Frank Tibor: hiányzik egy konzervatív politikát folytató, józan jobboldali párt

2012 május 17 10:20 de.125 hozzászólás

Magyarország beteg. Igaz, régen volt egészséges, de mostanában rohamosan romlik az állapota. Tovább betegszik, mert hazug. Velejéig átitatja a kettős beszéd, a mindent ellenőrzése alá vonni akaró hatalom hamis propagandája és az erőtlen, széttagolt ellenzék siránkozása – foglalja össze Frank Tibor, a Kanadában élő közgazdász tavaszi hazalátogatásának friss tapasztalatait Hegedűs Eszternek, a 168 Óra c. magyarországi hetilap újságirójának. Az alábbiakban a kanadai magyar közgazdász által adott interjú teljes szövegét közöljük.

– Majd egy éve azt mondta lapunkban, hogy a kisembert nem igazán érdekli a demokrácia ügye, és ameddig nem korog a hasa, nem fog lázadni. Még mindig így látja?

– Egy év alatt tovább romlott az ország helyzete, nemzetközi megítélése. Mára mindennaposak az Orbán-kormány tevékenységének külföldi kritikái. Ezen nincs mit meglepődni, hiszen ha valaki a demokrácia, a jog és a piacgazdaság ellen lép fel, az a józan ész ellen tesz. Így pillanatok alatt elillan az országba vetett bizalom, ami tovább rontja a mutatókat és a kilátásokat. A kormány kipaterolta az IMF-et, hogy kénye-kedve szerinti törvényeket hozhasson, mert a jelenlétében nem tehette volna meg. Majd amikor ezekkel már bebetonozta a hatalmát, újra hozzá fordul. És még Orbán a sértődött, hogy nem adnak újabb hitelt, amíg a jogbiztonságot helyre nem állítják Magyarországon. Ócska trükk, de otthon bejön: miközben arról dumálunk, hogy a külföldi tőke nem hagyja az országot kimászni az adósságcsapdából, újabb kölcsönökért állunk sorba. Ami egyébként következetes és józan politikával könnyen elkerülhető lenne.

– Az Orbán-féle kettősbeszéd-kábítószer még mindig hatásos.

– Igen, mert a lakosság többségét nemigen érdeklik ezek a témák, amire – főleg vidéken – még rátesz egy lapáttal a közmédia nyújtotta egyoldalú tájékoztatás. Egy normálisan kormányzott országban demokratikus és kiszámítható politikával hamar vissza tudnák szerezni a bizalmat, és semmi szükség nem lenne egy újabb csomagra. A mostani káosz helyett normális mederbe kerülne a gazdaság, lemenne a CDS-felár, megindulnának a befektetések, és három-négy év múlva be lehetne vezetni az eurót.

– Nem ön az egyetlen, aki azt mondja: Magyarország nem normálisan kormányzott ország.

– Nem, mert megbetegedett. Nagyon rég volt egészséges, de a hazugság rohamosan rontja az állapotát. Beteg, mert hazug. Velejéig átitatja a kettős beszéd, a mindent kontrollálni kívánó hatalom hamis propagandája és az erőtlen, széttagolt ellenzék nyávogása. Amit a hatalom művel, attól déjà vu érzésem van. A disszidálásom előtti kádári időkre emlékeztet: még mindig nem az a lényeg, mi történik, hanem az, hogy ki csinálta. Lásd Plagi bá vagy Gyurcsány botrányát. Az előzőnek felállva vastapsot adunk, a másodiknak – pedig még bizonyíték sincs – azonnali távozását követeljük. A demokrácia egyik biztos ismérve, ha elmondható: mindkét fél ugyanúgy reagált volna akkor is, ha a másik fél embere követi el ezt a csalást. Pontosan ennek, a demokráciának, az objektivitásnak a hiánya derül ki abból, ahogyan most a Gyurcsányra vetődött gyanú miatt reagálnak. Aki Schmittet védte, az most támad, és fordítva. Ilyen a világon nincs! Ez nem jobb- és baloldal, ez az elemi demokrácia kérdése. Aki hazudott, csalt, az menjen. Gyurcsány is, ha bebizonyosodna róla. Persze egyelőre a gyanúsítgatások folynak. Más szóval: a tollforgatóknak politikai nézeteiket félretéve kellene oknyomozniuk és bizonyítaniuk. Egyébként ha nálunk, Kanadában egy vezető politikus leterroristázná a (nyikhaj, senkiházi) tollforgatókat azért, mert kiderítették az igazságot, öt perc múlva mennie kellene a közéletből. Örökre. Magyarországi beszélgetőtársaim elintézték egy kézlegyintéssel: „Mit vártál? Ez Magyarország!” De mindenkiből ömlik a panasz a gazdaság helyzete miatt. Az emberek nem látják a kettő közötti egyértelmű összefüggést. És ez baj. A tojásárak fontosabbak, mint a demokrácia sorsa…

– Lát olyan alternatívát, amely sikerrel rádöbbentheti őket, hogy nem lehet behúzott nyakkal várni, míg teljesen ellehetetlenül az életük?

– A baj az, hogy hiányzik egy konzervatív politikát folytató, józan jobboldali párt.

– A Fidesz is jobboldalinak vallja magát. Meg konzervatívnak. Sőt, demokratikusnak is.

– Az igazi jobboldal legfőbb jellemzője – ahogyan Nyugaton – a kis államapparátus, a decentralizáció, az önkormányzatiság növelése, az alacsony vagy csökkenő adók. Ez a normális. Ennek itt épp az ellenkezője valósul meg, negligálva – többek között – a demokrácia és az önkormányzatiság fejlesztésére irányuló sokéves és sokmilliárdos kanadai segélyprogramokat is. Nem beszélve a Jobbik nyíltan náci megnyilvánulásainak eltűréséről. De mondhatnék mást is: egy normális országban a Mercedes-gyár avatásán a jelenlegi miniszterelnök mellett ott lettek volna az elődök is, akik ezt a beruházást annak idején tető alá hozták.

– Már beszéltünk róla: itthon természetes dolog idegen tollakkal ékeskedni.

– Az is természetes, ha a volt vezetőket lejáratjuk, mocskoljuk, ha mód van rá, börtönbe zárjuk. Ha sikerül leváltani, Orbán is ilyen elbánásra számíthat. Egy normális országban méltósággal vonulhatnak nyugalomba az ország volt vezetői. Gondoljon csak a Clinton–Bush Haiti Alapítványra. El tudja képzelni, hogy itthon – mondjuk a rákos gyerekek megmentéséért – két volt vezető összefogjon?

– Még az ország megmentéséért sem. Meg is látszik rajtunk.

– Nem csoda. A hazug propaganda az egyre romló gazdasági mutatókat fedezi olyan, a közmédiából is ömlő mesékkel, mint „az ország elleni támadások”. Akik segítenek az ország süllyedéséhez falazni, azok a jó fiúk, akik pedig szót emelnek a demokráciáért vagy csak azért, mert látják az őrült gazdaságpolitikát, azok hazaárulók. Pedig jobboldali közgazdászok is, mint jómagam, a számok alapján bírálunk, mert féltjük a hazánkat. Az ország belekerült egy olyan spirálba, amelyből igen nehéz visszafordulni. Az idén már az ipari termelés is csökken, sebezhető a forint, az államháztartás hiánya mostanra gyakorlatilag az egész éves keretet felemésztette. A kormány lázasan kutat új adók kivetésének lehetősége után, mert a kiadások – a hű pártkatonák bőséges finanszírozásával – magasabbak, az adóbevételek meg alacsonyabbak, mint amire számítottak. Teszi ezt szerkezeti reformok beindítása, a kiadások csökkentése helyett. Még mindig a kádári érára jellemző ötvenszázalékos elosztási ráta létezik Magyarországon. A GDP felét osztja vissza az állam. Még mindig egymillió új munkahelyről meg Európa legversenyképesebb gazdaságáról ábrándoznak, miközben a kontinensen nálunk a legmagasabb néhány adóteher, például az áfa. És még mindig van pár millió ember, akiknek ez az ellentmondás nem tűnik fel. A beruházások évről évre csökkennek – az idén is vagy öt százalékkal –, ami egyértelmű előjele a jövő évi fejlődési kilátásoknak. Nyolc év téblábolása, talicskázás meg Nokia-dobozos amortizálás után most a lenullázás folyik. Az új autópályák kivételével a legtöbb létesítmény lerobbant állapotban van. A buszok, a vonatok, az iskolák, a kórházak, a magánházak jó része, a közterületek, köztük játszóterek, parkok – lehetne sorolni. Szűkebb hazámban, Miskolctapolcán félelmetesen meredezik az egykori legnagyobb szálloda csontváza, és a hajdan híres, de tönkrement strand medencéit is felverte a dudva. Borzasztó képek fogadtak sok helyen, még a főváros központjában is. Soha nem láttam ennyi bezárt üzletet a Kígyó utca környékén, nem beszélve a budai Duna-parton omladozó Ybl-bazárról.

– Pedig a vezetők szerint jó irányba halad az ország.

– A spanyolok pánikba esnek, ha az állampapírok hozama hat százalék fölé emelkedik, nálunk meg normálisnak tartják a kilencet. Pedig köztudomású, hogy hét százalék felett ez nem tartható állapot, még a gazdaság fejlődése mellett sem. A legborzasztóbb azonban az emberek egymás iránti bizalmatlansága. Hazánk jelenleg a társadalmi tőke rangsorában (amelynek legfontosabb mutatója, hogy mennyire bíznak meg az emberek egymásban) a világban a 77. helyen áll – Szenegál és Zimbabwe között.

– Ilyen körülmények között mire számíthatunk?

– Semmi jóra. Az ország külföldön elvesztette a hitelét, s ez egyre szűkülő gazdasági lehetőségeket vetít előre. Ez a szélsőségesek kezére játszik, emiatt mindennaposak a náci kirohanások, amelyek már a parlamentet is elérték. Pedig huszonkét év alatt felépülhetett volna egy közép-európai Dánia vagy Hollandia, amelyek a világ legboldogabb országai közé tartoznak. A demokrácia, a tolerancia, a szabadság és a jómód helyett azonban korrupcióba és demagógiába süllyedtünk, ami az emberek teljes kiábrándultságához vezetett. Amit most egy avítt, letűnt, szomorú világ újjáélesztésével próbálnak leplezni vagy korrigálni. A kérdés csak az, hogy a végállomás egy új Szálasi lesz-e, vagy megússza az ország egy Horthyval.

Hegedűs Eszter

***

Dr. Tibor Frank

 Született 1955-ben Miskolcon. 6 diplomája van. Dr. Oec. (közgazdaság doktora) cimet 1986-ban Budapesten szerzett kitüntetéssel, emellett matematika, tudomány, történelem, és business (külkereskedelem valamint turizmus) diplomái vannak.

7 évig felsőoktatásban tanitott Budapesten, idegenvezető volt, megalapitotta a Kádár-rendszer első magán utazási irodáját, valamint a rendszer egyetlen magán-iskoláját.

1986 –ban kalandos körülmények között disszidált családjával, és egy évi németországi menekültélet után Kanadába vándorolt be 1987–ben. Itt pizzafutárként kezdte, majd – ahogy 1997-ben megjelent életrajza, (Csontos Janos: Egy Vilagpolgar Vallomasai), mondja, villámsebességű kanadai karriert futott be.

Ide érkezése után másfél évvel már a hamiltoni Effort Trust General Manager-e, majd a torontoi Stamm Economic Research elnök-helyettese. 1991-ben Art Eggleton torontói polgármester nemzetközi tanácsadója, es vele alapitja meg a Kanadai Urbanisztikai Intézet Nemzetközi Program Irodáját, amely nehány év alatt nemzetközileg elismert, világszerte irodákkal rendelkező céggé vélt vezetése alatt.

Dr. Frank ezután 15 évig mint a Kanadai Urbanisztikai Intézet vezérigazgatója több mint 100 országban dolgozott gazdasági segélyprogamok implementációján. A Világbank , az ENSZ es az OECD altal felállitott testület, “Kezdeményezés a Pénzügyi Decentralizációért”, kanadai kepviselője, majd szinten Kanadát képviselte az isztambuli Habitat Ensz konferencian, valamint az ENSZ Szakmai Tanácsadó Testületében, amely a világ követendő projecteit dijazta (Technical Advisory Committee for Best Practices). 1998-ban a “Nemzetkozi Ki-Kicsoda a Szakmaban” tiszteletbeli taggá választotta. 5 evig volt vezetőségi-tagja a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamarának. Megnyito beszédét tartott tobbek kozott az ENSZ Fenntarthato Fejlődesi Világ Fóruman (Johannesburg, 2002), valamint a Világbank Infrastrukturális Fejlesztési konferenciáján St. Petersburgban 1999-ben. Több száz publikáció, kézikönyvek, oktatási anyagok, és több mint 50 országban tartott konferencia-előadások jelzik nevét.

A világ minden részén kitüntetések sokaságát kapta munkásságáért. Pl. tiszteletbeli állampolgár a Fülöp-szigeteken, Havana város aranykulcsával jutalmazták meg, Szlovákiában megkapta a legmagasabb kormány-kitüntetést a közigazgatási reform végrehajtásában való részvételéért.

Az általa kifejlesztett programok során a rendszerváltástól kezdve egészen az ország EU csatlakozásáig Magyarországra is több milliard forint értékű segélyprogramot vitt, amelyek elsődlegesen az önkormányzatiság fejlesztésére, a demokratikus tervezési módszerek elsajátitására, település-fejlesztésre, valamint a kormány ezeknek az alapelveknek megfelelő vezetésére (es a törvényhozásra) összpontosultak.

Otthon is sok elismerést kapott, igy Göncz Árpád 1999-ben Koztarsasagi Elnöki Aranyéremmel ismerte el a “Kanada és Magyarország kapcsolatának fejlesztésében játszott szerepet”, majd a forradalom 50-ik évfordulóján Sólyom Lászlo Köztársasági Elnök a Köztársasági Érdemérem Tisztikeresztjét adományozta dr. Frank Tibornak a “magyar demokracia fejlesztésében szerzett eredményeiért”. Sok önkormányzati kitüntetést is kapott, peldaul Pesterzsébet csatornázásáért, Tallinn, Vilnius , Riga, Tuzla Canton és más városok fejlesztéséért.

A már emlitett magyar nyelvű életrajzi könyv mellett néhány éve jelent meg angolul is életrajza, Csontos János munkája, a “Flowers in the Backyard”. Tibor 38 éve nős, két gyermekük és két unokájuk van, akik Vancouverben illetve Ausztráliában élnek.

125 hozzászólás

  • Erre kellene hallgatni, Magyarországon, nem 2/3-nak, mindenkinek.
    Ehelyett „Magyarország megújul”, PLÁGIUMMAL. A Horthy kultuszt felelevenítik, kimásolva a történelemkönyvből. Nem kell újat kitalálni, problémákat megoldani, a jôvőt tervezni, csak egy Xerox gép kell, semmi más. (A Pálgium szelleme örökké velünk lesz)

  • Göllner András

    Köszönet Frank Tibor ezért a bátor és őszinte nyilatkozatért.Ez az egyenes és tiszta beszéd. Egy konzervatív, józan közgazdász akire nem lehet kígyót békát okádni, nem lehet kommunista restaurációs álmodozóként, magyarellenesként gyalázni. Bár ami az ide betolakodó szélsőségeseket illeti, ezeket nem a józan ész, a józan érvelés érdekli, hanem az Orbánista talpnyalás, Ők mint a megszálott szektások majd továb fogják öklendezni gyűlölködő, süket szövegüket, fittyett hányva az itt felsorolt tényekre. Bár Magyarország is olyan konzervatívok kezében lenne mint Kanada, vagy Németország és nem egy fosztogató, hazug rablóbanda élősködne népünk oly gyakran súlytott testén.

  • Nekünk annyi.
    Ez már kétségtelen !
    40 000 ember hagyta el egy év alatt az országot , ezek Németországba telepedtek le.
    A nemzet java.
    ( Az origó szerint épp most készülnek két-háromszorosára emelni a gépjárművek vizsgáztatási díját )

  • Libás Mihály

    Geyza

    ha nem tesz ellene a nep, akkor valami modon, ez megfelel nekik ….vagy en latom rosszul?

  • Remek iras, koszonjuk. A jozan esz es a tenyek a demagogia ellen. Sajnos, ez van.

  • Ennek nem kell szuksegkeppen igy lennie!
    Tibornak igaza van, eszszeru gazdasagpolitikara van szukseg, de ideologiak nelkul. Nem ketseges, hogy a kulonbseg a Szalasi es a Horthy valtozat kozott nem a fajtaban van, hanem a fokozatban: a Szalasie radikalisabb, de nem kulonben hulye, vagy gonosz. Amig ezek az ideologiak fertoznek, addig nem lesz semmi Magyarorszagon, mert aki eleg jol nyomja a szoveget, annak nem kell ertenie semmi mashoz. Ilyenek pedig teljesseggel kitoltik a magyar kozeletet.
    Majd ha egy ideologiamentes, liberalis rendszer jon, akkor talan rendbe johet az orszag. Egyenlore azonban ennek semmi eselye.

  • Pontosan, Ambator, ez a lenyeg. Akkor csokkenhetne ez a borzaszto megosztas is a magyar tarsadalomban.

  • Libás Mihály

    attol tartok, akik ezt kepesek felmerni, vagy kepesek lennenek tenni ellene, azok mar regen nincsenek az orszagban es ez be volt kalkulalva, a bentmaradt elesettek, betegek, idosek vagy a fiatal de buta selejt pedig konnyebben megvezetheto….majd ezekkel megvivjak a polgarhaborut, hogy az mszpt megfosszak minden vagyonuktol es csak utana fog rajonni a nep, hogy eddig sem ez volt a fejlodes gatja, nem a szocik, nem az allitolagos kommunistak, csupan az, hogy orban es sleppje vagyontalan volt es mire minden hatalmukat felhasznalva feltornazzak bankszamlajukat a versenykepes rangra, addigra fog kiderulni, amit mi mar regota latunk, hogy ez az orbangyerek a haverjaival egyutt nem ert az orszag vezetesehez, nem ertenek a gazdasaghoz es fokent nem kepesek rendszert valtani….akkor most mi ez, ha nem kozonseges rablas, csalas? valoban ezt erdemelnenk?

  • Ámbátor: Nem ismerek olyan gazdaságpolitikát, ami ideológia mentes. A közgazdaság és a politika egymáson alapuló és egymást kiegészítö, egymástól függö müködési területe az államnak. Nincs törvényhozás, adórendszer és költségvetés politikai ideológia nélkül.

  • Libás Mihály

    jode orban tenykedese es mas orszagok gazdasagpolitikaja kozott az az alapveto kulonbseg, hogy orbane csupan torvenyes (nana, hiszen o gyartotta a torvenyeket a torvenyelensegeihez), viszont ERKOlCSTELEN!

  • Ismét egy nagyszerű iskolapéldája a gyűlölködő, botcsinálta „szakértő” – aki természetesen „jobboldali” – értékelésének, aminek célja az Orbán kormány lejáratása. Mit is írhatna, aki gönc árpádtól kapott kitüntetést és az írása a 168 órában jelent meg? Kell-e ennél több? Természetesen nem. Mióta megjelent a képernyőn azóta nem nézem a torontói „magyar” műsort.

    Annyiban azonban igaza van, hogy bizony inkább összehúzom a nadrágszíjat és újra (2/3, emlékeztek?) Orbánra szavazok és mindennap imádkozom, nehogy visszatérjenek a szocialisták. A liberálisokról nem is beszélek, mert szerencsére megszüntek létezni.

    Addig is ízlelgessétek az adatokat, 2012. május 17-én születtek. „Az Ipsos adatai szerint a teljes népesség körében az MSZP-nek 13, a Jobbiknak 9, az LMP-nek 4, a Demokratikus Koalíciónak 2 százalékos a támogatottsága. A biztos szavazó pártválasztóknál a Fidesz 37, az MSZP 28, a Jobbik 19, az LMP 8 a Demokratikus Koalíció 4 százalékot ért el. A felmérés szerint a Fidesz támogatóinak 63 százaléka szerint a dolgok jó irányba mennek Magyarországon, ugyanakkor 28 százaléknak kritikus a véleményük a jelenlegi magyarországi helyzetről.”

    Nehéz lehet nektek így élni, mindennapra ki kell találni valamit, valami fasisztát, valami gyalázatosat, amivel be lehet sározni a 2/3-al megválasztott magyar kormányt. Tenni mindezt 6500 km távolságból, több mint megmosolyogtató.

    Kedves elvtársak, költözzetek haza, vállaljatok sorsközösséget a debil dávid péterrel, ha nem, akkor pedig…

    Pedig micsoda business lenne újra megnyitni a pénzcsapot gyurcsánnyal, igaz göllner? Régi szép idők, készültek a „tanulmányok”, dőlt a pénz. Értem én, hogy savanyú a szőlő, nem megy a kormányzati és önkormányzati kommunikációs tanácsadói munka.

  • Libás Mihály

    hulyekonzervativ

    a legtobb kanadai magyar pont az elvtarsaktol menekult kockazatok aran is, az nem lehet egyenlo azzal, hogy mas, szinten hibas rendszereket, vezetoket ne kritizaljanak….ez tortenik most es teljes joggal, mert magyarorszagnak eleddig talan meg sosem volt ilyen tehetsegtelen, ugyanakkor erkolcstelen kormanya….el kene tudni ismerni es nem gerinctelen modon is vedeni a munder nem letezo becsuletet! az persze igaz, hogy ehhez gerincesnek kene lenni!

  • Konzervatív: Hozzászólása nullával egyenlő. Nem az állításokat értékeli, nem azokra hoz fel cáfolatot, tényekkel alátámasztva, hanem mint minden idióta, a személyt támadja, téves vádakat is említ, aminek semmi köze a leírtakhoz. Csodálom, hogy konyít a betűvetéshez, de ennek a tudománynak megtanulása után nem ragadt meg semmi, hogy vitához tényeket, indokokat és magyarázatot tudna szolgálni. Igaz, ez tipikus a Fidesz kormánytagok, politikusok és a Fidesz támogatók szaktudása is nulla, amit munkájuk és annak eredménye bizonyít. Amihez értenek az a seggnyalás, a plágium, hogy másoljanak a történelemkönyvből néhány lapot és újra lejáttszák a Horthy korszakot. Gondolom maga is ott lesz akkor a pogromoknál, a nem a 2/3-hoz tartozók letartóztatásánál és kirakatpereinél.

  • Ha te hülye konzervatívnak nevezel egy máskép gondolkodót akkor téged minek nevezzelek ? Talán vörös buzinak vagy sérült tökü vörös buzinak ? Az elmúlt 8 évről nem sír a szád ! Megszünt a pénz forrás és nincs támogatás az elvtársaktól ? Dolgozzál felforgató csavargó , mi a szarnak menekültél ki az országból agyon iskolázott mint a haverod gyurcsányi !!!

  • Tisztelt nem-Konzervativ: az on frocsogo velemenye eles ellentetben all a cikkel, ami nyugodt, tenyeken alapszik, nem sugarzik belole egyaltalan a gyulolet (ahogy maga irja). Szamomra oszinte aggodalom sugarzik belole – mint belolunk is, akik latjuk hogy csuszik lefele hazank. Ahogy Gollner irja, itt nem lehet komcsizni meg ilyenek, mert – mint sok mas esetben is – a konzervatvok is kifogasoljak azt, ami otthon folyik. Igaz, azok igazi konzervativok, nem ugy mint maga. Mi kivetni valot lat ebben: „Nyolc év téblábolása, talicskázás meg Nokia-dobozos amortizálás után most a lenullázás folyik.” Vagy az, hogy 8 evig loptak a szocik, az most felhatalmazza arra ezeket, hogy ok – allami szinten – folytassak? Melyik adattal akar vitatkozni amit a riporterno leirt? Mert azokkal kellene, nem frocsogni. Tegnap jott ki, hogy az orszag recesszioban van, azt is a komcsik hazudjak? A cikknek eppen az az erossege, hogy objektiv,tenyszeru es nyugodt. Mi ezzel a baja? Tenyekkel vitatkozzon, ne frocsogjon, egyebkent pont azt tamasztja ala, amit a cikk mond. Egyebkent meg nyugodjon meg mar vegre: a fideszre 52 % szavazott, nem ketharmad. Ezzel egyutt eszem agaban sincs a szocikat visszasirni.

  • Libás Mihály

    Bak

    gondolom neked ilyen iskolazott gondjaid nem lehetnek, mert iskola kozeleben nem jarhattal, masreszt mindenki nagyon szivesen vitazik maskent gondolkodokkal, de itt agytalan merevedeszavaros neonaci faszokat latok csak, akikbol arad a gyulolet a tanultabb, szocializaltabb, tehetosebb es persze sikeresebb emberek fele….valoban bak te es a konzervativ kezet foghattok, luzerek vagytok, anyatok csak ilyet birt elleni az orszag szegyenere….egyetlen egy dolgot tehettek, szopjatok az orbant, DE CSENDBEN!

  • Idézetek, egyetlen szót sem én találtam ki ebböl! „Minden a legjobban van ezen a legeslegjobb Viktori világon!”

    „A gyerekeim elvesztették az állásukat, mert csődbe ment a cég, ahol dolgoztak, Angliába mentek dolgozni, mi alig jövünk ki a fizetésünkből, naponta újabb adókat vetnek ki, jószerivel csak a közületi számlákra keresünk, autónk a garázsban, a 450 forintos benzinárnál nem jut pénz tankolásra, ebbe bele fogunk dögleni, a gyógyszereim TB támogatása megszűnt, le kellett mondanunk az étkezést is a menzán, Irén munka után főz egy kis levest, azon vagyunk meleg ételen egész nap. Korrepetálásokat vállalok a szomszéd településen, hogy legalább a cigimről ne kelljen már lemondanom.

    – és mindez azért, mert az a mocsok Gyurcsány, meg a Bajnai mindent elloptak! Most meg ezek a szegény fiúk nem győzik helyrehozni a kasszát! Hát meg kell értenünk, hogy még egy darabig nehezebb lesz.”

  • Ajanlom meg a nem-Konzervativnek: Idezetek kovetkeznek: „.. a Széll Kálmán-terv első és második verziójában szereplő költségvetési kiigazításlista valójában megszorításként funkcionál, miután az államigazgatás működésén, a nagy elosztó rendszereken – finoman fogalmazva – nem látszanak a reformok. Eközben a sok-sok állami (és önkormányzati) elvonás negatívan hat a belső gazdasági folyamatokra. Tudniillik: mint „megrendelő” gyakorlatilag kivonult az állam (és az önkormányzatok) a hazai piacról, a személyijövedelemadó-kiengedés pedig alig érezteti a hatását, csakúgy, mint az állami fejlesztési programok, vagy éppen az állami hitelezés.

    Nem pusztán az okozza a problémát, hogy felettébb úgy tűnik, recesszióba süllyedtünk, hanem főként az: a korábbi három-négy, majd két-három százalékos éves gazdasági növekedési ütem visszaesett az egy-két, de még inkább az egy százalékra. Felzárkózási szempontból sajnos ez a „Móricka-szint”. Az egyszázalékos gazdasági növekedés – amelyről legfeljebb csak jövőre álmodhatunk – semmire sem elegendő. Nem konvergencia!

    Pillantsunk csak rá a KSH friss adatsorára! A friss felmérések szerint a vártnál jóval gyengébb lett az idei első negyedéves magyar gazdasági növekedési adat, miután az elemzői konszenzusban szereplő félszázalékos csökkenés helyett, „bruttósítva” 1,3 százalékos volt a visszaesés mértéke. Kis túlzással: a magyar gazdaság már egy éve recesszióban van. Ugyanis a hazai üzletmenet növekedéséhez – minden, 2011-ben hozzájáruló tényező legyengült: az export bővülése elpárolgott, a mezőgazdaság sem nő, a lakossági fogyasztás továbbra is alacsony szinten van, és padlót fogtak a kiskereskedők is. Az építőipar pedig a klasszikus magyar zuhanó ágazat.

    Mindezen kondíciók miatt a második negyedévre még rosszabb adat várható… a magyar gazdaság egész évre, az elemzők által jósolt félszázalékos recessziója is optimistának bizonyulhat.

    … az országkockázati prémiumok magas szinten járnak – vagyis csak drágán juthatunk kölcsönhöz…nem tudni miből lesznek beruházások és újabb munkahelyek – a tranzakciós adó körüli újabb teher pedig aligha lendíti föl ezt a szférát…a megszorítások megtörik még a minimális lendületet is.

    Egyszerre nehéz növekedni és a hiányt lefaragni, ezért kellene békét kötni – minden szinten – a korábban ellenfélnek tartott piaci szereplőkkel.

    Ugyanis gazdasági növekedés nélkül nem megyünk semmire. Csak a rossz állandósul: pedig azt kellene kinőni!”

    Ezek nem osszeollozott baromsagok, ezek egyetlen cikkbol vannak. Raadasul egy rohadt komcsi ujsagbol: a kormany szocsovenek szamito Magyar Hirlapbol!!!! Konzervativ, maga szerint nem pontosan, szinte szo szerint, ez van a fenti cikkben is? Ezzel kelti rossz hiret Frankl az Orban rezsimnek? De hiszem Orban sajat ujsagja is ugyanezt irja szo szerint!

    ja, es nem egy regi cikk. Mostani, konzervativkam.

    Ja, nem kell elhinni, itt a link, a q eletbe: http://www.magyarhirlap.hu/belfold/zsugorodas.html

    Akkor most mi a baj? Es Hol? Ki a konzervativ?

  • Göllner András

    Konzervatív ! Ha már megszóllítottál és meggyanusítottál, akkor vedd a bátorságot, ki vele, és írd be ide mennyi pénzt vettem fel Gyurcsánytól, vagy pártjától ! Bizonyíts te hazudozó, gyalázó !!!!!! Sose voltam, és most se vagyok egyetlen politikai párt szekértolója, semmiféle juttatást nem kaptam, vagy kértem az MSZP-től az elmúlt 20 év alatt. Orbán Viktornak is ingyen, térítésmentesen segítettem, amíg demokrata volt. . Összetévesztes Simicska Alajossal, és a többi FIDESZnyikkel. Simicska fidesznyik cégei két év alatt több mint 600 milliárd költségvetési lét vettek fel. Számold meg ez egy mekkora összeg. Ezt nevezik fosztogató (predatory) hatalomgyakorlásnak. Én rablógazdaságnak nevezem, és azokat akik a rablógazdálkodók kritikusaikat hazug módon lejáratják, fasisztáknak nevezem. Ennek tartaklak téged, „Konzervatív” egy hazug, a hatalom talpát nyaló fasisztának.

  • Ez a konzervatív nem konzervatív, ez egy ökör.

    Ökör, aki a legmélyebb aggodalommal megírt pontos elemzésre egyetlen választ képes adni: a pártpreferenciák számait.

    Magyarul: ha holnap Magyarország gazdasága végleg tönkrerohad, ha az ellenzéki politikusokat börtönbe vetik, ha a Jobbik rohamcsapatai terrort vezetnek be, ha a zsidók menekülni kezdenek, és a nép hülyébbik, azaz nagyobbik fele még mindig a Viktorra szavaz, akkor tulajdonképpen nincs semmi baj.

    Így gondolkozik ez az önmagát konzervatívnak nevező elmeroggyant itt fentebb. És ez van itthon: bármi kritika, bármi ellenvélemény képviselője először is hazaáruló, utána biztos egy komcsi zsidó, és különben is, a Fidesz vezet a népszerűségi listán, tehát hurrá!

    Már ez is sokat elmond az ország szellemi nívójáról, mert egy kicsit is a demokrácia iránt érzékeny, azt igénylő, azt megbecsülő országban Orbán nem miniszterelnök lenne, hanem egy a politikai élet perifériáján ordibáló, senki által komolyan nem vett politikus. De nálunk ő nagy embernek minősül.

    Értelmes, életcéllal is rendelkező, agilis fiatal nem tehet ma mást: elmegy Magyarországról. Itt nem lesz soha semmi. Nem lesz Dánia és nem lesz Hollandia: a legsötétebb Balkán lesz (már van). Ahol nem azon agyal az ország, hogy miként tudná a gazdaságát fejleszteni, miként tudna beilleszkedni a világgazdaságba, hanem Horthy szobrokat emel és EU-s zászlókat éget, az az ország reménytelen. És nem tatár, nem orosz és nem német teszi azzá, hanem az olyan szellemi sötétek, mint az itt írogató „konzervatív”. Meg az iszonytatóan buta és provinciális milliók, akiknek elég, hogy kitombolhatják magukat egy Fidesz gyűlésen és Viktorozhatnak egy jót. És egyszerűen képtelenek egy kicsit is gondolkodni, kicsit is felfogni, mivé tette idoljuk ezt a jobb sorsra érdemes országot.

    Ők is „konzervatívok”.

  • Kedves Konzervatív, minden szavaddal egyetértek.

  • Kiváncsi lennék, vajon miként vélekedik Frank úr a 2002-2010 időszakról.

  • Érdekes módon kertész is csak most kezdett el nyivákolni, hatvan évig nem zavarta, ami most hirtelen nagyon.
    Gondolom, most ezért fizettek jobban.

  • Göllner András

    Nagyszerű komment Gábor. Látom előbukkantak a da-koca, Majd most jön megint egy jó adag mocskolódás, aminek semmi köze se lesz Frank Tibor nagyszerű cikkéhez. Szerencsétlen idióták

  • Ugyan, göllner-gayza:) Ne nevettesd ki magad jobban:)
    Szánalmas, ahogy viselkedsz tanár létedre.
    Mondtam már, kommunikációból kettes alá:)

  • dakota: Nincs aggodalom, hamarosan mindenkivel boldogan kvaterkázhatsz a matolcsi sikereket éljenezve, szavazni is fölösleges lesz, hiszen csak az egyedüli párt és diktatúra, a Viktátor (elnézést Magyarország) diktálja a helyes életet biztosító viselkedést, tetteket mindenkinek. Mindenki más, aki nem tudta időben elhagyni a FideSS, magyarkodó Kánaánt az közmunkával érdemelheti meg a napi kenyér és víz adagját. Kivételt a „büdös zsidók” képeznek, mag a cigányok és nem magyar nemzetiségűek, azok elkülönítve, stadionokat és katonai bázisokat építhetnek fél adagon, minimum kalória szükségletüket pedig kidolgozzák a felelős tiszti orvosok. A simicska közgépes erről gondoskodni fog, exkluzív állami szerződését teljesítve

  • gybognarjr, ezt hallottad valahol vagy kávézaccból olvastad ki?
    Remélem, nem saját elképzelésed a fényes jövőről. Egyébként fel nem tudom fogni, hogy milyen alapon általánosítgattok. Ha valakinek nem egyezik a véleménye a tiétekkel azt mi alapján minősítgetitek?

  • Frank Tibor mindig józanul és normálisan ír. Azoknak, akik nem ismernék, kimásolok ide róla egy tájékoztatót (forrás: an)
    1955-ben Miskolcon született, itt élt 18 éves koráig. Ezután Budapestre költözött, amikor is felvették az ELTE matematika-fizika szakára. Később az ELTE-n elvégezte a történész szakot is, majd a Külkereskedelmi Főiskola áruforgalmi szakán diplomázott, ezt követően a Belkereskedelmi Főiskolán szerzett idegenvezetői képesítést. Szintén Budapesten kapta meg a közgazdasági tudományok doktora címet (Summa Cum Laude). Hosszú ideig tanult zenét, filozófiát, majd később Kanadában ingatlanügynöki, majd ingatlan pénzügyi képesítést szerzett.
    Eközben 2 évig középiskolai tanár volt, valamint 7 évig felsőoktatásban tanított Budapesten, idegenvezetőként dolgozott, megalapította a Kádár-rendszer első magánutazási irodáját, valamint a rendszer egyetlen magániskoláját. Volt taxisofőr, tapétázó kisiparos, jazz-rock zenekar menedzsere, éjszakai piaci áru-rakodó. Jól megismerte a cigányság életét, amikor 5 éven át, egyetemi oktatóként egy analfabéta kereskedőnek volt a sofőrje.
    1986-ban kalandos körülmények között családjával disszidált, és egyévi németországi menekült élet után 1987-ben bevándorolt Kanadába. Itt pizzafutárként kezdte, majd – ahogy 1997-ben megjelent életrajzában, az Egy világpolgár vallomásai (Csontos János munkája) című könyvben mondja – villámsebességű kanadai karriert futott be.
    Ideérkezése után három hónappal már egy közösségi központ Business Manager-e; másfél évvel később a hamiltoni Effort Trust General Manager-e, ahol 300 milliós ingatlanvagyont kezelt, majd a torontói Stamm Economic Research elnökhelyettese. 1991-ben Art Eggleton torontói polgármester nemzetközi tanácsadója, ekkor alapítja meg a nonprofit Kanadai Urbanisztikai Intézet Nemzetközi Program Irodáját, amely néhány év alatt nemzetközileg elismert, világszerte irodákkal rendelkező céggé vált a vezetése alatt. Eközben megalakította saját cégét, az Urban Innovative Solutions Inc.-t.
    Dr. Frank ezután 15 évig, mint az Iroda vezérigazgatója, több mint 100 országban dolgozott gazdasági segélyprogramok implementációján. Világszerte elismert “demokrácia-exportörré” vált a bevált kanadai módszerek terjesztésével. Sok országban nyújtottak segítséget korszerü kormányzati módszerek, a fenntartható fejlődés és a közösségi részvétel alapján álló gazdaság-fejlesztési stratégiák elterjesztésében.
    A Világbank egyik testülete, az ENSZ-szel és az OECD-vel felállított “Pénzügyi Decentralizáció” kanadai képviselője, majd szintén Kanadát képviselte az isztambuli Habitat ENSZ konferencián. Rendszeres előadó, az öt kontinensen tartott sok-sok tréning programon és szemináriumon kívül több mint száz nemzetközi konferencián adott elő, felszólalt a fenntartható fejlődésről tartott Johannesburg-i ENSZ konferencia plenáris ülésén több mint tízezres hallgatóság előtt.
    Magyarországon 1991-től voltak irodái a cégének; több milliárd forint értékben vittek kanadai segítséget az országnak. Kiváló eredményeket értek el a lakosság és más érdekeltek aktív részvételével folyó önkörmányzati stratégiai tervezés meghonosításában, mely módszer a hazai törvényalkotásban is megjelent. Ennek keretében több mint 200 magyar szakembert és politikust hozatott Kanadába tanulmányutakra és sok kanadai szakember segítette a hazai önkormányzatok munkáját.
    A világ minden részén kitüntetések sokaságát kapta munkásságáért. Pl. büszke paraguay-i elismeréseire, tiszteletbeli állampolgár a Fülöp-szigeteken, Havanna város aranykulcsával jutalmazták meg, Szlovakiában megkapta a legmagasabb kitüntetést a közigazgatási reform végrehajtásában való részvételéért. A CEE régióban elismerték munkásságát Boszniában, Észtországban, Latviában és Litvániában, Ukrajnában és Lengyelországban is.
    Otthon Göncz Árpád 1999-ben Köztársasági Elnöki Aranyéremmel ismerte el a Kanada és Magyarország kapcsolatainak fejlesztésében játszott szerepéért, majd a forradalom 50. évfordulóján Sólyom László köztársasági elnök a Köztársasági Érdemérem Tisztikeresztjét adományozta dr. Frank Tibornak a magyar demokrácia fejlesztésében szerzett érdemeiért.
    A már említett magyar nyelvű életrajzi könyv mellett néhány éve jelent meg angolul is életrajza, szintén Csontos János munkája, a “Flowers in the Backyard”. 1997-ben Hámori Tamás egyórás dokumentum-filmet készített róla, amelyet különböző csatornák, köztük az MTV és a Duna TV tucatnyi alkalommal bemutatott.
    Frank Tibor pár évvel ezelőtt, 50 éves korában visszavonult, és saját érdekeltségeit felügyeli Kanadában, valamint a tengerentúlon is. 36 éve nős, felesége, társa és üzlettársa, Kriszta. Két gyerekük van, Richard (aki Vancouverben egyetemi oktató, kriminalisztikai szakember), és Melinda (aki Sydney-ben, Ausztráliában darabok színpadra állításával foglalkozik). Két unokájuk van, Benjámin és Dániel, ők Vancouverben élnek. Tibor hobbiként sakkozik, valamint elismert képzőművészeti és zenei gyűjteményét ápolja.
    Dr. Frank nem volt semmilyen pártnak a tagja, ugyanakkor aktiv támogatója a Kanadai Konzervativ Pártnak.

  • Szóva nem egy dakota.

  • Dakot, ha érdekel, hogyan vélekedik az „elmúlt nyócévről”, nem egy nagy dolog megtudni. Rendszeresen írt (sajns mostanában már nem) az Amerikai Népszavában. Még az egészen hülyék is könnyedén utánanézhetnek. Tehát Dakota, rajta!

  • Konzervatív, Te nem konzervatív vagy, hanem buta, mint egy tök.

  • Ja, Dakota, ha nehezdre esik az olvasgatás, keresgelés (valami azt súgja, megterhelő neked az ilyesmi), ebben a cikkben is említi a múltat, nem kifejezetten pozitívan. Micsoda csalódás lehet ez neked szegénykém,
    „Nyolc év téblábolása, talicskázás meg Nokia-dobozos amortizálás után most a lenullázás folyik. „

  • Cicuka, ha neked ennyi elég, lelked rajta. Meglehetősen igénytelen vagy eszerint:)

  • Göllner András

    Mi van Dakoca, mért nem röfögsz be megint valami jó nagy hülyeséget – gyere, osztályozz megin’ – szeretem amikor hülyét csinálsz magadból koca 🙂 Cicuka ????? Szereted a Cicicamicát ??? Pedig ő nem egy da-koca mint te. Gyere gyorsan, már késő van, adjál egy egyest, hogy hagy röhögjek még egy jó nagyot le fekvés előtt. Se a Frank Tibor, se az én érdemeimből nem tudsz elvenni kiskoca, tehát próbálj egy másik fogást. Mi lenne, ha pl abbahagynád a röfizést, és emberi módon, értelmesen kommunikálnál, talán akkor komolyan vennének a társadalom tudósok téged itt a KMH oldalain. És nem néznének hülyének. Figyelj, kicsákó, nekünk nem a másként golndolkozókkal van bajunk, hanem azokkal akik nem gondolkoznak, képtelenek racionális módon vitatkozni, és csak karepelőkkel meg sípokkal próbálják zavarni a beszélgetést. Érted amit mondok, csákó, vagy most is csak turizol ????

  • „nem a másként golndolkozókkal van bajunk, hanem azokkal akik nem gondolkoznak, képtelenek racionális módon vitatkozni, és csak karepelőkkel meg sípokkal próbálják zavarni a beszélgetést.”

    Egyetértek András. Már gondoltam is, hogy jelezni kéne a Fidesz és Jobbik komment-kommandóknál, hogy legalább egy kicsit értelmesebbet küldjenek ide nekünk, ha már… Ha van nekik olyanjuk. Én kétlem. Aki kicsit is értelmesebb, az már felmérte a viszonyokat.

  • Dakot, én már csak ilyen igénytelen vagyok, igen. 🙂 🙂 Nem tudom, feltűnt-e, hogy megadtam a forrást, hol tudsz tájékozódni. Gondolhattam volna, hogy ez így kevés lesz neked. Link is kéne, igaz? De nem dolgozom helyetted. 🙂 🙂 Ps: a forrás ez esetben nem a vízféleség, tehát ne a földrajzi atlaszban keresd.

  • Remek! TAPS-TAPS-TAPS!
    Miért nem úgy kezdte? Kedves elvtársak… kedves elvtársnők… kedves mindenki! 🙂
    Biztosan nagyon tapasztalt közgazdász létére 🙂
    Nem is tudtam végigolvasni, pedig kétszer is nekiálltam. Ennyi hülyeséget egy helyen…

  • Matyus 10 a te baromsagaid koze valo ez is, hogy el se olvasol valamit, csak egybol gunyolodsz meg elvtarsozol. Nem tudom ki kuld ide teged ilyen nulla szinttel, legalabb ervelnel vagy valami. Attol, mert szamodra felfoghatatlan egy egyszeru ujsagcikk, attol meg nem kell ketsegbeesni. A szomszed gyereke is kb ilyen szinten all, 4 eves.

  • Libás Mihály

    Konzervativ

    en szemely szerint nem aggodom amiatt, hogy nem nezed a Magyar Kepeket, mert mi sem hallgatjuk a radiodat!

  • Szerző Daniel | május 18, 2012, 9:10 de.
    A cikkben össze van szedve a liberális propaganda, amit már itt ezerszer elolvashattam több kisebb cikkben. Csak itt egy helyen van. Látszik, hogy a szerző össze akarta rakni egy helyre a sok baromságát. Kétséges, hogy egyáltalán létezik-e az interjú alanya…

  • Létezik, megnyugtatlak. Még akkor is, ha téged ez ingerel. Pech. Vagy túl-éled vagy sem.

  • Matyus10- ott van az eletrajza, lathatod. Ja lehet hogy ilyen ember nincs is, az egeszet a liberalis propagandistak talaltak ki. Solyom is egy fantomnak adott Tisztikeresztet vagy mit. Azt is csak kitalatak, hogy a Frank az egy konzervativ, sot a Cicamica irja, a konzervativ part aktiv tamogatoja. Te meg biztos egy NDP-drukker vagy.

  • Konzervkám
    Pillanatnyilag az Orbánkormány járat le mindenkit aki jottányit is ellent mer nekik mondani és nem megfordítva.
    Persze ha maga szerint az igazság megírása imádottjairól lejáratás…

  • Göllner Bandi !!!
    TE segítettél Sztrongjurópmennek ??
    Nawazz…
    Ezért , ha véletlenül öszefutunk , fizetsz nekem három kört !

  • Rájöttem Takony Dakony pártmunkás parteingnosse itteni feladatára :
    Azzal a célból van itt hogy egyszerűen félrevigye a társalgást , egy-egy cikkel kapcsolatban.
    Azért , hogy az idelátogatók ne értsék miről van szó.
    Legjobb lenne ignorálni a pofátlan disznaját . Vagy elintézni minden megnyilvánulását valami egységes , rövid , velős véleményezéssel.
    Pl. ilyenekkel : „Dakota te halgass” vagy „Dakota ehhez nem értesz” vagy ” Dakota ne szólj bele , nem a te asztalod ” de a lényeg az hogy mindenki ugyanazt írja . Ez jól mutatna mézesmázos mocskolódásai alatt.

  • Geyza, az ötlet nem rossz. Követni fogom.

  • KÖVESSETEK
    / Szólt Géjjza , a proféta /

  • Geyza, csatlakozom.

  • Szerintem is. Beledurvit, hulyesegekkel (sosem egy adatot vagy tenyeket kerdojelez, hanem azt hogy ki mondja, es frocsognek). Igy vele vitatkozunk, nem a lenyegrol megy a beszelgetes. Kozben megint megszavaznak par adot otthon, megprobaljak megint elkefelni a Klub radiot stb. Mi meg nekik ‘valaszolgatunk’.

  • Azt hallottam ma a Klubrádióban hogy az adócsökkentés kormánya két év alatt 27 új közterhet vezetett be .
    Miután elismerték hogy a gazdaságot jó állapotban vették át a Bajnai kabinettől.
    Csakhát aztán valami történt , a Forintot bekellett dönteni nagyhirtelen ( háromszor egymás után ) és utána már nem volt megállás !

  • Hogy ezek a fantom nevek hogy eltudnak egymassal beszelgetni/rofogni,ez valami fantasztikus.Talan hagyni kellene oket szorakozni(egymas kozott!!!),had elvezzek ki magukat. No meg csak had tegyenek ONVALOMAST is.
    Hogy a cikk maga jo vagy nem, az nem is fontos. Sokkal fontosabbak a hozzaszolasok. Egyik sem tagadja meg onmagat(csak neha). A dr ur irasa okoz legnagyobb csalodast.Nem veszi eszre,hogy libaskent is jobban nyilatkozik,mint onmagakent. Ezert kar volt megvenni a doktori cimet.

  • Erről van szó Jimbo, hagyni kéne minket magunkban beszélgetni.

  • „Beismerték,hogy a gazdasàgot jo àllapotban vették àt Bajnaitol” Szerzö Geyza. A problémàkat vették àt Bajnaitol! MALÉV,MÀV,BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI VÀLLALAT,3-AS METRO,EGÉSZSÉGÜGYIEK FIZETÉSE-KEZDÖ ORVOSOK FELMONDO LEVELEI-,OKTATÀSÜGY,2004-2007 KÖZÖTTI TULORÀK KIFIZETÉSE A TÜZOLTOKNAK, HILLER MINISZTÉRIUMÀNAK 5 MILLIÀRD FT. ADOSSÀGA. ÉRDEKES még, hogy a megoldatlan problémàk ellenére a 2002-es 52%-os GDP hiàny 2010. àtadàskor 81,6% volt.

  • Déneském Nem én ismertem el hanem az egynapos Orbán kormány.
    Aztán másnap bedöntötték a Forintot. Meg még kétszer.
    Talán nem így volt nagyokoskám ?

  • Nomeg az a bizonyos GDP hiány…ugye Déneském nem akarja ezt a száraz csontot ujra lerágni ?
    Mikor MINDENKI tudja hogy ez jelentős részben abból keletkezett hogy a jórészt FIDESZES önkormányzatok a FIDESZ ösztönzésére kötvényeket bocsátottak ki !
    Legutóbb is Lázár hódmezővásárhelyi főmufti és FIDESZ parlamenti potentát , aki horribilis adóságot csinált Hodmezővásárhelynek , azzal fenyegette a kötvényeiket megvásárló bankot , hogy ha nem csökkenti a kötelezettségeiket akkor parlamenti módszerekkel fogja azt kikényszeríteni.
    Így működik egy parlamentesített állam-maffia.
    Aztán , ha elfelejtette volna kedves lukasagyú Dénes kollega :
    Időközben volt egy jókora Világválság is..ez netán elkerülte a becses figyelmét ?
    Abból csakis hitelekkel lehetett kijönni , államcsőd nélkül..és nemcsak nekünk !!

    A különbség az hogy amíg a töbi ország kezdi helyrerázni a gazdaságát , addig a Maga imádottjai mindent leromboltak , tönkretettek ami amit csak lehetett….de ez nem számít , a Válság alatt is a FIDESZ közeli OTP 30 miliárdot kaszált , most meg a Simicska cégei ( Közgép satöbbi ) valós versenytárgyalások nélkül nyerik az állami megrendeléseket.

    Maga szerint hülyék a nyugati országok vezetői ? Ugyanis pont ezek miatt rühellik a maga imádottjait.

  • Libás Mihály

    ott kezdodott Denes

    hogy feleltek es szetosztogattaka csokosok kozott a Bokros-csomagot

  • Libás Mihály

    jah es a bokros csomagra pedig a rosszul idozitett karpotlas miatt volt szuksegunk, emlexik?!

  • Jimbo te marha, ott van fenn egy oldalnyi idezet a magyar Hirlapbol, az a kormany ujsagja – szo szerint megegyezik azzal amit te „liberalis” szovegnek mondasz, amit a cikk mond. Akkor a MH is liberalis? Nem veszed eszre hogy csodben van az orszag, ezek a barmok miatt? Az is liberalis propaganda? Ekkora marha nem lehetsz, Orbanek tonkre teszik az orszagot, es aki ramutat a szamokra, tenyekre, az liberalis propagandista. Miert nem a szamokkal vitatkozol te marha? Ott vannak felsorolva. Melyik nem igaz? Igaz ezeket nem tudod felfogni, csak frocsogni tudsz te alantas allat.

  • Daniel:
    NE ostorozd a Jimbot ( ismertebb nevén : Szarcsimbók )
    Ő csak egy buta kis cipőucoló-fiú valami járdaszegélyről.
    Képtelen rendszerezni a sok infót , ami a számára nem való és érthetetlen Nagyvilágból hullik szűk kapacitású , borsónyi agyába.
    Képtelen ugyanis összekapcsolni a dolgokat , fogalmakat.
    Egy dolog forog benne megállás nélkül : a gyűlölet azok ellen akik más hangot ütnek meg mint politikai imádottjai .
    Ő egy ortodox kommu..bocs..nemzetiszoc…áá az nem hisz aztsem tudja mi az…szóval ő egy ” igazhívő” hehehe

  • göllner-gayza, te primitívebb vagy, mint gondoltam:)
    Kopácsi „kirájnő”-vel jól meg fogjátok érteni egymást, ugyanaz a szinvonal:)

  • A Fidesz csontvàzakat vàrt az elözö kormàny szekrényeiben.Ez beteljesedett. Az EU-ba történt belépésünk ota egyedül mi nem tudtuk soha az elöirt 3%-os hiànyt tartani.Amikor szükség volt még kozmetikàzàsra bérbeadtàk a repülöteret,eladtàk külön a teherszàllitàst stb. Sajnàlatos de az ORSZÀG-nak kell a leràgott csontot ràgni. A BKV -näl 96 millios végkielégitést fizettek ki,utäna megint àllomànyba vették azt a személyt.A 2008-ban felvett 20 Millàrd £ elsö részletét ebben az évben 5 Milliàrd £-t kell vissza fizetni.Csak csontok és csontvàzak maradtak.

  • dakota, köszi a dicséretet, tényleg egyetértünk az általad emlitettekkel. De inkább velük, mint veled.

  • A gyerekeim elvesztették az állásukat, mert csődbe ment a cég, ahol dolgoztak, Angliába mentek dolgozni, mi alig jövünk ki a fizetésünkből, naponta újabb adókat vetnek ki, jószerivel csak a közületi számlákra keresünk, autónk a garázsban, 450 ft-os benzinárnál nem jut pénz tankolásra, ebbe bele fogunk dögleni, a gyógyszereim TB támogatása megszűnt, le kellett mondanunk az étkezést is a menzán, Irén munka után főz egy kis levest, azon vagyunk meleg ételen egész nap. Korrepetálásokat vállalok a szomszéd településen, hogy legalább a cigimről ne kelljen már lemondanom.

    – és mindez azért, mert az a mocsok Gyurcsány, meg a Bajnai mindent elloptak! Most meg ezek a szegény fiúk nem győzik helyrehozni a kasszát! Hát meg kell értenünk, hogy még egy darabig nehezebb lesz.

  • Milyen érdekes, hogy a legnagyobb önkormányzati adósságokat kivétel nélkül fideszes városok halmozták fel: Hódmezővásárhely, Debrecen, Esztergom.

    Megtehették, mert Viktor azt mondta nekik: csak adósodjatok el, ez a Gyurcsány-kormánynak rossz, nekünk meg jó, és ha majd mi jövünk, kihúzunk benneteket a szarból.

    Ugye, milyen érdekes?

    Erős Dénes, látom felkészültél a Fidesz kommunikációs agytrösztje által kidolgozott érvekből, azaz hazugságokból. Ezt látom az összes elborult agyú fideszesnél: ha a Viktor azt mondja, hogy az ég nem kék, hanem piros, gondokodás nélkül rohantok utána és kezditek terjeszteni a félisten megnyilvánulásait.

    Aztán, ha két nap múlva a Viktor meggondolja magát és az ég mégiscsak kék lesz, rezzenéstelen arccal kezditek mantrázni az új igét.

    Na, ezért nem lehet titeket komolyan venni.

  • Figyi Daku :
    Egy ősembernek primitív dolognak tűnhet egy darab szemmel alig látható mikroprocesszor chip. Fel sem fogja a valós tartalmát.Azt hinné róla valami furcsa kis csillogó kő.
    Pont így vagy te az én mondanivalóimmal : Letiplizel és primitívnek tartasz mert csöppnyi agyad kapacitása képtelen megérteni az ÉN mélyenszántó gondolataimat.
    De ez nem baj !
    Lennie kell ilyeneknek is mint amilyen pl. Te vagy !
    Nem lehet mindenki egy Einstein , nemiga ?..:)

  • Egyébiránt kedves Dakuka : Roppant primitív dolog ez a csökönyös ragaszkodásod téveszméidhez , melyekkel az igyekszel bizonygatni hogy itt ki kivel azonos.
    Csak a magadfajták használnak egyidejüleg több nicket , öket aztán ki szokták rúgni. Érdekes módon a kirúgott cimborád volt az aki állandóan felsorolásokat tett közzé hogy ki milyen nickeket használ.
    Vagyis saját magából indult ki.
    Kedves Daku.
    Nem lehet hogy TE is ebben a cipőben jársz ?

  • Göllner András

    Pontos és közérthető képet festettél Gábor, a FIDESZnyikek táboráról. Ez nem egy politikai tábor, mely tiszteletben tartja a szabad politikai verseny szabályait. Ez egy közönséges szekta, melynek a legnagyobb veszélyt a tények és a racionális érvelés, az ellentétes nézetek etikai megmérettetése jelenti. A FIDESZ-nek, mint minden kultikus közösségnek, anathema a szólás szabadság, a szabad gondokodás, a félelemmentes társadalmi párbeszéd. Ezért kell nekik csipőből le hazaárulózni, le-Gyurcsányozni mindenkit aki nem ért egyet a szekta vezetőjével, a mindent tudó népvezérrel, ezért kell minden versenytársat upstart magyarellenesként láttatni. Szánalmas kis banda. nagyon le fognak bőgni.

  • valamelyik LMP.-s képviselő meg merészelte kérdezni a minap Orbán Viktort a Parlamentben , hogy mi a helyzet a pártpolitika és a nagytőke összefonódása körül , vagyis mi van az oligarchákkal.
    Orbán válasza egyszerű , rövid és csattanós volt : ” Maga hazaáruló ! „..
    Így !
    Ennyi !!
    Hazaáruló !!!

  • gay-zuka, mi az az LMP?

  • göllner- gay za, máma már ne hasadj tovább:)

  • az LMP, szerintem azt jelenti, hogy L lehet Menni a Pitsába:)

  • Érdekes.
    A maga fantáziátlansága már erősen feltűnő !
    Ismételgeti önmagát.
    Ennek kettő oka lehet :
    1 : valahonnan olvassa a kis piszkoskodásait.
    2 : egyszer nagy nehezen kitalált pár szemétkedést és azokat alkalmazza ide vetésforgó-szerűen
    3 : a zasszonytól hallja , aki magát szidalmazza mert nem megy be hozzá holott éjjel van már. Azokat idézi ide,
    4 : a NET.-en keresgél közhelyek után de már kimerítette a forrást.
    Hát dióhéjnan….
    ( Szóval maga egy fantáziátlan csiga. Csúszik mászik de csak benyálazni bír mindent. Az ember undorodva letörli magáról . )

  • Gay zuka, tőled undorítóbb kevés van a neten, ne fokozd.

  • Naaa…végre egy nyílt vélemény ! Egy csúszómászótól ilyet olvasni nagy dolog !
    ( Lehet hogy doktorit írok ebből , vagyis belőled. : A csiga nyálzása mint állásfoglalás ” Ez lesz a címe neki.

  • Gay zuka, göllner tantóbácsi:)))

    Tedd azt, legalább mindenki látni fogja, hogy milyen sekélyes vagy:)

  • Göllner András

    Geyza, nem tom neked mi a tapasztalatod, de én még egy ilyen süket balfácánt mint ez a Dakota, rég nem olvastam Járt ez egyáltalán iskolába, elemibe valaha ??? Majdnem egy éve járok ide, de Isten bizony, ettől a kerepelőstől a mai napig egy értelmes mondatot nem olvastam. Az első éves kezdő diákjaim géniuszok hozzá képest. Nagyon ciki. Lehet, hogy lefordítom a kommentjeit angolra, és beviszem az egyetemre esettanulmányként. Ilyenek a kanadai magyarok. Tessék. Olvassátok gyerekek. Az ilyen csákókkal valóban megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt.

  • Bandi :
    Hogyne.
    Oda járt ahol az alattomosságot és a gátlástalan hazudozást tanították.
    Vagyis kitanulta kedves családjának az összes fortélyát , fifikáját.
    Ugyanis ilyesmit iskolában nem tanítanak. EZ családi indíttatású dolog.
    Csigáéknál sem az állatóvodában tanulják a nyálzást. Gyön az magától mint a hányás.
    Ugye Kocada ?
    ( Csak azzé írom mert kitudódott hogy ez a Kocada hányás-fétis nevű bizarr kórban szenved. Örökké hányni akar. Kéjjel , bő levűeket, akár répásat is……..bőőőőááááá…)

  • Göllner András

    Hú, Geyza, és méghozzá tanyasit. Viszont a Csigáék csendben csinálják. A Libás Misi is már megpróbálta erre rá venni őket, lehet most ép a Vona Gabinál vannak kiigazításon, megfogadták Misi tanácsát, és ezért ekkora a csend. Kellemes hétvégét, kellemes földmívelést. Én egy csukát megyek lőni a Jávorszky pussyjának, mer éhes szegény……

  • gölner,még mindig itt vagy ? vigyáz a kukacodra…..doktor okos tojás , siess a zavarosba halászni, talán sikerül fognod szabad szájjal…akartam mondani szabad kézzel egy döglött békát ! HA HA HA !

  • göllner-gayza, tőled undorítóbb, primitívebb, perverzebb majmot még nem láttam 🙂
    Egyszer kutya nagy pofáraesés lesz, ha erre rájön az egyetem dékánja és az egész tanári kar diákostól:)
    Mindent megteszel érte:) Ne okolj majd senkit:)

  • És ezt a te segitségeddel fogják elérni? Jegyet nem adsz az atrakcióhóz? Mert nagyon kiváncsi lennék, hogy esnél hasra a saját hülyeségeidben.

  • DAKOTA, biztos vagyok benne, tudnak ott mindent róla, azt is tudják, az a feladata, hogy provokáljon, minden újság cikk erről szól. Velük nem lehet a megadott témáról beszélni, azonnal náciznak és fasisztáznak stb.Csak annyira kell őket komolyan venni, mint ahogyan ők bennünket és ahogy megérdemlik !

  • kopácsi, hidd el, hiába van akkora arcod, hogy leszállhatna rajta a Boeing 747-es, attól még te egy kis senki vagy, aki a papa nemlétező nimbuszán akar valamiféle hírnevet szerezni magának:)
    Ráadásul ebbéli igyekezetedben egyre több tényt segítesz felfedezni, aminek a a kedves papa nem örülne :)))

  • Mikor publikálsz újra a KMH-n kopácsi?:)

  • Mi közöd hozzá?

  • Ejnye kopácsi, hát szabad ilyen durván beszélni?:)

  • veled? Nemcsak hogy szabad, de ime kötelező. Benne van a nagy okos könyvben.

  • Szánalmas vagy kopácsi:) Mindig tudtam, hogy nincs egyetlen önálló gondolatod sem: )

  • Kocada és a régi jólbevált 2/a szófordulata :” Szánalmas vagy ”
    Megjegyzem eléggé unalmas már.Miértnem találsz ki valamit ?
    Kocada : lapos vagy mint egy nyilas-gyűlés. Azokon is csak két három fogalom ordibálása megy háromnegyed órán át.

    Egyébiránt nagyon jók voltak Judithka írásai. Olvasmányosak , érdekfeszítők.
    Ehhez képest TE Kocada , unalmas és alattomos vagy. Csakúgy mint a többi nyilas-ivadék.

    Persze megértelek valahol :
    TE magad szeretnél itten cikket írni , alattomosat , álságosat , ál-udvariaskodó mocskolódó stílusút.
    Ezt a stílust már jól megismertük itt és a Magyar Népszava oldalain , ahol hasonszőrű cimboráddal , az okoskodó cipőpucerájossal állandóan megpróbáljátok széjjel cincálni a topicokat. Csak azért nem szólok ott bele mert nem nagyon járok arra az oldalra. Rühellem az olyan médiákat amelyek ” belesimulnak ” a jelen hatalom elvárásaiba . Szar lehet nektek hogy ez az oldal és a Bartus Laci oldala baszottul nem zsarolható semmivel .
    Ugyanis nem az imádottad fizetési listáján vannak.

  • Konzervativ baratunk, a Torontobol szolo Fuggetlen Magyar Radio foszerkesztoje.

    A radio legutobbi musoraban Horthy Miklos nagyszerusegerol tartott eloadast. Minden bizonnyal iskolazatlan mivolta miatt jonnek elo ezek a demagog gondolatai.

    Rendszeresen fikazza az ebben az ujsagban iro embereket a radios musoraiban. Anna Porternek kulon fejezetet nyitott gyalazkodasai soran. Keptelen elviselni es meghallani a valosag hangjat.

    A radio hallhatokat rendszeresen felrevezeti es ugy tuntenteti fel a magyar helyzetet, mintha Orban lenne a vilag legtokeletesebb vezetoje. Bede igazi partkatona. Erzelmileg tulfutott, nem erdekli a realitas. Musoraiban nem ad szot olyanoknak, akiknek mas a velemenye is lehet mint az ove. Eroszakos, kizarolagossagra torekvo erdek ember.

    Gondolkosa leegyszerusitett es primitiv. Azt hiszi azert, mert Orban nem baloldali, attol konzervativ. Magyarorszagon ma eppen egy konzervativ part hianyzik a legjobban, pontosan ahogy Frank ur allitja, aki viszont igazi konzervativ.

  • Nem tudom, hogy melyik hozzaszolo ez a torontoi radios, de barmelyik legyen is, ot en jol ismerem. Egykori besugo, majd MIEP es most Jobbik propagandista. Egyszersmind megelhetesi magyar, aki a tarsadalom periferiajan a magyar kozosseg kegyen, es szuklatokorusegen eloskodik. Rendszerint nevvel alairott hozzaszolasokat kovetel minden forumon, ezzel adva sulyt sulytalan velemenyenek: legalabb a nevet vallalja. Igaz, hogy az o eseteben ez egy eleg sulyos vallalas, nem sokan vallalnak az o nevet. Remelem, hogy ezzel ot el is inteztuk, meg akkoris, ha nem orokre.
    Ezzel szemben keptelen vagyok megerteni, hogy barmelyik ertelmes hozzaszolo, akinek van mit mondania, miert elegyedik ezekbe a sardobalo meccsekbe a mocskosszaju, mosdatlan alattvalokkal. Nagyon ajanlom, hogy ezt, kulonosen amikor fontosabb temakrol van szo, mint peldaul ebben az esetben, mindannyiunk erdekeben el kellene kerulni. Dakota es kapcsolt reszei csak irjanak amit akarnak, amig senki nem valaszol ra es maradunk e temanal, addig nem sok fu terem szamukra. Pontosan a sardobalas az, ami elteti es a marhasagait igazolja. Ha az megszunik, akkor Daki es a tobbi mamlasz „kampec dolorec.”

  • ámbátor: igazad van.

  • Annamaria Ruttkay-Saghy

    Àmbàtornak: tökéletesen igaza van.

  • Libás Mihály

    Azert lassuk be, ez a Kanada a hatartalan lehetosegek orszaga, ahol meg hatelemivel is lehet radiot szerkeszteni!
    Johat mindenki rendornek szuletik, csak van aki tovabbtanul vagymi?:)

  • Idefigyelj LIbas!

    Ezzel az ostoba primitiv hangnemmel nem lopod be magad senki szivebe.
    En tortenetesen a kezdettol fogva ismerem ennek a radionak a tortenetet, sot egy rovid ideig meg dolgoztam is benne. Ez aradio $5000 kolcsonbol es rengeteg munkabol epult. Persze, hogy nem ertek egyet a tartalmaval, meg a stilusaval, de azt nem lehet elvitatni tole, hogy evtizedes szakadatlan munka, onfelaldozas es kitartas van mogotte. Annak a szegeny hulyenek nem volt egy szabad szombatja egy evtizeden at. Ehberert dolgozott es sok piszkaturat kellett (olykor tolem is,) elviselnie. Mar joideje nem hallgatom, egy elfecserelt lehetosegnek tartom, de meg igy is, sok magyarnak nyujt egy kis szorakozast egyszer egy heten es ha masert nem, ezert legalabb tiszteletet erdemel.
    Nem tudom, hogy hallgatod-e, de ha igen, akkor te tudod mindezt, ha pedig nem hallgatod, akkor hulyeseget beszelsz, anelkul, hogy tisztaban lennel a targgyal.

  • Libás Mihály

    Ambator

    Ehhez hasonlot mar hallottam, mikor megkerdeztem, mint frissen Kanadaba erkezett magyar, hogy miert nem magyar anyanyelvu egyenek vezetik a magyar hazakat es miert nem ok tanitjak a nemzetkozi iskolakban az autentikus magyart a gyerekeknek…..valami olyan valaszt kaptam, hogy azert, mert mindig azok vezetik es azok tanitanak, akik vallaljak…..lehet az akarmilyen hozzanemerto, dilettans, sot jelen esetben megoszto fasiszta, meg tiszteljem is?! Most ugye csak viccel a bacsi? Szegyelljek magukat, hogy miutan dilettans modon elkotyavetyeltek, elsikkasztottak a magyar hazakat, templomokat, iskolakat es ezzel egyidoben szo szerint taszitova tettek mindent, ami magyar, amitol meg a sajat gyerekeik is elmenekultek, mert eszuk agaban nem volt azt a borzalmat, azt a butasagot, azt az elmaradottsagot tamogatni, amit maguk ideteremtettek es aminek vajmi keves koze volt az eppen akkori magyar kulturahoz, nyelvhez, sokkal inkabb a maguk elsorvadt igenytelensegehez! A maga vedence nem szerencsetlen hulye, hanem egy tanulatlan, arrogans, ,neonaci …..erzi ugye a kulonbseget!

  • Ambatornak abban teljesen igaza van, hogy nem kellene felvenni a sardobalosdit ezekkel a primitiv naci beszolasokkal. Soha egyetlen egy adatot vagy kozolt tenyt nem vitatnak, csak sardobalas megy. Elviszik a beszelgetest a temarol. Viszont a radioval – amelyet nem ismerek – kapcsolatban, ha tenyleg igy van, ahogy KisPap meg Ambator irja, hogy ilyennaci dumat nyom , Horthy t elteti es egykori besugo, megelhetesi magyar stb – akkor abban mi a fene tisztelni valo van? Akkor ez azt jeletni hogy ez nem egy elszalsztott lehetoseg, hamnem egy karos fereg, amit ki kellene tobni a szemetbe. mert eppen ahogy te irod, Ambator, vvisszael az itteni magayrok igen szuk ismereteivel a hazankrol. Ha meg valaki sok esszel meg ismerettel valami normalisat szol, amint ez a cikk is es Frank teszi, akkor nem a lenyeggel vitatkoznak, hanem egybol frocsognek. Tuszteletet en tiszteletteljes munka irant tudok tanusitani, megelhetesi magyarok es masokkal visszaelok irant nem. Egyebkent amint fenn latod, tobbek szerint a Konzervativ hozzaszolorol van szo.

  • Hozzátenném még, hogy amikor megjelent az angol nyelvű könyvem, ennek a magyar rádiónak vendége voltam és nagyon tárgyilagosan beszélgettünk a témáról. Sőt, árulja könyvemet is a boltjában. Azonkivűl is, számtalan nagyon érdekes és szinvonalas kulturális élményben is részesitett jónéhány embert a klubján keresztül. Én, még akkor is, ha nem értek egyet minden véleményével, de tiszteletben tartom azt, mert ez hozzátartozik a kanadi demokráciához. Megjegyzem, pontosan tudja, hogy én ki vagyok, mit és kit képviselek, de soha egy goromba szóval sem illetett engem miatta, és mindig úriemberként viselkedett velem szemben. És én ezt értékelem.

  • Daniel, nem tudom mi bajod van az u.n. „megélhetési magyarokkkal”? Az általad emlitett úriember számtalan komoly kulturális élménnyel gazdagitott minket az utóbbi évtizedekben. (Hobó, Mózsi Feri, Miquéu Montana, Siroki Sándor vers estje, és rengeteg kanadában vendégszereplő nemzetközi hírű zenész koncertjének a meghirdetése. És ezek csak a pillanatban kiragadottak, amire kapásból emlékszem.)

  • Libás Mihály

    Judith

    ennel a cikknel eppen mas tulajdonsagaval hivta fel magara a figyelmet es csak azt kapja erte, amit megerdemel….Frank Tibor szinten megerdemel minden tiszteletet, sose szemelyeskedik, amit leir, azt maximalis hozzaertessel teszi es az egesz cikkben egyetlen rosszallo megjegyzest nem tett, sem a Bedere, sem a radiojara, igy a szemelyeskedo visszafikazasara nincs mentsege!…

  • Latod LIbas, ezzel kellett volna kezdened. Es kesz.

  • Libás Mihály

    Ambator

    nem tudtam, hogy ahhoz, hogy megertsen, vissza kell mennem a kalyhahoz…es kinottem mar abbol a korbol, hogy elmondja nekem, mivel kell kezdenem…….masreszt pedig ezert nem kellene, legalabb Kanadaban, szethuzniuk a magyaroknak, mert egymast jobban kene tisztelnunk, mint hamis politikai iranyzatokat, illetve azok kepviseloit…ha egy konyvesboltja es egy radioja van a magyaroknak, azoknak MINDENKIT kene szolgalniuk!

  • Daniel!

    Remelem, nem akarod azt allitani, hogy vagy feher, vagy fekete, es te a kozbeeso arnyalatokban nem vagy erdekelve. Vegtere is, egy ember eleteben szamtalan reteg van, nemelyike azoknak bizony fekete, masok egeszen kozel a feherhez es nem lehet valamennyit egy fust alatt elintezni. Bede es az o radioja az evek soran, sok megfontolasbol elkorcsosult es mara az intelligens hallgatonak nem tud semmit ajanlani. Na es? Nincs eleg mas radio allomas a vilagban? Ne iteljunk, (legalabbis ne tul elhamarkodottan,) hogy el ne iteltessunk!

  • Misi, azzal nincs is semmi problémám, ha egyesek cselekedeteit kritizáljuk és elitéljük. Csak ne dobjuk ki, feltétlenűl az egész személyt a kukába. És, ha tudjuk, hogy voltak, ismerjük el a jót is nekik. Azt tudom, hogy egyedül az Ő klubbjában lett a filmem levetitve, és a magyar könyvem elöször bemutatva. A Kosaras Wilmos által vezetett Magyar TV-be, életének utolsó évéig, nem. Akkor kért bocsánatot tőlem és hivott meg kétszer is könyvbemutatóra. Persze nem vagyok meglepődve, tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy Úgy Apám, mint én a szélsőjobb és a bal szemében is szálkák vagyunk. Nem baj. Viszont ha valaki tisztességesen viselkedik velem, és családommal szemben, azt kötelességemnek érzem, hogy az esetleges vádaskodástól megvédjem. Ettől még nem feltétlenűl fogok egyetérteni a politikai nézetével.

  • Libás Mihály

    Judith

    bizonyosan vannak az uriembernek jo oldalai is, de ha visszaolvasol, itt nem azt mutatta es Frank Tibor nem erdemelte mindezt meg…..tehat ha o nincs tekintettel a masikra es fikazni jar ide, raadasul valakit, akit igazan mindenki altal tisztelet ovez, akkor bizonyosan nem eri meglepeteskent, ha elkuldik a sunyiba, erdemei szerint…

  • Ambator, igazad van, de ha ugy van ahogy mondod, hogy ez a radio ilyen elkorcsosult stb, akkor minek tiszteljem? Raadasul o az, aki elkezd itt mindent pocskondiazni. O az, aki elutasit egy mediat (a 168 orat) rogton az elso mondataban – tehat nem az a lenyeg, ami elhangzik, – az tok mindegy. Akkor mi miert nemutasithatjuk el az o mediajat, miert kellene tisztelnem? Az ugyanis ha valaki teveszmeket es ordas eszmeket promocional, (Horthy etc), azt nem ignoralni kell, hanem fellepni ellene, es legalbbis vitatkozni vele. Mert az hogy nem hasznos, hanem art. Egymasnak ugraszt magyarokat. Az egyebkent engem is meglep, hogy ez a sok frocsogo ember mit tanult eddig itt kanadaban a toleranciabol es a demokraciabol? Ha semmit, akkor mi a fenenek jottek ide?

  • Libás Mihály

    Daniel::)

  • Üdítő dolog végre egy valós csevegést , eszmecserét olvasni itt.
    Végre információkhoz juthatok a kanadai magyarság valós problémáiról.
    Elvégre ezért van ez az oldal.

  • Mindinkabb ugy tunik, hogy sokan felreertik a dialogus celjat es a vita termeszetet.
    Ha valaki barmilyen marhasagot ir a vita heveben, vagy akar meggyozodesbol, az nem jeladas arra, hogy gyorsan lemarhazzak ot! Azt a marhasagot, szemelyeskedes nelkul ott kell hagyni, a levegoben, hadd csillogjon-villogjon a maga teljes butasagaban, hogy mindenki lassa, es szepen folytatni az ertelmes vitat, mintha mi sem tortent volna. Ratromfolni a gyalazkodasra megnagyobb gyalazkodassal, se meggyozni nem fog senkit, se a vitat nem viszi elobbre.
    Ami pedig a magyarok „osszefogasat” illeti, azt bizony mindenki szereti emlegetni, mint szuksegeset, de mar regota senki nem latott ra peldat. Az en eletemben mindossze egyszer fordult elo nehany napra, 1956-ban. De ez igy is van rendjen. Az teszi oly draga kinccse, hogy ritka.

  • Megnyugtatlak Benneteket: más, Kanadában élő népcsoport sem különb összefogás területén. Amikor a 80-as években aktiv tagja voltam a helybéli multikulturális egyesületnek, ami legalább 20 nemzetiséget képviselt, kitárgyaltuk egymás között, egyikünk sem volt különb a Deákné vásznánál. És ennek én még meg is örültem, mert nem szerettem volna, ha a magyarok viszik el ebben a pálmát.

  • Fiúk, nagyon kellemetlen helyzetbe hoztátok Kopácsit:)

  • Engem? És ezt te honnan veszed? Mert én nem érezem magam sem rossz, sem kellemetlen helyzetben. De te viszont már hallucinálsz is. Szerintem kezeltesd magad.

  • Libás Mihály

    Ambator

    Tobbszor esik abba a hibaba, hogy azt gondolja, az idejaroknak szukseguk van az on tanacsaira, mert maguktol nem boldogulnanak a helyzet felismereset illetoen. Torodjon bele, hogy nem igy van! Ha maganal az a divat, hogy szo nelkul hagyja, ha egy on altal ismert rendes embert egy masik, egy idegen, fikazni kezdjen, az legyen a maga problemaja. Nalunk ugy szokas, hogy joindulatarol, tisztessegerol hires baratainkat nem hagyjuk masok, kulonosen egy veres szaju naci altal fikazni! Tudja, ahany haz, annyi szokas! Mas: valaminek a hianya nem lehet kincs, csak a meglete! Nagyon szegyenteljesnek es nem rendjenvalonak tartom, ha egy kozosseg nem kepes osszefogni es megalljt parancsolni az arokasasnak es sanda politikai celokbol toket probal kovacsolni sajat nepenek osszeuszitasabol! Az nem lehet sem mentseg, sem vigasz, hogy masok is igy csinaljak!

  • egyetértek a leirással,azok az emberek akik a szegény emberek elszedett pénzéből urassal megélnek,igen velejéig romlottak.Ma már annyi adfót bevezettek hogy már követni nem lehet,az adót is már megadóztatják,csak azért hogy az egykulcsos adóval ők ,a gazdagok ,a felső tizezer jól járjon!szégyen,gyalázat!az emberek pedig éheznek,öngyilkosok lesznek, de sorolhatnám!

  • Soroljad, kovács éva.:)

  • Hmmm… mintha felul azt olvastam volna, hogy moderalnak itt most mar minden hozzaszolast.
    Ezt roppant furcsanak talalom.

    Udv;
    Moshe

  • Miért találod furcsának Moshe? Az talán jobb volt, amikor egyesek itt személyeskedtek, egyáltalán nem a cikkhez szóltak vagy arról irtak? A szólás szabadság nem abból áll, hogy mindenki mondhat amit csak akar meg eszébe jut. Mint már irtam, a szavaknak sullyuk van, és azokért az irójának felelőséget kell vállalnia. Vagy, ha nem tetszik az új rendszer itt, lehet máshova menni. Különben minden normális internettes oldalon van moderálás, és ez igy van jól. Ahol nincs, ott meg úgy eldurvul a hangnem, hogy nem lesz értelme egy értelmesebb embernek odajárnia.

  • Misi :
    NEM értek veled egyet.
    Pl. ha valakinek nincs adóssága a Bank felé , az manapság egy kincs !

  • Kedves Dakota:
    Évának nem kell sorolnia , pontosan tudjuk mindannyian mikre gondol.
    Tudja drága uram nem csak maguk értenek a ” kódolt beszédből ”
    Amúgy meg megint kissé idegesnek láccik.
    Ha kell , ha nem , alkalmazza nb. sorai végén a pont-pont-zárójelet.
    Fegyelmezze magát kérem !

  • Geyza

    ez is nezopont kerdese, peldaul Kanadaban nagyobb hiteled van, ha van hiteled, mintha sose lett volna….ez csak magyar szokas, hogy mindent megprobalnak kifizetni….egyreszt keptelenseg, masreszt nem nyomonkovetheto, azt gondolom, hogy a fizetesi fegyelem, hogy lekovetheto legyen, honnan hova megy a penzed, sokkal nagyobb biztonsag az egesz tarsadalomra es persze fokent a bankrendszerre nezve, mint a zsebbol fizetes….de persze eleve sem ilyen esetre ertettem..:)

  • geyza, kifejtenéd részletesebben?:)

  • Kedves Kopacsi!

    Felreerthetore irtam direkt. En ugy gondoltam, hogy a cenzura ellenere meg mindig ugyanugy megy az anyazas, a hulyezes….stb…. mint annak elotte. Akkor mire a cenzura?

    Udv;
    Miklos

  • Konzervatív párt: MNRP.HU
    Józan ésszel a demagógia ellen.
    GF