Kormánypárti provokátorok zavarták meg a millások tüntetését, a széljobb ismét randalíroz

2012 március 15 2:44 du.64 comments

A jobboldali lengyelek a Fidesz mellett, a liberális és szociáldemokrata franciák pedig az ellenzék oldalán tüntettek Budapesten az 1848-as forradalom és szabadságharc alkalmából rendezett utcai megmozdulásokon és ceremóniákon. A Millások a Szabad Sajtó útján tartottak demokrácia-párti tüntetést, melyen több tízezren vettek részt, azonban több mint 500 kormánypárti provokátor zavarta meg a békés civil kezdeményezést. A Rendszervágás nevű kormánypárti csoport számos tüntetőjét előállították a Millás tüntetésen jelenlévő rendőrök és rohamrendőrök.

A Lehet Más a Politika teljes frakciója is megjelent a millás tüntetésen, mivel közeleg az áprilisi határidő ameddig le kell zárni a népszavazási kezdeményezésükhöz szükséges aláírás-gyűjtést.

A Jobbikhoz köthető neofasiszta szervezetek és aktivisták az MTV régi székháza előtt randalíroztak – felelevenítve 2006 őszén elkövetetett garázdálkodásukat és ostromukat. Több mint 200 neonáci és szkinhead tüntetett a Szabadság téren, ahol árpádsávos zászlót tűztek az egykori székházra. Összesen 100 szélsőjobboldal tüntető tört be a Bank Center épületébe, ahol fáklyákat égettek és füstbombákat dobtak. Eredetileg egy petíciót adtak volna át az IMF magyarországi képviselőjének, Irina Ivascsenkónak. A második füstbomba után érkeztek meg a rendőrök és távolították el a randalírozókat.

A legnagyobb ellenzéki párt Esztergomban ünnepelte az 1848-as forradalmat, ahol Mesterházy Attila elmondta, hogy bár a magyar nemzet bátor, annak jelenlegi kormánya gyáva. “A nemzetre és a nemzeti érdekre hivatkozva saját hatalmi érdekeit képviseli, és nem meri megmondani az embereknek, hogy mit kell tenni azért, hogy az ország kijusson a válságból – jelentette ki az MSZP elnöke. “A magyar erős nemzet ( ), de ez a kormány gyenge, mert nem összeköti, hanem szétszakítja a nemzetet, egyedül pedig képtelen megbirkózni az ország gondjaival. A magyar tehetséges nemzet (…), de a kormány tehetségtelen: mert képtelen megoldani az emberek problémáit, mert nem kezeli, hanem tetézi a válságot” – tette hozzá Mesterházy.

Orbán Viktor és a kormánypárt a Kossuth téren tüntetett, de nem tudni, hogy ők pontosan mi ellen léptek fel, hiszen két éve kormányon vannak kétharmados többséggel. A szélsőjobboldali közéleti személyek vezetésével ismét megjelent a Békemenet, ők megint a “gyarmatosítás” ellen léptek fel.

“Hosszú évtizedek óta nem voltunk olyan erősek, mint ma, még sohasem állt ennyi politikai, alkotmányos és gazdasági eszköz a rendelkezésünkre, hogy kitörjünk a kiszolgáltatottságból. Ma már elegen és elég elszántak vagyunk, hogy a szabadságjogaink után kivívjuk a szabad magyar életet is” – jelentette ki Orbán Viktor. “Mi magunk döntjük el, mi a fontos, és mi nem. Magyar szemmel, magyar észjárás szerint és a magyar szív ritmusát követve. Ezért mi magunk írjuk az alkotmányunkat, nincs szükségünk szamárvezetőre, és nem kérünk az idegenek kezünket irányítani akaró, kéretlen segítségéből sem”–tette hozzá a fideszes kormányfő, utalva a külföldről érkező kritika-hullámra.

64 Comments

 • Dunyhás testvér

  Adam!
  Megint hatalmas ferdítéseket irtál. Te tudod mire jó hazudozni.

 • remelem a rendzavaroknak kitekertek a nyakukat es ezuttal valoban kilottek a szemuket:)

 • Mit jelent az, hogy ” széljöbb”?

 • Felháboritó,gyalázat amit ezek a szélsősséges ellemek müveltek!Nem értem a rendőröket,hogy miért nem vitték el őket,miért hagyták hogy ennyien randalirozzanak.A legszomorubb hogy a Jobbik tüntetésén is elég sokkan voltak!szomoru hogy ennyi ember van akik egyetértenek ezekkel a szélsősséges politikával.Az a szomoru hogy ezért szerintem a Fidesz tehet,mert nem foglalkozik a létező problémával a cigányság kérdésével.S ezt használja ki a jobbik!!!!!ezek az emberek nem gondolnak a szeretteikre,nem gondolnak hogy mi volt a II.dik világháboruban,hogy ez a rasszista nézet hova vezetett????A kormány melletti tüntetés számláját kiváncsian várom?Felröppent most az a hir hogy a lengyelek utját egy magyar alapitvány szervezte,s amennyiben ez igy van akko ez a közösből ment!S akkor szégyen és gyalázat lenne hogy fizetett bér tapsolók voltak megint.A Milla tüntetés végig néztem,nagyon sokkan voltak,talán többen mint a bér tapsolók.Látva a DK -ok is nagyon sokkan voltak.Az a jó hogy a kormány ellen sokkan tüntettek,igy a francia baloldal is részt vett!Remélem hogy hirét viszik a tapasztalataiknak!!!!

 • Kovácséva kedves, akkor most mondd el szépen lassan is, hátha akkor érthetőbb lesz.

 • “Európai hőssé avatták Orbánt Pest közepén
  Pethő András|2012. 03. 15., 18:25

  Az Orbán Viktor iránti rajongásról és a Brüsszel iránti ellenszenvről szólt a március 15-ei ünnepség kormányzati része. A külföldi nyomásgyakorlás elleni küzdelem állt Orbán beszédének középpontjában is, a közönséget pedig láthatóan nem zavarta az, hogy az EU-nak tett engedményekről nem esett szó. Tudósítás a Kossuth térről és környékéről.
  “Ő a mi gyerekünk” – mondta nevetve egy nyugdíjas korú nő, majd vele egyidős barátnőihez fordult, akik helyeselve bólogattak. A gyerek alatt Orbán Viktort értette, akivel ugyan egyikük sem találkozott soha, mégis úgy érzik, hogy “itt van köztünk”. Rajongásukat kifejezte az is, hogy az egyik nő a kezében egy olyan transzparenst tartott, amelyen az állt, hogy “el a kezekkel hazánktól és Orbán Viktortól”. A harcias üzenetet finomította, hogy az o betűk mindegyikébe egy-egy smiley jelet rajzoltak.

  A nők a Lánchíd pesti lábánál álltak, várakozva a kormány március 15-ei ünnepségét megelőző békemenetre, tőlük pár méterre pedig néhány férfi eközben arról beszélgetett, hogy Magyarországot annak ellenére érik támadások külföldről, hogy vannak országok, amelyeknek sokkal nagyobb hiányosságaik vannak. Az egyikük megjegyezte, hogy miközben a magyar kormányt szorongatják a pénzügyei miatt, addig a spanyolokkal engedékeny Brüsszel, de a beszélgetésben szóba került az IMF is, nem túl pozitív szövegkörnyezetben.

  Ez a két rövid epizód nagyon jól illusztrálta a kormányzati ünnepséget és az azt kísérő programokat. A tömegrendezvények résztvevőinek két üzenete volt: egyrészt az, hogy nagyon szeretik Orbán Viktort, másrészt az, hogy igazságtalannak tartják a külföldi nyomásgyakorlást a magyar kormányra. Az Orbán iránti rajongást nem is elsősorban a magyar demonstrálók jelenítették meg a leglátványosabban, hanem azok a vendégül hívott lengyelek, akik “Viktor Orbán”-t skandálva vonultak végig napközben a fél városon. Sok lengyel transzparensen is az ő arcképe szerepelt, és többen elmondták tudósítóinknak, hogy azt szeretnék, bárcsak Orbán állna Lengyelország élén.”

 • allitolag a szelsojobbosok csupan 500-an lehettek, nem mertek pofazni…..egy ismerosom tudositasa szerint, ha ugraltak volna, levertek volna oket, mint vak a poharat…jah es ugyanannyian lehettek, mint a kossuth-teri orbanimadok, persze azok importalt, fizetett tapsolokkal voltak ugyanennyien……rosszul all orban szenaja…

 • “Sok lengyel transzparens kritizálta az Európai Uniót is, és az egyik lengyelnek már reggel a múzeumkerti ünnepségen is az volt az első mondata, hogy “szabaduljunk meg az EU-tól”. Az egyik legnagyobb plakáton pedig az Európai Uniót jelképező csillagok közepébe volt rajzolva a sarló és kalapácsos kommunista szimbólum, jelezve, hogy a lengyel tüntetők nem sok különbséget látnak a kettő között.

  Bár a lengyelek és kormánnyal szimpatizáló magyar demonstrálók már napközben is vegyültek egymással, a kormányzati ünnepség előtt egy órával formálisan is egyesült a két csoport. Ekkor indult el a Lánchíd pesti lábától a békemenet, amely ugyan hivatalosan a kormánytól és a Fidesztől függetlenül szerveződött, a vonulást mégis az állami ünnepségen részt vevő, huszárnak beöltözött lovasok vezették. A menet a kisebb utcákon kacskaringózva, némi kerülő úton jutott el a Kossuth térre. Az először januárban, a kormány melletti kiállásként szervezett békemenet hosszan kígyózott, és a délután három órára meghirdetett kezdésre meg is telt a Parlament előtti tér.

  A tömegben minden korosztály jelen volt, és ránézésre ugyan többségben voltak az idősek, lehetett látni sok huszonévest, és sokan érkeztek gyerekekkel is. A különböző városok és falvak nevét hirdető transzparensek pedig jelezték, hogy jöttek csoportok számos vidéki városból is. Többségük valószínűleg részt vett a januári békemeneten is, az [origo] tudósítójának legalábbis többen ezt mondták, és az elkapott beszélgetésfoszlányokból is erre lehetett következtetni. Állandó poénkodás ment például azon, hogy a média nagy részében szerintük jócskán alulbecsülték az akkori létszámot, és néhányan megjegyezték, hogy most is hasonlóra számítanak. Egy nő pedig a mellette lévőknek szarkasztikusan megjegyezte, “nem látok egy antiszemita plakátot sem”, miközben szerinte ezekről a demonstrációkról gyakran születnek erre utaló beszámolók.
  Elsőként Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő mondott beszédet, aki ugyan nagy tapsot kapott, amikor arról beszélt, hogy Magyarországot szerinte a hazai ellenzék kezdeményezésére érik támadások külföldről, a tömeget érezhetően kevésbé hozta lázba az, amikor az Európai Parlament különböző határozatait emlegette, és belebonyolódott egyéb politikai részletkérdésekbe.

  Nem volt ilyen problémája Orbán Viktornak, akit már bemutatásakor hatalmas üdvrivalgással fogadott a közönség. A miniszterelnök ugyan most nem ismételte meg azt a tavalyi mondatát, amikor Brüsszelt Moszkvához hasonlítva kijelentette, “nem hagyjuk, hogy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk”, a beszéd most még inkább ekörül a téma körül forgott. Orbán szerint az 1848-as forradalom üzenete ugyanis most is az, hogy “nem leszünk gyarmat”, az Európai Unióval fennálló konfliktusokra utalva pedig megjegyezte, “megértjük, hogy Európának sok baja van”, de ettől függetlenül “egyenlő elbánást követelünk, nem leszünk másodrendű polgárok”.

 • “Sokszor tűnik úgy, hogy egyedül vagyunk, de nem igaz” – mondta Orbán, aki szerint “ma is vannak lengyel Bem apók”, és kiállnak Magyarország mellett a csehek, a szlovének és a románok is. “Dicsőség Litvániának, Isten éltesse Lengyelországot!” – mondott köszönetet a kormányfő a téren jelen lévő lengyel és litván szimpatizánsoknak, majd lengyelül idézte az 1848-49-es lengyel légió jelmondatát: “A ti szabadságotokért és a mienkért”.

 • Fenti tudósítás egyik legsúlyosabb tévedése/félreinformálása: “több mint 500 kormánypárti provokátor zavarta meg a békés civil kezdeményezést. A Rendszervágás nevű kormánypárti csoport számos tüntetőjét előállították a Millás tüntetésen jelenlévő rendőrök és rohamrendőrök. A “számos” az 2 fő! (…) A Jobbikhoz köthető neofasiszta szervezetek és aktivisták az MTV régi székháza előtt randalíroztak – felelevenítve 2006 őszén elkövetett garázdálkodásukat és ostromukat.”

  1. Rendszervágás NEM kormánypárti csoport és a Szabadságtéri&Bankcenteres csoport egy és ugyanaz!!: HVIM szervezés Toroczkai vezetésével. Mindkét helyszínen engedélyezett tüntetés volt, tehát nem zavartak meg semmilyen millás óbégatást. Szájkarate a kényszerű közelség miatt, oda-vissza volt. A szerinted két különböző csoportot kétféle módon stigmázod: egyiket kormánypártinak másikat “Jobbikhoz köthető neofasiszta szervezeteknek”, holott mint említettem egy és ugyanazon nemzeti önvédelmi (ellenállás) szervezetről és szimpatizánsairól van szó.

  2. Bankcenterbe NEM törtek be, hanem előre értesítve őket, petíciót akartak átadni. “Miután a rendőrök a gárdistákkal voltak elfoglalva a tüntető tömeg behatolt a Szabadság téren található Bankcenterbe, ahol az IMF magyarországi kirendeltsége is található. Az épületben hanggránátok robbannak. (…) A Bankcenter egyik kapuján 100 rohamrendőr hatolt be, míg ugyanebben az időben a tüntetők egy másik kapun kivonultak.” – tehát sem befele, de kifelé sem volt semmilyen összetűzés a rendőrökkel.

 • Bírom mikor ötven neonáci suhanc megindul hogy szétverjen egy 150 ezres tüntetést :D :D :D
  Ja még csak annyit….több volt ma Pesten a lengyel transzparens mint a magyarnyelvű.
  Vajon ugyan mi lehet az oka ??

 • Misuka, ismerősöd nyilván ezek között volt, tovább provokálni Hazafiakat:
  “Szinte teljesen elfogytak a liberálisok, a nemzeti radikálisok már többen vannak náluk. Mezei járőrök csatárláncban próbálják arrébb terelni az antifákat, akik még kitartanak, hogy nácizhassanak egy sort. ”

  Ezt követően ismerősöd ide ment?: “Petőfi-szobor, MEASZ: Körülbelül kétszázan vannak a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének megemlékezésén a Petőfi-szobornál. A legtöbben a millás tüntetésről jöttek át. Partizándalok szólnak a hangfalakból,” (index tudósítás)

  Szegény Petőfinek és ’48-nak mi köze az antifákhoz és a partizánokhoz?

 • Geyza, gondolom a Hírszerző és Index újságírónak hiszel akik már egy hete hasonló véleményen vannak:

  “Az egymilliós tüntetéssorozat legfontosabb tanulsága március 15-én vált minden eddiginél nyilvánvalóbbá: politikus és politikai program nélkül nehéz izgalmas tüntetést tartani.

  Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (EMS) Facebook-csoport március 15-i demonstrációjának legérdekesebb pillanatai kétségkívül a még a Jobbiktól is jobbra álló Budaházy-Toroczkai tengelyhez köthető csoportosulás tüntetése körül adódtak a Jégbüfé előtt.”
  http://index.hu/belfold/2012/03/15/kifogyoban_a_szufla_az_egymillios_tuntetesekbol/

 • A nap legjobb beszédét egyébként Gyurcsány tartotta. Csak valahogy elsikkadt az orbáni hülyeségtengerben.

 • Dunyhás testvér

  GÁBOR!

  Bőszme csak hazudni tud. Senkit nem érdekel már.

 • Dunyhás testvér

  A lengyelek körbejárták a várost, és körbeudvarolták Orbán Viktort, Budai Gyula sportcipőben vonult a békemenettel, Tóth Gabi konszolidált ruhában énekelte a Nemzeti dalt, Gyurcsányra pedig alig volt valaki kíváncsi. A vármegyések előbb összeszólalkoztak a millásokkal, majd este füstgránátokat robbantottak a Bank Centerben, és zászlót tűztek a Tőzsdepalotára. A március 15-ei események percről percre.

 • Gábor téved, nem sikkadt el semelyik rendezvény, ugyanis mindet (kormány, ellenzék, balliberális civilek, nemzeti önvédelem) élőben közvetítették a neten, mindenki azt hallgathatta amelyik a szívéhez közel áll.

 • A kormánypárt a Kossuth téren nem tüntetett, főleg nem valami ellen, hanem méltóságteljesen ünnepelte legnagyobb nemzeti ünnepünket. Bár tüntethettünk volna az EU igazságtalan szankciói ellen. Tüntetni csak a liberálisok, baloldaliak tüntettek, illetve az általuk megvezetettek használták fel az ünnepet tüntetésre.

 • Pontosan így van, Longusz16.

 • Gábor! A félnótás Kúrcsány tüntetésén kb. 1000 személy vett részt ! Nos , hol van az a nagy rajongói tábor ? Elpáralgott … mint a kámfór ! Ali baba és a 40 rabló … Ez maradt , ez a gyurcsány féle politikai elit ! Hurrrá :-)))

  A fafejü Meseházi, Esztergomban , a Tétényi Éva által melengetett komcsi fészekben ócsárolta az Orbán kormányt !

 • Judith Kopacsi

  Longus, most ezt nem értem. kell az Eu segélye, vagy sem? Ha nem kell, akkor meg miért a felháborodás, ha nem ad majd?

 • “Százezreket vonzanak a főváros utcáira az ünnepségek

  16.28: Egyes rendezvények még csak épp most kezdődnek, más programok már véget is értek, de már most látni, hogy százezreket mozgatnak meg a különböző pártok és szervezetek március 15-i ünnepségei Budapesten. Az alábbiakban az MTI által becsült frissített számadatokat adjuk közre.

  Az LMP a Pilvax közben tartotta rendezvényét, amelyen mintegy nyolcvan érdeklődő jelent meg. A Demokratikus Koalíció (DK) ünnepségére körülbelül néhány ezer érdeklődő volt kíváncsi. Az MSZP esztergomi programján szintén néhány ezer fős közönség jelent meg. Az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) helyszínén, a Szabad sajtó útján eddig több tízezer fő jelent meg. A szintén háromkor kezdődött Kossuth téren kormányzati díszünnepség helyszínén a Békemenet megérkezése után, és az elsőként elhangzó ünnepi beszédek alatt már 250 ezren gyűltek össze. A Jobbik Deák téri gyűlésének helyszínén már néhány ezer fő tartózkodik.

  A közigazgatási tárca tájékoztatása szerint reggel a Kossuth Lajos téri zászlófelvonáson több mint ezren, a Múzeumkertben tartott március 15-i ünnepségen mintegy ötezren voltak jelen, a budai Várban zajló családi programokon pedig jelenleg is több mint tízezren vesznek részt.

  A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium csütörtök kora délután közleményt adott ki, amelyben azt írta: a Nyitott Parlament elnevezésű program keretében 11 óra 30-ig 4.600 érdeklődő járt az Országház épületében.”

  http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/03/unnepi-megemlekezes-sorozat-a-fovarosban.html

 • Dunyhás testvér

  Kopacsi
  Te túl sok mindent nem értesz. Nem csak ezt az egyet. Ez nem egy segély! Magyarország nem Izrael, hogy az USA
  segélyétől függene.

 • Ádám ! Micsoda cinikus megjegyzés !
  “Orbán Viktor és a kormánypárt a Kossuth téren tüntetett, de nem tudni, hogy ők pontosan mi ellen léptek fel, hiszen két éve kormányon vannak kétharmados többséggel. A szélsőjobboldali közéleti személyek vezetésével ismét megjelent a Békemenet, ők megint a “gyarmatosítás” ellen léptek fel.”

  Ugyan miért kellett volna a FIDESZ tüntetésre felhasználnia március 15-ét ? Ez az állitás önmagában baromság !

 • Millások tüntetése ….
  “Beiktatták Magyarország alternatív köztársasági elnökét, az Egymillióan a Sajtószabadságért (Milla) csoport által megválasztott Dopemant. A rendezvény fél öt körül véget ért, a tüntetők az Astoria felé mennek haza.

  Délután fél öt körül véget ért a Milla rendezvénye. A szervezők azt mondták, legközelebb október 23-án találkoznak.

  A hvg.hu tudósítója szerint a rendezvény kezdetén beiktatták alternatív köztársasági elnöknek Pityinger Lászlót (Dopemant). A rapper az egybegyűltek előtt a Szabad sajtó útján felolvasta a külön erre az alkalomra írt szövegét, melynek egyik sora így hangzott: “én is utálom a vezetőket, de b.ssza az élet, mi neveltük őket”. Az egész műsort jelbeszéddel is közvetítették. Dopeman úgy fejezte be a szöveget: “magyar vagyok, zsidó vagyok, cigány vagyok, kevert vérű árja vagyok, hajrá Magyarország”.
  Dopeman – Pityinger László a himnusz gyalázó !Bazmeges Himnuszgyalázás Dopemantől !!!! – YouTube

 • Mosthatalmonlévő éktelen rikácsolása fülsértő volt.
  Csak a narancsbódulatban leleddzők bírták zokszó nélkül végighallgatni , nomeg a számtalan lengyel. Akik kukkot sem értettek az egészből.
  Látszott az arcukon aztsem tudják miért vannak itt.
  Még hozzátenném : a lengyelek ” kemény magja ” a náluk már levitézlett , szélsőjobb felé tendáló párt szervezésében jött ide.
  A lengyelek már -szerencséjükre- kezdik kinőni ezt a populista maszlagosdit.
  Mindenesetre sokat ártott a lenygyel-magyar barátságnak mostani megjelenésük.

 • Dopeman…fújjj

 • Szerző Kovács Éva | március 15, 2012, 3:04 du.

  Évike, szerintem te inkább a rántást kavargasd.

 • “Orbán Viktor és a kormánypárt a Kossuth téren tüntetett, de nem tudni, hogy ők pontosan mi ellen léptek fel, hiszen két éve kormányon vannak kétharmados többséggel.”

  Ilyen butaságot már rég olvastam. Egyetemi tanártól pedig sosem.
  Miféle tüntetésről beszélsz, kedves Christofer? Nemzeti ünnep volt, ahol békés emberek ünnepeltek.
  Nem kellene összetéveszteni a millás valamivel. Ugyan, ez nevetséges.

 • Elnézést a névelírásért, helyesen Christopher.

 • Tüske Zsófia

  Dunyhás, tévedsz. Az Egyetem tér tele volt azokkal, akik Gyurcsányra voltak kíváncsiak. Nem kellene annyira rettegni tőle, hogy (te is) eltagadod az igazságot.

 • Zsofi !
  Ezer tüntető volt ! Szégyen gyalázat, hogy az helyett, hogy tisztességesen , méltóságteljesen megemlékeztek volna a magyar nemzet 1948-49-es hőseiről , a kriptó zsidó kurcsánnyal egyetemben töntettek ! Szerencse csak 1000-en ! A többi komcsi szimpatizáns hála az egeknek elpáralgott mint a kámfór ! Maradt csak Ali baba és a 40 rabló !

 • bocs az elirásért , – tüntettek -

 • A fizetett bértollnokoknak egyre nehezebb a helyzetük, még a franciák sem jöttek el. Pedig ott is volt aláírás, biztatás, fröcsögés, kiabálás, Cohn, meg minden. Így járnak, amikor találkoznak a valósággal és szembesülnek azzal, hogy szavuk annyit ér mint a pókfing.

 • Montrealka

  miert fujozol? Dopeman azonos erkolcsi szinten van, mint Schmitt Pal!….csak ez utobbi hivatalosan a koztarsasagi elnokunk, emlexel?

 • Én a Millások mellett vagyok, egyik párt sem halad a jó úton stb stb. Még a Dopeman beszédével is egyetértek, csak hát, a sok intelligens, tehetséges müvész közül, akik a Millások közt található, pont öt kell választani? Tudom, TUDOM, ez csak jelképesen volt, de mégis. Lehet hogy elfogult vagyok mert egyszerüen nem birom a zenéjét. Nekem nem jön be a rap magyarul. Lehet hogy ez csak az én bogaram, de ez (a magyar rap, többek között) már megint egy olyan dolog, ahol a Pannon-Magyarok utánozzák a nyugati müfajokat, trendedet, és valahogy nem jön át…… Annyiféle zenestílus van, de nem mindegyikhez illek a magyar nyelv, szerény véleményem szerint. Van böven a magyar müvészvilágban tehetség és egyediség, nem kell valami mást utánozni, ráadásul rosszúl. Persze, ismétlem, ez csak az én magán véleményem. Izlések és pofononok.

 • Legyen nekik ez a köztársasági elnökük,jobbat nem is érdemelnek,”amilyen a király olyan a nyáj”

 • Puchert János

  Eszter miután lelepleződött egy időre vissza vonult, úgy látom új erőre kapott és újra itt van közöttünk bemásolta ide nekünk ezt a felvételt ez lenne az az igazi ellenzék amelyikhez évekkel ezelőtt csatlakozott, ez a magyar társadalom legalja a söpredék gratulálok a választásához

 • Komlói vörös trotyli

 • János, az ön választásához viszont nem tudok gratulálni. Nos, egy helyreigazítás mitől is azonosulás bárkivel és bármilyen szervezettel? Chris az írásában két különböző társaságról írt, ezt helyreigazítottam. Joguk van tudni pontos infót hazai eseményekről olyan kanadai magyaroknak akik nem köteleződtek el egyik oldali propaganda mellett sem. Chris és a többi jegyzetíró – mellesleg jogosan – mindig azt kifogásolta kommentelőknél, hogy nem az írásaikra reagálnak, hanem egymás közti nemtelen személyeskedésbe fulladnak. Ön is most személyeskedésbe kezdett Chris írásának elemzése vagy cáfolata helyett. Amennyiben a fenti helyreigazításomról más infói vannak, úgy cáfoljon és ne személyeskedjen!

 • Aztán milyen érvet vár Eszte,r az öreg komcsitól?

 • Sólyomszem, semmilyen érvet nem várok tőle! :-))

 • Már féltem

 • Montrealka

  semmi gond, sokan gondoljuk hasonloan!

 • Tisztelt Christopher Adam!

  Minden tiszteletem az Öné, mivel magyarságát igykeszik megőrizni a messzi távolban is, és ennek megfelelően magyar nyelvű médiumban publikál.
  Fel kell azonban hívnom a figyelmét arra a rendkívül sajnálatos tényre, hogy megfelelő ismeretek hiányában teljesen torz képet fest az írásában a március 15-i budapesti eseményekről. Kérem, hogy amennyiben valóban fontos ÖN számára a magyarság sorsa, és a Magyar nemzet, akkor a jövőben ne hagyja figyelmen kívül a tényeket. Magyarországon az elmúlt néhány hétben kétszer mutatta meg több százezer ember, hogy a FIDESZ által vezényelt változásra szavaz, mert elege van a kommunisták és hűbéreseik elvtelen becstelen uralkodásából. Nyilvánvaló, hogy a mai magyar kormány lépései közül több olyan akad, amely megkérdőjelezhető. Egy kis diplomáciával és taktikai érzékkel mégis sokkal kisebb lett volna az esetek miatt a felhördülés. Én a magam részéről, mint Magyarországon lakó magyar állampolgár tökéletesen látom, hogy mit és mikor hibázott a kormányunk, de azt mondom, hogy igazságosan és tényszerűen ítéltessenek meg. Mint magánszemély jó magam továbbra is támogatom a kormányt, pedig olyan szakmai területen dolgozom, ahol kifejezetten hátrányosan léptek fel az emberekkel szemben, de a változások egyszerűen elkerülhetetlenek az országban és ennek sajnos áldozatai is vannak.

 • Puchert János

  Kedves Bohuny Éva miután egy ideig igyekezett bennünket hazugsággal traktálni, most még talán Őn van megsértődve, hogy lelepleződött. Chris leírta a lényeget ezzel kötekedni felesleges hisz aki figyelemmel kísérte az eseményeket azokat nem lehet félrevezetni

 • Sajnos kint élő honfitársaink félre vannak vezetve nem látják tisztán mi történik Magyarországon vannak akik direkt erre tagozódtak , hogy torz képett adjanak it thonról ! Ne keverjék a szélsőket a kormányon lévő párttal !!! NAGY AZ ELTÉRÉS MINŐSÉGILEG !!!!!!!

 • sajnos, az “otthoniak”, akik közül elég sokan életükben ki sem tették ki a lábukat Magyarország határain kivül is eléggé félre vannak vezetve, akár ebben az irányba, akár abban az irányba……

 • Puchert János

  A Jobbik szóvivője oda nyilatkozott, hogy Jobbikos-t nem tartoztattak le a Bank centernél ugyanakkor tudjuk azt, hogy Toroczkay a Jobbik önkormányzati képviselője, Zagyva pedig országgyűlési képviselő ja, hogy Ő egy kicsit késve érkezett oda

 • Puchert János

  Sólyomszem Te inkább csipás szem vagy ha engem trotylinak látsz egyébként az én múltam tisztább mint a tiéd úgy, hogy nyugodtam komcsizzál ez Téged minősít nem engem

 • de tudjátok, ami itt a szomorú, hogy úgy 1956 mint 1848 emléke ennyire politikailag széthúzó eszközé vált….tényleg ennyi megemlékezés kellett Budapesten? Sokan nem is tudták eldönteni, melyikre megemlékezésre mennjenek és hol érezzék magukat zavarba. Amerikában July 1st vagy nálunk Canada Day-kor, el lehetne azt képzelni hogy a különbözö pártok külön-külön tartanak nagy felvonulást és megemlékezést?

 • Kedves bak István, minden normálisan gondolkodó látja és tudja a különbséget. Ne ebből a négy-öt itteni megnyilvánulásból vonj le konzekvenciát a Kanadába emigrált magyarságról. Nagy hiba lenne.

 • Elnézést a véletlen elírásért, természetesen Bak István az előző komment címzettje.

 • Adam! Ön honnan szerzi be az információit, amiről cikket ir?? Tele van valótlan állitásokkal. 1. Mi az hogy kormánypárti szélsőjobbos tüntetők? A kormánynak semmi köze ehhez a csoporthoz. 2. Soha egyetlen Fideszes rendezvényen nem volt egyetlen antiszemita plakát. 3. Szélsőjobbosok valóban bementek a bankcenter épületébe, hogy egy peticiót átadjanak, de semmiféle randlirozás nem volt. Önök “hazudnak reggel, délben meg este” gyurcsányi után szabadon?
  Ez az egymillióan a sajtószabadságért elnevezésű társulat miről beszél? Magyarországon teljes sajtószabadság van.
  Tehát már a nevük is hazugság. Sajnálom a sok tudatlan és tájékozatlan fiatalt, akik ezen résztvettek.
  Én pl. a rendőrség helyében erre a napra nem is engedélyeztem volna ezt a tüntetést. Miért nem 16-án tették ezt.
  Miért a nemzeti ünnepünket kell nekik bemocskolni?

 • Puchert János

  BEA2 nem tudom hol éltél 2006-2010 között akkor nem tűnt fel neked, hogy a FIDESZ és az általa heccelt szélsőségesek a nemzeti ünnepeket használták fel egy kis randalírozásra és nem békés tüntetésre ez ellen miért nem lázadoztál.

 • Janos

  mert egy kis szemet gojmotoros azert! es AZ nem tunt fel neki! a “kormanyparti szelsojobbos tuntetoket” pedig ugy kell ertelmezni, hogy bizony vona, a szelsojobbos a parlamentben van es immar hivatalosan szponzoralja az antiszemita megnyilvanulas minden formajat a kozpenzbol.. de mindebben partnerre talal orbanban is!

 • Klara Bencsics

  Bea2, egyetétek!

 • Magyar Katalin

  BOCSÁNAT, A FIDESZ SOHA NEM ZAVART MEG SEMMILYEN ÜNNEPET! A SZÉLSŐJOBBOS SZIMPATIZÁNSOK VOLTAK MINDIG A RENDZAVARÓK! 2006-ban az MSZP-SZDSZ kormány utasította a rendőröket, hogy a békés FIDESZ ünneplőkre vigye a szélsőjobbos tüntetőket. Békés ünneplő embereket vertek meg gumibottal, gumilövedékkel lőtték ki a szemüket, fogdába vitték őket ahol megverték és megalázták ismétlem békés ünneplőket. Semmi köze nincs a kormánypártnak ehhez! Szegény amerikai emberek ezt az újságot olvassák ami félrevezeti őket! A magyarországi informátorokat a bal-liberális oldalon kell keresni! Neveket is tudnánk sorolni, de jól végzik a dolgukat. Szégyen, hogy ilyen fals információkat adnak és az is , hogy ezt le is adják.

 • Magyar Katalin

  igy erted is, amit idezagyvalsz? az mszp-szdsz kormany utasitotta a rendoroket, hogy a “bekes” (hoppa augusztusi szabadsag-teri kockakodobalas utan vagyunk eppen) “unneplokre” (vajon milyen unnepre volt okuk?) VIGYE a szelsojobbos tuntetoket……nah kedves Magyar Katalin, akkor ha ez a mondata igaz lenne, azt jelentene, hogy a jobbik az mszp-szdsz szovetsegese! akik pedig ott akkor “unnepeltek” azok megerdemeltek, amit kaptak!
  csak tudnam, ennyire ostoba emberek, minek irjak ide a velemenyuket, mikor meg egy also tagozatos fazekasos is kirohogne…Magyar Katalin, feltetelezem maga lehet azon ostobak egyike, akihez se magyarul se angolul nem jut el az informacio, jah es ilyen szellemi fokon, mint amin on all, nem lehetseges az embereket mar nemhogy felre, de sehova se vezetni!

 • teljesen nyilvanvalo, hogy mind a jobbik, mind a fidesz osszedolgozik es az mszp-szdsz akkor oktober 23-an es mar a szabadsag-teren is, csupan abban tevedett, hogy nem lepett fel erelyesebben, ha nem tudna magyar katalin, a baloldalon ezert tamadjak Gyurcsanyt leginkabb, mert azokkal a csak kicsit szemkilovetos, csak kicsit ejnyebejnyezos, csak kicsit megfenyegeto modszerrel, nem lehet naci csurhet elriasztani! a TISZTESSEGES EMBEREK PEDIG EL AKARJAK RIASZTANI OKET EGY ELETRE….erti ugye? agyon kellett volna mind veretni es teljesen nyilvanvaloan az 56-os unneplok elott akartak gyurcsanyt lejaratni a szemetek, valljuk be sikerrel, ezert nem eljenzes, hanem borton jarna orbannak is vonanak is! mocskos alvilagi gyoker banda!

 • Önnek teljesen igaza van, szégyen hogy a kinti újságirók ennyit hazudnak, és félrevezetik a kinti magyarokat.

 • Kedves Libás! Szerintem ön zagyvál itt, de veszettül. 2006-ban az 56-os forradalom évforulóját kellett bemocskolni, a vörösknek ez lételemük, + megpróbáltak egy polgárháborút kirobbantani, de nem sikerült nekik. Igenis a rendőrök utasitást kaptak, hogy a békés tüntetőket verjék össze, ezért nem volt egyiken sem azonositó. Fizetett provokátorok randaliroztak, hogy legyen ok a támadásra. Ők gyujtogattak és romboltak. Ezek közül a kigyúrt, kopasz emberek /a felvételeken igen jól kivehetők/ közül igen érdekes módon egyetlen egyet sem tartóztattak le. De majd egyszer előbb, utóbb ez is kiderül, talán valamelyik rendőrnek megszólal a lelkiismerete és csicseregni fog.

 • Bea2

  dehat a rendorseg a jobbikkal kotott szovetseget es a ciganygyilkossagot is azzal indokoltak a gyilkosok, hogy azert valasztottak aldozatnak teljesen artatlan, sot szimpatikus ciganyembereket, hogy a nep fellazadjon es polgarhaborut tudjanak kirobbantani s ennek megfeleloen a gyilkossagokhoz kivezenyelt rendorok csupan babraltak, miseltek masoltak, de elso pillanattol kezdve nem ugy tuntek, mintha a gyilkossagok elkovetoit akartak volna elkapni, sot!
  az mas kerdes, hogy feltehetoen oket is meglepte a nep kozombossege……az oktoberi zavargasok elozmenye is a jobbikos focicsurhe vandalkodasa a szabadsag-teren….szerintem egy atlag ember nem lathatja igazan az osszefonodo szalakat, de nem tartom kizartnak, hogy az mszp-s gyurcsanyellenesek kepesek osszefogni a jobbikkal, az “ugy” erdekeben! ezert szoktam azt is mondani, hogy ugy picsaznam ki a parlamentbol az egesz bagazst, ahogy vannak!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.