Antiszemita tananyagot használtak fel egy torontói muszlim iskolában

2012 május 11 1:47 du.14 comments

Iránból származó, burkolatlanul antiszemita könyvekből tanultak a torontói East End Madrassah diákjai, melyek dzsihádra szólították fel a tanulókat. A Madrassah egy hétvégi közösségi iskola, mely a Toronto District School Board-tól bérel tantermeket. Az ott felhasznált tananyag egyenlőségjelet tett a nácik és a zsidók közt és a “ravasz zsidók összeesküvéseit” fejtegette. A torontói rendőrség gyűlöletbeszéddel foglalkozó szekciója vizsgálatot indított az iskola ellen.

Az East End Madrassah tankönyveiből

A kanadai zsidó közösség felháborodással reagált arra a hírre, hogy gyűlöletkeltő, iráni tankönyvekből tanulnak kanadai iskolákban. “Mélységesen megrázónak találjuk azt a  tényt, hogy kanadai gyerekek egy olyan szervezet áltat kiadott könyvekből tanulnak, mely – az FBI szerint – az iráni ayatolláh irányítása alatt áll”–nyilatkozta David Koschitzky, a Centre for Israel and Jewish Affairs elnöke, utalva a new yorki Mostazafan Alapítványra, mely szerepet vállalt a tankönyvek publikálásában és terjesztésében.

A szervezet által készített tankönyvben a követkető, uszító bekezdés is szerepel:

“Amióta a próféta belépett Madinába, az áruló zsidók folyamatosan szembementek vele és elutasították hivatását, rosszindulatuk hasonló volt ahhoz az ellenségeskedéshez, melyet Krisztus próféta felé tanusítottak. (…) A zsidók Muhammed próféta meggyilkolását tervezték, annak ellenére hogy mindig igazságosan bánt velük, ezzel remélve, hogy egyszer elfogadják Iszlám igazságát. De ahogy egyre erősödtek a zsidó összesküvések, nem maradt más választása mint, hogy fegyveres háborút hirdessen ellenük, kizárólag azért, hogy megvédje Iszlámot és a muszlimokat.”

A torontói Madrassah elnézést kért a helyi zsidó közösségtől és megígérte, hogy felülvizsgálja tananyagait. “Tantervünknek nem az célja, hogy gyűlöletet keltsen bárki ellen. Arra tanítjuk diákjainkat, hogy tiszteljék a más vallásokat és, hogy toleránsok, tisztességtudóak legyenek”–jelezte az East End Madrassah legutóbbi közleményében.

Avi Benlolo, a Friends of the Simon Wiesenthal Center igazgatója azonban elmondta: rendőrségi feljelentést tettek és az Ontario-tartományi oktatási minisztériumtól is konkrét lépéseket várnak. A Toronto District School Board bármikor felmondhatja a Madrassah-val kötött bérleti-szerződést, amennyiben bebizonyosodik, hogy gyűlöletbeszéd hangzott el az iskolában.

14 Comments

 • Az a véleményem, hogy ha én lennék döntéshozó Kanadában, az ilyen iskolákat azonnal bezáratnám, tanítóikat pedig kiutasítanám az országból.

  Egyszerűen vérlázító, hogy olyan muszlimok, akiknek a hazájában ilyen vagy olyan diktatúra uralkodik, ezért onnan elmenekülnek, visszaélnek a liberális demokrácia által nyújtott szabadsággal.

 • Libás Mihály

  szerintem amerikaban igy lenne….en lattam egy riportfilmet, ahol egy muszlim kislany irt valami felreertheto esszet kozepiskolaban es azonnal kiutasitottak az orszagbol, igy az anya a lanyaval visszakoltozott, az apa a fiaval maradhatott…..ennel az esetnel lenyegesen enyhebb es kimagyarazhatobb volt, megis kiutasitottak….

 • Szerző Gábor | május 11, 2012, 5:50 du.
  Ismerős… Volt MSZP-s és SZDSZ-es diktátorok Kanadában. “Egyszerűen vérlázító”

 • Alternativa. A muszlim diákoknak ki kellene járni minimum két évet a zsidó és keresztény vasárnapi iskolákban és meg kell tanítani nekik az O-Testament és új Testement Történeti (mese, vagy prózai) részeit, vallási értelmezés nélkül. Cserébe a keresztény és zsidó gyerekeknek is kell egy-egy évet venni egymás vasárnapi iskolájából és mindegyiknek egy évet a muszlim gyerekek vasárnapi iskoláján tanulni. Vallási integráció.

 • At kellene tenni a szinhelyet Budapestre es mar helybe is lennenk. En mar celoztam ra,hogy itt elobb utobb Canadais bekerul a celpontjaba ennek lapnak. Jon ennel meg furcsabb cikk iscsak ki kell varni.

 • Ez a cikk majdnem ellensulyozza az elozot. Ugymint,nem csak Mo.-n tortennek olyan dolgok amivel itt lehet agalni.
  Hogy mennyire felfujt egyik is meg a masik is,az ugy sem derul ki soha. De legalbb latjuk,hogy a menedekhelyet sem kimelitek meg. Arra is dobaltok egy kis sarat.Bravo.

 • Puchert János

  Bár nem kapcsolódik szorosan a cikkhez de ma reggel találtam a hir24-en
  http://www.hir24.hu/belfold/2012/05/10/kanadai-romanak-lenni-csodalatos/

 • Kovács Árpád

  Padlás tele van a nácizó tartalommal már 68 éve befejeződött de sulykolják,unalmas .Aki nem a kommunisták eszméjét dicsőíti az mind náci szerintük.Kihaltak a náci bűnösök ,de legjobb védekezése a vörös bandának ha ragasztja a náci bélyeget állandóan feszültséget képeznek éltetik a nem létező nácizmust.Közben a kommunista nácizó banda sokkal nagyobb emberiség ellen elkövetett bűnöző pártba osztogatják a náci bélyeget mint valójában a nácik voltak, ugy hogy a kommunista eszmét valló cikkező elvtársak jobb lesz a pártjukon belül keresik a nácikat ,ott vannak ,támadnak fröcskölnek megbélyegeznek mindenkit aki nem kommunista.

 • Kovács Árpád

  A hamiltoni rabszolgatartó bűnbanda egyik vezetője két hónappal azelőtt távozott Kanadába, hogy társtettesként folytatólagosan elkövetett zsarolás és csalás miatt elmarasztalták Veszprémben. Karádi Ferenc az azóta Kanadából kitoloncolt élettársával és testvérével éveken át tartott rettegésben pápai vállalkozókat – írja a Magyar Nemzet.

  http://mno.hu/kulfold/a-lanya-megeroszakolassal-fenyegettek-karadiek-1075400

 • Akkor az nem ” tananyag ” volt hanem írott szemét.

 • Nade Kovácska.
  Köztudott hogy a Magyarnemzet elnevezésű irottszemét többnyire hazudik. Vagy erősen ferdít.
  Különben Kovácsovicskám : miért nyomassa ide a Magyarnemzet szemettyét ?
  Mi azért járunk ide hogy ne kelljen olvasni azt a szennyet. Erre utánunk hozza ide ?
  Mi maga ? Valamiféle szenny-ügynök ?

 • Gay-zab! Sokan de sokan vannak akik a napszavat,napszabadsagot illetik ilyen jelzovel.Ti itt orokke az fujjatok,hogy mindenkinek joga van azt hinni amit akar.Es azt mondani. csakhogy….???
  Ez csak ratok vonatkozik???

 • Szerintem kapj be egy kosher uborkát, az majd megnyugtat. Legalábbis eddig mindig használt, ahogy olvastam az általad leírtakat.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.