Kövér László Izraelben nemkívánatos személynek minősül

2012 június 25 6:24 de.23 hozzászólás

A magyar Országgyűlés fideszes házelnöke ezentúl nemkívánatos személynek minősül Izraelben, miután a Knesszet elnöke – Reuven Rivlin – levélben vonta vissza Kövér László meghívását. A magyar kormánypárt – és azon belül Kövér – azzal fokozta Magyarország nemzetközi elszigeteltségét, hogy az elvadult fasizmusáról ismert Nyirő József néhai író és Szálasi-szövetséges politikus megemlékezésen vett részt. Kövér egy Wallenberg-emlékkonferenciára utazott volna Izraelbe. Fontos kiemelni, hogy a rendszerváltás óta ez az első alkalom, hogy az izraeli hatóságok nemkívánatos személynek nyílvánítanak egy magyar közméltóságot.

Kövér helyett Áder János fideszes köztársasági elnök képviseli majd Magyarországot a jeruzsálemi Wallenberg-konferencián. Habár Jotam Jatir, a Knesszet szóvívője jelezte, hogy „rendkívül fontosnak” tartják a magyar államfő látogatását, hiányolják azt, hogy a Fidesz-kormány eddig nem volt hajlandó reagálni azokra a kifogásokra, melyeket Rivlin a házelnökhöz intézett levelében fogalmazott meg. Rivlin levélben jelezte, hogy „fölháborodással értesült arról a megdöbbentő hírről,” hogy a Fidesz egyik vezetőpolitikusa a „nácibarát” Nyirő megemlékezésén vett részt.

Kövér hivatala azzal magyarázza a reakció hiányát, hogy okafogyottá vált Rivlin levele, hiszen a házelnök közben „technikai okokra” hivatkozva mondta le izraeli útját és ezért helyette Áder képviselheti a magyar államot.

A Nyirő-ügy nem pereg le egy könnyen  az Orbán-kormányról. A Knesszet precedens-nélkülki lépését Elie Wiesel magyar származású Nobel békedíjas író tiltakozása előzte meg. Wiesel a múlt héten adta vissza Érdemkeresztjét, melyet még 2004-ben Mádl Ferenc néhai államfőtől kapott. Kövér Wieselhez intézett magyar nyelvű levelében azonban elmondta: szerinte a nyilaskeresztes Nyírő nem volt se fasiszta, se antiszemita és egyébként is el kell ismerni irodalmi munkásságát, még akkor is ha nem értünk egyet egykori politikai tevékenységével. „Mint ahogy a zsidó származású magyar filozófusnak, Lukács Györgynek sem az 1919-ben betöltött bolsevik komisszár tevékenysége és az 1945 utáni kommunista diktatúra kiépítésében és fenntartásában való jelentő szerepe, hanem iskolateremtő filozófusi munkája miatt jár elismerés”–vont párhuzamot a házelnök Lukács és Nyirő között. Továbbá elmondta: nem szabad hinnünk a Nyirővel kapcsolatos „kommunista” hazugságoknak. „A magyarországi kommunista propaganda, fenntartva a vádakat, négy évtizeden keresztül próbálta meg kitörölni Nyirőt a köztudatból”–fogalmazott Kövér.

A Fidesz az ilyen szimbólikus ügyekkel tereli el a figyelmet a népszerűtlen új adónemektől és a kormány számára különösen kínos fideszes oligarchák korrupciós ügyeiről. Csakhogy ezzel Magyarországon a konzervatívizmust és annak hitelességék ássák alá egy generációra, külföldön pedig Magyarországot.

23 hozzászólás

  • Ja hogy a balos zsidó az jó zsidó pedig a fasizmus és a komonizmus egy tőröl fakad !!! A komcsik kb annyi embert öltek meg mint a nácik !! Sokat nem vesztünk ha Kövér nem megy el sőt !! Már nehogy ők mondják meg hogy mi mit csináljunk ! Felforgató barmok vagytok !!!

  • mocskos disznok, taplo parasztok foglaltak el a magyar parlamentet es minden megnyilvanulasukkal bizonyitjak is ezt, a hulye nep meg kozombosen bambul es napi csalasaival van elfoglalva…kell ezeknek segitseg??? nem ugy tunik…

  • Varga Sándor

    A Fidesznek, egyedül Magyarországon, van egy testvérpártja, a LIKUD. No, ha az utóbbi időkben lezajlott anti-magyar támadások nem voltak elég ahhoz, hogy megtanulják a leckét, sosem fogják! Ők kezet nyújtottak mindenkinek, mire letépik a karjukat is. A Kanadai Magyar Hírlap hazudik, mert a Magyar Hírlap szerint erről a „nemkívánatos” buliról Kövér még nem tud (jun.25.15-h.). Kik írják a KMH-ot? Továbbá, ha Áder ezek után kimegy a Wallenberg-kongresszusra, kérdem én, a Putyin ott lesz-e? Mert ugye, mint ex(?)-KGB-s, ő még a gyilkosainak a nevét is tudhatja… (A KMH egy előző cikkében a hősies-mártír Nagy Imrét siratta…jé! Ugye mindenki tud róla, hogy Nagy szervezte a leninfiús cárgyilkosokat!) Áder, ha kiutazik az israeli happening-re – és ha erről beszámol a média ugye – óriási és megbocsáthatalan hibát követ el az összmagyarság érdekei ellen.

  • Varga Sándor

    ps: A Fidesz kiemelt a Likudosdival, mert ugye az természetes, hogy az MSZMP-MSZP az Internacionálé (inter-náci-szocialista) örökös tagja és kiszolgálója. Nekünk a balosokból is csak az alja jutott.

  • Lehet, hogy én látom rosszul, de nekem az a véleményem erről a Nyírő-ügyről, hogy egy írót a művei alapján kellene megítélni, nem pedig a politikai ideológiája miatt. Azt persze messze nem állíthatom, hogy különösebben ismerném Nyírő munkásságát, de például Villon-ról is a művei miatt tanítanak, pedig messze nem volt egy fedhetetlen ember. Vagy akár Balassit is említhetném, aki hogy szépen fogalmazzak nem egyszer bizonyítottan úgy került szexuális kapcsolatba hölgyekkel, hogy azt ők nem feltétlenül akarták. Vagy József Attilának is volt egy kommunista múltja. És persze a sort még lehetne folytatni. Ettől én azt gondolom, hogy a munkásságuk igen is elismerésre méltó. Talán Nyírőhöz is így kellene viszonyulni. Ahogy egyébként Csurka István munkásságát is elismerik sokan (bizony baloldalról is) azonban attól még nem kell azzal a politikai beállítottsággal egyet érteni amivel a művész. Én úgy gondolom, hogy nem a művészt kell elsősorban megítélni, hanem a művét. Persze ez csak az én véleményem, nem kell vele feltétlenül egyet érteni 🙂

  • Nemcsak ott!Szégyen hogy ilyen ember ilyen helyen van!

  • Nahát ezek a rosszindulatú izraeliek..persze ! Mert félnek tőle ! Jól tudják hogy Ő nem engedi elrabolni általuk a Magyar Földet meg ivóvizet.

  • És akkor mi van? Ezen lehetne vitatkozni,nézőpont kérdése!Én nem vagyok antiszemita és rasszista,de az
    már túlzás amit a zsidók művelnek,hogy ők és mások mit követtek el a keresztény emberek ellen a történelem során,
    az nem számít pld. 56 stb.nem csak nyilasok voltak hanem ávósok is és az ő áldozataikról ki beszél?Az Andrássy út 60-ban nemcsak Vajan Péter hanem Péter Gábor is ténykedett és sok zsidó ÁVH-s. hasonló kegyetlenséggel!!!!
    És azokról ki beszél akik nem kaptak többszörös és maximális kárpótlást,noha ártatlanul szenvedtek.
    Jó lenne ha mindenki elégtételt kapna és nem a múlttal,hanem a jövővel foglalkoznának!

  • Kövér természetesen most is veszettül csúsztat. Lukácsnak a Fidesz és általában a magyar jobboldal részéről semmiféle elismerés nem jár, büdöskomcsinak tartják, aki ráadásul zsidó, tehát kétszeresen sem magyar. Ha Kövér rá való hivatkozással próbál kibújni a fekáliadomb alól, amit maga lapátolt a saját fejére, azzal csak mérhetetlen cinizmusát árulja el.

    Áder pedig hiába megy Izraelbe, ezzel már nem moshatja le a Magyarországon uralkodó állampártról az antiszemitizmus hallgatólagos – vagy akár tevőleges – támogatásának vádját.

  • István Berecz

    Nagyon egyetértek a házelnök uracska meghivása elutasitásának.Igy kellett volna tenni a románoknak is.Remélem a többi ország kormánya is levonja a tanulságot e visszautasitásból és hassonló modon cselekszik.

  • István Berecz

    Ez az egyén annyira gyülöli a kommunistákat,hogy legszivesebben felakasztaná őket.Remélem ez gyülölet egyszer őreá is rá száll.

  • Bencsics Klára

    Legalább úgy gyűlöli, mint itt a sok beíró a magyarokat,

  • Boda Marcsa, és még tiszta szerencse, hogy nem vagy antiszetmita és rasszista, Lépzled, ha az lennél, miket irnál itt még össze.

  • Kover csaladtagjai voltak Papan a legnagyobb kommunistak…ahhoz kepest, hogy utalja oket,eleg jol megel beloluk!

  • Zsido embertàrsaink nem bocsäjtjàk meg,hogy elödeink kiszolgàltattàk,esetenként legyilkoltàk zsido polgàrainkat.Sajnos ez érthetö,mi sem bocsàjtottunk még meg a törököknek,akik kihajtottàk népünk nagyrészét és sokakat a tengerbe dobàltak a càpäknak. Nem bocsàjtottunk mèg meg Kun Bélànak,Ràkosinak. Ezek àldozatai nem kapnak olyan elismerést. Valoszinüleg sokàkig emlèkezni fogunk a mostani hecc- kampànyra ellenünk, Cohn-Benditre,a magyar benditekre akik ezt hatalmi okokbol tàmogattàk, sugalltàk,Lukàcsra,Kertészre,Hellerre.

  • Bencsics Klára

    Na de már! A cikk írója viszont Hungárista IS volt!

  • Bencsics Klára

    Bocsánat, ezt a cikket Christopher írta, mindig összekeverem Szemenyeivel! !!!
    Nem csoda, egy úrat szolgálnak……..

  • Melyik urat szolgálják Klára lelkem. Már csak, hogy én is tudjam? Mert eddig azt hittem, hogy az igazságot akarják tudni és arról tudósitani. Az meg szerintem nem nagy baj, vagy szerinted, igen?

  • és még hányan lesznek az összes többi országban?

  • Kedves Hölgyeim, Uraim!

    Kíváncsi lennék az Önök véleményére:

    Idézet kezdete: nagy a létszám az MTA csoportban!
    Kik ezek?
    válasz:
    MTA Doktor,
    MTA rendes tag
    MTA levelező tag
    kifogás:
    Ide nekünk hallgatók nem kellenek!
    Idézet vége.

    Az illető az egyik egyetemünk rektor-helyetesének a titkárnője./ új káder/
    Vajon erre van szüksége ennek az országnak? Vagy nem számit, csak osszuk a koncot???????????????????????????????…

  • Tudod,nem is akar oda menni, jó neki itthon is, de ti se gyertek ide, elég kárt okoztatok már eddig is hazánknak!

  • lujzi, nézz a tükörbe, te megy a hozzád hasonlóak okoznak kárt annak az országnak.