Új KMH-s moderációs gyakorlat

2012 május 28 5:45 du.128 hozzászólás

Mától új moderációs gyakorlat lép életbe a KMH-nál. Ennek legfontosabb eleme, hogy ezentúl nem jelennek meg automatikusan olvasóink hozzászólásai, hanem egy moderálási lajstromra kerülnek a beérkező kommentek. Innen a szerkesztő – olvasás után – hagyja jóvá a hozzászólásokat, amiután ismét publikussá válnak. Ezért elképzelhető, hogy ezentúl huszonnégy óráig is eltarthat, mielőtt megjelennek hozzászólásai. Azon leszünk, hogy ennél rövidebb időn belül átessenek a kommentek szűrőnkön, de a moderálási munkát a főszerkesztő lényegében egyedül végzi. Ezért türelmüket előre is hálásan köszönöm!

A KMH egy szabadelvű kanadai magyar non-profit lap. Nem muszáj egyetéreni szerzőinkkek, továbbra is megjelenhetnek kritikus hangvételű kommentek, jobb és baloldalról egyaránt. Ugyanakkor automatikus törlésre kerül minden olyan hozzászólás mely:

a) antiszemita, rasszista, vagy egyéb kirekesztő szöveget tartalmaz,

b) mérsékelt, higgadt hangvételű kritika helyett a szerző becsületébe gázol, illetve rágalmaz,

c) extrémista honlapokról bemásolt, vagy belinkelt anyagot tartalmaz,

d) magyarellenes, hazaáruló és egyéb jelzőkkel lát el olyanokat, akik a jelenlegi kormánnyal szemben kritikát fogalmaznak meg.

Elképzelhető, hogy ezzel a lépéssel csökkenni fog a kommentek száma, ugyanakkor a KMH egy nyílt és értelmes fórumot kíván nyújtani. Az pedig látszik, hogy ehhez elengedhetetlen egy a jelenleginél szigorúbb moderációs gyakorlat.

128 hozzászólás

  • asher alexander

    Christopher Adam!
    Na vegre!!!!ugytunik eddig valakik ott -(KMH)-csipkejozsika almot aludtak!!!(??)
    DE!!
    azt igerted,; Szerda-Csutortok es………………….Einsatzkommandos,Kz Lagers,etc Cikk!!
    Melyik Szerda-Csutortok-re gondoltal?

  • Mosmárakkó nem lehet jól lealázni idióta jobbereket ?
    ( Mikorpedig az kitűnő szórakozás.:D 😀 😀 .. )

  • Nem hiszem,hogy lecsokkene a hozzaszolok szama, csak moderizalni fogjak magukat a kedves ” kritikusok”.

  • Megjegyzem én nem nagyon szoktam hozzászólni a cikkekhez , leginkább azért járok ide hogy olvassam őket. Ha mégis hozzászólok , az nem kritika csak egy két megjegyzés. ( Hogy jövök én ahhoz hogy megpróbáljam befolyásolni egy lap szellemiségét ? Ha nem tetszik , nem jövök. De…tetszik. Pedig tudnék vitázni némelyik cikkel , másokkal nem is értek egyet , viszont akkor sem fogom kritizálni !! )
    De az undorító amikor egyesek pusztán azért jönnek ide hogy szemétkedjenek azokkal akiknek más nézeteik vannak.
    ( Előbb a verbális erőszak , aztán következik -ha megtehetik- a fizikai. A végén pedig a gyilkosságok.)
    Így megy ez nyilaséknál…

  • Juhé! Halleluja!

  • Annamaria Ruttkay-Saghy

    Nagyon jo hir!
    Jok a kritériumok:teljesen vilàgos és egyértelmü hogyan és miképpen szolhatunk hozzà a cikkekhez -köszönöm-köszönjük!

  • Göllner András

    Üdvözlöm ezt a kezdeményezést Christopher. A KMH szellemi szinvonalát, reputációjat nagyon is károsították azok, akik nem a cikkek tartalmával, a cikkekben megfogalmazott állítások tényszerű cáfolatával, hanem a cikk írók személyes lejáratásával, gyalázásával szorgalmaskodtak. Ez aztán természetesen átvágott kölcsönös személyeskedésekbe, mert ugyebár senki sem tűri, ha jogtalanul, igazságtalanul, hazug módon rágalmazzák. Ennek a legaljasabb példája az volt amikor Téged, aki életénék nagy részét a Katolikus egyház, a magyar közösség szolgálatában tölti, vagy engem aki életének nagy részét a kommunizmus ellen harcban, a demokrácia kiszélesítésével töltötte, keresztényellenesnek, a kommunista diktatúra visszaállítójának, minősített a volt montreáli plébános, Androvich Tamás ezeken az oldalakon. Ezt a gyalázatot aztán még azzal fokozták, hogy amikor az egyházhoz fordultunk, hogy védjen meg bennünket ezekkel a rágalmakkal szemben, azt állították, hogy a Kádár rendszerre visszakacsintgató módon feljelentettük az Atyát, és mi miattunk kellett neki távoznia a nyája éléről. Az egész egy gyalázatos hazugság volt, az Atya nem miattunk távozott, hanem azért, mert kitudódott, hogy megszegte egyházának parancsát, és teherbe ejtette nyájának egyik tagját.

    Kedves szerkesztő úr !! Remélem ez a fajta durva igazságtalanság ami ezeken az oldalakon napi szinten játszódott, meg fog szünni. A trágár kifejezések remélem innentől már nem fogják ezt a lapot napi szinten zülleszteni. Az antiszemita, szélsőséges szövegeket pedig továbbra is a kurucinfó hasábbjain.olvashatják az ide látogató nyilasok. Nem egy banánköztársaságban hanem kanadában élünk, ahol a civilizált, kulturált politikai vita az etalon. ha valaki nem kedveli a jelenlegi magyar kormánypártot, azt mért kell azonnal ördög pártinak, Gyurcsánypártinak, közösségbomlasztónak, magyarellenesnek, keresztényellenesnek minősíteni és petíciókat gyűjteni ellene ? Ha valaki pedig Orbán Viktor pártját kedvele, azt mért kell csipőből lefasiztázni ??? Az én lexikonomban, az a fasiszta, vagy komcsi aki csak egy párt uralmát tűri, és minden másként gondolkodót kirekeszt, vagy megpróbál kiközösíteni. Remélem jönnek majd ide civilizált és nem kirekesztő hangnemben diskuráló Orbánisták, és előbb utóbb értelmes, inteligens párbeszédnek lehetünk tanúi ezeken az oldalakon. Bár csak a montreáli Krónika, vagy Bede-Fazekas Zsolt torontói rádiója is tanulna valamit a KMH-tól, illetve arról, hogy mit jelent a sajtószabadság, és mért nem illik egy demokratikus társadalomban egy pártnak kizárólagos sajtójogosultságot adni. Akkor lehetnénk igazán büszkék a kanadai magyar közösségekre amikor végre bebizonyítják, hogy nem az egypártrendszer, hanem a többpártrendszer hívei, nem a FIDESZ és a magyar nagykövetség lakájai, hanem a sokszínű demokrácia elkötelezettjei. Hajrá KMH !! Hajrá kanadai testvéreim, akik a demokrácia és a többpártrendszer hívei vagytok !!!

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Kedves Geyza! – Nem kell az úgynevezett jobbereket „lealázni” (helyesebb írva: megalázni) – ez éppen a másik oldalra jellemző… A „jobbereknek” – gondolom, ez alatt a jobboldali olvasóinkat érti – is lehetnek értelmes gondolatai. – Az más lapra tartozik, és ennek tanúi lehettünk az elmúlt napokban, hetekben, hogy a liberális (szabadelvű) engedékenységet néhány „olvasó” az emberellenes, gyűlöletkeltő, rasszista, antiszemita szövegek terjesztésére használta fel a KMH weboldalán.
    A KMH minden szerzőjének – és olvasóinak is! – van magánélete… de ezek megtárgyalására nem a hozzászólások-rovat a megfelelő hely. A hozzászólások értelemszerűen a közölt írásokhoz (tudósításokhoz, jegyzetekhez, tanulmányokhoz, stb.) kapcsolódjanak… Lehet kritizálni, rámutatni a szerzők egy-egy tévedésére, ki lehet igazítani az olvasottakat, sőt, akár szerzőként is bemutatkozni a nyilvánosság előtt – de amint arra főszerkesztőnk rámutatott, ezek a bejegyzések nem tartalmazhatnak fajgyűlölő, emberiségellenes, antiszemita szövegeket, képanyagokat, jelképeket… A szabadság nem egyenlő a korlátokat nem ismerő anarchiával, az embertársainkat személyükben lejárató, rágalmazó, becsületükbe gázoló tevékenység engedélyezésével. (Ezt különben egyetlen más orgánumnál sem engedélyezik a szerkesztők!)

  • Puchert János

    Csak üdvözölni tudom az intézkedést hisz mindkét oldal messzire elment a becsület sértő kijelentések terén nem a cikkhez szóltak hozzá inkább egymást ekézték.

  • Alakul a cenzúra !!! Szerintem kezdjétek magatokon !!!!

  • Kedves Geyza hol vannak a nyilasék ?

  • Az evek soran reszese voltam nehany magyar targyu levelezo forumnak es oramu pontossaggal jelentek meg mindenhol a vadbarmok, elszanva arra, hogy a civilizalt velemnycseret lehetetlenne tegyek. Elobb utobb a listak szinvonalanak es a velemenycsere zavartalansaganak erdekeben mindig felmerult a moderalas gondolata. Erre meg is volt minden ok. Megis en mindig elleneztem azt. Meg azon az aron is, hogy szemelyes harag alakult ki a lista vezetoje es en kozottem, amit nagyon sajnalok mind a mai napig.
    A moderalast kerulendo, allaspontom mindig az volt, hogy nem hirdethetunk szolasszabadsagot mikozben korlatozunk egyeseket. A masik ok az volt, hogy egy szemely vallalja magara azt amit minden kulturalt tagnak kellene gyakorolnia: hallgatasukkal buntetni az izlestelen hozzaszolot. Harmadszor pedig az, hogy egy szemely izlese ohatatlanul korlatozza, majd ellepositja a beszelgetest, tekintet nelkul arra, hogy az jo izles-e vagy sem.
    Vegul, mi varhato attol, ha hasonlo velemenyu es izlesu emberek „vitatkoznak” egymas kozt?
    De mindezek az ervek, habar valtozatlanul tartom magam hozzajuk, valahogy nem tunnek elegge meggyozonek a mai magyar kozelet stilusanak fenyeben. Mas szoval, most nem vagyok annyira meggyozodve roluk, mint korabban.
    A moderalas csokkenteni fogja a forgalmat es az elevenseget.

  • Ez azt jelentené, hogy Asher Alexander, Libas Misi…többet nem fognak nácikurvázni ……….fasiztázni ? Meg vagyok hatódva !

  • To the Department of Clarifications: ugy erted Andras, hogy aki Gyurcsany-parti, az egyszersmind ordog-parti is?

  • Libás Mihály

    igen, feltehetoen az lesz, amit ambator josol, engem ugyan nem fog zavarni, hogy normalis hangveteluve valnak a vitak…csak legfeljebb kicsit unalmassa valik, fokent ha a hozzaszolasok egy nap mulva jelennek meg:)

  • Ambator, az lehet, hogy a moderálás valóban csökkenti majd a forgalmat, de tudod mit, inkább legyen 20 értelmes, mint 250 vadparaszt, aki nem képes civilizáltan kifejteni nézeteit. Egyáltalán nem biztos, hogy a szólás szbadság az, hogy mindenki, mindenhol irhat akármit. A szavaknak sullyuk van, azok felelőséggel járnak. Ha valaki ezt arra akarja felhasználni, hogy másokat bántalmazzon, az már a törvénybe is ütköző cseledetnek számít. Persze, hogy szivesen veszek én is kulturált hangnemű ellen vitát. De nem türöm el, ha a vita hevében személyeskedésre kerül a sor. A moderlásra már nagyon is szükség volt.

  • A kritériumok között nem talàlom a „nàcizàst” a mostani kormàny mellett lévökre,vagy az is benne van?

  • Kedves Tamás !
    Más a ” jobboldali gondolkozású ” és más a ” jobber ” Legalábbis az én szótáramban.
    Amikor pl. még azt hittem a FIDESZ egy -talán kissé radikális ámde jószándékú- jobboldali párt , baloldali létemre rá akartam szavazni. ( 2010-ben ) Csak azért nem tettem mert láttam hogy mennyire túl fogja magát nyerni.
    Tehát a ” jobboldali ” az csak egy gazdasági , társadalom-politikiai irányvonalat jelent a ” baloldali” -hoz képest. Legalábbis a modern társadalmakban , a demokrácia keretein belül .
    A JOBBER viszont annyit tesz hogy olyan elvakult józan gondolkodásra már-már képtelen ember , aki csak a legpoupulistább , leg elvakultabb jelszavakban hisz , feltétel nélkül úgy , hogy embertársainak jelentős részét állatnak tekinti .
    Megalázás…hát ez sem jó kifejezés , az INTERNET speciális műfajában. Leginkább a ” lealázás ” terjedt el .
    Magalázni csak egy uraság tudja a szolgáját de itt ilyesmiről szerencsére szó sincs.

  • Már előzőleg többször kifogásoltam egyes hozzászólók alpári és modortalan sétő viszot hozzászólásaikat.Legtöbbször nem azokra szóltak a viszontválaszok amit én felvetettem,hanem alptalan sértegetéseket kaptam. azért is elálltam a hozzászólásktól. Érdelődéssel tekintek a változás elé,ami már igen aktuálissá vált.

  • Nézdamár !
    Bakkám , aki elvbarátaival együtt pocskondiázza és alázza folyton a liberális eszméket ” ballibsiknek ” aposztrofálva azokat akik hisznek az egyén függetlenségében , most hogy jajveszékel !

  • Göllner András,május 28.2012.11:04 DU.- Szemenyei -Kiss Tamás,május 29.2012.12:8 DE.
    A fenti álszenteskedő, hazug hozzászólásaikban miért nem említik meg azt a letagadhatatlan tényt,(összes hozzászólásuk el van mentve) hogy maguk ketten hónapok óta ezeken az oldalakon számtalanszor nácinak és fasisztának kiáltottak ki engem és még egynéhány hozzászólót csakis azért, mert védtük nemzetünket. Maguk létrehoztak egy újságot, melynek célja Magyarország és népének lejáratása a világ előtt ! Ez az újság a magyar nemzet ellen irányuló propaganda cyberterrorista újságírók lapja, melyben maguk az újságírók, kik folyamatosan és fáradhatatlanul aljas szavakkal ócsárolnak, provokálva nácinak és fasisztának neveznek mindenkit aki merészeli védeni a HAZÁT !

  • Libás Mihály

    Erno Foldes

    nem tudom igazan maga minek orul, hiszen a maga hozzaszolasai hemzsegtek azok minositesetol, akik nem a jelenlegi kormanyt tamogatjak….remelhetoleg a burkolt kommunistazas is moderalva lesz!

  • egy kanadai magyar

    Nagyon heyles! És nem szabad bedőlni trolloknak, egyszerűen ignorálni kell őket: még ha nem is náciznak vagy kommunistáznak, a kommentelöket próbálnak provokálni, sajnos többnyire sikeresen. Ez a céljuk:

    „An Internet troll, or simply troll in Internet slang, is someone who posts controversial, inflammatory, irrelevant or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum or chat room, with the primary intent of provoking other users into an emotional response or to generally disrupt normal on-topic discussion.”(Urban dictionary)

  • Földeském az ígérte maga hogy nem jön többé ide.
    Nagyon kérem NE hazudtolja meg önmagát , vegyen példát Az Emberről Aki Sohasemhazudik köszönöm.

  • Megmondom őszintén, az utóbbi időben már nagyon nem szerettem kommenteket olvasni ezen a fórumon, mert elképesztő méreteket öltött a szerzőkkel szembeni személyeskedés, illetve a minősíthetetlen hangvételű, vagy tartalmú hozzászólás. A cikkeket viszont mindíg is szívesen olvastam, többnyire értékrendemnek megfelelőnek ítéltem azokat. Ennek okán semmi kifogásolni valót nem látok a moderálásban, inkább üdvözlendőnek tartom azt, semmint felesleges rossznak. Mert a szólás szabadságának is vannak szabályai és határai.
    Köszönöm!

  • egy kanadai magyar

    oops! Kár hogy az elütéseim nincsenek kimoderálva 🙂

  • asher alexander

    geyza!
    az nehez lesz neki,-(foldes)-mert mar annyira belelovallta magat zs……………….a,hogy abbol kimaszni….!!

  • Egyetértek önnel! Négy-öt ember személyeskedik és egymást csepüli, vége, hossza nincs a hülyeségeknek. Szerintem érdemes lenen minden cikkre csak egy hetet adni, hozzászóláshoz, majd lezárni a témát.

  • Hiszik vagy nem, en is a moderalas mellett vagyok. Szerintem, amit mar regen ajanlok, onkritikaval kellene kezdeni.
    Csak az itteni hozzaszolasokbol is kiderul, hogy van aki alig bir magaval. A legtobb (ugymond)baloldali hozzaszolo
    provakalt es szinte kieroszakolta a hasonlo valaszt. Arrol nem is beszelve, hogy tul akartak licitalni egymast. Tudom
    ez nagy munka lenne, de ha tiszta kepet akarunk kapni, vissza kellene nezni az utolso harom cikk, utolso hozzaszolasait.(csak a tiszta kep kedveert).
    Az biztos, hogy ez nagy munkat jelent a szerkesztonek.

  • Én nem vagyok hive az önkrtikának, elég , ha csak elöre nézünk és lerójjuk a tapasztalatokat. Nekem semmi kedvem nincs ahhoz, hogy olvasgassam, ki hogyan bánta meg büneit. Erősen emlékeztet a Rákosi féle kötelező napi önkritkákra. Ha ezentúl képes lesz társaság tisztességes hangon társalogni, annak én nagyon fogok örülni.

  • Kopácsi, ez azt jelenti, hogy abbahagyod a szerinted kötelező sértegetéseit azoknak, akik más véleményen vannak, mint te?

  • Ezt még gondold át Christopher.

  • Ez Nagyon helyes, de az onkritika lehet faradsag mentes is. Legalabb is en nem szoktam belefaradni.

  • asher alexander

    jimbo!!
    meg a vegen azt bizonygatnad itt-(is,…..mert az usa nepszavaban a bartus engedte tenned!!)-hogy mi zsidok akiuk valamely isteni csoda fojtan tuleltuk a lagerek borzalmait,-szerintetek azt mi „provokaltuk ki” hogy reszunk lehessen benne!!?

  • Dakota, ha érdem szerint tudsz vitatkozni, anélkül, hogy személyeskednél, szivesen állok rendelkezésedre. Hosszú internettes éveim is erről tanuskodnak.

  • Dakota meg Jimbo , a türelem és az emberség fáklyavivői..eszem megáll.
    Az a Jimbo aki amikor meghallotta hogy Kanadában sok a zsidó , már nem is akarna ott élni.
    Pffff..fffff…fff..ff..

  • Meg az a Dakota , aki életcéljává tette hogy Kopácsi Judith roppant érdekes írásait ott pocskondiázza ahol csak tudta , gyakorlatilag az itt lévő ÖSSZES topicban.
    És amikor a jószándékú , marakodáshoz nem értő Judithka ellent merészelt mondani ennek az alattomos Dakotának , onnantól Ő is céltáblájává vált a sunyi, végnélküli alázásainak !

  • Geyza, ne aggódj, én birom az iramot. És Christopher szerint jön több is apám életrajzából, no meg még tőlem is. És most már arra is van garancia, hogy a felesleges szurkálódásoknak véget vetünk itt. Azt viszont bátran tudom állitani, hogy van érdeklödés Kopácsi történetek iránt, idén pl. Szegeden volt egy nagyon barátságos beszélgetésem az ottani Nagy Imre Társaság szervezésében.

  • Ahogy elnezem, eleg egyoldalu ez a moderalas! Ugy latszik nem vonatkozik mindenkire.Akkor pedig cenzuranak kellene nevezni!!!! A mellebeszeles tovabb folytatodik. Sertegetni is lehet,csak, nem mindenkinek.

  • Kopácsi, nem értem, hogy mi a problémád, hiszen én magam kértem, hogy folytasd a kedves papa történeteit. Érdeklődéssel várom:)

  • Igen az, kedves Jimbo, Chistopher elfelejtette megemlíteni a szabályzatban a másik oldalt. De hát ugye, minden szentnek maga felé hajlik a keze:)

  • Geyzuka, hiányzom, hogy ennyit emlegetsz?:)

  • Dakota, Christopher örömmel fogja kérésedet teljesiteni.

  • Annamaria Ruttkay-Saghy

    Geyza bejegyzéseihez csatlakoznék, bemàsolva a màjus 6.-àn Jimbo ur àltal beirt „véleményt”:a „Külügyminiszer szerint Kanada Izrael legjobb baràtja”cimü cikkre ezt irta, mint véleményt:
    „Mindig vagytam vissza Canadaba,de nem sikerult,csak egy-egy latogatas,amit nagyon ertekeltem minden esetben.
    Szerettem volna visszakoltozni,de a sors maskent hozta. Most,ezt olvasva,nagyon orulok,hogy nem sikerult a vissza
    telepedesem. Most mar aruljak Canadat is.

    SZERZŐ JIMBO | MÁJUS 6, 2012, 8:16 DU.”
    – Ez 1 a sok „civilizàlt”és „érdemleges” hozzàszolàsàbol a fentemlitett uriembernek, ugyhogy az utolso vàdaskodàsa itt a moderàlàsrol az egyenlö a légyzümmögéssel szàmomra.
    -Ha az ember elolvas egy cikket, és arrol igazi véleménye van, akkor irhat; és leirhatja: miért tetszik a cikk,vagy miért nem tetszik a cikk.
    Ha a cikkben leirtak nem felelnek meg a tényeknek, ha hibàs adatokat ir az ujsàgiro: az ember beir és felsorolja: hol és miben tévedett az ujsàgiro.
    -De csak ironikus mondatokat beirni, kétértelmü àl-naiv kérdéseket feltenni,fröcskölni és gyülölködni l’art pour l’art…ez azért eléggé perverz.És még nekik àll fejjebb.
    A radai rosseb(pardon) kivàncsi a névtelen és àlnevüek iromànyaira.

  • Dakota! Ezek mar teljesen osszefuggestelenul irogatnak. Szinte szemmi ertelme. Pl.: „Canadaban sok a zsido,mar nem is akar elni”.Ez valami lazas megnyilatkozas??? Vagy mi?

  • Rutkay-Saghy! Ha Onnek a geyza beirasai tetszenek,akkor ezzel velemenyt is alkotott magarol. Sajnalom,ha nem tudom kielegiteni az izleset, de oszinten nem is akarom. A frocskoles, gyulolkodes, ha venne a faradsagot, rajonne, hogy nem tolem ered. Amina „ketertelmu,al-naiv(ez mit jelent?) kerdeseim azt hiszem celba ertek. Azert vagyok moderalva. Ha a parlagi beszedet nem kell moderalni, az kicsit vicces. Tolem nem latott parlagi kifejezeseket, Akkor
    ez mas mint moderalas. Dontse el On , hogy mi? Ha Onnek/onoknek a Libas, geyza, tuske velemenyek az elfogadhatok, akkor azt kellene irni ide: Minden altalunk elfogadott velemeny szamit. Vagy: ellenvelemenynek helye nincs. Az vilagos es nem lehet felre erteni.
    Ha nem kivancsi az alnevuek iromanyara, akkor eleg sokat kilehetne innen torolni. Vagy mondjuk ugy, kevesen maradnanak meg.

  • Kedves Annamaria :
    Amint azt leírtam a ” Chat.-es balhék és ezek elemei ” c. kiadásra sohasem került kézikönyvemben , a kiszemelt ellenséget úgy lehet lealázni legegyszerübben ( ez a klasszikus módszer ) ha ketten elkezdenek az illető feje felett társalogni róla úgy , mintha a kiszemeltjük nem is létezne. Mindenféle értetlen ámde irányított kérdéseket tesz fel az egyik , a másik pedig megmagyarázza de úgy hogy a magyarázatokkal nevetségessé tegye az áldozatot.
    Ez a legrégibb és tegyük hozzá az egyik leghatékonyabb módszer. Magam csak ritkán alkalmazom , mert ha nem eléggé felkészült a partnerem ebben a módszerben , könnyen áldozattá válhat ….én leginkább magányosan szeretek ilyen chat.-es balhékat folytatni.
    ( Régebben online tanfolyamokat tartottam marakodás műfajából olyan elsetteknek , akiket már hónapok óta aláztak valami oldalakon , de az illető nem tudta vagy nemakarta otthagyni a megszokott barátait és oldalát )

  • Jimbó fijam ne rinyájjá.
    Már az is túl nagy engedmény számodra hogy egyáltalán útálatos nicked néha-néha felbukkanhat itten.

    Dakota : Hát mitne mondjak : Valóban hiányoltalak. Kedvelem az olyan beszélgetőpartnereket akik önként és dalolva adják fel a jó kis magaslabdákat.
    ( Direkte írtam ” beszélgetőpartnert ” és nem vitapartnert , mert vitapartnernek nem vagy nevezhető. Ahhoz kevés vagy , mint Matolcsy-tervben a realizmus. )

  • Nem sok dolga van a moderatornak,mivel az oveit nem kell ellenorizni/szures nelkul atengedi/.Az a 4-5 MAGYAR aki maskent gondolkodik,arra meg csak rabir.Viszont az a beszukult agyu 3-4 embernek nem nevezheto,akiben meg annyi tisztelet sincs a noinem irant,ezek hogy viselik el,nem naciK…-nak,nem naciRIB…-nak?Remelem a szerkeszto „ur”veluk sem tesz kivetelt.

  • Jimbófijam most meg azt fröcsköli hogy nem ő az aki fröcskölődik , hanem az fröcskölődik aki szót merészel ,emelni az Ő fröcskölődései miatt.
    Vagyis én.
    Ráadásul megpróbálja lealázni azokat akik akceptálják abbéli igyekvésemet hogy megvilágítsam pl. Jimbó olthatatlan antiszemitizmusát.
    EZ a tipikus náci attitűd : Légy aljas és ha valaki szólni mer miatta azt kiáltsad ki aljasnak ! DErék dolog Jimbófijam.

  • Bartek Éva :
    Thanks.
    Ezekszerint ÉN nem vagyok magyar.
    Itt éltem , dolgoztam , le is tettem valamit hazám hírnevének növekedéséért , nemzetközi szinten. Később sok vállalkozásnak okoztam lehetőséget a megélhetésre , a vállalkozás továbbvitelére , műszaki megoldásaimmal.
    De nyugodtan alázzon csak .
    Nem vagyok magyar.
    Tudja mit ? Ha MAGAFAJTÁBÓL állna a ” magyarság ” akkor inkább nem akarnék magyar lenni.

  • Furcsany Kredenc

    Azt kernem csak, hogy ha ez cenzura megvalosul, szedje le a „Minden velemeny szamit” feliratot a kommentbox folul.
    Koszonom.

  • Furcsány, gondolom érted a különbséget a vélemény és a felesleges személyeskedés és fröcskölődés között. Ha problémád van vele, majd elmagyarázom.

  • Koopacsi! Kar, hogy ti nem ertitek a kulonbseget a kritika es a mocskolodas kozott.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Tisztelt „Furcsány Kredenc”! – Önnek és még egy-két társának láthatólag nem tetszik a moderálás – pedig ez az Önök internetes weboldalán, a Kurucinfón vagy a Hunhír újnáci propagandagépezeten is hasonlóan zajlik.
    Természetesen, továbbra is minden vélemény számít – csakhogy Önök a névtelenség mögé bújva igyekeznek nyílt rasszista, antiszemita szólamokat hangoztatni. Ez pedig nem a cikk témájához történő hozzászólás. – Egyszerűen erről van szó. És bármennyire is kényelmetlen ez az oldalainkra látogató újnáciknak, így is marad. (Nevezhetik aminek akarják, akár cenzúrának is. – Nincsenek azon az értelmi szinten, hogy zsidózás és cigányozás nélkül is képesek legyenek kulturáltan megírni a véleményüket… Hát, ezért.)

  • Szemenyei! Van egy kozmondas:az kiabal,akinek a haza eg.Ez a kozmondas eppen magara illik.Nezzenek mar egykicsit onmagukba,utana gyakoroljanak onkritikat.Ne mindig a mas szemeben keressek a szalkat,a magukeban meg meg a gerendat sem latjak meg.Nem probalom EZT az oldalt vedeni,mert mi is emberek vagyunk,de a sok tragar megnyilatkozas az maguk szokasa.Kerem lassa be,hogy ha valaki provokal,az ne is varjon mast,mint azt amit kap.Olvasva a hozzaszolasokat,nemelyik ember azt sem tudja hogyan tekergesse a mondandojat,csak hogy utos legyen.Az utolso mondatom moderalas utanra ertem.

  • Jimbo ne jajveszékelj már.
    Fárasztó vagy.
    Mint mindig.

  • a) antiszemita, rasszista, vagy egyéb kirekesztő szöveget tartalmaz,
    c) extrémista honlapokról bemásolt, vagy belinkelt anyagot tartalmaz,
    d) magyarellenes, hazaáruló és egyéb jelzőkkel lát el olyanokat, akik a jelenlegi kormánnyal szemben kritikát fogalmaznak meg.

    Akkor kedves KMH cikkírók, ezen moderálási szempontok szerint nincs is értelme hozzászólni ahhoz, amit eleve meg sem írhatnának.

    Ugyanis ezen cikkek:
    1. antiszemita beállítottságúak, rasszisták a magyar népre nézve, legfőképpen kirekesztőek a magyar társadalom többségére nézve.
    2. a bejegyzések extrémista szövegeket tartalmaznak más honlaprokról, mint atv.hu
    3. magyarellenes és hazaáruló jelzőkkel látnak el hazafias érzelmű embereket, akik a nemzetet képviselikés semmiképpen nem ragasztható rájuk az antiszemita jelző.

    Köszönöm, hogy elmondhattam véleményem.

  • asher alexander

    bartek eva!
    van egy olyan magyar mondas is hogy,; „amilyen az adjisten,-olyan a fogadjisten”!!
    no most a te zsidozasaid,es egyeb alpari hangu nyilasbeutesu hozzaszolasaid utan-(mint adjisten!!)-megis mit vartal? csak nem kakasos nyalokat??

  • Libás Mihály

    Laszlo
    nem a nemzetet kepviseled, hanem a neonacikat, gondolod nem tudok kulonbseget tenni?! igen, ezt remeled es aljaskodsz nepnemzeti fedonev alatt…..az kepviseli a nemzetet, aki europahoz akarja felzarkoztatni es nem orbanisztanhoz! jah es hogy mennyire nem vagy tobbsegben azt majd nezd meg szavazaskor….ugy veri szet az ellenzek orbant, mint nyari zapor a hig libafost!

  • Ripli, pontosan te kikre is gondoltál, személy szerint? Ugyanis, szerintem én legalább annyira szeretem a szülő hazámat, mint akárki más. Ezt a jogot viszont többen is megtagadnák tőlem, ha rajtuk állni. És miért? Mert nem értek egyet jónéhány politikai cseledettel. Engem már itt lezsidóztak, lekommunistáztak, és még sok minden másnak hívtak és akkor nem láttam, hogy az általad sajnált jeles emberek megálljt kiabáltak volna. De, sebaj, mert most ettől fogva lehet ezen változtatni. Lehet kulturáltan csevegni, annélkül, hogy akárkit is cimkéznénk, és személyében sértegetnénk. Szóval Ripli, várjuk érdembeli megszólalásodat.

  • Bartek, ez önre is vonatkozik. Várjuk értelmes, a témához és a cikkhez való hozzászolását, amiket reméljük – ha cáfolni óhajtja, – azokat tényekkel fog alátámasztani.

  • Libás Mihály

    haha, tenyleg moderalnak, kosz fiuk!:)

  • A hazaárulók rikoltoznak a legnagyobb hangon hogy ők a legnagyobb hazzaffyak.
    Pedig csak piti hazaárulók.
    Így van ez vagy 500 éve.
    Petőfi is megénekelte már. Meg még sokan mások.
    Nemcsoda hogy tavaly március 15.-ikén szépen megcenzúrázták ezek Petőfi versét , amiből csak a nekik tetsző részleteket olvasták fel a naggyűlésen. Miközben igazoltan lefizetett fiatalok tapsoltak és éljeneztek.

  • asher alexander

    kopacsi!
    mi is szerettunk volna jo asszimilalodott magyarok lenni meg 1940-ben ukrajnaban!!amikor marcius 15-en kituztuk a kokardat,megis jol osszevertek a magyarok,mondvan,;-„budoszsidok!!nektek ahhoz nincsen jogotok!!”-
    aztan amikor 41-ben,bevonultak a magyar erok karpataljara,ugyanezek a magyarok-(akik korabban osszevertek minket!!)-azzal vadoltak meg minket zsidokat hogy mi sosem akartunk magyarra valni!!
    na erre mit pofaznak az itt nagyszaju neo-nyilasok,mint pl,; bartek eva,jimbo,dakota,stb!!??

  • Szerző kopacsi | Június 1, 2012, 2:06 du.

    „Lehet kulturáltan csevegni, annélkül, hogy akárkit is cimkéznénk, és személyében sértegetnénk.”

    Kiváló gondolat, Kopácsi, érdeklődéssel várom, hogy hogy fogjátok betartani ezt, mert eddig minden második szavatok ilyen volt.

  • Kopacsi! A libas 10.30-as bejegyzese utan,nem irtam volna be a te 2.06-os mondandodat. Olvasd csak el.
    It just does not make any sence.

  • Asher, pontosan tudom, mit éreztél akkor. Anyósom három fiu testvére átszökött Romániából Trianon után, mert nem voltak hajlandók Román katonaként szolgálni a HAZÁJUK (MO) ellen. A végeredmény pontosan tudod mi volt, egyik sem jött vissza a munkatáborból, ahol, mint büdös zsidók voltak kezelve és kiirtásra itélve.

  • Jimbo, jogodban van Christopherhez fordulni, ha szerinted moderálandó szöveget veszel itt észre. Én viszont csak a magam nevében beszélhetek. Majd ha tőlem látsz hasonlókat, akkor reklamálhatsz.

  • Dakota:Ne hisztizzél már.
    Jimbo: Te is viseld férfiasan a nehézségeket.
    Vegyetek példát pl. Judithkáról !

  • Libás Mihály

    it just does not make any sense FOR YOU! ez nem egy kisegito iskola!

  • asher alexander

    az o egyhazuk a satan, az antikrisztus egyhaza, megrakva kisebb-nagyobb faragott-festett figurakkal!!
    -holott az ujszovetsegben is benne van,; „ne csinalj magadnak faragott szenetet-balvanyt!!!”
    az altaluk hon emlegetett „tizparancsolat” igy kezdodik szo szerint,;-„ani anokhi”=en vagyok az ur,az atyaid istene,elotted nincs mas isten mint az ur!!”

  • Egyetértek vele,mert sok magából kivetkőzött ember irása jelent meg.Igyx remélem és bizzok benne hogy kulturált hozzászólások következnek.Negativan is lehet megnyilvánulni,de normális kereten belül.Helyes amit bevezetnek.Üdv.Éva /néni/

  • gedeon 🙂

  • „Egyetértek vele,mert sok magából kivetkőzött ember irása jelent meg.”

    Végre van, amiben egyetértünk, kedves Kovács Éva.

  • Szerző Geyza | Június 2, 2012, 6:08 de.

    Gayza, hát bántottalak én téged, hogy épp Judithkát emlegeted velem kapcsolatban? 😀

  • Dakota:
    Mivelhogy nincsenek szellemi ” fegyvereid ” , így bántani sem tudnál engemet ezeken az oldalakon.
    Ezért van az hogy én is eléggé kesztyűs kézzel bánok veled.
    Úriember nem vív még szópárbajt sem egy fegyvertelennel..

  • Június 3, 2012, 3:25 de.

    Göllner, megmosolygtattál:) Végülis, ez is szép erdmény tőled:)

  • Ezzel szemben TE mindig elszomorítasz. Szomorú hogy vannak olyan emberek akiknek még mindig az alattomoskodás a fontos.
    Mikor pedig a Haza végveszélyben !
    Változtathatnál nézeteiden és tehetnél valamit jelen Hatalom ellen !

  • Egyébbiránt megértem hogy szenilissé váltál ebben a nagy hacacáréban , mikor kettő év alatt húsz év munkáját végeztétek el. Talán ennek tudható be hogy kissé kevered a neveket. Ha így haladsz lassan a hamut is mammutnak mondod. Vagy a nyilast hamunak ? ( Attól függöen hogy miben tárolják : urnában , vagy aktatáskában )

  • Bencsics Klára

    Chrisztopher, remélem elolvasod amit írok.
    Már sok blogon és „fórumon” irkáltam az elmúlt tíz év alatt. Többségben volt moderátor.
    De meg kell írjam, hogy ennyi személyeskedő, gyalátzkodó és sértő véleménnyel nem találkoztam mint a Te blogodon! Elolvastam a fenti pontokat, s ismét arra az eredményre jutottam, hogy csak a jobboldaliakat fogod moderálni. Ha Gayza, Libás Misi ír valami személyeskedő sértőt VÁLASZKÉNT egy normális , független hozzászászólásomra, akkor az rendben van,. szerinted!
    Kettősmérce uralkodik itt és észrevettem a cikkek többségén, gyülőlködésre úszitanak., . zsidó részrőlől!
    Majd szólok a jövőben, hogy HOL is van a moderáció!?

  • asher alexander

    bencsics!
    a zsidok reszerol uszitanak?????
    HOL???MIKOR????
    Jaaaaaaaa!!!
    az az uszitas ha leirom az igazat arrol amit szemelyesen ateltem,a deportacio alatt a Magyar Csendorok jovoltabol??!

  • Nahát Bencsics, magamon kiül vagyok! Hogy ezek a zsidók milyenek? Csak úszitanak itt, akár kell, akár nem. Én is fel lennék háborodva a helyedben. Azért tényleg, ami sok, az sok. Különben kik azok a zsidók, akik szerinted pont itt uszitanak? csak hogy tudjam.

  • Bencsics Klára

    Ha jobban menézzük az elmúlt év”termését”, azaz az itt szereplő „cikkeket”, főleg ez a táma. Majd csinálok egy statisztikát, hány cikk volt a témáról, mondjuk szeptember óta!? A téma kissé fárasztó.
    Felsorolom majd fiatalkori emlékeimet a baloldal tevékenységéről a múltban! Azt hiszem meg is unjátok majd….

  • Hát látja kedves Bencsics.
    Milyen egy gonosz világ ez.
    A Kurucinfóra meg a többi náci-lapon csak örömteli elismerésekkel honorálták ordas nézeteit , itt meg eleinte szépen próbálták elmagyarázni magának hogy mi a szitu , amikor meg láthatólag nem használt , egyszerűen csak körberöhögték Magát.
    Dehát ha ilyen negatívan állnak hozzá a Maga egyéni véleményéhez akkor miért nem megy vissza azokra a bizonyos ( megnemnevezett ) lapokra a véleményével , ahol örömmel látják Magát ?
    Az állat sem megy folyton olyan helyre ahol nem látják szívesen , pedig annak nem sok esze van !

  • Bencsics Klára

    Géyza, szélsőséges hülyeségeket soha nem olvatam, hallgattam. Értem ezalatt a kurucinfót és társait. Mellesleg itt a baj magukkal. Ha valaki nem ért egyet az már nácinak van elkönyvelve, azaz rágalmazva!

  • Libás Mihály

    Bencsics

    magat nem zavarja, hogy kozben eltelt 100 ev? a maga rossz tapasztalatai a baloldal kapcsan kb 100 eve tortentek, ember nincs aki azzal foglalkozna, magan kivul….szegyellje magat, hogy csak arra tud fokuszalni es nem vesz tudomast a kozben tortentekrol! nagyon rossz fele mennek a dolgok otthon orban vezenyletevel. Mar afelol is ketsegeim vannak, hogy maga valaha is allhatott a jo oldalon!

  • Bencsics Klára

    Bocsi a nácizmus előbb volt Magyarországon, mint a kommunizmus. Ezzel Libás megmutatta a kettősmércéjüket! Ha én emlékezem vissza részletesen az átélt kommunizmusra, akkor lerohannak. ,
    Mivel előbb azt kifogásoltam, hogy az KMH többségben a nácizmussal foglalkozik, kifogásolja a későbbi diktaturára való emlékezésemet.
    Mellesleg, javában éltem már a nácizmus alatt , anyám bujtatott egy zsidó lányt is! Sok minden szörnyűségre emlékszem az akkori korban is. arról itt a többiek mind írnak, de a kommunizmusról senki.
    Az „eltelt százév” emlékezése úgy látszik nagyon válogatós.,

  • Bencsics Klára

    Ja, hogy Orbánt nem átkozom? Nem élek most otthon, s nincs jogom kritizálni, Libásnak se!

  • Libás Mihály

    dehat a hatvanas evekben munkalkodo kommunistak kozul egyse artott annyit, mint orban viktor! nekem azok a kommunistak beket hoztak, sot neki is ezert tudott kikupalodni a tyuk- es disznoszaros falujabol es inkabb rohogni lehet tevekenysegukon felnott fejjel, mint bosszura ehezni…..szuletett egy csomo film is roluk Bencsics, nezze meg oket…..mert azok az emberek, akik kepesek magukat kifigurazni, azok nem veszelyesek…..kulonben is mindig az adott helyzetben levo ellenseggel kell igazan foglalkozni, ez a sok huho meg tortenelem csak mind arra valo, hogy eltereljek a figyelmet a ma politizalok kontarkodasairol, aljassagairol! de esetleg fogadhatunk Bencsics, ha Orbanrol kiderul, hogy aljas es felelossegre vonjak, adhatok maganak egy jo nagy pofont, ha kiderul rola, hogy o a megmento es minden fejlodes atyja, akkor maga adhat nekem!

  • Libás Mihály

    szerintem a Bencsics alol fel kene oldani a moderalas szabalyait, ugyan hadd lehessen mar szidni, ha mar valamilyen oknal fogva nem bunteti senki….a beszolasai alapjan egy vegtelenul megkerseredett, rosszindulatu, bosszuallo matrona es nehez megallni a beirasait szidas nelkul!

  • Bencsics, ez nem igaz, Apám irásai pl. mind a „kommunizmus” büneiről szólnak.

  • jó jó ..deakkor meg miért krizizálja az MSZP.-t és a többi demokratikus pártokat ?
    Ahhoz sincs szerintem joga , ha nem él itt.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Önnek, Bencsis Klára, Az úgynevezett kommunizmust (ténylegesen: a szocializmust) sem igen van morális okok miatt támadni… És hogy a nácizmust bizonyára megelőzte a kommunizmus, arra talán elégséges ha az 1919-es Tanácsköztársaság napjaira emlékeztetem…
    Azt, esetemben, hogy nem írok eleget a szocialista évtizedekről – talán tévedésben van. Nem csak írtam a diktatúráról, hanem összességében ezért közel egy évtizedet fegyházba is zárták, plusz jött a 2 év rendőrhatósági megfigyelés és 10 évre állampolgári jogaim gyakorlásától is el voltam tiltva
    Olvassa az interneten is megtalálható „1956 didergő lángjai” cikksorozatomat…
    Befejezésül annyit: Ma, napjainkban valamivel rosszabbak a közállapotok, mint 1939-ban voltak!
    Ha pedig nem él itthon, Magyarországon, akkor miért kritizálja KMH-ban megjelenteket

  • Libás Mihály

    azert kritizalja, mert mas faszaval mindig konnyebb a csalant verni!

  • Bencsics Klára

    Szemenyei úr, magának fogalma sincs az én multamról. Nem dicsekszem vele, mint mások.
    17 éves gimnázistát kicsaptak azért, mert nem ajánlottam fel semmit Sztálinnak. Utána félévig AVÓS kihallgatások jöttek, majd egy éves fiatalkoriak börtöne. Nem tudtam leérettségizni ezért, és 3 évig jártam kiszabadulásom után a Kandó Kálmán technikumba, hogy leérettségizzem. Estire, mert nappal dolgoznom kellett a Felügyelőhatóság betett gyárimunkásnak. stb.stb. A maga büntetése biztos azért volt nagyobb, mert, ahogy beismerte, a Hungárista mozgalomban IS volt. Azt meg erősen kétlem, hogy a mai magyar helyzet rosszabb lenne, mint 1939-ben. Szóval van mit mesélnem a komcsikról. Kádár rendszerben nem éltem, de családtagjaim igen, nem is beszélve a megtorlásokról, amit az 56-osok ellen az áruló Kádár János végzett.

  • Hát ha nem élt a Kádár rendszerben akkor ne kritizálja. Arra itt vagyunk mink , akik éltünk benne.
    A Rendszerváltás utáni különféle kormányok tevékenységébe meg egyáltalán ne szóljon bele , aztsem tudja jószerivel miről van szó , csak fröcskölődik megállás nélkül.

  • Bencsics Klára

    Mivel a nácizmus a ’40-es években volt, és erről van számtalan cikk és hozzászólás, én azt követő”felszabadulás”t” írnám le, hogyan váltak a nácik kommunista párttaggá, hogyan élt a nép 56-ig. Amit meg Kádár elvtárs művelt, az is megér egy -két mondatot!
    Az elmúlt 22 évben a szoci kormányok eladták az országot, teljes adóságban hagytáák 2010-ben. a „demokratikus” rendőr terrorról, személyes tapasztalatom van 2006-ból.

  • teljesen igazuk volt a rendoroknek, ugyanezek a terroristak provokaltak es mentek a rendoroknek elotte alig ket honappal…. mar csak azt nem tudom, maga hogy uszhatta meg….

  • Khm, Bencsics, Ha jól tudom Antal Józsefet még akarattal sem lehetne szocinak nevezni, de attól még ő rontott el egy csomó mindent. Többek között a „kiárusitást” is. Bár fogalmam sincs hogy gondolod ezt a kiárulást Bencsics. Az államnak már cak adósága volt, az embereknek szintén, sok magyar milliomos, aki képes lett volna befektetni nem igen volt, a gyárak lestrapálva, elavult gépsorokkal ha akartak se tudtak volna versenyképesek maradni külföldi tökebefekttés nélkül. Szóval áruld már el, hogy kellett volna csinálniuk. Mert vagy kölcsön vagy külföldi befektető höhetett csak számitásba. A jól mneő TSZ-eket pl. kik számolták föl és miért? Vannak még itt érdekes kérdések, nem gondolod?

  • A 2006-os „rendőrterror” meg tőled egy kicsit nevetségesen hangzik, amikor pontosan tudjuk mi történt,, ki volt a fő provokator és miért. Már ne haragudj, de örjöngő, kövekkel dobálozzó, rendörökre támadó egyéneket ne simogassunk ha lehet? A renörök sehol a világon nem türnek el hasonló atrocitásokat. Montreálban élsz, a szemed láttára történnek hasonló dolgok. Ne mond már, hogy az ottani rendörök kedvesebben bánnak a randalirozókkal.

  • asher alexander

    kopacsi!-„milyen kurcuzst vett orban”?
    azert eza VETT-szocska sokmlindenre fenyt derit!!
    nalunk ugyanis a kurzust Vegzik,es nem „veszik”!!!upsz

  • Bencsicsről minden lepereg.
    Nincs itt értelme az értelmes szónak.
    Megrögzött hazudozó őkelme.
    ( Már többször rajtakaptam nyilvánvaló hazugságon. )

  • Kicsi Bencsics:
    Csak egy példa :
    Svédországban volt egy hasonló náci-jellegű megmozdulás , mint nálunk 2006.-ban.
    Megpróbáltak pár rendőrt agyonverni , felgyújtani satöbbi.
    Végeredmény :
    Három halott , öt vagy hat súlyos sebesült és számtalan könnyebb sebesült.
    És ugye mondanom sem kell NEM a rendőrök közül kerültek ki !
    Mégsem nevezi senki Svédországot rendőrállamnak.
    Ez csak a hazai szélső jobb ( olyanok mint TE kedves Bencsics ) sírdogálása azért mert kaptak pár kisebb pofont..
    Ha Gyurcsány akkori belügyminiszterének esze lett volna , egyszerűen széjjel vereti őket egy délután alatt és utána begyűjti mindet a Népstadionba.
    ( Oda valók , ott szocializálódtak )
    Elvégre az elképzelhető legsúlyosabb bűntettet hajtották végre :
    KEZET EMELTEK A DEMOKRÁCIÁRA !! !! !!

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Kedves Bencsics Klára! – Ha Önnek (ahogy írta) „személyes tapasztalata van a 2006-os rendőrterrorról…” – akkor ezzel az egyetlen mondatával szinte mindent elmondott magáról. A budapesti zavargások alkalmával (hacsak nem hivatalból kellett különböző helyszíneken lennie valakinek), csupán a főváros lumpenrétege, az újnácik és nyilas brigantik vonulgattak, fosztogattak, gyújtogattak és támadtak meg rendőri alakulatokat. – Sok nyugat-európai országban vagy pl. az USA-ban már a zavargások első órájában éles lőszert használtak volna a rendfenntartók.
    Az „elmúlt 22 évben” a szociknak nevezett szocialista-liberális koalíciók összesen 12 évre kaptak kormányalakítási lehetőséget – míg a „nemzeti” pártok ugyanennyi időre, Orbán hivatali idejének lejártakor 50-50 százalékos lesz az arány.
    Mindezért: a szocik „eladták az országot” és „teljes adósságban hagyták 2010-ben”, az Ön nagyfokú tájékozatlanságra vallanak. – Olykor eltűnődöm azon, hogy ilyen eszmei háttérrel, kulturális és társadalmi-politikai ismeretek hiányában miként lehet Ön Kanadában egy bizonyos fajta közösség hangadója? – Mert ha, tételezzük fel, legalább újságíró lenne vagy olyan ember, aki az írásbeliséget magas színvonalon űzi… akkor megérteném, hiszen a közismert „vén fasiszta” Wass Albert legalább tudott írni. (Zárójelben jegyzem meg: Wass grófot a saját fiai titulálták így…)

  • Bencsics Klára

    Csak arra válaszolok, mi volt 2006 oktoberében Budapesten.
    A világ minden részéről összejöttek az 56-os magyarok, hogy megemlékezzenek az 50. évfordulóra, hazánk nagy szabadságharcára. Én is ott voltam a megemlékezésen, az Asztóriánál, több tízezer emberrel együtt. A szép ünnepély alatt, teljes csend és béke volt, addig mig el nem indult a tömeg a metró felé. Szerencsére, mi másfelé mentünk a Rádióhoz, hogy ott lerójam személyes emlékeim szinhelyén a hősök emlékét.Velem 3 felnőtt kanadai gyermekem volt, és néhány barát. Utána beültünk a Kecskeméti utcán lévő étterembe, ahol megvacsoráztunk. Később tudtam meg, hogy félóra mulva, ahogy onnan elmentünk, 6 rendőr rontott be az étterembe és összeverte a vendégeket, még a szakácsot is. Nem akartam elhinni.Különös lett volna, ha kanadai gyerekeim korházba kerülnek !Mint onnan három ember.
    Sokan , akik a metróhoz mentek az ünnepségről, lovas rendőrökkel, könnygázzal és botveréssel találkozott, semmi féle agitáció, vagy hőzöngés nem volt az ünneplők részéről!
    Különben már délben észrevettük , hogy a hídakon NEM ment villamos, sem autobusz, ha Budáról Pestre akart valaki menni. A metrók nem álltak meg a Kossuth téren és az Asztoriánál. Sejthettük volna, miért.?! Az ünnepségt szabotálja a város, azaz a polgármester és az uralmon lévő kormány!
    Csak éjjel a TV-n láttuk micsoda” harcok” folytak Budapesten estére.
    OK: voltak biztos felbújtatók, provokatörök, de amig a rendőrég nem volt terrorista, a tömeg CSAK ünnepelni akart!!
    Éppen a montreali több hónapos tüntetések, zavargások és metróállomási tűzbombák dacára, itt nem láttam bottal rendőrt verekedni, de még a könnygázt sem használják nagyon..Szem kilővésről meg végképp nem.

  • Bencsics haggya már ezt a süket propagandát.
    Maguk felgyujtották akkor a Városomat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ünepélyes tábortűz-gyújtás , a Magyar TV épületének a felhasználásával..az eszem megáll ezen a megrögzött hazudozón.

  • Szerintem itt sem volt maga kedves Bencsics
    MAGA a provokatőr !!!!!
    Írogat mindenhova mindenféle blőd hazugságot.
    Pénzt húz ezért valahonnan ?

  • egy kanadai magyar

    Igen. Itt különbséget kell tenni az igazi huligánok akik az MTV székháznál randalíroztak, Budaházy és vak követői akik azt képzelik magukról hogy ők olyan „hősök mint az 56-os szabadság harcosok”, és az egyszerű polgárok között, akik az Astória meg a belváros más környékén voltak. Én épp külföldön voltam, de sok barátom, (páran gyerekestöl) köztük sokan akik Mszp és régebben Szdsz szavazók voltak, csak megemlékezni szerettek volna és semmi közük nem volt ezekhez a huligánokhoz és őket is érte a rendőrök túlkapása. Több újságíró (Amerikai és Brit) barátom volt ott a helyszíneken (Astória, MTV meg más helyszínen) , akik pld az Associated Press-nek adták le a hírt, akik szintén ezt látták. Minden évben Október 23-án a város különböző pontjain mindenféle megemlékezés van 56-ra, így most is sokan ezért mentek ki az utcára, de nem ök zavargattak meg gyujtogattak stb.

  • Bencsics Klára

    Egy bibi van csak, a TV ház felgyújtása, szeptemberben volt és nem egy honappal később, okt. 23-án!
    Én erről írtam.

  • Jólvan Bencsics.
    Kiskegyed nem gyújtogatott csak bujtogatott.

  • Bencsics az én édesanyám is ott volt, mégpedig az államelnök mellett ült, és hallgatta volna beszédét, ha bizonyos motorosok nem zajongtak volna bele a közepibe.

  • Libás Mihály

    Bencsics

    ne erolkodj, rossz oldalon allsz es kesz, ha nem tudsz segiteni, legalabb ne ronts a helyzeten, csak maradj tavol az egesztol es leginkabb csendben legyel! hogy az egyhazkozossegben mekkora baromsagokkal amitod a birka „nyajat”, az legyen az o problemajuk, de itt mindenkit ledobbent az ostobasagod!

  • Ezaz Misi. Ez rája a jó szó : Egy ostoba nőszemély.

  • Bencsics Klára

    Kopácsi, az nem a motorosok zaja volt, hanem az állandóan alacsonyan szálló helikopter berregése volt.. Nekem is gondot okozott!

  • Jé, akor azok a földön lehettek és onnan dübürügtek, mert Anyám egy szóval sem emlitett helikoptereket. Motorosokat igen. Hogy mik nem vannak? És kiké voltak azok az állitólagos helikopterek? Mert valahogy sehogy sem tudom elképzelni, hogy egy állami ünnepséget pont a rendör helikopterek zavarták volna meg. Bencsics, nem akarsz fantázia regényeket irni? Mert tehetséged már lenne rá.

  • Bencsics, direkt felhivtam Anyukámat, hogy megkérdezzem tőle, látott-e 2006 Oktober 23.-án az ünnepség idején helikoptert. Mondta, hogy egy darabot sem, viszont hallotta a motorsok dübörgését, és szemtelen, trágár bekiabálását. Ott ült Kosáry Domonkos mellett, aki diszelnöke volt az ünnepségnek, szegény az lázas betegen ment el, hogy lerójja tiszteletét, és nem volt meghatódva a fogadtatástól. Már mint a motorosok részéről. Helikopter egy darab sem volt a láthatáron.

  • Bencsics Klára

    Máshol volt anyuka és máshol én!
    Az Astoria felett állandó egy helikopter körözött az ünnepség alatt. Motorst viszont én nem hallottam.
    Hazudni mások szoktak, nem én.

  • Földihelikopterek voltak. Még jó hogy nem lánctalpasok .

  • asher alexander

    kopacsi!!
    ajanlom bencsics vaksi-es-suket figyelmebe,a video felveteleket ahol jol lathatok az un,; „goy-motorosok” gyulevesz csocselek hada amint jaratja motorjat es orditozik!!

  • Asher:
    Már megfigyeltem : Bencsicsnek szelektív az olvasó-szemügéje. Csak olyan fogalmak mennek át rajta , melyek között b.családjában szocializálódott.
    1 Szemét vörösök , libsik , ballibsik , szocdemek
    2 Fehér tisztek uralma a jó dolog
    3 Csóró prolinak kuss
    4 Mi urak vagyunk , mi parancsolunk
    5 Választások ? Lehet Gróf X és Báró Y közül. Mert fő a demokrácia
    satöbbi satöbbi

    Aki mást ír vagy másról ír , azt meg sem érti !

  • Bencsics Klára

    Dakora, sajnos a linked nem nyilik ki!

    Mellesleg, kiváncsi vagyok, hogy Christopher áltam beigért moderálás mikor jön életbe????
    Helyesebben, kire érvényes és milyen esetben? Nem tudom, miért kell személyeskedn sértegetni és bántani oknélkül.??!!
    Magam részéről én senkivel sem személyeskedem, elvárom, hogy velem se tegyék!

  • Kedves Bencsics Klára.
    Nem értem érzékenykedését kicsiny kritikákkal kapcsolatban , mikor ÖN és a hasonszőrűek , gyakorlatilag a magyar népesség több mint egyharmadának legszívesebben a vérét ontanák !

  • Bencsics Klára

    Dakota! Sikerült kinyitnom általad betett linket! Valóban, igen meggyőző Solyom László, akkori Köztársaság elnöki beszéde!

  • Örülök, hogy sikerült, kedves Bencsics Klara. Szerintem is figyelemreméltó beszéd.

  • Hogyan lehet regisztrálni??