal alkalmazzák.
    Orbán tönkre tette a gazdaságot, az ország nemzetközi presztízsét, és nagyjából mindent elszúrt, amihez hozzányúlt. Egy fordított Midasz király – még az aranyból is szart csinált! Többezer milliárd eltapsolása után NEM csökkent az államadósság, viszont visszaesett minden mutatónk. De a „nemzeti” az minden mondatában benne van, a sok hülye meg hagyja magát kizsebelni, mert ettől elzsongul. De sokan kezdenek a pofára esés után kijózanodni. Az ország 80 %-a szerint rossz irányba mennek a dolgok. És tudod miért ? Pedig a kormány propaganda aztán tényleg mindent megtesz az ellenkezőjéért – mert az emberek nem TELJESEN hülyék!
    Libas Misivel értek egyet – ti még Jézust is besároznátok azzal, hogy félzsidó, meg „volt valami jogosulatlan orvoslási ügye”

  • Aki Orbánékat támogatja, biztosan büszkén értesül arról hogy van olyan mutató, amiben „javítottunk”. Idéz többen fagytak meg nálunk, mint a négyszer nagyobb (és jóval északabbra fekvő) Lengyelországban. Hurrá! Hadd hulljon a férgese. Mit nekünk párszáz halott? Akik nagy része a SAJÁT lakásában fagyott meg, mert nem volt pénze tüzelőre? Qurmányunk legnagyobb dicsőségére. De Bajnai állítólagos „öngyilkosa” az bezzeg fáj nektek.
    Istenem! hogy én milyen hálás vagyok neked, amiért nem vagyok jobbos és/vagy fideszes!

  • Na igen, nincs az a szar mennyiség amit Orbán ne tudna másra kenni… legfőképpen az „emúúútnyúúúcévre” 🙂 Mintha abban Ő maga ellenzéki vezérként nem vett volna részt, leginkább mint fékező, -visszahúzó erő… No mindegy. Tipikus esete annak, hogy amit sokat szajkózunk és nyomunk az utcán, a médiában azt a népség el is hisz…Ez a Fidesz politikája, mely kétségtelenül sikeres, „oszt” ennyi..

  • Üdvözletem újra itt! 🙂

    Szerző Tatulus | február 28, 2012, 10:55 de.
    Kedves Taulus! 🙂

    Elnézést, csak most, csak Magának-Neked, akció!:) Merthogy állítólag nicns több millás díja az egyetemeknek. Ezért most, mindenkitől sűrű elnézéseket kérve, kimásolo párat… Psze az is igaz, h nem az „egyszerű, mezei” fősulikat, egyetemeket, és h a legdrágábbakat nyomom ide ki, de nehogy már ne legyen igazam!! 😀
    Psze, azért bevállalom, ugye, h a többi ilyen intézményben a féléves díj lehet akár csak 170-200ezer Ft is, tehát akk jó, legyen nem több millás, „csak” egy millás díj, plusz esetleg a kolesz és a különkaja, mivel nem otthon eszik, utazás, stb… Főleg akkor, ha mondjuk a szüleitől, sajnos, nem várhatja el a dolgot.

    TEhát akk kedves „jobb”oldal:

    „IBS Nemzetközi Üzleti Főiskolán egy szemeszter 687 500 forint.
    A Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) egy félév 225 ezer forint.
    Az angol nyelvű tanulmányokért a Corvinuson 690 ezer forintot kérnek.
    Általános Vállalkozási Főiskolán (ÁVF) 190 ezer forint egy félév.
    Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF) 208 ezer forint egy félév.
    Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF) salgótarjáni, zalaegerszegi intézetében „csak” 140 ezer egy szemeszter.
    Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF) 268 ezer forint a magyar nyelvű képzés,
    ugyanitt az angolért pedig 305 ezer Ft-ot kell fizetni.
    Debreceni Egyetemen 160 ezer forint egy félév,
    az angol nyelvű képzésért viszont ennél jóval többet, 550 ezer forintot kell fizetni.
    Miskolci Egyetemen 120 ezer forint egy félév.
    Pécsi Tudományegyetemen 190 ezer a magyar,
    az angol nyelvű oktatásért 300 ezer forintot kell fizetni.
    Budapesti Corvinus Egyetemen 225 ezer forintot kell fizetni félévenként.
    Budapesti Gazdasági Főiskolán pedig 208 ezret.
    BGF-en az angol vagy német nyelven folyó kereskedelem és marketing képzés 352 ezer,
    az angol nyelvű pénzügy és számvitel képzés pedig 320 ezer forint szemeszterenként.
    Mindkét szakon 160 ezer a féléves tandíj a Debreceni Egyetemen.
    A kereskedelem és marketing képzés a Kaposvári Egyetemen és a Nyugat-magyarországi Egyetemen 130 ezer forintba kerül,
    a Miskolci Egyetemen 120 ezer egy félév.
    A BKF-en a magyar nyelven folyó költségtérítéses kereskedelem és marketing képzésért 268 ezer,
    az angol nyelvűért pedig 305 ezer forintot kell fizetniük a diákoknak.
    Semmelweis Egyetem általános orvosi szakán egy szemeszter 975 ezer forint.
    Mivel 12 félév alatt szerezhető meg a diploma, a költségtérítés végösszege 12 millió forint is lehet.
    A fogorvos szakra jelentkezőknek – 10 féléves képzés – egy szemeszter 1 355 400 forintba kerül ugyanitt,
    a nem államis gyógyszerész hallgatóknak – 10 féléves képzés – 730 ezer forintot kell fizetniük.
    Debreceni Egyetem a fizetős általános orvosi szakra jelentkezőknek 850 ezer egy félév.
    Szegedi Tudományegyetemen ezért 950 ezret kell leszurkolni.
    Ugyanennyibe kerül a fogorvosképzés Szegeden,
    a nem államis gyógyszerész hallgatóknak itt 573 ezer forintba kerül egy félév.”

    Bocsánat a hosszas idézet miatt, de még így is kihagytam egy csomót. Tehát ezek után ne merje nekem senki azt mondani, h kamusta vagyok, amikor millióK!!!ról teszek említést… Bocs, egyébként meg… hát igaz, vannak egész olcsó kis sulik is, már akinek az a vágya. Persze nem az olcsóra, hanem arra a képzésre gondoltam, de az az érzésem, h elég sokan csak arra fognak jelentkezni…

    A másik, amire reagálnék, az az, h valaki tiszta 5-össel beférne… Nos, remélem, nem gondolja, h annyi hülye gyerek volna, h csak a kiírt főnyi színjeles tanuló lenne Magyarországon? 🙂 Bocs, de ez, sztem, hülyeség… És még a színjelesek közül sem hiszem, h mind egyetemre akarna menni,…
    Viszont, ha jól olvastam a dolgokat és utána a kommenteket, akkor eléggé macerás még színjelessel is bekerülni, előnyt élveznek extra pontok miatt pl a csonka családból ill kisebbségből származó diákok. Bár most lehet, hülyeséget beszélek, de így értettem a kommenteket, keresem a linket! 🙂

    http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2012/1/20/Ennyi_hallgatot_vehetnek_fel_alapkepzesre_a_GDDS9N

    Bár ez a link nem az, amit annó, pár napja-hete olvastam, de itt is vannak érdekességek… 🙂

    Szóval igen tisztelt kedves minden jobboldalas Mindenki!
    Bocsika, de azt hiszem, kissé problémás ez a kormány /is/… De ettől persze nem merném egyértelműen kijelenteni, h márpedig a baloldali kormányok sokkal jobbak, hisz akkor is sopánkodtam, csak akkor más miatt.
    De ekkora egy …. kormányt, mint ez a mostani, eddig még nem „viseltünk”!
    Etetjük, utaztatjuk őket, a családjukat, a haverjaikat, a collégiumi társaikat, azok társait, haverjait, tápoljuk a cégeiket…
    Cserébe lehazaárulózzák a másik oldalt, anélkül, h körülnéznének saját berkeiken belül…
    Anélkül, h értelmesen csinálnák, amit… anélkül, h átgonodoltan csinálnák a jó kis törvényeiket…
    Bár lehet, h erősen át vannak azok gondolva! 🙂

    Szal kedves jobb /bocsi, rosszabb… :(/ oldal, jelzem, h szépen, komótosan épülget az újabb egypártrendszer, káderek már bebetonozva, lehetőség az ellenállásra erősen apasztva, dumálni már leginkább csak a neten lehet, felvonulni, szervezni nem lehet, lásd a legújabb APEH-vizsgálatot… 😀 azért az most komolyan, vicces… 🙂
    Tudniillik az APEH csak azt nem tudja megbüntetni, akit nem akar.

    Uh most szépen el is hallgatok, és azzal a közkeletű dakota mondással fejezem be a kommentemet, amit sztem nemsokára meg fognak szavazni a szózat vagy a himnusz első, bevezető sorának:
    „Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok!”
    🙂

    Mindenkinek további legjobbféléket, sok sikert és szerencsét, jó egészséget:

    Dody
    🙂

  • Bocs, kicsit vissza, találtam egy másik linket, amiben arról van szó, h OVi nem igazán szeresse’ a jogászokat financírozni… Tény és való, h JÓ jogászból nincs túl sok, a közepesekből ellenben igen, a rosszakról ne is beszéljünk..
    Ui sztem lehet, h kb OVi „iskolatársa” volt az az ügyvédis, aki tkp „kisemmizett”… 🙁 Jó kis csapat lehetett… Nem hiszem ugyanis, h csak és kizárólag ez az egyetlen olyan ügyvéd van, aki vagy direkt, vagy véletlenül, de sztem… hát, mindegy, elrontotta a szerződésemet, és minden igyekezetével mosakodni is próbált, és csakl az az egyetlen, ám véletlen szerencsém volt az ügyben, h egy biankó dátumos papírra, amin vmit el kellett ismernem, és utólag hozták oda nekem, ráírtam az akkori dátumot…
    Ha ezt nem teszem, akk most nem állna a perem, mert nem is lenne, buktam volna simán, bár így is elég nagy a valószínűsége, h a másik ügyvéd, aki intézi tkp, az se nagyon fogja hajtani a dolgokat, és egy lakás-ügy, nem hiszitek el, már 9. éve húzódik….
    Ja, és többszörösen átvertek, de ezt csak én tudom, mert amit a kocsiban mondtak, mikor mentünk az ügyvédhez, csak én, és az eladók hallották… Utáána meg ááá, ilyet mi ugyan nem mondtunk…
    És attól függetlenül vagyok inkább balos-lelkű, h ez a kedves ügyvég is MSzP képviselő, valamilyen ügyvédi ennek-annak az alapító tagja és hasonló… 😀 Ja, meg utána a kamaránál a védője ellen is valami macera volt… 🙂
    Szal vicces dolog ez a jogi dolog, azt hiszem, de ettől függetlenül nem tuti, h aki pénzért végzi el, az jobb ügyvéd lesz, mint aki ingyé’… 🙁

    Na, de tényleg a legjobbakat mindenkinek! 🙂

  • DODYG 99,99 %-ban egyetértünk. A maradék: nem APEH már, hanem NAV. Pont abból hogy a fenébe is maradhatott volna ki a „nemzeti” jelző a nagy átnevezési tébolyban?

  • Aki meg kíváncsi arra, hogy a nem narancsmámorban fetrengők hogyan tekintenek erre az egész békamenetesdire, egy élvezetes feldolgozás:
    http://varanus.blog.hu/2012/03/01/te_hany_millioert_szerveznel_bekemenetet:

  • Ebben a „tanulmányban” csak a címet változtatnám: „Egy összeg, amely mindent eltakar – A Fidesz békemenete egy jól megfizetett balliberális kanadai, magyarul is tudó világpolgár szemszögéből” Ennyi!

  • Dr. Göllner András

    Ha valaki ne tudná, kedves olvasók, a Tautulus egy régészeti lelet utánzata, a bukott Római birodalom egyik eldobott tárgyát próbálja le utánozni. Sajnos őt is meg fogja enni a rozsda. A kis butuska, nagyon el van veszve itt a Chris Adam oldalain.Nem találja a helyét, hát azt gondolja, ha hülyéskedik, komolyan vesszük. Ha ha ha, hi hi hi..

  • Tautulus, jól mondod.

    De hát hagyjuk meg a vicsorgó ballibeknek ezt a kis játszóterüket. Legalább a saját kis szemétdombukon hagy kapírgálhassanak. Jó sokáig mást úgy sem tudnak csinálni… 🙂
    A mocskolódásaikon meg nem vagyunk meglepődve, pont ilyennek ismertük őket mindig is…
    Tsá

  • Dr. Göllner András

    Kotász, neked is jó álneved van -, szerintem valamit kifelejtettél a nevedből – Kotorássz jobban illik rád, tyúkanyó 🙂 Nem vagy meglepődve a mocskolódáson ? Melyiken, te kis agyalágyult lombik bébi ? Ezen ? Hát ezt nem is meglepetésnek szántuk hanem ajándéknak. Csak Nektek, begyepesedett fejüeknek 🙂 . További jó látogatást a kanadai szabad sajtó oldalain, gyertek, tanuljatok, évezzétek a bulit. A Chris Adam egy kitűnő házigazda. …

  • Dr. Göllner András

    Bájdevéj, az „évezzétek” az egy tájszólás. Kotorásznak, és a Tautulustácskának. Tudom: kicsit mócsingos, de szeretnek rágcsálódni a Kanadai Magyar Hírlap szövegein, hát, alkalmazkodunk. Van még több mócsing számukra. Jöjjenek bátran.

  • Ennyi tellett, kedves Dr Göllner? Ez a szellemi színvonal, hogy valaki nevéből óvodás módjára szójátékot csinálsz? Vagy magyargyűlölet szakon még csak ennél a leckénél jártok?

    Nem baj, mint mondottam: jó sokáig mást úgy sem tudtok csinálni.

    Szép napot!

  • kotasz

    CSAK az ilyen higfosagyveleju seggfejeket vetjuk meg mint te, nem a magyarokat, azt nem is tehetnenk, hiszen mi is magyarok vagyunk! ellenben nem kene azzal farasztanod magad ket szopas kozott, hogy idefirkalod a baromsagaidat..mert megjarod meglasd!

  • Libas,

    Köszönöm, minden ilyen higgadt, kulturált és fennkölt válasz csak engem erősít meg.
    A végén a szokásos, igaz-liberális fenyegetőzés pedig különösen tetszett. 🙂
    További kellemes fröcsögést (de azért ne húzd fel nagyon magad, nem tesz jót).

  • Ja és elnézést, hogy más a véleményem, mindig elfelejtem, hogy a demokrácia és a szólásszabadság csak rátok vonatkozik. Megszokás.

  • kotasz

    mar iskolaban is mindenbol bukasra alltal, emlexel meg,kit erdekelt igazan a te velemenyed??? senkit! nah ez felnott korodra sem valtozott! attol hogy besoroltal a rasszista taborba, meg nem lettel okosabb! eppen ezert leginkabb kussojja!

  • Dr. Göllner András

    Szóval, az a helyzet, hogy akik született hülyék, azok ártatlanok, és minden esélyt, és segítséget meg ad nekik az ember, hogy emberi méltóságban éljenek, de akik tudatosan hülyék, azokra nem érdemes értelmet és jó szót pazarolni, főleg ha az igazságtalanság által sújtott embertársaikat pocskondiázzák. Tehát az a gyáva kotorászkodó, tatulus, és kovács és társaik csak röhejt, és ovodás szintű kommenteket fognak itt kapni, mert többet, jobbat nem érdemelnek a gyáva és aljas kis kukacok. Menjenek és kotorásszanak az egymás által alkotott szemétdombjukon, és kotkodákoljanak, dühöngjenek, hogy semmibe vesszük őket, nem állunk le velük beszélni, nem süllyedünk le süket és aljas színtjükre. Én legalább is erre nem tartok igényt. Annyit fogok velük hülyéskedni amennyi belefér…… .

  • Dr. Göllner, hol szerezted a diplomádat? Tán Bokros nagymesterrel együtt? Madarat tolláról embert barátjáról – hát neked igaz barátod libafosos misi, ennyit rólad és műveidről! Már megírtam, az ilyen sameszok, mint te, akik a pénztőke kedvéért mindenre vállalkoznak, akár hazájuk elárulására is, a szememben és sok magyar szemében – diplomájuk, címeik ellenére is – senkiházi, szarháziak! Te is!

  • Judith Kopacsi

    tatulus, osztán ki nem sajnálja le a te véleményedet. Ahhoz EMBERNEK kéne lenned, nem egy ócska kis pondrónak.

  • Hát igen , jó zsidónak lenni, irigyellek is érte! Te aztán ember vagy,bizony! Amúgy pondróként is különb vagyok, mint álságos hazaárulóként, ballibsi szarháziként! Mellesleg a te véleményed bizonyára ütős lehet – a köreidben!

  • Göllner András

    Ha ha ha ha ha…..dühöngnek a fasiszták, Judith…..meg zsidózgatnak, meg képtelenek bármilyen érvvel bármit is megcáfolni amit mondunk, mert az egyedüli műfaj amihez értenek, az a gúny, a gyűlöletkeltés, a rágalom, a lejáratás. Az épésszel való érvelés, az ésszel irányított érvelés az meghaladja képességüket. Hát ezért nézem őket senkiháziaknak. Alkalmatlanoknak az értelmes vitára. A szemétdombon kapirgáló csirkékhez hasonlítanak, akik szintén ösztönből és nem az eszükkel vezérelve, motoszkálnak.

  • Göller úr valóban tájékozott, sokat tanult ember. Annyit tanult, hogy mára titán lett belőle. Ti tán még kezdhettek vele valamit.

  • Dr. Göllner András

    Hú, ez jó volt Eszti mama !!!! (csak ne tessék kihagyni az n betűt a nevemből, mert úgy jobb szeretem) Szóval ez a titán ez tényleg teccet 🙂 Több ilyen kis mignont tessék szállítani vacsora előtt 🙂 Ma este disznó pörkölt lesz nálunk. .

  • istenem, mennyit gondolkodhatott ezen azzal a forditott haromszog fejevel a witch!

  • Dr. Göllner András

    Biztos sokat, Misi 🙂 Biztos nagyon sokat 🙂

  • ha már nőként kezel Göllner úr, maradjunk ennél, ha jobb ez Önnek (tisztelem a másságot) de ne magából induljon ki -ami a hosszú gondolkodást illeti.

  • Dr. Göllner András

    Hoppá, kis sólyomszemecske…cak nem be akartál mosni nekem egyet ezzel a kis megjegyzéseddel. ???? Ne vadujj má’ ilyen hosszú gondolkodásokkal, mert abba csak belegabalyocc. Érted amit mondok, vagy csinájjak róla egy pikcsört Néked ?? Szerecc idejárkálni ?? Közénk ?? Majd írd meg mér járkálsz ide, jó ???? Sólyomszemecske. Meg azt is írd má’ meg, hogy micsinász úgy egyáltalán, amikor magányos vagy. A szárnyacskáidat is csapdosod, vagy csak a szemecskéidet forgatod ?? .

  • Tanult válasz, főleg a sok helyesírási hibával. De elnézem őket, végül is egy nem magyartól egész jó.

  • Dr. Göllner András

    Kis furunkulus vagy sólyomszemű….vagy talán egy kis pattanás. Nem is tudom melyik….válassz. Furunkukus, vagy pattanás ??? Az egyik statikus, a másik dinamikus. Majd írd meg, melyik szeretnél lenni. Idenézz. Sólyomka….csinálok most neked még egy két helyesírási hibát, Jó ? Figyelsz ?? Ne butáskogy, nem áll jól rajtad. Na ? Ez mijen vót ? Teccet ? Szerintem ezt hívják helyesírásnak, nem azt amit Te gyakorolsz, te kis pálpusztai bibircsók. 🙂 Szióka helóka. Többet nem tudok foglalkozni veled, mert féltelek. Hogy is mondják, Sólyom ?? Madarat tolláról ???

  • Hát ez az András. Lehetetlen ezeket a kányákat komolyan venni.

  • Valóban érdekes kozmetikai-bőrgyógyászati értekezés látunk. Kicsit zavaros, de mégis csak egy állítólagos doktor írta, ha a kuruzsló fajtából is. Igaz, egyik betege is támogatta, -a jó doktort segíteni kell, hogy önbizalma megmaradjon- .hiszen hosszútávú kapcsolatra lesz még szükség kettejük között a kezelés alatt . Sőt, a polihisztor doki, egy kis ornitológiai eltévelyedésre is merészkedik, és nem áll távol tőle a sajtkészítés sem. Úgy néz ki megfogadta gyerekkorában édesanyja intelmeit „Tanulj tinó, ökör lesz belőled”.

  • Üdv a „népeknek”! 🙂

    Látom, megint kár volt idejönnöm… tényleg, már kezdem azt hinni, h a politika valóban nem áll másból, mint twittelésből, „anyázásból”…. Nem-e-lehetne-e :), h végre a másik „oldal” is inkább értelmeskedjen kicsit? Részemről szívesen magamra veszek pár dolgot, de mint ingó/bingó, rózsabimbó :D/, szeretném, ha sikeresen meg tudna győzni a jobb/hehe, sztem rosszabb/oldal, h nekem igenis jó most, itt, ebben a Magyarországban élnem, ami már ráadásul nem is a köz társasága….
    Régebben még azért melós is volt, most már a közé sem…. Kivéve természetesen, ha a köz-nek azt a pár ezer embert vesszük, akik igenis JÓL meg tudnak élni, akár mondjuk /napi/ 47ezer Ft-ból is…

    Már meg ne haragudjon egyik itteni oldal sem, de ismét csak magamba kell roskadja, ui egyik rokonommal kissé összezörrentem, h t.i. én a pénzt választottam istenemnek, és én tkp gyűlölködöm, holott Ő, a nagy fideszességével, állandóan hazaárulózik, nem foglalkozva azzal, h az annyira hazaárulózótt csapat nagy része a fideszben üdögél…

    Aztán van itt egy másik echte-fideszes ember, aki szintén mocskoskomcsizik, meg h ellopták az országot az elmúlt 40-50 évben, meg az „átkosban”… Aztán mikor meséli, h bezzeg ők, amikor az üzemanyagot libára meg páleszre, kajára cserélték, merth azt KELLETT csinálni… és megsértődik, mikor rákérdezek, h akkor Ő, abban az időben tkp nem „szétlopta” az országot?! De h az más volt…
    Ja, kérem, az más, amit az ember csinál, de másra mondhatja?!

    Bocsika!!
    Azon agyalok, h hol is vétettem én, hol tévedtem ekkorát, h valamikor is a fideszre szavaztam?! Bár lehet, h ha nem csak szavazok, hanem én is belefolyok a politikába annó, akk most nem „itt tartanék”, hanem mondjuk lenne rendes házam, korrekt fizetésem, biztos munkahelyem, nem azon kéne aggódjunk, h mondjuk ki, mikor, milyen VISSZAMENŐLEGES törvényt fog megint hozni… Merth akk tuti, lenne hátterem, túl tudnám én is élni ezeket a mai, hónapokótazasztalnálülökésnemjönazIMF-es időket…
    Már meg ne haragudjon rám senki, de ha akar, psze szive joga :), de szeretném, ha végreaz lenne, amit valahol már politikusok szájából is hallottam:
    hogy t.i nem összeugrani kéne, hanem összefogni, és ugyan nem lehet mindenben egyetérteni, de a főbb irányvonalakat el kéne fogadni, és azon irányba menni a fideszt leváltó minden csapatnak, különben bukik a rendszer…
    /Megvan, legalábbis, ha jól emléxem, akk nem túl rég az Egyenes beszéd-ben mondott ehhez hasonló 5leteket talán Fodor Gábor…/

    Szóval igen, biztosan jól érzi magát ki-ki ebben a hangulatos kis beszélgetésben, de Göllner úrnak igazat adva, nem lehetne, h inkább tényekkel, és normális hangnemben vitázva jöjjön ide, aki?
    Psze megértem, h a fradisták is verekedni szerettek mindíg, nem a csapatnak drukkolni, mert az olyan snassz volt, de hát akkor még gyerekek voltunk! Azóta kissé talán felnőttebbek lettek az emberek, és mégiscsak reménykedem abban, h én, a nagy gyűlölködő is, valamikor úgy fogok majd idejönni, h komoly, korrekt vitát látok… 🙂

    Természetesen nagyon szívesen mennék bárhova olvasgatni, ahol igazán VITA van, és nem anyázás, bármilyen szinten is, illetve amikor valaki bizonyítékot akar bemutatni, nem a kormányszóvivő beszédét linkeli be… 🙂 Azt én is ismerem ugyanis.
    Sőt, ismerek több szóvivői véleményt is, de mivel nem igazán sok tényt, bizonyítékot adnak, ill a fidesz nem nagyon kommunikatív a nyilvános oldalakon, így aztán elég ritka azon hely, ahol van bármilyen kb hitelt érdemlő /mert nem tudom, h valóban hiteles-e/ tényszerűség.
    A tény nekem kb nevek, számok, dátumok, amik igazak, és nem lehet megcáfolni.
    H pl teszem azt, a mittoménmárhogyhívják illető elOSON avgy mit csinál egy rúd szalámival, annak van igazi neve, van tény-értéke, vagyis ink alapja, és igazolható.
    Az, h egy embernek van egy cége /linkelve a hozzá tartozó cuccosok/, ez azzal a céggel kapcsolódik, amaz ezzel, meg a harmadikkal, meg hasonlók, és apuci cége meg hozza a követ, meg mindenféle ilyenek, dátumozva, na, ez pl bizonyíték-erejű…
    És /ezzel a szóval pl elég ritkásan kezdünk ugye mondatot:D/ nem hiszem, h csak a fidesz csinálta ezt. Ezért nem is értem, h ilyen alapon ki és miért köpköd, már psze azokon kívül, akik NEM csináltak ilyet?!
    Szóval kérem, tessék bizonyítékolni. Egyik oldal megírta, lehetőséget kap mindenki arra, h bebizonyítsa azt, h márpedig az igenis nem úgy volt, mert!

    Bocs, lehet, úgy tűnhet, h erősen „Göllnerizálódtam” :), holott nem, elég visszaolvasgatni kicsit, mert Andrással is volt kis összezörrenésünk, ugyanakkor, mivel inkább talán a balos nézeteket vallom, vagy nem is tudom, képes vagyok a bizonyítékok súlya alatt meghajolni, és mint mondtam, amennyiben VITÁBAN legyőznek, bárkitől bocsánatot fogok kérni! 🙂
    Illetve, mivel én magam nem vagyok vitapartnere senkinek, amennyiben a fideszesek képesek cáfolni egyértelműen bármely olyan dolgot, amit kb hitelesnek tűnően tálal valaki, és a vita közben a tényeket mind a két oldal odapakolja, el fogom tudni dönteni, h most akk SZERINTEM kinek is lehet igaza.
    De sajnos, az ilyen szép magyar beszélgetésben, helyesírási hibától függetlenül, nem nagyon tudnék senki oldalára állni, hiába a LudasMihályos magyarázat! /Bár belátom, lehet némi igazságtartalma, de hátha csak a kényszer miatt teszi! :)/

    Bocs mindenkitől simét, most megint nem leszek egy darabig, mindenkinek további szépet, jót és kellemeset, jó egészséget, és a Hölgyeknek /oldalfüggetlenül!! :D, és kicsit sajna visszamenőleg/ nagyon sok boldogságot, és sok boldog Nőnapot is! 🙂

    Dody
    🙂
    ———————–{————<@

  • Ez a tájékozatlanság, vagy mondhatnám a magyarországi baloldal által a nyugatot tele kürtölő hazug ,aljas információ alapján történő állásfoglalás elképesztő.Önöknek eszükbe se jut az a tény hogy ezt a kormányt a magyar nemzet 2/3-os többséggel megválasztotta, továbbá a 2012 jan. 21-i kormány melletti, v.mint a 2012. márc. 15-i Kossuth téri ünnepségen történt demonstráció az Orbán kormány melletti kiállást bizonyította?Arról talán meg nem is tudnak hogy a Megyesi, Gyurcsány, Bajnai kormányok alatt az állam adósság az 1-ső Orbán kormány után 2002-ben 52% volt amit az emlitett szoc.lib. kormányok fel vitték 82%-ra és ez mellett a népet adó emelésekkel, elvonásokkal sujtották, Továbbá az ország javait részben kiárúsították, a gazdaságot bedöntötték és amit lehetetett ki loptak az így keletkezett vagyonukat offshor cégekben külföldre helyezték el, hogy itthon ne kellejen adózniuk.Most pedig azért terjeszti ezeket a hamis ,igaztalan, Magyarországot és kormányát lejárató információkat hogy a nyugat is melléjük állva vissza kerülhessenek a hatalomba és a korábbi ország kiárusításukat, és tolvajlásaikat folytathassák.Biztosíthatom Önöket hogy a nép annyira megelégelte a szoc.lib.kormányok „kormányzásukat” hogy rövidesen még nyugari segítséggel semfognak annyi szavazatot kapni a következő választáson hogy kormányra kerüljenek.Kérem Önöket hogy az országról történő informálódásukat ne a liberális és a komunista vagy bal oldali szocialista körökből szerezzék /nekik az fájó hogy az országról és kormányáról valós értékelést adjanak, mivel nem Ök vannak kormányon. Általában ez jellemzi őket / hanem inkább konzervatív körökböl.

  • toth

    ha ez igy fog tortenni, ahogy elorevetiti, megerdemlik a sorsukat! pont olyan szarkormanya van az orszagnak, mint a koztarsasagi elnok, minden hazugsagra epul es hamarosan kartyavarkent fog osszeomlani, az ideiroktol fuggetlenul, egyszeruen mert a csalok bukasra vannak itelve, jobb, ha maga is elkezdi csomagolni azt a par dolgot, amit bevihet magaval a bortonbe…mert azert remeljuk mindezt meg elve meguszhatja…jah es nem mellesleg en mar az iskolaban sem a nalam sokkal gyengebb tanuloktol informalodtam!

  • SZERZŐ TÓTH CSABA | MÁRCIUS 31, 2012, 9:10 DE

    Kedves Tóth Csaba! 🙂

    Elnézést, és mindenkitől is bocs, nem nagyon akartam már itt rontani a levegőt:), de Csaba úr kedvéért mégiscsak visszaírok:
    NEM igazán szeretném a fideszt a szükségesnél tovább a főnökségben látni… Bocs, tudom, h ezért sokan utálnak, és igazából nem is érdekel, mindenkinek lehet véleménye, és le is írhatja.
    Tehát nem szeressem őkelméket, mert

    1: ugyanazt csinálták az első uralmuk!!! alatt, mint az előző kormányok, igaz, már nem jutott nekik annyi lenyúlni való, ezért marhára bedurrantak… :)))

    2: ellenzékben nem engedték a kormányt működni, mindent szétvertek, teljesen ellehetetlenítettek a működést… amikor viszont nem, akkor meg azon kevesen, akik épp bent voltak, kivonultak a szavazásról, talán h ne lássák, h alig vannak bent…

    3: nézz utánna légy oly kedves a „kabai földmutyi” címmel a gugliban, aki a barátod… és akk még nem is mondtam néhány egyebet, a fideszfőnökről pl, h neki és a nagyon-szűk környezetének aztán mi mindent sikerült összeszedni, mióta bekapcoslódtak a politikába… :(((

    4: lécci, annak is nézz már utána, h MIÉRT!!!, milyen INDOKKAL!!!! mondták ki az MSZP-t az MSZMP utódpártjának… undorító volt…
    Jó, segítek, hátha… Azzal az indokkal, mert az MSZP szedte össze az MSZMP vagyonának a nagy részét… tehát NEM IDEOLÓGIAI ALAPON!!!!

    Bocs, gondolom, ez igazából egy fideszest se nagyon érdekel, csak nem gyanús kicsit, h vajh’ miért is ez volt az oka??

    5: ha már am is bogarászol, talán arra is találsz utalást, h kik és miért hazaárulóznak a fideszben… nekem ui nem nagyon sikerült, főleg azért, mert ha jól körülnézel, hisz van sok lista a fideszes csaspatról, rá kell jönnöd, h a „hazaárulók” nagy része, vagy legalábbis elég sokan, ott üdögélnek’ :))) bent a „narancspártban”…

    6: remélem, az sem igazán zavar, h lassan, ha így haladunk, kb az lesz, mint abban az időben, amit elég sokan szidogatnak, köztük talán Te is:
    visszajön az 1párt-rendszer, csak nem a szoci, piroskönyves, hanem egy másik, akik a szoci eszme csecsén nevelkedtek, azt a tejet itták, azt a tudást szívták magukba, azok pénzén tanultak, vagyis egy narancskönyves…

    Ehhez jön, h kb az ellenzéket, most tökmindegy, kiket, de MINDENKIT ellehetetlenítenek, mindenfélékkel, még ha nem teljesen-semennyire igaz, akkor is, befeketettítik, reklámhadjáratot indítanak akár csak a vádak alapján indult nyomozással is, de amikor kiderül, h semmi nem történt, azt már elcsöndeskedi a média, vagyis az, amelyik vagy független, vagy ellenzéki épp, szal a jobbos olvasók NEM értesülnek róla, és csak az marad meg, h na, ennek is volt valami, lebás ügye pl…
    Bezzeg amikor Vikit etették meg a libákkal, meg neki volt terülj-terülj asztalkám, meg a cimborájának, a Rogánnak lett ingyé szuper számítógépe… azt psze senki, soha nem emlegeti, azt lehetett…:))))

    6: az sem gyanús psze, h még 2 év múlva is „csontvázak” zuhognak ki mindenhonnan… Vazze, nem gyanús, h egy csontváz milyen büdös tud lenni?? Azt nem érezték a 2 év alatt??

    7: okos barátunk, akinek szinte minden szava szent, rossz nyomtatványt lobogtat a média előtt, ráadásul olyat, ami, ha igaz volna, ki sem hozhatná a szobából, mert annyira titkos…

    Sajnos, evvan… Nem egyszerű az élet itt, Magyarországon… Csak talán nem mindent el kéne hinni egyetlen embernek. Bár belátom, sokkal könnyebb és egyszerűbb, mint utánanézegetni mindennek, másik oldalt is meghallgatni, esetleg több másik oldalt is… 🙂
    Sőt, nagyon aljas és gonosz leszek: neadj’Isten, nem csak meghallgatni, még el is gondolkodni a dolgokon, a hallottakon… 🙂
    Bocs!

    Szóval ne haragudj, és term senki ne haragudjon, mert nem bántani akarok senkit, csak jelezni, h van egy vicc, amiben arról van szó, h nem tutira az a haver, aki kikapar a sz@rból… 🙂
    Mondjuk, itt azért annyiban kissé rossz a hasonlat, h Viki nem épp kikapar belőle, legalábbis az alsóbb rétegeket… Igazából, ha jól látom, talán-talán most építik ki a fideszt támogató hátteret, azt az üzleti, vállalkozói réteget, csapatot, aki a sok bugyuta embert jól, semmi pénzért megdolgoztatja és KIZSÁKMÁNYOLJA, vazze…
    Ráadásul nem csask a kisembert döntik nyomorba, hanem a vállalkozásokat sem igazán bírják beindítani, ezt páran NEKM mesélték, h miket kell kifizetni, és akinek nincsenek már most milliói, azok felborulnak…
    Sőt, nevess csak: azok, akik itthon élnek, kénytelenek kimenni nagyon sokan külföldre dolgozni, mert itthon, OVi ide vagy oda, éhen halnának…
    Kirúg/ná/nak tanárok ezreit, félnyomrékokkal akarnak bármit is kezdeni a „munka frontján”, amikor az egészséges embereknek sincs munkájuk…
    A nyuggereknek is dolgozniuk kell, h egyáltalán fent tarthassák magukat, segíthessék a családjukat, akiknek nincs munkája… vagyis másik nézetből meg éppen elveszik valaki elől a munkahelyet…
    Elvonják a pénzt az önkormányoktól, csökken a közmunkások száma, ráadásul őket is csökkentett munkaidőben akarják foglalkoztatni…

    Soroljam?? Hol élsz Te, EMBER?!
    Becsukják, megbüntetik azt a szerencsétlent, aki nem tud hova menni aludni, aki kukázik a kajáért?! Hogy egyáltalán ne haljon éhen?! Szerinted?

    Az egyetemistákat több milla hitel felvételére kényszerítik?! /Vagy csak azok tanulhassanak, akiknek a millák ott lapulnak hegyekben a papánál?!
    Ha meg nem sikerül elvégeznie vkinek az egyetemet, akk mi van?! Ha vkinek nem lesz azonnal, vagy akár sokáig ITTHON melója, azzal mi van?!
    Mondja a barátod, h a magyar „röghöz kötött”, ha messzebb van meló, utazzon oda érte? De akkor, aki ott messzebb lakik, hova utazzon?! Nem az az ember dolgozik ott, aki ott lakik? Vagy mi?! Netán a gazdagabbak még jobban gazdagodjanak a lakások felvásárlásával, majd a „röghöz kötés feloldása” utáni kiadásából?!

    Áááá… ne idegelj, Ember!
    Nem anyázni kellene, hanem fogni, aztán szépen, akár lassan is, de az országot gatyába kék rázni!
    Nem ülni az asztal mellett, arra várva, h vajon, mikor is jön az IMF, akiket pár perce küldtünk haza… Nem hagyni, h nácik mondjanak beszédet a Normafánál, és azon agyalni, h hány sallert meg kokit, esetleg pofont NEM adtunk épp nekik… 🙁

    Sokkal könnyebb összeugrasztani egymás ellen az embereket, mint gondolod, bár ahogy látom, nagyon sokan bedőlnek a dolgoknak, és nem képesek, nem hajlandóak arra, h inkább kicsit körbenézzenek.
    Idézzek gyorsan közelebbi eseményt? Mondjuk, SP-t?
    Nem idézem, csak nézegess utána, milyen nyilatkozatokat nyomott el a kormány-oldal… És Te még ezek után is képes vagy azt állítani, h az ország, a MI ORSZÁGUNK javát akarják? 🙁

    Bár igen, én is képes vagyok ezt állítani…. A baj csak az kettőnk állítása között, h Te az hiszed, h az ország az ő szemükben az embereket, a népet jelenti, én meg azt hiszem, h a pénzünket jelenti… Na, a pénzünk javát lassan meg is kapják…

    Remélem, az új törvényjavaslatot vagy mit is hallottad, ill az ahhoz kapcsolódó, term cseppet sem cinikus indoklást:
    nem kell az a sok gondolat a fejekbe…. csak összezavarná szegény embereket…

    Na, és ez lesz a végszavam. Legalábbis itt és most!:)
    Tényleg bocs, h kissé megint kifakadtam, de már komolyan nagyon unom ezt a dolgot… Remélem, azért az emberek többsége előbb-utóbb eljut oda, h ahogy majdnemDr SP mondotta volt:
    „Hallgattassék meg a másik fél is”…

    Sziasztok, jó éjt mindenkinek, további sok sikert és szerencsét, jó egészséget is:

    Dody
    🙂

  • névtelen emigráns

    Tisztelt Göllner ÚR

    Az irásából leszürhetö a fideszes ellenszenv. Nem tartozom egy politikai párthoz sem.

    De Ön szoci Gyurcsány párti. Gyurcsány már meglopta az országot, eladta külföldi érdekeknek a bandájával együtt. Nem azért mondott le mert jobbnak látta. Eljátszották a becsületüket. A jelenlegi kormánynak nem könnyű
    egy eladott országot rendbe tenni. Nem biztos ,hogy jobb lesz a mostani kormánnyal . Inkább a fidesz mint a komcsik. Ha már a vesztes tábor nem tud hatalomra kerülni akkor lejáratjuk az Országot és a jelenlegi pártot ,önhöz
    hasonlókkal. Azért van az Ország abban a helyzetbe ahol van mert személyi érdekek,és a széthúzás uralkodik.
    Ez volt egész történelmen keresztül. Ön helyébe inkább hallgatnék ha már jót nem tudok irni.

  • nevtelen emigrans

    ha ilyen jol tajekozott, lenne szives elmeselni, hogy a bibo kollegium diakjabol, tudja, azert volt kollegiumban, mert abba a kategoriaba esett a szulei jovedelme alapjan, akik nem tudtak alberletet fizetni budapesten, szoval ha tetelesen felsorolna ide, hogyan sikerult abbol a kis bugris senkihazybol felverekednie magat a harom leggazdagabb politikus koze??? …ennyit a lopasrol….az On helyeben hallgatnek, ha mar csak hazudozasra tellik…

  • „Névtelen Emigráns” most már hazatakarodhatna Orbániába a többi Orbán-fannal együtt. Elvégre ott már az ő kedvencei uralkodnak. Nem tudom, miért rontja egy ilyen a szabad országok levegőjét még mindig.