A torontói Romero House igazgatója szerint érthető, hogy menekülnek Magyarországról

2012 május 9 8:50 de.233 hozzászólás

A torontói székhelyű, római katolikus gyökerekkel rendelkező Romero House igazgatója Magyarországra látogatott és ott elmondta a hvg.hu újságíróinak: jó okuk van kivándorolni a magyar romáknak. 2011-ben összesen 4,000 magyar állampolgár kért menedék-jogot Kanadában és a Romero House fontos szerepet játszott az elmúlt hónapokban a magyar menekültek segítésében. Sarah Villiger, a progresszív katolikus szervezet igazgatója elmondta, hogy segítenek munkakereséssel, az iskolai beiratkozással és közösségi programokat szerveznek számukra. Magyarországi látogatása alatt Villiger elment a szélsőjobboldali, nyíltan antiszemita és romaellenes Jobbik majálisára, ellátogatott Gyöngyöspatára és a Jezsuita Roma Szakkollégium lelkészével is találkozott.

A mártír Óscar Romero érsekről nevezték el a torontói Romero House-t

A mártír Óscar Romero érsekről nevezték el a torontói Romero House-t

„Amikor megérkeztem és találkoztam Budapesten élő emberekkel, akik romákkal foglalkoznak, úgy tűnt, hogy itt minden rendben van. Szép és kellemes a város, az emberek sokfélék, furcsa volt belegondolni, hogy több ezren döntenek úgy, hogy máshol próbálnak szerencsét. (…) Azonban a nyomor a cigánytelepeken nyilvánvaló, és drasztikus a különbség az életkörülményekben. A romáké lényegesen rosszabb, mint akár néhány házzal arrébb, a város vagy falu többi részén”–mondta Villiger a hvg.hu-nak.

Villiger elmondta, hogy amint június végén életbe lép a C-31-es törvény, felgyorsítja a menekülkérelmet elbírásálást, törli a fellebbezés lehetőségét és egyben  a „biztonságos országok” listájára teszi Magyarországot, így sokkal zártak lesz a magyar állampolgárok számára. „Korábban is volt egy hasonló törvény, a C 11, amelyben minden fél megegyezett és reformokat hozott a menekült rendszerben, számomra ezért nem világos, miért volt szükség erre az új törvényre. Bár a kormány egyértelműen nem mondja ki, sokan úgy gondolják, hogy a törvénymódosításra azért került sor, mert nemrég két csónak érkezett menekültekkel Kanadába. Bár csak egy maroknyi emberről van szó, a média mégis úgy kezelte az esetet, mint egy aránytalanul nagy válságot. Az igazán újszerű és szerintem veszélyes eleme a C 31-nek, hogy a minisztert hatalmazza fel arra, hogy meghatározza, melyik ország biztonságos és melyik nem”–tette hozzá Villiger.

A Romero House 1992-ben alakult és Óscar Romero el szalvadori érsek után lett elnevezve. Romero (1917-1980)  az emberijogok és a szegénység-elleni harc egyik prominens képviselője volt. 1980 március 24-én éppen misét celebrált amikor az el szalvadori juntahoz lojális erők meggyilkolták. Temetésén több mint 250 ezren vettek részt. Ez azonban vérfűrdővé alakult, amikor a kormányhoz lojális milíciák rátámadtak a gyászolókra és több mint 30 civilt megöltek.

Megalakulása óta a torontói Romero House 4,500 menekültnek nyújtott segítséget és szállást. A Romero House-t Mary Jo Leddy, Order of Canada-díjas író és békeaktivista alapította.

233 hozzászólás

  • Miskolcon kellett volna szétnéznie az avasi lakótelepen, amit a „fészekrakó” program keretében teljesen leamortizáltak a betelepítettek. Bár állítólag hozzátartozik a kultúrájukhoz a parkettafelszedés, ajtóletépés és a lépcsőház nyilvános illemhelykénti használata is egyebek között egyeseknek.

  • Nomeg a hazai szélsőjobbnak se lenne jó megoldás ha lealázottjaik menekülnének innen.
    Akkor kin vezetné le a leállatiasodott csürhe a frusztrációját ?
    Hitlerék sem engedték menekülni azokat , akiket kikiáltottak ellenségnek.
    A magyar nyilasnyikok is utolsó percig gyilkolták a zsidókat.
    A sztálinisták dettó.
    Ilyen a szélsőjobb természete.

  • Dakota megint idelovagolt a jurtájából. Vagy wigwamból. Mindegy. Lényeg az hogy köpi az okosságokat meg a barominagy igazságait.

  • Örömmel látom göllner-gayza, hogy így látod te is:)

  • Nem értem, hogy miért lenne bárki menekült, aki elhagyja Magyarországot, hiszen szabadon élhet, munkát vállalhat Európán belül bárhol. Az más kérdés, hogy Kanada segélyt ad nekik, ha egy kicsit jajjgatnak, máshol pedig dolgozniuk kellene. Érthető, hogy oda akar vándorolni a többségük.

  • A népet pedig kirekesztette a simicska milliárdos rablóbanda! Az adót úgy kezelik, mint a saját jövedelmüket és egy fillér sem jár a polgároknak, a tákolmány szerint, csak, akkor, ha azok kötelességüket teljesítették (meggebednek) és azt jónak találja a kormány, no és, ha hagyott valamit a simicskázás a pénztárban.

  • Gybognar.Jr.
    Ejj de a szívemből szólottál.
    ( Sajnos.)

  • Érdekes hogy ez a félkegyelmű Agytakony képtelen felhagyni azzal a fixaideájával , hogy itten egy ember írogat különböző nevek alatt.
    Holott kiderült pont az ő helyi baráti köréből került ki az ” ezerarcú hős ” aki kreált ide magának vagy harminc nevet.
    Mígnem az oldal gazdája egy szép napon szanálta az illetőt.
    Hiába.
    A dogmatikusok és más jobberek önmagukból képesek csak kiindulni.
    Neked pl. hány neved van itten Dragonyka ?

  • „Nomeg a hazai szélsőjobbnak se lenne jó megoldás ha lealázottjaik menekülnének innen.”

    göllner-gayza, ez a hét legjobb vicce:)
    Eldönthetnéd végre, hogy most üldöznek bárkit vagy megpróbálják ott tartani 🙂 Érdekes ez az ellentmondás a megnyilvánulásaidban:)

  • Nekem elég ez az egy is, gayzuka:) Ettől az egytől is mindig felzaklatod magad, te kis ságvári imitátor:)

  • Dakota, te félre vagy informálva. Kanadába csak az kap segélyt, aki cserébe vagy iskolába jár, vagy dolgozik.

  • Klara Bencsics

    Már túl sok írás volt erről itt, van ennél sokkal érdekesebb story is, amit tegnap fedeztem csak fel a Macleans magazinban.
    http://www.macleans.ca/article.jsp?cont … 194_106194

    Ez a cikk 2007-ben jelent meg a magazinban s arról szól, hogy egy kanadai lány, Ilyés Kinga, romániai MAGYAR származású lány, a magazin fedőlapján látható, ő lett Afganistánban harcoló kanadai csapatoknak a „pin-up girl-je”, azaz az a szépség, akinek a képét a katonák kiakasszák a harctéri lakóhelyükben, éppen úgy mint a többi háborúban is voltak ilyenek, főleg filmsztárok.
    Na már most, egy katona: Sgt. Chris Karigiannis írt a magazinnak, hogy több képet szeretne, és ez az EGYSZERŰ szépség lett a kedvencük Afganistánban.
    Sajnos, a levél után hamarosan elesett a katona, egy útibombára ment a járművel, ami felrobbantotta.
    A lány válaszolt még neki, valóban megilletődve.
    Ilyés Kinga édesanyjával vándorolt ki 1991-ben Kanadába, Torontóban él. Két egyetemi diplomája van és egy ruha szalonban dolgzik mint manager.
    A fenti esemény tovább fejlődik, a mai májusi magazinban, egy új cikk jelent meg a történetről, ami egy romániai írónőt Felicia Mihalit megihletett és most jelent meg egy könyve ennek a storynak alapján. A könyv címe:”Darling of Kandahar”.Az írónő szintén bevándorló, Montrealban él.
    Különben több írás van Ilyés Kingáról a Googleban, még a Facebookban is.
    Vigyázni kell, mert sok Ilyés Kinga létetik….

  • Ez mind szép és nemes Klárika, de mit is kartál ezzel mondani?

  • Klara Bencsics

    El akartam mesélni azoknak, akiknek NEM jár a Macleans.Ennyi.

  • Tényleg nagyon komoly feltételek, Judithka:)

  • Én csak fel akartalak világositani arról, hogy nem „ingyen” kapják, mint ahogy azt egyesek próbálják elhitetni.

  • Klára, akkor jó, és ez rendben is van.

  • Lottozok! Megesküdtem, hogyha megnyerem az ötöst több ezez Magyarországi szegény üldözött cigánynak, repülüjegyet veszek Torontoba. Megtöltök egypár repülögépet velük és irány a jólét és boldogság földje. Ott még van böven réz.

  • Csak nem értettem, hogy ment ez a cikkhez.

  • Gödikém, örülök, hogy ennyi pénzed van. Különben elgondolkoztál már arról, hogy ez mit is jelentene itt? Látom lelki szemeimmel az ujság cikkeket:
    Gödi Pista saját zsebéből fedezte több száz Magyar Cigánynak Kanadába utaztatását. Szerinte ezeknek az embereknek már semmi keresnivalójuk nincs Magyarországon. Az akcióhoz több száz echte Matyar is hozzájárult volna, ha a pénzüket előzőleg egy kocsmában el nem itták volna.

  • Klara Bencsics

    Kopácsi: az itteni beírások 90 % NEM mennek a cikkekhez.
    A téma agyoncsépelt.
    Gondoltam , egyszer valami POZITÍV hírt is olvason a közönség.

  • Libás Mihály

    Godi

    de az megjobb lenne, ha magadnak es a haverjaidnak vennel repulojegyeket es ha lehet egyiranyut Szomaliaba!

  • Köszönöm Judithka, tudom, nemrég olvastam erről éppen.
    Ingyenes nyelviskolában elücsörögnek naponta néhány órát, utána hazamennek az ingyen vagy minimális összegért bérelhető lakásba, amit az állam fizet helyettük, ingyenes orvosi ellátást, ingyenes iskoláztatást kapnak, rendszeres segélyt, amiből tisztességes életet élhetnek vagy élhetnének. Mindezt hónapokig, évekig tehették eddig, az elhúzódó ügyintézés, kérelemelbírálások miatt. Akkor is megérte nekik, ha végül kitoloncolták őket. Erre még idős barátom, Grün bácsi is azt mondta, hogy „ügyes, nagyon ügyes” 🙂
    A fenti cikkben leírtak ezen változtatni fognak. Éppen ideje.
    „június végén életbe lép a C-31-es törvény, felgyorsítja a menekülkérelmet elbírásálást, törli a fellebbezés lehetőségét és egyben a “biztonságos országok” listájára teszi Magyarországot”

    Egyébként a „csak az kap segélyt, aki cserébe vagy iskolába jár, vagy dolgozik”, Magyarországon sincs másként, csak valahogy ott nem akarózik egyeseknek.:)

  • Klara Bencsik, részemről örömmel olvastam a bejegyzésedet.

  • Libás Mihály

    dakota

    szaftos, szeles nyelvcsapasaid celba ertek es Bencsics Klara segglyukaban nyugvopontra tertek!

  • Judithka:
    Drakula nem ” félre van informálva ” hanem férleinformálta önmagát. Vagyis hazudik éjjel nappal.
    Dehát mi várható a jobbertől ?

  • Mihályka !!!!!!……höhöhöh
    PFFÚÚjjúúújjjj.j….. 😀 😀 😀

  • Puchert János

    Judith üdvözöllek körünkben már azt hittem a házi orvosod eltiltott a kommenteléstöl. Egy új hír ami illik a cikkhez előkerült egy anyag az egri önkormányzat kulturális és turisztikai bizottság üléséről, tavaly nyáron egy rendezvényen szerepelt volna Székhelyi József színművész, a plakátokon is szerepelt a neve de a nagyhatalmú bizottság nem engedte fellépni mondván, hogy SZDSZ-es és zsidó. az izraeli nagykövetnek volt meghívása Egerbe de miután kipattant ez a botrány lemondta, hát így élünk ma Magyarországon semmi unalom majd minden nap van egy botrány

  • Klara Bencsics

    Látom, ITT is időközben az általam betett link megromlott. Itt van újra:

    http://www.macleans.ca/article.jsp?content=20070618_106194_106194

  • Klara Bencsics

    A TÉMÁBA vágó link, viszont másról beszél: Mohácsi Viktoriát a bíróság keresi.

    http://hetivalasz.hu/vilag/tobb-mint-harom-eve-huzodik-az-ugy-48971

  • Libás Mihály

    Klara

    most meg, de kormanyvaltas utan meg orbant fogja….

  • Klara Bencsics

    Olvastad a leújabbat Gyurcsányról,? Én igen.

  • Dakota, na most egy picit tárgyilagosan nézd a dolgokat. Aki Kanadában kér menedékjogot, az esetek legnagyobb többségében nem beszéli a nyelvet, és nem biztos, hogy olyan szakmája van, amit itt rögtön használhatóvá tehet. Tehát, már eleve nem lehet őket csak úgy szabadjára engedni, hogy boldogulj, amig tudsz, majd értesitünk, hogy mikor lesz a kihallgatásod. Engem speciel nem zavar, hogy az adómból ezekre az emberekre is fussa, nyelvet és szakmát is tanulnak, mert az esetek legnagyobb többségében, ha elfogadják öket, előbb-utóbb jó állampolgárok és adófizetők lesznek. Kivétel meg mindenütt van.

  • Dakota, légy szives áruld már el, hogy azok a romák, akik MO-on valóban dolgozni akarnak, hol van számukra munkalehetőség? Miután frissen végzett egyetemi diplomákkal rendelkezők is inkább külföldre mennek, mert nem terem számukra ott munkahely, amiből meg is lehet élni?

  • Libás Mihály

    Bencsics Klara

    Gyurcsany most nem rug labdaba, most azokat illik szidni, akiknek a mostani helyzetet koszonhetjuk! De ha jol meggondolom, azota van lejton az orszag, amiota tobbpartrendszer van es ennek azota haszonelvezoje orban, szenvedoje pedig a nep! elotte marmar azt hittuk, nekunk milyen jol megy!

  • Szerző Puchert János | május 9, 2012, 12:31 du.

    Úgy tűnik, hogy Egerben még emlékeznek 2005-re. Ez a tavalyi felfújt dolog egyértelműen nem a vallási hovatartozása, nem a szakmai tudása, hanem egy régebbi, el nem évült megnyilvánulásának a következménye, amire sokan emlékeznek eszerint. Nem csodálom, hogy nem mindenki akar neki tapsolni.

  • Judithka, ahogy mondtad, sok diplomás is külföldön keres munkát. Az unión belül minden további nélkül megteheti ezt minden magyar állampolgár diploma nélkül is, ha úgy érzik, hogy otthon nem találnak képzettségüknek, végzettségüknek megfelelő munkát. Az más kérdés, hogy ha valaki nem akar tanulni, szakmát tanulni, annak ez sokkal nehezebb.

    Judithka, szerinted ki tehet arról, hogy se szépszóval, se bármiféle motivációval nem lehet tanulásra bírni a többségüket? Ki a felelős azért, hogy túlkorosan, 16 évesen még mindig nem járták ki az általános iskolát? Tisztelet a kivételnek, mert szerencsére van olyan is, aki tisztességesen járatja a gyerekeit iskolába, dolgozik.
    Soha nem hallottam még hasonló problémáról egyetlen másik kisebbség esetében sem. Valami oka nyilván van.

  • Libás Mihály

    tevedsz te szerencsetlen tudatlan dakota

    amerikaban es angliaban is vannak ciganyok, rajuk sem ismernel, annyira maskent neznek ki, mint otthon, feher boruek es lakokocsikban laknak es kepzeld dolgoznak! pedig azok is 16 eves korukban mennek ferjhez megpedig nagy pompaval, mert az osszes rokon az orszag minden tajarol osszejon egy-egy eskuvore, temetesre stb es ok a bizonyitekai annak, hogy ha a tarsadalom lehetoseget ad a munkara, akkor bizony meg tanulas nelkul is boldogulnak, mert a szakmakat at is lehet adni es nemcsak tankonyveken keresztul….egyszeruen bele lehet tanulni! nalunk sem veluk van a baj, hanem azzal, hogy nem munkahelyek teremtesere koltunk, hanem orban es vona sleppjere…

  • Épp ezt mondtam gőgös gúnár gedeon, ha Magyarországon nem talál valaki munkát, szabadon megpróbálhatja az unión belül bárhol, nem kell Kanadáig szaladni és indokolatlanul menedékstátuszt kérni. Azt írod, hogy Angliában jól meg lehet élni szakképzettség nélkül is és lehet boldogulni tanulás nélkül is, akkor az ott élők biztosan szívesen segítenék őket, hogy boldoguljanak ők is, addig is, amíg a magyar gazdaság kiheveri az előző nyolc évben, az előző kormányok által felvett kölcsönök visszafizetését kamatostól és lesznek újra munkahelyek.

  • Némá..hogy védi a Szabadvilágot saját honfitársaitól !!

  • Libás Mihály

    apadfaszat dakota, a mi szegenyeink azert nem mennek europaba, mert nem tudnak beszelni es irni a magyaron kivul mas nyelveken es hidd el ez meg egy egyetemet vegzett orvosnak sem konnyu!

  • Klara Bencsics

    De angolu és FRANCIÁUL tudnak, misi?
    T.i. ezzel a KÉT nyelven kell itt élniük!

  • Klara Bencsics

    Egy másik cikkre, és a fenti cikkhez remek válasz:

    andie permalink
    April 11, 2010 1:55 am
    As a Hungarian who witnessed the evolution of this problem growing up in the seventies, eighties in Hungary – and living abroad for a decade now – I would like to offer you a different perspective.
    Roma problem is not new and exists everywhere where Romas live. It’s been a problem for at least a century now. Roma is a culture and a lifestyle, not colour or race – as they like to present it.
    Hungary has a huge Roma problem because the system was too tolerant. No kidding.
    A century and so ago Romas did have a unique place in society. Their migrating caravan lifestyle made them to take up jobs that weren’t in constant high demand at smaller village communities, such as tinker, horse breaker… to mention a few. They could keep their lifestyle (no commitments, hard work, settling down) and still making enough money to provide for their families. Come industrialization and urbanization, they lost their main source of income.
    And here comes the problem.
    They were not willing to change their lifestyles.
    I grew up in the seventies and eighties in a small mining town, where 40% of the population was Roma. Town got the nickname Little Chicago. Crime level extremely high, stabbings were a daily occurrence, policemen were afraid to go into Roma ghettoes…, arson happened to be great entertainment for their thuggish youths whether it was throwing little torches through open windows or turning your hair on fire… Trust me, living in a community with a larger Roma population was like living in constant terror. Under 14 it wasn’t safe to go to the streets after dark.
    In communism having a permanent job was a right and also a requirement. Your ID was a little book, and your employer was always listed in it. You didn’t have a job – you had to go to jail. Now, jails were full of gypsies. Now, our “minority program” in the seventies was hailed all over Europe. I don’t know if there was any country that did more trying to integrate them into modern society. Our town built brand new condominum complexes and moved them into flats that Hungarian families had to wait sometimes a decade to get into (everything was owned by the government, so you went on a list, whether you applied for a home or car or job…) Romas came first. They got their new homes, kept pigs in the bathtub, chickens in the balconies, used up all the hardwood flooring as firewood in the winter, then the doors and the window frames… in a year those condo complexes were destroyed. There were so many social workers unleashed on them who tried for decades to teach them the basics of social behaviour. Romas weren’t interested. I’m speaking first hand. I grew up with them. I attended school with them. Hungarians did reach out. We tried. THEY failed. Deliberately. Did you see them sobbing on TV? Go to the welfare places where they are bullying the populace, go to villages where they terrorize the majorities. One family moves into a one bedroom home, in a month twenty people live there. I had kids in my class who had no idea that the older female picking them up after school was their mother or sister.
    The problem with those “minority programs” is that they handle the certain minority as victims. They make them believe, they are. They keep them on welfare – but hard to pay for all the alcohol and cigarettes from the free money, so the part time job of stealing and robbery is kinda necessity….
    Hungary was so proud of this minority program for decades, politicians played blind and deaf. Problems were shovelled under the carpet. You had to accept that they came first. You had to accept that they took your things. You had to accept that they took advantage of the social welfare system – big time.
    And they are always, always the victims. It is a lie. It works for them. They know full well how to game the system.
    Show me an European country where there’s no gypsy problem, whatever name you use, they are the same, and it originates from their culture. I personally knew a guy who tried to break out. Did well in school, went to college, and moved back into his old village tried to teach his Roma community. In two years, he gave up, moved in to a no Roma village, did well… Hungarians aren’t racist people. One dogma in communism was this every human equal thing. Roma isn’t a race. It is Culture. It is Behaviour and a jobless, criminal existence most of the time. That’s what you see here. Romas gaming the system for all its worth meanwhile playing the victim cards. They’ve been doing it for generations now. It is an industry by itself. Don’t be fooled.
    And now, we Hungarians who live here for many years, are useful and productive members of the Canadian society are suffering. There’s no problem with Hungarians or Czechs or Slovakians… no, no, the problem is with Hungarian, Czech… etc ROMAS. It is organized crime. Organized here, organized back at home. They do not work. They are here to game the system and the gypsy maffia figured it out how to do it the most effectively long time ago.
    What I suggest for Canada, go back to the old refugee system, the one before the early nineties and the one Australia and New Zealand applies now. You can ask for refugee status – from outside the country. Make the procedure short but through, make a decision, and NEVER put them on welfare.
    They world beyond North America and Europe is a different place. People living in poverty and corrupt societies have a different moral. Life isn’t about just making everyone happy. Life is about survival. It hurts immigrants like us, who came here, worked hard, find out place in our communities…
    I’m getting harassed over being a Hungarian. I’m getting emails with those articles attached.
    It hurts, because I saw the realities of the situation back at home. The money spent on this certain minority. The enormous efforts, those opportunities provided for them… and its still the same old music. They are the victims.
    You know what? No. I’m not afraid to speak the truth. We are the victims. We, hard working Hungarians, Czechs, Slovaks, and… guess what? Canadiens. You guys are taken for a ride.
    Humanitarian Agencies. Blah. They are interested in the money that flies to them after these sob stories. It doesn’t mean, there aren’t any atrocities toward gypsies. The sad fact is, there are more toward the people who live with them.
    Every coin has two sides. The other side of the gypsy problem is a lot uglier than the one here. Anyone who would like to see the truth should move into a community with a gypsy minority population for a year… and then report.
    The truth isn’t told in articles.

  • Hol is jelent meg ez a cikk, Klára? Mindjárt megjegyezném, hogy az 56-os kivéndorlók között is jócskán voltak Magyarok, akik hasonlóan éltek. kihasználták a szisztémát, segélyen éltek, és szépen csaltak, loptak, sőt raboltak is. Nem, nem voltak romák.
    És az sem igaz, hogy a 90-es évek elötti kanadai menekülteket csak országon kivűl válogatták. Számtalan embert ismertem, akik ide érkezésük után jelentkeztek be, és akkoriban a kommunista országokból automatikusan elfogadták a menedékjogot kérőket. Ami 1988-ban változott, hogy az addigi módszerrel ellentétben, minden egyes kérelmezőről személyes meghallgatás után döntik el, hogy megfelel-e a menedéket kérő jogok kritériumainak.
    És amennyiben be tudja bizonyitani, hogy az ország, amit elhagyott nem képes vagy hajlandó akár a származása, politikai véleménye, vallása, bizonyos csoporthoz valló tartozása miatti atrocitásoktól megvédeni, annak a törvények szerint meg kell, hogy adják a menedékjogot.
    És bár idönkénti diszkrimináció nem számit üldözésnek, de a sorozatos diszkriminációk, amik lakhatóság, munkahely, egészségügy, rendöri zaklatások stb, összeadódhatnak és üldöztetésnek minősülnek.
    És érdekes módón engem még eddig soha nem ért megkülönböztetés kanadában, mert néhány Magyar itt bünöszésből élt. Az esetke legnagyobb többségében senkit nem érdekel, hogy honnan jöttél, csak az, hogy mire vagy képes. A többi, Klára drága, mese habbal.

  • Klara Bencsics

    Ez a testvér blogja a KMH-nak! Tessék a cikk , 2010 áprilisában, MÉG nem lehet Orbánt okolni.Témája mondanivalója egyforma az ittenivel.Csak a hozzászólok mások.

    http://canadasworld.wordpress.com/2010/02/10/why-canada-should-care-about-the-hungarian-roma/

  • Libás Mihály

    valoban Bencsics

    azok a romak mereszkednek ide, akik mar jonnek valakikhez, vagy csapatostul jonnek, aki birja a tempot es becsuletes, az elobb-utobb megallja a helyet, aki nem, az visszabotorkal….de az biztos, hogy nyugat-europa tele van kelet-europaiakkal amiota az eu-hoz tartoznak, kulonosen a lengyelek arasztottak el erupat a romanok, oroszok es persze magyarok is…de semmivel sincs nagyobb tekintelyunk arrafele sem, mint az afganoknak, indiaiaknak stb… abban az idoben, amikor maga ment, SOKKAL konnyebb volt!

  • Klara Bencsics

    Ami meg az 56-os menekülteket illeti, hauzgságaid elképesztők.
    Állandóan jártunk az elhelyező iródákba és ennek ereményeként, voltam gyárimunkás, Windsor hotelban szóbalány, férjem taxisofőr. stb.Nem ismerek egy embert sem, aki segélyből élt volna hosszútávon. Magunk és barátaink, csak 5 dollárt kaptunk érkezésünkor és heti ételjegyet. De mindezt rövid ideig vettük igénybe, mert dolgztuk már a lágerből is.

  • Klara Bencsics

    Misi, kérdezz Hamilton körül, ott milyen „becsületes” munkával dolgoztak. Megszervezett emebrcempészet folyik, ügyvédek segítségével!
    Csak arra válaszoljanak, KI fizeti a sokezernek a repülőjegyüket, ha nincs pénzük enni sem Magyarországon?

  • Libás Mihály

    azert Bencsics

    az akkori kanadai segelybol es fokent a fizetesbol remekul meg lehetett elni, probalna meg ma!

  • Libás Mihály

    Bencsics

    bunozok mindenhol vannak, en sosem vedtem a bunozoket, akar cigany, akar mas! ilyen alapon a feherembereket is szapulhatna, van koztuk epp eleg gyilkos, rablo, csalo! kiszurni ezeket a kanadai kormany dolga, bizonyosan tanultak belole! en azokert szolok, akiket visz a rasszista ar, akkor is, ha tisztessegesek, akkor is ha dolgoznak, akkor is, ha csupan hasonlo bakikat kovetnek el, mint mindenki mas, de ciganykent sulyosabb atkokat, bunteteseket mernek rajuk azok, akik talan egy jottanyival sem becsuletesebbek….

  • Klára kedves, azért mert te nem találkoztál velük, attól még bőven voltak olyanok is, akik segélyből éltek és úgy csaltak, loptak, hazudtak, ahogy csak tudtak. És nem voltak romák.

  • Szerző Libás Mihály | május 9, 2012, 3:15 du.

    Kanadában nincs szükség nyelvismeretre, gőgös gúnár?
    Ráadásul messze van, drága a repülőjegy. Ha azt ki tudja fizetni, akkor be tudna fizetni pl. egy néhány hónapos hegesztői tanfolyamra és Németországban, Ausztriában, Svájcban találna munkát, mégha ügynökségen keresztül is.
    Igaz, hogy ahhoz tanulni kellene és akarni dolgozni, merthogy segélyt ott nem osztogatnak a semmiért.

  • Libás Mihály

    segelyt sehol nem osztogatnak, fel ev kanadaban is es mashol is es egyre szigorubbak a feltetelek, nem tudom, ide kik jonnek, azt sem, hogy mibol, de nem zavar, hogy megprobaljak, en ugyanarra jottem ra, mint ok, csak kozel 17 evvel ezelott…istenem, faziskesesben vannak:) mint ahogy te is dakota, mert az orszagban ezerszer rosszabbul mennek a dolgok, mint husz evvel ezelott es ti, akik asszisztaltok ehhez a termeketlen orban-uralomhoz ugyanugy aldozataiva valtok, mint akik ezt idoben felismertek…mert nehogy azzal altasd magad, hogy valoban kommunistakra meg nacionalistakra, ha ugy tetszik melymagyarokra osztodott az orszag….a nagy szart, a szocializmushoz mindenkinek volt koze, kinek igy, kinek ugy, ez itt egy torol fogant nep, csupan orban megosztotta….acsarkodtok, ti sem tudjatok miert, de vegulis a kar egyforman eri mindenkit, azokat is akik maradnak kenyszerusegbol, meg azokat is, akik szerencsesebbek es el tudnak menekulni….idaig nem szabadott volna eljutni!

  • Végre valamiben egyetértünk, Libás Mihály.

  • Dakota a kényszeres beleugatásaival.
    Mások eszmecseréjébe.

  • göllner-gayza-úszóhólyag, mi fáj neked ennyire?
    Akarsz róla beszélni? Ne fojtsd el, nem egészséges.
    Miért zavar az téged ennyire, ha valaki normális hangnemben szól a másikhoz? Téged kiskorodban bottal ütöttek, ha normálisan viselkedtél, hogy ennyi gyűlölet, rosszindulat van benned?
    Szerintem ideje lenne kezeltetned.
    A tanárságod különösképpen fáj nekem, ne fokozd, mert így is nagyon kellemetlen, hogy téged is katedrára engedtek.

    Libás Mihály pedig nagyfiú, semmi szüksége arra, hogy jóváhagyd a megnyilvánulásait gayzuka.
    Ha bunkó, teljesen egyedül az, ha normálisan viselkedik, az is az ő dolga.

  • csorba jozsef

    Tisztelt hölgyeim és uraim én azt szeretném megkérdezni önöktől,hogy milyen lehetőségek maradnak a C 31 es törvény bevezetése után . Mert én azért jöttem kanadába,hogy itt szeretnék maradni és nevelni békességben a gyermekemet.Nagyon megköszöném ha valaki tudna tájékoztatni.

  • En 57-ben,mikor Canadaba ertem, $7.50-et kaptam kaja utlavanyon,amit egy kisszeru uzletben lehetett levasarolni.
    Harom hetig annyit vehettunk a 7.50-ert(egy hetre),hogy alig birtuk haza vinni ket kezben.Kulonosen ha valaki messze lakott a bolttol. Harom het utan az Immigration Office ugy latta jonak,hogy ket hetenkent fizet $15-t. Ezt egyszerre lehetett csak levasarolni,mert a bolt tulajdonos nem volt hajlando maskent kezelni. Az elso bevasarlasomat($15_ert),konnyen hazavittem,nem ket kezben,de egy kezben. Es ki volt a bolt tulaj???(csak tenykent emlitem,es nem kell le nacizni [ha kibirjatok]) egy regi Canadas magyar zsido. Igaz egy evig fizettek volna a lakbert. De akiket ismertem,ket-harom honapon belul keresett munkat es nem szorult a segelyre. Senki,de senki nem kapta tovabb egy evnel a segelyt. Aki elkzdett dolgozni az tobbet nem mehetett vissza az Immigration Offoce
    Nyujtotta segelyre. Az indianok sem kaptak a segelyt,ha egyszer kijottek a resevatumbol es elkezdtek dolgozni.
    Ezen kivul kaptunk a katholikus egyhaztol $5-t. Hat ennyit az 56-osok segelyezeserol. Csak hogy nehogy tevedesbe essen itt valaki.
    Gondoltam valakit esetleg erdekel ez!!!???

  • Engem igen, Jimbo, köszönöm, hogy mondtad.

  • PUCHERT JÁNOS
    még szerencse, hogy a polgármester szerint nincs náluk diszkrimináció, mert az izraeli nagykövetnek ettől egy kissé eltérő a véleménye – azért mondta le az oda esedékes látogatását. Azaz jelenleg egál az állás.
    Egyébként meg nem csak a romák menekülnek Magyarországról – kezd a háborús veszteségekre hasonlítani a jelenlegi kivándorlás – és a veszteség főleg a fiatal, képzett népesség körében a legnagyobb. Hála a budiforradalomnak. Pedig az ország korfája már eddig is katasztrófát vetített előre, a Ratkós korosztályt 10-20 év múlva már nem lesz, aki eltartsa annak alapján sem. No most még ebből sikerült egy nagy részt lemetélni a debil, alkalmatlan, triplabóvli kormánynak!
    Ha roma (és fiatalabb) lennék, én sem Nyugat-Európába vándorolnék ki, mivel ott elég nagy munkaerő-tartalék van mohamedánokból, akik pl már ott születtek, és azokkal nehéz megküzdeni a képzetlen munkahelyekért. Oda főleg a diplomás családosak mennek. De lassan fel fog értékelődni Szlovákia és Románia is, mint migrációs célpont. Ott valamennyire biztosított az anyanyelvi környezet, viszont a gazdaságuk nagy reményekre jogosít. Azaz úgy elhúznak mellettünk, mint a vadlibák. Előbb-utóbb épeszű ember nem fogja kijavítani a „Bukarest”-et Budapestre. Sőt! Köszönhetően a nagyonnemzetiesch Orbán qurmánynak! Mert mi más lenne a nemzet érdeke, hogy mindenki röhögjön vagy szánakozzon a magyarokon, amiért eltűrnek egy ilyen hazug, tehetségtelen, gazember kormányt?
    (Az utolsó oltsa le a villanyt)

  • Tisztelettel mindenkinek!!!
    „Jo hazafinak nehez lenni Denem lehetetlen”/Virag Benedek./
    Ezt vallom, akarmilyen stilusban frocsog is nehany idiota.

  • Puchert János

    Kekec nem olyan egyszerű a dolog meg van a hangfelvétel és ott egyértelmű az indokolás SZDSZ-es és zsidó

  • Hogy van az,hogy joszerevel,csak a nepszabadsag,nepszava stb. szerepel az itt irottakban.Lehet ,hogy mast nem is olvasnak??? En olvasok mast is,mint jobboldali cikkeket. Akettobol probalok kepet alkotni. Es ami a legfontosabb: nem zarom ki azt a lehetoseget,hogy a masik oldal is ir/mond elfogadhatot. Itt meg a tanultabbak is szentirasnak veszik az osszes baloldali iromanyt. Ezt en ugy neveznem (a tobbi dolog mellet),hogy a ketmerce es az egyoldalusag kevereke. Ha netan ellent mondonak tunik,javaslom egy kicsit(ici-picit) el gondolkozni rajta.Probaljak meg. igerem nem fog fajni!!!

  • Bencsics Klara! Koszonjuk ezt az angol nyelvu cikket. Ennel tokeletesebben nem lehet leirni. Minden szava igaz
    es ami a legszebb,hogy angolnyelvu barataimnak nem is kell leforditani.Persze Kopacsi azonnal okosabb es jobban tud mindent,pedig megint melle fogott az 56-os menekultekkel. Ugy jart mint apja irasaival:vannak meg elok.Akik akkor ott voltak.Azok jobban tudjak/tudhatjak mint o a „kutatasaival”.
    Szeretnem megtudni hol talalhato ez a cikk?

  • Kekec! En teged ultetnelek a barsonyszekbe!!!.Mindjart lenne „igaz”mAGYARORSZAG??? Penz nelkul is!!!!

  • Tüske Zsófia

    Kekec, Bukarest mára gyönyörűen fel lett újítva az eus támogatásokból, a derékig érő kátyús autópályát két hét alatt megcsinálták négy sávosra, a boltokban még a polcrakodó fiúk is beszélnek angolul, a románok segítőkészek, nemcsak a hivatalokban, hanem az élet egyéb területein is. (csak a magyarok húznak szét és marakodnak egymással ott is, a magyarság nagyobb dicsőségére)

  • Megállapításának igazat kell adnom – amit levezetek és a végére hagyom.
    „You can take the boy out of the jungle, but you can’t take the jungle out of the boy.” Ez az előítéletet közvetítő és ma már csak keserű viccként használt közmondás jutott eszembe. Sajnos a Fidesz és a Jobbik kizárólag az előítéletekre, kulturálatlanságára, az igazságérzet, a felelősségérzet hiányára és a módszerekkel nem törődő bosszúállásra alapítja uralmát. A társadalom széles rétege ugyanezt képviseli most, mert rossz tulajdonságok gyorsan előjönnek, amikor a példát a kormány, a politikusok, az elöljárók mutatják. A mostani Fidesz és Jobbik pártkatonái, képviselői, a kormány tagjai a legfelelőtlenebb, legpofátlanabb, arrogáns, törvényekre fittyet hányó, bűnöző gazemberek, a kínai sablon alapján gondolkoznak. Nem csoda, hogy a polgárok egy része is erre a szintre züllött le. Ezért lehet „büdös zsidókat” listázni „felsőbb utasításra” Egerben és káderezni, listázni a tanulókat és tanárokat, Szigetszentmiklóson, a Kövér „barátjának”. Mede Norbert Fidesz seggnyaló, a beerőszakolt igazgató szerint a káderlapok hiányában a tanár akár tömeggyilkos is lehet, anélkül tehát ki kellene rúgni.
    Megálapításával, egyetértek, mert csak olyan emberekkel lehet így bánni, akik nem törődnek az ilyesmivel, vagy elnézik azt, vagy maguk is képesek mindezeket a gazságokat megtenni.

  • Jimbokám, miután én egy árva szót sem irtam itt az 56-osok segélyeiről, igy az általad irt szösszenet sem érvényes. Én csak annyit mondtam, hogy az 56-ban érkezettek között is volt több bünöző, (nem romák) akik nem szorgalmas munkával szerezték meg napi élelmüket. Na, most tudom, hogy komoly értelmezési problémáid vannak, ha akarod, majd szótagolom Neked.

  • Zsófi, ezt jó hallani, jövöre tervezünk oda egy utat.

  • Tüske Zsófia

    Judit, csak lehetőleg ne nyáron menjetek, mert rettenetes hőség van olyankor.

  • Klara Bencsics

    Kedves JMB, fent betettem a cikk linkjét.! Amit idehoztam angol nyelvű HOZZÁSZÓLÁS volt a cikkhez.
    Azt is ott találni.

  • Zsófi, Europai utainkat általában április-májusban bonyolitjuk le. Tisztában vagyok a nyári hőség veszélyeivel.

  • Szerző JIMBO | május 10, 2012, 2:37 de.

    Szép és igaz gondolat, kedves Jimbo.

  • Szerző csorba jozsef | május 9, 2012, 9:34 du.

    Kedves Csorba József, ha jól értettem, az a törvény az új kérelmek elbírálására vonatkozik. Ha ön és a családja már ott él, akkor gondolom, hogy önöket nem érinti.

  • Varga Sándor

    Oh, Canada, Oh, Canada! Thank you ever so much for taking our poor and persecuted gypsies in. You deserve them! Sinnce there is no EU country where gypsies can live in peace and harmony, you present yourself as a safe-haven for them , and again, thank you ever so much for it. You are rich, you have resources, financial and otherwise, so kudos for your courage. We have tried for centuries now, to live together, yet all our good will and money wasn’t enough to civilize a basically sociopath culture. Good luck to you, you’ll bloody need it.

  • Libás Mihály

    Varga

    ha ezt cinikusra igazitotta, sikerult, de nem latom oket zavarobbnak, mint embereket Pakisztanbol vagy Afganisztanbol, de sorolhatnek jopar eroszakos, elmaradott afrikai orszagot is, ahonnan fogadnak bevandorlokat…hadd probalkozzanak, hiszem, hogy a java marad, mert kepes megallani a laban, aki pedig csak nyereszkedni akart, haza kenyszerul….a sajat tapasztalatombol tudom, hogy manapsag Kanadaban gyokeret ereszteni embertprobaloan nehez!

  • Drága Varga úr, maga még soha nem élt Kanadában, mert akkor tudhatná, hogy Kanadában több népcsoport is él, sőt vannak még saját, külön bejáratú benszülöttjei is, akiknek hasonló az életstilusuk a Romákhoz. Ha azokkal együtt tudunk élni, akkor a Romák is elférnek köztünk. Remélem, ez megvigasztalta önt.

  • “Amikor megérkeztem és találkoztam Budapesten élő emberekkel, akik romákkal foglalkoznak, úgy tűnt, hogy itt minden rendben van.”
    Mert nem járt a város szívében, aluljárókban, kis falvakban. Tudok párat mondani számára, még innen a közvetlen környezetemből is: Almamellék, Gilvánfa, Kacsóta, Cserdi, Helesfa, vagy egész Szabolcs, Borsod… Tessék oda elmenni és véleményt nyilvánítani ott. Több ezer roma kér menedéket… Remélem majd arról is cikkeznek, mikor visszaküldik őket, mert nem tudják elviselni őket.

    Szerző kopacsi | május 10, 2012, 11:18 de.
    „hogy Kanadában több népcsoport is él, sőt vannak még saját, külön bejáratú benszülöttjei is”
    Majd ha már a 32 960 400 fő népességű Kanadában 20 millió fő lesz a „külön bejáratú benszülöttje”, akkor beszélgetünk. Ugyanis elég könnyen előfordulhat, hogy MO-n a 10 milliós népességből 6-7 millió már roma. Nem tudjuk pontosan az adatot, mert ugye a népszámláláson erre a kérdésre nem volt kötelező válaszolni.
    „Ha azokkal együtt tudunk élni, akkor a Romák is elférnek köztünk”
    A 4000 romával nincs is gond egy ekkora országban. Mondjuk gyanítom, hogy pár éven belül a létszámuk 1000 alá csökken, mert hazaküldik őket, mint ahogy ez már Strassburgban is lejátszódott.

  • Libás Mihály

    csak azt kapja vissza a magyar tarsadalom, amit belefektetett….igen azt a semmit! azt meg meg is erdemlik!

  • Szerző Libás Mihály | május 10, 2012, 11:31 de.
    „igen azt a semmit!”
    Ebben az évben csak a keresetemből 1 millió forintot fizettem be adóba (Csak a kereset, ebben nincs benne a benzin, az áfa, a satöbbi…) Ebből az összegből tőlem, közel 700 ezret, segélyre és a romák felzárkóztatására költ a kormány évek óta… Szeretném ezt a szerinted semmit visszakapni… legalább azzal, hogy tanulnak, hogy megtanítják tisztességre és becsületre a porontyaikat. Az a baj, hogy ez túl nagy elvárás…

  • Ugyan már 1998-ban volt, amikor kiszámitották, hogy Mo-on a különböző nemzetiségek mennyi támogatást kapnak a Magyar kormánytól. A végeredmény az volt, hogy míg a Német- ajkuak fejenként kaptak 250Ft. értéket, addig a romákra fejenként esett 9.Ft. Miután ezek milliós számok voltak és soha nem arányában lett emlitve, igy ez nagyon szépnek hangzott, amig el nem lett osztva fejenként. Na, reméltem már akkor is, hogy nem fogják ezt a hallatlan öszeget elkölteni egy helyen.

  • Matyus, feltehtöen MO lakosságának valamivel kevesebb, mint egy tizede lehet roma származású. Azaz kb 8-900 ezer körül. Persze, ha a többi munkanélkülit is közéjük sorolod, akkor könnyen lehet annyi. De, azok igen nagy százaléka nem önszántából lett munkanélküli.

  • Szerző kopacsi | május 10, 2012, 12:02 du.
    Egyszerűen ki lehetne deríteni. Ha a népszámláláson kötelező lenne válaszolni a kérdésre, akkor nem lennének kétségei az embernek. A szám, amit írsz, az csak egy becslés, melyet a KSH tett közzé 2000 környékén. Engem nem győz meg. Ennek következtében, mivel fogalmunk sincs a valós számról, elég nehéz személyekre szabott átlag összeget megállapítani. Ráadásul 1998-ban indultak meg felzárkóztatási programok, mikor a fidesz kormányra jutott, szóval az az adat is eléggé megkérdőjelezhető a 2012-es állapotokat tekintve.

  • Libás Mihály

    mutyitetu

    arra jogod van, hogy fizess, arra nincs, hogy belepofazz, mit es hogyan csinaljanak, kulonosen akkor, amikor a tanarok tobb, mint 70 %-a rasszista!

  • Matyus, csakhogy ha jól tudom, senkinek sincs joga feltenni a kérdést egy népszámláláson, hogy hova tartozik, vagy tartozónak vallja magát. Amíg magyar állampolgársága van, addig elég legyen az az információ. és ez így van rendjén, mert különben ki lehetne használni ezt a listát, mint ahogy egyszer már anno a mult században meg is történt.

  • Puchert János

    http://atlatszo.hu/2012/05/10/talpalatnyi-fold-i-alcsut-es-bicske-kozott-terjeszkedik-az-orban-uradalom/
    hát azért van aki nem menekül Magyarországról hisz jól érzi magát.

  • Magyarországról senkinek nem kell menekülnie, bárki bárhol letelepedhet, munkát vállalhat, tanulhat az EU tagállamaiban.
    Ez az egész menekült dolog egy nagy böszmeség.

  • Libás Mihály

    dakota

    jah, azert van a fel orszag (es persze a tanultabbja) orszaghatarokon kivul! hulye vagy dakota! hazudsz, mint a gazdaid! remelem ugy is vegzed!

  • gedeon, nem is tudom, ki mondta nekik, hogyha nem tetszik, el lehet menni.

  • „Magyarországról nem kell menekülni” (még) a szó értelmezésén múlik. A fontosabb rész azonban, hogy aki elhagyja az országot, hogy máshol telepedjen le, az hol kap engedélyt arra? Ha itt az USA-ban akar letelepedni az más dolog, mintha Dániában, Olaszországban vagy New Zealand-on akarna az illető állandó, legális lakhelyet találni. Gondolom ezzel mindenki tisztában van.
    Az, hogy én mit értek menekülés alatt, vagy az aki Magyarországon így, vagy úgy él és mik a lehetőségei, az már megint más lapra tartozik. Legtöbb barátom arra ösztönzi gyermekeit, hogy iskola után keressenek külföldön jobb helyet munkára és letelepedésre, mint Magyarország. Több barátom pedig amint csak lehetősége volt, a multi vállalat, vagy egyéb munkahely révén családostul elköltözött Magyarországról, fél tucat az utóbbi másfél évben. Anyagi, de inkább politikai motiváció az ok, a jövő sajnos nagyon sötétnek néz ki, hacsak valaki nem a Fidesz szekerét tolja és ezért van most karrierje.

  • Dakota szerint hülye a magyar. Merhogy menekül mint akinek elment az esze.
    Pedig milyen jó a túri rudó ! Vagy fordítva.
    ( Ez nem valamiféle nemzetgyalázás akkor ? )

  • Szerző kopacsi | május 10, 2012, 11:18 de.
    „Ha azokkal együtt tudunk élni, akkor a Romák is elférnek köztünk.”

    Kedves befogadó Juditka gondolom azért nem közvetlen szomszédainak óhajtja őket!

  • göllner-gayza, ne erőlködj ennyire, már így is egészen bevörösödött a fejed:)
    Még a végén gutaütést kapsz.

  • Mint irtam, elférnek a többi között. Ha megtudják venni a házat a környékemen, nem fognak kilógni a sorból ők sem.

  • Szép riposzt volt, Judithka.

  • Miért, mit vártál tőlem?

  • Végülis, ezt :))))
    Nagyon csodálkoztam volna, ha nem ilyen nagyképűen válaszolsz:)

  • Kopacsi! A te „kulonbejaratu” benszulottjeid (vagyis Canadae) reservatumokban elnek/eltek.Te a ciganyoknak is ezt a megoldast javasolod??? Pedig az indianok sajat foldjukon vannak bezarva.Ott te vagy a betolakodo. Meg hozza nem is keztyus kezzel. A cigany meg Mo.-n betolakodo,beengedett,es ha akartak volna valaha is befogadottak lehetnenek. Nagyon joszandekkal sem lehet parhuzamot vonni a ket nepcsoport kozott. De az mondatod amiben
    (nem szoszerint idezve) arra utalsz,hogy canadanak is vannak ciganyai,megint csak rolad arulkodik.
    Kulonben(csak hogy tudjad) 56-ban a volt AVO-sok es menekulo komcsik voltak az elsok megerkezni. A rendesbbje
    57-ben erkezett. Csak hogy tudjad!!!

  • Jimbó, nem mindegyik él rezervátumban. Számtalan Benszülöttet ismerek személyesen, akik ügyvédek, mérnökök, szinészek, filmrendezők, stb. akik megállják a helyüket a civil életben, és a rezervátumokat járva segitenek sorstársaikon. És az lehet, hogy nekik én számitok betolakodónak, de attól én még hosszú évek óta rendszeresen vagyok látogatója több rezervátumnak is, gyüjtöm a mondáikat, zenéjüket, táncukat, és hallgatom bölcseiket. Rengeteget tanultam tőlük már eddig is.
    Azt viszont érdekesnek tartom, hogy szerinted a volt Ávosok és menekülő komcsik voltak az első menekülők. Tudnál erről konkrétumot is mondani? Dokumentálni? Mert addig egy szavadat sem hiszem el ezügyben. És persze, hogy ki volt köztetek a „rendesebb, aki 57-ben érkezett, az csak szemlélet kérdése. Szerintem voltak köztük ilyenek meg olyanok is, ugyebár.

  • Jimbo, csak nem te is menekülő ávós voltál, hogy ezt ennyire jól tudod? Nem lepődnék meg, a mentalitásod erősen erre hajaz.
    Felhomályosítanálak, a cigányok több évszázada élnek Magyarországon, kérdés, mennyire számítanak inkább betolakodónak, mint a magyarok a régebben itt élő szlávok szemében. Mindig volt egy egy első betelepülés…. hogy a cigányok ma ott tartanak, ahol többszáz évvel ezelőtt, abban jelentős része van annak a társadalomnak, amelyik elvette tőlük a munkalehetőséget, majd most a minőségi oktatást is elzárja a gyerekek elől, nem beszélve a szociális támogatásról. Egyáltalán nem mellesleg van néhány komoly jogtörténetei munka arról, hogy a legkevésbé sem voltak dologtalanok vagy ostobák, a helyzetüket nagyban meghatározta, hogy a társadalom páriának kezelte őket.
    Erősen kíváncsi volnék, mire mentetek volna, ha hasonló helyzetbe születnétek, te meg a többi tetű, aki magát felsőbbrendűnek tartja.

  • Mar mondtam neked Kopacsi,hogy a kutatasokrol mi a velemenyem. Aztan az is szamit,hogy hol kutat az ember.
    Ti,amit itt dokumentumkent hoztok fel,az mondjuk,nepszava,nepszabadsag es hasonlo nyalanksagok. Es mond mar
    meg,hogy egyaltalan mit fogadnal el bizonyiteknak??? szerintem semmit. kulonben is en olyan messze vagyok,hogy
    szinte lehetetlen lenne barmit is kikutatni. Te olyan rettento okos vagy,hat nez utanna magadnak. Nekem,mar nincs energiam ilyesmire. Attol meg tudok,amit tudok. Emlekezeshez nem kell kutatast vegezni. Valamikor apad anyagat is kutatasi forraskent hasznalja majd valaki. Eszebe sem fog jutni,hogy fals kepet kap. Neked meg, meg se fordul a fejedben,hogy nem biztos amit talalsz.Leven hogy egyoldalu a kutatasod.
    Te ott vagy Canadaban,az immigration hivatalban megtudhatod az elso neveket,es utanna nezhetsz,hogy ki,ki volt.
    Nem te lennel az elso.Calgaryban, 58-ban, a Lang testverek mar vegeztek ilyen „kutatast”. Azon melegiben.Es meg nem is volt a net. Persze,olyan is van,hogy amit en kideritenek, a neten,arra ti azt mondanatok,hogy oda mindent lehet irni. Ugye a Szemenyei wikipediajat is hamisnak mondtatok. Amit apadrol ir,azt fogadjuk el egy az egyben.
    De hat ti mar ilyenek vagytok.
    Kulonben te elkestel egy nehany evet,hogy az indianokat leird nekem.Neked meg eszedbe sem jutott Canadaba
    „menekulni”,mikor nekem mar indian munkatarsaim voltak es indian barataim. A mult evben halt meg az egyik,akivel
    50 even keresztul tartottam a kapcsolatot. Tudom, tudom,bizonyitek.Nincs.Ami van (mert van)azt nem vagyok hajlando megosztani sem,veled, sem massal. Abszolute nem szamit,hogy mit hiszel mit nem. „Jogod” van,hogy azt higy amit akarsz. Baj csak az,hogy NEHA ez eszmei szegenyseghez vezet. Vigyazz,mert te mar kozel jarsz hozza.
    mint minden egyoldalu ember.
    Kulonben Ausztriaban javaslom a kutatas kezdeset. A sogoroknak egesz jo anyaguk van erre nezve.

  • Tuske! Koszonom a megtisztelo elnevezeseket!!!
    Most elmondok egy esetet,ami nyilvanosan ment vegbe a magyar televizioban a 60-as evek vegen,de lehet,hogy a hetvenes evek elejen. Vitray Tamas es Hevesi Sandor kozott komoly vita alakult ki a cigany kerdesben. Vitray koromszakadtaig vedelmebe vette a ciganyokat,mig Hevesi,nem tamadta,csak targyilagosan bemutatta oket egy-egy riporttal(bizonyitek). Tobbek kozott bemutatta a szet rombolt lakasokat,a kecskekkel,tyukokkal stb. Egesz hevesse valt a vita,amikor Hevesi (aki Pesten lakott) javasolta Vitraynak(aki Budan lakott),hogy a szomszedba telepittesen oda egy tipikus cigany csaladot. Vitray azzal tert ki a kihivas elol,hogy nincs modjaba azt megtenni,pedig Hevesi bebizonyitotta,hogy igen is van ra lehetoseg. Vitray messze alul maradt a vitaban,csak Hevesi elkovette azt a hibat,hogy azt talalta mondani::Ja, Igen. Az okosok Budan Laknak, a szepek Pesten.
    El is tunt egy jo idore a TV-rol. U.i. Mindenki megertette,hogy mire celoz.

  • A te agalasod roppant hasonlit a Vitray-ehoz.Kivancsi lennek,hogy te hogy viszonyulnal egy cigany szomszedhoz??

  • Szép kis eposzok születtek. Egy biztos… ez a libas mihály nem igen járt még Magyarországon… Vagy, ha igen, elég sötét nevelésben részesülhetett. Amit mond, általában fordítottja az igazságnak. Eddig még nem nagyon volt igaz szava. De már réges-régen eltértünk a témától.

  • Szerintem a Hibas miska egyszeruen nem normalis. Nezd meg a legujabb cikket. Hanyni fogsz.

  • Tüske Zsófia

    jimbo, aki kicsit is tájékozott a cigánykérdésben, az tudja, Magyarországon több cigány-népcsoport él. Ezek között voltak magasabb kulturális szinten élők és primitívebbek. A társadalmi felemelkedéshez nem elég egy-két generáció, a lezüllesztéshez igen.
    Tudom, hol lakott Vitray, mert a szomszéd utcában laktam, történetesen egy cigány család szomszédságában. Nem volt leányálom, ez igaz. De ez még nem indokolja, hogy állati sorba süllyesszék ma őket, márpedig ma ez történik, meglehetős sikerrel.

  • Szerző Tüske Zsófia | május 11, 2012, 3:57 de.
    Nem mi süllyesztjük oda őket, hanem ők saját magukat.

  • Tüske Zsófia

    lehet kipróbálni, te hova süllyednél hasonló esetben. pláne, hogy egy tízéves cigánypurdé is okosabb nálad, jobbikos komisszár.

  • Nem gyártanék 500 gyereket a pénzért, hanem megfürödnék a kapott segélyből legalább egyszer, megborotválkoznék, és elkezdenék állást keresni. Ha már lusta voltam, tanulni, meg bandáztam az iskola alatt, legalább utcasöprőnek vagy mosogató fiúnak. Aztán, ha közben kapnék fizetést, talán beiratkoznék valami tovább képző, felnőtt oktatási intézménybe, hogy megpróbáljanak egy kis észt belém táplálni. Utána meg ki tudja… Akár mehetnék mekibe dolgozni (mint a bölcsészek nagyja), de akár talán vállalkozásban megpróbálnék boldogulni. De van ezer egy féle lehetőség, amit meg sem akarnak próbálni.

  • Tuske szofika! Te ugy hazudsz,mint aki konyvbol olvassa. Lehet,hogy csak egy leiratbol irod ide. En is laktam Budan.Veres Peter Bacsi szomszedja voltam. Akkor nem lakott a kornyekben egy cigany sem. Azaz lakott:muzsikus cigany. Azok mas ciganyok,mint a tobbi. Meg Peter Bacsi is tunodott rajta,hogy,hogy lehetnek annyira masak,mint a tobbi cigany.
    Mi van??? Hibas misi kifogyott a szobol es te vetted at a stafeta botot??? Nem nagy dicsoseg…

  • Tüske Zsófia

    főleg akkor dolgoznál, ha rádnéznek és azt mondják, betöltötték az állást.
    vagy kaparnád az árkot hevesen a gagyi diplomáddal, és kussolnál ha juhászoszkár levonná a közmunkabéred 90 %-át. Lehet kipróbálni. Günther Walrauf megtette, hogy a 60-as években török vendégmunkásként élt, aztán megírta az élményeit. A könyvének kiadása következtében módosítottak a vendégmunkásokkal kapcsolatos bánásmódon. Na de hát ez Magyarország és mi nem a németek vagyunk.

  • Tüske Zsófia

    ha te ötvenhatos vagy, jimbo, akkor fogalmad sincs, mi lett Budapesten akkor, amikor feloldották a felköltözési tilalmat, és már nem kellett igazolt budapesti munkahely a budapesti bejelentett lakáshoz. Amúgy meg hazudsz te magad.

  • Varga Sándor

    Just a few data to explain certain facts, or to give clarifications on why and how the country got where it is today. Since the change in 1991, or as we call it here, the change of method, entire industries were liquidated through the process of re-privatisation -mostly to multinationals and the communist nomenclature – the 1991’s national debt of about 20Billion US$ increased to about 200Billion US$. New terms such as homeless and unemployed were inrtoduced. The standard of living in 1991 was artificially decreased in the past years to the levels of the 1970’s. At present, there are less farm animals in the country then there were at the end of WWII. Since Hungary joined the EU, in the first 5 years of our membership the country received about 5Billion Euro aid, while our membership fee was 31Billion Euros (!). At prersent, about 1/3 of the population lives under the poverty line – 200US$ per month – we became the land of 3.000.000. beggers. Since our EU membership, more citizens left the country then have fled during the 1956 Revolution. And, despite the western media’s relentless campaign against the present 2/3 majority government, Hungary has the most liberal laws on immigration, religious freedom, free speech, free enterprise, etc. On a personel note, a few years back, when visa was necessary to travel to Canada, my application was refused since I have family there! Well, I am not a gypsy.

  • Tuske! Te lazalmodban felre beszelsz.Kerj meg valakit,hogy ebresszen fel

  • Kulonben,mond mar meg,mibol gondolod,hogy hazudok es foleg mit hazudok???

  • Tüske Zsófia

    mondd…. a mond az kijelentő mód, egyes szám 3. személy. jimbo, én egyfolyában budapesti lakos vagyok, sőt, egyfolytában budai. te kanadai, 56 óta, ha jól értettem. attól tartok, nálad kiakadt a naptár.
    ha úgy gondolod, csak neked lehet hazugozni, tévedsz. nem kell utólag nebántsvirágot játszani, csak azt kaptad, amit magad is leosztottál.

  • Eskuszom felre beszelsz Tuske. Koszi a nyelv lecke,de inkabb arra vagyok kivancsi,hogy mit hazudtam???
    Lehet hogy nem tudod megmondani?Ez az egesz amit ide firkantottal,sehogy se klappol.Es most ez hogy van:nekem lehet hazugozni,hazugyozni,vagy hazudozni??? Szoval mi van a helyesirassal?Amugy???

  • Tüske Zsófia

    „Tuske szofika! Te ugy hazudsz,mint aki konyvbol olvassa. Lehet,hogy csak egy leiratbol irod ide.”
    magaddal vitasd meg a fent írtakat, már, ha nem egyedül írod.

  • Libás Mihály

    mutyitetu

    ahogy igy elolvaslak, szamodra egy gyerek gyartasa is vagyalom marad! allasert pedig kajtat valaki maximum egy evig, ha addig nem talal, feladja eleg ertelemszeruen…..ne okoskodjal itt te szerencsetlen!

  • Liba tolvaj köszönjük az értelmetlen hozzászólásod!

  • Jimbo ezt az ocsmányságot nézd!
    Itt a liberális propaganda: http://href.hu/x/hrp6
    Értelmesen sem tudnak érvelni, csak agymosással, hogy 25ször elmondja ugyanazt, és nincs benne végkövetkeztetés. Semmi… az hogy 8 éven keresztül egyiknek sem jutott eszébe a megbékélés és közös út megmutatása, az nem baj, de hogy most le van rombolva az ország és el kellene kezdeni valamit építeni, a fidesz mekkora szemétláda, hogy libsiket le sem tolja… Hát ez van, ennyit tudnak…

  • Matyus! Mar nem vegkoveztetes nincs benne,de ertelem sem.Latod milyen ossze vissza beszelnek. Nem nagyon erdemes mar foglalkozni veluk. Most a tuske,meg a hibas misi van soron,hogy sziporkazzanak. Biztos ugy gondoljak,hogy a videojuk is egy nagyszeru valami. Ez jo.Ez mutatja meg a szinvonalukat. No meg a parlagi,mocskos beszed. Ne tord magad,hogy meg gyozd oket. Nem is akarnak normalisak lenni.Ebben hasonlitanak a ciganyokra.

  • Libás Mihály

    szarcsimbok

    melyik szot nem erted te foldsotet gyoker?

  • Libas! El vagnam a torkom,mint hogy toled okosodjam. Parlagi beszedet inkabb „kocsisainktol tanulok”. Azaz,karmkodni.

  • Jól mondod, nagyon hasonlítanak. Van két nép a földön, kik folyton az ígéret Földjét keresik.
    Mind a 2. nép szeret vándorolni,
    sajátos nyelvezetük van, amin csak egymás között tudnak szót érten
    összeférhetetlen típus
    paranoid üldöztetési mániában szenvednek
    „nagyon”békeszeretőek…
    jelszavuk – ami az enyém az nem a tiéd, de ami a tiéd az az enyém!Pontosabban az egész világ
    beszéli a magyar nyelvet, de gyűlölik a magyarokat
    sajnáltatva magukat folyamatosan panaszkodnak
    nagyon öntörvényűek…
    ……………………………………
    ………………….

  • Csak nem magadról és családodról irsz, Marika? Nahát, ki hitte volna? Én ezzel pl. nem dicsekednék a helyedben. Még a végén egyesek teljesen félreértenék.

  • Ezen az oldalon töltött néhány hetem után erősítettek meg igazán, gondolataimban legfőképpen, és arra az útra tereltek, hogy sokkal radikálisabb szemléleteket kell követnem ezentúl. Nem csak, hogy már hiszek Vona Gábornak, de ismerőseimnek is az igaz út, a helyreállítás és elszámoltatás útját fogom ajánlani.
    Az itt olvasottak alapján, bátran merem kijelenti, hogy a zsidók megérdemelték amit kaptak (elég erősen általánosítva, ugyanis köztük is van rendes), biztosan abban a korban meg volt a kiváltó oka, annak, amin keresztül kellett menniük. Nem hiszem, hogy most is ilyen eszközhöz kellene nyúlni, egyszerűen, minden népnek meg van a helye a világban. Kaptak ők is egy országot, ingyen, igaz a palesztin népet kipusztítva, de kaptak egy országot. Tessék ott agyalni és fújni a hülyeségeket. A magyaroknak nincs szükségük ilyen megmondó, álszent zsidó provokátorokra, akik a népek között szítják a feszültséget. Úgy néz a második világháború még nem volt nekik elég, és szeretnének egy harmadikat is. De megnyugtatásképen, ez a világháború nem Magyarországról fog kirobbani, és még nagyobb megnyugvásra: leszarjuk a zsidó képeteket. Takarodjatok el Magyarországról és senkinek semmi baja nem lesz veletek! Nagyjából ennyi, amit még hozzá tudok fűzni. Ez az Asher meg szerintem Napoleon nyomdokain akart járni és az fáj neki, hogy a világ mindig nem az ő uralma alatt van. Fordulj pszichológushoz kérlek, és számolj be milyen gyógyszereket írt fel a végén, mert amiket ide firkálsz, nem hogy hülyeség és hazugság, hanem az általatok kitalált világ ismételt meggyalázása. Tényleg? Miért nem árultok rögtön holokausztos szatyrokat, meg kulcstartókat? Jó üzlet lenne, hozna a cégnek…

  • Ha ez így megy tovább és nem lesz változás még ebben az évben, akkor én is többedmagammal a jobbikra fogok szavazni, sőt agitálni is fogok, hogy a jobbikra szavazzanak, mert ezt a sok aljas rágalmat, fenyegetést, és becsületsértést rám és nemzetemre én nem fogom megbocsátani, de esküszöm, hogy visszadobom nekik! Azt, hogy ezen a véleményen vagyok, azt ők provokálták ki, csak most nyílt meg a szemem, hogy mire megy a játék. És egy percre se higgyék, hogy Kanadában nem lehet utolérni ezt a hazaáruló csürhe soviniszta bandát, akik ezt az újságot is csakis azért hozták létre, hogy provokáljanak minket és lejárassák Magyarországot a világ előtt. A Hágai Nemzetközi Bíróságon beperelem ennek az újságnak minden soviniszta hazaáruló, terrorista újságíróját a fizetett provokátoraival együtt becsületsértésért és egy nemzet tudatos gyalázásáért ! Aki szeretne ebben segíteni adatokkal, bizonyítékokkal stb.és szeretne valamit tenni a HAZÁÉRT, legyen olyan szíves és forduljon a JOBBIK párt vezetőihez. Én is ezt fogom tenni. Előre is köszönöm.

  • Jó, majd küldök én is egy pár szamarat. Jól fogtok kinézni egymás mellett.

  • Libás Mihály

    te hulye mutyitetu, te merhetetlenul ostoba

    akkor azt is elemezd mar ki miert erdemelnek meg minden rosszat a magyarok is peldanak okaul trianon! mert bizony megerdemeltuk! es napestig sorolhatnam a vetkeinket, amiert rendre kapjuk is a bunteteseinket, miszart kotoraszol mas dolgaiban, amikor van boven mit takaritanod a sajat portadon!

  • Szerző Libás Mihály | május 11, 2012, 2:30 du.
    Meséld már el nekem Te kis okádék, hogy miért is érdemeltük meg Trianont? Mert az osztrákok kirobbantottak egy világháborút? Mert 10 millió magyart elválasztottak az anyaföldtől az jó volt és megérdemelt? Mikor a magyarok részt sem akartak abban az egészben venni? Mesélj már nekem legyél szíves, hogy egy ilyen beteges állat, mint Te, mint is gondol erről az egészről?

  • Libás Mihály

    mutyitetu

    ha tudnal olvasni te analfabeta, akkor elolvasnad az idevonatkozo konyveket es nem csak Vona hamisitasait szornad bele az eterbe…seggfej!

  • Szerző Libás Mihály | május 11, 2012, 4:48 du.
    Vagyis semmivel nem tudod alátámasztani a hülyeségeidet… Csak mondod, mondasz bármit, mindig mást, most éppen ezt, ezért többet fizetnek. Eddig akármit mondtál semmivel sem támasztottad alá, nincs saját véleményed, mondjuk elég furcsa lenne, ha az ilyen véleményt bármivel is alá tudnál támasztani. Elég kommunista könyvet olvastam már, ahol szemrebbenés nélkül hamisították a történelmet (ugye pl 56-os ellenforradalom).

  • Fuj de eldurvúlt a kommentelés!

  • Fakopacs! Nem ertem. Ezt csak most veszed eszre???

  • Koszi Javorszky,hogy feltette ezt a videot.Kar hogy nem talalom a tobbi reszt. Ez bizony nagyon jol jonne,ha valaki szorgalmazna ezt a temat. Van meg remeny???

  • Tüske Zsófia

    mátyuskám, az a helyzet, hogy az osztrák-magyar monarchia közösen robbantotta ki a világháborút és közösen vesztette is el. na most a következményeket is el kell tudni viselni. Ausztria irgalmatlan területeket vesztett, valahogy mégsem nyíg még kilencven évvel később is, másokra mutogatva.

    érdekeset olvastam: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/05/11/el_lehet_menni_13#comments
    erre varrjál gombot…. bár attól tartok te maradni fogsz, mert külföldön nemcsak a magyarkodásért és jobbikos komisszárkodásért nem fizetnek, de a kecskeméti okleveledet sem díjazzák.

  • Tüske Zsófia

    most olvasom, azt mered írni, a zsidók megérdemelték, amit kaptak. hát, kívánom ugyanazt neked is és a kedves családodnak is. egy kis gettó, egy kis vagyonfosztás, egy kis haláltábor, egy jókora adag cyclon B.
    a kakas se kukorékolna utánad.

  • Szerző Tüske Zsófia | május 12, 2012, 10:47 de.
    A történelem könyvekben úgy van, hogy az osztrákok hadat üzentek szerbiának. De az igazi kiváltó ok nem volt kedves Zsófia… Nézz utána. Az osztrákok semmilyen területet nem vesztettek, sőt magyar területeket is kaptak. Nézz utána és megnyugszol 🙂

  • Családok, emberi sorsok mentek tönkre a széttépet hazával együtt. A sok ember, köztük felmenőim, csak nézték egymást szótlanul a szöges drótkerítésen át.Tudták, hogy már soha többé nem tudják egymást átölelni. Gyerekek anyjuktól szakadtak el, férj a feleségétől…romokban hevert az ország és a nemzet szótlanul gyászolt. (ezt már gyerekfejjel tudtam)

    http://www.youtube.com/watch?v=snzQwqsJ7Ys&feature=related

  • bocs, hiba történt, a fenti írásomhoz – „Családok, emberi sorsok…”
    http://www.youtube.com/watch?v=uB82Jcuj5x4&feature=related

  • Javorszky! Koszi a videokert. Ezeknek itt ez semmit nem jelent,de normalis embernek sokat!!!Kosz…

  • JIMBO, nekik, a cionistáknak semmit nem jelent,mert az számukra csupán, csak 1 nemzet szenvedése a sok közül akiken ők évszázadokon át átgázolnak. Ezt a csodálatos földet az általuk meggyilkolt sok millió ember vére átitta. Ezek a tömeggyilkosok az embervért kezükről soha nem fogják tudni lemosni ! De tudom amit tudok, hamarosan ennek vége lesz…és nem lesz hova elbújniuk!

  • Ne izgasd Magad Javorszky! Maj osszejonnek szepen a Magiddoi siksagon!!! Ott fognak megmerettetni,meg hozza a sajat fajtajuk altal.

  • Inkább szeretném, ha csoda történne és nem lenne többé háború, és a világ összes népei megbékélnének és eltűnne 1-es népekből az a rohadtul nagy kapzsiság, hatalomvágy !

  • Ez,sajnos,csak UTOPIABAN van.

  • Tüske Zsófia

    jávorszki, gondolj csak a többi vallásháborúra – amikor Jézus nevében gyilkolták a más vallásúakat és ne felejtkezz el a spanyolországi vérengzésekről, az orosz pogromokról és a nácik haláltáborairól sem. „Az vesse rá az első követ, aki maga bűntelen” – tudod, az e mezítlábas, egyköntösű zsidó próféta mondta, akit olyan előszeretettel nevezel barátodnak, pedig közöd nincs hozzá.

  • tüske zsófia május 13.2012.9:35 DE.
    Az olyan Istenkáromló mint te vagy, ŐHOZZÁ nem jut el, én meg ezt tudom!

  • Tüske Zsófia

    ja, te vagy, aki elválasztja a kosokat a bakoktól az ítéletnapon, mi?
    foglalkoznál inkább a magad gerendájával.
    🙂

  • imádkozzál sokat, csak ne tartsd fordítva a keresztet,mert akkor nem segít…

  • Gondolom, ezt magadnak tanácsoltad, mert én nem szoktam keresztet tartani a kezembe, amikor imádkozom.

  • Upsz, Judithka elfelejtettél nevet váltani:)

  • Nem szokásom, dakota nevet váltani. Mindig önmagam vagyok. Még akkor is, ha ez téged iritál.

  • Libás Mihály

    dakota magabol indul ki… o szokott, sot idonkent levedli a boret is mint a kigyok…

  • tűske-kopacsi… szépen a felszínre tört az igazság amit saját kezűleg bizonyítottál be a 2 neveddel kapcsolatban. Az igazság már, csak ilyen. Mindig kitudódik! Előbb-vagy utóbb !

  • persze,hogy nem keresztet, seprűt…

  • Maria Magdalena

    Bálványimádó ál-keresztény, ájtatos Jávorszky! A Kereszt sehogyan nem segít, de maga csak tartsa, szorítsa és beszéljen hozzá, ezzel is közelebb kerül az ördöghöz!! Bár már olyan közel van hozzá, hogy szinte együtt lélegzik vele. Még mindig nem olvassa a Bibliát! Volt rá ideje pedig újfent, de fogalma sincs mi van benne, fogalma sincs Isten igéjéről! Sajnálom magát!

  • Gondoltam, hogy mindjárt előbújik a Magdalina sátánista, egy kereszténynek eszébe se jutna ilyen álnevet használni. Talán rosszul érzed magad ? Akarsz még egy kis SZENTELTVIZET ?
    http://www.youtube.com/watch?v=NKuZnRzr880

  • Szerintem meg azert menekulnek a Romak (ciganyok) kanadaban mert Magyarorszagon a fai megkulomboztetesben elnek az emberek . Meg szerintem az aki azt mondja hogy a romak (ciganyok) azert menekulnek kanadaban mert tohon nem jo a megelhetoseg hanem itt nincs fai megkulomboztetes . A en reszemrol enyit tudok mondani ..

  • istván, te a seggedet használod a fejed helyet ?

  • Na miert szerinted Magyarorszagon nincs ilyen ezt nekem ne monja meg senki sem mert pedig van Menyetek ell gyonygyospatara hogy ottt mi folyik az emberekel menyetek ell miskolcra nezetek meg hogy hogyan elnek az emberek te szerintem marcius 15 budapesten es egyeb mas varosokban es falvakban mik folytak ……
    Es hogy ha lehet akkor nem kenne csunyan beszelni..

  • Már megint Matyuska , Jávorcki , Csimbók.
    Egy újabb topicból csináltak pöcegödröt.

  • Göllner-géyza, május 20. 2012. 11:32 DE.
    A topikból ti provokátorok csináltatok pöcegödröt, mi csak sz…i járunk bele ! haaaaaaaaaaaaaaahahaha !

  • tisztelet a kivételnek, kihozzák a frászt belőlem.Hónapok óta,csak sértegetnek, provokálnak……..

  • Kihozzuk a frászt belőled? Hát csak az van benned marcsa, örülj neki, hogy egyáltalán kijön belőled valami, ha már értelemnek hijján vagy.

  • kopacsi-tüske, te itt nem számítsz kivételnek, hahaha

  • És ki törödik itt a te véleményeddel marcsa? Örülj, hogy eddig még nem löktünk ki, mint a macskát. Hahaha.

  • Például te törődsz velem a legtöbbet, azonnal ott teremsz ahol én, nem bírsz nélkülem élni ?

  • Hmm, marcsa, te ennyire buta lennél, hogy nem veszed észre, mikor üldöznek? Mert hogy tényleg a sarkadban vagyok, amig le nem kopsz innen. Vagy ki nem löknek.

  • Igy igaz!Nem értem hogy miért nem egyénileg foglalkoznak az odamenekültekkel!Sok olyan ember van aki képzett és segitséggel jó állampolgárra lenne az országnak!

  • Tüske Zsófia

    jávorszki, te fordított skízisben szenvedsz.

  • kopácsi, hihetetlen, hogy ennyire undorítóan viselkedsz.
    Íme a nagy „írónő”, aki a kedves papa kikozmetikázott emlékeiből él.

  • Ez jó, ezt elmesélem a férjemnek is, ha megengeded. Eddig ugyanis azt hittük, hogy a Kanadában ledolgozott éveink után kapott nyugdijjunkból élünk. És nem is rosszul. Apám emlékét kötelességből és szeretetből ápolom, anyagi jutalmat nem kapok, sőt nem is várok érte. Annyira nem, hogy pl. Apám börtöntörténeteit a Nagy Imre emlékházban, az oda járó diákcsoportok kapják ingyen és bérmentve. Szóval dakóca koca, ezzel is mellé lőttél. Öngól.

  • http://www.origo.hu/itthon/20120523-helyszini-riport-miskolc-avasi-lakoteleperol.html

    „Disznót vágnak a panel folyosóján, nem fizetik a közös költséget, oda vizelnek, ahol éri őket az inger – ilyen keserű mondatok áradtak azokból az avasi lakosokból, akik házába fészekrakós családok költöztek 2005 után, egy nagyszabású szocpolcsalási ügy keretében. A lakótelep furcsa kettősséget mutat: míg az egyik házból csendes nyugalom árad, a másikban kiirthatatlan csótányok és összeférhetetlen szomszédok keserítik az – állításuk szerint – idegösszeomlás szélén álló lakók mindennapjait.”

  • Dokota, Szerintem meg ebben az avaso ügyben hogy a folyoson disznot vágnak nem nagyon hiszem el azt be is vélem mert én is jártam az avason és téleg hogy vannak olyan emberek akik nem becsülik meg még azt sem hogy házat adtak a fejük alá . Meg vannak nemely emberek akiket a csotany és a poloska ell eszi a házukat. És némely embert ez nagyon is zavar hogy a melete lévö lakásban rengeteg a csotany és egyéb más . De szerintem az ilyen embereket le kell szarni nem kell velük foglalkozni mert az ember hiába szeretné hogy ök is ugyan ugy olyan tisztán éljenek mint a többi emberek de ök ha már edig ilyenek voltak akkor már ilyenek is lesznem mert az emberek lustak magukal foglalkozni legalab anyira hogy a házát tarcsa tisztán és néhány ember ki megy az utcára és olyan tiszta meg okos de viszont az olyanak a házába meg nem lehet be menni mert ell eszi öket a csotany meg a kosz én enyit tudok mondani az avason lakokról.

  • Kiss Hajnalka, ha eddig ilyenek voltak és ezután is ilyenek lesznek, akkor szerinted ezt fogadja el mindenki?

  • Dokota, erre neked azt tudom mondani hogy ezek az emberek man nem fognak meg változni ök már csak ilyenek maradnak nem fognak meg valtozni . És aki tudja az fogadja ell öket.

  • Ez nem ilyen egyszerű, kedves Kiss Hajnalka. Miért is kötelessége eltartani a normálisan élőknek az élősködőket?
    Éppen itt az ideje, hogy valami előrelépés legyen ezügyben.
    Azt mondták az öregek, hogy aki nem dolgozik, ne is egyen. Igazuk volt. Előttük egész Európa, nyitva minden határ. Ha nem jó itt nekik, keressenek másokat, akiket kihasználhatnak, már ha lesz olyan hülye nemzet, aki befogad élősködőket.

  • „A kanadai képviselőház elfogadta azt a törvényt, amely átírja az ország menekültügyi rendszerét. A C-31 kódjelű új javaslat 159 igen, 132 nem mellett ment át az alsóházban, most átkerül a szenátusba, amelynek szintén jóvá kell hagynia.
    Jason Kenney bevándorlásügyi miniszter a szavazás előtt azt mondta, hogy a törvény segít küzdeni az embercsempészet ellen, valamint biztosítja, hogy a menekültügyi rendszer a jövőben gyorsan és igazságosan működjön.”
    „A Canada.com szerint a törvény alapján a bevándorlásügyi miniszter saját hatáskörben felállíthatja a biztonságos országok listáját: az innen érkezők menedékkérelmét automatikusan elutasítják, nem lesz joguk fellebbezni, és a korábbi, átlagosan 1000 nappal szemben 45 napon belül kitoloncolják őket. Így arra sem számíthatnak, hogy humanitárius vagy könyörületességi alapon az országban maradhatnak, amíg a kérelmük függőben van. Magyarország egész biztosan szerepelni fog a listán, hiszen a jogszabályt deklaráltan a mi cigányaink miatt alkották meg, a törvénnyel az ő kérelmeik elbírálását akarják leegyszerűsíteni, mivel a kormány szerint a cigány „menedékkérők” rendszeresen szabotálják az eljárást. A kérelmekről döntő Immigration and Refuggee Board (IRB) a beérkező cigány kérelmeknek csak 1-2 százalékát találja megalapozottnak: azok több mint 90 százalékát vagy visszavonják, vagy nem viszik végig, illetve eltűnik a kérelmező.
    Ez a magas arány a kanadai kormány szerint egyértelműen annak a jele, hogy a kérelmező nem a menekültstátusz elnyerése, hanem az eljárás ideje alatt igénybe vehető szociális ellátás, iskoláztatás, valamint a legális munka lehetősége miatt érkezett, azaz nem tekinthető jóhiszemű menedékkérőnek.”

    Nagyon helyes.

  • „Ez a magas arány a kanadai kormány szerint egyértelműen annak a jele, hogy a kérelmező nem a menekültstátusz elnyerése, hanem az eljárás ideje alatt igénybe vehető szociális ellátás, iskoláztatás, valamint a legális munka lehetősége miatt érkezett, azaz nem tekinthető jóhiszemű menedékkérőnek.”

    Most olvastam ezzel kapcsolatban egy tanulmányt, ami mindezt megerősíti.

    Ezt mondtam én is jónéhány kommenttel ezelőtt, csak akkor valamiért nagyon sérelmes volt:)

  • Szerző kopacsi | május 22, 2012, 10:22 de.
    „Apám börtöntörténeteit a Nagy Imre emlékházban, az oda járó diákcsoportok kapják ingyen és bérmentve.”

    Akkor éppen itt az ideje, hogy megtudják az igazságot is, kopácsi, ne csak a te általad kikozmetikázott változatot olvassák.

  • És természetesen, ezt te fogod majd megirni és terjeszteni. Várom nagyon.

  • „A kanadai határőrizetet aggasztja a kétes menedékkérelmet benyújtott magyar romák körében tapasztalható „jelentős bűnözői tevékenység” – állította a QMI (Québecor Media Inc.) kanadai médiaügynökség a hétvégén a The Canadian Immigration Report weboldalán közölt anyagában.”

  • Számomra megnyugtató, hogy legalább különbséget tesznek a magyarok és a Magyarországról érkező romák között.
    Lassan mindenhol megismerik őket. És ez így van jól.

  • Természetesen ezzel együtt jár, hogy egyre kevesebb országba engedik be őket.

  • Vitézzé avatták Mága Zoltán cigány hegedűst.
    A Vitézi Rend a fóti templomban tartott ceremónián tagjai közé fogadta Mága Zoltán cigány hegedűművészt. Mága Zoltán most bizonyította, hogy ő egy cigány származású, Magyarországért tenni akaró ember, hazafi. Tiszteletem.

  • Mága Zoltán lehet egy igazán kitűnő hegedűművész, az tiszteletre, elismerésre méltó, de azért, hogy egy Horthy vitézi rendet elfogadott az rossz értékrendszerről tesz tanubizonyságot.
    Vajon ezután a Jobbik is tárt karokkal várja és Mága Zoltán nekik fog hegedülni?

  • persze, odabazseval, ahol jobban megfizetik….kb olyan foldsotet gyoker lehet, mint a dakota es tarsai….ilyen alapon meg emlekmuvet allithatna a ciganygyilkosoknak… hogy ne tunjon ki tulzottan orban elmebetegsege, egyre tobb hulyenek, elmebetegnek adnak szereplesi lehetoseget….mar csak nevetni sem lehet ezen…

  • Szerző: bubala51 | szeptember 24, 2012, 11:25 de.

    Kedves bubala51, tartom Mága Zoltánt olyan intelligensnek, hogy pontosan tudja, hogy milyen értékrend szerint hozza a döntéseit.
    Az, hogy ez neked nem tetszik, az a te egyéni problémád. Kellemes, szép napot neked.

  • haha dakota te felnotas

    ha a kormanyt tamogatja, mindjart intelligens lesz a cigany, ha ellene van, akkor meg csak egy irtasra megerett faj…kepmutato roman, szegyelld magad….

  • ” persze, odabazseval, ahol jobban megfizetik”

    Ejnye, Gedeon, miért mindig magadból indulsz ki? :))

  • dakota: Ne legyél ennyire logika nélküli. Ha Te azt mondod, hogy neekd tettszik valami és én azt mondom, hogy nekem nem, az nem az én problémám, remélhetném, hogy a tiéd sem. Ezek az állítások, szeretem/nem szeretem két véleményt tükröznek. Azt biztosra veszem, hogy Te mások véleményét semmivbe veszed, ha azok nem egyeznek a tiéddel. Ez viszont a Te problémád!

  • Szerző: bubala51 | szeptember 24, 2012, 2:15 du.

    Kedves bubala51, erre azért ne fogadj nagy tétben:)
    Én figyelek mindenki véleményére, így a tiédre is, nem mintha ez befolyásolná az enyémet 🙂
    Szép napokat, neked.

  • dakota: Figyelem nem elég! Hozzáértés, a tények ismerete, a tervek kiértékelése és a helyes döntés ami fontos, nem az egyén véleménye.
    ””””’
    A téma az volt, hogy a cigány hegedüművész elhatározása, hogy elfogadja a Horthy vitézséget morálisan és logikusan elfogadható. Sajnos egyik feltételnek sem felel meg az eredmény.
    Ha egy zsidónak felajánlják, hogy taggá választják a náci párba és azt elfogadja, az ugyanúgy a moralitás és a logika teljes hiányát bizonyítja, mint egy cigány Horhy vitézzé avatása. Isten nem állhat be az Ördög szolgájának!
    dakota: Válaszra nincs szükség, elég, ha bólintasz.

  • Mága Zoltán fel szokott lépni a Zsidó Nyári Fesztivál keretében rendezett koncerteken is. Vajon legközelebb elviszi majd a Horthy vitézi érmét vagy amit ilyenkor kapni szoktak.? Mondjuk kötve hiszem, hogy még egyszer meghívást kap. Mága elvtelen, és megalkuvó. Lehet, hogy nagyon jó muzsikus, de biztos, hogy nagyon szar ember.

  • bubala51 és göllner, miért fáj ennyire, hogy egy köztiszteletnek és megbecsülésnek örvendő, elmismert művész, aki az ország egyik kisebbségéhez tartozik, egyértelműen jelzi hazafiságát, elkötelezettségét? Az itteni produkciótok alapján nem vagyok biztos benne, hogy ti egyáltalán tudjátok értelmezni ezt a kifejezést.
    Én kifejezetten örülök, hogy pozitív dolgokról is lehet hallani, ha elvétve is, velük kapcsolatban. Ti miért csak annak örültök, ha negatív hír jelenik meg róluk?

  • nem a hazafiassagat jelzi te hulye dakota, hanem a tudatlansagat!

  • ugy tunik nekem hulye dakota, sikerul ledegradalnotok a hazafiassag szot es lassan a foldsotet gyoker szinonimajakent lesz hasznalatos…

  • dakota: Nem fáj semmi. Véleményt mondtunk. A tiéd is az. Hogy a hegedűművész milyen boldog lesz a Horthy vitézi rendben, aminek névadója, alapítója több tízezer cigányt tetetett el láb alól, az az ő dolga. Szerintem kb. olyan boldog, mint a Szegedi-Csanád, a nagy állítólagos zsidó „hazafi” a Jobbikban.
    dakota, Te bizonyítottan más értékrendszert használsz, olyant, amit mi a moralitás hiányának nevezünk.
    Szerencséd van, Magyarországon ez gyakori, sajnos emiatt választanak az emberek olyan miniszterelnököt, aki baltás gyilkossal üzérkedik, éjjel-nappal hazudik, olyan köztársasági elnököt, aki csal és hamis doktor, aki ezután sem ismeri el bűnét, tehát egy moralitást nélkülöző bitang, olyan parlamenti elnököt, aki úgy került az egyetemre, felvételi nélkül, hogy apját kitüntették a Szocialista Hazáért Éremmel, aminek indoklása, idézem: „Az 1956-os ellenforradalom leverésében szerzett elévülhetetlen érdemért.”, aki megérett a kötélre, amiről oly gyakran tesz említést.
    dakota: neked ez mind elfogadható, mert olyan országban élsz, ahol nem a tudás, nem a becsületesen elért eredmények alapján teremtenek nagyon sokan megérdemelt, tisztességes karriert. A pozíciókat, vagyont, a rabláshoz való „jogot” és becstelen karriert, hazugságokon, szívesség viszonzáson, párt elkötelezettségen, seggnyaláson alapozott ismeretségi rendszer alapján szerzik nagyon sokan, az állami szektorban ez a túlnyomó többség. Ezek aztán szivességből benyomják a barátaikat mindenhová, hogy teljesen szétverhesség a demokráciát és jogállamot, az oktatási rendszert, a szociális ellátást, aaz egészségügyi és nyugdíj rendszert. A gazdasági eredmények is alátámasztják ezt, (A hazug Zsíros-Szász szerinti „túl jó eredmények”) most pedig az ország elszigetelődése sem ébreszti rá a Fidesz imádókat és a sok idiótát, hogy az egész életük hatalmas nagy hazugságon, csaláson, becstelenségen alapszik. Magyarország egy elszigetelt, haramia banda által futattott becstelen személyi diktatúra lett. Milliók szenvedik ezt most, de nem sokáig.
    P.S.
    A hegedűművész is eladta hosszú évek nehéz munkájával szerzett, értékes eredményeit egy Horthy vitézi rend tagságért, azaz egy bili szarért. dakota, Te nem vagy hegedűművész, de ugyanezt az értékrendszeri hiányosságot képviseled.

  • Dakota az ég szerelmére, ne legyél már ilyen tökkel ütött! Amíg a hazafiság és Horthy szellemisége, történelmi szerepe közé egyenlőség jelet tesztek, a véleményetek irreleváns, és a kukába való. Ezt tényleg nem fogjátok fel, hogy Horthy nem más mint Orgovány, a numerus clausus, a 38-tól bevezetett zsidó törvények, Kamenyec-Podolszk tízezrei, a Don-kanyar százezrei, és hatszáz ezer meggyilkolt, zsidó származású magyar állampolgár. Aki az ő nevével fémjelzett kitüntetést át vesz az elvtelen, erkölcstelen, nemzetellenes patkány, függetlenül a származásától, függetlenül a művészi sikereitől.

  • Tisztelt Bubala51! Remekül összefoglalt, racionális, és igaz írás! Le a kalappal!:)

    Rózsa említettem már mennyire oda vagyok a stílusáért! 🙂

  • A Parittyás hangja: Egyetértek veled szintén.

  • Csok parittyas csok!

  • Szerző: Csipke Rozsa | szeptember 25, 2012, 10:55 de.

    Ugyan, Gedeon. Szerintem alaposan átgondolta, hogy mit miért csinál és ennek megfelelően döntött. Az, hogy nektek vagy akár nekem mi a véleményünk, szerintem az számára teljesen irreleváns.

  • Szerző: bubala51 | szeptember 25, 2012, 11:56 de.

    Kedves bubala51, én is így gondolom, véleményt mondunk, beszélgetünk. Az, hogy Gedeon és még néhányan képtelenek ezt tisztességes hangnemben tenni, az róluk beszél.

    Megtennéd, hogy lefordítod magyarra ezt a mondatodat, mert nem értem pontosan?

    „Szegedi-Csanád, a nagy állítólagos zsidó „hazafi” a Jobbikban.”

    Kedves bubala51, hogy számomra mi elfogadható és mi nem, azt te nem tudod megítélni, minthogy nem ismersz. A feltételezéseid pedig enyhén szólva is tévesek. Nem mintha különösebben zavarna, de megmondom őszintén, mindaddig, amíg FIDESZ-imádónak tartasz és aszerint beszélsz velem, felesleges fáradnod azzal, hogy meggyőzz.
    Kellemes napot, neked:)

  • te szellemi fogyatekos dakota

    a Szegedi Csanad jobber es nem fideszes….ha meg ennyire fogalmad nincs a dolgokrol, minek ugatol bele?

  • Szerző: Csipke Rozsa | szeptember 25, 2012, 7:41 du.

    Gedeon, nyugodj meg szépen és ne hisztikézz. Probléma van a szövegértéseddel, próbáld meg újra elolvasni, lassabban, amit írtam, hátha úgy megérted.
    Hozzáteszem, az általam, bubala51-től idézett mondat jelentésére én is kiváncsi volnék, mint ahogy azt az előző kommentemben már jeleztem.

  • dakota, de miszart nem ertesz rajta

    egesz addig hazafyaskodott a szarhazyja, amig ki nem derult rola, hogy zsido….addig kopott a zsidokra, ciganyokra, buzikra es verte a mellet, hogy o tiszta arja magyar, mignem szolt a nagyanyja, hogy mostmar ne hazudozzal unokam!:) kb ennyit er a ti hazafyassagotok! embernek kene elobb lenni, bar kotve hiszem, hogy ennyi idos korodra kepes kifejlodni ez a tulajdonsagod is…

  • Szerző: Csipke Rozsa | szeptember 26, 2012, 10:05 de.

    Gedeon, ideje, hogy megkeresd a szemüvegedet, vagy ma már ne igyál többet, mert képtelen vagy értelmezni a leírt szöveget.
    Szegediről bubala51 írt egy mondatot, ami értelmezhetetlen ebben a formában, én csupán arra kérdeztem rá, okoska libatojás.
    Egyébként Szegediről annyit, hogy amióta rájött, hogy ő kicsoda tulajdonképpen, mi változott az eddigi véleményéhez viszonyítva, amit úgymond „őszintén” érzett?
    Mintahogy már mondtam régebben is, én tulajdonképpen sajnálom, legalábbis emiatt. Egyszerűen szánalmas.
    Az más kérdés, hogy ahogy ragaszkodik a pénzes pozíciójához annak ellenére, hogy már nem tagja annak a pártnak, amelyik révén ott lehet, ahol most van, az egyértelműen bizonyítja a jellemtelenségét és a hovatartozását. Ez csupán őt minősíti. Én nem bíznék benne ezekután egyik oldalon sem.

  • tevedsz dakota, minden jobbert minosit….ilyenek vagytok!

  • Szerző: Csipke Rozsa | szeptember 26, 2012, 3:00 du.

    Ugyan gedeon, mindig túlzásokba esel:) Állj le végre a földre.
    Annál is inkább, mert repülni úgy sem tudsz, csak szerencsétlenkedsz:)

  • Daki! Szegedi jellemtelenségében, megbízhatatlanságában, és szánalmas mivoltában teljesen egyetértek veled, de megakadtam annál mondatodnál, hogy ez bizonyítja hovatartozását. Ezt hogy értetted? Milyen hovatartozását? Mert ha esetleg úgy értetted, hogy a pénzes pozícióhoz való elvtelenül görcsös ragaszkodás a zsidó hovatartozás bizonyítéka, az nagyon nem szép dolog tőled, és remélem nem egy új oldaladról akartál ezzel bemutatkozni, mert ez így eléggé a szélsőjobbos toposzokra hajaz…

  • Szerző: A Parittyás hangja | szeptember 27, 2012, 3:50 de.

    Göllner, a saját gondolataidat miért vetíted ki másokra?
    Kérdezd meg, ha valamit nem értesz, de ne képzelegj és főleg ne éld bele magad ezekbe a téveszmékbe, mert sehova nem vezet a felesleges paranoián kívül.
    Ami a kérdésedet illeti, a gerinctelen, elvtelen, jellemtelen pénzmániásokra gondoltam.

  • Jóól van! Nyugodj meg! Felhúztad magad, veszem észre.:) Kérdés volt. Válaszoltál. Ennyi. Máá kérdezni se lehet?:)

  • Dehogynem 🙂 Kérdezz nyugodtan, abból tanulsz:)

  • Ma olvastam egy fórumban.
    Kanadában, a Magyarországról épp ott tartózkodó cigányok, fényes nappal, kanadainak vélt nőknek undorító módon beszólnak, minősíthetetlen hangnemben nyílvánulnak meg, durva, becsületsértő megjegyzéseket tesznek rájuk.

    Mindaddig, amíg valaki vissza nem szól nekik magyarul és el nem küldi őket oda, ahová valók. Nem hiszem, hogy az ilyen viselkedéssel elősegítik a kanadai kormány bevándorlásokkal és menekültügyekkel foglalkozó részlegének a jóindulatát.

  • A nőket leszólítják neveletlen, rossz modorú és soviniszta emberek. Erre nem csak a cigányok vetemednek el, hanem minden ország, minden faj, minden vallású ember. Kivételt képeznek az orthodoz zsidók, keresztények, azok közt ritkán találni neveletlen embereket. Jó, hogy bizonyítod, hogy a hibákat kritizálod, de származáshoz kötve, tisztán bizonyítva, előítélett és megkülönböztetést. Ha pedig ez túl magas, menj el néhány kocsmába, ahol egyetlen cigány sincs és nézt meg mi ott a kultúra a nem cigányok által demonstrálva. nem is kell Canadába jönni ezért, akármelyik kocsma megfelel rá Magyarországon. Egyébként sok kultúrált ember is megteszi ezt, néhány ital, vagy nnéhány barát ösztönzésére, no és szinte minden építő munkás, melós, még munka közben is.

  • Szerző: bubala51 | Szeptember 28, 2012, 11:37 du.

    Gybognar Jr.,
    Lakatos Attila, BAZ megyei cigányvajda szavait idézve, „minek nevezzem, ha egyszer cigányok követték el, arabnak?”

  • Vajon a mohácsi-féle produkció milyen irányban mozdítja el a mostani álláspontját a döntéshozóknak?
    Ha egyáltalán befolyással bír ezügyben az a műsorszám.

  • Íme a jó példa, lehet követni.

  • Ezt kellene ismertetni, propagálni minden faluban, városban. Erre kellene támogatást adni, mert ez az egyetlen út, ami kivezeti ebből a siralmas állapotból ezt a réteget. Az alapoktól kell újraszervezni a saját közösségeiket, saját maguknak.