Kövér László lesz az ideiglenes államfő ha a jobbosok lemondásra kényszerítik Schmitt Pált

2012 március 29 9:21 de.22 hozzászólás

A magyar Országgyűlés házszabályai szerint a parlament elnöke – aki jelenleg nem más mint a szókimondó Kövér László – lehet Magyarország köztársasági elnöke amennyiben végre lemondásra kényszerítik a plagizáló Schmitt Pált. Most már úgy tűnik, hogy Schmitt Pál távozása a legvalószínűbb forgatókönyv. Szinte az egész magyar jobboldali holdudvar az államfő távozását követeli, kezdve Stumpf András leközölt, aztán cenzúrázott cikkétől a Heti Válaszban. Másnap a Magyar Nemzet szerkesztői álláspontja is a lemondást támogatta és most pedig konzervatív Professzorok Batthyányi Köre is erre kéri Schmittet.

De ki lehet Schmitt Pál és az ideiglenes Kövér László utódja? A Népszava eredetileg úgy tudta, hogy Martonyi János külügyminiszter esélyes a posztra, ma azonban a Népszabadság Vizi E. Szilveszter Széchényi-nagydíjas orvos, illetve farmakológus nevét emlegette. 1996 és 2002 a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, ezt követően pedig az MTA elnöke.

A 75 éves Vizi E. Szilveszter Angliában és az Egyesült Államokban is tanított, valamit kutatott. Először az Oxford Egyetemre került, aztán 1984-ben a new yorki Albert Einstein University vendégprofesszora volt.

A Fideszben eredetileg „bulvárkacsának” nevezték a HVG által kirobantott plágiumvádakat, legalábbis ezt nyilatkozta a mindig szervilis Szijjártó Péter. „Egy ilyen bulvárkacsába próbálják belekeverni a köztársasági elnököt”–mondta Szijjártó január 16-án. Selmeczi Gabriella fideszes kormányszóvivő pedig még e héten ezt találta mondani: „A Semmelweis Egyetem tényfeltáró bizottságának jelentését megismerve a Fidesz lezártnak tekinti az ügyet.”

Pokorni Zoltán – a Fidesz egyik mérsékelt hangja – azonban ezügyben is eltért a párt hivatalos álláspontjától és a jobboldalon elsőként jelezte, hogy elképzelhető Schmitt Pál távozása. „Ha bebizonyosodik, hogy plagizált, le kell mondani”–jelezte a fideszes politikus március 26-án.

Most úgy tűnik, hogy a jobboldal számára is eljöhetett a lemondás pillanata.

22 hozzászólás

  • Tüske Zsófia

    van baj elég….. csöbörből vödörbe. 🙁

  • Kover, mint fideszes mindenes! az biztos, hogy neki nincs szuksege kotelre, mert a semittevese is eleg jol jovedelmez es igeretes jovot kinal!

  • A lemondás pillanata 2006-ban Gyurcsány számár jött el, de a sok tüntetés ellenére, a nép akarta megnyilvánulása sem hoztak erre döntést számára.
    Gyurcsán megbukott akkor a magyar nép és a világ számára.
    Nem védem Schmittet egyáltalán, HA plagizált, mondjon le.! De azt hiszem nem csak ő esett akkoriban ebben a bűnben, sok más „doktoráló” és akadémikus is hajlamos volt erre.
    Vajon hogyan kotorták ki ezt a bűnt most és miért?

  • asher alexander

    a kover mint „allamfo”??
    NA KEREM ASSZEM EZT HIVJAK UGY,;- CSOBORBOL-VODORBE!!
    MEGETTE A ROSSEB MAGYERISTAN-t, HA KOVER ALLAMFO LESZ!!!

  • Bencsics, a különbség az, hogy azok, akik hasonlóan szereztek diplomát, nem lettek Köztársasági Elnökök, és nem képviselték MO-t. Kapiska?

  • Bencsics – legalább a MAGYAR közmondásokat illene ismerni:
    „Akinek vaj van a füle mögött – ne álljon ki a napra!”

  • Bencsics

    hagyja mar azt a gyurcsanyt, ha ki tudtak volna mar valami miatt kezdeni, akkor mar vege lenne, de nem tudjak! viszont a maga vedencei mind alvilagi modszerekkel dolgoznak, egyenkent 15 ev….ez a minimum, amivel meguszhatjak…

  • Göllner András

    Azt hiszem, sokkal ésszerűbb lenne a tényekkel foglalkozni, Kedves Bencsics Klára. A FIDESZ-es államfő ellopta egy másik ember szellemi alkotását, és megjátszotta, hogy ez az ő munkája. Ha ez nem a gerinctelenség netovábbja, akkor nem tudom minek kellene nevezni. Maga minek hívná ? Az hogy mások is lopnak, nem menti fel Schmitt Pál lopását. Átverte az egyetemét, a vizsgáztatóit, és most, a vizsgáló bizottság még erre rá tett egy lapáttal: Nem a tolvajt bünteti, hanem az áldozatot. Erről ennyit. Nemzetünk szégyene. Azzal kellene inkább foglalkozni most, hogy Schmitt Pál minél hamarabb takarodjon el az állam éléről, hogy ne rajtunk röhögjön már az egész világ. Remélem ez napokon belül meg fog történni.

    A Gyurcsány hasonlat egyáltalán nem ide való – és főleg nem, ha figyelmesen és nem felszínesen olvassuk. Gyurcsány öszödi beszédét. Gyurcsány arról beszélt 2006-ban, hogy nem hajlandó egy olyan párt élén menetelni, mely továbbra is hazudozik. Irányt akart váltani az igazmondás felé. Kiforgatták szavait a FIDESZ-es kollegák. Kövér László viszont, még Gyurcsány irányváltása előtt Bencsik András lapjában kerek perec kijelentette, hogy szerinte, és a FIDESZ szerint a politikában nem az igazmondás számít, hanem az, hogy ki tudd több mandátumot szerezni. Akit érdekel a pontos Kövér idézet – dátum oldalszám, szóljon, megadom. De benne van a KMDC vádiratában is, a pontos referencia adatokkal, a KMDC honlapján. .

  • Göllner András

    Kekec ! Teccik ez a közmondás. Én csak azt nem értem, egyáltalán mért is rakna valaki vajat a füle mögé, akár az árnyékban ? 🙂 Ezt nem szemrehányásként mondom, csak kérdezem. Ez milyen szokás ? Felcsúti ?

  • Segédkönyvtáros őnaccsága megint ide fújt egy kis avíttos port rég összecsent információinak poros halmazáról.

  • Oruljunk neki, hogy nem orvosnak tanult ez a szelhamos marha barom paraszt. A Vizy Szilveszter akademikus, legalabb nem lopta a doktorijat.

    Arrol kellene meg tenni, hogy ez a szelhamos marha barom paraszt komcsi ugynok besugo, mindent alairo servilis geci ugy takarodjon el, hogy ne az adofizetoknek kelljen allni a cehhet, luxus lakasostol, soforostol, titkarostol, elete vegeig.

    Ha van egy kis szegyenerzet magaban, megkeresi Kovert azert a kotelert.

    Rohadjon meg, szelhamos csirkefogo.

  • Hát igaz, ennyi erővel kiadhatta volna magát akár agysebésznek is.

  • Göllner András

    Szerintem akár egy Kovács is lehetett volna a pali, de most aztán szépen elpatkolt…Én ennyit tudok hozzáfűzni a közmondásokhoz. Pedig, nincs is most vaj a fülem mögött Kekec. Ovatos voltam 🙂

  • hehehehe Judithka…a Matolcsy – féle szittya agysebészeknél biztosan jobb lett volna. Legalább annyit tud hogy kopnya trep..trepna..trepni..trepanáció előtt kezet kell mosni.

  • igaz, a Matolcsy legalabb ilyen buta, mint a schmitt es azt is kiallitottak kulonfele egyetemekre szonokolni, ennyi esszel?! szerencsere szorul a hurok az orban-kormany nyaka korul!

  • Göllner András: amit ön ír: hogy ellopta EGY ember szellemi termékét – az a plágium alapesete. A Plagibácsi ennek MINŐSÍTETTEN pofátlan fokozatában vétkes: 4 (NÉGY!) embertől (ebből 2 hölgytől) lopott, és beadott egy több, mint 200 oldalas dolgozatot, amelynek (eddigi ismereteink szerint) talán ha 5-6 oldala a sajátja (a borítólapot is beleszámítva) a többit csak összemásolta. Azt a szellemi képességei (illetve pontosabban annak tökéletes hiánya) ismeretében még elhiszem, hogy azt „hitte”, hogy ez így teljesen rendjén való. De aki csak ilyen szellemi képességekkel rendelkezik, az tökéletesen alkalmatlan Magyarország képviseletére – és ezért KIZÁRÓLAG az őt kiválasztó és áterőltető ORBÁN A HIBÁS!
    És ellenzékiként megsúgom: örülök, hogy marad. ENNÉL magasabb labdát még nem adtak fel ellenzéknek!

  • Nem tudom egyébként, milyen okból született a KÖZmondás. Talán hasonló (lopási) ügyben? Teszem azt, a lopott vajat a kalapja alárejtette a tolvaj, ami aztán a napon kiolvadt? De az átvitt értelme is teljesen világos: akinek rejtegetni valója van, az ne nyüzsögjön a nyilvánosság előtt (azaz ne mozgassa a bokrokat) mert akkor felmerülhet:
    Mimi mimi mimimi, mimi mimi mimimi, mi mozog a zöldleveles csipkebokorban?

  • Judith Kopacsi

    Na, szinte biztos voltam benne, Kekec, hogy előbb-utóbb a magyar közmondásokból átcsapunk a magyar népdalokra. És még ezek után merje állitani valaki is, hogy nem vagyunk elég nemzetiek!:)

  • Pfuj! Ti csak erre vagytok jók! Jól meg is fizetnek benneteket.

  • Nem eszik annyira a forró kását!ez a hiteltelen,álszent ember foggal körömmel ragaszkodik a hatalmához!Nem számit neki az ország,az emberek!

  • Egyszer egy pufajkás miniszter azt találta mondani „NA ÉS ?”

  • Áder jó lesz:)